/Видео/ Шефката на Инспекцията по труда в Благоевград: Заради агресивно поведение, Андон Балтаджиев отива на прокурор

http://regiona.bg/%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be-%d1%88%d0%b5%d1%84%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b8%d0%bd%d1%81%d0%bf%d0%b5%d0%ba%d1%86%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%bf%d0%be-%d1%82%d1%80%d1%83%d0%b4%d0%b0/

Инспектори от Дирекция „Инспекция по труда“ – Благоевград са станали жертва на агресивно поведение от страна на проверявано лице, представило се като Андон Балтаджиев. Това се случило на 30 март,тази година в Гоце Делчев. Служителите на инспекцията са изпълнявали служебните си задължения, съобщи днес на пресконференция шефката на Инспекцията по труда Славянка Симитчийска
А. Балтаджиев не е допуснал проверяващите да извършат проверка на строителен обект, на който са работили около 10 човека. От 30 март до 16 април са правени проверки на фирмата, която се занимава със строителството на автосервиз в Гоце Делчев.

„Оказва се, че Андон Балтаджиев няма нищо общо,нито със строителния обект, нито с фирмата извършваща дейността.Както от Инспекцията така и лично от служителите въпросното лице е дадено на прокурор заради грубото отношение. За този обект са извадени разрешителни от община Гоце Делчев за строителство на автосервиз и офиси. Твърденията на лицето, че това е частен обект и той там си бърка бетон се оказаха неоснователни“, коментира Симитчийска.

Възложител на обекта и юридическо лице, според документите, се оказаха едно и също лице. Следователно всички работещи на обекта трябва да имат трудови договори. В момента на проверката на обекта са били около 10 души, които веднага са изгонени.

На седем души от тях са пуснати договори от 12 април, т.е. дни след проверката. На фирмата са направени актове за различни нарушения, които са на стойност от 1500 лева до 15000 лева“, допълни още Симитчийска.
Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу А. Балтаджиев, предстои съдебен процес.

Материалът /Видео/ Шефката на Инспекцията по труда в Благоевград: Заради агресивно поведение, Андон Балтаджиев отива на прокурор е публикуван за пръв път на Региона Бг.

БСП внася искане за оставката на зам.-шефа на НС Емил Христов

//dariknews.bg/novini/bylgariia/bsp-vnasia-iskane-za-ostavkata-na-zam.-shefa-na-ns-emil-hristov-2092904

Тази седмица ПГ на "БСП за България" ще внесе искане за оставка на заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов заради недопускането в сградата на парламента на представители на протеста на майките на деца с увреждания. Това съобщи на пресконференция заместник-

Симеонов: Предложението за връщане на пушенето в заведения ще бъде внесено в НС

//dariknews.bg/novini/bylgariia/simeonov-predlozhenieto-za-vryshtane-na-pusheneto-v-zavedeniia-shte-byde-vneseno-v-ns-2092919

Предложението за промяна в закона за здравето, която връща възможността за пушене в обособени помещения в заведенията за хранене и развлечения, ще бъде внесена в Народното събрание, съобщи вицепремиерът Валери Симеонов по време на заседание на съвета за тристранно

Под строй: Спешиха европейската младеж да ръкопляска на Борисов

https://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/pod-stroi-speshiha-evropeiskata-mladej-rakopliaska-borisov.html

Европейската младеж бе принудена да стане и да ръкопляска при речта на Бойко Борисов по време на Европейския младежки форум. Това разказаха самите възмутени делегати.

Под строй: Спешиха европейската младеж да ръкопляска на Борисов

https://frognews.bg/novini/pod-stroi-speshiha-evropeiskata-mladej-rakopliaska-borisov.html

Европейската младеж бе принудена да стане и да ръкопляска при речта на Бойко Борисов по време на Европейския младежки форум. Това разказаха самите възмутени делегати.

Прочутата джамия "Ан Нури" в Мосул ще бъде възстановена с финансиране от ОАЕ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830750

Прочутата джамия "Ан Нури" в Мосул ще бъде възстановена с финансиране от ОАЕЮНЕСКО, Обединените арабски емирства и Ирак подписаха споразумение за финансиране на реконструкцията на известна джамия в Мосул, взривена миналата година от групировката "Ислямска държава", предаде Асошиейтед прес. ЮНЕСКО съобщи днес, че ОАЕ ще предостави 50,4 милиона долара за финансирането на проекта за възстановяване на джамията "Ан Нури",

Промени в работното време на „Български пощи" през май, пенсиите ще се изплащат от 8-и

http://www.cross.bg/izplashtat-rabotyat-godina-1573277.html

/КРОСС/ „Български пощи" ЕАД уведомява своите клиенти, че на 1-ви, 6-ти, 7-ми, и 24-ти май 2018 година пощенските станции няма да работят. На 5-ти май пощенските станции ще работят с работното време за съботен ден. Пенсиите за месец май ще се изплащат в периода 8 - 21 май 2018 година съгласно обявените графици.  

Портних: Десетилетия наред във Варна не е полаган толкова асфалт, колкото в момента

http://budnavarna.bg/33282-portnih-desetiletiya-nared-vav-varna-ne-e-polagan-tolkova-asfalt-kolkoto-v-momenta/

Продължава рехабилитацията на пътната инфраструктура във Варна, от началото на годината досега са възстановени около 10 000 квадратни метра. Възложени за изпълнение са още около 50 000 кв. м. в петте района в града и селата, с цел отстраняване на проблемите по пътните артерии, съобщи Петър Гърбузов – директор на дирекция „Инженерна инфраструктура“ в Община Варна.

Рехабилитация на пътната инфраструктура тече в район „Одесос“, където дейностите се извършват паралелно с поставяне на хоризонтална маркировка за въвеждане на Синя зона. Възложени за изпълнение са 11 250 квадратни метра, като дейностите предстоят в трети, седми и осми микрорайон. Извън обхвата на синята зона има още 6 000 квадрата, които ще бъдат ремонтирани.

От утре започва работа в район „Приморски“, където ще се ремонтират 11 270 квадратни метра от пътната инфраструктура, район „Аспарухово“ – 6000 квадратни метра и в селата Звездица и Константиново – по 1000 квадратни метра. Ключов е ремонтът на пътя за „Галата“, който е сериозно пострадал. Следващата седмица започват рехабилитационните дейности в районите „Младост“ и „Владиславово“ – по 7000 квадратни метра, обясни Гърбузов.

След реализирането на този етап от ремонт на пътната инфраструктура, ще направим преоценка с районните администрации и през есенния период ще продължим, каза кметът Иван Портних.

„Десетилетия наред във Варна не е полаган толкова асфалт, колкото в момента. Осигурено е финансиране за редица пътни артерии важни за града – бул. „Левски“ в старата му част, бул. „Осми Приморски полк“ – в посока „Виница“, ул. „Съборни“, „Г. Бенковски“, и в „Аспарухово“. Като администрация сме направили необходимото да извървим нелекия път от изготвяне на проект, кандидатстване на финансиране, осигуряване на средства по европейските програми или от бюджета, за да се стигне до избор на изпълнител и реализация на обекта. Този темп на обновяване на инфраструктурата, който демонстрирахме през последните години, и който бих нарекъл ударен, не само го запазваме, на в действителност го ускоряваме съвместно с държавата. Обемът от дейностите е огромен, въпросът е, че когато с десетилетия нищо не се е правило, няма как за един ден да се случи“, обясни Иван Портних.

Материалът Портних: Десетилетия наред във Варна не е полаган толкова асфалт, колкото в момента е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Левски зове: Да извървим заедно пътя до финала (видео)

https://offnews.bg//futbol/levski-zove-da-izvarvim-zaedno-patia-do-finala-video-679320.html

От Левски използваха социалните мрежи, за да призоват феновете да подкрепят "сините" срещу ЦСКА утре в реванша от полуфиналите за Купата на България.

Тимът от Подуяне спечели с 2:0 символичното си гостуване на "червените" на "Васил Левски" и направи сериозна крачка към така жадувания финал за трофея в турнира.

"Има мигове, в които характерът и мъжеството излизат на преден план. Има мигове, когато доказваш на какво си способен и трудът ти се отплаща. Има мигове, в които не разчиташ на шанс, а само на воля, страст и характер. Има мигове, в които знаеш, че пътят към победата е само в твоите ръце, и разчиташ единствено на себе си…

Но не и когато си част от Левски. Тогава, колебания няма, а връзката ти с публиката е скрепена като със стоманени въжета. Тогава знаеш, че излизаш на терена и както казваше Гунди, като ти ревне тази публика, как да не се хвърлиш!

Ние сме готови за битка в един от най-важните двубои за сезона и очакваме да я спечелим заедно! Рамо до рамо! Бъди до Левски. Да извървим заедно пътя до финала!".

България скоро отново в орбитата на Русия?

https://www.dnevnik.bg/analizi/2018/04/24/3168260_bulgariia_skoro_otnovo_v_orbitata_na_rusiia/?ref=rss


Лъжи по съветски образец и солидаризиране с позициите на Кремъл: България все по-бързо се отдалечава от евроатлантическите си партньори и все по-неприкрито се приближава до орбитата на Русия. Примерите се множат, коментира Ясен Бояджиев за "Дойче веле":<br /><br />В последните седмици сред водещите политически новини неизменно присъства сериалът "Радев срещу Цветанов" (или обратното). Водеща тема в него пък неизменно е мястото на България в геополитическия...

Корнелия Нинова и Калоян Паргов ще участват в честване на 70-ата годишнина от учредяването на Коларовската районна партийна организация

http://pogled.info/politicheski/korneliya-ninova-i-kaloyan-pargov-shte-uchastvat-v-chestvane-na-70-ata-godishnina-ot-uchredyavaneto-na-kolarovskata-raionna-partiina-organizatsiya.94037

/Поглед.инфо/ На 25 април председателят на НС на БСП Корнелия Нинова и лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов ще участват в тържествено честване на 70-ата годишнина от учредяването на Коларовската районна партийна организация и 30 години от създаването на Районните партийни организации "Сердика", "Надежда" и "Връбница". На тържественото събрание-концерт сред гостите ще бъдат народни представители от "БСП за България" и общински съветници от групата на социалистите.

"Прото тема": Бюджетният излишък в Гърция се дължи на тройно повече рестрикции

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830775

"Прото тема": Бюджетният излишък в Гърция се дължи на тройно повече рестрикции

Регистрираният от Гърция супер бюджетен излишък от 4,5 млрд. евро се дължи на тройно повече рестрикции, наложени от лявото правителство през 2017 г., твърди в своя публикация електронното издание на гръцкия в. "Прото тема". Този излишък е "постигнат" с незаконосъобразни удръжки и чрез спиране на плащанията, смята вестникът, изтъквайки,

През 2017 г. земеделската земя е поскъпнала с 14.6%

http://econ.bg/Новини/През-2017-г-земеделската-земя-е-поскъпнала-с-14-6-_l.a_i.760852_at.1.html

През 2017 г. средната цена на един декар земеделска земя достига 872 лв., което е с 14.6% повече в сравнение с 2016 година. Спрямо предходната година...

Хванаха в гората стрелеца, убил четирима души в Нашвил

http://www.cross.bg/raiinking-nashvil-dyshi-1573276.html

/КРОСС/ Полицията на щата Тенеси арестува мъжа, заподозрян за убийството на четирима души в ресторант в Нашвил, предаде АФП. Травис Райнкинг (29 г.), който имал периоди на „психическа нестабилност" и миналата година беше задържан заради опит за влизане в забранен периметър около Белия дом във Вашингтон, беше заловен в понеделник, след издирване, продължило повече от денонощие. Кметът Дейвид Брайли съобщи, че това е станало след сигнал за местоположението му - в горист район край дома му. В раницата му полицаите открили полуавтоматично оръжие и боеприпаси. Той отказал да говори с властите и поискал адвокат. В ранните часове в неделя Райнкинг - полугол, само със зелено яке, влезе в ресторанта за гофрети в Антиок, предградие на Нашвил, и откри огън с автоматична пушка АR-15. Трима души бяха убити на място, един почина в болница, има двама ранени. Докато нападателят презареждал, един от посетителите - Джеймс Шоу (29 г.), успял да отнеме оръжието му. Престъпникът избягъл, отишъл в дома си, а след това се скрил в близката гора. В издирването му участвали над 100 полицаи с кучета. Срещу 29-годишния мъж са повдигнати четири обвинения за убийство. Определена му е гаранция в размер на 2 млн. долара. През юли миналата година Травис Райнкинг е бил задържан от Сикрет Сървис недалеч от Белия дом, след като отказал да напусне закритата зона, твърдейки, че иска да се срещне с президента Доналд Тръмп

Съдът в Харманли не даде ход на делото за бунта в бежанския лагер през 2016 г.

https://zaistinata.com/%d1%81%d1%8a%d0%b4%d1%8a%d1%82-%d0%b2-%d1%85%d0%b0%d1%80%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%bb%d0%b8-%d0%bd%d0%b5-%d0%b4%d0%b0%d0%b4%d0%b5-%d1%85%d0%be%d0%b4-%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%b7/

Харманлийският Районен съд не даде ход на делото за бунта в местния регистрационно-приемателен център за бежанци. Причината бе, че на подсъдимата скамейка застанаха едва 10 от 21-те обвиняеми, които бяха задържани под стража в лагера от закрит тип в Любимец.

Как БДЖ продава скрап? Законно, но... евтино

http://clubz.bg/67063-kak_bdj_prodava_skrap_zakonno_no_evtino

Снимка БГНЕС

Как държавните железници - в частност дружествата "Холдинг БДЖ" и "Национална компания Железопътна инфраструтура" - продават излишните си метали от стари вагони, релси и т.н. Първата част от отговора е лесна и несмущаваща - законно - през "Софийската стокова борса" АД. Щом стане дума за цената, на която двете компании сключват сделки за продажба на скрап, нещата стават малко по-притеснителни. Защото се оказва, че продажната цена е например наполовина от тази на свободния пазар на същите суровини в дните, в които БДЖ и НКЖИ реализират своите сделки.

Предистория

Проверка как БДЖ и НКЖИ търгуват отпадъците си от черни и цветни метали (ОЧЦМ) - а те генерират сериозни количества - решава да направи депутатът от БСП Явор Божанков, който през март задава два писмени въпроса по реда на парламентарния контрол на министъра на транспорта Ивайло Московски. Именно под шапката на неговото ведомство са държавните железопътни компании. И двата въпроса са идентични - народният представител се интересува какви са мотивите за решението БДЖ и НКЖИ да продават отпадъците си от черни и цветни метали през "Софийска стокова борса" АД и иска копие от сключените сделки на борсата за периода 1 януари 2015 - март 2018 г.  

Според Закона за държавната собственост (чл. 64 - б.р.), променян в тези си части за последен път през 2005 г., "продажбата на излишни и негодни движими вещи, както и на придобити материали от разчистване на строителни площадки, се извършва чрез търг или на стоковите борси.". При първата опция търгът се провежда по ред, определен от министъра на финансите в специална наредба. При втория случай трябва разрешение - в случая на министъра на транспорта, придружено от подробна мотивация за избраната процедура. Последното става ясно от писмения отговор на министър Московски до Божанков по отношение на сделките със скрап, извършвани от НКЖИ.

Сделките на "Холдинг БДЖ" са по друг ред - по Вътрешните правила холдинга за разпореждане с движимо имущество и според Заповед № 114 от 2013 г. на министъра на транспорта. Документът не е публично достъпен в сайта на ведомството, но следва да е подписан от Московски в първия му министерски мандат (2011-2013 г.) Според заповедта за всяка продажба министърът разршава реда, по който тя да се осъществи - чрез търг или чрез борса. По тази причина за всяка сделка с ОЧЦМ, 4Холдинг БДЖ" и дъщерните му дружества взимат решение на управителния си орган, получават разрешение от принципала - за холдинга това е министърът, има и оценка на актива от независим оценител за началната продажна цена.

И в двата си отговора министърът обяснява едно и също по повод мотивите в последните години да се избира опцията "Софийска стокова борса" АД, а не вариантът с търг и наддаване. А именно: 

Факсимиле от отговор на министър Ивайло Московски до депутата от левицата Явор Божанков. 

Какво показват договорите

Към всеки от въпросите си депутатът е поискал копие от сключените договори през "Софийска стокова борса" АД от 1 януари 2015 г. насам. Така получава данни за общо 11 договора на НКЖИ за продажба на скрап - различен вид - на обща стойност малко под 3,5 млн. лв. Договорите на "Холдинг БДЖ" са общо 6 (два са на дъщерни дружества - бр.) на стойност общо малко над 1 млн. лв. Във втория отговор са посочени и продадените количества метали, както и датите, на които са сключени сделките през "Софийската стокова борса" АД. Там "Холдинг БДЖ" е регистриран като брокер. 

Божанков решава да сравни цените на металите на пазара на тези дати. За база използва цената на Лондонската стокова борса, както и на изкупвача на стари метали - черни и цветни  - "Стомана индъстри". Оказва се, че за различните видове метал в дните на сделките, направени през борсата от държавните компании, пазарните цени на суровините са били с между 30 и 50% по-високи от тези, на които "Холдинг БДЖ" и НКЖИ продават своите метални отпадъци в посочения период. Народният представител, на база 6-те търга на холдинга, прави изчисленията си като пресмята колко е средната продажна цена на тон черни метали през борсата, колко е пазарната цена (по данни от Лондонската борна и "Стомана индъстри") като от нея се извади 10 на сто печалба - стандартна и закономерна пазарна практика - и излиза, че продажбата на скрап през борсата е на по-ниска цена, отколкото на свободния пазар с малко под 50 на сто. 

Въпросът за избора на процедура, с която се продава скрап от компаниите под шапката на транспортното министерство, както и установеното разминаване в цените, Божанков задава устно преди седмица. Тогава в комисията по транспорт в парламента министър Московски отговаря на депутатски въпроси в рамките на т.нар. блиц парламентарен контрол. Стенограмата от заседанието на комисията все още не е достъпна в сайта на Народното събрание - последната публикувата е от март. Депутати от комисията обаче разказаха, че министърът е реагирал остро, препратил е въпросите за цените към борсата и е уточнил, че става дума за прозрачна и законна процедура по продажба, позовавайки и на писмените си отговори до Божанков, и на описаната там "практика" за постигането на най-добри цени. И още един аргумент - такива продажби на скрап е имало и по времето на БСП, аргументирал се е министърът.

Че е законно - законно е. Въпросът е дали "Холдинг БДЖ" и НКЖИ продават металните си отпадъци изгодно. И той остава. 

Според Божанков има и друг детайл - на "Софийската стокова борса" като търговци на скрап са регистрирани предимно държавни предприятия, но не и големи "производители" на метални отпадъци от частния сектор. 

90% от времето на личните лекари отива за попълването на документи

http://www.moreto.net/novini.php?n=373083

90% от времето на личните лекари отива за попълването на документи и формуляри, а потърпевши от това са пациентите. Това каза д-р Стойчо Кацаров от Центъра защита правата в здравеопазването, като защити исканията на личните лекари, които протестираха вчера.

Британският съд отхвърли последното обжалване на родителите на малкия Алфи

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830754

Британският съд отхвърли последното обжалване на родителите на малкия АлфиБританското правосъдие отхвърли последната жалба, с която родителите на малкия Алфи, настанен в болница на животоподдържащи системи, отправиха молба лечението му да продължи, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Висшият, Апелативният и Върховният съд се произнесоха в полза на болницата, която иска да се спре лечението на детето.

Варненската община дава 400 хил. лева за нови мебели и климатици

http://budnavarna.bg/33280-varnenskata-obshtina-dava-400-hil-leva-za-novi-mebeli-i-klimatitsi/

снимка: Будна Варна

До 400 хил. лева без ДДС е готова да плати Община Варна, за да осигури нови мебели и климатици за нуждите си, както и за тези на общинските предприятия, детски ясли и други. Това става ясно от обявените обществени поръчки, научи BudnaVarna.bg.

Средствата ще отидат за детски градеробчета, нощни шкафчета, кушетки, композиция от кухненски шкафове, канапета, дървени маси, болнични легла, архивни шкафове, различни видове столове и други.

Част от изискванията са мебелите да са нови, да са от качествени и трайни материали, да хармонират помежду си. Тези с големи размери да могат да се разглобяват и сглобяват. Не трябва да променят цвета си от пряка слънчева светлина.

Относно климатиците условие е всяка настъпила повреда да бъде отстранявана до 24 часа. Срокът на договора за мебелите е година, а на този за климатиците- две години.

Материалът Варненската община дава 400 хил. лева за нови мебели и климатици е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Арменците нанасят удар на политическия модел на Путин

https://dnes.dir.bg/mnenie/armentsite-nanasyat-udar-na-politicheskiya-model-na-putin

Не чуждестранни провокации изкараха арменците по улиците, а провалът на управлението на Серж Саркисян

Втора италианска уличка откриха в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/6830756

Втора италианска уличка откриха в ПловдивНяма поръчка, която да не е обжалвана, оплака се кметът С още една италианска уличка се сдоби Пловдив. Това е "Йосиф Шнитер" в суперцентъра, която претърпя цялостна реконструкция. Градоначалникът Иван Тотев прогнозира, че тя ще се превърне в романтично място. Той и кметът на район "Централен" Георги Стаменов я откриха.

Комисията по енергетика изслуша четирима кандидати за членове на КЕВР

http://nakratko.bg/category/59/158428/


Комисията по енергетика изслуша четирима кандидати за членове на КЕВР, предаде репортер на БГНЕС. Техният избор предстои да бъде гласуван в пленарна зала.

Борисов препоръча на Хърватия и Словения да открият „КПП по бански“ (ВИДЕО)

http://clubz.bg/67061-borisov_preporycha_na_hyrvatiq_i_sloveniq_da_otkriqt_%E2%80%9Ekpp_po_banski%E2%80%9C_video

Министър-председателят Бойко Борисов обяви пред колегите от Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ), че европейската перспектива на региона няма алтернатива, а остава „водещ политически формат за открита и честна дискусия по важните за нас въпроси“. Срещата се провежда в Бърдо при Краню, Словения.

Благодарих на политическия елит, който осъзна, че само ние сами можем да си помогнем, само ние като Балкани можем да дадем пример в Европа, че сме способни сами да решаваме конфликтите си...

В момента Балканите имат политически елит, който мисли за мир, просперитет, за своите народи, за своята младеж, а не както преди 20 години – къде и колко хора да заколим“, каза Борисов пред журналисти в Бърдо при Краню.

Българският премиер е припомнил, че на миналогодишната среща на ПСЮИЕ в Дубровник е поел ангажимент въпросите на Западните Балкани да бъдат поставени високо в приоритетите на ЕС по време на Българското председателство.

Борисов е отчел, че изминалите четири месеца са направили темата актуална във всички държави-членки, с нея са ангажирани както европейските институции, така и международни финансови организации.

Имаме пълен карт бланш на Балканите коридорите 4, 8 и 10, съответно магистрали, жп линии и дигитална инфраструктура да бъдат направени“.

Словенските журналисти попитаха Борисов и дали е бил обсъждан граничният спор между Словения и Хърватия. Двете държави спорят за териториалните води в района на Пиранския залив. Според решение на арбитражен съд в Хага, Хърватия трябва да предостави морски коридор на Словения до международни води. Хърватия обаче не признава решението на съда.

С малко отстъпки от двете страни проблемът може да бъде решен. Огромна крайбрежна ивица имате и двете страни – трябва да има КПП по бански, на брега.

- Подкрепяте ли решението на Съда в Хага относно този проблем?

Ние винаги подкрепяме решенията на Съда в Хага. Аз имам желязно правило – решенията на съда не се коментират. Не само в Хага, и в българския съд“.

Бойко Борисов е приветствал Стратегията на ЕК за Западните Балкани и готовността за стартиране на преговорите за членство с Албания и Македония, но подчерта, че европейската перспектива трябва да е за всички страни на Балканите.

„Няма друга възможност да постигнем общите цели и да предложим на нашите граждани сигурност и по-добри перспективи за развитие, освен да посрещнем предизвикателствата на променящия се свят заедно и обединени“.

 

 

„Днес на Балканите мислим за мир, а не къде и колко хора да заколим“

http://clubz.bg/67061-%E2%80%9Ednes_na_balkanite_mislim_za_mir_a_ne_kyde_i_kolko_hora_da_zakolim%E2%80%9C

Министър-председателят Бойко Борисов обяви пред колегите от Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ), че европейската перспектива на региона няма алтернатива, а остава „водещ политически формат за открита и честна дискусия по важните за нас въпроси“. Срещата се провежда в Бърдо при Краню, Словения.

Благодарих на политическия елит, който осъзна, че само ние сами можем да си помогнем, само ние като Балкани можем да дадем пример в Европа, че сме способни сами да решаваме конфликтите си...

В момента Балканите имат политически елит, който мисли за мир, просперитет, за своите народи, за своята младеж, а не както преди 20 години – къде и колко хора да заколим“, каза Борисов пред журналисти в Бърдо при Краню.

Българският премиер е припомнил, че на миналогодишната среща на ПСЮИЕ в Дубровник е поел ангажимент въпросите на Западните Балкани да бъдат поставени високо в приоритетите на ЕС по време на Българското председателство.

Борисов е отчел, че изминалите четири месеца са направили темата актуална във всички държави-членки, с нея са ангажирани както европейските институции, така и международни финансови организации.

Имаме пълен карт бланш на Балканите коридорите 4, 8 и 10, съответно магистрали, жп линии и дигитална инфраструктура да бъдат направени“.

Словенските журналисти попитаха Борисов и дали е бил обсъждан граничният спор между Словения и Хърватия. Двете държави спорят за териториалните води в района на Пиранския залив. Според решение на арбитражен съд в Хага, Хърватия трябва да предостави морски коридор на Словения до международни води. Хърватия обаче не признава решението на съда.

С малко отстъпки от двете страни проблемът може да бъде решен. Огромна крайбрежна ивица имате и двете страни – трябва да има КПП по бански, на брега.

- Подкрепяте ли решението на Съда в Хага относно този проблем?

Ние винаги подкрепяме решенията на Съда в Хага. Аз имам желязно правило – решенията на съда не се коментират. Не само в Хага, и в българския съд“.

Бойко Борисов е приветствал Стратегията на ЕК за Западните Балкани и готовността за стартиране на преговорите за членство с Албания и Македония, но подчерта, че европейската перспектива трябва да е за всички страни на Балканите.

„Няма друга възможност да постигнем общите цели и да предложим на нашите граждани сигурност и по-добри перспективи за развитие, освен да посрещнем предизвикателствата на променящия се свят заедно и обединени“.

10 подаръка, които детето ни няма да забрави

https://offnews.bg//mama-nindzha/10-podaraka-koito-deteto-ni-niama-da-zabravi-679319.html

Автор: Яна Пеева Имам безброй спомени от детството си. За ваканциите винаги ходехме някъде - или на вилата, или някъде на почивка с приятели. С другите деца имахме книжката “100-те национални туристически обекта” и се състезавахме кой ще събере първи всички печатчета. Имам бегъл спомен, че може би е имало някаква награда за това, но не помня каква точно. Като се замисля, с всичко е така. Не съм страдала от липса на подаръци, но помня много малко от тях (концертите и книгите главно). Вместо това имам много ясни картини в главата си на случки и емоции. Как стоя на прозореца…

Пати Смит и Брус Спрингстийн очароваха публиката на фестивала "Трайбека" (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6830753

Пати Смит и Брус Спрингстийн очароваха публиката на фестивала "Трайбека" (Видео)Певицата Пати Смит, наричана Кръстницата на пънка, и легендарният музикант Брус Спрингстийн очароваха публиката на кинофестивала "Трайбека" с изпълнение на съвместния им хит "Because the Night", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Поводът, събрал на сцената двете музикални легенди, беше премиерната прожекция на концертния документален филм

Борисов иска само да си изкара мандата, не се интересува от президентството

https://www.dnevnik.bg/politika/2018/04/24/3168262_borisov_iska_samo_da_si_izkara_mandata_ne_se/?ref=rss


Премиерът Бойко Борисов не вижда причини да не изкара мандата си докрай, се разбира от негово интервю пред dir.bg. Това е и неговият план А. "Ако питате директно, президентската институция никога не ме е интересувала", казва Борисов. Той няма план Б и предпочита да си почива, защото се е уморил "за тези години" и дори може да се пенсионира.<br /><br />На въпрос "Къде се виждате след пет години?" Борисов отговаря- "След пет години ще си управлявам...

МВР и ДАИ започнаха операция за проверки на автобуси и товарни камиони

http://nakratko.bg/category/60/158426/


Операция в цялата страна за проверки на автобуси и товарни камиони започнаха от МВР и ДАИ. Акцията стартира след тежките инциденти с микробуси и автобуси, станали преди дни в страната с убити и ранени.

Григор Димитров: Приоритетът ми е да се представя добре на клей (видео)

https://offnews.bg//tenis/grigor-dimitrov-prioritetat-mi-e-da-se-predstavia-dobre-na-klej-vide-679316.html

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се завърна на червените кортове в Барселона след цели 5 години прекъсване. Той обаче не е притеснен и отново се чувства като у дома си.

Причината е, че в красивия испанския град хасковлията тренира в началото, а на турнира в Барселона за първи път получава уайлд кард и то още 16-годишен.

"Отново съм тук и изникват толкова много приятни спомени. На практика прекарах юношеските си години тук. Сега се връщам към същите кортове, на които тренирах, града, в който живеех, като дете. Помня, че на този турнир получих първия си уайлд кард. Чувствам позитивна емоция и съм готов отново да се състезавам.

Нещата се развиват в правилната посока. С всеки мач се чувствах все по-добре, движех се добре по корта. Това са най-важните неща, когато играеш на клей. Останалото е много здрава битка и когато стане напечено, трябва да си готов.

Искам да се представя добре на клей. Това е приоритет номер 1 в момента. Мисля, че миналата година се представих добре, но не достатъчно. Не бях удовлетворен.

Усещам, че мога да постигна по-добри резултати на клей. Израснах на тази настилка. Мога да играя добре и да се представя добре на нея. Надявам се, че ще го покажа в следващите седмици", каза Димитров.

Димитров очаква днес да разбере името на своя пръв съперник за надпреварата в Барселона. Той ще срещне французина Жил Симон или беларуския квалификант Иля Ивашка.

Суровата красота на Памирската магистрала

https://dnes.dir.bg/spektar/surovata-krasota-na-pamirskata-magistrala

Памирската магистрала е един от най-красивите и екстремни пътища в света.

"Вашингтон пост": Арменците нанасят удар на политическия модел на Путин

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830714

"Вашингтон пост": Арменците нанасят удар на политическия модел на ПутинСерж Саркисян, който управляваше Армения като президент от 2008 г. до този месец, беше предан довереник на Владимир Путин. През 2013 г. след среща с руския президент той внезапно прекъсна преговорите с Европейския съюз и вместо това се присъедини към оглавявани от Москва организации в икономиката и сигурността.

Ас от "Формула 1" докара Шарапова до писъци в Щутгарт

https://dnes.dir.bg/tenis/as-ot-formula-1-dokara-sharapova-do-pisatsi-v-shtutgart

Мария стартира в сезона на клей в една от любимите си надпревари, но преди това бе време за забавления

МВР и ДАИ започнаха операция в страната за проверки на автобуси и товарни камиони

http://www.cross.bg/proverki-avtobysi-kamioni-1573274.html

/КРОСС/ Операция в цялата страна за проверки на автобуси и товарни камиони започнаха от МВР и ДАИ. Акцията стартира след тежките инциденти с микробуси и автобуси, станали преди дни в страната с убити и ранени,съобщава БНР. На различни точки по пътищата в България се извършват проверки. Проверява се дали пътуващите в автобусите са с предпазни колани, както и за изрядността на документите на превозните средства. Резултатите от акцията ще бъдат съобщени след нейното приключване. 

Съдът освободи от ареста задържаната за катастрофата на "Тракия"

http://www.mediapool.bg/sadat-osvobodi-ot-aresta-zadarzhanata-za-katastrofata-na-trakiya-news278308.html

Софийският апелативен съд освободи Цвета Таскова срещу гаранция от 5000 лв. Тя бе задържана, след като предизвика катастрофата с автобус на магистрала "Тракия" на 13 април, при която загинаха шестима души, а  23-ма бяха ранени. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване. Съдията по делото Десислава Иванова прецени, че макар през 2009 г. Таскова да е глобена за шофиране след употреба на алкохол, постоянното ѝ задържане в момента би било твърде тежка мярка за неотклонение. Съдът постанови и забрана на обвиняемата да напуска страната, за да гарантира, че тя няма да се укрие от органите на досъдебното производство. Основният мотив на съда да постанови пускането под гаранция беше, че разследването няма да приключи в срока, който по закон обвиняем може да бъде държан в ареста - два месеца. До момента е установено със сигурност, че шофираният от Таскова автомобил "Рено Меган" е ударил при изпреварване автобуса на фирма "Юнион Ивкони" отстрани. Назначените автотехнически експертизи трябва да дадат отговор на въпроса защо се е стигнало до отклоняването на колата и дали само това е причинило излизането на автобуса в канавката. Съставът на апелативния съд прие, че има обосновано предположение Цвета Таскова да е съпричастна към предизвикването на катастрофата. Това става ясно от нейните показания, на спътника ѝ в колата, свидетелите от автобуса и техническата експертиза. Те са показали, че катастрофата е станала, тъй като Таскова е загубила контрол върху колата си. Обвинението е за престъпление по непредпазливост. Обвиняемата не е нарушила правилата за движение по пътищата, не е имало и агресивно поведение или хулиганство, аргументира се още съдът за налагане на по-леката мярка за неотклонение. Свидетели по делото описват Таскова в позитивна светлина, като порядъчен гражданин, спазвал законите. Според магистратите инцидентът е с изолиран характер. На основание на тези аргументи съдебният състав прие, че постоянен арест би бил самоцелна, ненужна и непропорционална мярка за неотклонение спрямо Таскова. Цвета Таскова се яви с нов адвокат на обжалването на мярката – бившия градски прокурор на София Николай Кокинов. След заседанието той каза, че състоянието й не е добро "като на всяко едно нормално човешко същество". "Всеки един шофьор рискува да стане причинител на катастрофа, никой не иска такова нещо, но на всеки може да се случи. Нещастна е, защото се е стигнало до един такъв тежък резултат. В крайна сметка толкова много загинали, пострадали, всеки един човек би се чувствал зле", коментира Кокинов.

Защо младежки форум от европредседателството завърши с алкохол и танцьорки?

http://nakratko.bg/category/58/158425/


Алкохол и полуголи жени посрещнали делегатите на Европейския младежки форум. Това предизвика скандал с младежката конференция, организирана от българското европредседателство преди дни.

Жестоко нападение в Сандански! Бивш затворник-рецидивист размаза лицето на собственика на пицария

http://www.struma.com/krimi/jestoko-napadenie-v-sandanski-bivsh-zatvornik-recidivist-razmaza-liceto-na-sobstvenika_133439/

Това е второто безпричинно нападение, което прави Емил Е., когото всички в курортния град познават

Бивш затворник, рецидивист издебна снощи собственик на известна пицария в Сандански и без причина го нападнал, докато заключвал заведението си.

С метален бокс Емил Е, ударил Красимир Р. -Решо и размазал лицето му. В момента бизнесменът е в болница със счупена скула и синини по цялото лице. Емил е избягал, полицията го търси. Това е второто безпричинно нападение, което прави бившият затворник.

Преди месеци нападнал млад мъж и му счупил носа по същия начин, пак с метален бокс....

Продължава

Полицията проверява случая с мутрите, блокирали заведение

https://offnews.bg//112/politciata-proveriava-sluchaia-s-mutrite-blokirali-zavedenie-679314.html

Полицията проверява сигнал, подаден след спор за паркиране в района на крайпътно заведение на околовръстния път на Велико Търново.

Това съобщиха от МВР. Става дума за случая, за който разказа Иво Мирчев, познат от инициативата "Гласувай без граници". Органите на реда са установени са автомобилите, които са с варненска регистрация, собствениците и ползвателите им. Служители от областните дирекции на МВР във Велико Търново и Варна работят активно по цялостното изясняване на случая.

Самият Мирчев съобщи преди малко в профила си във Фейсбук, че се му се обадили от МВР, за да пусна официална жалба по случая, който е от вчера.

"Аз обаче мисля, че първо МВР дължат отговор - защо излъгаха, че нямат данни за постъпило мое обаждане на тел. 112? Очевидно някой в МВР е очаквал този случай да се потули като обяви, че никой не е звънял на 112. Някой не е очаквал, че смартфонът ми автоматично е записал разговора със служителя на спешния телефон, на който се чува двукратното потвърждаване на постъпването на сигнала. МВР дължи отговор тук!", написа още Мирчев. 

Осъждан открадна хранителни продукти от мазе във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=373017

На ул. „Н. Кънев“ неизвестно лице е влязло през прозорец в избено помещение на къща. За това е съобщено в неделя, научи Moreto.net. Изпратеният на мястото автопатрулен екип установява и задържа мъж на 32 г., осъждан, от Варна, за който е установено, че след взлом на входната врата на избеното помещение е извършил кражба на хранителни продукти и ръчна количка за багаж.

Температури над 30 градуса днес

http://nakratko.bg/category/58/158424/


Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива и купесто-дъждовна облачност. На отделни места, главно в планинските райони, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса.

Най-големите международни награди за иновации "Продукт на годината" бяха раздадени за втори път

https://dnes.dir.bg/marketing-i-reklama/nay-golemite-mezhdunarodni-nagradi-za-inovatsii-produkt-na-godinata-byaha-razdadeni-za-vtori-pat

Победителите се излъчват от независим, национално представителен потребителски вот. Наградата е световно утвърден стандарт за потребителско доверие

Това е нивото! Абитуриент пита защо Славейков е ту Петко, ту Пенчо, друг пише, че Кирил и Методий са близнаци, а Гергана не искала да е плеймейтка на везира София

http://www.struma.com/lyubopitno/tova-e-nivoto-abiturient-pita-zashto-slaveikov-e-tu-petko_133438/

 "Абе, защо този Славейков го пишат ту Петко, ту Пенчо?!". Това е въпрос на абитуриент, който се подготвя за изпитите, предстоящи през следващия месец. Преподавателите споделят в учителските сайтове за все по-странни въпроси по време на обучението и цитати от вече приключили матури, показващи, че децата ни са все по-неграмотни, пише "Телеграф".

Учителка от столично школо разказва, че след като не успяла да убеди свой ученик да чете Елин Пелин, му...

Продължава

Задържан е избягалият затворник от Пловдивския затвор

http://clubz.bg/67060-zadyrjan_e_izbqgaliqt_zatvornik_ot_plovdivskiq_zatvor

Задържан е обявеният за общодържавно издирване затворник от Пловдивския затвор, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Георги Танчев /на 42 г./ е задържан днес при акция на "Криминална полиция" при ОД на МВР-Пловдив. Той е пребивавал в апартамент на бул. "Княгиня Мария Луиза" в Пловдив, ползван от негов познат, също криминално проявен. 

На 10 април 2018 г., Георги Танчев, който изтърпявал влязла в сила присъда за държане на наркотични вещества в размер на една година "лишаване от свобода" при първоначален "общ" режим, е напуснал външен обект край Пловдив, където работил и не се е прибрал в затвора в Пловдив. Дотогава той е изтърпявал наказанието си в Затворническо общежитие от открит тип /ЗООТ/ "Хеброс" към Затвора в Пловдив.

Предстои Районна прокуратура-Пловдив да повдигне обвинение спрямо Георги Танчев за бягство от затвора, за което е предвидено наказание до три години "лишаване от свобода".

Кейт като принцеса Даяна на изписването на третото си дете

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6830705

Кейт като принцеса Даяна на изписването на третото си детеПочитателите на британското кралско семейство отдавна са открили много прилики между стила на херцогиня Катрин и нейната покойна свекърва принцеса Даяна, разказва "Дарик". Този път направи впечатление изборът на Кейт за рокля, с която да се яви пред обществеността за изписването на третото си дете. Дрехата бе в ярко червено,

Борисов: Сега е моментът Западните Балкани да покажат волята си за развитие

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830719

Борисов: Сега е моментът Западните Балкани да покажат волята си за развитиеЕвропейската перспектива на нашия регион няма алтернатива, а Процесът за сътрудничество в Югоизточна Европа остава водещ политически формат за открита и честна дискусия по важните за нас въпроси. Това подчерта министър-председателят Бойко Борисов в изказването си по време на Срещата на върха на ПСЮИЕ в Бърно при Краню,

САС пусна от ареста Цвета Таскова срещу 5000 лева гаранция

http://nakratko.bg/category/60/158423/


САС пусна от ареста шофьорката, обвинена за катастрофата на АМ „Тракия”, Цвета Таскова срещу 5000 лева гаранция, предаде репортер на БГНЕС. Пред съда самата Цвета Таскова заяви, че съжалява. Това подчерта и защитата й.

Безработните във Видин, Враца и Монтана намаляват

https://www.24chasa.bg/region/article/6830739

Безработните във Видин, Враца и Монтана намаляват

От началото на годината до момента броят на безработните, регистрирани в бюрата по труда от региона е намалял с около 1200 лица, като в края на март те наброяват 23 611. Регистрираните безработни са с 576 души по-малко от февруари, а спрямо миналата година – с над 5 500. Равнището на регистрираната безработица през м.

Децата ще държат тест за готовност за първи клас!

http://www.struma.com/obshtestvo/decata-shte-durjat-test-za-gotovnost-za-purvi-klas_133437/

Резултатите щели да бъдат основание за решения относно индивидуалния подход към детето

Децата, завършващи предучилищна група, вече да трябва да държат тест, с който ще се оценява тяхната готовност за постъпване в училище и в първи клас. Тестът ще се провежда от учителите в предучилищните групи, а резултатите от него ще се вписват в националната електронна информационна система за предучилищното и училищното образование.

Това предвижда проект за промени в наредба 5 за предучилищното образование, публикуван за съгласуване от министерството на образованието на сайта...

Продължава

Ана Бърнабич се срещна с премиера на Белгия Шарл Мишел

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830704

Ана Бърнабич се срещна с премиера на Белгия Шарл МишелСръбският премиер Ана Бърнабич посрещна днес пред двореца "Сърбия" премиера на Белгия Шарл Мишел, съобщават сръбските медии. След тържественото посрещане пред почетната гвардия на сръбската армия и изслушване на химните на двете страни Бърнабич и Мишел започнаха разговори. След срещата с Бърнабич белгийският премиер ще разговаря и със сръбския

Легендата Джерард може да стане треньор на "Рейнджърс"

https://dnes.dir.bg/futbol/legendata-dzherard-mozhe-da-stane-trenyor-na-reyndzhars

Букмейкърите рядко бъркат, дългогодишният капитан на "Ливърпул" е трети в залозите

Мотонадеждата на Симитли – четвърти в Румъния

http://www.struma.com/bulgariya/motonadejdata-na-simitli-chetvurti-v-rumuniya_133436/

Димитър Грозданов е четвърти във втори кръг на Източно-Европейския шампионат по мотокрос. На 21-ви и 22-ри април се проведе втория кръг от Източно- Европейския шампионат по мотокрос в град Прунду-Румъния. Състезателите по мотокрос за първи път караха на новоизградено трасе, което беше с дължина от 1550 м. и ширина 6 м.

В най- силния и многоброен клас МХ2 участие взе и Димитър Грозданов от МХ ТИЙМ СИМИТЛИ- КТМ. Страхотно беше представянето за Митко, който си тръгна от Румъния с 4...

Продължава

Мотонадеждата на Симитли – четвърти в Румъния

http://www.struma.com/obshtestvo/motonadejdata-na-simitli-chetvurti-v-rumuniya_133436/

Димитър Грозданов е четвърти във втори кръг на Източно-Европейския шампионат по мотокрос. На 21-ви и 22-ри април се проведе втория кръг от Източно- Европейския шампионат по мотокрос в град Прунду-Румъния. Състезателите по мотокрос за първи път караха на новоизградено трасе, което беше с дължина от 1550 м. и ширина 6 м.

В най- силния и многоброен клас МХ2 участие взе и Димитър Грозданов от МХ ТИЙМ СИМИТЛИ- КТМ. Страхотно беше представянето за Митко, който си тръгна от Румъния с 4...

Продължава

София Филм Фест е отново в Сливен през 2018

https://www.actualno.com/cinema/sofija-film-fest-e-otnovo-v-sliven-prez-2018-news_671295.html

След кратка пауза сме щастливи да се завърнем при вярната ни публика в Сливен – важна дестинация от „София Филм Фест на път“. Прожекциите се реализират в обновената Зала „СЛИВЕН“ в партньорство с Община СЛИВЕН и с подкрепата на Националния Филмов Център и веригата киносалони Europa Cinemas. Входът е СВОБОДЕН! Програмата стартира на 2 май (сряда) в 18:00 часа с филма, превърнал се в хит през 2017 - „БЕЛГИЙСКИЯТ КРАЛ” (&bdq

Мъртво пиян младеж осъмна в ареста в морската столица

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830713

Мъртво пиян младеж осъмна в ареста в морската столица 19-годишен младеж изтреззня зад решетките на Трето РПУ във Варна, след като еше засечен по светло мъртво пиян зад волана на старо рено. Младежът бил спрян за рутинна проверка около 18 часа на бул. "Трети март" в морската столица, близо до бл. 71. Той бил видимо неадекватен и лъхал на алкохол, но резултатите от дрегера успели да изненадат дори

Орхан Мурад избухна в защита на добрата музика: Моята песен няма толкова лайкове колкото на Сузанитта

https://petel.bg/Orhan-Murad-izbuhna-v-zashhita-na-dobrata-muzika--Moyata-pesen-nyama-tolkova-laykove-kolkoto-na-Suzanitta__261491

Орхан Мурад написа пост в защита на хубавата музика и може би направи опит да оправдае поведението на дъщеря си Сузанита: "Изтрещяло вре...

Отложили даването на подкупа заради воаяж на Иванчева

https://petel.bg/Otlozhili-davaneto-na-podkupa-zaradi-voayazh-na-Ivancheva__261494

Кадър Нова тв „За мен границите при задържането на Десислава Иванчева не бяха прекрачени. Свърши се нещо, което беше полезно. Нещо, коет...

Най-скъпата и най-евтината земеделската земя в България

https://petel.bg/Nay-skapata-i-nay-evtinata-zemedelskata-zemya-v-Balgariya__261495

Снимка Булфото Средната цена на един декар земеделска земя достига през 2017 г. 872 лева,което е с 14.6% повече в сравнение с 2016 година. Спрямо ...

Аутсорсингът: 50 хиляди българи със заплати над 2 бона

https://petel.bg/Autsorsingat--50-hilyadi-balgari-sas-zaplati-nad-2-bona__261493

Източник: 24 часа Ако икономиката на България расте през последите години с по близо 4%, то има една индустрия, при която ръстът е двуцифре...

Проговори адвокатът на Цвета с шестте трупа от "Тракия": В лошо състояние е, рано е за изводи

https://petel.bg/Progovori-advokatat-na-TSveta-s-shestte-trupa-ot-Trakiya--V-losho-sastoyanie-e--rano-e-za-izvodi__261496

Снимка Булфото Освобождават от ареста жената, обвинена за катастрофата на магистрала “Тракия”, при която на 13 април смъртта си намери...

Паника пред Софийския районен съд! Почерня от полиция

https://petel.bg/Panika-pred-Sofiyskiya-rayonen-sad--Pochernya-ot-politsiya__261499

Снимка Булфото Почерня от полиция пред Софийския районен съд на бул. "Цар Борис III" 54. Това алармира пред Блиц очевидец на инцидента. По ду...

Купуваме хладилници и перални за €330 милиона годишно

https://dnes.dir.bg/pazari/kupuvame-hladilnitsi-i-peralni-za-eur330-miliona-godishno

Само 8-9% от домакинствата имат електродомакински уреди от най-висок енергиен клас

Намериха марихуана, амфетамини и хероин в затворник във Варна

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830703

Намериха марихуана, амфетамини и хероин в затворник във Варна
40-годишен мъж, излежаващ присъда във Варненския затвор, успя да вкара зад решетките марихуана, амфетамини и хероин, но беше задържан и сега му предстои ново дело. Мъжът се връщал зад решетките от отпуск и при проверката разбрал, че не може да скрие дрогата и изхвърлил на земята 3 специфично сгънати пакетчета.

Детски усмивки греят на празник в Симитли

http://www.struma.com/bulgariya/detski-usmivki-greyat-na-praznik-v-simitli_133435/

И тази година на 26-ти април е денят на детското творчество в Симитли. Стотици детски усмивки ще озарят Симитли. От 10.00 сутринта в четвъртък стартира фестивалът за децата на Симитли и общината. По традиция „Детски усмивки” показва невинността, красотата, добротата, талантът, чистотата на най-малките.

Децата от всички градини и ясли се събират на голямата сцена на площад „Септември” в Симитли. Нека видим креативните ни деца, събрани на едно място с...

Продължава

Детски усмивки греят на празник в Симитли

http://www.struma.com/obshtestvo/detski-usmivki-greyat-na-praznik-v-simitli_133435/

И тази година на 26-ти април е денят на детското творчество в Симитли. Стотици детски усмивки ще озарят Симитли. От 10.00 сутринта в четвъртък стартира фестивалът за децата на Симитли и общината. По традиция „Детски усмивки” показва невинността, красотата, добротата, талантът, чистотата на най-малките.

Децата от всички градини и ясли се събират на голямата сцена на площад „Септември” в Симитли. Нека видим креативните ни деца, събрани на едно място с...

Продължава

Наблюдение: Българинът е привързан към домакинските си електроуреди

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830687

Наблюдение: Българинът е привързан към домакинските си електроуредиБългаринът е привързан към домакинските си електроуреди, показват наблюдения на APPLiA - България, сдружението на производителите на домакински електроуреди. Средно около десет години е продължителността на използването им в домакинствата. 40 на сто от тях разчитат на уредите си повече от десет години, а 30 на сто - над 15 години.

Хирурзи в Плевен оперираха с робот 70-годишна с рак на правото черво

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6830689

Хирурзи в Плевен оперираха с робот 70-годишна с рак на правото червоВ Плевен бе извършена единствена по рода си иновативна мултидисциплинарна операция с робот от два хирургични екипа, съобщиха от Медицинския университет в града. Чрез уникалната робот-асистирана интервенция е оперирана 70-годишна пациентка с напреднал рак на правото черво. Успешната операция е извършена от екипа по онкогинекология на чл.-кор. проф.

Трус 5.1 по Рихтер удари Турция

https://offnews.bg//sviat/trus-5-1-po-rihter-udari-turtcia-679313.html

Земетресение с магнитуд 5.1 разтресе източнотурската провинция Адяман рано на 24 април, съобщи Източносредиземноморския сеизмологичен център (EMSC).

Епицентърът на земетресението е бил на дълбочина 10 километра, а най-близкото населено място е градчето Самсат, с население 9400 души. Трусът е усетен и в отстоящият на 119 километра град Газиантеп, пише "Фокус". 

След земетресението са последвали няколко вторични трусове с магнитуд от 1.4 до 2.7.

Засега не се съобщава за жертви, а само за 39 души, които са получили наранявания. На 24 април училищата в Самсат ще бъдат затворени.

39 са вече ранените при земетресението в Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830677

39 са вече ранените при земетресението в ТурцияТридесет и девет души бяха ранени при земетресението с магнитуд 5,1 по Рихтер, станало тази нощ в югоизточния турски окръг Адъяман, съобщи днес турският министър на здравеопазването Ахмет Демирджан, цитиран от телевизия НТВ. Трусът стана в 3.34 часа на дълбочина 7 километра, а епицентърът на земетресението е бил в района село Кърмаджък край град

Тийнейджър взриви мрежата със СНИМКИ от бала си!

http://www.struma.com/lyubopitno/tiineidjur-vzrivi-mrejata-sus-snimki-ot-bala-si_133434/

Всичко е заради дамата му

 Когато 18-годишният Насир помолил много специално за него момиче да стане дама на абитуриентския му бал, то не можело да повярва на ушите си

„За мен ще бъде чест”, отговорила майка му Фатима Фарук, съобщава Fox News. Фатима не успяла да отиде на собствения си бал, защото сама се грижела за двете си деца. Семейството й нямало пари. Затова когато пред Насир се появила възможност да изпълни мечтата на майка си, той решил да не изпуска този...

Продължава

Новите технологии разширяват възможностите за разпространение на телевизия

http://www.moreto.net/novini.php?n=373076

Предизвикателствата, които новите технологии поставят пред доставчиците на телевизионни програми, бяха акцентът в работата на Четвъртата годишна конференция на Асоциацията на доставчиците на телевизионни програми, която се проведе в Пловдив.

Спецпрокуратурата проверява ДАИ- Благоевград, има задържани

http://nakratko.bg/category/60/158422/


Над 10 служители на РД "Автомобилна администрация"-Благоевград са задържани днес при акция на Специализираната прокуратура съвместно с ГДБОП, ДАНС и ОДМВР-Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Това, което този мъж прави с онкологично болни, изоставени деца е достойно за аплодисменти!

http://www.struma.com/lyubopitno/tova-koeto-tozi-muj-pravi-s-onkologichno-bolni-izostaveni-deca_133433/

Hяĸoи xopa притежават тoлĸoвa гoлямo cъpцe, чe чaĸ e тpyднo да се повярва. Пример за тaĸъв чoвeĸ e здpaвият бpaдaт мъж нa имe Moxaмeд Бзeeĸ.

Mъжът cи e пocтaвил eднa cпeциaлнa зaдaчa: дa cтaнe пpиeмeн бaщa нa нeизлeчимo бoлни дeцa, ĸoитo ca изocтaвeни oт poдитeлитe cи.

Oбиĸнoвeнo тaĸивa дeцa пoпaдaт в бoлницa, ĸъдeтo дoживявaт cвoитe дни в caмoтa.Ho Moxaмeд ги дapявa c любoв, тoплинa и paдocт, ĸoитo ca тoлĸoвa...

Продължава

Търсят се най-креативните фото артисти за предизвикателство на Витошките морени

https://offnews.bg//kultura/tarsiat-se-naj-kreativnite-foto-artisti-za-predizvikatelstvo-na-vitosh-679312.html

След няколко успешни сесии, в които фотографи, автори и филммейкъри се впускаха в различни предизвикателства от света на адреналиновите спортове, новото издание на Red Bull JOURNEYversity очаква визуални артисти (фото- и видеографи ), с очи и със стабилни камери за необикновеното и предизвикателното.

Те ще станат част от невижданата надпревара Red Bull Moreni Challenge, съпреживявайки емоциите на атлетите по природния феномен на Витоша.

Идеята на JOURNEYversity (от Journey + University, приключение + университет, англ.) е да обучава, с цел “студентите” да навлязат по-дълбоко в спецификите за отразяване на дадена приключенска дейност или екстремен спорт.

В духа на "университета", наравно с обучението е и приключението, затова то се провежда в контекста на най-необикновените събития през годините. Състезанието по Витошките морени е единствено по рода си в световен мащаб.

Тазгодишното осмо издание ще предизвика личности с интерес към фотографията, кратките видеа и фото/видео материалите. Избраните за участие в JOURNEYversity след кандидатстване и одобрение ще имат възможност да се запознаят със стандартите за видео заснемане и обработка на Red Bull Media House, да станат част от специално организирана приключенска сесия преди състезанието, да реализират самостоятелно създадено от тях съдържание.

Платформата предоставя възможност за популяризация на репортажите през каналите на Red Bull.

Срокът за кандидатстване в Red Bull JOURNEYversity, сесия Moreni Challenge е 18 май.

Желаещите да станат част от неповторимото изживяване трябва да изпратят свои визуални материали и кратко резюме на redbullcontent.bg@gmail.com .

Пак ще кърпят закони, заради сградната инсталация

https://frognews.bg/novini/pak-shte-karpiat-zakoni-zaradi-sgradnata-instalatsiia.html

Тричленен състав на Върховния административен съд отмени формулата за дялово разпределение на сметките за парно. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано, но от Министерство на енергетиката вече обявиха, че заради казуса ”сградна инсталация” готвят законови промени, които да защитят интереса на потребителите. Темата коментираха в студиото на ”Денят започва” доц. Димитър Деков, адвокат и Атанас Тасев, енергиен експерт.

Борисов в Словения: Европейската перспектива е ключова за развитието на страните от Западните Балкани

http://nakratko.bg/category/59/158421/


Управлението на мигрантската криза и отношенията между държавите на Балканите бяха акцентите в срещата между министър-председателя Бойко Борисов и премиера на Словения Мирослав Церар.

Рохани към Тръмп: Ако някой измени на сделката, ще има тежки последици

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830679

Рохани към Тръмп: Ако някой измени на сделката, ще има тежки последициИранският президент Хасан Рохани предупреди днес президента на САЩ Доналд Тръмп да не се оттегля от ядреното споразумение между световните сили и Иран от 2015 г., защото в противен случай ще понесе тежки последици, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. "Казвам на тези в Белия дом, че ако не се придържат към своите ангажименти,

Пуснаха от ареста шофьорката, обвинена за мелето на АМ Тракия

http://www.struma.com/sinya-lampa/pusnaha-ot-aresta-shofiorkata-obvinena-za-meleto-na-am-trakiya_133432/

5000 лв. парична гаранция постанови Апелативният съд за 29-годишната шофьорка Цвета Таскова, която причини тежката катастрофа с пътнически автобус на АМ „Тракия”.

Преди седмица Софийският окръжен съд постанови постоянен арест за жената. При инцидента на 13 април загинаха шестима души, а над 20 бяха ранени, предаде БТВ.

Пред съда 29-годишната Цвета Таскова се разплака и поиска прошка от близките на жертвите и ранените.

Според обвинението Таскова не е...

Продължава

Иззеха незаконен тютюн и цигари в Плевенско

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830678

Иззеха незаконен тютюн и цигари в Плевенско627 кг. незаконно добит тютюн и 17 500 кутии с цигари - акцизни стоки без бандерол, иззеха плевенските полицаи при две специализирани операции. Униформените първо атакували цех, прикрит в индустриалната зона на Кнежа. Когато влезли в халето, те заварили 5-ма да режат тютюн. 4-ма на възраст 44, 32, 22 и 15 г. били от с.

Пламна лек автобус "Сетра" в гърменското село Дъбница

http://www.struma.com/obshtestvo/plamna-lek-avtobus-setra-v-gurmenskoto-selo-dubnica_133431/

Вчера около 15:25 часа е получен сигнал за пожар в лек автобус „Сетра“ в с. Дъбница, общ. Гърмен.

Погасен от екип на РСПБЗН-Гоце Делчев. Причината за пожара е техническа неизправност. Напоследък зачестиха инцидентите с рейсове, които превозват хора.

Припомняме, че в Кюстендил пламна автобус, докато превозвал хора към границата. Според започнати голяма част от рейсовете са стари и неподдържани и затова техническите повреди могат да се окажат фатални.

Р....

Продължава

Ако сградната инсталация е над 25% от сметката за парно, някой ви краде. Какво ще се промени?

https://offnews.bg//ikonomika/ako-sgradnata-instalatcia-e-nad-25-ot-smetkata-za-parno-niakoj-vi-kr-679309.html

На 13 април тричленен състав на ВАС отмени формулата за дялово разпределение на сметките за парно и топла вода, а Министерството на енергетиката обяви, че готви промени в закона, които да защитят потребителите.

Какво се очаква да се промени?

Съдът отменя една от формулите в методиката на изчисляване на дължимите суми. Сред аргументите е и, че начинът на разпределяне на потреблението е несправедлив: допуска се начисляване на сметки, които не са изчислени на база действително потребление. Съдът припомня, че са нужни прозрачни правила и точност при отчитането, за да могат клиентите лесно да регулират колко енергия ползват и колко ще платят за нея.

Ключов е моментът с начисляването на суми за сградна инсталация - за тръбите, минаващи през жилищата. Макар да не се произнася срещу тази практика, съдът посочва, че "разпределеното индивидуално потребление ще е по-близо до действителното тогава, когато определеното общо количество топлинна енергия, отдадена от сградната инсталация, е максимално близко до действителното". Известни от практиката са случаи, в които около 50% от сметката са за сградна инсталация. Отделно, такава се начислява и на онези, които са се отказали да ползват парно, но през апартаментите им минават тръби на топлофикация.

Колко е допустимо да е таксата за сградна инсталация?

Според енергийния експерт Атанас Тасев формулата за изчисление на сметките е добра и дори служи за индикатор за крадене на енергие. Ако във фактурата ви таксата за минаващите тръби е над 25 на сто от сметката, значи някой краде от вас, каза той в интервю за сутрешния блок на БНТ. При новите системи таксата била около 8%, което е в рамките на нормалното.

В същото предаване адв. Димитър Деков посочи, че настоящият метод за изчисляване е несправедлив основно по отношение на две групи абонати: тези, които живеят на по-горните етажи и не ползват топлинна енергия и тогава в техните жилища не идва каквато и да е топлина, но те трябва да плащат пропорционално част от сградната инсталация. Другите са всички, които не желаят да ползват топлинна енергия. Адвокат Деков припомни, че съществува правило, че не можеш да плащаш за услуга, която не си поискал. Това означава, че хората, които не искат да ползват парно, не бива да ги караме да плащат парно, смята адвокатът. 

Според Атанас Тасев системата е за колективно ползване и тази енергия от сградната инсталация е собственост на всички. "Проблемът е, че ние не сме коректни и се опитваме да излезем от система, която е наложена с договора, който сме подписали", посочи Атанас Тасев.

Oт министерството на енергетиката все още не са обявили конкретните си предложения за промени. Решението на 3-членния състав на ВАС може да се обжалва пред 5-членен съдебен състав в 14-дневен срок. 

Омбудсманът внесе проект за промяна на Закона за местното самоуправление

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830673

Омбудсманът внесе проект за промяна на Закона за местното самоуправлениеЗаконопроект за изменение на Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/ е внесен вчера от обществените посредници на общините в България и националния омбудсман Мая Манолова, съобщи пред журналисти общинският омбудсман в Кюстендил Васил Иванов. Проектът за закон е изработен след обсъждане,

КАТ проверява изрядни ли са тахографите в автобусите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830666

КАТ проверява изрядни ли са тахографите в автобуситеСпециализирана акция по пътищата в цялата страна. Акцент при проверките на "Пътна полиция" и ИА "Автомобилна администрация" са автобусните превози. Проверява се за неизрядни документи, за нарушения с тахографите и разписанията на всяка линия. "Пътна полиция" проверява за нарушения по Закона за движение по пътищата, информира Нова телевизия.

НСИ:През 2017 г. средната цена на един декар земеделска земя достига 872 лв., което е с 14.6% повече в сравнение с 2016 година

http://www.cross.bg/godina-zemya-zemedelska-1573273.html

/КРОСС/ Цени на сделките със земеделска земя в Република България през 2017 година През 2017 г. средната цена на един декар земеделска земя достига 872 лв., което е с 14.6% повече в сравнение с 2016 година. Спрямо предходната година през 2017 г. увеличение е отчетено в цената на нивите - с 13.0%. Цената на постоянно затревените площи намалява с 3.4% (табл. 1).                        През 2017 г. най-висока e цената на земеделската земя в Североизточния район - 1 401 лв. на декар. Най-голямо увеличение на цената на един декар земеделска земя спрямо предходната година е отчетено в Югозападния район - с 83.4%. През 2017 г. намаление се наблюдава в цената на един декар земеделска земя в Северния централен район - с 13.0% (табл. 2)                        .     Цена на рентата на земеделска земя в Република България през 2017 година През 2017 г. средната цена на рентата на един декар наета/арендувана земеделска земя достига 46 лв., което е с 4.5% повече спрямо 2016 година. Спрямо предходната година увеличението на рентата за нивите е с 6.8%, а на постоянно затревените площи - с 6.7% (табл. 3).                        През 2017 г

Знаехте ли, че езикът ни променя цветовете

https://www.vesti.bg/lyubopitno/znaehte-li-che-ezikyt-ni-promenia-cvetovete-6081608

В някои езици има повече думи за описване на нюансите, а в други има една дума за синьо и зелено

Оборотът от домакински електроуреди в България за 2016 г. е стигнал 330 млн. евро

https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/oborotyt-ot-domakinski-elektrouredi-v-bylgariia-za-2016-g-e-stignal-330-mln-evro-259896/

Близо 10 милиона евро са вложени от бранша в проучвания и иновации с цел разработване на по-ефективни уреди с високо ниво на екологичност

Фейсбук ще дава възможност за обжалване на изтрити публикации

http://clubz.bg/67059-fejsbuk_shte_dava_vyzmojnost_za_objalvane_na_iztriti_publikacii

Критикуван заради прекомерно усърдие в някои случаи при премахването на снимки, видеоклипове или текстове, които възприема като неприлични или насилствени, социалната мрежа Фейсбук обеща, че ще бъде възможно за потребителите да "обжалват" тези решения, предаде Франс прес.

"За първи път ние ви даваме правото да обжалвате нашите решения за постовете, така че да поискате второ мнение, ако мислите, че сме допуснали грешка", обяснява пред Франс прес Шиобхан Кумиски, ръководителка на отдела по премахване на постове във Фейсбук. 

Механизмът на обжалването ще бъде задействан през годината и ще засегне на първо време голотата, секса, призивите към омраза или подбуждане на насилие, казва Кумиски. Досега потребителите можеха да обжалват изтриването на профили или на страници, но не и на отделни постове.

В средата на март Фейсбук призна, че е допуснал грешка, след като временно цензурира реклама, представяща картината "Свободата води народа" на Йожен Дьолакроа, изобразяваща жена с голи гърди и развято френско знаме.Фейсбук бе също много критикуван, че е закрил акаунта на потребител, публикувал снимка на картината "Произходът на света" на Гюстав Курбе, на която в близък план се вижда женски полов орган.
Вчера Фейсбук обяви, че е взел мерки през първото тримесечие на тази година срещу 1,9 милиона публикации, свързани с организациите Ислямска държава и Ал Каида. В повечето случаи мерките се изразяват в заличаване на съдържанието. Това е с два пъти повече от същия период за миналата година.

Днес Фейсбук публикува на сайта си правила кои постове са позволени в социалната мрежа и кои не, предаде Ройтерс. Документът с правилата ще внесе яснота по въпросите, пораждащи объркване у потребителите за това кое е позволено и кое не да се публикува в мрежата, каза Моника Бикърт, вицепрезидент на Фейсбук, отговарящ за продуктовата политика и борбата с тероризма. Фейсбук планира и серия от публични форуми през май и април в различни страни, за да провери какви са резултатите от оповестените правила, каза Мери Де Брий, ръководител на отдела на Фейсбук по политиката на съдържанието.

БТА

МОН ще насърчава гимназиите да избират профили с математика и природни науки

https://www.actualno.com/education/mon-shte-nasyrchava-gimnaziite-da-izbirat-profili-s-matematika-i-prirodni-nauki-news_671292.html

Ще насърчим в по-голяма степен гимназиите да избират профили, свързани с математиката и природните науки във втори гимназиален етап. Това каза образователният министър Красимир Вълчев при откриването на новия корпус по природни науки "Еврика" в 52 СУ "Елисавета Багряна". "През последните седмици се случиха няколко събития - говорим аз дигитални създатели, за пазара на труда. Ако нещо можем с разумна доза увереност да кажем е, че трябва да инвестираме в СТЕМ, в обучениет

Превръщат детска градина в полиция

https://www.actualno.com/velikotarnovo/prevryshtat-detska-gradina-v-policija-news_671293.html

Детска градина в град Елена ще бъде превърната в полиция, става ясно от обявление в Агенцията за обществени поръчки. Областната дирекция на МВР във Велико Търново събира оферти на строителни фирми за ремонт с цел смяна на предназначението на забавачницата в районно управление на МВР. За да се изпълнят всички предвидени дейности, са предвидени 541 500 лева без ДДС. Общината дари на ОД на МВР във Велико Търново неизползваемата сграда преди една година. Обществената поръчка включва части

Пуснаха обвинената за ужаса на „Тракия“ под гаранция

https://www.vesti.bg/bulgaria/sad/pusnaha-obvinenata-za-uzhasa-na-trakiia-pod-garanciia-6081609

Цвета Таскова се сочи като виновник за инцидента, при който пътнически автобус се преобърна, шестима пътници загинаха, а над 20 бяха ранени

Юрген Клоп призова феновете на "Ливърпул" да бъдат сдържани преди мача с "Рома"

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/04/24/3168214_jurgen_klop_prizova_fenovete_na_livurpul_da_budat/?ref=rss


Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп отдели специално внимание по време на пресконференцията си преди двубоя с "Рома" на феновете на тима. Германецът призова запалянковците да се държат културно и да не се стига до инциденти, както преди четвъртфинала с "Манчестър сити".<br /><br />Преди 20 дни автобусът на "гражданите" беше атакуван от фенове на "Ливърпул" преди пристигането на стадион "Анфийлд". Резултатът беше счупено...

Директорът на НАСА получи поздрави от космоса

https://frognews.bg/obshtestvo/misterii/direktorat-nasa-poluchi-pozdravi-kosmosa.html

Новият директор на НАСА Джим Брайдънстайн получи поздравления от космоса, предаде Асойшитед прес. Непосредствено след като положи клетва пред вицепрезидента Майк Пенс в централата на НАСА във Вашингтон, 42-годишният Брайдънстайн прие обаждане от тримата американски астронавти на Международната космическа станция (МКС) и техните ”сърдечни поздравления”.

Благоевград е домакин на Първи международен турнир по художествена гимнастика „Golden Pirin Cup”

http://www.struma.com/obshtestvo/blagoevgrad-e-domakin-na-purvi-mejdunaroden-turnir-po-hudojestvena-gimnastika_133430/

Първи международен турнир по художествена гимнастика “Golden Pirin Cup”ще се проведе в Благоевград. От 4 до 6 май в зала „Скаптопара“ грациите ще покажат финес и талант чрез своите изпълнения. На 4 май около 12 часа ще бъде официалното откриване на турнира.

Програмата започва на 3 май от 13:30 часа с техническа и съдийска конференция и продължава с изпълнения на грациите до 10-годишна възраст, а в 17:30 ще бъде награждаването.

След финала на всяка...

Продължава

Майдел: Западните Балкани са неразвит потенциал на пазар с 18 млн. потребители

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830664

Майдел: Западните Балкани са неразвит потенциал на пазар с 18 млн. потребители"Инвестициите в Западните Балкани са инвестиции за България. Създавайки по-голяма свързаност в региона в бизнес и инфраструктурно отношение, ще се улесни движението на капитали, хора и стоки по подобие на това, което имаме в ЕС. Към момента Западните Балкани са неразвит потенциал на пазар с 18 милиона потребители.

Животозастрахователите продадоха полици за 83 млн. лева

http://econ.bg/Новини/Животозастрахователите-продадоха-полици-за-83-млн-лева_l.a_i.760850_at.1.html

Брутните приходи на българските животозастрахователи достигнаха 83 377 876 лв. към края на януари 2018 год. От тях 63% са по застраховка "Живот и...

Инвестициите в бизнес имоти в ЦИЕ може да надхвърлят 12 млрд. евро

https://www.investor.bg/po-sveta/453/a/investiciite-v-biznes-imoti-v-cie-moje-da-nadhvyrliat-12-mlrd-evro-259886/

През миналата година регионът е привлякъл инвестиции за 12 млрд. евро, сочат данни на консултантската компания Savills

3-годишно варненче с ДЦБ се нуждае от средства за лечение в чужбина

http://www.moreto.net/novini.php?n=373080

3-годишната Надежда от Варна е с диагноза детска церебрална парализа и микроцефалия. В момента тя се подлага на експериментално лечение със стволови клетки в Турция. До този момент сме направили три вливания. В края на месец май е следващото четвърто вливане, като с това ще завърши първия цикъл на лечението, но все още не са събрани необходимите средства.

След зрелищната акция в Благоевград! Ексшефът Бойко Ханджийски, Райко от Струмско и Н. Панов от кв. Грамада, сред първите арестувани от ДАИ, очаквайте пълния списък с имената на задържаните

http://www.struma.com/krimi/sled-zrelishtnata-akciya-v-blagoevgrad-eksshefut-boiko-handjiiski-raiko-ot_133429/

Бившият шеф на ДАИ Кюстендил Бойко Ханджийски и служителите Райко Н. и Н. Панов са първите изведени с белезници от ДАИ Благоевград заради разследване на спецпрокуратурата по сигнал за корупция, след тях в ареста са вкарани още 9 служители на ДАИ, които цял следобед ще дават показания и ще отговарят на въпросите на спецченгетата от ГДБОП, които тази сутрин щурмуваха службата и арестувайки заподозрените в корупция на работните им места.

Истинско зрелище сътвориха спецполицаите посред...

Продължава

Анастейша пристига за концерт у нас на 1 юли

https://offnews.bg//kultura/anastejsha-pristiga-za-kontcert-u-nas-na-1-iuli-679308.html

Европейското турне на поп звездата Аностейша стартира преди броени в Холандия. 

Турнето, носещо името на най-новия албум на американската дива - Evolution, включва над 38 спирки. Сред тях са Люксембург, Германия, Швейцария, Италия, Чехия, Унгария, Великобритания, Финландия и още много други. Концертът ѝ в България ще се проведе на 1 юли в зала 1 на НДК.

Певицата ще зарадва почитателите с най-големите си хитове, като Left Outside Alone, Not That Kind, Paid My Dues, Sick and Tired и I'm Outta Love. Разбира се, ще чуем и песни от седмия ѝ студиен албум.

Evolution олицетворява силата на Анастейша да продължи напред, въпреки коварния рак, с който се бори два пъти през 2003 и 2013 година. Приема завръщането му като мисия, за да говори и пее свободно за него пред други хора, които страдат от заболяването или обичат творчеството ѝ – истинско и (категорично) нехарактерно.

Любимата ѝ песен от албума е Stamina, защото всички имат нужда от “stamina” в живота си (в превод – възможността да продължиш, да устоиш и да имаш физическа и психическа воля), както и песента Boxer, заради смелостта да поемаш ударите и да не позволяваш някой от тях да те повали.

„Във всяка песен от албума има власт. Искам моята музика да говори на хората, да им помага, когато минават през труден период и да им покаже, че всичко е възможно. Можеш да оцелееш, да еволюираш. Погледнете ме!“, споделя тя.

Билети за концерта могат да бъдат закупени на цени от 55 до 130 лева в мрежата на Eventim.bg и касите в бензиностанции OMV.

Удостоиха Плевнелиев с висшето австрийско звание почетен рицар и носител на ордена „Св. Георги“ (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6830650

Удостоиха Плевнелиев с висшето австрийско звание почетен рицар и носител на ордена „Св. Георги“ (Снимки)Президентът Росен Плевнелиев бе удостоен с висше отличие и почетно звание на специална церемония в катедралата „Св. Стефан“ и в рицарската зала на имперския дворец Хофбург в Австрия. Президентът Плевнелиев бе удостоен със званието почетен рицар и носител на ордена „Св. Георги“. Това е европейски орден на Австрия и династията Хабсбург,

Всеки четвърти българин се интересува от работата на бившата ДС

http://www.mediapool.bg/vseki-chetvarti-balgarin-se-interesuva-ot-rabotata-na-bivshata-ds-news278307.html

Близо една четвърт от българите (24%) се интересува от работата на Комисията по досиетата и изследванията на документите на Държавна сигурност. Това показват данните от национално представително изследване на общественото мнение, проведено от "Екзакта груп". То беше представено от социолога Лидия Йорданова на конференция "Документите на комунистическите тайни служби - реалност, образование и памет" в София. Проучването показва, че за периода на работа на Комисията по досиетата процентът на хората, които се интересуват от досиетата расте. Интерес проявяват хора с различни политически пристрастия. Темата е най-интересна за мъже над 50 години, високо образовани, живеещи в градовете, предимно в София, сочи още изследването.  Въпреки че дебатът трябва ли Комисията по досиетата да продължи да работи или да се закрие периодично се повдига в обществото, нагласите са за продължаване на нейната работа. Така смятат близо половината (49%) от анкетираните. На противното мнение са близо една четвърт (23%), каза Лидия Йорданова. Любопитен е политическият профил на анкетираните. Според проучването симпатизанти на партии от целия политически спектър подкрепят работата на Комисията по досиетата. По-голям е процентът на подкрепящите спрямо неподкрепящите дори сред поддръжниците на БСП. Сред левите 41 на сто са "за" продължаване на работата на Комисията по досиетата срещу 36% против. Повече от половината българи (56%) са на мнение, че резултатите от работата на Комисията по досиетата трябва да са публични и делът им расте в годините, отчете още Йорданова. Още по-висок е процентът (61%) на убедените, че лицата, участващи в избори или заемащи длъжности в институциите на страната и занимаващи се с публична работа трябва да бъдат проверявани за съпричастност към тоталитарните служби на комунистическия режим. Дори сред симпатизантите на БСП и левите партии само 16 на сто заявяват, че тези проверки на публични личности за досие в бившите тайни служби на комунистическия режим са ненужни. Над една трета (36%) от тази социална група обаче подкрепят работата на Комисията по досиетата и отразяването й, става ясно още от изследването. Сред хората, които смятат, че има нужда от промени в Закона за досиетата над една четвърт са на мнение, че трябва да се разшири обхватът на проверките. Повече от половината (59%) от анкетираните са на мнение, че комунистическият режим трябва да се изучава в училище. Това е заложено в програмата по история за 10 клас от следващата учебна година. Против са малко над една пета (22%), предимно хора над 60-годишна възраст, които живеят на село. Половината от симпатизантите на БСП одобряват влизането на комунизма в учебниците по история, а над една трета (35%) са против. По време на конференцията на Комисията по досиетата председателят й Евтим Костадинов, който на времето беше издигнат от квотата на БСП, раздаде награди на хора, помагали на комисията от създаването й през 2007 г. досега. Председателят на парламентарната комисия по вътрешни работи Цветан Цветанов беше отличен за това, че докато е бил вътрешен министър е задвижил процеса на предаване на архивите на тоталитарните служби на Комисията по досиетата й. Цветанов похвали за свършеното заместника си по това време Веселин Вучков. Грамоти получиха и депутатите от десницата Мартин Димитров и Петър Славов. Двамата,  заедно с колегата си Методи Андреев, председател на едно от старите издания на Комисия по досиетата, което бе закрито с идването на власт на правителството на НДСВ и ДПС, направиха ключови промени в закона за досиетата. С тях се разшири обхватът на проверките за агентурно минало. Отличени бяха още преподаватели, журналисти и изследователи.

Двама южнокорейци са загинали, а друг е ранен при нападението в Торонто

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830645

Двама южнокорейци са загинали, а друг е ранен при нападението в ТоронтоДвама граждани на Южна Корея са загинали и един е бил ранен в кръвопролитното нападение в канадския град Торонто, обяви днес правителството в Сеул, цитирано от ТАСС и БТА. Преди това бе съобщено за трима пострадали южнокорейци, един от които тежко, след като вчера по обяд шофьор на ван прегази хора на тротоар в северната част на града и уби

Френските железопътни работници заплашиха да удължат стачките си

https://www.actualno.com/europe/frenskite-jelezopytni-rabotnici-zaplashiha-da-udyljat-stachkite-si-news_671290.html

Профсъюзите на френските железопътни работници заплашиха да удължат стачната си акция и през юли и август, което означава, че тези, които планират да пътуват във Франция по време на лятната ваканция може да се сблъскат с транспортни проблеми, пише френската редакция на електронното издание The Local. Железничарските профсъюзи обявиха възможната мярка в началото на поредната двудневна стачка, която започна в понеделник, 23 април, припомня агенция Фокус. "Гледаме календара", заяви пред

Хиляди във Варна без вода днес

http://budnavarna.bg/33277-hilyadi-vav-varna-bez-voda-dnes/

снимка: Будна Варна

Голяма част от Варна ще е без вода днес поради аварии, съобщиха от ВиК-дружеството за BudnaVarna.bg.

Без вода до около 17 часа ще са в кв.“Младост“ бл.2, бл.4, бл.6, „Дом Младост“, от бл.101 до бл.118 и от бл. 142 до бл.152, кв.“Трошево“ бл.1 до бл.10, бл.14 до бл.40, бл. 47 до бл.50 и бл.55, бл.74, от бл.79 до бл.83.

Без вода също до около 17 часа ще са и в карето заключени между бул.“Сливница“, бул.“Република“, бул.“Владислав Варненчик“ и бул.“Ян Хуняди“, от 9 ч. до около 17 ч. на 24 април, вторник.

Част от кв. Аспарухово също ще е без вода – абонатите около улиците: „Моряшка“ , „Георги Стаматов“ , „свети Кирил и Методи“, бул.“Първи май“ ще са без вода до 15 часа.

С прекъснато водоподаване е и част от местност „Свети Никола“ до около 17.00 часа, както и абонатите между бул. „Владислав Варненчик“ и улиците „Доктор Пискюлиев“, „Георги Бенковски“, „Тодор Влайков“ и „Княз Черказки“ до около 15.00 часа.

Поради предизвикана авария от фирма „Хидрострой“, без вода остават абонатите между булевардите „Цар Освободител“ и „Сливница“ и улиците „Струга“ и „Отец Паисий“ до около 20.00 часа.

Материалът Хиляди във Варна без вода днес е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Лош ден за двама от Пиринско, полицаи ги спряха за проверка и..

http://www.struma.com/obshtestvo/losh-den-za-dvama-ot-pirinsko-policai-gi-spryaha-za_133428/

Бързи производства за извършено престъпление по чл.343В, ал.2 от НК са образувани срещу следните водачи на МПС:

На 22.04.2018г. около 18:20 часа по ул.“Цар Борис III“ в гр.Петрич, С.М./44г./ от гр.Петрич е управлявал лек автомобил „Опел Зафира“ без свидетелство за управление.

На 22.04.2018г. около 22:30 часа по ул.“Годлевски път“ в гр.Разлог, В.М./32г./ от гр.Белица е управлявал лек автомобил „Ауди“ без свидетелство за...

Продължава

Италия е почти без варианти за формиране на коалиция

https://www.investor.bg/evropa/334/a/italiia-e-pochti-bez-varianti-za-formirane-na-koaliciia-259892/

Ако и четвъртият кръг от преговори за съставяне на правителство завърши без успех, страната ще се приближи още до нови избори

В края на май пускат синята зона

http://budnavarna.bg/33274-v-kraya-na-maj-puskat-sinyata-zona/

Синята зона във Варна може да стартира в края на май, когато се очаква да приключи полагането на хоризонталната маркировка при добри метеорологичните условия. Това заяви пред медии шефът на предприятието „Общински паркинги и синя зона“ Младен Иванов, научи BudnaVarna.bg.

„Пускането на синята зона ще бъде обявено публично. Тя ще работи в цялост, но ще има гратисен период от поне един месец, в който няма да бъдат поставяни скоби на неплатилите. Гратисният период важи само за тези, които не са си платили, но са паркирали правилно. Ще има улици, които са забранени за паркиране, защото ширината им не позволява. Ще бъдем безкомпромисни към всички нарушители. От първия ден всеки, който спре неправилно, ще има честитка от Общинска полиция или от колегите с репатриращия автомобил, или от двете.“, заяви Иванов.

Кметът на града Иван Портних коментира, че една от големите цели, които си поставят с въвеждането на зоната, е свалянето на автомобилите от тротоарите.

„В момента централната градска част е непроходима за пешеходци, майки с колички. Това не е нормално. Считаме това за изключително важен и остър проблем. С въвеждането на синя зона ще се генерират приходи. Всеки един постъпил лев ще бъде реинвестиран в поправяне на тротоари по улиците в обхвата на зоната и създаване на добри условия за пешеходеца, велосипедиста, майките с колички. Всичко това, което в момента го няма.“, категоричен е градоначалникът.

Очакваните приходи на общинското предприятие „Обащински паркинги и синя зона“, които включват и средствата от зоната за платено паркиране за период от три години и половина до 2021-ва, са в размер на 27.7 млн. лева. За периода се очаква печалба от 7.7 млн. лева. В четирите години след това се планира сумата да е още по-голяма, защото вече няма да има сериозни инвестиционни разходи, разясни Иванов.

Зона „Център“ на синята зона, която стартира това лято, ще има 2603 места, разпределени в 4 подзони. Все още не се приемат заявления от физически и юридически лица. Документи ще могат да се подават на място в офиса на предприятието, както и онлайн през сайта на „Общински паркинги и синя зона“, който скоро се очаква да бъде активен.

Шефът на предприятието е категоричен, че разрешенията за живущите няма как да свършат. По думите му на практика разрешенията не гарантират паркомясто. Дават възможност за паркиране в съответната подзона, където е подадения постоянен адрес. Условие е автомобилът да се води на физическо лице и да е лична собственост. За едно домакинство ще се дават разрешения най-много за два автомобила. Годишната такса за живущите в дадена зона ще бъде 55 лева, а месечната 5 лева. Фирмите ще дължат по 150 лева на месец, а при наето конкретно място- 350 лева.

„Ако някой гражданин иска да си гарантира паркомясто, най-добре е да си закупи такова или гараж. Има много такива, които не се ползват по предназначение.“, коментира Младен Иванов.

Плащането ще може да става чрез СМС. На разположение обаче ще бъде и мобилно приложение, представляващо виртуален портфейл. Такса ще може да се плаща и в 100 търговски обекта, които в момента се селектират.

В зона „Център“ ще има 10 зарядни станции за 20 автомобила. Всички електромобили ще могат да паркират напълно безплатно в синята зона.

Ще бъдат обособени към съществуващите още 104 места за хора с трайни увреждания.

Материалът В края на май пускат синята зона е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Откриха труп на българка в Сицилия

https://frognews.bg/svqt/otkriha-trup-balgarka-sitsiliia.html

Труп на жена беше открит захвърлен до плажа на сицилианския град Катания „Ла Плая” на 22 април, съобщиха италианските медии, цитирани от наши.

Българските фенове на Реал Мадрид се събират в средата на май в София

https://offnews.bg//futbol/balgarskite-fenove-na-real-madrid-se-sabirat-v-sredata-na-maj-v-sofia-679311.html

Официален Фен Клуб Реал Мадрид – България кани своите членове и всички привърженици на "бялата идея" на ежегодното си Национално събиране. То ще се състои през уикенда на 12 и 13 май в София.

Всеки привърженик на най-титулувания клуб в света, който има желание и възможност, може да се включи в това емоционално събитие и да изживее незабравими моменти.

Уикендът на запалянковците ще започне със снимка пред Храм паметника Александър Невски в 17:00 часа, след което следва среща в подходящо за целта заведение.

Домакин на събирането в събота ще е Спортен бар "Академията", намиращ се в Кино Арена – Запад на бул. Тодор Александров 64 . Събитието е насрочено да започне в 18ч.

В неделната утрин пък е предвиден традиционният футболен турнир – "Мадридиста", който ще се състои на игрищата на базата "РДСпорт" в Студентски град, в близост до Музейко.

Събитието ще е традиционно благотворително и ще се събират средства за децата в неравностойно положение от Спортно училище за социална интеграция във Видин.

За повече информация и детайли относно събитието, може да следите официалната страница Фен Клуб Реал Мадрид - България във Фейсбук.

54-годишен видинчанин дойде в Благоевград и го загази, рано сутринта...

http://www.struma.com/krimi/54-godishen-vidinchanin-doide-v-blagoevgrad-i-go-zagazi-rano-sutrinta_133427/

От полицейски служители на 01 РУ-Благоевград е задържан В.А./54г./ от гр.Видин.

Около 05:20 часа на 23.04.2018г., същият е направил опит да извърши кражба от мазе на къща в ж.к.“Запад“ в гр.Благоевград.

На лицето е постановено задържане за срок до 72 часа.

Р. Андонов

 

Варненският зоокът приюти бедстваща птица

http://www.moreto.net/novini.php?n=373070

Европейски козодой е настанен във варненския зоопарк, след като в Регионалната инспекция по околната среда и водите е подаден сигнал, че нощната прелетна птица бедства в Морската градина, научи Moreto.net. Това е само един от сигналите, по които проверяващите от инспекцията са работили през месец март.

Анкара стимулира медицинския туризъм

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6830619

Анкара стимулира медицинския туризъмТурското правителство ще стимулира медицинския туризъм. "Наскоро въведеното освобождаване от ДДС особено помага на Турция да вземе преднина пред своите съперници в тази сфера", заяви пред Анадолската агенция финансовият министър Начи Агбал, цитиран от БГНЕС. Посредством закона, гласуван от парламента в края на март,

Пълнят 50 дка дупки

http://budnavarna.bg/33272-palnyat-50-dka-dupki/

Рехабилитация на около 50 хил. квадрата пътна настилка във Варна предстои да бъде извършена от фирмите, които поддържат пътищата в града. Работата по пълненето на дупките стартира от днес в район „Одесос“ и по конкретно в частта, която попада в обхвата на бъдещата синя зона. Това заяви шефът на общинската дирекция по инженерна инфраструктура Петър Гърбузов, научи BudnaVarna.bg.

Общо в централния район ще бъдат рехабилитирани над 17 хил. квадрата. От утре започва работа в „Приморски“, където се очаква да бъдат запълнени 11 270 квадрата дупки. В сряда стартира работата и в селата. Започва се с Константиново и Звездица.

„Следващата седмица влизаме в „Младост“, „Владиславово“ и „Аспарухово“. Като „Младост“ и „Владиславово“ по предварителни данни имат по 7 хил. квадрата за рехабилитация, а в „Аспарухово“- 6 хил. квадрата. Във всяко село в общината ще бъдат запълнени по 1000 квадрата.“, посочи Гърбузов. Той допълни, че започва и частична рехабилитация на тротоарни настилки по райони.

Материалът Пълнят 50 дка дупки е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Разследват обир на банкомат в Плевен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830631

Разследват обир на банкомат в Плевен

Още не се знае колко пари са изчезнали от обрания банкомат в плевенския квартал "Сторгозия". Той е бил отворен с техническо средство, без да е разбиван. Това съобщи пред "24 часа" говорителят на Окръжната прокуратура в Плевен Рени Кирилова. Около 15,20 ч. в понеделник служител на охранителна фирма, извършваща инкасо услуги, се обадил в полицията,

Кадри от ареста на човека, убил 10 души в Торонто (Видео)

https://petel.bg/Kadri-ot-aresta-na-choveka--ubil-10-dushi-v-Toronto--Video-__261480

Кадър: Twitter В социалните мрежи бяха разпространени кадри на ареста на мъжа, убил 10 души и ранил 15 в канадския град Торонто. Инцидентът с...

Борисов имал два университета - Тодор Живков и Царя

https://petel.bg/Borisov-imal-dva-universiteta---Todor-ZHivkov-i-TSarya__261481

Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски били два университета за Бойко Борисов, защото от тях научил най-много, пише "Актуално". И бивши...

Футболната школа ОДК-Варна отпразнува 25 години с турнир (снимки)

https://petel.bg/Futbolnata-shkola-ODK-Varna-otpraznuva-25-godini-s-turnir--snimki-__261482

Празничен турнир по футбол се проведе на игрищата на ОСРК "Младост" по случай навършването на 65 години извън училищна дейност и 25 години о...

Теменужка Петкова: Правителството е взело мерки за спасяване на въгледобива

https://petel.bg/Temenuzhka-Petkova--Pravitelstvoto-e-vzelo-merki-za-spasyavane-na-vagledobiva__261483

Мерки за спасяване на въгледобива е взело българското правителство. Това каза пред журналисти министърът на енергетиката Теменужка Петк...

Добри новини в Черно море Тича преди мача с Ямбол

https://petel.bg/Dobri-novini-v-CHerno-more-Ticha-predi-macha-s-YAmbol__261484

Черно море Тича гостува на Ямбол в мач от последния кръг на редовния сезон в мъжкото баскетболно първенство днес. Преди срещата стана ...

Израелските F-35 ще започнат ли лов на руски С-300?

https://petel.bg/Izraelskite-F-35-shhe-zapochnat-li-lov-na-ruski-S-300-__261485

Русия вече може да достави на Сирия ЗРК С-300 „Фаворит”, обяви министър Серегей Лавров. Американският удар свали моралните прегради пред Р...

Ново 20! МОН въвежда изпит – тест в детската градина преди 1 клас

https://petel.bg/Novo-20--MON-vavezhda-izpit-----test-v-detskata-gradina-predi-1-klas__261486

Снимка Булфото Децата в предучилищна група в детската градина да държат тест за придобити знания, който да оценява готовността им за 1 к...

Вижте я в "Петел": Ето я Синята зона, вече официално е нанесена на картата на Варна

https://petel.bg/Vizhte-ya-v-Petel--Eto-ya-Sinyata-zona--veche-ofitsialno-e-nanesena-na-kartata-na-Varna-__261487

2603 паркоместа ще бъдат обособени в Синя зона – център във Варна, която обхваща карето между бул. “Христо Ботев“, бул. “Мария Луиза“, бул. ...

Кошмарът в Турция след силното земетресение продължава

https://petel.bg/Koshmarat-v-Turtsiya-sled-silnoto-zemetresenie-prodalzhava__261488

Снимка Булфото Броят на ранените при силното земетресение с магнитуд от 5,2 по Рихтер в югоизточната провинция Адияман в Турция достигна...

Почина фоторепортерът Пламен Тодоров

https://petel.bg/Pochina-fotoreporterat-Plamen-Todorov__261489

Снимка 24 часа След дълго боледуване почина фоторепортерът Пламен Тодоров, съобщи в. "24 часа". Пламен започва кариерата си като стажан...

Путин с безпрецедентно решение

https://petel.bg/Putin-s-bezpretsedentno-reshenie__261490

Владимир Путин ще започне безпрецедентна реформа, след като започне своя четвърти мандат като президент на Русия, съобщи „Московский ко...

32-годишен варненец яко преметна банка ДСК, лошо му се пише

https://petel.bg/32-godishen-varnenets-yako-premetna-banka-DSK--losho-mu-se-pishe__261492

Снимка Булфото 32-годишният Андрей Мл. от Варна е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура за престъпление по член 248а, ...

/Видео/ Официално за ДАИ Благоевград! Арестуваните служители са над 10, вземали подкупи от 300 до 600 евро и още..

http://www.struma.com/krimi/video-oficialno-za-dai-blagoevgrad-arestuvanite-slujiteli-sa-nad-10_133426/

Ето какво каза наблюдаващия прокурор от спецпрокуратурата Петър Белчев

Удар върху организирана престъпна група в ДАИ Благоевград бе нанесен днес, над 10 служители на автомобилната инспекция бяха задържани с подозрения за вземане на подкупи от 300 до 600 евро от транспортни фирми в Югозапада.

"Действията на спецпрокуратурата са насочени срещу корупцията, над 10 души са арестувани, до края на деня ще стане ясно на колко от тях ще бъдат повдигнати обвинения", каза наблюдаващият прокурор Петър Белчев Разследването продължава.

Следим...

Продължава

За първи път в България ще се проведе фестивалът ''От винта!''

http://www.cross.bg/bulgariya-tvorchestvo-naychno-tehnichesko-1573272.html

/КРОСС/ За първи път тази пролет (27-29 април) в страната ни ще се проведе Международният младежки фестивал за научно-техническо творчество ''От винта!''.  Фестивалът стартира преди повече от десетилетие, през вече далечната 2006 година, но за първи тази година България ще бъде център на събитието. На него могат да участват младежи от различни възрасти: от деца до студенти и млади професионалисти до 30-годишна възраст. Единственото условие е да имат интерес към природните и инженерните науки. Международният Фестивал за детско и младежко научно-техническо творчество «От винта!», което ще се състои на 27 април в 12.00 ч. в Централното фоайе на Руския културно-информационен център в София на ул. Шипка № 34. Международният фестивал за детско и младежко научно-техническо творчество «От винта!» ще бъде проведен под патронажа на Президента на Република България Румен Радев. Организатори на фестивала са Министерството на промишлеността и търговията на Руската Федерация, Министерството на образованието и науката на Русия, Фондацията за всестранно развитие на децата и младежта «От винта!», представителството на Россътрудничество в България и българската организация с нестопанска цел «Авиационно-космически форум»

Борисов в Словения: Без инвестиции, без свързаност, Балканите ще останат изолирани (Снимки, видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830623

Борисов в Словения: Без инвестиции, без свързаност, Балканите ще останат изолирани (Снимки, видео)Управлението на мигрантската криза и отношенията между държавите на Балканите бяха акцентите в срещата между министър-председателя Бойко Борисов и премиера на Словения Мирослав Церар. Двамата разговаряха преди Срещата на върха на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа, чийто ротационен председател е Словения,

Спецпрокуратурата влезе в ДАИ-Благоевград, над 10 души са задържани (СНИМКИ)

https://www.actualno.com/crime/specprokuraturata-vleze-v-dai-blagoevgrad-nad-10-dushi-sa-zadyrjani-snimki-news_671287.html

Над 10 души са задържани при акция на Специализираната прокуратура, Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) и полицията в сградата на ДАИ-Благоевград. Това съобщи на брифинг Петър Белчев, прокурор от спецпрокуратурата, предаде БГНЕС. След процесуално-следствените действия ще се прецени на колко от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения. Стана ясно, че задържаните са искали подкупи от собствениците на транспортни фирми за суми от 300 до 600 евро. По информа

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване