Промишленото производство в еврозоната намалява пред септември


През септември промишленото производство в еврозоната намалява с 0.5% спрямо август, а общо в целия ЕС - с 0.2%, съобщи "Евростат". През август статистиката отчете увеличение съответно с 1% и 0.6%. 

Понижението в еврозоната е по-голямо от очакваното. Анализаторите, анкетирани от "Ройтерс", залагаха на свиване с 0.3 на сто. Този спад може да означава, че икономическият растеж в региона е стигнал до застой през третото тримесечие на годината, отбелязва Асошиейтед прес. Данните са...

Лютви Местан: Не ДПС изнасилва старата дама БСП, а „ИПОН"

Уважаеми госпожи и господа народни представители! Мракът снощи не можа да прикрие промененият профил на протестиращите, дори подчертаваше „бръснатите глави Уважаеми госпожи и господа народни представители! Мракът снощи не можа да прикрие промененият профил на протестиращите, дори подчертаваше „бръснатите глави" като символ на най-агресивната част на българското общество. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви Местан. Снощи законодателният орган на страната беше атакуван от

Тина Търнър се отрече от САЩ на 74

Певицата официално се отказа от американско гражданство

    


Италия може би остава в хватката на рецесията

Главният икономист на финансовото министерство очаква спад на БВП от порядъка на 0,1-0,2% през третото тримесечие

    


Видео: Полицията извади по-здрави заграждения пред парламента, студентите ги изрисуваха




Полицията постави през нощта нови, по-плътни метални заграждения, пред парламента. Засега те покриват само част от загражденията отпред, а продължението е със старите, които са на решетки.

Тази сутрин по време на протеста студентите се възползваха и започнаха да рисуват по тях и да лепят плакати.


Картини от боб, леща и ориз показаха в изложба 29 деца с увреждания

Първата си самостоятелна изложба откриха днес възпитаниците на Дневния център за деца с увреждания в Димитровград  "И ние можем" е мотото на инициативата, чиято цел е да привлече вниманието на обществото към възможностите и талантите на децата със специфични потребности. 29 са възпитаниците на този социален център, като най-малкото дете, обгрижвано там, е почти на 2 години, съобщи директорът на центъра Илияна Златева, която откри изложбата. 19 от потребителите са целодневно в центъра, останалите 10- почасово, поясни тя.

От Брюксел Цветанов поиска предсрочни избори у нас

Зам.-председателят на ГЕРБ се срещна с председателя на ЕНП Жозеф Дол

    


Британците са готови да се доверят на Камерън за членството в ЕС

16 на сто от жителите на Острова все още не са решили как трябва да постъпи Обединеното кралство

    


Борисов: Истинските окупатори са в парламента - БСП, ДПС и "Атака"

/КРОСС/ Истинските окупатори са в Парламента. Вътре депутатите от БСП, ДПС и Атака, които неестествено управляват при 70% неодобрение, са окупирали Народното събрание и са се барикадирали вече с плътни заграждения отвън. А днес видяхме в Парламента и новия придатък на Тройната коалиция. Това пише Бойко Борисов в социалната мрежа Фейсбук. Винаги съм бил на страната на полицаите - добавя Борисов, - разбирам колко им е трудно, колко са уморени и изнервени заради продължителността на тези стачки, но ги умолявам да не се поддават и да бъдат внимателни с хората. Непоследствено преди статуса на лидера на ГЕРБ стана ясно, че партията организира протест в Пловдив тази събота. Хиляди хора призовават да оглавим протестите, да се намесим в тях. Ние до този момент не сме го правили. Затова сега дадох указания, обясни Борисов малко след като беше заявил: "По никакъв начин не си приписваме това, което правят студентите или протестиращите, абсолютно тяхна воля си е".  Аз имам достойнство и когато в залата има хора, които се държат арогантно и хулигански, които съм дал на съд, не бих участвал и стоял там, защото ще ме провокират и ще направя някоя беля, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в отговор на въпроса защо отсъства от пленарните заседания последните дни. На заканата на Борисов, че ще направи "някоя беля" Богомил Бонев реагира н социалната мрежа с краткия въпрос "Пак ли?"    

Бареков предаде на Сидеров два сигнала срещу Борисов

Получих два сигнала от Гражданско движение „България без цензура, които се отнасят до Бойко Борисов", каза на брифинг в парламента лидерът на „Атака” и председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси Волен Сидеров, съобщи Фокус. 

Сидеров и председателят на движението Николай Бареков са провели среща в парламента. Бареков Получих два сигнала от Гражданско движение „България без цензура, които се отнасят до Бойко Борисов", каза на брифинг в парламента лидерът на „Атака” и председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси Волен Сидеров, съобщи Фокус. Сидеров и председателят на движението Николай Бареков са провели среща в парламента. Бареков

„Меден рудник“ ще посрещне Никулден със свой концерт

С фолклорен концерт ще бъде посрещнат Никулден през тази година в най-големия жилищен комплекс на Бургас „Меден рудник". Празничната програма ще започне в 11.30 часа в района пред храм „Св. Николай Чудотворец" /до РУМ „Резвая"/. Най-знаковите имена в афиша на концерта са оркестър „Странджа" - със солист народната певица Жечка Сланинкова, Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа", Фолклорен ансамбъл „Атанас Манчев", Фолклорен танцов ансамбъл „Никола Гинов" и още много други изпълнители. По случай празника община Бургас ще дари на жителите на ...

Кабинетът отпусна 70 000 лева за награди на полицаи

Правителството прие постановление за предоставяне на допълнителни бюджетни кредити за 2013 г. по бюджета на МВР. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Средствата в размер на 70 000 лв. са предназначени за изплащане на парични награди на служители с полицейски правомощия за 2013 г.





Правителството прие постановление за предоставяне на допълнителни бюджетни кредити за 2013 г. по бюджета на МВР. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета. Средствата в размер на 70 000 лв. са предназначени за изплащане на парични награди на служители с полицейски правомощия за 2013 г.

КНСБ излиза на предупредителен протест, „Подкрепа” няма да взема страна в "съмнителни войни"

КТ „Подкрепа КТ „Подкрепа" не намира никакво основание да излиза от социално-икономическия периметър, което е и предмет на синдикалната дейност, и да взема страна в съмнителните политически и олигархични войни, които текат в момента, дирижирани от задкулисните кукловоди на прехода. Това се посочва в съобщение на КТ "Подкрепа", по повод обявената ...

КНСБ излиза на предупредителен протест, КТ „Подкрепа”: Няма да вземаме страна в съмнителни войни

КТ „Подкрепа" не намира никакво основание да излиза от социално-икономическия периметър, което е и предмет на синдикалната дейност, и да взема страна в съмнителните политически и олигархични войни, които текат в момента, дирижирани от задкулисните кукловоди на прехода. Това се посочва в съобщение на КТ "Подкрепа", по повод обявената ... КТ „Подкрепа" не намира никакво основание да излиза от социално-икономическия периметър, което е и предмет на синдикалната дейност, и да взема страна в съмнителните политически и олигархични войни, които текат в момента, дирижирани от задкулисните кукловоди на прехода. Това се посочва в съобщение на КТ "Подкрепа", по повод обявената ...

Бисеров си е вкъщи, бяга от куриери

Христо Бисеров. Снимка: БГНЕС

Репортер на вестник “Стандарт” откри Христо Бисеров в София.

Точно в 15,15 ч. във вторник бившият зам.-шеф на парламента е засечен да излиза от дома си на столичната улица “Омуртаг”. Политикът се огледал дали е чисто наоколо и бързо се шмугнал в гаража си.

Навън обаче го очаквала засада. Около 40-годишен късо подстриган мъж в тъмни дрехи изскочил от червен “Фиат Крома”, паркиран по-надолу.

3 минути по-късно външната порта се отворила и ексдепутатът излязъл на заден ход в сребрист джип “Дайхацу”.

Тайнственият мъж изскочил пред колата и направил знак да изключи двигателя. Бисеров с мръсна газ минал край мъжа.

На въпрос на “Стандарт” защо дебне Бисеров, мъжът с половин уста обяснил, че е служител на частна куриерска фирма и трябва да му предаде лично пратка.

След разигралата се сцена куриерът извадил мобилен телефон и съобщил на някого, че Бисеров е открит, но не е пожелал да получи писмото. Куриерът обаче отрекъл  да носи съдебна призовка за разпит. 

Върху металната ограда на дома на Бисеров има надпис със спрей “Rate”, което на английски означава “процент”. По жаргона на уличните драскачи обаче се използва и за “плъх” (rat).

Статията "Бисеров си е вкъщи, бяга от куриери" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Искат повече пари за профилактика на рака на маточната шийка

Средствата, заложени за изпълнение на Националната програма за първична профилактика на рака на маточната шийка за следващата година, да се увеличат с 1,5 млн. лева. За това настояха от координационния съвет на програмата, като уточниха, че ако за тази година бюджетът на програмата е 2 млн. лева, то за 2014-а са заложени с 500 000 по-малко. Оказва се, че от октомври миналата година, когато беше даден старт на програмата, която цели да имунизира момичетата срещу коварното заболяване, са се ваксинирали едва 30% от 12-годишните девойки у нас. Вакс...

Бареков поиска помощ от Сидеров срещу Борисов

/КРОСС/ Лидерът на Гражданско движение "България без цензура" Николай Бареков и председателят на "Атака" Волен Сидеров обявиха, че ще внесат сигнали срещу бившия премиер Бойко Борисов в Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси.  „Получих два сигнала от Гражданско движение „България без цензура", които се отнасят до Бойко Борисов", обяви Волен Сидеров в началото на брифинга. „Единият е свързан с участие на Борисов в офшорна фирма, която не е закрита и извършва дейност, през сметките й преминават пари. Вторият сигнал е за конфликт на интереси. Борисов е бил съдружник във фирма, докато е бил главен секретар на МВР и кмет на София. Тези сигнали ще влязат за разглеждане на заседание на комисията, която оглавявам", продължи лидерът на националистите в парламента. Николай Бареков настоя да уточни, че се е срещнал със Сидеров в качеството му на председател на антикорупционната комисия. „Не се готвят политически проекти и коалиции, нека няма спекулации", продължи Бареков в началото на изявлението си. „Имаме сериозни различия със Сидеров като политик, но има и граждански каузи, за които може да се работи . Говорим си с всички легитимни политически субекти, а „Атака" е такава", обясни още Бареков

Кабинетът отпусна 70 000 лева за награди на полицаи

Правителството прие постановление за предоставяне на допълнителни бюджетни кредити за 2013 г. по бюджета на МВР. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Средствата в размер на 70 000 лв. са предназначени за изплащане на парични награди на служители с полицейски правомощия за 2013 г.





Правителството прие постановление за предоставяне на допълнителни бюджетни кредити за 2013 г. по бюджета на МВР. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета. Средствата в размер на 70 000 лв. са предназначени за изплащане на парични награди на служители с полицейски правомощия за 2013 г.

Откриха Бисеров, но не си иска пратката

Репортер на "Стандарт" откри бившия зам.-председател на парламента в двора му

Над 100 туроператори с интерес към туристически маршрути в Добруджа

15 туристически маршрута в Добричка област бяха представени на едно от най-големите туристически изложения в света - WORLD TRAVEL MARKET в Лондон, Великобритания, съобщават от пресслужбата на община Добрич. Маршрутите са разработени в рамките на проект „Пъстрото лице на Добруджа“, който се реализира от община Добрич в партньорство с общините Балчик, Добричка и Каварна  по оперативна програма „Регионално развитие”. Дестинацията „Пъсрото лице на Добруджа” предизвика интереса на повече от 100 български и чуждестранни туроператори, с които бяха осъ...

Лукойл гостува в Плоещ, гони първа победа

Шампионът на България по баскетбол Лукойл Академик гостува довечера на румънския Асесофт Плоещ от 19.30 часа. Отборът, който в момента е воден от помощник-треньора Мирослав Ралчев все още няма победа в турнира Еврокъп, след четири изиграни мача. „Студентите“ паднаха последователно от Апоел Йерусалим, Химки, Пинар Кършияка и Игокеа, като за момента заемат последното шесто място в групата си. Румънският Асесофт Плоещ пък вече отбеляза две победи, като едната от тях бе на старта срещу фаворита Химки и то в Русия с 97:89 точки. След това румънците ...

Мъж загина при пожар

Пожарът е възникнал в пристройка към къща

За пореден път парламентът в Киев не се споразумя за Тимошенко


Депутатите в украинския парламент за пореден път не успяха да се споразумеят как да бъде освободена излежаващата 7 години затвор бивш премиер на страната Юлия Тимошенко, макар това да е ключово условие за подписването след две седмици на споразумение за асоцииране и свободна търговия с ЕС.

Президентът Виктор Янукович, стар политически съперник на Тимошенко, отказа да я амнистира, но заяви, че би подписал поправка в закона, позволяваща й за пътува за лечение в Германия.

На...

Варна с девет милионера за 2012 година

Девет жители на Варна са декларирали доходи в размер над един милион лева за 2012 г. Това е броят на милионерите, които са подали декларациите си по Интернет, уточниха от пресцентъра на Териториалната дирекция на Националната агенция по приходите във Варна.

Разследват крайнодясно френско списание за обиди срещу цветнокожа министърка

Кристиан Тобира прокара закон, разрешаващ хомосексуалните бракове

    


Синдикатите се скараха, няма да има обща национална стачка

Синдикатите се разделиха в позициите за обща национална стачка. Беше отменено предвиденото за днес обявяване на съвместни действия. КТ "Подкрепа" се разграничи от КНСБ и отправи критики към тях.

Млад мъж загина до електрически стълб в Боровец

Труп на 29-годишен мъж е бил намерен до електрически стълб с високо напрежение в местността Боровец, съобщиха за Дарик от полицията. 

Сигнал за откритото безжизнено тяло е бил подаден вчера сутринта от жители на района. Пристигналите на мястото медици само са констатирали смъртта на младия човек.

До момента следствените органи не са открили у Труп на 29-годишен мъж е бил намерен до електрически стълб с високо напрежение в местността Боровец, съобщиха за Дарик от полицията. Сигнал за откритото безжизнено тяло е бил подаден вчера сутринта от жители на района. Пристигналите на мястото медици само са констатирали смъртта на младия човек. До момента следствените органи не са открили у

Варненец дари хигиенни консумативи за бежанците

Нихат Емин, който е член на общинското ръководство на район Приморски на "Движение България на гражданите" - Варна реши да направи дарение в полза на "Националната кампания в подкрепа на бежанците". Дарението няма политически отенък, а просто един човешки акт. " Аз вярвам, че в такива трудни моменти трябва да покажем, че сме хора и всеки, който има възможност, трябва да помогне. Направих го, защото виждам тежките условия, в които са принудени да живеят семейства с малки деца, хора, които нямат нищо освен желание да осигурят живот на децата си",...

Почиваме шест дни покрай Гергьовден догодина

Правителството определи за почивен ден 23 декември 2013 година. Така официалната коледна ваканция става пет дни, от неделя, 22 декември до 26 декември, четвъртък. В замяна на това 21 декември, събота, ще бъде работен ден.Официални работни дни ще бъдат също 27 и 30 декември - това е времето, в което финансово-стопанските организации могат да приключат годината. От пресслужбата на Министерския съвет припомнят, че 31 декември също е обявен за почивен ден, като заработването му ще бъде на 14 декември. Кабинетът одобри и разместването на работните и...

Каранка: Моуриньо ме убеди да почна в Англия

Новият мениджър на Мидълзбро Айтор Каранка заяви, че бившият му шеф Жозе Моуриньо е имал огромно влияние върху неговия избор да поеме позакъсалия тим от Чемпиъншип. Бившият защитник на Реал Мадрид работи с Щастливия в продължение на 3 години (2010-2013), в които спечелиха веднъж титлата в Ла Лига и веднъж Купата на Краля. „Това е много важен ден за мен, защото е първата ми работа. Най-доброто, което можех да сторя, бе да намеря клуб, който прилича на семейство, и има страхотни съоръжения, стадион и фенове“, каза 40-годишният испанец. „Време ми ...

Румънските медии питат кой е компрометирал влизането на страната в Шенген


"Румънците - унизени пред шенгенската стена. Шефът на Европейската комисия обяви, че няма да влезем в пространството за свободно движение и на 1 януари 2014 г.", "Кой компрометира влизането в Шенген", "Бъсеску: Понта и Антонеску пречат на влизането в Шенген". Под тези и други заглавия румънските вестници публикуват днес реакции след интервю на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу пред френски телевизионен канал в понеделник вечерта, в което той каза, че страната няма да влезе...

КНСБ организира протестен митинг следващата седмица

КНСБ организира национален протестен митинг другата седмица. Това обяви на извънредна пресконференция председателят на синдиката Пламен Димитров. Колегите им от КТ Подкрепа обаче няма да вземат участие, тъй като все още не са взели решение как да действат спрямо ситуацията в страната и свикват националното си конфедеративно събрание в петък. Протестното шествие на КНСБ ще се състои на 20 ноември и ще започне в 8:30 пред сградата на синдиката. Ще бъде връчена декларация за проблемите в здравеопазването на здравния министър Таня Андреева, след то...

Коледата – възможна. Почиваме и на 23-и декември

Шест последователни дни пък отмаряме през май догодина

    


1790 литра алкохол откриха митничари във великотърновско село

/КРОСС/ Работещ казан и огромно количество алкохол откриха служители на отдел „Митническо разузнаване и разследване" при Митница Свищов и митнически служители от Горна Оряховица в частен дом в с. Водолей, община Велико Търново. При осъществените контролни действия е констатирано, че в дома си жител на селото е монтирал дестилатор/казан и изварява етилов алкохол /ракия/ без необходимата регистрация по смисъла на Закона за акцизите и данъчните складове. Дестилаторът е засечен в режим на работа. В последвала проверка в близост до съоръжението са открити 1790 л. етилов алкохол в пластмасови съдове без документи, удостоверяващи заплащането на дължимия акциз.Съоръжението е задържано, както и установеното количество етилов алкохол. По случая в Митница Свищов ще бъдат образувани административно наказателни производства.

Кацането на летище София и при минимална видимост

Летище София вече има по-висока категория на системата за инструментално кацане. Това стана след въвеждане на процедури, позволяващи на авиационните оператори да осъществяват подход и кацане на самолетите в условия на минимална видимост - от 75 метра.

В Русе отвори врати зимен приют за бездомни хора

Средствата вече са осигурени, а доброволците

Песните ми са за мен, а не за Моника!

Предизвикателната Андреа отрече твърденията, че последната й песен "Няма да съм аз“ е посветена на аферата между Моника Валериева и Валери Божинов.

Червени депутати се изгаврили с Вазов

Грозна гавра скрои парламентарната група на БКП в XIX народно събрание. С дружни усилия комунистите съчиниха пасквил срещу народния поет Иван Вазов. 
Червен депутат прочете хулата от високата трибуна на парламента. Вазов беше отречен, обявиха го за Грозна гавра скрои парламентарната група на БКП в XIX народно събрание. С дружни усилия комунистите съчиниха пасквил срещу народния поет Иван Вазов. Червен депутат прочете хулата от високата трибуна на парламента. Вазов беше отречен, обявиха го за "генералисимусът на българския национализъм в областта на поезията". На 22 юни 1920 г. в камарата

Българка от ромски произход се опита да отвлече бебе в Рим

Българка от ромски произход е била арестувана при опит да отвличане на дете в римското метро, съобщават италианските медии. Похитителката се опитала да отмъкне осеммсечното бебе от ръцете на майка му, докато тя го преобличала. Случката се разиграла на една от станциите на метрото в италианската столица. Българката измъкнала детето от ръцете на майката и побягнала към изхода. Свидетели на сцената станали две 16-годишни момичета, които откликнали на виковете за помощ на майката. Те успели да застигнат ромката и да й отнемат бебето. Майката изпаднала в шок и се наложило да бъде извикан екип за спешна медицинска помощ. Междувременно се намесила въоръжената охрана на метрото, която задържала похитителката и я предала на пристигналия патрул на карабинерите. Военните полицаи я въдворили в затвора "Ребибия".Според показанията на персонала на метрото "номадската жена" била забелязана още рано сутринта да безпокои друга майка с бебешка количка, заради което била изведена от станцията, но тя продължила да се навърта наоколо.

МВР: Въпреки провокациите, спряхме ескалацията на напрежение

Полицията би протестанти пред парламента 12.11.2013 г.Снимка:Сергей Антонов

Полицаите изпълниха задълженията си по охрана на обществения ред и опазване на сигурността на гражданите. Въпреки опитите за провокации, те успяха да овладеят ситуацията и предотвратиха ескалиране на напрежението.

Това се казва в съобщение изпратено от МВР до медиите.  

От полицията уточниха, че са предоставили данни на прокуратурата за нарушаване на обществения ред.

“Във връзка с нерегламентираните протести на 12 ноември в столицата, МВР ще предостави на Софийската районна прокуратура всички данни и материали за нарушаване на обществения ред, законовите и подзаконови нормативни актове.

За хулиганство и неизпълнение на полицейски разпореждания общо 23-ма са задържани на 12 ноември в столични районни управления. При специализирана полицейска операция за издирване на извършители на противообществени прояви тази сутрин са задържани още 25-има.

Продължава работата за идентифициране и установяване на още участници в противообществени прояви.

През изминалото денонощие на територията на столицата не са регистрирани тежки криминални престъпления”, сочи бюлетинът на СДВР.

Статията "МВР: Въпреки провокациите, спряхме ескалацията на напрежение" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

10% повече бедни с право на енергийни помощи

9381 жители на Варненска област ще получават енергийни помощи до края на март. Броят им е с 10% по-голям от този за миналогодишния отоплителен сезон, съобщи Адриана Григорова, шеф на Регионалната дирекция за социално подпомагане.
Според нея увеличението се дължи на нормативните промени, с които изискването за максимален доход при кандидатстване бе 9381 жители на Варненска област ще получават енергийни помощи до края на март. Броят им е с 10% по-голям от този за миналогодишния отоплителен сезон, съобщи Адриана Григорова, шеф на Регионалната дирекция за социално подпомагане. Според нея увеличението се дължи на нормативните промени, с които изискването за максимален доход при кандидатстване бе

Музей публикува кода на операционната система на един от най-важните компютри на Apple


През юни 1977 г. Apple започва продажбите на своя първи компютър за масови потребители. Той носи името Apple II, тъй като реално е вторият модел на компанията, след като първият така и не стига до крайните потребители.

Срещу сумата от 1298 долара тогавашните потребители са получавали компютър с 4 kB оперативна памет, 1 MHz процесор. Той има способност и за изобразяване на цветни графики, макар и в ограничен цветови диапазон.

Въпреки че компанията е много доволна от...

България, Турция и Гърция с общ координационен център по границата

"Турция приема българската позиция за сътрудничество по границата и е готова да работи. България настоява за патрули по границата и ние сме готови за това. С включването и на Гърция ще бъде изграден общ координационен център за контрол по границата". Това заяви в Кърджали по време на последната си визита преди края на мандата си посланикът на Турция у нас Исмаил Арамаз, предаде БГНЕС. Дипломатът припомни, че в рамките на месец и половина първо вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев е посетил Турция, после и външният ни министър Кристиян Вигенин. "При срещите с турските си колеги двамата обсъдиха партньорството по границата. В Сирия сега гори трагедия за човечеството, стотици хиляди граждани намериха смъртта си. В 21 век, когато там умират жени и деца, Т...

Арестуван за опит да снима протеста чешки гражданин вече е на свобода

Задържан вчера чешки гражданин заради това, че е снимал протеста, вече е освободен. Петр Митренга е бил арестуван на улица "Оборище" - там, където станаха едни от най-големите сблъсъци между протестиращи и полиция. Митренга е от Чехия, но живее от 40 години в България. По време на демонстрациите е искал да заснеме с телефона си как полицаите настъпват към студентите. Само пред bTV Митренга разказа, че един полицай се обърнал към него и му обяснил, че няма право да снима. Тогава влезли в кратък спор с униформения, като гражданинът настоявал, че има право да заснеме какво се случва. Впоследствие полицаят му поискал личната карта. В момента, в който Митренга бръкнал в якето си да му я представи, бил хвана за ръката и директно вкаран в полицейския бус и откаран в 5-то РПУ. Там той п...

ДНСК: Незаконният лифт на Пампорово да се махне!

ДНСК състави акт на „Пампорово“ АД, с който са образувани административни производства за спиране на строителството и за премахване на вече изградените съоръжения и обекти за незаконния лифт в Пампорово.

Котоошу загуби ранга озеки след оттегляне във Фукуока


Българинът Калоян Махлянов-Котоошу прекрати участието си на турнира по сумо във Фукуока заради контузия и ще загуби своя ранг озеки.

Той извади лявото си рамо при загубата във вторник от Шохозан и поради невъзможност да продължи в надпреварата се оттегли преди мача си от четвъртия кръг срещу Мьогирю.

Очаква се възстановяването му да отнеме около четири седмици. Заради допуснатите 8 загуби на предходния турнир и отпадането си във Фукуока, българинът за втори пореден път ще...

Цветанов: Подаването на оставка е демократичното решение

Когато се стигне до подобни сблъсъци, всеки трябва да направи оценка дали не е по-добре за гражданския мир и за сигурността на страната, за перспективата на държавата, да си подаде оставката. Това заяви в коментар за събитията в България заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от БТА.

"Южен поток" е сред козовете на българската икономика, смята Румен Гечев

Проектът "Южен поток" и новите заеми от Българската банка за развитие са скритите козове, които ще ускорят растежа на икономиката ни. Това заяви депутатът от БСП Румен Гечев при обсъжданията на бюджет 2014 г. По думите му е важно правителството да се концентрира върху по-високата събираемост на приходите. Реализацията на Южен поток - крупен инвестиционен проект, който не е отразен в проекта за бюджет 2014 по понятни организационни причини, може да донесе изключителни ползи за развитието на българската икономика и бюджетните приходи, каза Гечев....

Най-вежливата хасковска данъчна за 2013-а

За десети пореден път НАП избира „Служител на годината" по случай професионалния си празник - 16 ноември. Традицията датира от 2004-та година, когато са положени основите на настоящия конкурс, а именно служителите в администрацията номинират свои колеги, за които считат, че заслужават призванието заради проявен професионализъм, постоянство и високи резултати в работата. Датата 16-и ноември е определена неслучайно. Тогава е денят на Свети Матей - първият събирач на данъци и избран за покровител на работещите в приходната агенция. След проведено ...

Забраняват да се слага захар в плодовите сокове

От 28 април 2015 г. захарта се заличава от списъка на разрешените съставки за сокове от плодове. В минимални количества тя остава допустима за нектарите.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване