УниКредит Булбанк е най-добрата банка в България

Международното издание Global Finance връчи награда на УниКредит Булбанк за "Най-добра банка в България", съобщиха от УниКредит Булбанк.

Кой подхлъзна прокурора с вързаните кънки

Само да не си помислите, дами и господа, че прокурорът Костов, който не получи нито един глас на избора за шеф на апелативната спецпрокуратура, е недостоен кандидат. Неговият екип има най-много актове, върнати от съда за поправка, но какво от това? Всичките му данъчни дела с шумни арести на бизнесмени са доникъде, но има ли значение? 
  Работата Само да не си помислите, дами и господа, че прокурорът Костов, който не получи нито един глас на избора за шеф на апелативната спецпрокуратура, е недостоен кандидат. Неговият екип има най-много актове, върнати от съда за поправка, но какво от това? Всичките му данъчни дела с шумни арести на бизнесмени са доникъде, но има ли значение? Работата

Един от най-влиятелните сомалийски пирати е задържан в Белгия

Мохамед Абди Хасан, определен в доклади на ООН като един от най-големите и най-влиятелните пирати, действали край бреговете на Сомалия, е бил задържан на летището в Брюксел.

В условията на тирания е по-лесно да действаш, отколкото да мислиш

Хана Аренд, немско-американски политолог и философ от еврейски произход: В условията на тирания е по-лесно да действаш, отколкото да мислиш.

Германско издание: Роми от България създават гета, в които цари мизерия

Ромите бягат от бедността от България и Румъния към германската Рурска област. Там те си създават гета, в които цари мизерия, бедност, престъпност и насилие, съобщава германското издание  „Франкфуртер алгемайне цайтунг Ромите бягат от бедността от България и Румъния към германската Рурска област. Там те си създават гета, в които цари мизерия, бедност, престъпност и насилие, съобщава германското издание „Франкфуртер алгемайне цайтунг". Последните шест години, притокът на имигранти от Румъния и България към Германия се е увеличил с почти 300%, съобщава издан

Михалевски: Битката е бюджетът да не бетонира бедността

Как БСП ще защити предизборните си обещания в бюджет 2014? На кои приоритети в работата на кабинета държат най-много от "Позитано"? Притесняват ли се управляващите от поредния вот на недоверие? Отгворите от зам.-шефа на червените депутати Димчо Михалевски. - Г-н Михалевски, за отстъпление или отбрана се готвите по дебатите за бюджет 2014? Ще успеете ли да защитите социалните обещания пред избирателите? - Готвим се за промяна. Промяна в начина на фокусиране на приоритетните политики в бюджета, промяна в инструментите за прилагане на тези политики. "Счетоводният подход", базиран на историческия принцип: "Който, колкото е получавал - пак толкова", при неизбежния натиск за още разходи, отнема на бюджета най-важното оръжие да бъде ефективен инструмент за налагане на цели и постигане на резултати. Правителството си е поставило две главни цели - създаване на работни места и устойчиво привличане във времето на значими по размер външни инвестиции. Затова приоритетите за бюджет 2014 г. ще бъдат социалната политика, образованието, балансираното развитие на регионите. Това е така по много прости причини. За да има смисъл и устойчивост всяка политика трябва хората да са спокойни и сигурни, затова ще спазим социалните обещания към хората в бюджет 2014 г. Ще създадем по-адекватни и модерни условия за образование на младите хора, с акцент професионалното образование

Обмислят въвеждането на лицензи за фирмите, отпускащи бързи кредити

„Подготвяме изменения в закона относно потребителските кредити и кредитните институции. 
До края на октомври ще бъде внесен законопроект, който да реши проблемите с тях „Подготвяме изменения в закона относно потребителските кредити и кредитните институции. До края на октомври ще бъде внесен законопроект, който да реши проблемите с тях". Това заяви пред Нова телевизия председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента Йордан Цонев. Той коментира случаите с клиенти, ощетени от дребния шрифт в договорите

72-годишен мъж оцеля 3 седмици в дива гора само на катерички и змии

Джийн в болницата

72-годишен мъж оцеля 19 дни изгубен в дивата част на природния парк “Мендочино” в северна Калифорния, САЩ. Джийн Пенафлор е успял да оцелее три седмици, хранейки се само с гущери, змии и катерички, пише Си Ен Ен.

На 24 сепмтеври Джийн бил на лов в природния парк, но загубил приятеля си. След известно време на лутане из дивата гора, 72-годишният мъж загубил всякаква представа къде се намира и така започнали премеждията му в дивата местност.

По време на 19-дневното изпитание освен глада, температурите също се оказали голяма пречка пред шансовете за оцеляване на Джийн. През голяма част от време валяло сняг, а температурите падали до -5 градуса.

Спасителните екипи успели да открият Джийн едва на 13 октомври благодарение на специално обучени кучета и над 20 души спасители.

Докторите в близката болница прегледали Джийн, който се чувствал отлично и бил изписан веднага. Семейството на мъжа шеговито добави, че ловът  ще бъде забранен на стареца за определено време.

Статията "72-годишен мъж оцеля 3 седмици в дива гора само на катерички и змии" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Двама души са пострадали при катастрофи във Варна

12 пътнотранспортни произшествия са регистрирани във Варна през последното денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от „Пътна полиция”. Двама души са пострадали при две тежки катастрофи. Пострадалите са без опасност за живота.

Слаб оборот и разнопосочни индекси в ранната търговия на БФБ

В ранната търговия днес (14 октомври) индексите на "Българската фондова борса" (БФБ-София) бяха разнопосочни. SOFIX отбеляза понижение от 0,08%,...

Грозят ни екоглоби от увеличения износ на ток

Рязкото отпушване на износа на елекроенергия в България може да доведе до наказателна процедура от Брюксел заради замърсяване на околната среда. Това информира "Труд", цитирайки дирекция "Опазване и чистота на въздуха" към Министерството на околната среда и водите.

Когато на един политик му излезе име, че се врътка, няма връщане назад

/КРОСС/ Когато на един политик, както и на една жена, му излезе име, че се врътка, няма връщане назад. Човек трябва да бъде много константен в поведението си. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия евродепутатът Слави Бинев. Той, заедно с Илияна Йотова, коментира въпроса с бежанците и политическата обстановка у нас.

Студентски град осъмна с "Оставка"

София /КРОСС/ Тази сутрин част от блоковете в Студентски град осъмнаха с надпис "Оставка". Протестната акция има за цел да покаже недоволството на младите хора в България от случващото се в обществения живот на страната.  От няколко прозореца на студентски общежития се развяха транспаранти с различни надписи, като: "Студенти, бдете!", "Моралът не е порок" и "1968/Наш/1997/Ред/2013/е!". Част от студентите провесиха и надписа "Оставка", образуван от седем отделни букви провесени последователно от студентските блокове.                                                                                                           

Даниела Попова: Имаме 30 свидетели срещу "Килърите 3"

- Г-жо Попова, с небивало единодушие - 19 гласа "за" и нито един "против" Висшият съдебен съвет (ВСС) ви избра за шеф на Апелативната спецпрокуратура. Вотът беше смазващ за загубилия кандидат Светлозар Костов, който "връзва кънки" и громи "Октопода". Това създава очакване да не повтаряте неговите грешки, нали така?

- Нека се знае, че... - Г-жо Попова, с небивало единодушие - 19 гласа "за" и нито един "против" Висшият съдебен съвет (ВСС) ви избра за шеф на Апелативната спецпрокуратура. Вотът беше смазващ за загубилия кандидат Светлозар Костов, който "връзва кънки" и громи "Октопода". Това създава очакване да не повтаряте неговите грешки, нали така? - Нека се знае, че...

Вторият вот на недоверие се обсъжда в сряда, гласуват го в четвъртък

Вторият вот на недоверие ще се обсъжда в сряда и ще се гласува в четвъртък. Това съобщи пред журналисти председателят на Народното събрание Михаил Миков преди началото на парламентарния семинар, организиран от Регионалния секретариат за Парламентарно сътрудничество в Югоизточна Европа.

Новият вот беше внесен от ГЕРБ на 10 октомври и е "за провал Вторият вот на недоверие ще се обсъжда в сряда и ще се гласува в четвъртък. Това съобщи пред журналисти председателят на Народното събрание Михаил Миков преди началото на парламентарния семинар, организиран от Регионалния секретариат за Парламентарно сътрудничество в Югоизточна Европа. Новият вот беше внесен от ГЕРБ на 10 октомври и е "за провал

Измамиха баба с 8000 лева в Стара Загора

Жената дала парите за операция на сина си

    


Перничанин удари нагломера:Отиде пиян като кирка в КАТ да си смени шофьорската книжка

 За пореден път доказахме, че пернишкия шофьор е уникално същество. Здравата подпийнал перничанин отишъл в дирекцията на КАТ-Перник, за да си смени шофьорската книжка, съобщи бТВ.
Нашенецът бил тестван от местните полицаи, а дрегерът отчел цели 3 промила алкохол в кръвта.

От началото на годината алкохолът е причинил 550 катастрофи, при които 11 души за загинали, а 320 са били ранени. 4 промила алкохол в кръвта - това е един от алкохолни рекорди на пътя, поставен у нас,...

Продължава

Хиляди се сбогуват днес с Ники, убит от Акулата, Скинара и Цофъра

Хиляди приятели и близки се стичат днес към дома на 16-годишния Николай Димитров във Враца, за да си вземат последно сбогом с него, пише в. "Конкурент". 
Момчето почина преди дни след побой пред дискотека в града на 30 август.
Трима младежи, познати като местни биячи, са обвинени в убийство по хулигански подбуди. Това са Ивайло Иванов-Акулата, Хиляди приятели и близки се стичат днес към дома на 16-годишния Николай Димитров във Враца, за да си вземат последно сбогом с него, пише в. "Конкурент". Момчето почина преди дни след побой пред дискотека в града на 30 август. Трима младежи, познати като местни биячи, са обвинени в убийство по хулигански подбуди. Това са Ивайло Иванов-Акулата,

Майкъла: Такова чудо като в Левски не съм виждал

"Не им прави чест, че не защитиха Петев. В ЦСКА сме класи над сините"

    


Обсъждат втория вот на недоверие в сряда, гласуват го в четвъртък

Вторият вот на недоверие ще се обсъжда в сряда и ще се гласува в четвъртък. Това съобщи пред журналисти председателят на Народното събрание Михаил Миков преди началото на парламентарния семинар, организиран от Регионалния секретариат за Парламентарно сътрудничество в Югоизточна Европа.

Новият вот беше внесен от ГЕРБ на 10 октомври и е Вторият вот на недоверие ще се обсъжда в сряда и ще се гласува в четвъртък. Това съобщи пред журналисти председателят на Народното събрание Михаил Миков преди началото на парламентарния семинар, организиран от Регионалния секретариат за Парламентарно сътрудничество в Югоизточна Европа. Новият вот беше внесен от ГЕРБ на 10 октомври и е "за провал

Alitalia "пребори" фалита

Затруднената финансово италианска авиокомпания Alitalia е на път да избегне фалита, след като акционерите й постигнаха съгласие да бъде набран свеж...

Хиляди се прощават с Ники, убит от Акулата, Скинара и Цофъра

Хиляди приятели и близки се стичат днес към дома на 16-годишния Николай Димитров във Враца, за да си вземат последно сбогом с него, пише в. Хиляди приятели и близки се стичат днес към дома на 16-годишния Николай Димитров във Враца, за да си вземат последно сбогом с него, пише в. "Конкурент". Момчето почина преди дни след побой пред дискотека в града на 30 август. Трима младежи, познати като местни биячи, са обвинени в убийство по хулигански подбуди. Това са Ивайло Иванов-Акулата,

Празненствата за класирането за световното в Колумбия с пет жертви

Най-малко 5 са жертвите в колумбийската столица Богота на празненствата за класирането на националите на Мондиал 2014. Трима са загинали от огнестрелни рани, а други двама са били прегазени от автомобили, предаде Lancenet . 
Още 10 души се борят за живота си в централната болница в града. Някои от тях са били нападнати, а други прегазени на Най-малко 5 са жертвите в колумбийската столица Богота на празненствата за класирането на националите на Мондиал 2014. Трима са загинали от огнестрелни рани, а други двама са били прегазени от автомобили, предаде Lancenet . Още 10 души се борят за живота си в централната болница в града. Някои от тях са били нападнати, а други прегазени на

Отнето предимство отне живота на две жени при ПТП

Тежката катастрофата е станала вчера край Елин Пелин

    


Mомче почина след побой, врачани искат възмездие

Николай Димитров бе пребит преди месец пред дискотека "Бирхале" във Враца. Дни след това изпадна в кома, а на 12 октомври издъхна в "Пирогов"

150 000 българи болни от псориазис

Лекар, Снимка: БГНЕС

150 000 души в България са болни от псориазис. Половината от диагностицираните не се лекуват, съобщи председателят на Българското дерматологично дружество проф. Николай Цанков.

Регистър на болните от псориазис няма, но българите с това заболяване са не по-малко от 150 000 души, посочи той.

Една от големите заблуди в обществото е, че псориазисът е едно грозно заболяване. Това обаче не е така. Псориазисът засяга целия организъм и води до усложнения като захарен диабет, сърдечно-съдови заболявания, артрит, депресия, допълни проф. Цанков.

Това заболяване се характеризира със зачервени петна, които се покриват с люспи, като понякога покриват цялото тяло. Псориазисът може да се появи в почти всяка възраст, но в повечето случаи става след навърването на 40 години, обясни проф. Цанков.

Създаването на регистър на болните от псориазис е особено необходимо и трябва да се превърне в национална задача. В момента Здравната каса не покрива медикаментите за това заболяване, но се надяваме това да се случи още следващата година, обявиха дерматолози.  

Статията "150 000 българи болни от псориазис" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Тръгна подписка срещу промени в Закона за вероизповеданията

Партия "Национален идеал за единство" /НИЕ/ съвместно с Националния фронт за спасение започна подписка срещу исканите промени в Закона за вероизповеданията - съобщи Доброслав Иванов от ръководството на НИЕ. Тези промени биха дали право на регистрираните вероизповедания да получат собствеността върху културни обекти и паметници, които някога са били Партия "Национален идеал за единство" /НИЕ/ съвместно с Националния фронт за спасение започна подписка срещу исканите промени в Закона за вероизповеданията - съобщи Доброслав Иванов от ръководството на НИЕ. Тези промени биха дали право на регистрираните вероизповедания да получат собствеността върху културни обекти и паметници, които някога са били

Станишев: Моята кауза е да отърся България от ГЕРБ и Борисов

/КРОСС/ БСП е партия в перманентна промяна и затова оцелява. Тя усеща пулса на времето и се старае да реализира промяна. Например, в сегашната парламентарна група от 84 депутати, почти 60 са за първи път народни представители. Такава сериозна промяна в състава не е имало. БСП наистина се стреми към позитивна промяна, но предсказуема и стабилна. Така председателят на партията Сергей Станишев коментира въпроса дали БСП ще стане част от промяната в ефира на ТВ7. Той каза още, че вече 24 години се говори за промяна, но е важно каква. „Какво се оказва? ОДС беше промяната, резултатът е разпарчетосване на земята и безобразна приватизация. НДСВ също беше тотална промяна. Помня приватизацията на ЕРП-тата и БТК. И забележете коя партия беше през цялото време против всичко това - БСП", допълни Станишев. По думите му последната и голяма промяна се казва ГЕРБ и именно тя се е оказала най-лошата от всичко през целия преход. Правителството на Орешарски е много по-диалогично към несъгласните с него, отколкото самите несъгласни Сергей Станишев заяви, че в политиката всеки преживява разочарования. Според него по-важно е да имаш кауза, а неговата е „да се отърси България от модела на ГЕРБ и Борисов, който разяде институции, общество, медии и политически дебати за 4 години". Станишев изрази мнение, че промяната е започнала да се случва и показателно за това е, че няма страх в медиите и обществото. „Спомнете си какво беше

Четирима пострадаха при катастрофа на "Хемус"

Пътят е освободен и движението е възстановено

    


Китай ще надмине САЩ по внос на петрол от ОПЕК

Тази година Китай ще надмине САЩ по обем на вноса на петрол от страните членки на Организацията на държавите износителки на петрол /ОПЕК/, което ще има сериозни геополитически последици най-вече за района на Близкия изток и Персийския залив, пише днес в. "Уолстрийт джърнъл Юръп".

Договорени са 97% от средствата по ОП "Развитие на човешките ресурси"

Степента на усвояване на средствата от Европейския социален фонд е приблизително 50 на сто спрямо договорените средства по схемата

    


Пускат каяци за разходка из езерото Вая в Бургас

Лодките са 10, пускат разходките с тях от пролетта

    


Камион се запали край Велико Търново

Товарен автомобил се самозапали на главен път София-Варна в района на севлиевското село Идилево, съобщи „Фокус Товарен автомобил се самозапали на главен път София-Варна в района на севлиевското село Идилево, съобщи „Фокус". Инцидентът е станал в 9:40 часа тази сутрин. Шофьорът на самосвала е пътувал в посока Велико Търново. Когато е усетил, че автомобилът гори, той е отбил встрани от пътя. Няма пострадали. На място има екип на „Пътна полиция" и два

Добра идея! Но по-строго към безумните шофьори

Бизнесменът Васил Василев предложи от страниците на “24 часа” да се създаде специален фонд за лечение на ранените при катастрофи, като средствата за него се набират през цената на бензина. 150 милиона лева годишно може да влизат във фонда, ако цената на литър бензин или дизел се увеличи само с 2%, или приблизително 5 ст. на литър. Бизнесменът Васил Василев предложи от страниците на “24 часа” да се създаде специален фонд за лечение на ранените при катастрофи, като средствата за него се набират през цената на бензина. 150 милиона лева годишно може да влизат във фонда, ако цената на литър бензин или дизел се увеличи само с 2%, или приблизително 5 ст. на литър.

Хърватия е благодарна на България за подкрепата й за членството на страната в ЕС

/КРОСС/ Разширяването на двустранното икономическо партньорство след присъединяването на Хърватия към Европейския съюз е една от темите в започващото у нас посещение на президента на Хърватия Иво Йосипович. Хърватия е благодарна на България за подкрепата й за членството на страната в ЕС. Според президента на Хърватия Иво Йосипович има какво да се направи в сферата на икономическите ни контакти. Той допълни: "В политически план отношенията ни са отлични. Хърватия е благодарна на България, защото страната ви бе от онези държави, които подкрепяха влизането ни в ЕС. Когато става въпрос за икономическите и бизнес отношения, и двете страни да направят повече в тази посока. И аз се надявам, че Хърватия като държава навлиза в период, когато със своите съседи и България в по-широк смисъл, която смятам за наш съсед, въпреки че нямаме обща граница, ще имаме повече пространство за развиване на търговските отношения и общи икономически отношения. От друга страна, би трябвало малко повече да поработим на взаимното ни опознаване, като размяна на културни състави, хора на изкуството, разширяване и връзките в сферата на туризма и всичко останало, което сближава, ако мога така да кажа, обикновените хора." Според хърватския президент мястото на всички страни от Западните Балкани е в ЕС

Йотова избухна срещу Виктор Николаев: БСП не е заложник на никого

Не мога да разбера кога и какво трябва да се случи, за да има Консултативен съвет за национална сигурност при президента по въпроса за бежанците. Това заяви по Нова телевизия евродепутатът от БСП Илияна Йотова.

По думите й прехвърлянето на топката между кметството в София и вътрешното министерство е повече от гавра. „Още преди две години ... Не мога да разбера кога и какво трябва да се случи, за да има Консултативен съвет за национална сигурност при президента по въпроса за бежанците. Това заяви по Нова телевизия евродепутатът от БСП Илияна Йотова. По думите й прехвърлянето на топката между кметството в София и вътрешното министерство е повече от гавра. „Още преди две години ...

Азиатските индекси следят развръзката в САЩ

Данните за инфлацията в Китай също оказаха влияние на търговията

    


Мистериозен гост влиза във "ВИП Брадър"

В много дълбока тайна се пази името на човека, който довечера ще влезе в къщата на “ВИП-Брадър”. За сметка на това гостите в студиото са известни. Те са: кралят на нощния живот в София - Петко Димитров (на снимката), певицата Алисия и музикантът Богдан Томов. Тази вечер предстоят и елиминации. Номинирани са двамата олимпийци - Станка Златева и Терв В много дълбока тайна се пази името на човека, който довечера ще влезе в къщата на “ВИП-Брадър”. За сметка на това гостите в студиото са известни. Те са: кралят на нощния живот в София - Петко Димитров (на снимката), певицата Алисия и музикантът Богдан Томов. Тази вечер предстоят и елиминации. Номинирани са двамата олимпийци - Станка Златева и Терв

Дават Цонко Цонев на прокуратурата

/КРОСС/ Кметът на Каварна Цонко Цонев ще отговаря пред прокуратурата заради неправилно разпределени средства за почистване, съобщиха от Сметната палата.  Според проверяващите причина за разследването е станала неправилно внесената такса "смет" към отдел "Озеленяване" в общината. По закон тези средства трябва да бъдат използвани единствено за почистване. От общината заявиха, че въпросният отдел отговаря именно за почистването на града  и селищната система, но наименованието му не отговаряло на дейността.  Мартин Башев - началник сектор „Интеграция на малцинствата", заяви в ефира на bTV, че на прокуратурата ще бъдат предоставени всички изискани документи, които ще докажат, че дейността на спорния отдел е свързана единствено с почистване. До прокуратурата бяха адресирани и материалите от проверката на общините Силистра и Лом. Те са за нарушения при такса „битови отпадъци".  

"Монитор": Всеки трети радиатор свален

"Паяците" и "скобите" - незаконни, пише "Труд"

508 млн. евро иска правителството за наука и образование по ОП

Златанова се надява парите да бъдат одобрени от ЕК

    


Безсмисленият дебат за българската земя

В края на 2013 година членката на ЕС и на НАТО България е заплашена да се върне горе-долу век и половина назад и да загуби своята „извоювана с кръв и страдания независимост". С такова впечатление може да остане човек, ако се вслуша в аргументите на най-активните участници в дебата за земята. Възможно е той да придобие още по-истерични децибели с наближаването на края на годината. Предисторията През 2005-та, за да изпълни едно от задължителните условия за бъдещото европейско членство на страната, българският парламент прие промяна в Конституцията, отменяща забраната за покупка на земя от чужденци. С една уговорка обаче: „в договорените с Европейския съюз срокове". Тези срокове по-късно бяха посочени изрично в Договора за присъединяване на страната към съюза - по искане на България след влизането в ЕС тече седемгодишен гратисен период, в който забраната остава в сила. Същата отсрочка получиха и други страни, присъединили се към ЕС през предходното десетилетие. За България тази отсрочка изтича на 1 януари 2014 година. За смисъла на забраната тогава пак се водиха дълги и емоционални спорове, като в края на краищата гратисният период бе приет за успокоение на нейните привърженици

Родни учени разработиха уред, хващащ измамите на производители на храни

Учени от Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив и Техническия университет в Габрово са разработили уред, който хваща измамите на производителите на храни. Ментетата се засичат чрез ултразвуков анализ на различни хранителни продукти, среди и материали, съобщи доц. Николай Шопов от катедра "Компютърни системи и технологии" Учени от Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив и Техническия университет в Габрово са разработили уред, който хваща измамите на производителите на храни. Ментетата се засичат чрез ултразвуков анализ на различни хранителни продукти, среди и материали, съобщи доц. Николай Шопов от катедра "Компютърни системи и технологии"

Ситуацията в САЩ заплашва да разтърси световната икономика

Ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард предупреди, че евентуален фалит на САЩ ще доведе до световна икономическа рецесия,...

Манчестър Юнайтед се интересува от Алексис

Дейвид Мойс иска подсилване по крилата на отбора

    


Мъртвопиян бабаит потроши патрулка

33-годишен русенец пиян до козирката потроши патрулката на задържалите го полицаи от местната полиция.

П.И. бил един от участниците в сбиване на група младежи на ул. "Вардар" в Русе. По време на въргала пострадал и лек автомобил „Фиат", който бил със счупено стъкло на предната лява врата.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени 33-годишен русенец пиян до козирката потроши патрулката на задържалите го полицаи от местната полиция. П.И. бил един от участниците в сбиване на група младежи на ул. "Вардар" в Русе. По време на въргала пострадал и лек автомобил „Фиат", който бил със счупено стъкло на предната лява врата. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени

Съкращения грозят между 11 и 15 хил. души

Между 11 и 15 хиляди души може да бъдат съкратени. За това алармира президентът на КНСБ Пламен Димитров пред Нова ТВ. Той обясни, че има...

Нефтохимик напуска "А" група

/КРОСС/ Бургаският "Нефтохимик" почти сигурно ще напусне "А" група до дни. Причината е липсата на финансови средства, с които отборът да подсигури участието си сред тимовете на българския футболен елит до края на годината, съобщава в. "7 дни спорт". Източници до клуба съобщават, че отборът едва е намерил пари за гориво, за да стигне до Пловдив за реванша от турнира за Купата на България срещу Ботев. Според непотвърдени информации днес бургазлии ще пуснат официално писмо до БФС, че прекратяват участието си в "А" група. Ако Нефтохимик се откаже от участие в "А" група резултатите на тима до момента ще бъдат анулирани. Според правилника на БФС, ако даден отбор се откаже от участие преди края на първия полусезон, всичките му резултати до момента се анулират. Най-логичният вариант е от БФС да изчакат отборът на Нефтохимик да не се яви на мача с Пирин (ГД). При това положение бургазлии могат да бъдат извадени и тъй като сезонът е преполовен, до края на първенството всички съперници на тима ще получават служебни победи. 

Киноверига забрани на Мадона да посещава прожекции

Мадона получи забрана да посещава киносалоните на американската верига Аламо Драфтхаус Синемас, защото пращала sms-и по време на филмова прожекция миналата седмица, съобщи Дейли мейл.

Поп звездата присъствала на премиерата на драмата на Стив Маккуин "12 години роб" на кинофестивала в Ню Йорк. "Докато не се извини на почитателите на киното, Мадон Мадона получи забрана да посещава киносалоните на американската верига Аламо Драфтхаус Синемас, защото пращала sms-и по време на филмова прожекция миналата седмица, съобщи Дейли мейл. Поп звездата присъствала на премиерата на драмата на Стив Маккуин "12 години роб" на кинофестивала в Ню Йорк. "Докато не се извини на почитателите на киното, Мадон

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване