45% от ромите са с основно образование

Роми, Снимка: БГНЕС

45% от ромите , живеещи в обособени квартали са с основно образование, 7,2% никога не са посещавали училище, а висшистите са едва 0,4%.

Това сочи социологическо проучване, направено в рамките на проект „Разработване на комплексни мерки за интеграция на най-маргинализираните общности сред етническите малцинства с фокус върху ромите” на социалното министерство.

Данните показват още, че 25,5% от ромите имат професия, а  само на доходи от социално подпомагане разчитат едва 14% от анкетираните.

Условията на живот в обособените махали в Южна България са по-лоши отколкото в Северна България, става ясно от проучването.

Чрез специално разработена методика по проекта са идентифицирани най-маргинализираните домакинства, които са 10% от домакинствата, живеещи в обособените квартали.

17% от ромите от най-маргинализираните общности никога не са посещавали училище, 33% са неграмотни, а с начално и незавършено начално образование са 28%. С професия са едва 6.2%. На издръжка от социално подпомагане са 18,7% от тях.

Статията "45% от ромите са с основно образование" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Още 3 училища във ваканция от днес – общо 16 школа в региона празнуват Байрам

Още три училища в региона излязоха във ваканция заради свещения за мюсюлманите празник Курбан Байрам. Тридневната почивка е обявена с решение на Министерски съвет. До петък, 13 училища бяха подали заявления за обявление за не учебни дни до образователния инспекторат, така затворените училища стават 16. Това са учебни заведения, в които над 60% от учениците са мюсюлмани.

254 деца се обучават в хасковското училище „Св. Св. Кирил и Методий”. Повече от половината от тях, от днес до сряда включително излязоха във ваканция. “Всички ученици, които имат мюсюлманско вероизповедание са подали заявления и са пуснати във ваканция. Предполагам, че още в сряда ще дойдат на училище децата, въпреки че според решението на Министерски съвет учениците са на училище в четвъртък”, сподели директорът на “Св. Св. Кирил и Методий” Костадин Калъпов.

Учебните часове за останалите деца, които посещават училище не са намалени. Ваканцията няма да попречи на учебния процес, уточниха от образователния инспекторат. В тези дни учащите се ще правят преговор на взетите до сега уроци. Въпреки, че бяха пуснати във ваканция днес деца посетиха училището.”Носим сладкиши, за да почерпим нашите съученици, приятели и учители за празника”, споделиха възпитаници на училището, които от днес са в почивка.

Сред затворените училища в Хасково са “Г. С. Раковски” и  “Никола Й. Вапцаров”. На училище не са и децата в селата Стамболово, Войводово, Жълти бряг, Караманци, Железино, Белополци, Малево, Поповец, Силен и Конуш.

Репортаж гледайте във видео  новините на сайта.

Димитър Димитров

 

 

 

Таекуодистите от Леон се върнаха с 10 медала от голям международен турнир в Столицата

Таекуодистите от Леон се върнаха с 10 медала от голям международен турнир в Столицата.

Пернишките таекуодисти с треньор Александрина Ризова взеха участие през изминалия уикенд в международният турнир по Олимпийско таекуондо „Купа България“.

Златно отличие при девойките отново бе спечелено от нашата състезателка Елвира Славева. След успорвани срещи и минимални разлики в точките сребърни отличия спечелиха при момчетата Валери Славчев,Алекс Илиев и Стефан Христов,а...

Продължава

ЕС дава 126 млрд. евро за борба с рака

Онкозаболяванията костват милиарди на страните в ЕС. Борбата с рака струва на съюза 126 млрд. годишно. Това показва анализ за икономическото влияние...

Повдигнаха обвинение заради бюлетините в Костинброд

Според обвинението от 27 април до 12 май с цел да набави облага за "Мултипринт" ООД тогавашният главен секретар на МС Росен Желязков не е осъществил контрол върху дейността на служителите от администрацията към МС за изпълнението на задълженията на печатницата

Алмодовар разобличи "план за унищожаване" на испанското кино

Режисьорът се ядоса на правителствата на десницата

    


Плевнелиев готов да заведе дела за клевета

През последните близо шест месеца българското общество стана свидетел на организирана клеветническа кампания срещу държавния глава, която отдавна премина всякакви граници.

Невярната и манипулативна информация, която тенденциозно обикаля определени медии, цели да урони доброто име на държавния глава Росен Плевнелиев и да разклати президентската институция, в отговор на открито изразени от президента позиции. Според държавния глава атаките срещу институцията очевидно целят предизвикване на хаос в държавата и отклоняване на вниманието от реалните проблеми, които българското общество посочва, предаде КРОСС.

Президентът Росен Плевнелиев си запазва правото да защити репутацията на президентската институция и доброто си име, включително и чрез завеждането на съдебни дела срещу медии или всеки, който публикува или разпространява лъжи и клевети по негов адрес.

Сринал се между Люлин и Бучино пияница побърка телефон 112

Столичанин е задържан в явно нетрезво състояние и за неизпълнение на полицейско разпореждане.
Вчера, около 23,10 ч. полицаи засекли 35-годишният Ф.Е от гр. София на пътя между селата Люлин и Г. Бучино. Мъжът бил в нетрезво състояние и се обаждал непрекъснато на тел. 112. Трудно контролирал поведението си и отказвал да изпълнява отправените му полицейски разпореждания.


74 водачи на моторни превозни средства са санкционирани в рамките на Специализирана полицейска...

Продължава

ОПАК заяви още 6,3 млн. лв. за възстановяване от ЕК

През първата седмица на октомври по всички оперативни програми са сключени нови договори с бенефициенти за над 26 млн. лева, като почти 90% от тях са договорени по Оперативна програма "Административен капацитет" (22 600 611 лв.), съобщиха от ОПАК.

Пиян шофьор на "Ауди" нахрани с псувни ченгетата в кв. Изток

Вчера, около 22,10 ч. автопатрул на Второ РУП – Перник задържал 28-годишният Т.Й. на ул. „Бл. Гебрев”. Криминално проявения мъж шофирал лек „Ауди” без свидетелство за правоуправление.

При извършената му проверка се държал грубо и арогантно с полицейските служители, като непрекъснато възпрепятствал действията на органите на реда. Задържан е за 24 ч. с полицейска заповед и работата по случая продължава.

 

Мъж избягал от палката на КАТ Владая се скри в хранителни стоки в "Изток"

Пернишки полицаи задържаха криминално проявен.
Мъжът ще отговаря за хулиганство, повреждане униформата и нанасяне на лека телесна повреда на полицейски служител.
Инцидентът е станал в края на миналата седмица. Около 17,30 ч. полицаи забелязали лек автомобил „Додж”, паркиран на ул. „Бл. Гебрев”. Органите на реда предприели проверка за установяване на самоличността на водача, за когото имало данни, че около 14,45 ч. не се подчинил на КПП – Владая и...

Продължава

И Великобритания търси китайски инвестиции

Китайска компания ще бъде част от групата, която ще инвестира 800 млн. паунда в бизнес проект край летището на Манчестър (Великобритания), предаде...

Денят в снимки

Есенни багри и празници

    


Учениците: Учат ни да заучаваме, не да мислим

"Учениците се учат да заучават материал, а не да мислят. Извънкласната активност е дейност, поставена като втора категория и неформалното образование не е на почит", се казва в декларация на Съюза на учениците.

Червеният семафор за Шенген е политически

Президентът Росен Плевнелиев обяви, че в България отлагането на приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство се тълкува по-скоро като политически, отколкото като технически въпрос.

Германия е виновна за отлагането на банковата реформа в еврозоната

Нито едно важно решение за ЕС няма да бъде взето преди съставянето на правителство в страната, убедени са анализатори

    


Нелегална борса върти бизнес с документи за сирийци

Нелегална борса за извеждане на сирийски бежанци от центровете за временно настаняване работи в София. Тарифата е 150 евро на човек. Услугата се ползва от сирийците, които се намират в бежанските лагери у нас и са успели да пренесат повече пари, докато са бягали от гражданската война.

Безработицата пак се увеличава

Безработни. Снимка: БГНЕС

 

Официалните данни за безработицата през септември сочат, че без препитание са били 10.8% от работоспособните българи.

То е по-високо от това за август с 0.1%.

От Агенцията по заетостта са направили странно сравнение – сравнили са безработицата през септември с тази от януари и така отчитат спад с 1.1%. 

Спрямо септември миналата година официално регистрираната безработица е по-висока с 0.2%.

Оттам отчетоха още, че през септември работа са започнали 23 526 безработни. От тях в реалната икономика работа са започнали 15 429., а по програми за заетост – 7186 души.

 

Статията "Безработицата пак се увеличава" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Трима американци с Нобеловата награда за икономика

Нобеловата награда за икономика беше присъдена на американците Юджин Фама, Ларс Петер Хансен и Робърт Шилър за изследванията им на финансовите пазари.

iPhone 5S продължава да носи главоболия на Apple

Според проучване мобилните приложенията, които биват стартирани през новия iPhone 5S, крашват два пъти по-често от стартираните през предния модел...

SOFIX започна седмицата с понижение

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата бе 10/19, а при 8 позиции нямаше промяна

    


Малките апартаменти в София са кът

Предлагането на жилища с малка площ в София намалява, като това важи особено за южните квартали на столицата. В Студентския град например сега се...

Собственикът на "Фулъм" подкрепи мениджъра Мартин Йол

Собственикът на "Фулъм" Шахид Хан изрази подкрепа към мениджъра Мартин Йол. Холандският специалист е подложен на постоянни критики заради слабия старт на сезона, но ще получи кредит на доверие от клубното ръководство.

"Фулъм" заема 17-ото място във Висшата лига с едва две победи в досегашните седем мача и само пет отбелязани попадения. "Котиджърс" имат седем точки, колкото и намиращият се в зоната на изпадащите "Норич".

"Мартин е много опитен треньор и много добър човек....

В следващите 5 дни опознайте „Непознатият Апостол Карамитев“

От днес започва седмицата, посветена на един от най-знаменитите български артисти – бургазлията Апостол Карамитев. В следващите 5 дни жителите и гостите на града ще могат да се докоснат до колосалния талант на актьора чрез фото изложбата “Непознатият Апостол“. Тя включва непоказвани досега снимки на Апостол Карамитев, любезно предоставени от Националния филмов център, които са разположени на ул. „Александровска“.

Втора изложба в зала „Георги Баев“ в Културен център „Морско казино“ ще покаже снимки на актьора, както и реквизита, с който Апостол Карамитев се превъплъщава в последната си роля – тази на Цар Иван Асен. Сценичният костюм е предоставен от Националния исторически музей.

Входът за изложбата, която също ще остане в КЦ „Морско казино“ през цялата седмица, е свободен, както и на всички прояви, отбелязващи 90 – годишнината от рождението на Апостол Карамитев.

От 18.00 часа в зала „Георги Баев“ в КЦ „Морско казино“ днес /14 октомври/ ще бъде излъчен кратък филм и документални кадри със спомени и впечатления на Олег Ковачев, който като дете партнира на големия актьор в една от най-запомнящите се български кино ленти – „Рицар без броня“ /1966 г./ с реж. Борислав Шаралиев и сц. Валери Петров.

Веднага след това ще бъде прожектирана култовата комедия от 1958 г. на реж. Владимир Янчев – „Любимец 13“, в който Апостол Карамитев си партнира с Лео Конфорти, Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Коста Цонев, Стоянка Мутафова и др.

Всеки ден преди началото на прожекциите ще се провеждат срещи – разговори с негови ученици, близки и колеги. Всеки, който е познавал и се е докоснал до личността на Апостол Карамитев е поканен да участва в дискусиите.

На 17 октомври – денят на рождението на Апостол Карамитев от 17.00 часа ще се поднесат цветя на паметника му, намиращ се в Приморски парк до входа на Летния театър.

 

ПРОГРАМА

 

14 октомври /понеделник/

18.00 ч.- Спомени за Апостол – зала Георги Баев в КЦ „Морско казино“

Запис от Олег Ковачев, документални кадри и

прожекция на филма „Любимец 13“ в зала „Георги Баев“ в КЦ „Морско казино“

 

15 октомври /вторник/

18.00 ч.- Спомени за Апостол – зала Георги Баев в КЦ „Морско казино“

Специални гости д-р Пенка Няголова и д-р Богомил Панайотов

Прожекция на филма „Рицар без броня“ в зала „Георги Баев“ в КЦ „Морско казино“

 

16 октомври /сряда/

18.00 ч.- Спомени за Апостол- зала „Георги Баев“ в КЦ „Морско казино“.

Специални гости Юрий Ангелов и Филип Трифонов.

Прожекция на филма „Специалист по всичко“ в зала „Георги Баев“ в КЦ „Морско казино“

 

17 октомври /четвъртък/ – рождението на Апостол Карамитев

17.00 ч. – поднасяне на цветя на Паметника на Апостол Карамитев в Приморски парк до входа на Летния театър.

17.30 ч. – Спомени за Апостол -зала „Георги Баев“ в КЦ „Морско казино“.

Специални гости ученици от класа на Апостол Карамитев.

 

18 октомври /петък/

18.00 ч.- Спомени за Апостол  – зала „Петя Дубарова“  в КЦ „Морско казино“

Специален гост Росен Петров

Прожекция на документалния филм „Апостол Карамитев“ в зала „Ал. Г. Коджакафалията“

Борусия Дортмунд с рекордна печалба от 53,3 млн. евро

Рекордните финансови резултати логично водят до рекордни бонуси и заплати на мениджърите на клуба

    


Спешни мерки за предотвратяване на острозаразни болести по селскостопанските животни в областта

Като отговор на тревогите  и безпокойствата на хората от община Малко Търново по повод влошената епизоотична обстановка областният управител на Бургаска област Павел Маринов предприе бързи  мерки за справяне с положението. Като се съобразява  със справедливите искания на стопаните за прекратяване убиването на селскостопански животни след констатираното през миналия месец огнище от шарка по овцете и козите в странджанското село Стоилово областният управител настоява  за по-строг контрол в сектора и по прецизно оперативно взаимодействие между институциите. Затова  към Областния съвет за развитие се създаде работна група, която ще предложи програма и ще  набележи конкретни дейности за предотвратяване на острозаразните заболявания по животните.

В пакета от мерки се предвижда да се направят искания за увеличаване размера на предвидените суми за обезщетения на собствениците на ликвидирани болни животни. Предвижда се още и рестарт на проекта за създаване на заграждения по границата против свободно преминаване на диви животни от Турция в нашите погранични общини. Работната група трябва да формулира и искания  пред Министерството на външните работи, което следва да настоява пред турската страна за спазване в европейската територия на  Република Турция на правилата и ограниченията важащи в Европейския съюз за ограничаване на заразните болести по селскостопанските животни.

В работната група са привлечени водещи експерти – ветеринарни специалисти като д-р Пенчо Каменов, директор на Дирекция здравеопазване и хуманно отношение към животните в Агенция по безопасност на храните, проф. д-р Бойко Ликов, директор на Център за оценка на риска в същата агенция, д-р Петър Пачев, директор на Областната дирекция по безопасност на храните, председателят на Асоциацията на овцевъдите в Странджа Тодор Люцканов, както и всички кметове и главните ветеринарни лекари от пограничните с Република Турция  общини- Малко Търново, Средец и Царево.

Данъчен служител за пример

Инспектор от варненското звено на Националната агенция за приходите (НАП) получи престижно отличие, информират оттам. На официална церемония в град...

ГЕРБ-Бургас: Институциите не работят

„Държавната и институциите се намират в тотална криза, те не работят заради сегашните управляващи от Тройната коалиция. Ситуацията в Народното събрание е безпрецедентна – всяка сутрин преди заседание гадаем дали ще се събере форум. В парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм, на която съм член, освен ратификации, не сме разглеждали никакви законопроекти. Това е показателно за липсата на каквато и да е работа от страна на правителството”. Това заяви областният лидер на ГЕРБ и народен представител Димитър Бойчев по време на пресконференция днес в централата на партията в Бургас. В нея  участие взеха още Ивелина Василева и Диана Йорданова.

Димитър Бойчев коментира поредните действия от страна на управляващите, които са пример за чист популизъм. „Особено актуална е темата за съкращенията в държавната администрация с обявените 10%, повече от любопитна е ситуацията във ВиК-Бургас. По време на управлението на ГЕРБ бордовете на директорите бяха намалени навсякъде, а сега този на ВиК-Бургас се увеличи от трима на пет човека. Това са фактите, с които се показва пълно противоречие между говорене и действия”.

Областният лидер на ГЕРБ-Бургас сподели и скандална информация, свързана с Министерството на образованието. „Негов служител сподели в ефира на една медия, че е абсолютно нормална практика да се предложи на всички 28 регионални директори на инспекторати обезщетение с шест заплати, за да си подадат оставките. Не е нормално подобно поведение и не съм съгласен по този начин да се харчат парите на данъкоплатците”, заяви Бойчев.

Ивелина Василева сподели, че новият вот на недоверие е логично продължение на първия и касае провала на правителството в областта на политиките за регионално развитие и инфраструктура. „С обособяването на Министерство на инвестиционното проектиране бе постигнато провал на усвояване на средства от ЕС, липса на визия по отношение на политиката за въвеждане мерки за енергийна ефективност, липса на яснота за големите пътни проекти. Провалът е свързан и с приемането на реформите и стратегия във ВиК сектора – нищо не се прави за него.  Провал е и отхвърлянето от страна на ЕК на двете подадени апликационни форми за проектите за тунела под Шипка и западната тангента на околовръстното шосе на София. Това е прецедент в историята на страната ни, Комисията отказва дори да ги разгледа. А г-жа Зинаида Златанова отбеляза, че това е просто дребен технически детайл”.

Диана Йорданова, която е член на парламентарната Комисия по бюджет и финанси коментира, че бюджетните приходи през юли и август бележат сериозен спад и това поражда въпроса как ще бъде изпълнена приходната част на бюджета през 2014 г. при заложен ръст от 1,2 млрд лв. „С тях ще се покрият главно социални дейности и обещания, давани по време на предизборната кампания. Тече и подготовка за много сериозен държавен дълг в размер на 5 млрд. лв.

С най-голям обществен ефект са промените в Закона за акциза, които предвиждат 17-процентно увеличение на цената на метана за гориво. Най-съществена промяна се прави и в Закона за местни данъци и такси и по-конкретно данък „автомобили”. С него ще се засегнат над 1 млн. собственици на стари автомобили, които са с дата на производство преди 2000 г., ще трябва да плащат двоен данък.

Тя сподели още че готвените промени при такса „Смет” от 2015 г. ще доведат до хаос в общините и се влиза в противоречие с широко популистките обещания на управляващите за децентрализацията им.

Присъдата на охранителя, обрал инкасо кола, увеличена на 12 г.

Пловдивският апелативен съд (ПАС) увеличи с 4 години в понеделник присъдата на бившия охранител Георги Енев, който задигна на 22 юни 2012 г. над 1.4 млн. лева от инкасо автомобил. На първа инстанция той получи 8-годишно наказание, което обаче се е сторило твърде меко на апелативните съдии. Все пак те не са уважили искането на прокуратурата, която настояваше за 15-годишна присъда. В решението на ПАС е записано, че при определянето на размера на наказанието Окръжният съд е надценил смекчаващите отговорността обстоятелства и е проявил прекомерна снизходителност. Според втората инстанция колегите им неправилно са приели като смекчаващо обстоятелство изразеното от подсъдимия съжаление за извършеното деяние. "Неправилно Окръжният съд е приел като смекчаващо отговорността обстоятелство затрудненото финансово състояние на подсъдимия и на преобладаващата част от българското население. Подсъдимият е млад здрав, трудоспособен човек. Окръжният съд е допуснал грешка и е отправил непрофесионално и недопустимо послание към потенциалните извършители на подобни тежки престъпления", смята Апелативният съд. От решението става ясно още, че първоинстанционният съд неправилно е възприел като смекчаващо вината обстоятелство и пропуските в организацията на работа в охранителната фирма, за която е работил Енев по време на обира. "При реализирането на очевидния замисъл да запази отнетите пари за себе си и да се ползва от тях, подсъдимият продължава да представлява опасност за обществото", посочват още апелативните съдии. Решението им не е окончателно и може да се обжалва в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд. Подсъдимият Георги Енев продължава да пази в тайна къде е скрил откраднатите пари. Той отказва да дава обяснения, като взе думата единствено по време на разглеждането на делото му в Пловдивския окръжен съд, където просто призна вината си.

Костов ще ръководи лаборатория по рисковете в страната

Бившият премиер и eкслидер на ДСБ Иван Костов ще ръководи "Лаборатория управление на рискове" в Нов български университет.

САЩ 3 дни преди крайния срок: Без решение за бюджета

Световните лидери приканват САЩ да решат проблема с тавана на дълга, пише в. "Ню Йорк таймс"

Запорираха варненската "Жилфонд"

Варна /КРОСС/ Ликвидационната банкова сметка на общинската фирма "Жилфонд" е запорирана, заради образувано изпълнително дело по жалба на предишния директор на дружеството, съобщава Varnautre.bg Това на практика води до невъзможност да се разполага със средствата, постъпилите от общинските предприятия за заплащането на ползваната от ел.енергия и вода. Жалбата на бившия директор Станислав Антонов е за 11 200 лева, но според ликвидатора на дружеството исканата сума е нереална и дългът към Антонов е 4000 лева. "Жилфонд" е в ликвидация и има задължения и към останалия персонал, на който не е изплащано трудово възнаграждение от март 2012 година. Дружеството не е плащало и на общината за 2012 година и 2013 г. Кои активи на дружеството ще бъдат разпродадени, за да започне разплащането с кредиторите, трябва да реши Общинският съвет.

Бареков обвини президента в пране на пари и търговия с влияние

Президентът Росен Плевнелиев е забъркан в престъпления, изискващи наказателна отговорност, обяви Николай Бареков на извънредна пресконференция във Варна и извади документи като доказателство. Внесъл съм сигнал до Главна прокуратура срещу държавния глава. Очаквам да бъда подкрепен от останалите политически сили и в следващите часове Плевнелиев да си подаде оставката.

ТД "Осогово" организира поход до пещерата на „Свети Иван Рилски" на 19 октомври

Туристическо дружество „Осогово" гр. Кюстендил гостува на СПИД „Железничар 2006" гр. Враня (Сърбия). Представителите на Осоговското дружеството подписаха договор за съвместно сътрудничество с новия председател на дружеството във Враня-Нинослав Йорданов (учител по география ). На срещата присъстваха и туристи от Македония (Крива Паланка, Пробищип и др.) Бяха уточнени съвместни бъдещи мероприятия. След прекъсване от няколко години бе уговорено на 27 юли 2014 г. да се поднови тристранната срещата при с. Жеравино с туристи от България, Сърбия и Мак...

Булката на Кличко си сложи силикон

/КРОСС/ Американската годеница на световния шампион по бокс за професионалисти в тежка категория Владимир Кличко - Хейдън Пенетиър, се сдоби с нов бюст преди сватбата. Въпреки стремежите си да се хареса, феновете й не оценяват подобаващо новото й деколте, което изглежда неестествено на фона на крехкото й тяло. Наскоро Хейдън се появи в телевизионно предаване в САЩ с масивен венчален пръстен, който бе невъзможно да не се забележи. На въпрос на водещия за предстоящата сватба, актрисата заяви, че тя чука на вратата. Миналата седмица пък медиите разтръбиха, че голямото събитие ще е на 14 декември. Въпросът в коя страна ще се проведе церемонията остава открит - красавицата настоява това да се случи в родината й, докато Кличко иска да се оженят в Киев. Със сигурност в най-скоро време двойката ще намери компромис по въпроса. А нищо чудно да се решат на две сватби.

В Русия настояват за сериозн контрол върху имигрантите

Руският омбудсман предлага визов режим за страните

Гърция може да емитира 50-годишни облигации под европейски натиск

Целта е допълнително преструктуриране на гръцкия дълг и превръщането му в по-устойчив

    


Влиятелен сомалийски пират е заловен в Белгия

Африканецът е бил задържан в лагер за временно настаняване и предстои да бъде изправен пред съд

Пълна програма за деня на града! Криско и Устата са звездите на празника на Перник

 ДЕН НА ГРАД ПЕРНИК
19.10.2013

ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА


09.00 ч.
Храм „Св. Ив. Рилски”
Света литургия в чест и памет на Св. Иван Рилски
11.00 ч.
ЦГЧ
Празнично дефиле
Поднасяне цветя на паметника на св. Иван Рилски
11.30 ч.
пл. “Кракра”
Ритуал за издигане на националния флаг
Официално откриване
Връчване на наградите “Перник” 2013
Концертна...

Продължава

Предстоящи футболни срещи на ОФК “Поморие”

U19 “Черноморец” – “Берое” на 19.10.

Юноши старша на ПСФК “Черноморец” Бургас приемат на Стадион “Поморие” отбора на ФК “Берое” Стара Загора на 19.10. събота от 15:00 часа.

Юноши младша ОФК “Поморие” – ПСФК “Черноморец” на 19.10.

Юноши младша възраст от отбора на ОФК “Поморие” гостуват на отбора на ПСФК “Черноморец” в гр. Бургас на 19.10. събота от 10:00 часа.

Деца “А” гостуват на ФК “Карнобат на 19.10.

Отбор на Деца на ОФК “Поморие” гостуват на ФК “Карнобат” гр. Карнобат на 19.10. събота от 10:00 часа

ДПГ 2003 / 2001г. играят в Бургас на 20.10.

Отборът на ОФК “Поморие” ДПГ 2003г. играят с ФК “Св. Никола” на спортен к-с “Изгрев” гр. Бургас на 20.10. неделя от 11:00 часа.

Отборът на ОФК “Поморие” ДПГ 2001г. гостуват на ФК “Карнобат” на 20.10. неделя от 9:30 часа на спортен к-с “Каменица Арена” гр. Бургас.

Мъже гостуват на Малко Търново на 19.10.

Отбор МЪЖЕ на ОФК “Поморие” гостуват на ФК “Странджа” гр. Малко Търново на 19.10. събота от 16:00ч.

Областен финал на Стадион “Поморие”

Областен финал за Купата на АФЛ на Стадион “Поморие” между отборите на ФК “Мастер” Бургас и ФК “Созопол” гр. Созопол на 16.10. сряда от 16:00 часа.

На 19.10. събота от 18:30 часа на Стадион “Поморие” ,ФК “Мастер” Бургас играе домакинската си среща заедно с отбора на ФК “Тунджа” гр. Ямбол.

Юноши старша ОФК “Поморие” – ФК “Чирпан” на Стадион “Поморие”

Отборът на ОФК “Поморие” юноши старша възраст приемат на свои терен отбора на ФК “Чирпан” на 16.10. сряда от 11:30ч.

Трима американци са носителите на Нобела за икономика


Трима са носителите на тазгодишната Нобелова награда за икономика - Юджийн Ф. Фама и Ларс Петер Хансен от университета в Чикаго и Робърт Джей Шилер от Йейл за "емпиричните им анализи за цената на активите", съобщи Нобеловият комитет.

"Няма начин да се предвидят цените на акциите и облигациите през следващите няколко дни или седмица. Но е доста възможно да се предвиди широкият курс на тези цени за по-дълъг период, като например следващите три до пет години. Тези открития, които могат...

Екозона край езерото Вая в Бургас ще предлага разходка с каяк от пролетта на 2014


От пролетта на 2014 г. десет каяка ще допълват атракциите, които предлага новата еко зона край езеро Вая в Бургас. Лодките ще могат да се ползват от бургазлии и гостите, обясни кметът Димитър Николов по време на огледа на мястото и съоръженията, съобщиха от пресслужбата на общината.

Новата еко зона, която е втората подобна на територията на града след първата, открита в края на юли до кулата от герба на Бургас, в близост до кв. Крайморие и Природозащитен център "Пода", вече се радва...

Бразилия създава система срещу електронния шпионаж

В Бразилия ще бъде създадена специална система, която ще защити правителствената и държавната електронна поща от шпионаж - това поръчение даде президентката Дилма Русеф. "Наредих на базата на федералната информационна система (Serpro) да бъде създадена надеждна защита на електронната поща на всички институции. Тази мярка е от първостепенно значение за защитата на частния живот и неприкосновеността на официалните преписки, както и за предотвратяване на опити за шпионаж", написа Русеф в микроблога си в Туитър. Темата за укрепване на информационна...

Няма проблеми с отоплението и храната в центъра за бежанци в новозагорското село Баня

Около 20 тона дизелово гориво е осигурено за отоплението на бежанците, настанени в Регистрационно приемателния център в новозагорското село Баня. „Ние сме на локално парно, а това количество е предостатъчно за целия отоплителен сезон. През лятото извършихме ремонт на отоплителната система, имаме нов, по-мощен котел, имаме и генератор, ако има прекъсвания на електричеството” – съобщи за Дарик директорът на центъра Димитър Захариев. Центърът в Баня е получил доста дарения и всички приютени бежанци разполагат с топли дрехи, зимни обувки и топли за...

Пренасочват трафика в едното платно при катастрофи на Аспарухов мост

При аварийни ситуации трафикът по Аспарухов мост ще бъде пренасочван само в едното платно при условията на двупосочно разминаване. Извънредната организация на движение ще бъде въвеждана при верижни катастрофи, които предизвикват сериозни задръствания. За целта в двата края на моста са поставени подвижни мантинели, които при нужда ще бъдат премествани. Монтирани са и 79 пътни знака, които ще бъдат покрити и ще важат само при махането за загражденията.  „Проблемът със задръстванията се коментира от години, надявам се новата организация да е полез...

Как Германия подготвя сирийските бежанци за новия им европейски живот


Германският бежански лагер "Фридланд", който приютява търсещи убежище още от края на Втората световна война, посрещна втората група сирийци тази седмица. Преди да започнат новия си живот обаче, те ще преминат през редица курсове, които да ги подготвят за ежедневието им в Германия, разказва списание "Шпигел".

Уези Абделкаре и семейството му току-що са пристигнали във "Фридланд", близо до град Гьотинген, провинция Долна Саксония. Лагерът е първата транзитна стъпка за бежанците в...

Ветроходът „Роял Хелена” постигна историческа победа на регата Тол Шипс в Средиземно море и се връща във Варна

Баркентината с две втори места в двата етапа в клас А - на най-големите ветроходни кораби и трето място в генералното класиране от всички класове. Завръща се на Морска гара Варна на 19.10., събота в 11:11 ч. Ветроходът „Роял Хелена” постигна най-забележителната победа на български кораб през последните години.

Резултати от играни среши на ОФК “Поморие”

Юноши Младша победиха отбора на Ямбол с 4:1

Отборът на ОФК “Поморие” юноши младша възраст играха домакинската си среща на Стадион “Поморие” на 13.10. неделя заедно с отбора на ФК “Ямбол 2004″ и завършиха с победа 4:1.

Голмайстори за отбора на ОФК “Поморие”: Георги Джингов – 1 гол , Алеко Христов – 1 гол , Ахмед Халилходжа – 2 гола.

ДПГ 2003г. ОФК “Поморие” – ПФК “Нефтохимик” 3:1

Отборът на ОФК “Поморие” Детска подготвителна група родени 2003г. победиха отбора на ПФК “Нефтохимик 2″ Бургас на 13.10. неделя в гр. Бургас и завършиха с резултат 3:1.

Голмайстори за отбора на Поморие : Николай Горанов – 2 гола , Ивайло Попов – 1 гол .

ДПГ 2001г. ОФК “Поморие” – ФК “Ропотамо” 1:4

Детска подготвителна група на ОФК “Поморие” родени 2001г. игра с отбора на ФК “Ропотамо” Приморско на 13.10. неделя в гр. Бургас и завършиха с резултат 1:4.

Гол за отбора на ОФК “Поморие” отбеляза Тонислав Кулов.

 

 

 

Инвеститорите в търговски имоти отново се връщат към големите градове на Китай

В по-малките градове рискът собствениците да не могат да намерят наематели е по-голям

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване