Цветанов: Ако настоявахме за оставка правителството щеше да се счупи

http://clubz.bg/75961-cvetanov_ako_nastoqvahme_za_ostavka_pravitelstvoto_shteshe_da_se_schupi

Ако партия ГЕРБ беше настоявала за оставката на Валери Симеонов щеше да се счупи правителството и цялостната конструкция. Това каза пред бТВ зам.-шефът на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на партията Цветан Цветанов.

"Оставката на Валери Симеонов не ме изненада, коалиционното споразумение с "Обединени патриоти" не се променя. Тези думи на премиера бяха ако ние като коалиционни партньори настояваме за неговата оставка. Тогава може би щеше да се счупи правителството и цялостната конструкция", обясни Цветанов.

Той поясни, че оттеглянето на вицепремиера е след съгласуване с неговата парламентарна група и коалиционните му партньори в малката коалиция.

"Убеден съм, че това, което ще продължим да правим е да изпълним ангажимента си към майките на деца с увреждания", декларира Цветанов.

И допълни:

"Оставката на Валери Симеонов не ме изненада, защото в последните няколко дни самият той е имал подобни изказвания в по-тесен формат. Казвал е, че за него властта не е всичко".

Попитан дали премиерът е тежал като "воденичен камък" на управлението той отговори:

"При всички положения се фокусира едно по-голямо внимание към коалицията и по-специално към Валери Симеонов. Когато има напрежение не е продуктивна и законодателната и изпълнителната власт. От ситуацията правителството излиза по-работоспособно.

ГЕРБ ще продължи да работи със Симеонов, защото е лидер на НФСБ, която е част от "Обединени патриоти"

"Убеден съм, че с действията си, а не с изказванията, е допринасял за достатъчно добра работоспособност в политиките, които сме успели да реализираме в настоящия момент", каза Цветанов.

Дали НФСБ ще издигне нов вицепремиер щяло да бъде решено от "Обединени патриоти".

Гласът на протеста Александър Стамболийски: Готови сме с проект за бъдещо управление!

http://regiona.bg/%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b0-%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d1%8a%d1%80-%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bc%d0%b1%d0%be/

Организаторите на гражданските протести обявиха, че са готови с проекта за бъдещо управление на страната. Национална инициатива „Алтернатива за България“ ще обедини всички хора, които не желаят политиците на прехода и искат сами да номинират своите представители в Парламента.

Широката гражданска платформа беше обявена официално в социалните мрежи, пише бнр. Тя е резултат от ясно заявеното нежелание на българските граждани да продължават да бъдат жертва на досегашния модел на управление у нас, заяви  организаторът на протестите в Благоевград Алескандър Стамболийски от националния съвет на протестиращите.

Стамболийски потвърди, че следващият общонационален протест ще бъде в понеделник, 19 ноември, за да се спази едноседмичния срок, даден на правителството и парламента

Материалът Гласът на протеста Александър Стамболийски: Готови сме с проект за бъдещо управление! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Пътна обстановка в страната - 17 ноември

http://www.moreto.net/novini.php?n=385928

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия“: Област София: Движението от км 14+270 до км 20+660 в посока Бургас е ограничено поради ремонтни-възстановителни дейности на виадукти при км 17+440 и км 18+140. Движението се осъществява двупосочно в платното посока София.

Св. Григорий Чудотворец

https://www.actualno.com/celebrate/sv-grigorij-chudotvorec-news_706603.html

Този велик светител живял през ІІІ век. Той се родил в езическо семейство и до кръщението се наричал Теодор. Когато станал юноша, за да се подготви да заеме светска служба, той заедно с брат си Атинодор отишъл в гр. Берит, където имало прочута школа за правни науки. По пътя юношата посетил Кесария КападокийскаРечник. По това време великият учител от Александрийската школа Ориген преподавал философия. Кесарийският епископ Фирмилиан запознал с Ориген двамата неокесарийски юноши. Това запознанство

Хубчев: Няма да позволя на никого да каже нещо против отбора

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/11/17/3347490_hubchev_niama_da_pozvolia_na_nikogo_da_kaje_neshto/?ref=rss


Селекционерът на националния отбор по футбол Петър Хубчев поздрави футболистите си за характера, проявен в мача с Кипър. Българският състав стигна до равенство 1:1 след късен гол от дузпа и запазва възможности за спечелване на групата си в Лигата на нациите.<br /><br />"Откакто съм в националния отбор, това беше един от мачовете, в които показваме най-голямо мъжество и хъс. Няма да позволя на никого да каже нещо против отбора и момчетата. Ние си имаме нашите възможности и...

17 ноември в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=385890

Събития 284 г. – Диоклециан е обявен за римски император от войниците си. 1558 г. – След смъртта на кралица Мария Тюдор на английския трон застава Елизабет I. 1800 г. – Провежда се първото заседание на Конгреса на САЩ във Вашингтон.

От полицията обявиха кой е загинал при тежката катастрофа край Варна тази сутрин

https://petel.bg/Ot-politsiyata-obyaviha-koy-e-zaginal-pri-tezhkata-katastrofa-kray-Varna-tazi-sutrin-__291618

снимка: Димитър И. Виждам те КАТ - ВАРНА 60-годишен мъж от Балчик е загинал при пътен инцидент тази сутрин В района на Аксаково водачит...

От последните минути: Много тежка катастрофа на пътя Аксаково - Добрич

https://petel.bg/Ot-poslednite-minuti--Mnogo-tezhka-katastrofa-na-patya-Aksakovo---Dobrich-__291617

снимка: Николинка Георгиева Виждам те КАТ - ВАРНА Много тежка катастрофа е станала тази сутрин на пътя Аксаково - Добрич, съобщават оче...

Мей оцелява с уиски, боб и верен съпруг

http://clubz.bg/75960-mej_ocelqva_s_uiski_bob_i_veren_syprug

Какво е направила Тереза Мей след драматичното петчасово заседание на кабинета си миналата седмица, когато той беше на ръба на разпада заради несъгласия с проектоспоразумението с ЕС за "Брекзит"?

Каквото прави почти всеки българин в такива случаи: сипала си. По-точно, сипал й съпругът й, железният Филип.

Двама старши и двама младши министри изоставиха Мей миналия четвъртък, след като тя представи на правителството си проекта на сделката с ЕС. Сред тях беше вторият за периода на преговорите министър за "Брекзит" Доминик Рааб. Вчера Мей го смени със Стивън Баркли. А предшественикът на Рааб, Дейвид Дейвис прогнозира, че британският парламент  ще отхвърли постигнатото в мъчителни преговори споразумение. На всичко отгоре бунтари в парламентарната група на Мей успяха да предизвикат вот за нейната смяна, насрочен за идния вторник. Успеят ли, цялата досегашна "къща от карти" на "подредения Брекзит" рухва и Британия и Европа се отправят към хаотичен развод с трудно предвидими последствия.

Как крехките рамене на британската министър-председателка носят товара на оставките, интригите, непочтените нападки? С подкрепата на верния й Филип, казва тя в интервю за таблоида "Дейли мейл" тази сутрин. 

Него го боляло повече от самата Мей от дълбоките душевни рани, които й нанасяли депутатите. Долната камара на британския парламент, Камарата на общините, е сцена на безмилостни дебати.

Филип налял на своята Тереза голяма чаша уиски след петчасовото заседание на кабинета за сделката за "Брекзит", с което миналата седмица започнаха може би най-трудните и решителни дни на премиерството й. А за вечеря и предложил фасул.

 

Православен календар за 17 ноември

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7119423

Православен календар за 17 ноемвриСв. Григорий Неокесарийски, чудотворец Св. Григорий живял през III в. Той водел пустинен живот, но по настояване на вярващите от Неокесария приел да им стане епископ. Св. Григорий се прославил с добродетелните си дела, участвал в Антиохийския събор, оставил ни чудесен по своя произход “Символ на вярата”,

Родени на 17 ноември

http://www.cross.bg/prof-zhyrnalist-georgi-1589347.html

/КРОСС/ Акад. Георги Марков, историк Проф. Александър Кьосев, културолог Проф. Виктор Паунов, художник, Проф. Георги Танев, екс министър на земеделието в правителството на Л. Беров Йордан Биков, олимпийски, световен и европейски шампион по вдигане на тежести Методи Манченко, журналист, в БНТ Панчо Панчев (Дядо Пънч), писател и драматург Пламен Петков, журналист, сценарист и режисьор  

Облачно със слаб дъжд ще е днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=385889

Над Черноморието ще бъде облачно, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен, временно и силен северен вятър. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е 15 - 16°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Виц на деня

http://www.struma.com/zabavno/vic-na-denya_141043/

- Риболовът спорт ли е или изкуство?
- Когато ловиш рибата, е спорт. Когато после разказваш, е изкуство.

Нови разкрития около убийството на Хашоги

//dariknews.bg/novini/sviat/novi-razkritiia-okolo-ubijstvoto-na-hashogi-2132082

Представители на американското разузнаване са заключили, че саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман е наредил убийството на журналиста Джамал Хашоги, заяви неназован американски официален представител, цитиран от Асошиейтед прес.
 
Източникът е запознат с оценката на ра

Кои са най-популярните пластични корекции? (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/koi-sa-naj-populiarnite-plastichni-korekcii-video-2131762

В миналото пластичната хирургия е помагала при изгаряния, белези от травми и др. Още в Древна Индия и по време на Римската империя ринопластика и отопластика са били прилагани на пациенти. Интересът към операции за разкрасяване на лицето и премахване на белези обаче се увеличава след Първата светов

Спорт по тв днес: ЦСКА - "Левски" на волейбол, 3 мача от Лигата нациите + 2 от Англия, 1/2-финали на тениса в Лондон, ски, ски скокове, NBA, NHL, дартс, ръгби, снукър, колоездене, фиг. пързаляне и голф

https://www.24chasa.bg/sport/article/7156811

Спорт по тв днес: ЦСКА - "Левски" на волейбол, 3 мача от Лигата нациите + 2 от Англия, 1/2-финали на тениса в Лондон, ски, ски скокове, NBA, NHL, дартс, ръгби, снукър, колоездене, фиг. пързаляне и голф                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Асансьорът в центъра на София, за който никой не отговаря

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/11/17/3342603_asansyorut_v_centura_na_sofiia_za_koito_nikoi_ne/?ref=rss

Колко време е необходимо на Столичната община да осигури поддръжка на асансьор, от който могат да се възползват хора със затруднено придвижване и майки с детски колички? Краткият отговор на въпроса е: колкото - толкова. Дългият гласи, че един месец не стига, а доказателството е в идеалния център на София.<br /><br />Преди месец - на 16 октомври, в контактния център на Столичната община се получават серия от сигнали за това, че асансьорите от двете страни на Ларгото (откъм сградата...

3000 снегорина в готовност по пътищата на страната

https://petel.bg/3000-snegorina-v-gotovnost-po-patishhata-na-stranata__291616

Зимното поддържане на пътищата вече е в ход Зимното поддържане на пътищата вече е в ход.  В готовност са 3 хиляди почистващи машини. Осиг...

Contra Magazin: На ЕС ще му се наложи да се съобразява с Италия, въпреки дълговете й

http://pogled.info/svetoven/evropa/Contra-Magazin-na-es-shte-mu-se-nalozhi-da-se-saobrazyava-s-italiya-vapreki-dalgovete-i.99039

/Поглед.инфо/ Заради нежеланието му да се съгласи с Брюксел, Европа може да поиска от Рим да предприеме мерки за премахване на прекомерния дефицит и дори да наложи финансови санкции на страната. Италия обаче не е малката Гърция. Въпреки дълговете си, тя остава третата по големина икономика в ЕС, а развитието на конфликта може да разклати европейската валута и да доведе до подкопаване на цялата еврозона, предупреждава австрийският Contra Magazin.

Два случая, разследвани от „За истината“, са предадени на прокуратурата от Парламентарната комисия за борба с корупцията

https://zaistinata.com/7042-2/

Първият сигнал съдържа информация за фалшифициране на протокол от учредителното събрание на Местната инициативна група „Дряново – Трявна в сърцето на Балкана“. Вторият – е за неправомерно разходване на такса битови отпадъци в Дряново Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика в 44 Народно събрание е сезирала главния прокурор Сотир Цацаров […]

Бившият стратег на Тръмп: ЕС се опитва да осуети Брекзит

//dariknews.bg/novini/sviat/bivshiiat-strateg-na-trymp-es-se-opitva-da-osueti-brekzit-2132081

Бившият политически стратег на президента на САЩ Доналд Тръмп Стив Банън заяви, че ЕС се опитва да осуети Брекзит, предаде Ройтерс.
 
По думите на Банън елитите в ЕС не искат Брекзит.

"Не е възможно да не стане по-добре"

http://clubz.bg/75959-ne_e_vyzmojno_da_ne_stane_po_dobre

Иван Бърнев е български актьор с множество роли в киното и театъра. Носител е на едни от най-престижните награди в театралното изкуство - „Аскеер“ и „ИКАР“.  На 25 ноември в НДК, заедно с Деян Донков, ще играят в пиесата в „Очакване на Годо“.

 

Г-н Бърнев, какво е за вас свободата?

Свободата е да мога да продължавам да върша това, което обичам. Имам много примери, които мога да дам. Но си давам сметка, че една от големите ми свободи е, когато съм на сцената, признавам си го. Защото там по изключително чист и наситен начин усещам, че героят ми, съединен с моето аз, по начертан от драматурга и режисьора път, вървите към нещо, за което си заслужава да умреш. Това е свободата – тази точка, която гониш и докато извървиш трябва да увлечеш и хората около теб – публиката. Още по-готино е, когато го правиш и с колеги на сцената и след представление, когато пушим зад сцената да си кажем: „абе, какво става“. И се събират няколко енергии като полет на гълъби. Един да хвръкне и всички тръгват с него, като някакъв полъх в душата ти.

Какво усещане е несвободата тогава?

Много често ние сами сме си виновни, че сме несвободни. Хванали сме за шлифера някого или нещо, което все ни спира. Несвободата са всички неща, които те спират. Като започнеш от най-битовите. Аз съм свободен актьор и избирам своите роли, но това не значи, че ако избера една роля, няма да правя нищо друго цяла година. Изведнъж така се натрупват, денят започва с репетиция от 10 до 14 часа, след това пътувам няколко часа за представление, играя вечерта, прибирам се у дома, а на другия ден съм на снимки. Претрупаността на ангажиментите и умората, понякога те притискат просто да избуташ едно представление. Това е като маратон – тичаш и ако паднеш си дотука... другите продължават.

Чувствате ли се част от едно изгубено поколение, което изнесе промените?

Никога не съм се чувствал така, дали заради професията или образованието, което имам. Никого нямаш право да обвиняваш за това докъде си стигнал и на какво ниво си. Разбира се, че ми е е мъчно, на фона на Европа и света, толкова ни няма. Вижте Европейската филмова академия, която раздава най-престижните европейски награди в киното. Нашият представител за филм тази година в конкурса е „Ага“. В един момент осъзнаваш, че никога, никога, никога, а имахме добри филми през годините, дори в номинациите не могат влязат. Защото нямаме лоби, защото си никой. Нашата пуста нация е талантлива, обаче като че ли нещо ни липсва да имаме европейски и световен мащаб.

А какво ни липсва?

Не мога да разбера какво е. „Не може да се откине“, както се казва. Вероятно и аз като един българин с ниско самочувствие си казвам: „Ех, защо не можем“. Сигурно нямаме достатъчно увереност и сила. Селски е и манталитетът ни сами да се дърпаме назад. Но колкото бавно и полека, колкото повече живеем в Европа, независимо, че винаги сме били в нея, трябва ни време да престанем да говорим така, виждам, че нещатата ще се случат.

Позитивно ли?

Аз не съм глупак да виждам, че нещата тук са чудни, но вярвам, че ще бъде по-добре за нашите деца. Да стъпят и да бъдат без този комплекс на изгубено поколение. Най-малкото, че губим енергия да мислиш за онова, което е било. Трябва да се помни, за да не се допускат грешки, да не се живее наивно, и затова вярвам, че не е възможно да не стане по-добре.

Целият разговор с Иван Бърнев очаквайте в новия брой на списание Клуб Z.

След 26 дни „кресливите“ майки бутнаха Валери Симеонов!

http://regiona.bg/%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4-26-%d0%b4%d0%bd%d0%b8-%d0%ba%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%bb%d0%b8%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bc%d0%b0%d0%b9%d0%ba%d0%b8-%d0%b1%d1%83%d1%82%d0%bd%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%b2%d0%b0/

Майките на деца с увреждания ликуваха след като вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че подава оставка снощи.

Новината застигна протестното им шествие на кръстовището на Орлов мост, където хората временно блокираха движението и играха хоро, пише бтв. В знак на радост, те си подаряваха цветя, пуснаха и химна на България.

Категорични са, че ще продължат да излизат на протести, докато Народното събрание не гласува оставката на Валери Симеонов.

„Щастливи смe, доказахме ние, майките на деца с увреждания, че когато има гражданско общество, нещата могат да се случат, когато си постоянен, коментира Ирена Юручка.

Една голяма победа за всичко, за което се борихме”, заяви Илиана Маринова.

Материалът След 26 дни „кресливите“ майки бутнаха Валери Симеонов! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Ето как е взето решението за оставката на Валери Симеонов

https://petel.bg/Eto-kak-e-vzeto-reshenieto-za-ostavkata-na-Valeri-Simeonov-__291615

Правителството е стабилно и ще продължи да изпълнява ангажиментите от своята управленска програма и след подадената оставка от Валери С...

Отбелязваме Световния ден на недоносените деца

https://petel.bg/Otbelyazvame-Svetovniya-den-na-nedonosenite-detsa__291614

Преждевременно родените у нас деца са по около 6000 на година На 17 ноември се отбелязва Световният ден на недоносените деца. В Европа об...

Тереза Мей май ще бъде бламирана

https://petel.bg/Tereza-Mey-may-shhe-bade-blamirana__291613

Премиерът на Великобритания ще бъде бламирана в парламента. Това ще стане при разглеждане в пленарна зала на Споразумението с ЕС за Брек...

Седмицата: Manus tuam lava*

http://varnautre.bg/2018/11/17/95690/%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%bc%d0%b8%d1%86%d0%b0%d1%82%d0%b0-manus-tuam-lava

Със слънце и протести в цялата страна започна седмицата, за да завърши с една твърде закъсняла вицепремиерска оставка. Получихме поредния доклад от евронаблюдателите. За любителите на „Винету” той може да бъде сведен до меме на Пилат, който обявява Manus tuam lava. Специализираният съд и прокуратура продължиха да си играят с двете арестувани от „Младост”, прилагайки […]

Дълбоката държава – хибрид между корпоративна Америка и структурите за национална сигурност

http://pogled.info/svetoven/amerika/dalbokata-darzhava-hibrid-mezhdu-korporativna-amerika-i-strukturite-za-natsionalna-sigurnost.99038

/Поглед.инфо/ Изразът Deep State („Дълбока държава”) се корени в политическия лексикон на Америка, но реалността, която стои зад него, няма ясно определение. С този израз обичайно се обозначава някакъв бюрократически Голем, конгломерат на представителите на военните, финансовите, разузнавателни структури, това е задкулисна мрежа, държава в държавата, със силата да налага решения върху законните органи на властта, а често и подменяйки ги.

Игор Ашманов: Новото засилване на цифровата колонизация на Русия (Видео)

http://pogled.info/svetoven/russia/igor-ashmanov-novoto-zasilvane-na-tsifrovata-kolonizatsiya-na-rusiya-video.99037

/Поглед.инфо/ Кандидатът по технически науки, специалист в областта на изкуствения интелект Игор Ашманов разказва за това как е положението в Русия в сферата на информационните технологии. Защо страната може да се нарече цифрова колония на Запада. Как са захвърлени уникалните руски разработки и ние преминаваме на чужди програмно продукти. Как САЩ контролират целия интернет, могат ли да го изключат с щракване на пръст. Защо в страната има ново засилване на некритичното заимстване на западните технологии. Защо е измислен Биткойна. Къде е опасността на интернета на нещата. Какво пречи на Русия да придобие цифрова независимост и да наложи ред в тази сфера. Как „Самсунг” и „Хуавей” постигат огромни успехи, използвайки модела на Сталин. /ВИДЕО/ Рус.ез.

Хронологията зад оставката на Валери Симеонов като вицепремиер

//dariknews.bg/novini/bylgariia/hronologiiata-zad-ostavkata-na-valeri-simeonov-kato-vicepremier-2132077

В петък вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка точно месец след изказването, което провокира недоволството срещу него. През октомври той нарече майките от инициативата „Системата ни убива”  „кресливи жени”, а децата им – „уж болни". На 16 ноември вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка,

Електронната уикенд винетка ще струва 10 лева

//dariknews.bg/novini/bylgariia/elektronnata-uikend-vinetka-shte-struva-10-leva-2132076

Десет лева ще струва електронната уикенд винетка за леките автомобили, която ще влезе в сила от 1 януари 2019 година. Това предвиждат публикуваните за обществено обсъждане предложения за изменение и допълнение в Тарифата за таксите, които се събират от Агенцията "Пътна инфраструктура", съобщиха от

Христофор Колумб – герой или престъпник?

//dariknews.bg/novini/sviat/hristofor-kolumb-geroj-ili-prestypnik-2132078

Той е откривателят на Америка. Но не всички смятат Христофор Колумб за герой. Мнозина виждат в него един брутален завоевател, извършил геноцид над коренното население. Затова и в Лос Анджелис премахнаха паметника му.

"Американецът, открил Колумб за първи път, е направил едно страшно

Луксозен хотел отваря врати в бивш открит рудник в Шанхай (СНИМКИ/ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/luksozen-hotel-otvaria-vrati-v-bivsh-otkrit-rudnik-v-shanhaj-snimkivideo-2132079

Луксозен хотел, който ще отвори врати в покрайнините на Шанхай, дава възможност на клиентите с дълбоки джобове да се отдадат на също толкова дълбок сън, предава Асошиейтед прес.
 

Край на номерата в бюлетините, ще се изписва само името на партията

https://www.24chasa.bg/novini/article/7156656

Край на номерата в бюлетините, ще се изписва само името на партиятаНомерата, с които се отбелязват партиите в изборните бюлетини, да отпаднат. Това предлагат с промени в изборния закон от ГЕРБ и “Обединени патриоти”. Това слага край на жребия с тегленето на номерата - неизменна част от изборите от началото на прехода. Номерчето улесняваше неграмотните избиратели. Според проекта вече ще се изписва само името на

Внимание! Издирва се 12-годишно дете…

http://regiona.bg/%d0%b2%d0%bd%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%b8%d0%b7%d0%b4%d0%b8%d1%80%d0%b2%d0%b0-%d1%81%d0%b5-12-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d1%88%d0%bd%d0%be-%d0%b4%d0%b5%d1%82%d0%b5/

По молба на родителите полицията издирва 12-годишния Даниел Ангелов Дехтеров. Той е излязъл от дома си в град Стамболийски тази сутрин и оттогава е в неизвестност. Има информация, че за последен път е бил забелязан на автогара Север в Пловдив днес след обяд.

Момчето е високо 150 см, с кестенява коса и кафяви очи. Било е облечено със син анцуг, черно шушляково яке и сини гуменки.

По данни на родителите, леко заеква, има проблеми с ориентацията за време и пространство, пише бгнес. Хората, които разполагат с информация за издирваното дете, могат да сигнализират на тел.: 112, 033963311 в РУ Стамболийски или в най-близкото поделение на МВР.

 

Материалът Внимание! Издирва се 12-годишно дете… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Актуална пътна обстановка

https://petel.bg/Aktualna-patna-obstanovka-__291612

Състояние на автомагистралите:АМ „Тракия“: Област София: Движението от км 14+270 до км 20+660 в посока Бургас е ограничено поради ремонтни-въ...

Електронната уикенд винетка ще струва 10 лева

https://petel.bg/Elektronnata-uikend-vinetka-shhe-struva-10-leva__291611

Десет лева ще струва електронната уикенд винетка за леките автомобили, която ще влезе в сила от 1 януари 2019 година. Това предвиждат публик...

Дневен хороскоп

https://petel.bg/Dneven-horoskop-__291610

lamqta.com/horoskop-za-denq/blog Овен  Склонни сте към прибързани съждения и несговорчивост, а това може да стане причина за сериозни проблеми в лични...

Какво вещаят звездите: Овни ден за забавления, Раци не подценявайте възможностите си, Козирози нуждаете се от адреналин!

http://regiona.bg/%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d0%b2%d0%b5%d1%89%d0%b0%d1%8f%d1%82-%d0%b7%d0%b2%d0%b5%d0%b7%d0%b4%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%b8-%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d0%b7%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d0%b1%d0%b0/

Хороскоп за 17 ноември 2018

Хороскоп Овен (21 март – 20 април)

Ден само за забавления и развлечения. Ако успеете да превърнете задълженията си в празник,ще трябва да патентовате формулата след това. И защо да не го направите?
Хороскоп Телец (21 април – 21 май)

Не си струва да нервничите от факта, че родителите ви проявяват прекалено голям интерес към лични ви живот. Вие пък не сте от онези, които ще кажат нещо, когато не искат, така че – какъв е проблемът? Днес в действителност може да си направите доста погрешни изводи за нещата, така че слушайте по-внимателно.
Хороскоп Близнаци (22 май – 21 юни)

Ще се разкъсвате между желанията, отговорностите и изпълнението. Ще трябва да търсите равновесие между нещата, а може би и помощ. Ще трябва да си признаете, че не с всичко можете да се справите сами.
Хороскоп Рак (22 юни – 23 юли)

Доста сериозни размисли са ви налегнали днес, имате да разнищвате жизненоважни въпроси. Хубаво би било да не преувеличавате, а реално да поставите нещата, макар и само пред самите себе си. Не надценявайте възможностите си.
Хороскоп Лъв (24 юли – 23 август)

Кой каквото ще да прави, вашите мисли все се реят около поетите задължения. Дори да не ви се наложи да ходите днес на работа, пак отвътре ще ви гложди чувството за недовършени задачи. Какво да се прави, щом обещавате прибързано така е, следващия път мислете преди да кажете “да”.
Хороскоп Дева (24 август – 23 септември)

Днес е добре да не се помайвате, а да свършите онова, което само отлагате . Добър момент е също да се погрижите за тялото си, някои козметични процедури ще ви се отразят благоприятно и особено водните.
Хороскоп Везни (24 септември – 23 октомври)

Днес ще ви е трудно да разрешите дори и най-простичките въпроси, прекалено много разсъждавате. Понякога е нужно да се отърсите от наслояванията на общественото мнение и да направите нещо съвсем елементарно. Погледнете нещата от друг ъгъл.
Хороскоп Скорпион (24 октомври- 22 ноември)

Трудно ви е да се отърсите от тревогите си. Освен това сте станали по-чувствителни, но и по-подозрителни към всичко, което става около вас. Гледайте да не влизате в излишни разходи, за да не се разстройвате още повече.
Хороскоп Стрелец (23 ноември – 21 декември)

Може би ще изглеждате доста странно в очите на околните, но това може дори да ви радва, нали обичате да правите впечатление. Отваря ви се възможност да похарчите парите които са ви останали, но поне ще сте удовлетворени от резултата.
Хороскоп Козирог (22 декември – 20 януари)

Трудно ще намерите спокойствие. То и спокойствието не винаги е най-доброто, което искате. Понякога глътка адреналин е животоспасяваща. А и момент неспокойствие води до толкова интересни изводи в последствие.
Хороскоп Водолей (21януари – 19 февруари)

Едва ли ще можете да си останете за дълго у дома, все има къде да отидете. Не давайте поводи за клюки, не се впускайте да пазарувате повече, отколкото ви трябва, днес лесно могат да ви пробутат някое менте.
Хороскоп Риби (20 февруари – 20 март)

Сякаш всички са стоварили задачите си върху вас. Естествено, вие ще се справите, но защо трябва винаги да ви нагърбват с толкова много неща. Ами, вие си знаете, като сте такива работохолици. Погледнете другите как се справят в подобни ситуации.

Материалът Какво вещаят звездите: Овни ден за забавления, Раци не подценявайте възможностите си, Козирози нуждаете се от адреналин! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Кого наричат „приятели на Путин” в Европа

http://pogled.info/svetoven/evropa/kogo-narichat-priyateli-na-putin-v-evropa.99036

/Поглед.инфо/ Стратегията за „изолиране на Русия”, обявена от САЩ през 2014 г. не само, че се провали, но и задълбочи разкола в лагера на западните съюзници. Оттогава на власт в някои страни на ЕС са дошли политици, които са за радикалното преразглеждане на отношенията с Москва. Това е достатъчно, либералните медии да ги заклеймят като „приятели на Путин”. При всеки случай приятелите трябва да се познават лично.

Кудрин обсъди с държавния контрольор на САЩ Джийн Додаро сътрудничеството в сферата на финансовия одит

http://pogled.info/svetoven/russia/kudrin-obsadi-s-darzhavniya-kontrolor-na-sasht-dzhiin-dodaro-satrudnichestvoto-v-sferata-na-finansoviya-odit.99035

/Поглед.инфо/ „Срещнахме се с държавния контрольор Джийн Додаро, обсъдихме как да развиваме сътрудничеството между органите за финансов одит. На дневен ред е стратегическият одит, цифровизацията и използването на големите данни”, заяви Кудрин.

Михаил Хазин: Каква е целта на „оздравяването” на банковата система на Русия

http://pogled.info/svetoven/russia/mihail-hazin-kakva-e-tselta-na-ozdravyavaneto-na-bankovata-sistema-na-rusiya.99034

/Поглед.инфо/ Обожавам политиката на Централната банка на Руската федерация. Тъй като толкова чист и рафиниран подход за подпомагане на международния финансов елит за сметка на собствената си страна не е толкова често срещан. Тук са и стимулирането на изтичането на капитал чрез девалвацията на националната валута (между другото, Набиулина получи името на най-добрия председател на Централната банка на света заради това), тук е и забраната за кредитиране с рубли на реалния сектор в страната и подкрепата за валутните спекулации (През 2015 г. ЦБ, въпреки Конституцията, постигна това, че в рейтинга на световните валути по устойчивост руската рубла зае почетното последно място”

Русия ще заплати за Брекзит (Видео)

http://pogled.info/svetoven/rusiya-shte-zaplati-za-brekzit-video.99033

/Поглед.инфо/ Правителството на Великобритания одобри план по излизане от ЕС. Но е преждевременно да се говори за триумфа на Тереза Мей. Какво заплашва Русия от провала на преговорите по Брекзит? С тези въпрос в своята авторска програма „Външен контур” анализира политическият анализатор Камрат Хасанов./ВИДЕО/ Рус.ез.

САЩ обвиниха Сирия в създаването на „Ислямска държава”

http://pogled.info/svetoven/sasht-obviniha-siriya-v-sazdavaneto-na-islyamska-darzhava.99032

/Поглед.инфо/ Сирийските власти носят отговорност за възникването на терористичната групировка „Ислямска държава”, заяви специалният представител на държавния секретар на САЩ по Сирия Джеймс Джефри.

Пуснатата под домашен арест Иванчева бе върната отново в ареста

http://www.transmedia.bg/2018/11/17/%d0%bf%d1%83%d1%81%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%b4-%d0%b4%d0%be%d0%bc%d0%b0%d1%88%d0%b5%d0%bd-%d0%b0%d1%80%d0%b5%d1%81%d1%82-%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d1%87%d0%b5%d0%b2%d0%b0/

Апелативният специализиран съд спря от изпълнение съдебното решение, с което  Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха пуснати под домашен арест .

Мотивите на съда са, че преди по-малко от месец друг състав на Апелативния съд вече е оставил в ареста двете обвиняеми, а това налагало задълбочена преценка на всички обстоятелства около мерките им за неотклонение.

Иванчева и Петрова отново остават в ареста до произнасянето на втората

Подобно решение Специализираният наказателен съд взе и преди месец. Мотивите на съдия Иво Хинов тогава бяха, че всички свидетели от община „Младост” вече са разпитани в съдебна зала и Десислава Иванчева и Биляна Петрова не могат да им повлияят, ако бъдат пуснати под домашен арест, припомня „Дарик“.

Двете жени са бяха арестувани при показен 5-часов арест на централен столичен булевард на 17 април. Иванчева е обвинена за взимане на подкуп в особено големи размери от строителния предприемач Александър Ваклин, за да придвижат разрешението му за строеж в квартала, а Петрова е сочена за помагач.

"Хайл Меркел" и "Изменник на народа" посрещнаха канцлерката в Кемниц

http://clubz.bg/75958-hajl_merkel_i_izmennik_na_naroda_posreshtnaha_kanclerkata_v_kemnic

Хиляди хора излязоха по улиците на Кемниц, за да протестират срещу посещението на германския канцлер Ангела Меркел вчера в града, предаде ДПА.
Много от крайнодесните протестиращи скандираха възгласи срещу Меркел като "изменник на народа", "върви си" и "Меркел трябва да си ходи".
Някои от протестиращите носеха тениски с обидни лозунги, много от които включваха препратки към нацизма като например "Хайл Меркел".
Много от протестиращите принадлежат към група, наричаща себе си "Меркелюгенд", очевидно иронична препратка към младежката организация по времето на Хитлер Хитлерюгенд. 

"Меркел трябва да си ходи", пише на плаката, издигнат от демонстрант в Кемниц.

Говорител на групата сравни политиката на Меркел с диктатура и бившата източногерманска тайна полиция Щази.
Полицията оцени броя на протестиращите на около 2500. Тя заяви, че са извършени 16 нарушения на закона, сред които носене на непозволен нож от демонстрант и притежание на самоделно пиротехническо изделие.

Десет души били задържани на централната жп гара за кратко за проверка на личните им карти.
При посещението си в Кемниц Меркел призова хората да се противопоставят на омразата и да отхвърлят "лъжите" за пакта на ООН за миграцията, предаде Ройтерс.

"Когато има лъжа, ние трябва да я изобличим", каза Меркел. Тя настоя, че пактът за миграцията е в интерес на Германия, защото според нея ще накара африканските и други държави да спрат нелегалната миграция.

"Суверенитетът на страната няма да бъде накърнен по никакъв начин. Ще имаме правото да продължим да творим наши собствени закони", каза Меркел. Тя заяви това в отговор на въпрос защо Германия подкрепя пакта, а други като Полша и Чехия не, отбелязва БТА. 

 

Валери Симеонов подаде оставка

http://www.transmedia.bg/2018/11/17/%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d1%80%d0%b8-%d1%81%d0%b8%d0%bc%d0%b5%d0%be%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%b0%d0%b4%d0%b5-%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%ba%d0%b0/

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка от поста си, която беше приета от премиера Бойко Борисов.

Той направи изявление пред журналисти в Министерския съвет, в което обясни причините за оставката си: „Причините са продължаващата медийна кампания от последните два дни, в която кампания като продължение на кампанията, която беше провеждана спрямо мен по повод изявлението ми за протести пред Министерския съвет, но продължението на тази кампания вече поставя акцент не върху моята личност в качеството ми на вицепремиер, а и върху народни представители от НФСБ“.

„Не става въпрос за моята личност, не става въпрос само за партията, на която съм ръководител, но става въпрос за управлението на България – управление, което определям не само аз, но и моите партньори, като изключително успешно, едно от най-успешните. И аз не мога да си позволя да тежа на това управление като воденичен камък, създавайки предпоставки за обществени настроения, протести и атаки не само от опозицията, а и от извънпарламентарни партии и цели групи на обществото“, каза още Валери Симеонов.

По думите му най-правилната постъпка била да не създава проблеми на правителството на ОП и ГЕРБ.

„Хайде сега да видим като вицепремиерът Валери Симеонов си подава оставката, дали ще продължават тези протести и с какви претенции“, каза Симеонов.

Почти един месец майките на деца с увреждания протестират срещу изказване на Валери Симеонов миналия месец пред телевизия СКАТ, в който той предизвика обществено възмущение като ги нарече „кресливи жени с уж болни деца“. Симеонов се извини, но не достатъчно искрено и това ядоса майките още повече.

Симеонов е седмият поред министър от третото правителство на Бойко Борисов, който подава оставка. В края на октомври 2017 оставка като министър на здравеопазването подаде проф. Николай Петров заради медийно разследване за сключени договори, докато е бил шеф на ВМА.

В края на август 2018, след автобусната катастрофа при Своге, оставки дадоха трима министри – на вътрешните работи Валентин Радев, на транспорта Ивайло Московски и на регионалното развитие Николай Нанков.

Други двама членове в кабинета „Борисов 3“ – енергийният министър Теменужка Петкова и социалният министър Бисер Петков, подадоха оставки, но в крайна сметка запазиха постовете си.

Черна котка, Бял дом

http://pogled.info/svetoven/cherna-kotka-byal-dom.99031

/Поглед.инфо/ Вече съм писал, че американските президенти с редки изключения подкрепят идеите на Римския клуб и оказват съдействие на осъществяването на плановете на клуба в Америка. Едно от тези изключения е президентът Ричард Никсън.

МВнР на ФРГ призова Украйна да премахне сайта «Миротворец» заради внасянето на Шрьодер в неговата база данни

http://pogled.info/svetoven/evropa/mvnr-na-frg-prizova-ukraina-da-premahne-saita-mirotvorets-zaradi-vnasyaneto-na-shroder-v-negovata-baza-danni.99030

/Поглед.инфо/ Берлин изрази протест срещу включването на бившия германски канцлер Герхард Шрьодер в базата данни на уеб сайта „Миротворец“.

Разбрахте ли колко малко усилие е нужно?...

http://pogled.info/bulgarski/razbrahte-li-kolko-malko-usilie-e-nuzhno.99029

/Поглед.инфо/ Майките на децата с увреждания победиха - онова нагло ко...ле Валери Симеонов най-после подаде оставка! Всъщност, наред с майките, победи народът български, чиито гняв уплаши властта - слага се началото на постепенни отстъпки от управляващите, за да се опазят от бунта! Бунтът, който не само ще ги свали от властта, но може да ескалира дотолкова, доколкото тъпите управляващи ще трябва скоропостижно да бягат в чужбина, защото тук, в България, рискуват да бъдат физически очистени!

Времето в събота: Облачно със слаб дъжд, на места и сняг

https://petel.bg/Vremeto-v-sabota--Oblachno-sas-slab-dazhd--na-mesta-i-snyag-__291609

Над Черноморието ще бъде облачно, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен, временно и силен северен вятър. Максимални...

Русия се нуждае от мощна проевропейска центристка партия

http://clubz.bg/75957-rusiq_se_nujdae_ot_moshtna_proevropejska_centristka_partiq

Историята на възникването и формирането на дясноцентристките партии в Европа, и по-специално на Християндемократическия съюз (ХДС) в Германия, може да се окаже доста полезна за постпутинова Русия. 

През трийсетте години на миналия век населението на Германия е систематично облъчвано от мощна антидемократична пропаганда, възхваляваща насилието, авторитаризма, милитаризма, шовинизма и ксенофобията. Когато в средата на 1940-те години хитлеристкият режим е унищожен, възниква въпросът как да бъдат спечелени гражданите за идеите на федерализма и демокрацията. И то така, че да участват в избори и да имат доверие в политиците, без същевременно да чувстват нужда да гласуват за десните реваншисти и все по-популярните просъветски леви партии?

Удачен компромис за следвоенна Германия става християндемокрацията. Възникналата през 1940-те години политическа доктрина обединява в себе си непреходността на демокрацията, правата и достойнството на човека, умереност в преобразованията, а също така привързаност към християнските ценности, здрав патриотизъм и разумен консерватизъм.

Налага се да припомним, че през четирийсетте години на миналия век религията е играела много по-различна роля в Германия, отколкото днес. Религиозният компонент в новата доктрина от една страна обещава съхранението на обичайния начин на живот на консервативно настроената част от електората. От друга страна помага на преживелите войната и поражението на нацистка Германия хора да открият себе си в новата координатна система и да възприемат новите ценности в приемлива за тях форма. Не бива да игнорираме и силното влияние на външните фактори: начело на следвоенните центристки партии в Европа стоят убедени антифашисти, а на първо време САЩ, Великобритания и Франция много внимателно наблюдават тяхната дейност.

Печалната история на руския центризъм

През 1990-те години в Русия също се опитаха да създадат центристка партия, на която да се опират президентът и правителството, деклариращи привързаност към европейските ценности и ненакърнимостта на гражданските права и свободи. От цялата работа не излезе нищо свястно. През 1997 година блокът "Наш дом Русия" успя да събере малко повече от 10 процента от гласовете. Затова и спорът за блокиране на инициативите на опозицията в парламента се решаваше за сметка на широк тактически съюз с всички, които бяха готови да помогнат на властта в замяна на някакви отстъпки от нейна страна. И това нямаше нищо общо с някакви ценности или принципи. Още повече, че лидерите на "Наш дом Русия" така и не можаха да предложат на обществото някакви приемливи консолидиращи идеи.

Именно във верността към принципите, а не към лидерите, е и основната разлика между европейските центристки партии и мъртвородения руски центризъм от 1990-те години. Руските либерали, които вече много години съществуват без политическо представителство, искат да видят бъдеща Русия като страна, където либералната партия побеждава на избори и управлява. Тези надежди обаче са наивни. Партията на руските либерали едва ли някога може да победи на избори и да стане управляваща единствено заради либералната идея. Дори в една Германия либералите не са вземали повече от 15 процента от гласовете на парламентарни избори. Как тогава да очакваме някакъв техен триумф в Русия?

Затова за бъдеща демократична Русия е много важно създаването на мощна проевропейска центристка партия, която ще трябва да решава изключително трудна задача - да обедини и поведе след себе си по нов път голяма част от дезориентираните от путинизма руснаци. Но ще ѝ се наложи да направи това в нездрава среда: плачевна икономика и криза на държавността.

Рецепта за здрав центризъм

За съжаление в Русия не може да бъде създадена масова християндемократическа партия по редица причини.

Първо, в страната няма достатъчно действително религиозни хора, които да се превърнат в нейна електорална база.

Второ, в руското православие липсват положителни, и най-вече демократични, традиции.

Затова и задачата за създаване на проевропейска дясноцентристка партия в Русия е много по-сложна, отколкото ни се струва. Отделна тема е бъркотията с термините и специфичното звучене на понятията "консерватизъм" и "патриотизъм" в условията на съвременна Русия.

Може и да не се харесва някому, но без известна доза популизъм тези проблеми не могат да бъдат решени. Ако здравите сили в обществото не успеят да привлекат широки кръгове от избиратели със своите лозунги, това ще свършат реваншистите и безпринципните популисти от всички политически спектри и битката за европейското бъдеще на страната ще бъде загубена още на първите свободни избори.

Алексей Навални и либерализмът

Прието е Алексей Навални да бъде упрекван за това, че в отделни случаи не казва това, което очакват да чуят от него привържениците на ортодоксалния либерализъм в Русия. Възможно е част от тези претенции към него да отпаднат, когато и най-безкомпромисните му критици разберат, че той не иска да бъде лидер на един либерален електорат, който е съзнателно ограничен и затова неспособен да формира мнозинство в който и да е свободно избран парламент. Навални се опитва да създаде основата на бъдеща дясноцентристка, или само центристка партия, която стои безусловно на европейски, федералистични и демократични позиции, но по второстепенни и тактически въпроси може да използва по-широк спектър от лозунги, в това число и консервативни и патриотични.

Такъв подход може да породи недоволство сред догматиците. Но нали става дума за завръщането на Русия на пътя към демокрацията. Затова не е задължително всички сегашни критици на режима да станат членове на една, обща за всички, партия. Партии трябва да има много. Но основните ценности трябва да бъдат едни и същи. И тези ценности трябва да бъдат пазени от една мощна центристка партия, или от коалиция от центристки сили.

*Фьодор Крашенинников е руски политолог и публицист, автор на книгите "След Русия" и "Облачна демокрация".

Дойче веле.

АПИ: Леките коли няма да плащат за мостове и тунели

https://petel.bg/API--Lekite-koli-nyama-da-plashhat-za-mostove-i-tuneli__291606

Всички дължими такси за републиканските пътища се покриват от електронната винетка Шофьорите на леки автомобили няма да плащат допълн...

US разузнаването: Принц Салман е наредил убийството на Кашоги

http://clubz.bg/75956-us_razuznavaneto_princ_salman_e_naredil_ubijstvoto_na_kashogi

Представители на американското разузнаване са заключили, че саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман е наредил убийството на журналиста Джамал Кашоги, заяви неназован американски официален представител, цитиран от Асошиейтед прес.
Източникът е запознат с оценката на разузнавателните служби.
За такова заключение пръв съобщи вестник "Вашингтон пост".
По-рано през седмицата правителството на Тръмп наложи санкции на физически лица за предполагаемата им роля в убийството, но заключението на представителите на разузнаването подпомага усилията в Конгреса на САЩ за по-суров американски отговор, отбелязва Асошиейтед прес.

Коментаторът на вестник "Вашингтон пост", който беше критичен към саудитското кралско семейство, беше убит миналия месец в саудитското консулство в Истанбул.
Според турските и саудитските власти той е бил убит от отряд от кралството, който се намирал вътре в консулството, и това станало, след като той отишъл там, за да получи брачни документи. 
"Вашингтон пост" съобщи, като се позова на анонимни източници, и че американските разузнавателни служби са проверили телефонно обаждане между брата на принца Халид бин Салман и Кашоги. Според вестника братът на принца, който е действащият посланик на Саудитска Арабия в САЩ, казал на Кашоги, че ще бъде в безопасност, ако отиде в консулството в Истанбул, за да получи брачните документи.
Изданието посочва, че не е ясно дали посланикът е знаел, че Кашоги ще бъде убит. Но то пише, че посланикът се обадил по указания на престолонаследника и разговорът бил прехванат от американското разузнаване.

Говорителка на саудитското посолство във Вашингтон заяви, че това твърдение не е вярно.
В изявление до Асошиейтед прес тя посочва, че посланикът се е срещал лично с Кашоги само веднъж, в края на септември 2017 г. След това те общували с есемеси, добави говорителката. Последното съобщение от посланика до Кашоги по думите й било от 26 октомври 2017 г.
Тя заяви, че посланикът не е обсъждал нищо с Кашоги, "свързано с ходене в Турция". "Посланик принц Халид бин Салман никога не е разговарял по телефона с него", каза говорителката.

"Ако искате, можете да прегледате телефонните разпечатки и съдържанието на телефона, за да се уверите - в такъв случай ще трябва да поискате това от турските власти", заяви тя.

Говорителката добави, че саудитската прокуратура нееднократно е проверявала телефонните разпечатки, но от това не излязло нищо, пише БТА.
Самият посланик написа в Туитър:

"Последният ми контакт с господин Кашоги беше чрез есемес на 26 октомври 2017 г. Никога не съм говорил с него по телефона и определено не съм предлагал да ходи в Турция по каквато и да било причина. Призовавам американското правителство да публикува всяка информация, отнасяща се до това твърдение".

Новият японски министър на киберсигурността никога не е ползвал компютър

https://petel.bg/Noviyat-yaponski-ministar-na-kibersigurnostta-nikoga-ne-e-polzval-kompyutar__291604

Каквато и да е вашата политическа ориентация, няма съмнение, че живеем в интересни времена. Мнозина от нас имат мнения за това кои политич...

Иванчева помириса свободата на думи, но остава в ареста (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7156801

Иванчева помириса свободата на думи, но остава в ареста (Обзор)Подсъдимата за подкуп кметица на столичния район “Младост” Десислава Иванчева незабавно да бъде освободена от килията и да остане под домашен арест, реши състав на спецсъда, оглавяван от съдия Иво Хинов. Заедно с нея вкъщи трябваше да се прибере и заместничката ѝ Биляна Петрова. След светкавичен протест на прокуратурата апелативният спецсъд

"Байконур" изстреля ракета с товарния кораб "Прогрес МС-10" към МКС

https://petel.bg/Baykonur-izstrelya-raketa-s-tovarniya-korab-Progres-MS-10-kam-MKS__291608

Ракета носител "Союз-ФГ" с товарния кораб "Прогрес МС-10" беше изстреляна от космодрума "Байконур" в Казахстан. Корабът се отдели от третат...

Хубчев: Няма да позволя критики срещу момчетата!

https://petel.bg/Hubchev--Nyama-da-pozvolya-kritiki-sreshhu-momchetata-__291607

Селекционерът на националния ни отбор Петър Хубчев похвали футболистите си за мъжеството, което са демонстрирали при гостуването на Кип...

ЦРУ: Рияд е екзекутирал Джамал Хашоги

https://petel.bg/TSRU--Riyad-e-ekzekutiral-Dzhamal-Hashogi__291605

ЦРУ е стигнало до заключението, че саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман е разпоредил убийството на журналиста Джамал Хашог...

Жената на Пъф Деди починала от инфаркт след тежък грип

https://petel.bg/ZHenata-na-Paf-Dedi-pochinala-ot-infarkt-sled-tezhak-grip---__291603

Смъртта на актрисата и модел Ким Портър порази Холивуд и сега се появяват нови подробности. Съпругата на рапъра, Пъф Деди, която има три д...

Дузпа спаси България от конфузна загуба в Кипър

http://www.varna24.bg/news/828806.html

България завърши 1:1 при гостуването си на Кипър в мач от петия кръг на група 3 от Лигата на ...

Борисов: България ще има 20% от гръцкия терминал за газ (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7156667

Борисов: България ще има 20% от гръцкия терминал за газ (Обзор)Лошо ли е Гърция да е с кей на Дунав и Бургас, а ние - в Солун, пита премиерът “Щастлив съм, че Алексис (гръцкият премиер Алексис Ципрас - б. р.) се съгласи и действаме заедно за терминала за втечнен газ при Александруполис. Ще намерим начин България да участва с 20% и да подпишем до края на годината. И да стартираме строежа.

Тереза Мей назначи нов министър за Брекзит

//dariknews.bg/novini/sviat/tereza-mej-naznachi-nov-ministyr-za-brekzit-2132080

Британската министър-председателка Тереза Мей назначи в петък заместник-министъра на здравеопазването Стивън Баркли за нов министър по въпросите на Брекзит, заяви неин говорител, цитиран от Ройтерс.

Ясни са полуфиналистите в Лондон

http://clubz.bg/75955-qsni_sa_polufinalistite_v_london

Новак Джокович - Кевин Андерсън и Роджър Федерер - Александър Зверев са полуфиналните двойки на финалния за годината турнир на ATP в Лондон. 

Двубоят между швейцареца и германеца ще започне не преди 16 часа българско време, а другата среща е от около 22 ч.

Зверев си осигури сблъсък с Маестрото след успех над Джон Иснър (САЩ) - 7:6(5), 6:3 в група "Густаво Куертен". След това - в мач без значение, Новак Джокович би Марин Чилич със 7:6(7), 6:2.

Така сърбинът влиза в топ 4 без загубен сет. Тенис светът се надява на финал Джокович - Федерер, който ще е чудесен финал на сезона. Дори при титла в зала "О2 арена" Маестрото не може да измести Ноле от първото място.

И Естония не ще пакта за миграция, Унгария гони хора на ООН (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7156878

И Естония не ще пакта за миграция, Унгария гони хора на ООН (Обзор)Естония се присъедини към страните, които отказват да подпишат Глобалния пакт на ООН за миграцията, предаде ДПА. Балтийската република се опасява, че пактът може да стане част от международното право и да ограничи възможността на Естония да определя своята миграционна политика. Австралия, Австрия, България, Чехия,

Спорна дузпа донесе победа на Бразилия над Уругвай

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/11/17/3347492_sporna_duzpa_donese_pobeda_na_braziliia_nad_urugvai/?ref=rss


С гол на Неймар от дузпа Бразилия победи Уругвай с 1:0 в приятелски мач. Два от най-успешните южноамерикански тимове направиха много интересен двубой на стадион "Емиратс" в Лондон, а единственото попадение падна в средата на мача.<br /><br />Двубоят беше и повторение на финала от световното първенство през 1950 г., когато Уругвай печели с 2:1 на "Маракана". Двата тима се срещнаха за 76-и път, а Бразилия постигна 38-а победа, като има и 21 загуби от урусите.<br...

Германия и Франция постигнаха консенсус за единен бюджет на еврозоната

https://petel.bg/Germaniya-i-Frantsiya-postignaha-konsensus-za-edinen-byudzhet-na-evrozonata__291602

Правителствата на Германия и Франция постигнаха консенсус за създаването на единен бюджет на еврозоната, съобщи електронното издание на...

Карлсен се спаси в епична 80-ходова партия и задържа равенството в мача за титлата

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/11/17/3347486_karlsen_se_spasi_v_epichna_80-hodova_partiia_i_zadurja/?ref=rss


Световният шампион Магнус Карлсен отрази първата голяма възможност на съперника си в мача за титлата в шаха Фабиано Каруана и двамата сключиха ново реми. След шест партии - половината от двубоя за световната корона, резултатът е 3:3, без никой от двамата да е успял да спечели партия.<br /><br />Тази от днес обаче предложи големи вълнения за двамата, както и за зрителите на мача в Лондон. Каруана имаше ясен план за спечелването на партията.<br /><br />Карлсен обаче съумя...

Стоки на лизинг за 3,9 млрд. лв.

https://www.24chasa.bg/novini/article/7156741

Стоки на лизинг за 3,9 млрд. лв.Стоки на лизинг за 3,9 млрд. лв. са купени у нас към септември, отчете БНБ. Новите заеми за една година са за 473,4 млн. лв., годишният им ръст е 10%. 3,7 млрд. лв. са финансов лизинг, а 504 млн. са раздадени на домакинствата. 2,8 млрд. лв. от лизингите са за срок от 1 до 5 г. Годишният им ръст е 14,7%, а спрямо предишното тримесечие - 2,8%.

Джокович затвърди отличната си форма с трети пореден успех в Лондон

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/11/17/3347488_djokovich_zatvurdi_otlichnata_si_forma_s_treti_poreden/?ref=rss


За пети път Новак Джокович влиза в полуфиналите на финалния "Мастърс" с три победи в груповата фаза. В мач без значение за крайното класиране световният №1 се справи с Марин Чилич със 7:6 (7), 6:2 за час и 36 минути.<br /><br />В три от предишните четири случая, в които спечели и трите си мача в групите 2012, 2013 и 2014 г., Джокович триумфира и с титлата. През 2016 г. той игра финал, но го загуби от Анди Мъри.<br /><br />В сблъсъка с Чилич Джокович затвърди...

Начало на Чаталджанската операция

https://www.actualno.com/chronicles/nachalo-na-chataldjanskata-operacija-news_706597.html

Битката при Чаталджа от 17-18 ноември (4 – 5 ноември стар стил) 1912 година, известна още като Чаталджанската операция, е едно от най-тежките сражения по време на Балканската война. Българските войски под командването на генерал-лейтенант Радко Димитриев правят опит да преодолеят защитната линия на османската Чаталджанска армия на подстъпите към столицата Константинопол, но след понесени тежки жертви са принудени да се откажат. Това е най-значителният военен успех на Османската империя

Хороскоп за 17 – 23 ноември от Антония Мечкова

https://offnews.bg//horoskop/horoskop-za-17-23-noemvri-ot-antonia-mechkova-689772.html

{"oven":"През уикенда говорите за нови партньорства и проекти, даже случайни срещи с познати ви подтикват към такива теми. Нещата следва да се правят сериозно, от понеделник Овните ще насочат внимание именно към подготовка. Вторник ви затрупва със задачи, а вие изпипвате детайлите и може да ви се стори, че околни са забравили обещанията си, ще искате да се преориентирате към други изяви. Не бързайте, в четвъртък и петък сътрудничеството се оправя, научавате куп нови неща в работа. Ухажори не липсват, но за трайни връзки още е рано...","telec":"В събота и неделя цялото ви внимание да е към обичаните хора, макар че няма да споделяте нашироко нито радости, нито тревоги. Част от Телците са пред добри делови перспективи, но да действат бдително и особено като става дума за финанси, нови партньори. Вторник показва, че инициативите ви зависят от по-влиятелни личности, сряда изисква да проучвате по-добре пазари, условия на дейност и пр. Нещата няма да стават бързо, но вие ще се нагодите към това темпо – и се трудите, и почивате, а в петък ще получите и омаен любовен знак.","bliznaci":"Не сте настроени твърде оптимистично сега, струва ви се, че в деловата сфера не оценяват достатъчно приноса ви. И така да е, до вторник Близнаците да не се бутат много напред, трябва да проучват условията за реализация на своите идеи, да търсят хора за екип. Едни от зодията ще наблегнат на усвояване на знания и умения, но сряда ще покаже, че е рано за самоинициативи. Други се устремяват към високи постове, но е важно да организират колегите си, да спечелят доверието им с професионализъм. Трети се радват на любовен шанс. ","rak":"Периодът не е лек, има куп задачи за приключване, та сте доста критични към околните и някой може да си го отнесе. Раците са прави да бъдат взискателни, но всичко нека да е с мяра. А където и когато е нужно, показвайте на колеги и близки кое как да се направи, пък и по-често им напомняйте колко ги обичате. Второто ще стане просто вълшебна пръчица за положителни промени вкъщи, вие от вторник до четвъртък стабилизирате равностойните си съюзи в деловата сфера. В петък идват още оферти за изява и доход, може да пропуснете купон.","luv":"Това 7-дневие носи куп трудности в деловата сфера, а мнозина от знака са заредени с енергия и ще упорстват да изпълнят плана си. Е, може да не успеете по всички идеи или да установите сериозни недостатъци в дейността на своите съюзници, ала ще намерите начин да промените нещата. Втора група Лъвове откриват по-подходящите партньори за бъдещи изяви, от сряда се задават и още бизнес оферти. Дискретно и внимателно изяснявайте детайли, на купоните само ще тръгнат клюки, не ви трябват... Някои са обект на нежелани приказки.","deva":"Нещата, които ви интересуват в деловата сфера, още не са се изяснили, но вие бързате да чертаете планове, така ще е от събота до вторник. Девите май са твърде строги и към партньори, към близки. Ако ги поощрявате при изпълнение на задачите, това стига. Вие обаче следва да отсявате бързо шансовете за изява и печалби, бавните губят, а и тези, които оставят екипна работа на самотек. От четвъртък ще мъдрувате какво и защо е станало, как е можело да го направите по-добре. В петък забавете темпото и търсете услуги, нуждаете се и от отдих...","vezni":"Вие обичате спокойствието и резултатните делови усилия, това 7-дневие не винаги ще тече така. Обвързаните Везни да се радват на разбирателството с роднини, ако имат празнични поводи – да ги уважат. Ако тепърва ще създавате любовна връзка, не бързайте, има въпроси за изясняване, ще напасвате бавно характери. В понеделник си правите стратегия, до четвъртък ще отделяте доста време за общуване. Във вторник и сряда избягвайте спорове с близки, а в петък очаквайте нови оферти. Използвайте ги, но не и за сметка на семейния си уют.","scorpion":"В началото на периода сте по-отворени към проблемите на колеги, познати, близки, помагате с каквото ви поискат. Доста Скорпиони са най-полезни със съвети и окуражаващи думи, има и хитреци, готови да ги използват, а не бива да пилеят енергия за работа. От вторник ограничавате усилията си в личните задължения, свийте и кръга на събеседниците, споровете бързо ще се изострят. От сряда разчитате на повече услуги, но приключвате най-срочните си задачи навреме. До петък не позволявайте на любопитни да рушат спокойствието ви.\r\n","strelec":"Това 7-дневие е динамично и заредено с противоречия. До вторник Стрелците са настроени по-критично към околните вкъщи и в службата, а когато им дават съвети за техника, финанси и пр., не щат да ги чуят. Вие си знаете, но бъдете по-грижовни към здравето, няма лошо колеги и близки да ви помагат при изпълнение на някои задачи. В сряда си позволете малка пауза, пак обмислете новите идеи. И услуги ще привлечете, още предложения и пари ще дойдат. На купони не прекалявайте с удоволствия, иначе ще влошите отношения с любим.","kozirog":"Началото на периода ви настройва съзерцателно, май ви се струпват грижи за финанси, партньори или познати. Козирозите да не умуват много дълго, трябва да анализират проблемите из корен, а преди да се мъчат да заздравят съюзите – да разчистят всички пречки, може да са от обективен характер, но и нечии тънки сметки навреждат. Ще се справите до петък, някои се връщат към стари уговорки и планове, други правят сътрудничество по-равностойно. Не се боите от трудности, окуражавате и близки, ала без да се намесвате в техни решения.","vodolei":"Нещата ви вървят на бавни обороти, а вие по природа не сте най-търпеливите. Сега Водолеите нека запазят самообладание дори ако трябва да поемат част от задачите на околните през уикенда. Понеделник е труден, но ще има кой да ви окаже дребни услуги и през следващите дни. Погрижете се за нови планове, за тонуса си. Някои от знака да се пазят да не налагат мнение, смятат, че старите връзки им позволяват това, а не бива. В петък по-уверено редите програмата си и упорствате за изпълнение, а ще се радвате и на хубави моменти с любимия...\r\n","ribi":"До вторник делата ви водят на път или ще ви подтикнат да търсите помощ. Рибите да действат внимателно, може да ги ощетят финансово или по друг начин. Усетът ви е изострен, а и животът ви е научил да не се водите само по външния вид, но все пак в трудни ситуации намирате на какво да се порадвате, да си позволите малки удоволствия. Не се изкушавайте от най-скъпи покупки и лукс, сега късметът ви е в подходящи бизнес партньори, в здрава дружба и искрена обич. В четвъртък и петък обърнете внимание на по-личните връзки."}

Богаташи бягат от Англия, депутати искат вот на недоверие на Тереза Мей (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/7156896

Богаташи бягат от Англия, депутати искат вот на недоверие на Тереза Мей (Обзор)Предричат икономическа катастрофа, ако Лондон скъса с ЕС Хаосът около Брекзит кара много богаташи да напускат Великобритания и да търсят друго подходящо място за живот. През 2017 година около 1000 заможни хора са се преместили в Обединеното кралство, но 5000 са го напуснали, сочи последният доклад на агенция New World Wealth.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване