Страстна Андалусия ви очаква

https://frognews.bg/biznes-turisam/strastna-andalusiia-ochakva.html

Най-доброто от страстна Андалусия очаква всички българи, които искат да изживеят незабравими емоции. През Май и Юни, Абакс предоставя възможност на всички българи, които са влюбени в Испания да се отдадат на едноседмична почивка в южна Андалусия.

Пламен П. Попов разкрива на варненци тайната на успеха в дебютната си книга „Предприемачът”

http://budnavarna.bg/33269-plamen-p-popov-razkriva-na-varnentsi-tajnata-na-uspeha-v-debyutnata-si-kniga-predpriemachat/

„Твоят успех е в твоите ръце! Във всеки от нас спи предприемач. Въпросът е да оставиш живота да го събуди или да поемеш отговорността за своето щастие.” – убеден е предприемачът Пламен П. Попов, научи BudnaVarna.bg.

Философията на успеха, историята на пътя от провала до върха, практически съвети и упражнения за събуждане на предприемаческия дух – това ще разкрие авторът в представянето на първата си книга. Пламен П. Попов ще осъществи среща с публиката на 25-и април, сряда, от 19.30 часа, в Икономически университет, Варна, бул. „Княз Борис I” 77.

„Вярвай в себе си и действай!” – това е посланието в дебютната книга на Пламен П. Попов. „Тази книга съдържа уроците и наблюденията ми в преследване на най-високи резултати в бизнес развитието, тръгвайки от нулата. Това е разказ за момче, което идва в София, останало без нищо, с амбицията да вземе всичко. Тук няма да четеш красиви истории, а напротив, ще ти представя грозната страна на предприемачеството в България. В тази книга ще ти покажа, че всяко действие или бездействие води до последствия, за които рано или късно плащаш. Дано ти бъде полезна!” – пише Попов в книгата си.

Гостите на представянето ще разговорят с автора, ще имат възможност да получат автограф и лично послание от него. В програмата е включен и специален уъркшоп на тема „Ефективната комуникация”, воден от самия автор и колегата му Ясар Маркос – международен обучител по личностно развитие. Всеки посетител, който закупи „Предприемачът“, ще получи и специален подарък – всички 12 онлайн обучения от „Университет за личностно развитие и предприемачество“ – 2017-а.

Пламен е социален предприемач, който има над 15 годишен опит в бизнеса в България. Подписва първия си милионен договор още на 25 години. Преминава през редица провали, докато не създава бизнеса си за неформално образование, в който обучава хиляди в тънкостите на предприемачеството. Съосновател е на „Универститет за личностно развитие и предприемачество“ – първата целогодишна онлайн и офлайн програма за личностно развитие и предприемачество в България. През 2017 г. създава и развива националната информационно-образователна кампания „Аз събуждам България“.

Материалът Пламен П. Попов разкрива на варненци тайната на успеха в дебютната си книга „Предприемачът” е публикуван за пръв път на Будна Варна.

В Армения отдадоха почит на жертвите на масовите убийства между 1915 и 1917 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830621

В Армения отдадоха почит на жертвите на масовите убийства между 1915 и 1917 г.Основните политически лидери в Армения отдават почит, както всяка година на днешната дата, на жертвите на арменския геноцид. Възпоменанието е ден след оставката на премиера Серж Саркисян, подадена след 11 дни на протести срещу избирането му, предаде Франс прес, цитирана от БТА. На възпоменателната церемония на мемориала на жертвите на масовите

Пуснаха под гаранция жената, причинила катастрофата на 'Тракия'

https://offnews.bg//temida/pusnaha-pod-garantcia-zhenata-prichinila-katastrofata-na-trakia-679310.html

5000 лв. парична гаранция постанови Апелативният съд за 29-годишната шофьорка Цвета Таскова, която причини тежката катастрофа с пътнически автобус на АМ „Тракия”, съобщи bTV. 

Преди седмица Софийският окръжен съд постанови постоянен арест за жената.

При инцидента на 13 април загинаха шестима души, а над 20 бяха ранени.

Пред съда 29-годишната Цвета Таскова се разплака и поиска прошка от близките на жертвите и ранените.

През 2017 г. земеделската земя е поскъпнала с 14.6%

https://www.dnevnik.bg/biznes/2018/04/24/3168250_prez_2017_g_zemedelskata_zemia_e_poskupnala_s_146/?ref=rss


През 2017 г. средната цена на един декар земеделска земя достига 872 лв., което е с 14.6% повече в сравнение с 2016 година. Спрямо предходната година през 2017 г. увеличение е отчетено в цената на нивите - с 13%, докато цената на постоянно затревените площи намалява с 3.4%. Това показват данните на Националния статистически институт (НСИ).<br /><br />През 2017 г. най-висока e цената на земеделската земя в Североизточния район - 1401 лв. на декар. Най-голямо увеличение на цената...

Повече от половината българи няма да почиват, поради бедност

https://frognews.bg/biznes-turisam/poveche-polovinata-balgari-niama-pochivat-poradi-bednost.html

Повече от половината (55%) от анкетираните българи са заявили, че не планират да ходят на почивка това лято и са посочили като причина за това финансовия си недоимък.40 на сто планират да ходят на почивка, сочи социологическо проучване на ”Тренд”.

Общото застраховане записа близо 182 млн. лв. бруто приходи към края на януари

http://econ.bg/Новини/Общото-застраховане-записа-близо-182-млн-лв-бруто-приходи-към-края-на-януари_l.a_i.760849_at.1.html

Брутните приходи в общото застраховане достигнаха 181 841 008 лв. към края на януари 2018 година, съобщава специализираният портал insmarket.bg. ...

Дебелец остана без вода

https://www.actualno.com/velikotarnovo/debelec-ostana-bez-voda-news_671286.html

Авария е наложила спиране на водата в град Дебелец. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от ВиК – Велико Търново и уточниха, че поради нужда от извършване на авариен ремонт на водопроводната мрежа в региона до 15.00 часа ще е преустановено водоподаването в града. Служителите вече работят по повредата и ще направят всичко възможно водата да бъде пусната по-рано.

МВР се захвана с „мутренската“ история, установиха варненските луксозни возила

http://budnavarna.bg/33264-mvr-se-zahvana-s-mutrenskata-istoriya-ustanoviha-varnenskite-luksozni-vozila/

МВР бързо се задейства след публикацията във Фейсбук на политолога Иво Мирчев, на която има спор за паркомясто с наречени от него мутри.

Предоставяме Ви позицията на вътрешното министерство по случая:

Преписка е образувана в ОДМВР-Велико Търново във връзка със сигнал, подаден след спор за паркиране в района на крайпътно заведение на околовръстния път на областния град. Установени са автомобилите  /с варненска регистрация/ собствениците и ползвателите им. Служители от областните дирекции на МВР във Велико Търново и Варна работят активно по цялостното изясняване на случая.

източник: Варна24

Материалът МВР се захвана с „мутренската“ история, установиха варненските луксозни возила е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Адвокатът на Таскова: Тя съжалява, състоянието й не е добро

//dariknews.bg/novini/bylgariia/advokatyt-na-taskova-tia-syzhaliava-systoianieto-j-ne-e-dobro-2092880

Освобождават от ареста жената, обвинена за катастрофата на магистрала “Тракия”, при която на 13 април смъртта си намериха шестима души, а над 20 човека бяха ранени. Софийският апелативен съд наложи на Цвета Таскова мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер от 5000 л

Сигнал на ГД „БОЕЦ“ до Инспектората на ВСС за отстраняване на Иван Гешев и Пламен Георгиев

http://www.eurochicago.com/2018/04/gdboetz/

Въпреки заплахите и въпреки риска, днес, 24.04.2018 г., БОЕЦ внесохме сигнал до Инспектората на ВСС, Министерството на правосъдието и Парламента, с искане за образуване на проверка по повод бруталните действия на СП и КПКОНПИ при показният арест на кмета на район „Младост“ Десислава Иванчева и зам.-кмета Биляна Петрова, извършен на 17 април в столицата. БОЕЦ изискваме от институциите, шефа на СП Иван Гешев и председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев да бъдат отстранени от постовете им, както и да бъде наложен запор върху имуществото и банковите им сметки до приключване на всички дела по повод този срамен арест! Не знаем какво са извършили Иванчева и Петрова, но начинът, по който беше извършен техният арест, няма нищо общо с правото. Чрез своите действия прокуратурата и КПКОНПИ опорочиха процеса и компрометираха доказателствата.

Полицията проверява спор за паркиране, в който е замесен кортеж от луксозни автомобили

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/04/24/3168244_policiiata_proveriava_spor_za_parkirane/?ref=rss


Полицията във Велико Търново проверява сигнал за спор за паркиране в района на крайпътно заведение на околовръстния път на града, съобщиха от МВР. Установени са автомобилите (с варненска регистрация), собствениците и ползвателите им. Служители от областните дирекции на МВР във Велико Търново и Варна работят по изясняването на случая, уточняват от полицията.<br /><br />Сигналът е подаден от политолога Иво Мирчев, разказа той в ефира на Би Ти Ви. Пътувайки от София за Варна вчера, той...

Надпреварата на първите дами - Мелания и Брижит

https://www.vesti.bg/lyubopitno/nadprevarata-na-pyrvite-dami-melaniia-i-brizhit-6081603

Първите дами на САЩ и Франция демонстрираха стил със своите тоалети, по време на тридневно държавно посещение във Вашингтон на френския президент Еманюел Макрон

От последните минути! Зверска катастрофа на изхода на Петрич

http://regiona.bg/%d0%be%d1%82-%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d1%83%d1%82%d0%b8-%d0%b7%d0%b2%d0%b5%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80/

Тежка катастрофа стана на изхода на Петрич в посока Сандански. Инцидентът стана към 14,15 часа  в зоната на бензиностанция “Петрол“в южната община.

Лек автомобил „Крайслер ПТ Крузер“ е със сериозни материални щети.Не стана ясно какви са точните причини за произшествието.Очакваше се на мястото да пристигне полиция за да установи точните причини за катастрофата. „Крайслерът“ беше изтеглен до информационната табела с цените на „Петрол“, за да не пречи на преминаващите коли.

 

 

Материалът От последните минути! Зверска катастрофа на изхода на Петрич е публикуван за пръв път на Региона Бг.

12-годишен се заби с колелото си в кола в Благоевград, изпотроши се

http://www.struma.com/obshtestvo/12-godishen-se-zabi-s-koleloto-si-v-kola-v-blagoevgrad_133425/

Около 17:00 часа на 23.04.2018г. на кръстовище, образувано от ул. “Гемеджиите“ и пл. “Възраждане“ в гр. Благоевград е станало ПТП, при което 12-годишен велосипедист, движещ се по пл. „Възраждане“ се удря странично в лек автомобил „Шевролет Калос“, движещ се по ул. “Гемеджиите“.

В резултат на инцидента, с фрактура на таз, разкъсно-контузна рана на дясна лакътна става и комоцио, е пострадал велосипедистът, който е...

Продължава

Най-новият модел на KTM - 790 DUKE

https://www.24chasa.bg/avto/article/6830609

Най-новият модел на KTM - 790 DUKEВ шоурума на Еди Мото Център вече е най-новия представител в семейството на КТМ - KTM 790 DUKE. Основната цел на австрийската компания с новия KTM 790 DUKE е да съчетае практичността на реалния свят с максималното улично представяне, обединявайки ги, за да предизвика всичко, с което търсещите тръпка мотоциклетисти биха могли да се сблъскат на пътя.

Миньори на протест, искат с 15% по-скъпи въглища

http://clubz.bg/67058-minori_na_protest_iskat_s_15_po_skypi_vyglishta

Неколкостотин миньори пристигнаха в София от Раднево и Стара Загора днес, за да поискат увеличение с 15% на цената на въглищата, които добиват, и да заявят на властта, че въгледобивът няма алтернатива. Двата големи синдиката - КНСБ и КТ "Подкрепа", поведоха протеста, който завърши пред Министерството на енергетиката и среща с министър Теменужка Петкова.

Синдикалният лидер на миньорската федерация към КТ "Подкрепа" Владимир Топалов заяви, че за 1 тон горивен материал цената е 17.50 лева и поиска да се увеличи с 15% до месец октомври, или с около 2 лева.

Ако се стигне до ликвидиране на въгледобива у нас, по този начин инвеститорите ще се откажат от целия бранш и това ще е в пряко нарушение на инвестиционната програма. Искам да кажа един факт - ако не се увеличи цената на въглищата, "Мини Марица-изток" има опасност да спре, или евентуално по-лошия вариант - да се случат свлачища, които биха довели до спирането на мините, заяви синдикалистът.

Лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов посочи, че 40% от електроенергията на България се произвежда от "Мини Марица-изток". 

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която слезе при протестиращите миньори пред сградата на министерството, увери, че правителството взема всички мерки за защита на въгледобива.  

"Знаете за завишените изисквания, които се поставят към този сектор. Правителството се бори за това той да получи дерогация от тези завишени изисквания. В рамките на срещата ни в петък с колегите, в един откровен диалог, казахме каква е реалната ситуация. Това е положението", посочи министърът.

Причината за опасенията на миньорите са завишените изисквания за намаляване на излъчването на вредни емисии във въздуха, основно на живак, серен и азотен окис, които влизат в сила от август 2021 г. Това означава, че българският въгледобив има по-малко от четири години, за да отговори или да поиска изключване (дерогация). Законово такава им е осигурена - в чл.15(4) от Директива 2010/75/ЕС, която им дава възможност за по-либерални норми.

В началото на януари т.г. онлайн изданието 3е-news.net съобщи, че българските централи, които ще искат дерогация, са девет - ТЕЦ "Марица изток 2" ЕАД, ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово" ЕООД, ТЕЦ "КонтурГлобал Марица изток 3" АД, ТЕЦ "Брикел" ЕАД, ТЕЦ "Марица 3" АД, ТЕЦ "Бобов дол" ЕАД, „Топлофикация Перник" ЕАД, "Топлофикация Сливен" ЕАД и "Топлофикация Русе" ЕАД. Дружествата от Източно-Маришкия басейн са подали искане до МОСВ за увеличаване на срока за предоставяне на искане за дерогация от 6 на 12 месеца.

Тук е част от държавната енергетика, т.нар. американски централи и дружества, свързани с енергийния бизнесмен Христо Ковачки.

По повод протеста на миньорите Асоциацията на индустриалния капитал в България категорично възрази срещу повишаването на изкупната цена на въглищата и срещу всякакви други действия, които биха довели до непазарно повишаване на себестойността на продукцията и до загуба на конкурентоспособност на български предприятия. 

Еминем отпразнува 10 години трезвеност

http://www.moreto.net/novini.php?n=373067

Рапърът Еминем демонстрира колко горд е от себе си, отбелязвайки един по-нетипичен празник - 10 години, откакто е "чист" от наркотиците. За да се похвали звездата публикува в "Инстаграм" снимка на специалната монета, която е получил по повод годишнината си.

Дуейн Джонсън-Скалата стана баща на момиченце за трети път

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6830592

Дуейн Джонсън-Скалата стана баща на момиченце за трети пътДуейн Джонсън - кечистът с прякор "Скалата", преквалифицирал се в холивудски актьор, оповести раждането на третата си дъщеря, предадоха световните информационни агенции. 45-годишният Джонсън лично се е похвалил с третото си женско отроче, публикувайки в сайта Инстаграм снимка на новороденото, положено върху татуираните му гърди, предава БТА.

Слънчево и до 31 градуса тази седмица

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6830583

Слънчево и до 31 градуса тази седмицаПрез следващото денонощие над по-голямата част от страната ще бъде ясно, но на отделни места в планинските райони на Западна България преди полунощ все още са възможни краткотрайни валежи. Минималните температури в повечето райони ще са между 9 и 14 градуса. Утре ще преобладава слънчево и отново топло време.

Трактор се обърна и затисна 83-годишен в Гоце Делчев, мъжът издъхна

http://www.struma.com/obshtestvo/traktor-se-oburna-i-zatisna-83-godishen-v-goce-delchev-mujut_133424/

В РУ-Гоце Делчев е постъпил сигнал за ПТП, при което около 08:20 часа на 24.04.2018г. в района на ул. “Иван Асен“ в гр. Гоце Делчев, 83-годишен мъж от гр. Гоце Делчев е починал, след като е бил затиснат от управлявания от него и обърнал се трактор.

И. Калинков

200 души караха колело в София, за да подкрепят хората с хемофилия

https://offnews.bg//drugi/200-dushi-karaha-kolelo-v-sofia-za-da-podkrepiat-horata-s-hemofilia-679306.html

На 21 април Българската асоциация по хемофилия за трета поредна година организира велопоход „Заедно“ в подкрепа на хората с хемофилия, който стартира точно в 11:00 ч. едновременно в четирите най-големи града у нас – София, Пловдив, Варна и Бургас.

Над 200 души караха колело в събота сутрин в знак на съпричастност към хората с това заболяване от Пилоните на НДК до началото на Южния Парк , като част от кампанията „Споделянето е сила“ и велопоход „Заедно“ в град София.

Асоциацията получи подкрепата и на множество неправителствени организации, както и на редица публични личности, които споделяха с видеа в социалните мрежи.

Тази година кампанията премина под надслов „Споделянето е сила“, с което бе призован публичния сектор и здравните институции да станат по-колаборативни с неправителствените организации, които работят в посока подобряване на условията на живот на деца, младежите и възрастните в този специфичен случай - пациентите с хемофилия.

Повечето българи не планират почивка през лятото, нямат пари

https://www.actualno.com/society/povecheto-bylgari-ne-planirat-pochivka-prez-ljatoto-njamat-pari-news_671284.html

40% от пълнолетните българи планират да ходят на почивка това лято, а повече от половината (55%) не планират. 5% са тези, които не знаят или все още не са взели решение за почивка летния сезон. В демографските разбивки се регистрират по-високи нива на планиране на почивка това лято сред младите групи – 18-29 г. и 30-39 г., както и сред живеещите в столицата. Хората на възраст над 60 години и живеещите в селата, са сред тези, които в най-малка степен планират да почиват това лято, коет

Цвета Таскова, обвинена за тежката катастрофа на АМ "Тракия", излиза на свобода срещу 5000 лева

http://www.cross.bg/taskova-leva-april-1573271.html

/КРОСС/ 29-годишната Цвета Таскова, обвинена за тежката катастрофа на магистрала "Тракия" от 13 април, излиза на свобода срещу 5000 лева. Решението на Софийския апелативен съд е окончателно. На 13 април край Вакарел автобус, пътуващ от Бургас за София, се обърна край пътя след лек сблъсък с колата на Таскова. При инцидента загинаха шестима души, а над 20 бяха ранени.

Мигранти се биха с местни жители на о. Лесбос

https://www.vesti.bg/sviat/evropa/migranti-se-biha-s-mestni-zhiteli-na-o.-lesbos-6081605

Десетки местни жители започнаха да протестират заради присъствието на мигранти на главния площад в Митилене

Четвърт век Любов! Цветан Цветанов с топли думи към съпругата си за 25 години брак: Обичам я повече от всякога

http://www.struma.com/lyubopitno/chetvurt-vek-lyubov-cvetan-cvetanov-s-topli-dumi-kum-suprugata_133423/

Зам. председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов разнежи социалната мрежа с признанието, което направи по повод 25-тата годишнина от брака си с Десислава.

Ето какво написа Цв. Цветанов: "Днес се навършват 25 години откакто с моята прекрасна съпруга Деси сключихме граждански брак. Да бъдеш с някого четвърт век е нещо много значимо и затова благодаря на Деси за любовта, грижите, търпението и уважението. Безбройни са незабравимите ни мигове заедно и сега, 25 години по-късно, спокойно...

Продължава

Четвърт век Любов! Цветан Цветанов с топли думи към съпругата си за 25 години брак: Обичам я повече от всякога

http://www.struma.com/hailaif/chetvurt-vek-lyubov-cvetan-cvetanov-s-topli-dumi-kum-suprugata_133423/

Зам. председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов разнежи социалната мрежа с признанието, което направи по повод 25-тата годишнина от брака си с Десислава.

Ето какво написа Цв. Цветанов: "Днес се навършват 25 години откакто с моята прекрасна съпруга Деси сключихме граждански брак. Да бъдеш с някого четвърт век е нещо много значимо и затова благодаря на Деси за любовта, грижите, търпението и уважението. Безбройни са незабравимите ни мигове заедно и сега, 25 години по-късно, спокойно...

Продължава

Бивш шеф на съд в Бургас получи окончателно условна присъда

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/04/24/3168239_bivsh_shef_na_sud_v_burgas_poluchi_okonchatelno/?ref=rss


Върховният касационен съд (ВКС) произнесе окончателно и осъди на две години и шест месеца затвор условно бившият шеф на Административния съд в Бургас - Атанас Вълков. За решението, с което се постановява и забрана за заемане на магистратска длъжност за пет години и половина, съобщиха от съда.<br /><br />С присъдата се оставя в сила подобно произнасяне и на Софийския апелативен съд (ВАС) по четири обвинения срещу Вълков - две за документни престъпления, едно за пране на пари и едно...

От 300 до 600 евро взимали служители на ДАИ - Благоевград от транспортни фирми

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830574

От 300 до 600 евро взимали служители на ДАИ - Благоевград от транспортни фирмиОт 300 до 600 евро са получавали служители на ДАИ - Благоевград от транспортни фирми, за да не им съставят наказателни постановления за извършени нарушения. Това каза наблюдаващият прокурор от Специализираната прокуратура Петър Белчев. "Провежда се специализирана полицейска операция за организирана престъпна група от длъжностни лица и тя

7 чалга хитове, с които да посрещнем евро младежите

https://www.actualno.com/actualno/7-chalga-hitove-s-koito-da-posreshtnem-evro-mladejite-news_671282.html

Конференция по европредседателството мина съвсем по български - алкохол, парти с полуголи жени и призиви за размножаване. Евромладежите били скандализирани, никога не са виждали така да се харчат европари, а от безплатния твърд алкохол не успели да си свършат работата на следващия ден. Ние обаче твърдим, че тъкмо подобно чалга посрещане би могло да провокира незаменими и непосредствени познания за българската среда - нали няма по-важно за едно председателство от размяната на културни практики? Е

Буш-старши приет в интензивно отделение

http://clubz.bg/67057-bush_starshi_priet_v_intenzivno_otdelenie

Бившият американски президент Джордж Буш-старши е бил приет в болница с инфекция ден след погребението на съпругата му Барбара, съобщава Си Ен Ен.

Той е в интензивно отделение. В изявление говорител на фамилията обяви, че инфекцията се е разпространила в кръвта му, но че е реагирал добре на лечението.

Според източник, близък до семейство Буш, той е бил приет в болница със сепсис, състояние, което е животозастращаващо. Бил е в критично състояние.

93-годишният Буш беше приет в болница в Хюстън в неделя. Той беше президент на САЩ от 1989 до 1993 г., след това държавен глава стана и синът му Джордж.

Барбара Буш е единствената жена, която е видяла и съпруга си, и сина си като американски президенти. Тя почина миналия вторник и беше погребана в събота.

Двойката беше женена 73 години.

След смъртта ѝ Буш каза за покойната си съпруга: "Вярваме, че тя е на небето и знаем, че животът ще продължи като че ли тя е тук. Така че извадете семейство Буш от списъка с хора, за които да се тревожите."

Пускат под гаранция шофьорката, обърнала автобуса на „Тракия“

https://frognews.bg/novini/puskat-pod-garantsiia-shofjorkata-obarnala-avtobusa-trakiia.html

5000 лв. парична гаранция постанови Апелативния съд за шофьорката Цвета Таскова, която причини тежката катастрофа с пътнически автобус на АМ „Тракия”.

Анастейша стартира европейското си турне

https://www.actualno.com/music/anastejsha-startira-evropejskoto-si-turne-news_671281.html

Европейското турне на поп звездата Анастейша стартира преди броени дни в Холандия. Турнето, носещо името на най-новия албум на американската дива - "Evolution", включва над 38 спирки. Сред тях са Люксембург, Германия, Швейцария, Италия, Чехия, Унгария, Великобритания, Финландия и още много други. Концертът ѝ в България ще се проведе на 1 юли в зала 1 на НДК. Певицата ще зарадва почитателите с най-големите си хитове като "Left Outside Alone", "Not That Kind", "

Спецакция в ДАИ-Благоевград, над 10 служители са задържани (обновена)

https://offnews.bg//obshtestvo/spetcaktcia-v-dai-blagoevgrad-nad-10-sluzhiteli-sa-zadarzhani-obnove-679307.html

Специализираната прокуратура провежда мащабна акция в ДАИ - Благоевград. Задържани са над 10 служители, като те са изведени от сградата с белезници. 

Проверяват се служители на агенция "Автомобилна администрация" в областния град.

В сградата на инспекцията са влезли прокурори от спецпрокуратурата, както и разследващи.

По неофициална информация е задържан и шефа на ведомството. 

Акцията е започнала в 6 часа сутринта.

Те са искали подкупи от транспортни фирми с цел те да не бъдат санкционирани, като сумите са варирали от 300 до 600 евро.

Спецакция в ДАИ-Благоевград, има задържани служители

https://offnews.bg//obshtestvo/spetcaktcia-v-dai-blagoevgrad-ima-zadarzhani-sluzhiteli-679307.html

Специализираната прокуратура провежда мащабна акция в ДАИ - Благоевград, пише "24 часа".

Проверяват се служители на агенция "Автомобилна администрация" в областния град.

В сградата на инспекцията са влезли прокурори от спецпрокуратурата, както и разследващи.

По първоначални данни в спецоперацията има задържани служители.

По неофициална информация е задържан и шефа на ведомството. 

По неофициална информация на Нова телевизия акцията е започнала в 6 часа сутринта. Над 10 служители на ДАИ са задържани. Те са искали суми от транспортни фирми с цел те да не бъдат санкционирани, като подкупите варирали от 300 до 600 евро.

Очаквайте подробности! 

Новите тенденции в ученето

https://www.investor.bg/analizi/262/a/novite-tendencii-v-ucheneto-259868/

Изкуственият интелект и геймификацията излизат на преден план

Тръмп посрещна Макрон в Белия дом с почести и комплименти

http://www.mediapool.bg/tramp-posreshtna-makron-v-beliya-dom-s-pochesti-i-komplimenti-news278306.html

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че първото държавно посещение в неговия мандат, това на френския президент Еманюел Макрон, е свидетелство за трайното приятелство между двете им страни.   При посрещането на Макрон в Белия дом във вторник Тръмп припомни дълговечните връзки между САЩ и Франция, която е подкрепила силите на САЩ в Американската война за независимост от Великобритания (1775-1783 г.). "Напълно подходящо е, че приемаме първото държавно посещение от лидера на най-стария съюзник на Америка, гордата държава Франция", каза Тръмп.   Още началото на днешната, официална част на посещението обаче съдържаше намеци и за различията между двамата президенти по теми като Иран и Парижкото споразумение за климата, отбелязват осведомителните агенции.   Макрон заяви, че визитата му е белег колко здрави са връзките между Париж и Вашингтон.   Президентът Доналд Тръмп и първата дама Мелания Тръмп посрещнаха Еманюел Макрон и съпругата му Брижит с червен килим на Южната морава на Белия дом, предаде Асошиейтед прес.   В тържественото посрещане участваха 500 американски военнослужещи от петте вида войски. Макрон бе приветстван с традиционен салют от 21 изстрела и военен оркестър. Сред присъстващите бяха и вицепрезидентът Майк Пенс, членове на кабинета на Тръмп и конгресмени.   Доналд Тръмп отдаде почит на подполковника от френската жандармерия Арно Белтрам, който доброволно се смени със заложничка при джихадистки атентат във Франция миналия месец и бе убит от нападателя, предаде Франс прес.   "Само преди няколко седмици прибавехме още едно име към списъка ни на големи герои, това на един смел френски полицай на име Арно Белтрам. Той се изправи лице в лице със злото и не трепна. Той даде живота си за хората, за страната си и за самата цивилизация", заяви Тръмп.   В приветствената си реч Тръмп благодари на Франция, че се е присъединила към САЩ и Великобритания за нанасянето на въздушни удари по Сирия по-рано този месец в отговор на предполагаема химическа атака, извършена от режима на сирийския президент Башар Асад, предаде Ройтерс.   Той заяви, че през изминалата година с Макрон са развили "прекрасно приятелство, което е свидетелство за трайното приятелство между двете ни страни".   В своята реч Макрон призова двете страни да работят заедно срещу ислямистките екстремисти и по въпроси като Северна Корея и Иран, както и за "свободна и справедлива търговия" и за борба с климатичните промени.   "Именно заедно ще осуетим разпространението на оръжия за масово поразяване, независимо дали в Северна Корея или Иран", каза Макрон.   В намек за миналогодишното решение на Тръмп да оттегли САЩ от Парижкото споразумение за климата Макрон заяви, че "не винаги сме на едно мнение за решението", но подчерта, че "на карта е заложена съдбата на нашите деца".   Тръмп разкритикува иранското ядрено споразумение и го определи като катастрофално. "Хората знаят позицията ми за иранското споразумение, това е едно ужасно споразумение", заяви Тръмп в началото на работна среща в Овалния кабинет с Макрон, който се надява да го убеди да не оттегля САЩ от това споразумение, отбелязва АФП.   Тръмп заяви, че Иран ще се изправи пред по-сериозни проблеми, ако възобнови ядрената си програма. "Ще имат по-сериозни проблеми, отколкото някога са имали", каза Тръмп.   След разговорите си на четири очи двамата президенти ща дадат пресконференция.   Макрон ще има после в Държавния департамент обяд с вицепрезидента Майк Пенс и с изпълняващия длъжността държавен секретар Джон Съливан. След това президентът ще участва в церемония на военното гробище в Арлингтън. Вечерта Тръмп и съпругата му Мелания дават в Белия дом държавна вечеря в чест на Макрон и съпругата му Брижит.   Макрон ще притисне Тръмп за ядрената сделка с Иран Президентът Тръмп ще бъде подложен на засилен натиск от гостуващите тази седмица лидери на Франция и Германия да не отхвърля тригодишното ядрено споразумение с Иран в момент, когато американските и европейските преговарящи постигат колеблив напредък към нова сделка за затягане на ограниченията върху Техеран, пише в. "Ню Йорк таймс".   Френският президент Еманюел Макрон пристигна, решен да използва необичайната си връзка с американския президент, за да се опита да го убеди да запази споразумението за иранската ядрена програма, поне засега. Макар да не е толкова близка с Тръмп, германската канцлерка Ангела Меркел ще последва Макрон в петък, за да подсили това послание, посочва американският вестник.   Посещенията на Макрон и Меркел идват няколко седмици преди определения от Тръмп краен срок за "оправяне" на споразумението с Иран - президентът на САЩ казва, че ако това не стане до 12 май, ще се изтегли от договора. Съгласно споразумението, подпечатано от предишния американски президент Барак Обама през 2015 г., Иран ограничава ядрената си програма в замяна на облекчаване на международните санкции. Тръмп и други обаче критикуват сделката, защото тя започва да изтича след десет години и не спира разработването на ракети от Иран, нито се опитва да му попречи да дестабилизира региона, отбелязва изданието.   През последните седмици американските и европейските преговарящи постигнаха напредък към споразумения, определящи нови стандарти, които Иран да спазва или в противен случай рискува отново да бъде подложен на санкции от Запада. Според запознати източници преговарящите са постигнали съгласие за мерките за ограничаване на иранската програма за балистични ракети, но все още имат разногласия за това как да удължат ограниченията, включени в първоначалното споразумение, което трябва да започне да изтича през 2025 г.   Най-важното е, че европейците искат гаранции, че ако бъдат постигнати тези споразумения, САЩ ще останат в сделката. За американските представители е трудно да поемат подобен ангажимент, като се има предвид непостоянния характер на Тръмп. Но европейските лидери се надяват, че могат да убедят американския президент да не напуска споразумението, като покажат достатъчен напредък в преговорите, което да му позволи да заяви, че прави сделката по-добра.   Светските подробности около посещението   В първия ден от визитата на Макрон вчера той и съпругата му Брижит посетиха за кратко Белия дом. Тръмп показа на семейство Макрон Овалния кабинет. После двамата президенти, придружени от съпругите си отидоха в градината на президентството. Там Тръмп и Макрон, "въоръжени" с големи златисти лопати, сипаха малко пръст на младата дъбова фиданка, подарена от Макрон на американския му колега.   След това с хеликоптер двете президентски двойки отидоха в историческото имение Маунт Върнън за частна вечеря. Там всичко случващо се остана извън погледите на журналистите. Елисейският дворец публикува само една снимка от вътрешността на резиденцията. На нея се виждат Тръмп и Макрон с тъмни костюми. Макрон е със сива връзка, а Тръмп с кралско синя вратовръзка. На снимката се вижда, че Брижит Макрон е заменила розовата рокля, която носеше при пристигането си във Вашингтон, със сламено жълт ансамбъл, контрастиращ с черните й обувки с висок ток. Мелания Тръмп е облечена с черна рокля, с черно манто върху нея и носи обувки Лубутен със зашеметяващо висок ток.   Малко се знае за днешната държавна вечеря, давана от Тръмп в чест на Макрон. Списъкът на около 120-те гости ще бъде съобщен малко преди началото й. Тогава ще стане ясно и какъв тоалет ще носи Мелания Тръмп, отбелязва Франс прес.   Засега се знае, че на вечерята не са поканени представители на пресата и че ще има малко членове на Конгреса.   Музикалният съпровод ще е осигурен от оркестъра на Националната опера на Вашингтон. Менюто е дело на главния готвач на Белия дом Кристета Комърфорд. То представя "витрина на най-добрите кулинарни традиции на САЩ с нюанси на френско влияние".   Като предястие гостите ще опитат тартар със козе сирене и конфитюр от домати и шарлота с маслени бисквити и свежа маруля. Зеленчуците са от зеленчуковата градина на Белия дом. За основно ястие ще има агнешки котлети, съчетани с креолското ястие джамбалая с ориз от Каролина, приготвено по традицията на Ню Орлиънс. Десертът ще бъде тарта с нектарини и с мед от кошерите на Белия дом, придружена от сметанов сладолед.   Въпреки че Тръмп е известен с това, че не пие алкохол, той ще предложи на гостите тази вечер селекция от вина, символизиращи историческото приятелство между Франция и САЩ. Сред вината ще има бяло вино Домен Серен Шардоне от 2015 г. от сорт Евъстад ризърв - сорт, произхождащ от Бургундия, отглеждан в Орегон, червено вино Домен Друен Пино Ноар от 2014 г. от сорт Лорен, отглеждан също в Орегон и пенливо вино от типа креман, което подхожда на десерта.

Макрон обяви, че заедно с Тръмп са "гарантите" на световния ред

http://www.mediapool.bg/makron-obyavi-che-zaedno-s-tramp-sa-garantite-na-svetovniya-red-news278306.html

Френският президент Еманюел Макрон обяви, че той и американският му колега Доналд Тръмп са "гарантите" на многостранния световен ред срещу бушуващите заплахи за сигурността, съобщи изданието "Политико". Макрон направи коментара на слизане от самолета си във военновъздушната база "Ендрюс" край Вашингтон, преди срещата с американския държавен глава в Белия дом. Френският президент е на тридневна офицална визита в САЩ, основните теми на която ще бъдат търговията и международната сигурност. "В това време ние, Франция и САЩ, имаме много голяма отговорност... Ние сме гаранти на съвременната многостранност и си мисля, че в хода на тези разговори имаме да вземем и подготвим много важни решения", заяви Макрон. Акцентът на френския лидер върху "многостранността" идва преди срещата на четири очи с Тръмп, която трябва да се проведе във вторник. Основните теми на разговора ще бъдат преговорите със Северна Корея и ядрената сделка с Иран, която американският президент иска да промени, а ако не успее, да излезе от нея, посочва "Политико". Отношението на американския президент към договорената по времето на президента Барак Обама сделка с Ислямската република предизвика недоволство в Европа. Тръмп заплаши да излезе от сделката до 12 май, ако тя не бъде променена според изискванията на САЩ, които са около програмата за производство на балистични ракети на Техеран и някои клаузи, вдигащи финансовите санкции срещу близкоизточната страна. Преди визитата на Макрон, редица френски официални лица заявиха, че френският президент ще се опита да убеди американския си колега да не вади Вашингтон от сделката – ход, който европейците смятат, че ще навреди на регионалната сигурност. Те предупредиха обаче, че не трябва да се очакват големи надежди за "дипломатически пробив" по този въпрос. По време на посещението е предвидено и изказване на Макрон пред Конгреса на САЩ.

Седем от Пловдив се борят за медали по таекуон-до в Талин

https://www.24chasa.bg/region/article/6830576

Седем от Пловдив се борят за медали по таекуон-до в ТалинСедем състезатели на пловдивския клуб "Тракия" представят страната ни на Европейското първенство по таекуон-до, което ще се проведе в Талин от 24-ти до 29 април 2018 година. Тази сутрин за столицата на Естония замина българската делегация от 84 дущи от всички възрастови групи - деца, юноши, мъже и жени.

Volvo направи първия автомобил за сетивата

https://www.actualno.com/cars/volvo-napravi-pyrvija-avtomobil-za-setivata-news_671280.html

Шведският производител Volvo Cars представи първия в света автомобил, който синхронизира визия, звук и аромат, за да зададе нова дефиниция на усещането за лукс в превозното средство. Това е моделът S90 Ambience който дебютира на Международното автомобилно изложение в Пекин. Автомобилът е базиран на свръх-луксозната версия на ексклузивния 3-местен седан S90 Excellence и се фокусира върху изживяването на пътниците на задната седалка. Те могат да персонализират атмосферата в салона чрез приложение

Макрон: Аз и Тръмп сме гаранти на световния ред

https://frognews.bg/novini/makron-tramp-sme-garanti-svetovniia-red.html

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че той и американският му колега Доналд Тръмп са „гарантите“ на многостранния световен ред срещу бушуващите заплахи за сигурността, пише Politico.eu, цитирано от Фокус.

Труп на убита българка намериха до сицилиански плаж

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830571

Труп на убита българка намериха до сицилиански плажТруп на жена беше открит захвърлен до плажа на сицилианския град Катания „Ла Плая” на 22 април, съобщиха италианските медии. Според в.”Република” той бил идентифициран от властите – става въпрос за 30-годишната Николина Маринова. Полицията предполага, че тя е била убита с изстрел в лицето. Разследването се води в средите на проституцията.

Полицията издирва 64-годишния Цветан Цеков от Враца

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830566

Полицията издирва 64-годишния Цветан Цеков от ВрацаПолицията във Враца издирва лицето Цветан Илиев Цеков, на 64 години, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Враца. Мъжът е жител на село Габаре, община Бяла Слатина, и е в неизвестност от 19.04.2018г. Гражданите, които имат информация за лицето, могат да подават сигнали на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР.

H&M може да понижи дивидента си за пръв път

https://www.investor.bg/novini/346/a/hm-moje-da-poniji-dividenta-si-za-pryv-pyt--259890/

Шведският моден търговец на дребно изпитва трудности да привлече клиентите обратно към магазините си

Пълнят големи и дълбоки дупки в пловдивския район "Северен"

https://www.24chasa.bg/region/article/6830567

Пълнят големи и дълбоки дупки в пловдивския район "Северен"Шум на къртачни машини оглася ул. "Петър Шилев" в пловдивския район "Северен", където изрязват дупки и ги пълнят с асфалтова смес. Аварийните ремонти продължават, съобщи кметът Ральо Ралев. Той заяви, че вече са запълнили ямите по бул.”Цар Борис ІІІ Обединител”, ул.”Рогошко шосе”, ”Брезовско шосе”, "Оборище”, част от ул.”Братя Търневи” и ул.

Марешки с кампания за запълване на уличните дупки във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=373069

Лидерът на партия „Воля” и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки започва кампания по запълване на дупки по улиците в морската столица. Инициативата ще стартира в 15.00 часа с кърпене на дупки в асфалта на кръстовището на улиците „Уилям Гладстон” и „Селиолу”, в непосредствена близост до заведение на варненския бизнесмен.

Николас Мадуро отиде при шаман преди изборите

https://dnes.dir.bg/svyat/nikolas-maduro-otide-pri-shaman-predi-izborite

Докато Венецуела се задъхва в хиперинфлация, президентът се моли на езическите богове за победа

Азиатските борси не намериха единна посока във вторник

https://www.investor.bg/aziia/336/a/aziatskite-borsi-ne-nameriha-edinna-posoka-vyv-vtornik-259891/

Акциите на производителите на чипове поевтиняват заради предупреждение за забавяне на търеснето

5000 лв. гаранция за шофьорката от касапницата край Вакарел

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830559

5000 лв. гаранция за шофьорката от касапницата край Вакарел29-годишната Цвета Таскова, която има обвинение, че непредпазливост е причинила катастрофата с автобус край Вакарел, да излезе на свобода срещу 5000 лв гаранция. Това е окончателното решение на Софийския апелативен съд, който отменя задържането й.  На 13-ти април след сблъсък между реното на Таскова и автобус загинаха шестима, а над 20 бяха ранени.

Пуснаха от ареста шофьорката, обвинена за катастрофата на "Тракия"

https://www.actualno.com/crime/pusnaha-ot-aresta-shofiorkata-obvinena-za-katastrofata-na-trakija-news_671279.html

Апелативният съд пусна от ареста шофьорката Цвета Таскова, обвинена за катастрофата на автомагистрала "Тракия", срещу 5000 лева гаранция, предаде БГНЕС. Припомняме, че тежката катастрофа, отнела живота на 6 души, стана на 13 април в района на Вакарел. Вследствие на пътния инцидент над 20 души бяха тежко ранени и хоспитализирани в различни столични болници. Във връзка със случая прокуратурата повдигна обвинения на 29-годишната Цвета Таскова от Плевен, а Софийският районен съд я остави

Гърменското село Долно Дряново събра на турнир футболни таланти от България и Македония

http://www.struma.com/sport/gurmenskoto-selo-dolno-dryanovo-subra-na-turnir-futbolni-talanti-ot_133422/

Футболен турнир събра над 100 деца от България и Македония в гърменското село Долно Дряново. Надпреварата бе част от проявите за празника на Община Гърмен. В последния ден сили на терена премериха ученици от селата Долно Дряново, Дебрен, Дъбница, Плетена, Сатовча, Абланица, Рибново, Гърмен, както и възпитаници на основно училище „Никола Вапцаров” от македонския град Струмица.

Спонсори бяха Община Гърмен, ПФК Славия и домакините от ОУ „Христо Ботев”. Футболните...

Продължава

Какъв е тийнейджърът днес

https://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2018/04/24/3166265_kakuv_e_tiineidjurut_dnes/?ref=rss


Знаете ли какво става в главите на тийнейджърите? И ние не знаем. За да получим отговори от първо лице, поканихме няколко момичета и момчета, които да разкажат за вълненията, интересите и проблемите си, докато преминават през периода между 11- и 18-годишна възраст. Време, което често се смята за проблемно и е предизвикателство – и за тях, и за родителите им. Какво имат да кажат тийнейджърите - четете и гледайте в следващия месец в рубриката "Тийнейджърът вкъщи" с подкрепата на...

Тъжна вест! Почина актьорът Николай Чобанов

http://regiona.bg/%d1%82%d1%8a%d0%b6%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%b5%d1%81%d1%82-%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d0%ba%d1%82%d1%8c%d0%be%d1%80%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b0%d0%b9-%d1%87%d0%be/

Днес, след боледуване, почина актьорът Николай Чобанов. Напусна ни един от строителите и вдъхновителите на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград.

Николай Стефанов Чобанов е роден на 17 юни 1942 година в Благоевград. През юни 1961 година завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“, циркова студия по Клоунада. От 4 октомври 1963  година е в трупата на Драматичен театър  „Никола Вапцаров“ – Благоевград. Актьорът Николай Чобанов получава званието „Заслужил артист” през 1987 година.През 1974г. получава IIра награда на Vят Национален преглед на българската драма и театър, а през 1975г. получава награда на Национален преглед на детските пиеси в гр. Търговище.  В годините Кольо Чобанов се изгражда като един от най – колоритните образи, оставяйки траен белег в съзнанието на зрителите. Един от актьорите, които носят най – тежкия товар от репертоара на театъра. Богатият му опит и професионална сигурност никога не са подминавани от театралната критика.В своята изповед за книгата „Автобиография на един театър” 1995г., Благоевград,Николай Чобанов пише за себе си: „ По една случайност или по предопределение на съдбата съм се родил на две пресечки от старата сграда на театъра. Срещу нас беше шивашкото ателие. Детските ми години са свързани с този чуден свят на театралните костюми, толкова примамлив, колкото за едно днешно дете е коледната витрина, пълна с играчки. В шивашкото ателие работеха бай Владо Кацарски и Дафина Първанова. Имах привилегията да ме пускат да гледам какво правят. Вътре беше като в приказка. Може би това е оказало влияние върху избора ми да свържа живота си, съдбата си, с театъра в Благоевград. Нещо все там ме влечеше … ”

Много са ролите, които той е изиграл на сцената в Благоевград:
Палач в „Майстор Манол”, Едрият в „Я, колко макове”, Тенев в „Карнавал”, Бухал в „Живите искрици”, Стефан в „Необикновен процес”, Михелис в „Христос отново разпнат”, Йоско в „Съмнително лице”, Петър Хваткин в „Разлом”, Петър в „Криворазбраната цивилизация”, Мажордом във „Временен квартирант”, Часови в „Гоце”, сър Кребшри в „Училище за сплетни”, Голобрадов в „Вълците пазят стадото”, Фьодор Коваленко в „Далечни прозорци”, Али в „Изключения от правилото”, Презвитер Константин в „Калоян”, Иван Иванович и Степан в „Женитба”, Станимирович в „Опечалената фамилия”, Старият заек в „Зайко всезнайко”, Инспектор Уебс в „Процесът Ричард Уевърли”, Антонио в „Почивка в Арко Ирис”, Атанас Кривио в „Преспанските камбани”, Гиви в „Не се тревожи, мамо”, Гьоринг в „Червено и кафяво”, Илия Петрунов в „Службогонци”, Благородник в „Отело”, Режисьор в „Римска баня”, Кръчмаря в „Любов необяснима”, Кочо в „Голямото имане”, Иван Боримечката в „Под игото”, Дебелакът в „Двама на кон, един на магаре”, Светослав в „Иван Шишман”, Карабас Барабас в „Буратино”, Старшина Цветков в „Архитекти”, Генадий Михайлович в „Ние, долуподписаните”, Сарафов в „Есента на един следовател”;Незабравим остава в представленията: „Бизнес по италиански”, „Спирка последна”, „Капан за самотен мъж”, „Женско царство”, „Големият чичо”, „Волпоне или Лисицата”, „Буратино”, „Женитба”, „Иконостасът”, „Майстори”, „Коварство и любов”, „Криворазбраната цивилизация”, „Голо тяло и погребални венци”, „Един безумен ден”, „Въздишки, сълзи, чупки и демонстрации”, „Кривото огледало”, „Аладин и вълшебната лампа”, „Страшни смешки, смешни страшки, за герой със опашки” и „Районна болница”.

Екипът на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ изразява своите съболезнования към семейството и близките на Николай Стефанов Чобанов. Поклон!

Материалът Тъжна вест! Почина актьорът Николай Чобанов е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Неочаквани разочарования за шеф Ангелов в Hell’s Kitchen

https://www.vesti.bg/lyubopitno/neochakvani-razocharovaniia-za-shef-angelov-v-hells-kitchen-6081606

Вечерната резервация ще стартира напрегнато, заради известни противоречия в отборите

Турция стимулира медицинския туризъм

https://www.actualno.com/asia/turcija-stimulira-medicinskija-turizym-news_671276.html

Действията на турското правителство ще стимулират медицинския туризъм. Наскоро въведеното освобождаване от ДДС особено помага на Турция да вземе преднина пред своите съперници в тази сфера, заяви пред Анадолската агенция финансовият министър Начи Агбал. Посредством закона, гласуван от парламента в края на март, освобождаването от ДДС влиза в сила за чужденците, които се подлагат на превантивна медицина, идват в Турция за диагностика и рехабилитационни процедури в медицински заведения, упълномощ

Карло Анчелоти има предложение да поеме италианския национален отбор

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/04/24/3168241_karlo_ancheloti_ima_predlojenie_da_poeme_italianskiia/?ref=rss


Италианската футболна федерация (FIGC) е отправила предложение към Карло Анчелоти да поеме националния тим на страната, съобщава Sky Italia. Според телевизията специалистът е бил в Рим в понеделник вечерта, където се е срещнал с комисионера на FIGC Роберто Фабричини и неговият заместник Алесандро Костакурта.<br /><br />Вечерята между Анчелоти и двамата ръководители на федерацията е продължила около час и половина, като на нея са били обсъждани различни теми, включително и щабът на...

Добри новини в лагера на ЦСКА преди реванша с Левски

https://offnews.bg//futbol/dobri-novini-v-lagera-na-tcska-predi-revansha-s-levski-679300.html

ЦСКА ще разчита на Кирил Десподов за реванша с Левски за Купата на България, обявиха от клуба.

Футболистът започна пълноценни занимания с отбора и ще бъде на разположение на старши треньора Стамен Белчев за мача със "сините", който е в сряда (25 април) от 18:30 часа на стадион "Васил Левски".

Десподов тренира наравно със съотборниците си за първи път, след като се възстанови от травмата, която го извади от състава за последните мачове на "червените".

Стамен Белчев ще може да разчита и на полузащитника Кристиян Малинов, който също се включи в заниманието наравно с останалите футболисти.

Междувременно стана ясно, че всеки запалянко може да отиде на заниманието в Панчарево днес от 17:30 часа, за да надъха играчите на Стамен Белчев. Първите минути от тренировката ще бъдат открити само за фенове, а медии няма да бъдат допускани.

Феновете на ЦСКА ще бъдат настанени в сектор "В" и "Г" на утрешното дерби, а цените на билетите са съответно 15 и 10 лева.

Легион от свищовски студенти превзе Колизеума на античния фестивал Натале ди Рома

https://www.24chasa.bg/region/article/6830561

Легион от свищовски студенти превзе Колизеума на античния фестивал Натале ди РомаПетдесет студенти и преподаватели от Стопанска академия дефилираха във вечния град в рамките на най-големия ежегоден световен античен фестивал „Натале ди Рома”. С грандиозния фестивал се отбелязва денят от основаването на столицата на Италия- Рим, съобщиха от Ректората. Свищовските възстановчици на древната римска история са обединени в групите

Доброволци разкрасиха парка на репресираните в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/6830563

Доброволци разкрасиха парка на репресираните в ПловдивАрмия от доброволци се включи в облагородяването на парка на репресираните в пловдивския квартал "Тракия". Те са от търговска хранителна верига. Служителите грабнаха четки и боядисаха пейките. След това засадиха 40 декоративни дръвчета от вида червенолистна слива пред училище "Черноризец Храбър", което е срещу парка.

Около 15 служители от ДАИ Благоевград са задържани за корупция

http://www.mediapool.bg/okolo-15-sluzhiteli-ot-dai-blagoevgrad-sa-zadarzhani-za-koruptsiya-news278305.html

Около 15 служители на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААИ) в Благоевград са задържани във вторник сутринта при акция на ГДБОП, ДАНС и Специализираната прокуратурата.  Арестуваните се разследват за корупция. Те са получавали от 300 до 600 евро от транспортни фирми, за да не им съставят наказателни постановления за извършени нарушения. Това каза наблюдаващият прокурор от Специализираната прокуратура Петър Белчев. Специализираната полицейска операция срещу организираната престъпна група от длъжностни лица е започнала в 9 часа сутринта, каза прокурор Белчев. Той отказа повече информация по случая и обеща прокуратурата да обяви подробности от акцията в сряда. Операцията се е провела под ръководството на Специализираната прокуратура с участието на служители на ГДБОП и ДАНС. Тя е била ръководена от шефа на Спецпрокуратурата Иван Гешев. По първоначални данни, антимафиотите са нахлули в сградата на ИААИ в Благоевград преди изпит на кандидат-шофьори. Изпитът е продължил да се провежда нормално, каза наблюдаващият прокурор. Задържаните служители на Автомобилната инспекция са били изведени от сградата с белезници и откарани в полицейския участък. По неофициална информация сред арестуваните е и началникът на ИААИ в Благоевград. 

Около 15 служители на ДАИ Благоевград са задържани за корупция

http://www.mediapool.bg/okolo-15-sluzhiteli-na-dai-blagoevgrad-sa-zadarzhani-za-koruptsiya-news278305.html

Около 15 служители на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААИ) в Благоевград са задържани във вторник сутринта при акция на ГДБОП, ДАНС и Специализираната прокуратурата.  Арестуваните се разследват за корупция. Те са получавали от 300 до 600 евро от транспортни фирми, за да не им съставят наказателни постановления за извършени нарушения. Това каза наблюдаващият прокурор от Специализираната прокуратура Петър Белчев. Специализираната полицейска операция срещу организираната престъпна група от длъжностни лица е започнала в 9 часа сутринта, каза прокурор Белчев. Той отказа повече информация по случая и обеща прокуратурата да обяви подробности от акцията в сряда. Операцията се е провела под ръководството на Специализираната прокуратура с участието на служители на ГДБОП и ДАНС. Тя е била ръководена от шефа на Спецпрокуратурата Иван Гешев. По първоначални данни, антимафиотите са нахлули в сградата на ИААИ в Благоевград преди изпит на кандидат-шофьори. Изпитът е продължил да се провежда нормално, каза наблюдаващият прокурор. Задържаните служители на Автомобилната инспекция са били изведени от сградата с белезници и откарани в полицейския участък. По неофициална информация сред арестуваните е и началникът на ИААИ в Благоевград. 

Над 10 задържани служители на ДАИ в Благоевград

http://www.mediapool.bg/nad-10-zadarzhani-sluzhiteli-na-dai-v-blagoevgrad-news278305.html

Над 10 служители на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААИ) в Благоевград са задържани във вторник сутринта при акция на ГДБОП, ДАНС и Специализираната прокуратурата.  Операцията е започнала около 7 часа и е ръководена от шефа на Спецпрокуратурата Иван Гешев. По първоначални данни, антимафиотите са нахлули в сградата на ИААИ преди изпит на кандидат-шофьори.  Задържаните служители на Автомобилната инспекция са изведени от сградата с белезници и откарани в полицейския участък. По неофициална информация сред арестуваните е и началникът на ИААИ в Благоевград.  Очаква се от прокуратурата да дадат официална информация за операцията по-късно през деня.

Ремонти затрудняват движението на АМ "Тракия"

http://www.cross.bg/trakiya-osushtestvyava-lenta-1573270.html

/КРОСС/ Движението по АМ "Тракия" и в двете посоки в отделни участъци се осъществява в една лента поради ремонтни дейности, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Движението по АМ "Тракия" от км 18 до км 19, от км 105 до км 106 и при км 66  в посока София се осъществява в една лента поради ремонтни дейности. Движението по АМ "Тракия" от км 0 до км 2 в посока Бургас се осъществява в една лента поради ремонтни дейности.

Млада българка е убита в Италия

http://www.struma.com/sinya-lampa/mlada-bulgarka-e-ubita-v-italiya_133421/

Млада българка е намерена убита в Италия. Това е 30-годишната Николина Маринова. Тялото й е открито вчера в Плея ди Катания. Трупът е идентифициран от мобилния екип на полицейското управление, които са направили сравнение с фотокопие на стар документ на жертвата, съобщиха от местната полиция.

Според следователите жената може да е била замесена в проституция.

Николина е открита с наранявания на главата и лицето си и имала следи от кръв. Когато е била намерена, тя била облечена...

Продължава

Достигна ли Бангладеш FairPlay в текстилната индустрия?

https://www.investor.bg/zoom/355/a/dostigna-li-bangladesh-fairplay-v-tekstilnata-industriia-259787/

От голямата трагедия в страната има видими подобрения по отношение на сигурността, но много шивачки продължават да вземат мизерни заплати

Лили Иванова празнува рожден ден

https://offnews.bg//zvezdi/lili-ivanova-praznuva-rozhden-den-679305.html

Примата на българската поп музика Лили Иванова празнува днес рожден ден.

Според официалната биография на примата тя навършва 79 години.

И до днес Лили Иванова се радва на активна творческа дейност. Тя неведнъж е споделяла, че й е предсказано, че ще бъде на сцената до сетния си дъх.

Лили Иванова е родена в Кубрат, завършила медицински техникум във Варна. По-късно работи като медицинска сестра. През 1961 г. е одобрена за прослушване в "Концертна дирекция", София, която организира първото задгранично турне заедно с Емил Димитров, Ирина Чмихова и Мария Косева в Румъния. През 1963 г. тя участва в програмата на хотел "Амбасадор" и театър "Танасе" в Букурещ. Блестящото ѝ представяне е отразено в четири директни предавания по румънската държавна телевизия.

Първия си албум Лили Иванова издава по предложение на румънската фирма Electrecord през 1963 г., която е и първата дългосвиреща плоча на български изпълнител.

Първата песен на Лили е "Витоша" по музика и текст на Михаил Манолов.

Първия си концерт в България изнася през 1964 г. в зала "Универсиада" заедно с Джейн Сверт и рок група "Северните тигри", а първата награда, която печели, е "Златен ключ" през 1966 г. в Братислава.

Г-7 пришпори Русия да прекрати безотговорното и дестабилизиращото си поведение

http://www.moreto.net/novini.php?n=373071

Страните от групата на Г-7, в която членуват САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Канада и Япония, публикуваха съвместно изявление след срещата в Торонто на външните министри, в което оценяват настоящите отношения между Запада и Русия, като призоваха бившия член на групата да прекрати своето "безотговорно и дестабилизиращо поведение".

Фестивалът „Здравей здраве“ гостува в Благоевград

http://www.struma.com/bulgariya/festivalut-zdravei-zdrave-gostuva-v-blagoevgrad_133420/

Фестивалът „Здравей здраве“ ще бъде представен за първи път пред жители и гости на Благоевград. На 28 и 29 април /събота и неделя/ зала „22 септември“ ще се превърне в здравен център. Дискусиите и практиките започват в 08:00 часа и всеки заинтересован ще може да чуе и види някои от най- интересните техники и начини за здравословния начин на живот.

„Здравей здраве“ е разделен на два компонента. Първият се състои от лекции, а вторият от практики....

Продължава

Фестивалът „Здравей здраве“ гостува в Благоевград

http://www.struma.com/obshtestvo/festivalut-zdravei-zdrave-gostuva-v-blagoevgrad_133420/

Фестивалът „Здравей здраве“ ще бъде представен за първи път пред жители и гости на Благоевград. На 28 и 29 април /събота и неделя/ зала „22 септември“ ще се превърне в здравен център. Дискусиите и практиките започват в 08:00 часа и всеки заинтересован ще може да чуе и види някои от най- интересните техники и начини за здравословния начин на живот.

„Здравей здраве“ е разделен на два компонента. Първият се състои от лекции, а вторият от...

Продължава

Над 200 души се включиха във Велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия в град София

https://www.actualno.com/society/nad-200-dushi-se-vkluchiha-vyv-velopohod-zaedno-v-podkrepa-na-horata-s-hemofilija-v-grad-sofija-news_671275.html

Социално-спортното събитие се проведе в 4-те най-големи града у нас и събра над 600 позитивни колоездачи, които показаха съпричастност към хората с това заболяване! На 21 април, Българската асоциация по хемофилия за трета поредна година организира Велопоход „Заедно“ в подкрепа на хората с хемофилия, който стартира точно в 11:00 ч. едновременно в 4-те най-големи града у нас – София, Пловдив, Варна и Бургас и премина под патронажа на Датското посолство в София и Мини

Съдът освободи от ареста жената, задържана за катастрофата на "Тракия"

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/04/24/3168237_sudut_osvobodi_ot_aresta_jenata_zadurjana_za/?ref=rss


Софийският апелативен съд освободи жената, която е обвинена в предизвикването на катастрофата с автобус на магистрала "Тракия" на 13 април, при която загинаха шестима души, а повече от 20 бяха ранени. Цвета Таскова може да напусне ареста, ако внесе гаранция от 5000 лева.<br /><br />Определението на съда е окончателно. Съдията докладчик по делото Десислава Иванова прецени, че макар през 2009 година Таскова да е санкционирана за шофиране след употреба на алкохол, постоянното...

"Фейсбук" е свалила двойно повече терористично съдържание от началото на 2018

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/04/24/3168231_feisbuk_e_svalila_dvoino_poveche_teroristichno/?ref=rss


Компанията "Фейсбук" заяви, че е премахнала или поставила под предупреждение 1.9 млн. публикации с екстремистко съдържание, свързани с "Ислямска държава" или "Ал Кайда", през първите три месеца на тази година, което е двойно повече спрямо предишното тримесечие, предаде агенция "Ройтерс".<br /><br />Най-голямата социална мрежа в света също така публикува вътрешната си дефиниция за "тероризъм" за първи път в рамките на усилия за...

Спас Русев: Това е като терористичен акт

https://www.vesti.bg/bulgaria/spas-rusev-tova-e-kato-teroristichen-akt-6081604

"Това е импулсивна реакция на един млад човек, който завладян от еуфорията на стадиона го е извършил”, каза адвокатът на 25-годишния Исаев, хвърлил бомбичката, ранила двама полицаи

Наградиха Цветанов за приноса му за публичното разкриване на архивите на ДС

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830547

Наградиха Цветанов за приноса му за публичното разкриване на архивите на ДСПредседателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов бе удостоен с грамота и почетен плакет от Комисията по досиетата за приноса му за публичното разкриване на архивите на Държавна сигурност и комунистическите тайни служби. Това се случи по време на конференцията „Документите на

Еманюел Макрон заяви, че той и Доналд Тръмп са „гарантите“ на световния ред

http://www.eurochicago.com/2018/04/makron/

„В това време, ние, Франция и САЩ, имаме много голяма отговорност... Ние сме гаранти на съвременната многостранност и си мисля, че в хода на тези разговори имаме да вземем и подготвим много важни решения“, заяви френският държавен глава.„Политико“ обяснява, че акцентът на френския лидер върху „многостранността“ идва преди срещата очи в очи с Тръмп, която трябва да се проведе във вторник и основни теми на която ще бъдат преговорите със Северна Корея и ядрената сделка с Иран, която американският президент иска да промени, а ако не успее, да излезе от нея.

Обучават гимназисти в Търново със софтуер, на който работят хотели на 5 континента

https://www.24chasa.bg/region/article/6830507

Обучават гимназисти в Търново със софтуер,
на който работят хотели на 5 континентаОт новата учебна година в Гимназията по туризъм във Велико Търново започва обучение със специализиран софтуер – лидер на пазара за хотелски софтуер в България, на който работят хотели на пет континента. Целта е завършващите училището да имат знанията и уменията ефективно и успешно да управляват съвременния хотелски и ресторантьорски бизнес,

Ремонти затрудняват движението на АМ "Тракия"

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6830546

Ремонти затрудняват движението на АМ "Тракия"Движението по АМ "Тракия" и в двете посоки в отделни участъци се осъществява в една лента поради ремонтни дейности, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Движението по АМ "Тракия" от км 18 до км 19, от км 105 до км 106 и при км 66  в посока София се осъществява в една лента поради ремонтни дейности.

Над 2 милиона българи планират да ходят на почивка това лято. Гърция и Турция са най-предпочитани чуждестранни дестинации.

http://www.cross.bg/pochivka-lyato-planirat-1573269.html

/КРОСС/ 40% от пълнолетните българи планират да ходят на почивка това лято, а повече от половината (55%) не планират. 5% са тези, които не знаят или все още не са взели решение за почивка летния сезон. В демографските разбивки, се регистрират по-високи нива на планиране на почивка това лято сред младите групи – 18-29 г. и 30-39 г., както и сред живеещите в Столицата. Хората на възраст над 60 години и живеещите в селата, са сред тези, които в най-малка степен планират да почиват това лято, което може да се обясни с по-трудната мобилност, финансови причини и здравословно състояние. Основната причина сред посочилите, че не планират да ходят на почивка това лято, е липсата на финансови възможности (70%), като тук се регистрира и динамика спрямо образователния статус – тези с висше образование и живеещи в Столицата в по-малка степен изтъкват финансовия аргумент. Една пета от българите, които не планират почивка това лято, декларират, че не са ходили на почивка през летния сезон от между 5 и 10 години. Висок е процентът и на тези, които декларират, че не са ходили на почивка през лятото повече от 20 години, като спрямо възрастовите разбивки, си личи, че това са в най-голяма степен хората над 70 години.                           Всеки четвърти от деклариращите, че планират почивка това лято, посочва чужбина като избрана дестинация

Силно земетресение разтърси Турция, най-малко 13 са ранени

http://www.mediapool.bg/silno-zemetresenie-raztarsi-turtsiya-nai-malko-13-sa-raneni-news278304.html

Силно земетресение с магнитуд 5.4 по скалата на Рихтер е разлюляло тази нощ югоизточния турски окръг Адъяман. Най-малко 13 души са пострадали, съобщи телевизия "Си Ен Ен-Тюрк". От Обсерваторията в Босфорския университет в Истанбул уточниха, че трусът е бил регистриран в 3.34 часа местно време. Епицентърът на земетресението е бил в района на град Самсат, а дълбочината му е била 14 км. Последвали са 8 вторични труса с магнитуд до 2.7 по скалата на Рихтер.  Земетресението е усетено и в съседните провинции, като е предизвикало голяма паника сред населението. По първоначални данни 13 души са ранени.   По данни на турската телевизия НТВ ранените при труса са 18. Турският премиер Бинали Йълдъръм заяви, че няма загинали при земетресението. Нанесени са обаче големи материални щети на редица сгради. Правителството започна работа за оценяване на нанесените щети и необходимостта от оказване на помощ, заяви премиерът.

Фотооко: Съпругата на кмета на Симитли Апостол Апостолов – Мария се щракна с „готин вампир“

http://regiona.bg/%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be%d0%be%d0%ba%d0%be-%d1%81%d1%8a%d0%bf%d1%80%d1%83%d0%b3%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%82%d0%bb%d0%b8/

Съпругата на кмета на Симитли Апостол Апостолов- д-р Мария Апостолова се наслади на изпълненията в топ шоуто „Като две капки вода“. От години д-р Апостолова е фен на комедийния актьор Димитър Рачков, който е водещ на шоуто. Дамата не пропусна момента да се снима със своя любимец и да пусне снимката в социалната мрежа.

Веднага след публикацията заваляха коментари от фенове на Рачков. Врагове на талантливия комик пък веднага го нарекоха „вампир“. А д-р Апостолова им отговори : „готин вампир“.

„ Ако „вампир“ е диагноза, то не се съмнявайте, че кумата ми д-р Апостолова е изцерила това енергийно състояние на този уникален артист!“,коментира роднина на докторката.

В натовареното си ежедневие М.Апостолова намери време да посети шоуто като „Две капки вода“, излъчващо се всеки понеделник по ефира на национална телевизия.

Кметската съпруга от години е джипи в община Симитли и един от най-добрите лекари, известна е с доброто си отношение към стотиците си пациенти, както от град Симитли така и от околните села.

Материалът Фотооко: Съпругата на кмета на Симитли Апостол Апостолов – Мария се щракна с „готин вампир“ е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Румънският президент се разходи с колело из Букурещ (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6830544


Румънският президент се разходи с колело
из Букурещ (Видео)Румънският президент Клаус Йоханис се разходи в понеделник привечер с велосипед из Букурещ, съобщават румънските медии. Йоханис заяви пред журналисти, че трафикът в румънската столица е "адски" и че се налагат сериозни мерки за подобряване на инфраструктурата и регламента на движение, предава БТА. "Виждайки прекрасното пролетно време,

Протестиращите миньори предупредиха, че мини "Марица Изток" може да спрат работа

https://www.actualno.com/business/protestirashtite-miniori-preduprediha-che-mini-marica-iztok-moje-da-sprat-rabota-news_671274.html

Мини „Марица Изток“ може да спрат работа заради проблемите в сектора. Това каза Стоян Стоянов от КТ "Подкрепа" – ММИ, преди миньорите да тръгнат от Стара Загора за протеста в София. Исканията ни са за достойна цена на въглищата, добивани от мини „Марица Изток“, които да осигурят сигурност и безопасност на работните места за години наред, допълни той. Цената, която искаме, дори не е реална, а само такава, че да позволи постигане на мин

Спорт по тв днес: 1/2-финал за купата на България, 1/2-финал от Шампионската лига в Ливърпул, тенис от Барселона, баскетбол, колоездене, световно по снукър

https://www.24chasa.bg/sport/article/6829857

Спорт по тв днес: 1/2-финал за купата на България, 1/2-финал от Шампионската лига в Ливърпул, тенис от Барселона, баскетбол, колоездене, световно по снукър                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Защо сметките за парно за март са най-високи?

https://www.investor.bg/energetika/472/a/zashto-smetkite-za-parno-za-mart-sa-nai-visoki-259889/

Равномерното разпределение на сметките през отоплителния сезон е неудачно решение, смята омбудсманът Мая Манолова

Акция на ГДБОП в ДАИ в Благоевград! 15 души са задържани

http://www.cross.bg/spetzializiranata-slyzhiteli-informatziya-1573268.html

ГДБОП задържа над 15 служители на ДАИ в Благоевград по разпореждане на Специализираната прокуратура. Те бяха отведени с белезници в полицейския участък, предаде БТВ. В сградата на инспекцията са влезли прокурори от Специализираната прокуратура в София и разследващи, по непотвърдена информация има задържани служители. Повече информация от прокуратурата ще съобщят в 11:00 часа. Операцията е ръководената от Иван Гешев.

Хърватия глобява словенски рибари в Пиранския залив

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830541

Хърватия глобява словенски рибари в Пиранския заливХърватски инспектори са глобили шестима рибари от Копар и Изола в Пиранския залив, а за един от тях глобата от 28 000 евро е била изпратена по пощата, съобщи МИА, позовававйки се на телевизия Словения. Глобите се налагат в контекста на отказа на Хърватия да признае решението на международния арбитражен съд за границата със Словения,

Децата да държат тест за готовност за първи клас, предлага образователното министерство

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/04/24/3168219_decata_da_durjat_test_za_gotovnost_za_purvi_klas/?ref=rss


Децата, завършващи предучилищна група, вече да трябва да държат тест, с който ще се оценява тяхната готовност за постъпване в училище и в първи клас. Тестът ще се провежда от учителите в предучилищните групи, а резултатите от него ще се вписват в националната електронна информационна система за предучилищното и училищното образование.<br /><br />Това предвижда проект за промени в наредба 5 за предучилищното образование, публикуван за съгласуване от министерството на образованието на...

Хотел в Сапарева баня е обран

http://www.mediapool.bg/hotel-v-sapareva-banya-e-obran-news278303.html

Крупен обир е бил извършен от хотел в Сапарева баня, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Кюстендил. Сигналът за кражбата е подаден в полицията в Дупница в понеделник. По данни на заявителите, касата в хотела е разбита и са откраднати 20 000 лева. Кражбата е извършена за времето от 10 часа на 21 април до 12 часа на 23 април. По случая е образувано досъдебно производство. Извършителите се издирват. По неофициална информация, ограбеният хотел е "Германея", който се намира на главната улица в Сапарева баня.

Панорама "Кино за пътешественици" за пръв път гостува във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=372440

От 4 май във Фестивален и конгресен център – Варна за първи път ще станем част от панорамата „Кино за пътешественици”, научи Moreto.net. Премиерно, до 10 май, ще бъдат показани 14 заглавия, заснети из различни краища на света. Зрителите ще пътешестват както из любими дестинации като Неапол, Истанбул, Делхи и Маракеш, така и из труднодостъпни места като джунглата на Амазонка, смразяващите върхове на Тян Шан и безкрайната пустош на Австралийската пустиня.

Задържаха 10 служители на ДАИ в Благоевград по заповед на Гешев

https://frognews.bg/novini/zadarjaha-10-slujiteli-dai-blagoevgrad-narejdane-geshev.html

ГДБОП задържа над 10 служители на ДАИ в Благоевград по разпореждане на Специализираната прокуратура.

PSA отчете 42% скок на приходите заради Opel

https://news.bg/companies/psa-otchete-42-skok-na-prihodite-zaradi-opel.html

Увеличават се и доставките, както и продажбите на по-скъпи модели

Риболов, къмпингуване, огън на открито - какво не могат да правят туристите в Германия

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/04/24/3167484_ribolov_kumpinguvane_ogun_na_otkrito_-_kakvo_ne_mogat/?ref=rss


Германия е страна, популярна с планините, пешеходния туризъм и дейностите на открито. Много туристи пристигат, привлечени от дивата природа, но не познават строгите правила за това какво е позволено и какво не е позволено да се прави в Германия при почивките на открито, пише ДПА.<br /><br />Дивото къмпингуване почти не е разрешено в Германия, обяснява Тилман Швенке от групата на Германските любители на природата (Verein Naturfreunde Deutschland).<br /><br />Къде можеш да...

Продължението на "Джуманджи: Добре дошли в джунглата" ще излезе през декември 2019 г.

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6830528

Продължението на "Джуманджи: Добре дошли в джунглата" ще излезе през декември 2019 г.Продължението на филма "Джуманджи: Добре дошли в джунглата" ще излезе на екран през декември 2019 г., предаде Асошиейтед прес. Това съобщи президентът на "Сони пикчърс" Том Ротман на изложението СинемаКон в Лас Вегас, представяйки част от бъдещите планове на компанията. Сред знаменитостите, на които "Сони пикчърс" заложи за представянето,

На тази дата е родена една от най-обичаните певици

https://www.vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/na-tazi-data-e-rodena-edna-ot-naj-obichanite-pevici-6081602

Наричана "Примата на българската поп музика", Лили Иванова е една от любимите изпълнителки в България в продължение на десетилетия

Ограничен достъп до стадиона в Асеновград предизвика бурни реакции

https://www.actualno.com/asenovgrad/ogranichen-dostyp-do-stadiona-v-asenovgrad-predizvika-burni-reakcii-news_671271.html

Ограничен достъп до терена на стадион „Шипка“ в Асеновград предизвика бурни реакции в социалната мрежа от страна на граждани, предаде кореспондентът на Actualno.com. Родители с малки деца изразиха недоволството си от факта, че не са допуснати до игрището. „Достъп имате само до трибуните. Това е стадион, който се ползва единствено от футболния клуб. На тревното покритие (дори и скапано) нямате въобще никаква работа!“, обяснява потребител. В отговор, оплака

Подстанция „Център“ в Русе отвори врати за четвъртокурсници от Русенски университет

http://www.cross.bg/energiya-tzentur-podstantziya-1573267.html

/КРОСС/ Група студени от 4 курс в Русенски университет „Ангел Кънчев“, придружени от техния научен ръководител, посетиха подстанция „Център“ в Русе – ключово съоръжение от електроразпределителната мрежа, което осигурява електрозахранване на над 15 000 фирми и домакинства в централната градска част. Визитата е част от дългогодишна традиция на Електроразпределение Север да предоставя възможност на бъдещи енергетици от специалност „Електроенергетика и електрообзавеждане“ да се запознаят отблизо с важните за функционирането на електрическата мрежа елементи още по време на университетската им подготовка. По време на обиколката четвъртокурсниците имаха възможност да добият представа в реални условия за оборудването и начина на работа на подстанция „Център“. Подстанцията е съоръжение, в което се трансформира постъпващата от генерационните централи и електропреносната мрежа енергия от високо до средно и ниско напрежение.                          Така трансформираната електрическа енергия достига до крайните клиенти. Студентите разгледаха 110 киловолтовите уредби в съоръжението, включително елегазовите прекъсвачи ново поколение, както и съвременните цифрови релейни защити и вакуумни прекъсвачи

Синята зона във Варна ще заработи в края на май

http://www.barometar.net/90843/

Синята зона във Варна ще заработи до края на май, като първият месец ще бъде гратисен и няма да се санкционират шофьори, които не са заплатили, съобщава Дарик радио. След края на този период обаче няма да има компромиси към водачите, които са паркирали неправилно или върху тротоари. Те ще отнасят глоби, а колите им […]

Двама маскирани обраха игрална зала във Видин, били с пръчка и нож управителката

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830526

Двама маскирани обраха игрална зала във Видин, били с пръчка и нож управителкатаВидински криминалисти разследват грабеж, извършен в игрална зала на ул.”Градинска” във Видин, съобщиха от ОДМВР - Видин. Престъпното посегателство било осъществено вчера рано сутринта. Към 4.00 часа двама маскирани, нападнали с дървена пръчка и нож 32-годишната управителка на залата и отнели празна кожена чантичка.

Цитат на деня: Флиртуването с ултрасите трябва да бъде преустановено

https://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2018/04/24/3168213_citat_na_denia_flirtuvaneto_s_ultrasite_triabva_da/?ref=rss


"Години наред в България на притежаването на футболен клуб се гледаше като на трофей и съответно много собственици флиртуваха с така наречените ултраси. Предоставяха им се прекалено много права, не се спазваха правила и това донякъде доведе до изкривяване на тяхното поведение. Флиртуването трябва да бъде преустановено и да има по-строги и принципни правила, които да се спазват."<br /><br />Това заяви собственикът на "Левски" Спас Русев пред "Нова...

Как Китай си купува присъствие в Европа?

https://www.investor.bg/analizi/91/a/kak-kitai-si-kupuva-prisystvie-v-evropa--259888/

За последните 10 години в България са осъщесъвени 7 големи китайски вложения за общо 43,5 млн. долара, а най-голямото е придобиването на MM Solutions

Стар джип изгоря на опашка за регистрация пред КАТ

http://www.mediapool.bg/star-dzhip-izgorya-na-opashka-za-registratsiya-pred-kat-news278302.html

Стар джип марка "Land Rover Defender" пламна, докато чакаше на опашката за регистрация в столичния КАТ, съобщи "Клуб Z". Инцидентът е станал около 9:30 часа във вторник. По това време каналите на Пътна полиция в КАТ са пълни с коли и граждани, дошли за регистрират превозните си средства. Пожарната е дошла бързо след подадения сигнал, но не е успяла да спаси нищо от автомобила и той е изгорял напълно.

Стар джип изгоря на опашка пред КАТ за регистрация

http://www.mediapool.bg/star-dzhip-izgorya-na-opashka-pred-kat-za-registratsiya-news278302.html

Стар джип марка "Land Rover Defender" пламна, докато чакаше на опашката за регистрация в столичния КАТ, съобщи "Клуб Z". Инцидентът е станал около 9:30 часа във вторник. По това време каналите на Пътна полиция в КАТ са пълни с коли и граждани, дошли за регистрират превозните си средства. Пожарната е дошла бързо след подадения сигнал, но не е успяла да спаси нищо от автомобила и той е изгорял напълно.

Арестуваха дядо, плашил опонент с пистолет в Павликенско

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830489

Арестуваха дядо, плашил опонент с пистолет в ПавликенскоБързо производство за закана за убийство е започнато в полицейското управление в Павликени срещу 71-годишен мъж от с. Бутово, съобщи ОД на МВР -Велико Търново. Сигнал за извършеното деяние е получен в 19,30 ч. в понеделник. По данни на подателя в стопанския двор на селото е възникнал скандал между двама мъже, единият от които бил въоръжен.

Марешки с кампания за запълване на уличните дупки във Варна

http://www.barometar.net/90841/

Лидерът на партия „Воля” и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки започва кампания по запълване на дупки по улиците в морската столица информира Дарик радио. Инициативата ще стартира в 15.00 часа с кърпене на дупки в асфалта на кръстовището на улиците „ Уилям Гладстон” и „Селиолу”, в непосредствена близост до заведение на варненския бизнесмен. Кампанията […]

Магията на ракетите Falcon

https://dnes.dir.bg/tehnologii/magiyata-na-raketite-falcon

Всеки трябва да види излитането на ракетите на SpaceX

Земетресение с магнитуд 5.1 по Рихтер в Турция!

http://www.cross.bg/magnityd-zemetresenie-tyrtziya-1573266.html

/КРОСС/ Земетресение с магнитуд 5.1 по Рихтер разлюля Турция. 40 души бяха ранени. Трусът е станал в провинция Адяман в югоизточната част на страната, съобщава телевизия NTV.                         Според министър-председателя на Турция Бинали Йълдъръм няма жертви. "Някои сгради бяха сериозно повредени и правителството започна работа по оценката на степента на щетите и нуждата от помощ", каза премиерът. Епицентърът е бил на 4 километра североизточно от град Самсат. Дълбочината е 7 километра. Регистрирани са 43 вторични труса с магнитуд между 1,4 и 2,7.  

Земетресение с магнитуд 5.1 по Рихтер разлюля Турция! Има ранени

http://www.cross.bg/kilometra-zemetresenie-tyrtziya-1573266.html

/КРОСС/ Земетресение с магнитуд 5.1 по Рихтер разлюля Турция. 18 души бяха ранени. Трусът е станал в провинция Адяман в югоизточната част на страната, съобщава телевизия NTV.                         Според министър-председателя на Турция Бинали Йълдъръм няма жертви. "Някои сгради бяха сериозно повредени и правителството започна работа по оценката на степента на щетите и нуждата от помощ", каза премиерът. Епицентърът е бил на 4 километра североизточно от град Самсат. Дълбочината е 7 километра.    

Струва ли си да се върна в България?

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/struva-li-si-da-se-varna-v-balgariya

"Кариерната реализация в България си струва", смятат организаторите на "Български кариерен форум".

Акция ДАИ: прибраха над 10 автоконтрольори в ареста

http://clubz.bg/67056-akciq_dai_pribraha_nad_10_avtokontrolori_v_aresta

Над 10 служители на ДАИ-Благоевград са задържани тази сутрин при акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП, съобщава "Дарик".

Става въпрос за организирана престъпна група от длъжности лица, които са искали подкупи от транспортни фирми, за да не съставят наказателни постановления на нарушители. Исканите подкупи са между 300 и 600 евро, съобщи Петър Белчев, наблюдаващ прокурор в Специализираната прокуратура.

Според свидетели, тази сутрин пред сградата на ДАИ в Благоевград пристигнали цивилни полицаи, които започнали да извеждат от дирекцията един по един служители с белезници, допълав Нова тв.

Сред арестуваните са предимно такива, които са проверяващи по пътищата за нарушения, а не са изпитващи на шофьорските курсове. По непотвърдена информация задържан е и бивш временно изпълняваш длъжността шеф на Автомобилната администрация в Благоевград.

Тепърва ще се преценява на кои от тях да бъдат повдигнати обвинения, съобщиха от Специализираната прокуратура.
 
Според запознати акцията е започнала тази сутрин с арест на патрулния пункт на ДАИ на изхода на Благоевград в посока София в местността Антените.

Аутсорсингът: 50 хил. българи със заплати над 2 бона

http://www.moreto.net/novini.php?n=373065

Ако икономиката на България расте през последите години с по близо 4%, то има една индустрия, при която ръстът е двуцифрен, и това е аутсорсингът. 3 млрд. лева годишно прави индустрията у нас. За 2016 г. тя е създала 3,6% от брутния вътрешен продукт на страната, а очакванията са до 2020 г.

Караянчева поздрави Джафери за последния доклад на ЕК за Македония

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830515

Караянчева поздрави Джафери за последния доклад на ЕК за МакедонияПредседателят на Народното събрание Цвета Караянчева поздрави своя македонски колега Талат Джафери за последния доклад на Европейската комисия, в който се препоръчва стартиране на преговорите с Македония и Албания за членство в Европейския съюз. Това съобщиха от пресцентъра на НС. Председателят на парламента разговаря с председателя на Събранието

Избраха нов директор на НАСА, астронавти го поздравиха от космоса (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6830498

Избраха нов директор на НАСА, астронавти го поздравиха от космоса (Видео)Новият директор на НАСА Джим Брайдънстайн получи поздравления от космоса, предаде Асойшитед прес. Непосредствено след като положи клетва пред вицепрезидента Майк Пенс в централата на НАСА във Вашингтон, 42-годишният Брайдънстайн прие обаждане от тримата американски астронавти на Международната космическа станция (МКС) и техните "сърдечни

36-часов театрален и кино маратон в НАТФИЗ

https://dnes.dir.bg/stsena/36-chasov-teatralen-i-kino-maraton-v-natfiz-2

Стартира 14-ото издание на традиционния студентски маратон в Театралната академия

Как го прави Кейт Мидълтън? 7 часа от раждането до бляскавите снимки с бебето

https://offnews.bg//zvezdi/kak-go-pravi-kejt-midaltan-7-chasa-ot-razhdaneto-do-bliaskavite-snimk-679301.html

Как го прави Кейт Мидълтън?

Този въпрос си задават милиони жени и медиите по света, след като за трети път херцогинята се появи в повече от бляскава форма само няколко часа след като роди по естествен път. Експерти от целия свят се надпреварват да дадат обяснение на феномена "Кейт".

Мидълтън роди най-малкия си син в 11:01 ч британско време на 23 април, а в 18 ч вече позираше пред фоторепортерите - на токчета! - и изглеждаше зашеметяващо на път към дома си с най-младия член на кралската фамилия.

Ето част от обясненията на специалистите:

Накратко: става въпрос за комбинация от добро здраве, подходящ хранителен режим, раждане без усложнения и подкрепящи роднини, приятели и помощници.

Пред "Ю Ес Ей Тъдей" гинекологът д-р Шерил Рос, автор на популярна книга за женското здраве, казва, че лесните раждания на Кейт са може би компенсация за трудностите ѝ през бременността. Известно е, че тя страдаше от остра форма на гадене, заради която се наложи да бъде хоспитализирана и седмици наред не поемаше публични ангажименти.

Кейт несъмнено разчита и на личната си стилистка Наташа Арчър, която според сп. "Пийпъл" е била забелязана в болницата час преди изписването на бебето. Там е била ѝ личната ѝ фризьорка Аманда Кук Такър. Не е ясно дали от суеверие или по други съображения, но и на трите изписвания на своите деца кралската дама залага на един и същ дизайнер за роклята си - Penny Packham.

Всъщност бързото изписване на родилката и бебето не е необичайно за Великобритания. Според публикувано в "Гардиън" проучване майките в Обединеното кралство дори са на първо място по най-кратък престой в родилните отделения в сравнение в останалите развити страни. А при Кейт за това има и допълнителна причина - медийната шумотевица около нейното присъствие затруднява работата на болничното заведение. Разбира се, болницата не би си позволила да изтъкне този аргумент, но добрите кралски маниери включват съобразителност за комфорта на лекарите и останалите жени в отделението.

Сравнително краткото раждане също е предпоставка за бързо възстановяване. Кейт очевидно е от жените, при които процесът протича относително бързо.

Друг важен фактор е, че не е качила много килограми през бременността, посочва д-р Шерил Рос.

Екатерина Захариева ще участва на конференция за Сирия в Брюксел

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830496

Екатерина Захариева ще участва
на конференция за Сирия в Брюксел Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева ще участва във втората конференция "Брюксел II" на тема "Подкрепа за бъдещето на Сирия и региона", която ще се състои в Брюксел днес и утре, съобщиха от МВнР. Съпредседатели на форума са Европейският съюз и ООН. Представители на повече от 85 държави и международни

Около 15 служители на ДАИ - Благоевград с белезници в ареста (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830495

Около 15 служители на ДАИ - Благоевград с белезници в ареста (Снимки)Близо 15 служители на ДАИ - Благоевград вече са изведени от сградата на администрацията с белезници. Акцията на Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС е започнала още около 7 часа сутринта. Сградата се охранява от полицаи, а антимафиоти вадят един по един даяджиите с белезници. Водят ги първо на паркинга, за да си разпознаят личните автомобили и след

Неадекватен водач във Велико Търново се оказа друсан с два вида дрога

https://www.24chasa.bg/novini/article/6830475

Неадекватен водач във Велико Търново се оказа друсан с два вида дрогаВодач, употребил наркотични вещества, установиха служители на РУ – Велико Търново, съобщиха от полицията. Около обяд в понеделник в областния град е извършена проверка на лек автомобил «Ауди», управляван от 22-годишния Й. А. от същия град. Водачът направил впечатление на униформените с неадекватно си поведение.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване