Температурите слабо ще се понижат

Днес главно над югозападната половина от страната и крайните северозападни райони. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от източната четвърт. Температурите слабо ще се понижат. Минималните ще са между 5° и 10°, по Черноморието до 12°-14°, максималните между 18° и 23°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова. Над Черноморието ще е предимно слънчево, със слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максимални температури: 17°-19°. Температурата на морската вода е 16°. Над планините ще има временни увеличения на облачността. Вятърът ще е слаб, от източната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метр...

Държавата срещу банките в сблъсък заради кредитите

Управляващите готвят законови промени за кредитирането

    


На бул. "Витоша" ще се появи и бронзова скулптурна композиция


На столичния булевард "Витоша" ще бъдат поставени и бронзови скулптури, които ще образуват композиция на името на известния български автор и общественик Алеко Константинов. За целта в четвъртък Столичният общински съвет ще гласува предложение на съветниците Малина Едрева (ГЕРБ), Калоян Паргов (БСП), Вили Лилков (ДСБ) и Любомир Дацов (НДСВ) за обявяването на конкурс за избор на изпълнител на идеята.

Фигурите ще бъдат разположени между входа към метростанцията от страната на...

Иван Иванов остава депутат

Иван Иванов от „Коалиция за България“ не е встъпвал в длъжност като зам.-министър на вътрешните работи и следователно не е преставал да бъде депутат, какъвто е и днес. Това реши единодушно Конституцонният съд (КС) и обяви, че народният представител не е изпадал в състояние на несъвместимост. 

За назначението на Иванов в изпълнителната власт... Иван Иванов от „Коалиция за България“ не е встъпвал в длъжност като зам.-министър на вътрешните работи и следователно не е преставал да бъде депутат, какъвто е и днес. Това реши единодушно Конституцонният съд (КС) и обяви, че народният представител не е изпадал в състояние на несъвместимост. За назначението на Иванов в изпълнителната власт...

Борсата в Токио с доверие в японската икономика

Токийската фондова борса започна търговията в сряда с повишение от 0,48%, с доверие преди началото на обявяването на резултатите на японските компании, чиито печалби се подкрепят от слабата йена.

Бременна тръгва да припада, Обама я хваща

Барак Обама определено се грижи за здравето на своите сънародници. Докато произнасяше реч за здравната реформа в Розовата градина на Белия дом, американският президент влезе в ролята на “Бърза помощ”, като подкрепи бременна жена, стояща зад него, която бе на път да припадне. 
 Кармел Алисън страдала от диабет и не успяла да издържи Барак Обама определено се грижи за здравето на своите сънародници. Докато произнасяше реч за здравната реформа в Розовата градина на Белия дом, американският президент влезе в ролята на “Бърза помощ”, като подкрепи бременна жена, стояща зад него, която бе на път да припадне. Кармел Алисън страдала от диабет и не успяла да издържи

Благо след травма в глезена: Изпитах страшна болка

Изпитах страшна болка. При една ситуация през първата част глезенът на десния ми крак се обърна доста тежко и затова нямаше как да продължа да играя.

Това обяви след загубата с 0:4 от Изпитах страшна болка. При една ситуация през първата част глезенът на десния ми крак се обърна доста тежко и затова нямаше как да продължа да играя. Това обяви след загубата с 0:4 от "Локо" в Москва българският халф на "Амкар" Благо Георгиев. Той бе изкаран на носилка. След това се върна на терена с желание да продължи, но бързо стана ясно,

Шофьор карал без книжка 40 години

Водач от Великобритания е хванат да кара без шофьорска книжка в продължение на цели 40 години, съобщи BBC News.  В Бирмингам полицията спряла шофьор за рутинна проверка. Последният обяснил че е карал различни возила в продължение на цели четири десетилетия без да притежава свидетелство за управление.

Водач от Великобритания е хванат да кара без шофьорска книжка в продължение на цели 40 години, съобщи BBC News. В Бирмингам полицията спряла шофьор за рутинна проверка. Последният обяснил че е карал различни возила в продължение на цели четири десетилетия без да притежава свидетелство за управление.

Виж всички голове за вечерта в Шампионската лига (ВИДЕО)

Група Е "Стяуа" - "Базел" 1:1 Мартинс (88); Диас (48) "Шалке 04" - "Челси" 0:3 Торес (5, 69), Азар (87) Група F "Олимпик" - "Наполи" 1:2 А. Айо (86); Кайехон (42), Сапата (67) "Арсенал" - "Борусия" (Дорт) 1:2 Жиру (41); Мхитарян (16), Левандовски (82) Група G "Аустрия" - "Атлетико" (Мадрид) 0:3 Раул Гарсия (8), Диего Коща (20, 53)

Нов вид електрическа риба в Гаяна

Екип от учени откри нов вид електрически риби в река в Гаяна, съобщи във вторник на АФП колумбиецът Хавиер Малдонадо (Javier A. Maldonado-Ocampo), който ръководи мисията, организирана от музея Роял Онтарио (Royal Ontario Museum) в Торонто, Канада и Джортаунския университет в Гаяна.

Нов вид електрическа риба в Гвиана

Екип от учени откри нов вид електрически риби в река в Гаяна, съобщи във вторник на АФП колумбиецът Хавиер Малдонадо (Javier A. Maldonado-Ocampo), който ръководи мисията, организирана от музея Роял Онтарио (Royal Ontario Museum) в Торонто, Канада и Джортаунския университет в Гаяна.

Турция се пазари за бежанците

Турция иска в замяна на приемането обратно на своя територия на бежанците да бъде даден по-лек визов режим за турски граждани в Европейския съюз. Това стана ясно от думите на вицепремиера Цветлин Йовчев пред Би Ти Ви. Той обясни, че трябва да се подпише споразумение за реадмисия между ЕС и южната ни съседка, за да се гарантира връщането на нелегалн

Радуканов изгони две "стари кучета" от "Славия"

Новият наставник на Новият наставник на "Славия" Милен Радуканов е отстранил от тренировките двамата ветерани Живко Желев и Христо Янев, разбра "24 часа". Водилият два пъти ЦСКА специалист бил на мнение, че бившите национали ще развалят климата в съблекалнята. На двамата изгонени било обявено, че може да тренират с юношите, ако имат желание.

Ватикана основа крикет клуб Свети Петър

Най-добрите играчи ще влязат в сборен отбор

Меси и Кака се завърнаха, разочарование за Иван Иванов

Двама големи осветиха вечерта в Шампионската лига със завръщания - различни, но еднакво бляскави. Случи се на сблъсъка на колосите "Милан" и "Барселона" в Милано. Двубоят на марковите отбори с общо 11 европейски титли завърши 1:1.

Лионел Меси се върна след травма, която го извади от терените за близо месец. За първи път от 28 септември той бе ти Двама големи осветиха вечерта в Шампионската лига със завръщания - различни, но еднакво бляскави. Случи се на сблъсъка на колосите "Милан" и "Барселона" в Милано. Двубоят на марковите отбори с общо 11 европейски титли завърши 1:1. Лионел Меси се върна след травма, която го извади от терените за близо месец. За първи път от 28 септември той бе ти

Моуриньо: Важна победа

Жозе Моуриньо похвали футболистите си след класическия успех с 3:0 над Шалке в Шампионската лига. „Важна победа за нас. След мача с Базел, казах на футболистите си, че играта ни абсолютен боклук и трябва да поправим това. След това постигнахме две победи далеч от дома“, коментира португалският специалист след края на двубоя в Гелзенкирхен. В същото време героят за Челси Фернандо Торес, който вкара два гола за успеха, сподели: „Имахме късмет да отбележим ранен гол, а през втората част, класата в индивидуалностите на двата тима направи разликата....

Клоп: Фантастично представяне

Наставникът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп определи представянето на своя тим срещу Арсенал като „фантастично“. Немският тим се наложи с 2:1 на „Емиратс“, въпреки сериозните проблеми в редиците си. „Фантастично представяне. Отборът на Арсенал се намира в сензационна форма в момента, а ние успяхме да им създадем много проблеми. Мачът беше много отворен, и го спечелихме по фантастичен начин. Моят отбор даде всичко от себе си тази вече. Стартирахме много добре, свършихме изключително много работа, в моментите, в които не владеехме топката. Направи...

Тройна коалиция в Люксембург сваля Жан-Клод Юнкер

Либералите, социалистите и зелените в Люксембург започват преговори, за да отстранят от властта Християнсоциалната народна партия (ХСНП) на управляващия от 18 г. премиер Жан-Клод Юнкер, предаде АФП.
Трите партии получиха общо 32 от 60 места в парламента на предсрочните избори в неделя.






Либералите, социалистите и зелените в Люксембург започват преговори, за да отстранят от властта Християнсоциалната народна партия (ХСНП) на управляващия от 18 г. премиер Жан-Клод Юнкер, предаде АФП. Трите партии получиха общо 32 от 60 места в парламента на предсрочните избори в неделя.

И какво? ДПС и част от БСП излязоха най-европейци. Какво следва, обаче?

Мораториумът ще бъде отменен, той е правна безсмислица

Бойко Борисов и Волен Сидеров. Снимки: БТА и Булфото

България наруши договора си с Европейския съюз като гласува мораториум върху продажбите на земеделска земя на чужденци до 2020 г. Това решение се основава на чисто невежество и е правна безсмислица, която ще бъде отменена като противоконституционна.

След всички парламентарни драми и оперетни арии от страна на Борисов и хората му, че имало нова тройна коалиция, се оказа, че заедно с „Атака” гласува именно ГЕРБ, за предложение за мораториум, внесено от Волен Сидеров.
Онези, които се тръшкаха, че ни управляват национал-социалисти, сега трябва да обяснят каква е тази нова националистическа, ксенофобска и антиевропейска коалиция. В нея влязоха десните ГЕРБ, „Атака” и 59 от депутатите на БСП.
Единствените, които защитиха европейската политика на България, се оказаха хората на ДПС и част от социалистите. Михаил Миков обяви, че решението противоречи на конституцията, и че това е политически популизъм.
Остро мнение изказа и външният министър Вигенин (виж го най-долу).

А Бойко Борисов даде следното изумително обяснение какво може да очакваме: „…Там са толкова добронамерени хората към България в Европейската комисия, ако отиде човек и им обясни, че искаме малко да се отложи…”

Веднага дойдоха новини от Брюксел. България може да бъде съдена, да понесе глоби, но най-лошото е, че срива доверието към себе си. Има и по-лошо. Както съобщи „Ройтерс”: „…Ревизия на присъединителния договор на България може да бъде посрещната с реципрочни действия от страните членки на ЕС, включително с потенциално удължаване на изтичащата на 1 януари 2014г. забрана българи да могат да работят постоянно в която и да е държава от съюза.”
В момента България се изхранва благодарение на емигрантите и сезонните работници в Европа. Ами ако те си загубят статута за работа, за пребиваване дори?
Ами ако селското стопанство загуби субсидиите от ЕС? В момента то се крепи само на тях. Замислиха ли се онези поземлени родни чорбаджии, които искат да бъдат монополисти в земеделието в България и пишеха декларации да се удължи мораториумът, че още от догодина може да не получават субсидиии за зърнопроизводство и др.? А депутатите, които гласуваха това решение, замислиха ли се?

Някои казват, че мораториумът е стъпка към излизане от ЕС.
Какво следва, наистина? Президентът няма да наложи вето. Но ще прати решението на парламента в Конституционния съд. Ще му прехвърли горещия картоф. А съдът няма начин да не обяви този акт за противоконституционен. Защото

явно противоречи на чл. 22 от Конституцията

Той е допълнен през 2005 г., заради договора на България за присъединяване към ЕС и гласи:
„Чужденци и чуждестранни юридически лица могат да придобиват право на собственост върху земя при условията, произтичащи от присъединяването на Република България към Европейския съюз или по силата на международен договор, ратифициран, обнародван и влязъл в сила за Република България, както и чрез наследяване по закон.”
Договорът за присъединяване към ЕС е ратифициран и в сила и там пише, че от 1 януари се отваря пазарът на земята и за чужденци. Ясно е като бял ден, че Конституционният съд ще отмени този мораториум. Така ще обере ругателствата на националистите политици и все пак ще спаси страната от по-тежки последствия.
Още нещо – мораториумът на практика няма смисъл и се оказва чисто показен акт, чрез който някакви политици искат да се разпишат като големи защитници на националните интереси. Защо?
Защото по договора с ЕС забраната след 1 януари 2014 г. пада за граждани на ЕС, които вече не се третират като чужденци – ние сме един съюз, една държава, Европейски съединени щати. По законодателствато като страна ...

Преглед на печата

В броя на встник "Посредник" днес пише: Колко пъти са ремонтирали най-новата детска площадка в плевен преди да бъде открита и защо Как 17-годишен, задържан за грабеж, обяснил за какво са му били парите Къде и защо вместо от първи сняг, живеещите в голям район бяха изненадани от валеж на стиропор Справят ли се лозарите със субсидия от 30 лева на декар според директора на илв В какво е вложена поредната инвестиция в общинската болница в Червен бряг и какъв е нейният размер От 5 до колко годишни бяха състезателите в поредното шахматно състезание. ...

Пламен Борисов: В момента едно дете се ражда в бежанския лагер на Ковачевци

Със зам.председателя на Общинския съвет на Перник Пламен Борисов разговаряме по темата с бежанците в Ковачевци.

Господин Борисов, как гледате на бежанската вълна, която идва от Сирия тук, в България?
Не знаем дали е само от Сирия. Аз сутринта бях в Ковачевци. Присъствах на общоселско събрание по въпроса. След това посетих и самия лагер. Вярно само до вратата, но успях да разговарям с хората. Специално в Ковачевци са уплашени, както местните хора, не по - малко уплашени са и самите бежанци. Никой не знае какво се случва и как това нещо им е дошло до главата. Според това, което...

Продължава

Вл. Караилиев: Кой и как превърна екоселище Ковачевци в бежански лагер?

С председателя на общинския съвет на Перник Владислав Караилиев разговаряме по актуалната тема с бежанците в района.

Смятате ли, че България трябва да приема бежанци в пределите си?
Аз смятам, че всяка една европейска страна би трябвало, при съответните възможности тези бежанци да се погрижи за тях. Това, което мога да кажа по темата е, че днес без да съм поканен от областния управител отидох на областен съвет по темата за бежанците. Останах учуден....

Продължава

В. Караилиев: Кой и как превърна екоселище Ковачевци в бежански лагер?

С председателя на общинския съвет на Перник Владислав Караилиев разговаряме по актуалната тема с бежанците в района.

Смятате ли, че България трябва да приема бежанци в пределите си?
Аз смятам, че всяка една европейска страна би трябвало, при съответните възможности тези бежанци да се погрижи за тях. Това, което мога да кажа по темата е, че днес без да съм поканен от областния управител отидох на областен съвет по темата за бежанците. Останах учуден....

Продължава

Валери Божинов не иска името си в "Горещо"

“Узнах, че в подготвеното за излъчване предаване се използва моето име и се съдържат кадри с моя образ, както и се твърдят факти, които засягат пряко личния и интимния ми живот и семейните ми отношения. С настоящото писмо ви уведомявам за ИЗРИЧНОТО СИ НЕСЪГЛАСИЕ моето име и образ да бъдат използвани във връзка с предаването, в това, както и във “Узнах, че в подготвеното за излъчване предаване се използва моето име и се съдържат кадри с моя образ, както и се твърдят факти, които засягат пряко личния и интимния ми живот и семейните ми отношения. С настоящото писмо ви уведомявам за ИЗРИЧНОТО СИ НЕСЪГЛАСИЕ моето име и образ да бъдат използвани във връзка с предаването, в това, както и във

В ПГПСТТ,, Г.С.Раковски” ще учат в модерна учебна среда

На 22 октомври2013 г. в Професионална гимназия по подемна строителна и транспортна техника „Г.С. Раковски" - Плевен се даде официален старт за реализиране на дейностите по проект „Модерна учебна среда за по-успешна реализация", по националната програма на МОН „Модернизиране на системата на професионалното образование". Началото бе поставено с откриване на лаборатория за диагностика и техническо обслужване на транспортна техника. Директорът на гимназията - г-жа Соня Йорданова запозна гостите с целите на проекта, чрез които се осигурява усъвърше...

Ивайло Петев е в Загреб, поема Динамо

Ивайло Петев е фаворит за треньорския пост в Динамо Загреб, съобщава vecernji.hr. Според информацията българският специалист вече е пристигнал в Загреб и до часове се очаква да бъде официално представен като новият наставник на хърватския шампион. По-рано през деня стана ясно, че за трети път в своята кариера Бранко Иванкович бе уволнен като наставник на Динамо Загреб и за трети път неговото уволнение става факт след решение на собственика на тима Здравко Мамич. Източник на хърватското издание твърди, че Петев е видян в Загреб и се очаква именн...

Шеф в Агенцията по бежанци пред zaPernik.com: Ако се стреля по Вас, едва ли ще седите там!

Вчера в град Перник бе Стоян Петров - заместник - председател на Агенцията за бежанците. Репортер на zaPernik.com го попита няколко БЛИЦ въпроса за мнението му около темата с бежанците.

От кой дойде това решение да се настанят бежанци в Ковачевци? От държавата или от местно ниво?
Всъщност настаняването на бежанците става с акт на правителството.

Тоест от правителството е дошло предложението?
Да,...

Продължава

Властта на война с банките

Управляващите са подготвили поредица от спорни текстове, които из основи ще променят договорната база на кредитирането у нас и чийто ефект върху системата не е ясен.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване