Уникално фото! Радина бърка в дупето на слон

След сутрешното фото с пикаещото момче, идва нова, още по-яка снимка от Радина - момичето, което се превръща в звезда в Перник само за броени часове.

Скандалната Радина Никодимова, дъщеря на областната управителка на Перник от ДПС Галина Никодимова взриви нета с втора снимка.

След фурора на първото фото, на което Радина пипа чурката на пикаещото момче от Брюксел, скандалната щерка ни взриви с втора снимка, на която бърка в дупето на слон.

Снимката пак е направена в Брюксел, а приятелките на Радина, както и самата тя се смеят, че може би ще стане отново хит за пернишките читатели.

В...

Продължава

Роботи извличат повече енергия от слънчеви панели

Един робот може да произведе електроенергия, достатъчна за 70 домакинства в Калифорния

    


Режат парите на омбудсманът Пенчев

Омбудсманът Константин Пенчев приема заявката за „орязването" на парите за институцията като „посегателство върху независимостта на единствения конституционен орган в страната, призван да се застъпва за правата и свободите на гражданите". Това се казва в позиция на Пенчев, изпратена до премиера Пламен Орешарски и разпространена от пресцентъра на институцията му.

Петер Чех: В София ще играем за престиж, очаквам да имам много работа (видео)


Чехия ще играе за престиж срещу България, заяви вратарят Петер Чех. По думите му отборът му ще играе за победа с мисъл за квалификациите за Евро 2016.

"Мотивирани сме, защото във футбола е важно да се играе и за престиж. А не е и без значение в коя урна ще попаднем на жребия за европейските квалификации. Така че няма да излезем като обречени и ще опитаме да спечелим мача утре", заяви Чех.

Чехия победи с 4:1 Малта като гост, но вече няма шансове да се класира за световното...

Скрита камера засне мизерията в столичен приют за бежанци

Скрита камера на БНТ показва мизерните условия в приюта в столичния квартал Военна рампа, в който са настанени около 1000 бежанци. 

Видеото е заснето в събота от Росен Цветков и Мерим Тенев и бе излъчено тази сутрин.

Оказа се, че хората в приюта живеят в крайна мизерия, която може да доведе до разпространение на зарази. Бежанците са ... Скрита камера на БНТ показва мизерните условия в приюта в столичния квартал Военна рампа, в който са настанени около 1000 бежанци. Видеото е заснето в събота от Росен Цветков и Мерим Тенев и бе излъчено тази сутрин. Оказа се, че хората в приюта живеят в крайна мизерия, която може да доведе до разпространение на зарази. Бежанците са ...

15 000 студенти участват в проекта "Студентски практики"

Около 15 000 студенти са се включили в проекта „Студентски практики Около 15 000 студенти са се включили в проекта „Студентски практики", реализиран от образователното министерство с финансиране по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси". Това съобщи Мирела Хаджиева, координатор в екипа на проекта, цитирана от Дарик. Проектът дава възможност на студентите да проведат практически стаж при работодат

Плевнелиев: Атаките срещу президентството целят да предизвикат хаос в държавата

Държавният глава Росен Плевнелиев обяви, че атаките срещу президентството "очевидно целят предизвикване на хаос в държавата и отклоняване на вниманието от реалните проблеми, които българското общество посочва". "През последните близо шест месеца българското общество стана свидетел на организирана клеветническа кампания срещу държавния глава, която отдавна премина всякакви граници. Невярната и манипулативна информация, която тенденциозно обикаля определени медии, цели да урони доброто име на държавния глава Росен Плевнелиев и да разклати президентската институция, в отговор на открито изразени от президента позиции", се посочва в съобщение на прессекретариата на държавния глава. От президентството заявяват още, че Плевнелиев си запазва правото да защити репутацията на президентската институция и доброто си име, включително и чрез завеждането на съдебни дела срещу медии или всеки, който публикува или разпространява лъжи и клевети по негов адрес. По-рано в понеделник кандидат-политикът Николай Бареков обяви, че президентът е забъркан в престъпления, изискващи наказателна отговорност, и е внесъл сигнал до Главна прокуратура срещу него за търговия с влияние и пране на пари. Става дума за купената от тогавашния предприемач Плевнелиев през 2007 година на полуостров Халкидики, чието наличие и стойност той, вече като министър, е декларирал в имотната си декларация през 2009 година. Атаките срещу Плевнелиев започнаха още след назначението на служебното правителство и продължиха, след като той подкрепи гражданските протести срещу избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

В US Сената отпимисти за вдигането на тавана на дълга

Има сериозно безпокойство дали ще се справим преди този краен срок

Хайка за имигранти в Москва след бунт

Полиция арестува 1200 имигранти след бунт в южното московското предградие Бирюльово заради убийство на руснак, предаде НТВ.
“Превантивната операция” бе насочена срещу чужденци, които пребивават и работят на зеленчукова база. Полицията открила и автомобил, пълен с пари и оръжие.
Зеленчуковата борса и търговският център “Бирюза” бяха атакувани. Полиция арестува 1200 имигранти след бунт в южното московското предградие Бирюльово заради убийство на руснак, предаде НТВ. “Превантивната операция” бе насочена срещу чужденци, които пребивават и работят на зеленчукова база. Полицията открила и автомобил, пълен с пари и оръжие. Зеленчуковата борса и търговският център “Бирюза” бяха атакувани.

Башар Асад: Нобеловата награда за мир трябваше да е за мен

Башар Асад се пошегува в интервю за ливански вестник, че той трябвало да спечели тазгодишната Нобелова награда за мир, пише ’’Индипендънт’’.

На въпрос какво мисли за носителя й, сирийският президент отговорил: ’’Тази награда трябваше да е за мен’’.Нобеловият комитет избра да връчи награда на Организацията Башар Асад се пошегува в интервю за ливански вестник, че той трябвало да спечели тазгодишната Нобелова награда за мир, пише ’’Индипендънт’’. На въпрос какво мисли за носителя й, сирийският президент отговорил: ’’Тази награда трябваше да е за мен’’.Нобеловият комитет избра да връчи награда на Организацията

Орешарски: Образованието е далеч от модерните форми (видео)


Амбицирани сме да продължим реформите, стартирани в по-предишния мандат и които бяха практически замразени в последните четири години. Наред с това са необходими мерки за по-активна политика за професионална преквалификация на вече излезлите от образователната система, за да изградим образование, което отговаря по-адекватно на потребностите на трудовия пазар. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски при откриването на форума "Професионалното образование и обучение – приоритет за...

Ивелин Попов: В отбора искаме Любослав Пенев да остане


Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов се надява Любослав Пенев продължи своя договор и да остане селекционер на България. Според него мачът с Чехия ще е атрактивен.

"Моето мнение, говоря и от името на моите съотборници, е че Любо Пенев трябва да остане. Надяваме се да продължим да работим с него", каза още Попов.

Българският отбор ще покаже силна и атрактивна игра срещу Чехия в последната световна квалификация, заяви Попов. Според него националите трябва да...

Башар Асад: Аз трябваше да спечеля Нобеловата награда за мир

Башар Асад се пошегува в интервю за ливански вестник, че той трябвало да спечели тазгодишната Нобелова награда за мир, пише ’’Индипендънт’’.

На въпрос какво мисли за носителя й, сирийският президент отговорил: ’’Тази награда трябваше да е за мен’’.Нобеловият комитет избра да връчи награда на Организацията Башар Асад се пошегува в интервю за ливански вестник, че той трябвало да спечели тазгодишната Нобелова награда за мир, пише ’’Индипендънт’’. На въпрос какво мисли за носителя й, сирийският президент отговорил: ’’Тази награда трябваше да е за мен’’.Нобеловият комитет избра да връчи награда на Организацията

Осигурени са още цистерни с вода за бедстващия Омуртаг

Осигурени са нови три цистерни за доставка на вода в бедстващия девети ден Омуртаг, стана ясно в понеделник след заседание на областния кризисен щаб, свикано заради водния проблем. Очаква се също така във вторник вечерта градът вече да има вода, но само за три часа. В Омуртаг заради липсата на питейна вода на 10 октомври бе обявено бедствено положение. С наличната до момента техника дневно във водоема на Омуртаг се доставят по 400 кубика. Очакваше се през уикенда жителите на Омуртаг да имат вода, но това не се случи, заради недостиг на вода във водоизточника край село Кипилово, който е пълен едва на 60 процента, и множеството течове по трасето. Очаква се във вторник на карстовия източник там да бъде пусната и втора помпа, която в момента се монтира по спешност от специалисти на ВиК-дружеството. На заседанието на кризисния щаб е решено да се осигурява минерална вода за детските градини за сметка на ВиК-то. Операторът трябва да изготви план за работа по водопровода, така че да доставя минимални количества вода за града. Представителите на дружеството твърдят, че е настъпил пиковият момент по отношение амортизацията на трасето и това е най-тежката водна криза в Омуртаг от години насам.

"Епископът на лукса" се обяснява на папата

Франц-Петер Тебарц-ван Елст (54 г.) бе наречен от германските медии “Епископът на лукса”. Той е обвинен също, че излъгал за стойността на ремонта в Лимбург и бе изловен в клетвопрестъпничество от сп. “Шпигел”. В Германия, където регистрираните католици плащат църковен данък, епископът бе многократно призован да се оттегли. Франц-Петер Тебарц-ван Елст (54 г.) бе наречен от германските медии “Епископът на лукса”. Той е обвинен също, че излъгал за стойността на ремонта в Лимбург и бе изловен в клетвопрестъпничество от сп. “Шпигел”. В Германия, където регистрираните католици плащат църковен данък, епископът бе многократно призован да се оттегли.

Ивелин Попов: Искаме победа и Любо Пенев да остане

Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов сподели в навечерието на важния мач с Чехия снощи, че тимът ни е настроен за победа. Футболистът на „Кубан” разкри още, че се надява Любослав Пенев да остане начело на „трикольорите“.

Съкращения в "Напоителни системи" няма да има

Греков предлага удължаване на мораториума за продажба на земя

    


Хърватия готова да приеме сирийски бежанци

Президентът на Хърватия е на официално посещение у нас

Президентът на Хърватия Иво Йосипович обяви, че страната му е готова да приеме част от бежанците, които идват от Сирия. Хърватия обаче изцяло ще спазва политиката на Европейския съюз по отношение на бежанците.

Можете да бъдете сигурни, че поради естеството на своята история Хърватия е готова да приеме тези бежанци. Имаме достатъчно чувствителност към страданията на тези хора, които бягат от наистина лоши неща, имаме и необходимата готовност да им помогнем. В това отношение Хърватия изцяло следва политиката на ЕС, както преди, така и сега, така и в бъдеще. Ние сме готови да оказваме необходимата помощ, според изискванията на ЕС, каза Иво Йосипович, цитиран от агенция „Фокус“.

Президентът на Хърватия е на официално посещение у нас по покана на българския държавен глава. Това е първото официално посещение на президента Йосипович след приемането на Хърватия в ЕС.

Присъединяването на Хърватия към ЕС определено беше добър пример за всички наши съседи, който убеден съм те могат да последват, посочи Росен Плевнелиев.

Статията "Хърватия готова да приеме сирийски бежанци" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Скрита камера засне уникална мизерия в бежански лагер у нас (видео)

Скрита камера на БНТ показва мизерните условия в приюта в столичния квартал Военна рампа, в който са настанени около 1000 бежанци. 

Видеото е заснето в събота от Росен Цветков и Мерим Тенев и бе излъчено тази сутрин.

Оказа се, че хората в приюта живеят в крайна мизерия, която може да доведе до разпространение на зарази. Бежанците са ... Скрита камера на БНТ показва мизерните условия в приюта в столичния квартал Военна рампа, в който са настанени около 1000 бежанци. Видеото е заснето в събота от Росен Цветков и Мерим Тенев и бе излъчено тази сутрин. Оказа се, че хората в приюта живеят в крайна мизерия, която може да доведе до разпространение на зарази. Бежанците са ...

Плевнелиев плаши медиите с дела!

Президентът Росен Плевнелиев проговори. Но не с обяснения на фактите в изнесените документи от TV7 и Николай Бареков - че е купил палат в Гърция със 700 000 евро кеш през 2007 г. и че е участвал в пране на пари през 2001 г., а със заплахи.

Александър Александров записа първата българска победа на световното по бокс


Българският отбор започна с победа участието си на световното първенство по бокс в Алмати.

Четвъртфиналистът от олимпийските игри в Лондон Александър Александров победи безапелационно с 3:0 французина Ели Конки в категория до 52 кг.

Александров доминираше и през трите рунда и остави отлични впечатления при първото си появяване на ринга.

Следващият мач на българина ще бъде на...

Нарастващата бедност в Испания безпокои Съвета на Европа

Децата и хората с увреждания са най-уязвими за бюджетните ограничения, посочва комисар за правата на човека към СЕ

    


Пламен Дилков: Дунав може да прави ток колкото АЕЦ "Козлодуй"

Роден на 21 януари 1972 г. в София. Завършва строително инженерство в университета Тренто-Мезиано в Италия. През 1995 г. е част от екипа, проектирал италианската станция в Антарктида. През 1996 г. е асистент в същия университет и работи във водеща за Италия и Европа инженерингова компания. Достига поста вицепрезидент.
От 2006 г. е Роден на 21 януари 1972 г. в София. Завършва строително инженерство в университета Тренто-Мезиано в Италия. През 1995 г. е част от екипа, проектирал италианската станция в Антарктида. През 1996 г. е асистент в същия университет и работи във водеща за Италия и Европа инженерингова компания. Достига поста вицепрезидент. От 2006 г. е

Стрелба в Лондон, разпитват 4 заподозрени в тероризъм

Британската полиция разпитва четирима души по обвинение в тероризъм, след като силите за сигурност предприеха мащабна операция по задържането им. При един от арестите на полицаите се наложило да стрелят по гумите на колата на един от заподозрените край Лондонската кула.

Кирил Ивков временно ще ръководи школата на "Левски"


Кирил Ивков временно ще изпълнява длъжността директор на детско-юношеската школа на "Левски".

67-годишният бивш защитник на сините ще замени на поста Антони Здравков, който застана начело на първия отбор след скандалите през миналата седмица.

Ивков, който и преди е заемал тази позиция, ще ръководи школата, докато ръководството на клуба намери постоянен директор. Собственикът Тодор Батков се надява да бъде намерен опитен чуждестранен специалист.

"Търсим сериозен...

Батков: Сега е времето футболистите да покажат, че не са некадърници


Собственикът на "Левски" Тодор Батков заяви, че е дошло времето футболистите да покажат качествата си. Той обясни, че те трябва да опровергаят критиците си, които вече не са в клуба.

С думите си Батков насочи вниманието към Наско Сираков. Бившия спортно-технически директор често изтъкваше липсата на качество в отбора като причина за слабите резултати.

Батков очаквам сините да се представят на ниво в дербито с ЦСКА. "Всички писания във вестници и социалните мрежи, че са...

Арафат отровен с полоний?

Списание "Лансет" публикува информация през уикенда

Нобел за "психолози" на акциите

Ларс Питър Хансен, Юджийн Фама и Робърт Шилер “поставиха основите на съвременното възприятие за цените на акциите”, гласи изявлението на Нобеловия комитет в Стокхолм.  "Днес е прието да се смята, че те се формират както от колебанията в риска и склонността да се поемат рискове, така и от поведенчески стереотипи и пазарни търкания”. Ларс Питър Хансен, Юджийн Фама и Робърт Шилер “поставиха основите на съвременното възприятие за цените на акциите”, гласи изявлението на Нобеловия комитет в Стокхолм. "Днес е прието да се смята, че те се формират както от колебанията в риска и склонността да се поемат рискове, така и от поведенчески стереотипи и пазарни търкания”.

Президентът: Готов съм да водя дела срещу всеки, който сее лъжи и клевети срещу мен


Президентът Росен Плевнелиев си запазва правото да защити репутацията на институцията и доброто си име, включително и чрез завеждането на съдебни дела срещу медии или всеки, който публикува или разпространява лъжи и клевети по негов адрес. Това се казва в съобщение на прессекретариата на държавния глава, разпространено днес до медиите.

В него се отбелязва, че през последните близо шест месеца българското общество стана свидетел на организирана клеветническа кампания срещу държавния...

Президентството: Плевнелиев ще заведе дела срещу медии и клеветници срещу него

През последните близо шест месеца българското общество стана свидетел на организирана клеветническа кампания срещу държавния глава, която отдавна премина всякакви граници, се казва в съобщение на прессекретариата на държавния глава.

#ДАНСwithme 123 пак поиска оставка и нови избори

Около 100 души беше шествието на недоволните в центъра на София

    


Qualcomm създават процесор копие на човешки мозък

Zeroth се обучава сам и работи на принципа на човешките неврони

Корабоплаването остава златното перо на гръцката икономика

Приносът на корабния бизнес през последните 10 години е 140 милиарда евро, сочи изследване на консултантската компания BCG.

прочети повече

Мел Гибсън продава обувки у нас

Холивудската звезда Мел Гибсън се пошегува пред CNN, че ще продава обувки из български магазини. Формалният повод за интервюто беше новата лента с негово участие „Мачете убива“, която вече се върти и по българските кина.

Фаблетът на HTC One Max най-сетне представен официално

Моделът разполага с революционен сензор за отпечатъци, с който бързо могат да се стартират различни приложения

Най-важните новини от деня, понеделник, 14 октомври

Пресните зеленчуци трайно поскъпват Малко по малко излизаме от сезона на пресните зеленчуци. Това показват ценовите тенденции на пазара на едро...

Верига кина забрани на Мадона да стъпва в салоните й


Мадона получи забрана от киноверига да посещава прожекции в салоните й, след като певицата е подразнила посетители на фестивала в Ню Йорк. По време на прожекция тя не е изключила телефона си и непрестанно е писала съобщения.

"Докато тя не се извини на зрителите, забраната е в сила", пише в Twitter директорът на базираната в Тексас верига Alamo Drafthouse Тим Лийг, чийто екип е известен с пълната си безкомпромисност спрямо тези, които нарушават реда в салоните или смущават...

Ген.Кирчо Киров: България е мишена за терористите

Нашите служби работят на върха на своите възможности Още 2004-2005г. ние получихме информация от достоверен източник, че България е под потенциална терористична заплаха и е мишена на такива организации. Дори ние сме давали предхождащи сигнали за такива атаки на други държави. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ ген. Кирчо Киров, бивш шеф на Националната разузнавателна служба.

Видео: Десетки пострадаха при рухването на пешеходен мост в Китай



Китайската телевизия разпространи в понеделник видеозапис на инцидент, при който десетки хора паднаха в дълбока 2 метра вода при рухването на пешеходен мост в източната част на страната.

Това се е случило в неделя около 10:10 сутринта на популярно сред туристите място в планините Лушан, обясни националната телевизия CCTV.

На кадрите се вижда как служители в природния парк се втурват да помагат и да хвърлят на пропадналите помощни средства.

Повече от 10...

Президентството: Кампанията срещу Плевнелиев премина всякакви граници

През последните близо шест месеца българското общество стана свидетел на организирана клеветническа кампания срещу държавния глава, която отдавна премина всякакви граници, се казва в съобщение на прессекретариата на държавния глава.

„Невярната и манипулативна информация, която тенденциозно обикаля определени медии, цели да урони доброто име  ... През последните близо шест месеца българското общество стана свидетел на организирана клеветническа кампания срещу държавния глава, която отдавна премина всякакви граници, се казва в съобщение на прессекретариата на държавния глава. „Невярната и манипулативна информация, която тенденциозно обикаля определени медии, цели да урони доброто име ...

Плевнелиев: Атаките срещу президентството целят предизвикване на хаос в държавата

През последните близо шест месеца българското общество стана свидетел на организирана клеветническа кампания срещу държавния глава, която отдавна премина всякакви граници, се казва в съобщение на прессекретариата на държавния глава.

„Невярната и манипулативна информация, която тенденциозно обикаля определени медии, цели да урони доброто име  ... През последните близо шест месеца българското общество стана свидетел на организирана клеветническа кампания срещу държавния глава, която отдавна премина всякакви граници, се казва в съобщение на прессекретариата на държавния глава. „Невярната и манипулативна информация, която тенденциозно обикаля определени медии, цели да урони доброто име ...

Гръцкото правителство представи нови правила, улесняващи имигрантите


Гръцкото правителство представи днес нови имиграционни правила, съобщи вестник "Катимерини", цитиран от БТА.

По-рано тази година беше взето решение за премахване на предишното законодателство, позволяващо на второ поколение имигранти да получават гръцко гражданство, ако родителите им са живели в Гърция легално най-малко пет години.

Според новите правила децата на хора, които са имигрирали в Гърция, ще могат да кандидатстват за гражданство, щом навършат 18 години, стига...

Как бабите разглезват децата

... и рушат авторитета на родителите

    


Фандъкова: Няма възможност да се предоставят общински постройки за бежанци

Нямаме възможност на територията на София да се предоставят общински постройки за тази цел, заяви пред журналисти кметът Йорданка Фандъкова. 
„Имаме недостиг и на общински жилища, и на центрове. За съжаление по-често не сме достатъчно подготвени за която и да било криза, която идва. Когато дойде криза, никой не знае каква точно ще бъде обстановкат Нямаме възможност на територията на София да се предоставят общински постройки за тази цел, заяви пред журналисти кметът Йорданка Фандъкова. „Имаме недостиг и на общински жилища, и на центрове. За съжаление по-често не сме достатъчно подготвени за която и да било криза, която идва. Когато дойде криза, никой не знае каква точно ще бъде обстановкат

Намериха пари за заплати в "Напоителни системи"

До края на седмицата ще изплатим заплатите на служителите в „Напоителни системи”. Това заяви земеделският министър Димитър Греков...

Забавените заплати в "Напоителни системи" ще бъдат преведени до дни (видео)


До края на седмицата ще бъдат преведени забавените заплати на служителите на "Напоителни системи", а средствата ще бъдат осигурени от бюджета на министерството на земеделието, съобщи Би Ти Ви.

Това стана ясно след среща на работещите в дружеството с министъра на земеделието Димитър Греков.

Министърът се ангажира да бъдат направени и законови промени, които занапред да гарантират прозрачност в дейността на дружеството, а също и с план за изчистване на задълженията на...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване