Методи Стойнев е новият спортно-технически директор в Локомотив

Бившият футболист на Локомотив Пловдив Методи Стойнев бе назначен за  спортно-технически директор на клуба .Стойнев бе представен днес пред отбора от административния директор Атанас Узунов.  Шампионът с Локомотив през 2004 година изгледа следобедната тренировка на черно-белите заедно с легендата Христо Бонев . С екипа на Локомотив Стойнев  записа 97 мача  и отбеляза 31 гола в периода 2001-2005 година. Същевременно ръководството на Локомотив Пловдив излезе със становище относно, казаното от бившия  благодетел на  тима Веселин Марешки. Ето какв...

7 причини, които обричат дамите на самота

Все още вярват в любовта от пръв поглед

    


Тв скандал за 400 000 лева

Хаосът с датите и часовете на осминафинала за купата ЦСКА - “Левски” стигна до заплахи. Клубовете участници в турнира може да загубят общо 400 000 лв. от тв договора с “Футбол Про Медия”, ако контрактът бъде прекратен и двубои не се излъчват. Фирмата, която държи правата, е готова на крайната мярка. А тя означава, че до края на сезона няма да се пр Хаосът с датите и часовете на осминафинала за купата ЦСКА - “Левски” стигна до заплахи. Клубовете участници в турнира може да загубят общо 400 000 лв. от тв договора с “Футбол Про Медия”, ако контрактът бъде прекратен и двубои не се излъчват. Фирмата, която държи правата, е готова на крайната мярка. А тя означава, че до края на сезона няма да се пр

Министър Данов с амбиции да промени бита на ромите

Министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов обяви амбициите си да промени бита на ромите. В програмата му за интегриране на малцинствените групи са залегнали урбанистични проекти, които да изведат ромите от незаконните постройки, но и изграждане на детски градини, в които децата на ромите да се научат да ходят до тоалетна със седалка и да се къпят с топла вода. Една от големите задачи в жилищната политика на Министерството на инвестиционното проектиране ще бъде справяне с проблема с незаконните постройки в гетата на малцинствата и с и...

Коч нападна 71- годишна жена

Коч нападна 71-годишна жена в с. Брежани, община Симитли, предаде кореспондентът на БГНЕС от Благоевград.

Кралското бебе вече официално покръстено

/КРОСС/ Наследникът на британския трон - Принц Джордж вече официално прие християнската вяра. На паметното събитие в параклиса на двореца Сейнт Джеймс в Лондон присъстваха 120 отбрани гости. Кръщенето бе първата официална проява на кралското бебе пред света след раждането му на 22 юли. Родителите до последно пазеха в тайна името на кръстника на детето. Оказа се, че те са общо 7. Най-видният сред тях е Зара Филипс - братовчедка на Уилям и Хари. Телевизионните камери обаче не бяха допуснати в параклиса, където беше кръстен Джордж. Очаква се официални снимки от кръщенето да бъдат разпространени още утре. Изключителните права за отразяване на събитието са предоставени на известния фотограф Джейсън Бел. Кръщенето е важна част от живота на бъдещия монарх. Когато стане крал, Джордж ще оглави и англиканската църква.  

Призракът на гражданската война тегне 2 г. след Кадафи

Бившите въстаници в Либия са източник на проблемите на страната

    


Проф.Роджър Дейнти във Варна: Едва 3% от българските семейства замразяват стволови клетки на новородените си

„Едва 3% от българските семейства замразяват стволови клетки на новородените си деца, докато в Европа този процент е над 30”, каза във Варна проф. Роджър Дейнти, директор на първата акредитирана Европейска частна банка за стволови клетки.

Здравка Евтимова: Предложението

Здравка Евтимова

Едно от красивите градински увеселения, организирани от мама, сложи начало на бляскавата ера на Галентин. Вероятно когато господ е оформялхората, в него е вложил предимно зъби; имах чувството, че ме гледаше със зъбите си, а очите му сякаш бяха в джобовете, или може би на гърба -защото забелязваше всичко наоколо. Майка ми въздишаше по него – откакто се вписа в интелектуалния елит на града, тя си пада по изискани господа, а Галентин така се изиска, че сам себе си не можеше да познае. Вероятно влюбените в него лястовички ще ме убият с камъни, ако случайно прочетат как го описвам – именно Галентин беше привличан като деликатес в менюто на партитата, състоящи се под егидата на мама.

Този неделя за пръв път през живота ми индивид от мъжки пол се държа галантно с мен и той беше тъкмо Галентин. Разбира се, аз се бях разположила на специален стол с обем на два стола; предполагам, че бутовете ми са преливали в песимистични вълни към пода. Мама хвърляше мрежите на погледа си към Гали и го боготвореше по въздуха. Господинът беше юрисконсулт или се готвеше да стане такъв – ако се съдеше по напъните му да изпъкне с юридическа терминология. Та този удивителен правозащитник приседна до мене, напълни ухото ми с десетина латински сентенции, след което прошепна:

- Мога ли да имам удоволствието да танцувам с вас? – ако бях по-чувствителна, щях да изям паркета под ботушите му от радост. Но аз си представих, че юристът ще прилича на изтощена удивителна край безконечното изречение на тлъстото ми тяло. Усмивката му се състоеше от сироп и мед, които веднага потекоха по гръбначния ми стълб. Това донякъде ми подейства отрезвително.

- Благодаря, ще бъда свободна след около двадесет и пет минути – рекох аз с тон на човек, с когото иска да танцува половината човечество и който осъзнава този факт с цялата си кожа.

- За мен ще бъде истинско удоволствие – излъга майсторски Галентин. – Мога да ви почакам значително повече от двадесет и пет минути.

Аз продължих да изкачвам поглед по групата от богопомазани поканени на маминото парти – двама финансисти плюс жените им, ухаещи упоително на луксозни парфюми и облечени в толкова скъпи тоалети, че ако ги видеше приятелката ви Фатма, собственица на магазин от втора до 22-ра употреба, сигурно щеше да изяде от завист цялата си стока. Същевременно майка ми долетя загрижено, пърхайки с полите на роклята си, за която баща ми платил 5 000 (пет хиляди) долара – съзнателно изписвам цената на дрехата й цифром и словом. Тя обича хората да приказват колко долара струва роклята й; изтича до Галентин и го окъпа със златния поток на гласа си:

- Господин Тунев – възкликна тя, – струва ми се, че скучаете. Бихте ли споделили какво е мнението ви за…. – и Гали хукна да споделя мнението си, но се върна при мен, точен като изстрел на снайперист. След двадесет и пет минути вече ме държеше в ръце – какъв надут израз – по-скоро аз го сплесквах с масата си, но очите на цялото парти ни следяха: предполагам, че по-голямата част от присъстващите очакваха да се спъна и да размажа г-н Танев на тънък слой по пода.

- Ти знаеш ли, че всъщност си много чаровна млада жена .- изрече обещаващо младият юрисконсулт. Личеше си какво напрежение му струва да ме гледа усмихнато, докато наблюдава с цялото си същество Вероника – великолепната блондинка, която следваше социална педагогика и която баща ми спонсорираше, раздиран между педагогически стремления, парите и мама. Предполагам, че баща ми, въпреки огромната си преданост към мама, си позволяваше отвреме навреме малко педагогика. Очевидно и Гали бе заинтригуван от тази наука.

С удоволствие бих забила две три карфици в юридическия му ханш, но онова, което последва, ме накара да обърна втрещен поглед към майка си – за пръв път я виждах да гледа пред себе си недоволно, сякаш бе облизала всичките черни дъски във висшия институт, където следваше право с титанически усилия.

- Чувал съм много хора да приказват за остроумието ти – продължи да разлива одеколона на ласкателствата си Галентин. – Всъщност, да си призная, малко ме е страх да ти кажа онова, което действително съм наумил.

- Не виждам никакви причини да изпадаш в стрес – поощрих го аз. Разяждаше ме диво любопитство каква услуга ще поиска от баща ми. Комплиментът, който ми направи, ме наведе на мисълта, че човекът се цели нависоко и ще плаче за нещо трудно осъществимо.

- Ще се омъжиш ли за мен?- зададе въпрос той. Естествено че престанах да танцувам. Сигурно съм го настъпила, без да ща в отговор на щедрото предложение, защото лицето му се изви в болезнена дъга. – Майка ти не те ли подготви за нашия разговор? – попита загрижено г-н Танев и очите му направиха остър завой към мама. – Аз я помолих да го направи. – Поради някакви неведоми причини мама бе пропуснала да ме ощастливи с тази информация. Това очевидно скърши желанието за живот у моя обожател. – Искам да се омъжиш за мен – повтори още по-убедително младият бог; струваше ми се, че е не по-едър от палеца на десния ми крак.

- Това е предмет на сериозен разговор – отбелязах аз. Беше очевидно, че богът надзърта над рамото ми, изливайки цялата страст от погледа си върху русокосата педагожка Вероника в ъгъла. – Ще ми се да обсъдим темата по-обстойно.

Бледото му лице позеленя почти колкото очите ми.

-Ти нямаш доверие в мен – заяви блестящият юрисконсулт. След малко обаче очевидно му хрумна друго нещо и каза: – Добре. Сега моментът е не по-малко удобен от всеки друг.

Докосна ме нежно за лакътя, при което дланта му потъна до китката в моята подкожна мазнина и ме повлече към терасата на къщата; баща ми беше купувал мрамор от Торино, защото мама обичаше елитът да приказва за терасата й от мрамор именно от Торино – тогава се чувстваше истинска лейди.

- Каква красота – въздъхна юрисконсултът и се спъна в едно голо амурче в средата на терасата, около което стърчаха няколко вази.

- Галентин! – хванах го за ръката аз и го вдигнах от розовия мрамор, където бъдещият юрисконсулт бе заровил с умния си нос. – Съгласна съм да се омъжа за вас.

Радостта на “деликатеса” в маминото меню за вечерта, породена от светкавичното ми съгласие да стана негова жена, бе сериозна. Той започна да кашля, слюнки се разлетяха с огромна скорост във всички посоки около главата му. Когато най-сетне бурното му ликуване утихна, той си пое дълбоко въздух, погледна ме в очите и заяви:

- Прекрасно, скъпа, но аз имам определени условия.

Предстоеше най-върховния момент в повествованието: щях да изслушам всички съображения на младото божество, което правеше напъни да стане мой съпруг, макар че тежеше колкото единия ми крак.

- Слушам те – напомних му делово аз.

- Всъщност… днес съм твърде притеснен… – въздъхна Херкулесът на юрисдикцията – Целият град, естетвено, е добре осведомен, че любимият ми ден е сряда. В следващата сряда,скъпа, ще ти представя условията си за нашия брак, систематизирани в писмен вид.

Статията "Здравка Евтимова: Предложението" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Любовта на Ганка и Метин пламна в затвора, чакат момченце

Ганка, която е с двигателни проблеми, решава да запази бебето, което носи, и да стане майка. Баща на детето  е Метин, бивш затворник, който не може да си намери работа. Запознали се в затвора. Трогателната история Ганка, която е с двигателни проблеми, решава да запази бебето, което носи, и да стане майка. Баща на детето е Метин, бивш затворник, който не може да си намери работа. Запознали се в затвора. Трогателната история "Да бъдеш майка" разказва Наталия Симеонова и екипът от "Предай нататък" в събота вечер. „Да бъдеш майка" не е просто история за

В Гърция задържаха трима роми за отвличане на бебе

Трима членове на ромската общност в Гърция бяха арестувани на остров Лесбос по подозрение, че са отвлекли бебе, което опитали да впишат в гражданския регистър, съобщи полицейски източник.

Майка купи мухлясъл сок от хипермаркет на промоция

21-годишната майка Маргарита Желязкова от Хасково попадна на мухлясали сокове от реномирана марка производител на биохрани. Привлечена от имиджа, както и от намалената цена, тя закупила 4 броя сокчета от местен хипермаркет. Понеже това било само част от многобройните покупки, Маргарита не се вгледала внимателно, пък и не очаквала да има проблем. Ко 21-годишната майка Маргарита Желязкова от Хасково попадна на мухлясали сокове от реномирана марка производител на биохрани. Привлечена от имиджа, както и от намалената цена, тя закупила 4 броя сокчета от местен хипермаркет. Понеже това било само част от многобройните покупки, Маргарита не се вгледала внимателно, пък и не очаквала да има проблем. Ко

Майка налетя на мухлясала промоция за бебето си

21-годишната майка Маргарита Желязкова от Хасково попадна на мухлясали сокове от реномирана марка производител на биохрани. Привлечена от имиджа, както и от намалената цена, тя закупила 4 броя сокчета от местен хипермаркет. Понеже това било само част от многобройните покупки, Маргарита не се вгледала внимателно, пък и не очаквала да има проблем. Ко 21-годишната майка Маргарита Желязкова от Хасково попадна на мухлясали сокове от реномирана марка производител на биохрани. Привлечена от имиджа, както и от намалената цена, тя закупила 4 броя сокчета от местен хипермаркет. Понеже това било само част от многобройните покупки, Маргарита не се вгледала внимателно, пък и не очаквала да има проблем. Ко

Бареков: Цветанов опита да спре разследване за пловдивския кмет

Николай Бареков вчера пусна в блога си детайли около скандала с пловдивския кмет. “През май експремиерът Борисов и Цветанов се опитаха да смачкат разследването за конфликт на интереси на кмета на Пловдив Иван Тотев, направено от Диляна Гайтанджиева”, пише Бареков. Според него проблемът бил не в Тотев, а в строителната фирма, за която знаел, че ... Николай Бареков вчера пусна в блога си детайли около скандала с пловдивския кмет. “През май експремиерът Борисов и Цветанов се опитаха да смачкат разследването за конфликт на интереси на кмета на Пловдив Иван Тотев, направено от Диляна Гайтанджиева”, пише Бареков. Според него проблемът бил не в Тотев, а в строителната фирма, за която знаел, че ...

Момче намушка връстник над 10 пъти

15-годишното момче от Пловдив е в тежко състояние в болницата

„Лудогорец” излиза от групата, ако бие в Одеса

„Лудогорец” днес гостува на украинския „Черноморец” в Одеса в мач, който се оказва най-важният в досегашната европейска история на клуба. При победа шампионите на практика ще си осигурят място в турнира Лига Европа и през пролетта.

Европейската комисия предлага нова обща ДДС-декларация в целия ЕС

Европейската комисия предложи нова стандартна декларация за ДДС. Въвеждането й може да доведе до спестяването на 15 милиарда евро годишно на предприятията. Според съобщението на пресслужбата на ЕК от сряда, тя цели намаляване на бюрокрацията, улесняване на спазването на данъчното законодателство и в крайна сметка, повишаване на ефективността на данъчните администрации в страните от ЕС. Днешното предложение предвижда да има еднакъв набор от изисквания за предприятията при подаване на справка-декларация за ДДС, независимо в коя държава членка работят. Новата декларация ще замени различните справки в отделните държави, така че фирмите ще подават еднаква информация и в еднакви срокове в целия ЕС. "Очаква се по-простите процедури да доведат до намаляване на бюрокрацията и повишаване на събираемостта. Затова от новата декларация ще спечелят всички - и фирмите, и данъчната администрация, и националните бюджети", коментира комисарят по въпросите на данъчното облагане Алгирдас Шемета.

Изследват кръвта на деца в Кърджали

На 29 октомври 150 ученици в Кърджали ще бъдат проверени за хематологични заболявания и наличие на олово в кръвта. Училищата за мониторинга са избрани според близостта им до източници на замърсяване.

Берлускони отново пред съда

/КРОСС/ Скандалният италиански премиер Силвио Берлускони отново ще се изправи пред съда. Този път той ще отговаря по обвинения в опит за корупция на сенатор, който е трябвало да се присъедини към неговата партия. Берлускони бе официално обвинен заедно с бившия му сътрудник Валтер Лавитола, който е обвинен от прокуратурата, че е посредничил за подкупа от 3 млн. евро. По-рано този месец 77-годишният бивш италиански премиер получи присъда от 4 години затвор за данъчни измами в компанията „Медиасет", която бе намалена с амнистия до 3 години. В последствие мярката бе допълнително смекчена, като Берлускони трябваше да избира между една година домашен арест или полагане на обществено полезен труд.

Георги Свиленски: Глобите за шофьори да са съобразени с доходите им

Глобите за шофьори трябва да бъдат различни и съобразени с доходите, които те са посочили в данъчните си декларации. Тази идея лансира зам.-шефът на комисията по транспорт в Народното събрание Георги Свиленски от БСП в интервю за Глобите за шофьори трябва да бъдат различни и съобразени с доходите, които те са посочили в данъчните си декларации. Тази идея лансира зам.-шефът на комисията по транспорт в Народното събрание Георги Свиленски от БСП в интервю за "24 часа". Според него особено високи трябва да са санкциите за онези водачи на МПС, които бъдат хванати с превишена ско

Корпоративна банка купува 5% от "Булгартабак"


Корпоративна търговска банка (КТБ) купи пакет от 4.99% от капитала на "Булгартабак холдинг" на борсата в понеделник за 36.9 млн. лв., съобщи "Капитал daily" като се позова на съобщение от банката.
 
Миналата година такъв пакет в компанията придоби италианският бизнесмен Едуардо Миролио от компанията на Цветан Василев - "Бромак". Чрез нея той е мажоритарен сочственик на КТБ.
 
Досега Цветан Василев отрича да има връзка с "Булгартабак". Тютюневият холдинг беше приватизиран...

16-годишен в болница след наръгване с нож

16-годишен ученик е приет в хирургията в Пловдив с 10 прободни рани в областта на корема и гърдите, научи Дарик. Според информация от болницата, младежът е в много тежко състояние и е получил пневмоторакс (наличие на въздух в белия дроб). По данни на полицията тийнейджърът е пострадал след сбиване със свой приятел в апартамент в Кършияка. Органите на реда все още изясняват причините, довели до инцидента. Други новини от Пловдив...

Мораториумът е нищожен, категоричен е Миков

Парламентът гласува популистки, смята той

    


Малкият Джордж вече е християнин

Принц Уилям и съпругата му Кейт поканиха седем души за кръстници на техния син принц Джордж. Имената им бяха обявени официално малко преди кръщенето на принц Джордж.

Една четвърт от работещите жени у нас живеят в бедност и социално изключване

Ниският социално-икономически статус на жените е следствие на по-ниските им трудови доходи и по-неблагоприятните позиции на работното място. По-голямата част от женското население е под границата на бедност. Това дава основание да се говори за феминизация на бедността, която в последните години се задълбочава по обхват.

"България без дим": Пусни sms на депутат, че не искаш да се пуши в заведенията


Гражданска инициатива "България без дим" призовава гражданите, които не искат да отпадне забраната за пушене на закрито, да пишат на депутатите. Кампанията "Пиши на депутатите, че не искаш отново пушене в заведенията!" беше обявена за днес, когато икономическата комисия обсъжда поправката в закона за здравето и прие отпадане на забраната, както и за утре, когато се очаква здравната комисия да обсъжда промяната.

"Адски важно е да дадем на депутатите да разберат, че не желаем да дишаме...

СДС: Правителството готви монопол в продажбата на тютюневи изделия


Правителството не само защитава досега съществуващите монополи, но и опитва да създаде нови, пише СДС в официална позиция по повод промените в Закона за акцизите и данъчните складове, предложени от Министерския съвет.

Проектът предвижда пълна забрана за продажбата на цигари в хипермаркетите, магазините, ресторантите и бензиностанциите. Ако той бъде приет, тютюневи изделия ще могат да се купят от ограничен брой специализирани обекти, посочени след конкурс. Търговците пък ще трябва да...

Кабинетът тегли заеми за над 1.1 млрд. евро за инфраструктура през 2014 г.

Правителството ще изтегли 1.15 милиарда евро заеми за реализиране на инфраструктурни проекти през 2014 г. Решението е част от бюджетната процедура за следващата година, съобщи правителствената информационна служба. За ремонт на пътища по програмата "Транзитни пътища VІ" ще бъде изтеглен инвестиционен заем от 300 млн. евро от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). За съфинансиране на проекти, изпълнявани със средства от европейските фондове, ще се вземе програмен заем до 500 млн. евро от ЕИБ. Средствата са за следващия програмен период 2014-2020 г. През този програмен период беше теглен заем за съфинансиране на европроектите до 700 млн. лв. За финансиране на малки проекти в аграрния сектор ще бъде сключен рамков заем до 150 млн. евро от ЕИБ. От китайската Ексимбанк ще бъде теглена кредитна линия от 200 млн. евро. Средствата са за финансиране на българо-китайски инвестиционни проекти в областта на инфраструктурата, иновативните технологии и производствени проекти с висока добавена стойност за икономиката. Ще бъде издадени и две държавни гаранции по заемни споразумения. Едното е за междусистемната газова връзка Гърция – България в размер до валутната равностойност на 157 млн. лв. Проектът предвижда свързването на българската газопреносна система в района на Стара Загора с гръцката край Комотини. Последните развития, свързани с Южния газов коридор, очертават ключовото значение на проекта с оглед гарантирането на газовите доставки чрез диверсификация на източниците и маршрутите за внос на природен газ за страната ни, е посочено в съобщението. Другата държавна гаранция е за Българската банка за развитие (ББР) за заемно споразумение с ЕИБ в размер до валутната равностойност на 300 млн. лв. Целта на заема е да осигури по-евтин кредитен ресурс за ББР, с който да се финансират проекти на малки и средни предприятия в земеделието и, промишлеността, както и малки инфраструктурни проекти, управлявани от общините. Ще се отпускат и средства за подкрепа на младежката заетост, иновациите и стартиращи предприятия, е посочено в съобщението.

Тийнеѝджърка става съучастник в престъпленията на възлюбения си

15-годишната тийнейджърка Силвия е влюбена в криминално проявен младеж на 19 години, който все повече я завлича към дъното. Момичето спира да ходи на училище и без да иска става съучастник в престъпните деяния на своя възлюбен Николай. Майката на Силвия - Мария, отчаяно се опитва да държи дъщеря си под контрол, но всички нейни усилия удрят на камък 15-годишната тийнейджърка Силвия е влюбена в криминално проявен младеж на 19 години, който все повече я завлича към дъното. Момичето спира да ходи на училище и без да иска става съучастник в престъпните деяния на своя възлюбен Николай. Майката на Силвия - Мария, отчаяно се опитва да държи дъщеря си под контрол, но всички нейни усилия удрят на камък

Самотна майка в битка за дъщеря си, влюбена в престъпник

15-годишната тийнейджърка Силвия е влюбена в криминално проявен младеж на 19 години, който все повече я завлича към дъното. Момичето спира да ходи на училище и без да иска става съучастник в престъпните деяния на своя възлюбен Николай. Майката на Силвия - Мария, отчаяно се опитва да държи дъщеря си под контрол, но всички нейни усилия удрят на камък 15-годишната тийнейджърка Силвия е влюбена в криминално проявен младеж на 19 години, който все повече я завлича към дъното. Момичето спира да ходи на училище и без да иска става съучастник в престъпните деяния на своя възлюбен Николай. Майката на Силвия - Мария, отчаяно се опитва да държи дъщеря си под контрол, но всички нейни усилия удрят на камък

Бежанците вече са близо осем хиляди


Бежанците у нас вече са близо 8 хиляди, точната им бройка  към момента е 7365, но към тези хора трябва да се прибавят още около 500 души, които в момента се намират в арестите. Това са хора, които нелегално са преминали държавната ни граница и тепърва предстои да им бъдат взети данни за самоличност и пръстови отпечатъци.

Това заяви заместник-министърът на вътрешните работи Васил Маринов, цитиран от БНР пред депутатите от вътрешната комисия. След него пред комисията говори и...

САЩ вероятно са подслушвали Меркел

Вероятността американското разузнаване да е шпионирало мобилните комуникации на германския канцлер Ангела Меркел, е много голяма, съобщи нейният говорител. Според него, германското правителство е получило информация за проследяване на телефонните разговори на Меркел. „Канцлерът днес телефонира на президента Барак Обама и подчерта, че категорично не одобрява тази практика, ако тя бъде потвърдена, и я определя като напълно неприемлива", посочи говорителят Щефан Зайберт.  

Тоалетна хартия за £825 000. От чисто злато!

Все още не се е намерил мераклия да я купи

    


Варненските общински съветници решават спорове на спортните клубове

Възлагат на управителя на ОП“Спортни имоти“ Николай Гочев да предложи варианти за целогодишно използване на басейните на плувен комплекс „Приморски“. Това решение взеха на днешното си заседание общинските съветници от комисията по младежки дейности и спорт към местния парламент във Варна.

ИААФ потвърди: Тезджан Наимова аут доживот

Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) официално обяви, че Тезджан Наимова е наказана с доживотно лишаване от състезателни права.

Миков: В България земя се завзема и на собствениците не се плаща

/КРОСС/ Години наред едни и същи играчи ощетяват хората. В България земя се завзема и на собствениците не се плаща. Това е истинският проблем, заяви председателят на НС Михаил Миков. Той определи решението на парламента да удължи мораториума за продажбата на земеделски земи като „нищожно" и не налагащо да се сезира КС. "То противоречи на Конституцията и на Договора за присъединяването на България към ЕС", заяви още Миков. "За" гласуваха не само "Атака", а и ГЕРБ, които са толкова европейски настроени, добави още пред bTV той.Миков обясни, че е подписал решението, защото то е взето по надлежния ред. "В чуждия печат вече се чуват коментари, че пазарът на труда в някои страни може да бъде ограничен за работници от България и Румъния. Нещата не могат да се разглеждат на парче", добави той "Имаше един президент, който обещаваше, че като им върнат дядовата нива, с парите от нея ще ходят на Канарските острови. Земята обаче беше раздробена. Трябва да се постави въпросът как се разпределят субсидиите на декар, допълни председателят на НС. 

Борят се за живота на наръгания в Пловдив тийнейджър

Тийнейджърът, който бе наръган 10 пъти с нож от свой приятел в Пловдив, е в тежко състояние в болница в Пловдив.

15-годишното момче е в критично състояние, нараняванията му са в гърдите и корема, дробовете му са били пълни с въздух и затова се е наложило интубирането му. Преди да започнат с оперативните интервенции, е стабилизиран, защото е изгу Тийнейджърът, който бе наръган 10 пъти с нож от свой приятел в Пловдив, е в тежко състояние в болница в Пловдив. 15-годишното момче е в критично състояние, нараняванията му са в гърдите и корема, дробовете му са били пълни с въздух и затова се е наложило интубирането му. Преди да започнат с оперативните интервенции, е стабилизиран, защото е изгу

Пътят от Тръстеник до Ореховица е ремонтиран за близо 7 млн. лв.

Пътят от Тръстеник до Ореховица с дължина над 16 километра е ремонтиран за близо 7 млн. лв. и е пуснат в експлоатация, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Участъкът е важен път в община Долна Митрополия. По време на ремонтните дейности бяха възстановени три моста, като най-големият е над река Искър с дължина от 66 метра. Направено е и разширение на габарита на пътя - от една лента на движение в двете посоки на две ленти за движение. Строител на обекта е обединение "Тръстеник 2012", в което влизат "Пътстрой 92", "Инжстрой", "Пътища и съоръжения". Договорът им е за 6.87 млн. лв. без ДДС. Строителният надзор се осъществява "Трафикконсулт-БГ" за 156 215 лв. без ДДС. Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на програма "Трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007-2013", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и държавния бюджет. На румънска територия се модернизира път в окръг Олт.

Пчелари от цялата страна окупираха МЗХ

Производителите на пчелен мед искат директни субсидии

Бюджетът отново е социален, но за първи път пенсиите ще надхвърлят 10% от БВП

Проектобюджетът за следващата година не съдържа изненади и е сходен с бюджетите от последните години. Отново основен елемент в него е социалната политика, както е било и в предишните години, но за първи път пенсиите като дял от брутния вътрешен продукт ще надхвърлят 10%, което поставя пред риск пенсионната система. Това мнение изказаха двама независими икономисти в първи коментари за представения в сряда проект за държавен бюджет за следващата година.   "Не бих казал, че от макроикономическа гледна точка бюджетът е коренно различен от предходните. Но пък бюджетът винаги е бил социален. Дори в управлението на ГЕРБ (и то не заради управлението на ГЕРБ, а защото съвпадна с началото на икономическата криза) бюджетът стана изключително социален”, каза Лъчезар Богданов от "Индъстри Уоч", цитиран от "Фокус".   "Все по-голям дял от това, което правителството преразпределя, се насочва за пенсии и социални разходи. Това не е някаква новост и всеки, който погледне числата за последните 7-8 години, ще види, че това е точно така”, каза Богданов.   Той обясни, че голяма част от анализа, който е направен в Министерство на финансите, потвърждава ключовите проблеми на българската икономика, на българските публични финанси, направени от предходното правителство и от служебното правителство, което прие през април предишния вариант на средносрочната бюджетна прогноза.   Основните проблеми и предизвикателства пред българската икономика, оттам и пред фиска остават, продължи икономистът. Той подчерта, че има и известни промени, някои от които са свързани с увеличението на пенсиите. Това очевидно ще се случи и през връщането на така нареченото швейцарско правило при осъвременяването им. Като следствие пенсиите ще бъдат по-голяма тежест в относителен план в бюджета за следващата година.   Според Богданов за първи път пенсиите ще надхвърлят 10% от брутния вътрешен продукт като общ разход – на практика над ¼ от всички публични средства отиват за пенсии.   Това дава още едно основно предизвикателство пред пенсионната система – нейната неустойчивост в сегашния вариант. "Изложени сме пред много демографски рискове и на много пробойни най-вече в областта на възможности и вратички за ранно пенсиониране или злоупотреба със системата", допълни икономистът.   "Проектобюджетът за 2014 година представлява заявки за едва ли не много голям бюджет, който да има много големи разходи, но това няма как да се получи. Много пъти сме чували политически обещания, но като се стигне до изготвяне на бюджет, ще видим каква ще е неговата рамка", коментира и старши икономистът в Института за пазарна икономика (ИПИ) Петър Ганев, цитиран от "Фокус".   По думите му, рамката на бюджета е лява – повечето пари отиват за пенсии, образование и администрация и няма какво да се промени в бюджета, защото той няма много гъвкави части.   "Дефицитът с актуализацията на бюджета беше до 2%, за следващата година се залага да е 1.8% - единствената гъвкавост идва от това колко пари ще събереш в повече от тази година”, допълни Ганев. Идеята е - тези повече пари поради икономически ръст, а в някаква степен и заради инфлацията – да бъдат допълнителните средства основно за покачването на пенсиите, допълни той.   По думите му, фискалният резерв е на критичен минимум – няма буфер, който да финансира някаква дупка. "Така че при негативен сценарий ние ще отидем към още допълнителен външен дълг и нарушаване на някакви фискални правила", каза още Ганев.   При положителен сценарий, ако се изпълни проектобюджетът за 2014 година, той би бил подобен на тазгодишния, допусна още Петър Ганев.   А за очаквания растеж от 1.8%, икономистът отбеляза, че "растежът няма да дойде от самия бюджет, защото тук става въпрос за икономика, за конкурентоспособност, износ, влизат ли инвестиции”.   По думите му, има положителни сигнали на пазара на труда, има положително развитие в износа, но при инвестициите има спад спрямо миналата година. Той напомни, че подобен ръст като заложения в проектобюджета е бил прогнозиран и от МВФ.   Според Петър Ганев, когато в края на годината излязат данните за третото тримесечие на 2013 г. ще се види накъде върви икономиката и дали развитието в Европа може да издърпа някак си и нашата икономика.   "Дадена е средносрочната фискална рамка до 2016 година – това е нещо, което досега го нямаше с отразени на новото правителство актуализацията и новите планове. Това, което се вижда, е, че макар и дефицитът да се свива през 2016 до към 1%, то той продължава да бъде наличен”, каза още икономистът.   По думите му, в следващите три години кумулативният дефицит ще е около 4 милиарда лева, ако се изпълни проектобюджетът. "Влезеш ли веднъж в спиралата на дефицитите, е трудно да се излезе от нея. Ако бъде изпълнена тази средносрочна рамка, така, както е приета в момента, ще станат 8 години бюджетен дефицит" допълни той.

ЕП ще гласува исканата от Барозу корекция на евробюджета с 2.7 млрд. евро

Корекция на тазгодишния бюджет на Европейския съюз, добавяща 2.7 млрд. евро, ще бъде обсъдена и подложена на гласуване в Европейския парламент в четвъртък сутрин. Искането за актуализацията бе внесено във вторник сутринта от председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и бе одобрено същата вечер от комисията за бюджети на Европарламента на извънредно заседание. Коригиращият бюджет е необходим, тъй като приходите от вносни мита, събрани по външните граници на ЕС, са много по-ниски от предвижданията на "Евростат“ (одобрени от страните членки) и съответно трябва да бъдат заменени от по-висока вноска на база на брутния национален доход (БНД). Барозу предупреди, че ако не се приеме корекцията, ЕК няма да е в състояние да плаща за изрядно представени фактури след 15 ноември.

Гечев: Ще има средства предназначени специално за пчеларство в новата Програма за развитие на селските райони

„Пчеларството е важен сектор за българското земеделие, тъй като предлага отлични възможности за заетост във всички региони на страната”, това заяви зам.-министърът на земеделието и храните Явор Гечев на среща с протестиращи пчелари.

Момче наръга десет пъти с нож съученик в Пловдив

15 годишно момче от Пловдив е в тежко състояние в болницата, след като негов връстник го наръга поне десет пъти с нож на улица зад църквата "Свети Иван Рилски", предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Още едно дело срещу Берлускони - за корумпиране на сенатор

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони ще бъде съден по ново дело за корупция на италиански сенатор, предадоха информационните агенции в сряда. Първото съдебно заседание по този случай ще бъде на 11 февруари догодина. Аферата датира от парламентарните избори през 2006 г., спечелени с малка преднина от разнородна лява коалиция, ръководена от Романо Проди. Тя разполагаше само с няколко гласа мнозинство в Сената. Няколко месеца след изборите Серджо Де Грегорио, един от сенаторите от коалицията на Проди, напусна партийния лагер и премина в лагера на Берлускони. Така мнозинството на Проди в Сената стана още по-крехко и това в крайна сметка доведе до падането на неговото правителство през 2008 г. Според прокуратурата Берлускони е платил 3 милиона евро, от които 2 милиона в брой на Серджо Де Грегорио. Бившият сенатор призна фактите пред магистрати и беше осъден на 20 месеца затвор в рамките на споразумение с прокурорите. Разследването е от компетенцията на прокуратурата в Неапол, защото Де Грегорио е бил избран от този избирателен район. Бивш приближен на бившия сенатор и на Берлускони - Валтер Лавитола - също ще бъде съден по подобни обвинения като Берлускони.

Миков: Решението на парламента за мораториума е нищожно

Парламентът гласува според популизма, който е ширеща се платформа у нас. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ председателят на Народното събрание Михаил Миков по повод мораториума за продажба на земя на чужденци. 

"За" гласуваха не само "Атака", а и ГЕРБ, които са толкова европейски настроени, добави той. 

Виж тук новите електронни Парламентът гласува според популизма, който е ширеща се платформа у нас. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ председателят на Народното събрание Михаил Миков по повод мораториума за продажба на земя на чужденци. "За" гласуваха не само "Атака", а и ГЕРБ, които са толкова европейски настроени, добави той. Виж тук новите електронни

Миков за мораториума: Решението е нищожно, но го подписах за "Държавен вестник"

Парламентът гласува според популизма, който е ширеща се платформа у нас. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ председателят на Народното събрание Михаил Миков по повод мораториума за продажба на земя на чужденци.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване