980 лв. максимална пенсия от юли 2016-а обещават управляващите юли

420 лева минимална работна заплата от януари 2016 г. и максимална пенсия от 980 лева от юли същата година - това прогнозират управляващите в средносрочната прогноза за бюджетната политика, която е приложена и към законопроекта за държавния бюджет за догодина.

84 години от рождението на Йордан Радичков

Йордан Радичков

На днешния 24 октомври честваме рождението на един голям български писател, драматург и сценарист. Вероятно мнозина от вас си спомнят колоритния Йордан Радичков, който ни напусна едва преди 10 години. В този материал ще научите повече за живота и творчеството на твореца.

Йордан Радичков е роден на 24 октомври 1929 г. в с. Калиманица, Монтанско. През 1947 г. завършва гимназия в Берковица. Работи като кореспондент и редактор  във вестник „Народна младеж”, редактор във вестник„Вечерни новини”, в Българска кинематография, редактор и член на редакционната колегия на вестник Литературен фронт(1962-1969).

От 1973 до 1986 г. е съветник в Съвета за развитие на духовните ценности на обществото към Държавния съвет на Република България. От 1986 до 1989 г. е заместник-председател на Съюза на българските писатели. Творческите изяви на Радичков датират от 1949 година, когато той публикува свои младежки разкази. През 1959 г. издава първата си книга с разкази „Сърцето бие за хората”. „Прости ръце”(1961), „Обърнато небе”(1962), „Планинско цвете”(1964), „Шарена черга”(1964) са само малка част от неговите творби в следващите години. През 70-те години на миналия век Радичков публикува романите си „Всички и никой”(1975) и „Прашка”(1977). Тогава създава и драматургичните си творби „Януари”(1974), „Лазарица”(1979) и „Опит за летене”(1979). 

През 1984 г. излиза от печат сборникът с разкази и новели „Верблюд”, а през 1988 г. романът „Ноев ковчег”. През последните години от живота си Радичков добавя нови щрихи в творчеството си — излизат сборниците с разкази: „Хора и свраки”(1990), „Малки жабешки истории”(1994), „Мюре”(1997), „Умиване лицето на Богородица”(1997), ”Автострада”(1999) и „Пупаво време”(2000).

Йордан Радичков е писател, за когото правилата в художествената литература губят своята традиционна роля. Той е създаващият алтернативи творец. Затова и интересът към неговото творчество е толкова голям. Два пъти е номиниран за Нобеловата награда за литература. Произведенията му са превеждани на 37 езика и са издадени в 50 страни по света.

В България е носител на наградите: голяма награда за литература „Добри Чинтулов”(1980), награда „Аскеер”(1996) за цялостен принос в развитието на театралното изкуство, национална литературна награда „Петко Славейков”(1998), голяма награда за литература на Софийски университет „Св.Климент Охридски”(2001). През 2000 г. е удостоен с орден “Стара Планина” първа степен за цялостен принос в българската култура. През 2003 г. е удостоен и с държавната награда за култура „Паисий Хилендарски”. Умира в София на 21 януари 2004 година.

Статията "84 години от рождението на Йордан Радичков" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Падането на забраната за пушене мина първа цедка

Цигарите ще са позволени в нощни клубове, а собствениците на заведения до 70 кв. м сами ще решават дали в тях да се дими. Промените бяха подкрепени от депутати от БСП и ДПС. Против бяха представителите на ГЕРБ и Георги Кадиев от БСП. Социалистът Жельо Бойчев се въздържа.



























Цигарите ще са позволени в нощни клубове, а собствениците на заведения до 70 кв. м сами ще решават дали в тях да се дими. Промените бяха подкрепени от депутати от БСП и ДПС. Против бяха представителите на ГЕРБ и Георги Кадиев от БСП. Социалистът Жельо Бойчев се въздържа.

Галабин Боевски се завърна в България

Олимпийският шампион Гълъбин Боевски вече е в България. Не е ясно каква е причината за завръщането му, тъй като той бе осъден на 9 години и 4 месеца затвор от съд в Бразилия за наркотрафик.

Станишев бесен на своите за земята: Какво да кажа в Брюксел?

Бурен скандал и силно Бурен скандал и силно "набиване на канчетата" заради решението за удължаване на мораториума за купуване на земя от чужденци е имало на заседанието на червената група. Това разказаха присъствали на инфарктната сбирка на "Позитано" 20 късно във вторник. Соцлидерът Сергей Станишев бил бесен на своите, че подценили ситуацията, не подготвили адекватн

„Кауза Разград“ спира шофьори-нарушители с фиданки

Бързонабираща привърженици група във Фейсбук мести дейността си в реалността. „Кауза Разград“ съществува от няколко месеца, вече наброява близо 2000 човека. Сред най-честите теми, които те дискутират в социалната мрежа, е неправилното паркиране, именно с него ще се опитат да се справят в петък. „Да спрем паркирането на зелените площи“ е надсловът на акцията на „Кауза Разград“. Подходът на членовете на групата е оригинален – на две места почти по едно и също време ще бъдат засадени фиданки, така ще се попречи на нахалниците д...

Великобритания търси как да си взема помощите обратно

Великобритания обмисля начини да си върне социалните помощи, изплатени на имигранти от други страни в ЕС, изисквайки ги от правителствата на родните им страни, съобщава Би Би Си.
Мярката ще предвижда възможност да се изискват обратно парите за помощите през първите 2 г., в които имигрантът пребивава на Острова. Великобритания обмисля начини да си върне социалните помощи, изплатени на имигранти от други страни в ЕС, изисквайки ги от правителствата на родните им страни, съобщава Би Би Си. Мярката ще предвижда възможност да се изискват обратно парите за помощите през първите 2 г., в които имигрантът пребивава на Острова.

Адвокат на Боевски: Завръщането в България е станало по легален начин

Осъденият за трафик на кокаин в Бразилия Гълъбин Боевски изненадващо се прибра в България. Екип на БНТ го засече в 14 ч на аерагора София. Той бе посрещнат от част от семейството си и се качи в такси.

В Бразилия олимпийският ни шампион по вдигане на тежести бе осъден през май миналата година на 9 години и четири месеца. Щангистът бе задържан пре Осъденият за трафик на кокаин в Бразилия Гълъбин Боевски изненадващо се прибра в България. Екип на БНТ го засече в 14 ч на аерагора София. Той бе посрещнат от част от семейството си и се качи в такси. В Бразилия олимпийският ни шампион по вдигане на тежести бе осъден през май миналата година на 9 години и четири месеца. Щангистът бе задържан пре

Протестът подкрепи студентите в СУ

/КРОСС/ Близо 100 души се събраха и тази вечер пред сградата на Министерски съвет в столицата. Те излязоха с традиционните вече искания за оставка на правителството на Пламен Орешарски. Недоволните граждани скандираха обичайното „Оставка" и носеха плакати с надписи „Кой?" и „България има президент обединител". Шествието измина редовния си маршрут до Народното събрание. Без да спират хората продължиха към ректората на Софийския университет, където изразиха подкрепата си към протестиращите студенти, окупирали една от университетските аудитории. Под прозорците на "Алма Матер" се чуваха скандирания като "студенти-юнаци" и "с вас сме". 

Реал Мадрид се справи с Ювентус

Доста измъчена, но в крайна сметка победа записа „Реал Мадрид” в днешното голямо дерби в Шампионската лига срещу „Ювентус”. Белите спечелиха и след като играха цяло полувреме с човек повече. „Реал” започна по-добре мача и успя да си осигури ранен аванс – в 4-тата минута Анхел Ди Мария много хитро изведе Кристияно Роналдо сам срещу Буфон и португалецът го излъга лесно, за да вкара на празна врата - 1:0. След гола обаче „Ювентус” постепенно започна да взима инциативата, а най-деен беше Карлос Тевес, който стреля на няколко пъти от различна дистанция, но без да притесни сериозно Икер Касияс. Натискът на торинци обаче ставаше все по-осезаем и в 22-рата минута логичното се случи – центриране отдясно завърши с удар с глава на Погба, К...

Меркел протестира пред Обама за подслушване на телефона й


Кацлерът Ангела Меркел протестира пред президента Барак Обама по повод информация, че мобилният й телефон е подслушван от американските спецслужби, съобщи "Ройтерс".

Според говорител на правителството Германия разполага с подобни данни.

Меркел е провела телефонен разговор с Обама в сряда и е настояла на незабавно и изчерпателно разясняване.

Канцлерът е добавила, че ако подобно следене наистина е имало, "то е напълно неприемливо".


Александровската гробница в надпревара за Топ 10 на “Чудесата на България”

Александровската гробница участва в класацията за Топ 10 на българските чудеса на новото хилядолетие. Всеки, който иска да се включи в националния вот може да го направи до неделя, като гласуването е до полунощ, каза директорът на ТИЦ Красимир Пилев.

“Чудесата на България” е инициатива за популяризиране на българските забележителности.Всеки желаещ може да гласува за фаворита си от 50-те големи открития, направени в периода 2000-2013 г. Обектите, които се конкурират, са предложени от ръководителите на археологически екипи, директорите на музеи, експерти в общините и министерствата.

Уникалната Александровска гробница е открита през 2000-та г. от археолога Георги Китов. Тя е един от-най- ярките паметници на Тракийската култура. От 2011-та година гробницата е част от 100-те национални туристически обекта.

Всеки, който иска да подкрепи в класацията Александровската гробница, може да го направи на сайта на Чудесата на България – www.bgchudesa.com

 

Репортаж гледайте в новините

 

 

Анжелина Янева

 

"Манчестър Сити" оцеля срещу Миланов и ЦСКА

"Манчестър Сити" оцеля срещу ЦСКА (Москва), за който цял мач игра Георги Миланов. Английският гранд спечели с 2:1 като гост в Санкт Петербург в Шампионската лига. В последната минута Кейсук Хонда имаше златен шанс да изравни.

ЦСКА поведе с попадение на сърбина Зоран Тошич в 32-ата минута. Но само след 120 секунди Серхио Агуеро изравни. Аржентине "Манчестър Сити" оцеля срещу ЦСКА (Москва), за който цял мач игра Георги Миланов. Английският гранд спечели с 2:1 като гост в Санкт Петербург в Шампионската лига. В последната минута Кейсук Хонда имаше златен шанс да изравни. ЦСКА поведе с попадение на сърбина Зоран Тошич в 32-ата минута. Но само след 120 секунди Серхио Агуеро изравни. Аржентине

Нов мораториум върху здравия разум

Така нареченият “нов мораториум Така нареченият “нов мораториум" граничи с понятието “престъпно безумие", въведено в българския политически жаргон преди точно сто години. И ако политиката от 22 октомври 2013 г. бъде продължена, тази дата може да остане в учебниците наравно с 16 юни 1913 г. Ден, в който борбите, лишенията, жертвите и успехите на десетилетия и на цяло поколение

Пореден протест срещу кабинета на в столицата

Протестиращи за поредна вечер се събраха пред сградата на Министерски съвет в столицата, предаде Агенция „Фокус”. Протестното шествие премина покрай сградата на Народното събрание, но без да спират недоволните граждани продължиха към сградата на Софийския университет „Св. Климент Орхидски”, а след това се насочиха към Националната библиотека. Протестиращите издигнаха плакати „Кой?” и „България има президент обединител”. Събралите се хора скандираха „Оставка” и развяваха българското знаме. Протестите срещу кабинета „Орешарски" започнаха пр...

Иззети са 800 метра бракониерски мрежи за улов на калкан при проверка по Черно море

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Добрич са извършили проверки по Черно море и на езеро „Дуранкулак“. От водите на Черно море са извадени 800 метра бракониерски хрилни мрежи за улов на калкан, като в тях не е имало улов.

Кръстиха Джордж, най-малкия принц на Великобритания

Синът на херцога и херцогинята на Кеймбридж, трети по линията на британския престол, получи днес християнското си кръщение.

Криско нападна Нел в леглото: Като ме харесваш, к’во се правиш на луда

Красивата Нел бе нападната от рапъра Криско тази вечер в "Музикална академия" по TV7. 

Късно през нощта той буквално нахлу в нейното легло. Желанието му бе "само да се гушкат". 

Красивата Нел се опита да го изгони в неговото легло, но той бе упорит и сърдито я смъмри "като ме харесваш, к’во се правиш на луда". 

Неговото упорство стигна дот Красивата Нел бе нападната от рапъра Криско тази вечер в "Музикална академия" по TV7. Късно през нощта той буквално нахлу в нейното легло. Желанието му бе "само да се гушкат". Красивата Нел се опита да го изгони в неговото легло, но той бе упорит и сърдито я смъмри "като ме харесваш, к’во се правиш на луда". Неговото упорство стигна дот

Цветанов не бил опасен, за да го регистрира МВР

До месец Софийският административен съд ще реши дали бившият вътрешен министър Цветан Цветанов трябва да се подчини на полицейското разпореждане да му бъде направена криминална регистрация. От 12 юни Цветанов е обвиняем за престъпление по служба. То е умишлено и според Закона за МВР трябва да бъде вписан в регистъра на криминално проявените.
До месец Софийският административен съд ще реши дали бившият вътрешен министър Цветан Цветанов трябва да се подчини на полицейското разпореждане да му бъде направена криминална регистрация. От 12 юни Цветанов е обвиняем за престъпление по служба. То е умишлено и според Закона за МВР трябва да бъде вписан в регистъра на криминално проявените.

В Русе разследват бизнесмен, укрил 700 000 лв. данъци

Престъплението е извършено за периода 2006 г.-2012 г.

Криско налетя на Нел в леглото: Като ме харесваш, к’во се правиш на луда

Красивата Нел бе нападната и рапъра Криско тази вечер в Красивата Нел бе нападната и рапъра Криско тази вечер в "Музикална академия" по TV7. Късно през нощта той буквално нахлу в нейното легло. Желанието му бе "само да се гушкат". Красивата Нел се опита да го изгони в неговото легло, но той бе упорит и сърдито я смъмри "като ме харесваш, к’во се правиш на луда". Неговото упорство стигна дота

Обезопасиха джамията

Ден след публикация в www.dariknews.bg, информираща за падане на камъни от минарето на джамията „Магбул Ибрахим паша“ в Разград, бяха взети мерки за обезопасяването на сградата – видя репортер на Дарик. Частта на храма откъм минарето, откъдето в понеделник от височина 20 метра падна около 20-килограмов каменен отломък, е оградена с червено-бяла лента. Обезопасителната маркировка се вижда отдалеч и м...

Нигер със спад в детската смъртност

Има световен недостиг от 3,5 млн. доктори и медицински персонал

В страната на глупостта

Ако депутатите бяха прочели наскоро договора, с който България влезе в ЕС, щяха поне да се замислят, преди да приемат смешния мораториум за земята. И да разберат, че така не само го нарушават, ами съобщават на Европа да внимава много с българските законотворци, защото никога не е сигурно каква глупост ще сътворят.
И сякаш да опровергаят тези, коит Ако депутатите бяха прочели наскоро договора, с който България влезе в ЕС, щяха поне да се замислят, преди да приемат смешния мораториум за земята. И да разберат, че така не само го нарушават, ами съобщават на Европа да внимава много с българските законотворци, защото никога не е сигурно каква глупост ще сътворят. И сякаш да опровергаят тези, коит

Прокуратурата преценява искането за сваляне имунитета на Станишев

Главният прокурор Сотир Цацаров ще изиска становище от наблюдаващия прокурор по делото срещу лидера на БСП Сергей Станишев, за да прецени дали има основания за отправяне на искане до Народното събрание за снемане на имунитета на Станишев.

Москва промени обвиненията срещу хората на "Грийнпийс"

Новите обвинения са по-малко сурови и активистите могат да получат по тях до 12 години затвор

Арестуваха трима роми на остров Лесбос, отвлекли бебе

Трима членове на ромската общност в Гърция бяха арестувани на остров Лесбос по подозрение, че са отвлекли бебе, което опитали да впишат в гражданския регистър, съобщи полицейски източник, цитиран от АФП.Става дума за 51-годишна жена, 21-годишния син и 19-годишна жена. Детето е на 2,5 месеца, съобщи представителят на полицията Панайотис Кордон Трима членове на ромската общност в Гърция бяха арестувани на остров Лесбос по подозрение, че са отвлекли бебе, което опитали да впишат в гражданския регистър, съобщи полицейски източник, цитиран от АФП.Става дума за 51-годишна жена, 21-годишния син и 19-годишна жена. Детето е на 2,5 месеца, съобщи представителят на полицията Панайотис Кордон

Протестиращи: България има президент обединител

Протестиращи се събраха пред сградата на Министерски съвет в столицата за поредна вечер, съобщи Фокус.

Те заявиха, че блокират движението на кръстовището на Орлов мост в подкрепа на студентите, които по-рано днес окупираха аудиторията в Софийски университет.

































... Протестиращи се събраха пред сградата на Министерски съвет в столицата за поредна вечер, съобщи Фокус. Те заявиха, че блокират движението на кръстовището на Орлов мост в подкрепа на студентите, които по-рано днес окупираха аудиторията в Софийски университет. ...

Протестът тази вечер - в подкрепа на студентите (обновена)

Протестиращи се събраха пред сградата на Министерски съвет в столицата за поредна вечер, съобщи Фокус. Протестното шествие премина покрай сградата на Народното събрание, но без да спират недоволните граждани продължиха към сградата на Софийския университет „Свети Климент Орхидски Протестиращи се събраха пред сградата на Министерски съвет в столицата за поредна вечер, съобщи Фокус. Протестното шествие премина покрай сградата на Народното събрание, но без да спират недоволните граждани продължиха към сградата на Софийския университет „Свети Климент Орхидски", а след това се насочиха към Националната библиотека ...

Ще платим скъпа цена в загубено доверие

Решението на НС да удължи с още 7 г. мораториума за продажба на земя на чужденци в противоречие както с поетите договорни ангажименти, така и с правото на ЕС, без анализ на последиците и без анализ на нуждите, единствено в отговор на надигащите се ксенофобия и популизъм е присъда над десетилетните усилия за европеизация Решението на НС да удължи с още 7 г. мораториума за продажба на земя на чужденци в противоречие както с поетите договорни ангажименти, така и с правото на ЕС, без анализ на последиците и без анализ на нуждите, единствено в отговор на надигащите се ксенофобия и популизъм е присъда над десетилетните усилия за европеизация

Държавен фонд „Земеделие“ подпомага уязвими лица в община Бяла

На 21.10.2013г. в община Бяла започна раздаването на хранителни продукти от БЧК по Програма „Разпределение на храни от интервенционните запаси на ЕС за най-уязвими лица“. Български Червен кръст партнира на правителството при осъществяването на мащабна програма за разпределение на хранителни продукти на уязвими граждани, финансирана от Европейския съюз и прилагана от Държавния фонд „Земеделие“.

Гълъбин Боевски се завърна тайно у нас

Гълъбин Боевски се прибра тайно в България с полет от Париж. Нито той, нито посолството ни в Бразилия дават информация за ненадейното му завръщане в родината ни.

Арестуваха трима роми на остров Лесбос, отвлекли бебе

Трима членове на ромската общност в Гърция бяха арестувани на остров Лесбос по подозрение, че са отвлекли бебе, което опитали да впишат в гражданския регистър, съобщи полицейски източник, цитиран от АФП.Става дума за 51-годишна жена, 21-годишния син и 19-годишна жена. Детето е на 2,5 месеца, съобщи представителят на полицията Панайотис Кордон Трима членове на ромската общност в Гърция бяха арестувани на остров Лесбос по подозрение, че са отвлекли бебе, което опитали да впишат в гражданския регистър, съобщи полицейски източник, цитиран от АФП.Става дума за 51-годишна жена, 21-годишния син и 19-годишна жена. Детето е на 2,5 месеца, съобщи представителят на полицията Панайотис Кордон

Гълъбин Боевски се прибра в България

Гълъбин Боевски се прибра в България с полет от Париж днес в 14.00 ч., съобщи БНТ. Той обаче отказа всякакъв коментар. Адвокатът му Ивайло Дерменджиев също заяви пред телевизионния канал, че не е оторизиран да говори по случая. Преди две години Боевски беше арестуван на летището в бразилския град Сао Паулу с 9 кг кокаин. По-късно той беше осъден на 9 години и 4 месеца затвор.През 2012 г. второинстанционният апелативен съд в Бразилия отказа да намали присъдата на олимпийския и световен ш...

Филев с два опита взема 12 000 лева

С два успешни опита общо  в изхвърлянето и изтласкването  Ивайло Филев си осигури  държавна премия от 12 хил. лева от световното по вдигане на тежести. Във Вроцлав българинът завърши шести в кат. до 62 кг, като събра в двубоя 293 кг  (133 и 160 кг). В изтласкването националът на два пъти опита 165 кг, но не успя. А дори и да ги бе вдигнал, ставаше С два успешни опита общо в изхвърлянето и изтласкването Ивайло Филев си осигури държавна премия от 12 хил. лева от световното по вдигане на тежести. Във Вроцлав българинът завърши шести в кат. до 62 кг, като събра в двубоя 293 кг (133 и 160 кг). В изтласкването националът на два пъти опита 165 кг, но не успя. А дори и да ги бе вдигнал, ставаше

Акция в Сандански за бащата на русата Мария

Полицаи са претърсили адреса на предполагаемия баща на русата Мария, която беше открита преди седмица в цигански катун в Гърция. По сигнал на местен бизнесмен властите на южната ни съседка са изпратили име на българина, който по регистрация се водел в Сандански.

Гълъбин Боевски се върна в България /Видео/

/КРОСС/ Изненадващо Гълъбин Боевски се завърна в България. Той е кацнал на летище София днес в 14:00 часа с полет от Париж.  "Няма какво да кажа", заяви Боевски на въпрос на БНТ какво му се е случило. "Беше важно за вас преди две години, вече не е важно!", каза още шампионът по вдигане на тежести. Той не пожела да отговори дали вече е оневинен или предсрочно освободен. От посолството на България в Бразилия заявиха, че нямат право да дават информация по случая. Въпросът дали е някакво споразумение между България и Бразилия и дали е оневинен, също остана без отговор. "Не знам, да ви кажа точно, по-скоро жена му трябва да питате, тя е на място там. Движат се документи, но да ви кажа нещо конкретно - не мога, а и нямам оторизация", заяви адвокатът на Гълъбин Боевски в България - Ивайло Дерменджиев на въпрос как се движи делото на Боевски. На въпрос на БНТ възможно ли е той да не е вече в Бразилия, Дерменджиев отговаря: "А... защо така решихте? По-скоро не... Но той или ще е в Бразилия, или ще е в България!" Дерменджиев заяви, че представлява Боевски в България, а по производствата там имало си местни адвокати. Преди две години Боевски беше арестуван на летището в бразилския град Сао Паулу с 9 кг кокаин. По-късно той беше осъден на 9 години и 4 месеца затвор. През 2012 година второинстанционният апелативен съд в Бразилия отказа да намали присъдата на олимпийския и световен шампион по вдигане на тежести. video:http://bnt

Гълъбин Боевски се прибра в България (допълнена)


Бившият български щангист Гълъбин Боевски  се прибра в България, съобщи БНТ като показа кадри и от пристигането му на летище "София" с полет от Париж. Боевски не пожела да отговори на никакъв въпрос.

Служителка на посолството на България в Бразилия обясни пред БНТ, че няма право да дава информация по случая.  Адвокатът му в България също отказа подробности като от разговора с него се разбра, че той не знае със сигурност, че Боевски вече е пристигнал в България.

Пред БиТиВи...

Гълъбин Боевски се прибра в България


Бившият български щангист Гълъбин Боевски  се прибра в България, съобщи БНТ като показа кадри и от пристигането му на летище "София" с полет от Париж. Боевски не пожела да отговори на никакъв въпрос.

Точно преди една година Регионалният федерален трибунал на Сао Пауло потвърди присъдата му от 9 години и 4 месеца. Той я получи след като беше задържан на летището в града през октомври 2011 г. при напускане на страната след като в куфарите му бяха открити наркотици.

Близо 7...

Неочаквано! Боевски кацна в София

 Гълъбин Боевски кацна на Летище София.

От БНТ съобщиха, че вероятно е пуснат предсрочно.

Днес в 14 часа Гълъбин Боевски се прибра в България с полет от Париж.

Преди две години Боевски беше арестуван на летището в бразилския град Сао Паулу с 9 кг кокаин. По-късно той беше осъден на 9 години и 4 месеца затвор. През 2012 година второинстанционният апелативен съд в Бразилия отказа да намали присъдата на олимпийския и световен шампион по вдигане на тежести.

Единствено репортерът на БНТ Йордан Димитров посрещна Боевски на летище София.

Йордан Димитров, БНТ:
- Здравейте от националната телевизия! Кажете ни какво се случи, все пак вече сте на свобода?

Гълъбин Боевски:
- Няма какво да кажа.

Йордан Димитров, БНТ:
- Важно е, отразявахме този случай...

Гълъбин Боевски:
- Беше важно за вас преди две години, вече не е важно!

Йордан Димитров, БНТ:
- Вече оневинен ли сте в крайна сметка или предсрочно освободен? ... Кажете какво се случи?

Гълъбин Боевски:
- Айде сега.

БНТ потърси отговор и от посолството на България в Бразилия. На въпроса какво могат да кажат за случая Гълъбин Боевски, от посолството отговориха:

- Ние можем да знаем, но нямаме право да даваме информация.

Йордан Димитров, БНТ:
- Защото аз днес го посрещнах на летището, да ни кажете какво е довело до неговото освобождаване.

- Съжалявам не мога да дам информация - отговориха пак от посолството.

Въпросът на Йордан Димитров дали е някакво споразумение между България и Бразилия и дали е оневинен остана без отговор.

БНТ потърси и адвоката на Гълъбин Боевски в България - Ивайло Дерменджиев.

Йордан Димитров, БНТ:
- Случаят Гълъбин Боевски как се развива?

Ивайло Дерменджиев, адвокат на Боевски:
- Не знам, да ви кажа точно, по-скоро жена му трябва да питате, тя е на място там. Движат се документи, но да ви кажа нещо конкретно - не мога, а и нямам оторизация.

Йордан Димитров, БНТ:
- Възможно ли е той да не е вече в Бразилия?

Ивайло Дерменджиев, адвокат на Боевски:
- А... защо така решихте?

Йордан Димитров, БНТ:
- Ми питам ви просто?

Ивайло Дерменджиев, адвокат на Боевски:
- По-скоро не... Но той или ще е в Бразилия, или ще е в България!

Йордан Димитров, БНТ:
- А вие го представлявате, негов адвокат сте, нали?

Ивайло Дерменджиев, адвокат на Боевски:
- Ами по производствата там по-скоро не бих казал, има си местни адвокати. В България - да.

Гълъбин Боевски е световен и олимпийски шампион на България по вдигане на тежести. По време на процеса срещу него за наркотрафик той постоянно твърдеше, че е невинен и деветте килограма кокаин са сложени в куфарите му без неговото знание. Днес на летище София Боевски просто се качи в такси пред слисаните погледи на всички и замина в неизвестна посока.

Източник: 24 часа

 

Ако бюджетът на НЗОК не се актуализира до 8 ноември, лекарите излизат на протест

Лекарите в страната ще започнат протести, ако бюджетът на НЗОК за тази година не бъде актуализиран. Очертава се дефицит от 150 млн. лева, което принуждава касата да намали заплащането на вече извършени медицински дейности от лечебните заведения, каза в предаването "Под лупа" зам.

Терзиев срещу №1 в света

Кирил Терзиев ще излезе срещу най-опитния в руския тим - Денис Царгуш (74 кг), на световните игри по бойни изкуства в Санкт Петербург. Представителят на сборная е двукратен №1 на планетата и в Европа, трети от олимпиадата Лондон 2012 в свободната борба. Българинът, който е трети на игрите Пекин 2008, ще се състезава за отбора на света. В планетарни Кирил Терзиев ще излезе срещу най-опитния в руския тим - Денис Царгуш (74 кг), на световните игри по бойни изкуства в Санкт Петербург. Представителят на сборная е двукратен №1 на планетата и в Европа, трети от олимпиадата Лондон 2012 в свободната борба. Българинът, който е трети на игрите Пекин 2008, ще се състезава за отбора на света. В планетарни

Изненадa: Гълъбин Боевски е в България

Именитият състезател по вдигане на тежести Гълъбин Боевски е в България, информира БНТ. Бившият спортист се прибра у нас с полет от Париж. Не е ясно каква е причината за завръщането му, тъй като Боевски бе осъден на 9 години и 4 месеца затвор от съд в Бразилия за наркотрафик. Очаквайте подробности!...

Гълъбин Боевски се завърна в България!

Гълъбин Боевски се завърна в България. Днес той изненадващо пристигна на летище София, съобщи БНТ. Нито той, нито от посолството ни в Бразилия, нито адвокатът му обясниха дали е предсрочно освободен от бразилския затвор и дали има налице някакво споразумение. По неофициална информация на ТВ7 Боевски е бил помилван с други осъдени по повод Световното в Бразилия.

Wall Street охлади оптимизма след върховете на S&P 500 и Nasdaq

Акциите на Apple поскъпнаха с близо 1% след представянето на iPad Air и iPad Mini

    


Миков: Решението НС за нивите е нищожно

За председателя на Народното събрание удължаването на мораториума за продажба на земеделска земя на чужденци е ненужно, противоконституционно и популистко, а решението – нищожно.

Предстоящи събития в страната за утре, 24 октомври

София /КРОСС/ От 09:00 ще се проведе заседание на Народното събрание. ***София /КРОСС/ От 09.00 часа в зала „Витоша" на Интер Експо Център ще се проведе 11-тия ежегоден форум за насърчаване на предприемачеството в България „The European Day of the Entrepreneur 2013" в рамките на Европейската седмица на малките и средни предприятия. Участие ще вземе зам.-министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева. ***София /КРОСС/ От 09.00 часа в аула „Раковски" във Военна академия „Г. С. Раковски", ще се проведе научна конференция „От Лондон през Букурещ до Ньой". Участие ще вземе началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Иван Жерков. ***София /КРОСС/ В хотел „Шератон", Зала „Роял", президентът Росен Плевнелиев ще открие конференцията:„Трансатлантическо икономическо сътрудничество за конкурентоспособност и растеж. Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции: перспективите на България". ***София /КРОСС/ От 09:30 ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС). ***София /КРОСС/ От 9:30 часа в зала Витоша на Интер Експо Център-София, ще се проведе издание на Европейския ден на предприемача (ЕДП). ***София /КРОСС/ От 10:00 в Столичен общински съвет ще се проведе заседание

Германските магистрали по-евтини от българските

С нова наредба, изработена по германски модел, към Закона за обществените поръчки (ЗОП) ще се даде възможност за намаляване на цените в строителството на обекти, градени с пари от хазната или от еврофондовете.

Гълъбин Боевски изненадващо се завърна в България

Той бе осъден в Бразилия за трафик на 9 кг наркотици

Прокуратурата няма общо с прибирането на Боевски

Сотир Цацаров не знае за общи действия на нашите и бразилските власти

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване