Бриго Аспарухов потвърди: Да, аз препоръчах Борисов на НДСВ

По време на посещение на Генадий Зюганов, лидер на Комунистическата партия на Русия, през 2001 г. Първанов даде вечеря на делегацията от Москва и тогава двамата с него се запознахме с шефа на фирмата, която охраняваше руския гост - това бе ИПОН, а човекът - Бойко Борисов. Това каза пред bTV Бриго Аспарухов. 

Мечтата на Борисов бе да се върне в М По време на посещение на Генадий Зюганов, лидер на Комунистическата партия на Русия, през 2001 г. Първанов даде вечеря на делегацията от Москва и тогава двамата с него се запознахме с шефа на фирмата, която охраняваше руския гост - това бе ИПОН, а човекът - Бойко Борисов. Това каза пред bTV Бриго Аспарухов. Мечтата на Борисов бе да се върне в М

Ранобудните не чакат Борисов да ги оглави, а да си тръгне

"Дълбоко ни обижда да ни казват, че сме "на Бойко"

    


Фен на поничките се представи за ченге, за да получи отстъпка

/КРОСС/ Фен на Dunkin 'Donuts от Флорида се представил за полицейски служител, за да получите отстъпка в едно от заведенията на веригата. На 6 ноември следобед мъж с пистолет на колана влязъл в кафенето, съобщава Fox News.Той показа значката си и поискал от служителя да му даде отстъпка, която се полага на служителите на реда. Касиерът изпълнил поръчката на клиента и казал на управителя. На следващият ден мнимият полицай отново влязъл в заведението и поискал понички с отстъпка. Този път обаче попаднал лично на мениджъра, който се обадил в полицията. Пристигналият на място помощник шериф отнел значката на полицая-измамник и го арестувал. На мъжа са повдигнати обвинения в незаконно носене на оръжие и опит да се представи за полицейски служител. От Dunkin 'Donuts са проявили човечност и са защитили клиента си. Те заявили, че за двата дни той не се е опитал да получи лакомството с помощта на оръжието, закачено на колана му.

Окончателно: Бившият шеф на комисията за незаконното имущество Коларов не е бил в конфликт на интереси

Бившият председател на Комисията за установяване на неправомерно придобито имущество Тодор Коларов не се е намирал в конфликт на интереси, както беше заявила едноименната комисия за конфликт на интереси (КПУКИ), оглавявана от придобилия впоследствие печална слава заради разкритото "тефтерче Златанов" неин шеф Филип Златанов. КПУКИ iоткрила конфликт на интереси с мотива, че Коларов, напускайки, си закупил служебните компютър и мобилен телефон като използвал влиянието си над подчинените си....

Мъж загина докато краде ток

Труп на 29-годишен мъж е бил намерен до електрически стълб високо напрежение във Варна

Шарапова става кореспондент на NBC от Сочи

/КРОСС/ Руската тенисистка Мария Шарапова ще стане кореспондент на американската телевизия NBC на Олимпийските игри в Сочи през 2014 година, съобщават на официалния сайт на организацията. Тя ще се изявява като експерт, давайки оценки на събитията на игрите. "С голяма радост ще се присъединя към екипа на NBC по време на Олимпиадата в родния си град", каза Маша. „Олимпиадата е специален случай. За мен това ще бъдат специални игри, тъй като ще се проведат на едно прекрасно място като Сочи. Това е град с богата култура и история, така че аз съм много щастлива, че след игрите той ще заеме специално място в сърцата на много спортисти по целия свят".

Българин пострада при атентат срещу чешки бизнесмен в ЮАР

Българин пострада при атентат в предградие на Йоханесбург срещу магазин, собственост на съмнителния чешки бизнесмен Радован Крейчир, заподозрян във връзки с организираната престъпност, съобщава бТВ.

Футболните агитки: Политици, спрете да спекулирате с нас!

Сдружението на българските футболни привърженици излезе с официална декларация по повод изказвания на различни политици във връзка с протестите срещу правителство. В частност лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютфи Местан обвиниха за ескалацията на напрежението във вторник вечерта пред Народното събрание Сдружението на българските футболни привърженици излезе с официална декларация по повод изказвания на различни политици във връзка с протестите срещу правителство. В частност лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютфи Местан обвиниха за ескалацията на напрежението във вторник вечерта пред Народното събрание "ултраси", "агитки" и "фенове".

Ректорът на СУ към МВР: Автономията не може да се нарушава

По повод зачестили запитвания от медии ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски” проф. д. и. н. Иван Илчев изпрати днес писмо до министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

С включени телефони през целия полет

От Европейската агенция за авиобезопасност съобщиха, че предстои да публикуват ново ръководство за сигурност по време на полет, според което на пътниците в самолетите ще бъде позволено използването на таблети, смартфони, електронни четци и мултимедийни плеъри при все по-малко забрани.

Бриго Аспарухов: Да, аз препоръчах Борисов на НДСВ - и стана премиер

По време на посещение на Генадий Зюганов, лидер на Комунистическата партия на Русия, през 2001 г. Първанов даде вечеря на делегацията от Москва и тогава двамата с него се запознахме с шефа на фирмата, която охраняваше руския гост - това бе ИПОН, а човекът - Бойко Борисов. Това каза пред bTV Бриго Аспарухов. 

Мечтата на Борисов бе да се върне в М По време на посещение на Генадий Зюганов, лидер на Комунистическата партия на Русия, през 2001 г. Първанов даде вечеря на делегацията от Москва и тогава двамата с него се запознахме с шефа на фирмата, която охраняваше руския гост - това бе ИПОН, а човекът - Бойко Борисов. Това каза пред bTV Бриго Аспарухов. Мечтата на Борисов бе да се върне в М

Хормоните удрят мъжете през зимата

Те предпочитат секса през студените месеци, отколкото през лятото

    


Девети международен клавирен конкурс "Франц Шуберт" в Русе

Всяка нечетна година в град Русе се провежда международен конкурс "Франц Шуберт" за пиано, класическо пеене, клавирни ансамбли и камерна музика. Тазгодишното издание ще протече между 14 и 20 ноември. Международната проява е сред събитията, посветени на кандидатурата на Русе за европейска столица на културата през 2019 г. Всяка нечетна година в град Русе се провежда международен конкурс "Франц Шуберт" за пиано, класическо пеене, клавирни ансамбли и камерна музика. Тазгодишното издание ще протече между 14 и 20 ноември. Международната проява е сред събитията, посветени на кандидатурата на Русе за европейска столица на културата през 2019 г.

Търсят отговорност за насаждане на антируски настроения в Полша

Полското правителство потърси отговорност от опозиционната партия „Закон за справедливост” за насаждане на антируски настроения в страната, предаде Интерфакс. 
„Закон и власт” е най-голямата опозиционна партия в Полша и е оглавявана от Ярослав Качински, брат на бившия полски президент Лех Качински, загинал в самолетната катастрофа край Смоленск.
Полското правителство потърси отговорност от опозиционната партия „Закон за справедливост” за насаждане на антируски настроения в страната, предаде Интерфакс. „Закон и власт” е най-голямата опозиционна партия в Полша и е оглавявана от Ярослав Качински, брат на бившия полски президент Лех Качински, загинал в самолетната катастрофа край Смоленск.

Съдът отмени несъстоятелно решение на петчленката на Филип Златанов

Върховният административен съд (ВАС) окончателно отмени скандалното решение, с което бе обявен в конфликт на интереси бившият ръководител на комисията за конфискация Тодор Коларов. Той бе една от емблемите на работата на комисията за конфликт на интереси по времето на председателя й Филип Златанов, станал известен с прословутото си "тефтерче". Коларов имаше успешна работа в комисията за конфискация на незаконно придобитото имущество и дори получи похвали за свършената работа от Европейската комисия. Той обаче влезе в конфликт с Бойко Борисов и Цветан Цветанов и бе накаран да си подаде оставката, което той не скри, че е по политически причини. Малко по-късно комисията на Златанов се захвана с него и го обяви, че е бил в конфликт на интереси, защото е купил за лични цели служебния си компютър и телефон на цена, по-висока от пазарната, след като упражнил натиск върху подчинените си да му ги продадат. Това бе второто много съмнително решение на хората на Филип Златанов след другото - срещу друга бивша фигура на ГЕРБ, която изпадна извън борда отново по "личностно-политически" причини Трайчо Трайков. Впоследствие истината излезе наяве и името на Тодор Коларов бе открито в "тефтерчето" на Златанов с имена на лица, които трябва да бъдат разследвани или толерирани. Съдебното дело потвърди съмненията за юридическата несъстоятелност на решението, с което Коларов бе обявен в конфликт на интереси. По време на делото прокуратурата също се застъпи за него. С решението си ВАС потвърди присъдата на Административния съд – София град, което също е в полза на Тодор Коларов. Магистратите на практика повтарят очевидните факти по случая, които изскочиха още в самото му начало. ВАС обявява, че Коларов си е купил компютъра на 27 февруари 2012 година, два дни, след като вече е освободен от ръководния пост. Поради това е нямало начин да упражни натиск върху служителите на комисията за конфискация. В същото време ВАС припомня, че Коларов е купил компютъра и телефона в момент, в който не е бил шеф на комисията и оттук и не е длъжностно лице, което може да изпадне в положение на конфликт на интереси. Съдът напомня още, че той ги е купил на цена като нови, въпреки че са били използвани.

Бомбички и яйца по парламента, полицията - на нокти

Десетки полицаи проверяват почти всеки, който влиза на площада пред парламента. Униформените са оформили своеобразни КПП-та на входовете и искат личните документи на хората, които се присъединяват къв протеста.

Полицейски щурм в благоевградска дискотека

Благоевград /КРОСС/ Полицейска акция изненада в нощта на студентското парти в Благоевград дискотека в района на Младежкия дом. Около 01.30 полицаи нахлули в заведението, заключили го и започнали обиск, проверени са тоалетните, където били заварени клиенти, у които е намерена дрога. Обискиран е офисът на дискотеката. Щурмът продължил около половин час. Единият от задържаните е син на популярен криминално проявен благоевградчанин с прякор на спортист, при личен обиск у него дрога не е намерена и той е освободен. Зад решетките е останал дилър на марихуана открит в една от тоалетните.До акцията се стигнало след множество сигнали, че в дискотеката системно влизат лица, които се занимават с наркотици и необезпокоявани от никого зарибявали младежите, дошли да купонясват. Напоследък пред дискотека Графити все по често се стават побоища на силно пияни клиенти, който полицията няколко пъти в последните два месеца разтървава. Работата по проверка на сигналите срещу дискотеката продължава, пише struma.com.

Президентът пред студенти: Липсата на загриженост ни докара до днешното състояние

Президентът Росен Плевнелиев изнесе лекция на тема ’’Едно по-добро бъдеще: кой трябва да поеме инициативата?’’ пред студенти от Американския университет в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на президентството. 

’’Проф. Истън,
Скъпи ректор, управител,
Скъпи студенти,
Дами и господа,
Скъпи приятели,

Добър ден и благодаря ви, че ме Президентът Росен Плевнелиев изнесе лекция на тема ’’Едно по-добро бъдеще: кой трябва да поеме инициативата?’’ пред студенти от Американския университет в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на президентството. ’’Проф. Истън, Скъпи ректор, управител, Скъпи студенти, Дами и господа, Скъпи приятели, Добър ден и благодаря ви, че ме

ЕК: България остава под наблюдение заради икономически дисбаланс

България и още 15 страни са под наблюдение от ЕК поради дисбаланс в икономиката. За пръв път на мониторинг е подложена и Германия. Това стана ясно при представянето на тазгодишния обзор за растежа в ЕС днес. Този проблем бе поставен пред страната ни и през април, т.г.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева България и още 15 страни са под наблюдение от ЕК поради дисбаланс в икономиката. За пръв път на мониторинг е подложена и Германия. Това стана ясно при представянето на тазгодишния обзор за растежа в ЕС днес. Този проблем бе поставен пред страната ни и през април, т.г. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Плевнелиев пред студенти: Липсата на загриженост ни докара до днешното състояние

Президентът Росен Плевнелиев изнесе лекция на тема ''Едно по-добро бъдеще: кой трябва да поеме инициативата?'' пред студенти от Американския университет в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на президентството. 

''Проф. Истън,
Скъпи ректор, управител,
Скъпи студенти,
Дами и господа,
Скъпи приятели,

Добър ден и благодаря ви, че ме Президентът Росен Плевнелиев изнесе лекция на тема ''Едно по-добро бъдеще: кой трябва да поеме инициативата?'' пред студенти от Американския университет в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на президентството. ''Проф. Истън, Скъпи ректор, управител, Скъпи студенти, Дами и господа, Скъпи приятели, Добър ден и благодаря ви, че ме

Площад "Димитър Пешев" бе открит във Вашингтон

На церемонията по откриване на площад “Димитър Пешев” посланичката ни в САЩ Елена Поптодорова подчерта заслугите на политика ни, но и призна, че страната е депортирала над 11 000 евреи от Тракия и Македония. “Дори хубавите моменти в историята не са съвършени. Често върху тях тегне сянка”, допълни шефът на градския съвет на Вашингтон Фил Менделсон. На церемонията по откриване на площад “Димитър Пешев” посланичката ни в САЩ Елена Поптодорова подчерта заслугите на политика ни, но и призна, че страната е депортирала над 11 000 евреи от Тракия и Македония. “Дори хубавите моменти в историята не са съвършени. Често върху тях тегне сянка”, допълни шефът на градския съвет на Вашингтон Фил Менделсон.

Депутат от БСП иска забрана на протестите

Народният представител от БСП Страхил Ангелов, който преди седмици призова столичният кмет да "разкара" пианото на протестиращите пред парламента, в сряда поиска Йорданка Фандъкова изцяло да забрани протестите. "Йорданка Фандъкова трябва да забрани събирането на протестиращите и блокирането на целия център заради няколкостотин души. Това каза пред "Фокус” депутатът от БСП Страхил Ангелов. "Всички седят в задръствания и това е несериозно. Не съм пряк свидетел на събитията и не знам какво точно е станало, но предполагам, че полицията е действала адекватно, според ситуацията с протестиращите. Полицията ги изтърпя доста дълго време”, каза Ангелов по повод полицейското насилие от вторник. "София е двумилионен град, безобразие е да ставаме заложници на 400 души. Ние не може да бъдем повече заложници на 300-400 души. Не разбирам столичния кмет Йорданка Фандъкова защо им се дава разрешение на точно триста души”, твърди още парламентаристът. "Нямам основание да издавам заповед за забрана за затваряне на кръстовища. Ако имам такова основание, ще си изпълня ангажиментите. Всички си даваме сметка, че в момента в София е напрегнато. Ние спазваме закона много стриктно. Законът за събранията и митингите дава възможност на хората свободно да изразяват своята гражданска позиция. Аз не съм получила уведомление за тези протести в момента”, каза от своя страна Фандъкова.

Красимир Стоянов: Буруджиева е подведена, никой не ме разследва

С три служебни бележки бившият шеф на „Водоснабдяване-Дунав“ Красимир Стоянов доказа, че не е разследван от прокуратурата. Документите са с вчерашна дата и удостоверяват, че срещу него няма образувани и неприключили досъдебни производства за престъпления от общ характер, издадени са от: Окръжен следствена отдел, Районна прокуратура и Окръжна прокуратура. Служебните бележки Стоянов си извадил в отговор на обвинения, отправени в понеделник от депутата от БСП Татяна Буруджиева. Според нейните думи той е освободен от длъжност от регионалния министъ...

US балерина бяга от Болшой, не дала подкуп

Първата американска балерина, наета за солистка в Болшой театър, напусна трупата със скандал заради подкуп.
Джой Уомак (19 г.) заяви в интервю за в. “Известия”, че си тръгва, след като човек от театъра  казал, че трябва да плати $ 10 000, ако иска солова роля. Засега отказва да съобщи името му.
Джой завършила през 2012-а академията на Болшой= Първата американска балерина, наета за солистка в Болшой театър, напусна трупата със скандал заради подкуп. Джой Уомак (19 г.) заяви в интервю за в. “Известия”, че си тръгва, след като човек от театъра казал, че трябва да плати $ 10 000, ако иска солова роля. Засега отказва да съобщи името му. Джой завършила през 2012-а академията на Болшой=

Уругвай се класира за Мондиал 2014 още след първия бараж срещу Йордания

Отборът на Уругвай постигна лесна победа над Йордания в първи бараж за класиране на Мондиал 2014. Възпитаниците на селекционера Оскар Табарес разбиха с 5:0 като гост своя противник и по този начин си направиха реванша в Уругвай съвсем протоколен. И петте гола в мача бяха отбелязани от петима голмайстори. Точни за „небесносините“ бяха Макси Перейра, Кристиан Стуани, Николас Лодейро, Кристиан Родригес и Единсон Кавани, който бе точен от пряк свободен удар в продължението на срещата. Още през първото полувреме гостите взеха комфортна преднина, кат...

Тя: Пази се! Той: Дръж се!

Тази снимка от вчера взриви фейсбук - тя бе споделяна и тълкувана стотици пъти. Публикува я първо в личния си профил авторът й - Стефан Стефанов.

Момичето на нея се казва Деси Николова. Ето какво написа тя под снимката в личния си фейсбук профил:

Сред полицаите имаше и добронамерени. Този, който държа за раменете, имаше малко кръв по носа, Тази снимка от вчера взриви фейсбук - тя бе споделяна и тълкувана стотици пъти. Публикува я първо в личния си профил авторът й - Стефан Стефанов. Момичето на нея се казва Деси Николова. Ето какво написа тя под снимката в личния си фейсбук профил: Сред полицаите имаше и добронамерени. Този, който държа за раменете, имаше малко кръв по носа,

Футболни фенове: Извън стадиона сме граждани

Неуважаеми български политици, спрете да спекулирате с името на българските футболни фенове! Уважаеми български медии, не тиражирайте лъжите на политиците! Така започва изявление на Сдружението на Българките футболни привърженици, в което те изразяват своя „остър протест срещу неспиращото вече месеци наред спекулиране”. По-рано днес лидерът на ДПС Лютви Местан нарече част от хората от снощния протест пред НС "бръснати глави", "ултраси", "най-агресивната част на българското общество". „Всекидневно медиите заливат обществото с откровени лъжи и груби манипулации по адрес на феновете, които имат за цел все по-голямото разделение в българското общество и тоталното объркване на обикновените хора за истинската картина случващото се в България”, се казва в текста. Бихме ...

Ректорът на УНСС Статев: Мой дълг е да стана агент на ДС

Стати Василев Статев, професор и ректор на УНСС се прочу преди няколко дни с опита си да спре с психологически натиск и заплахи протеста на студентите, които окупираха аулата. Offnews публикува интересен материал за попадането на Стати Статев в Държавна сигурност (из досието на агент Стойновски), в който пише: „В подходящ момент от разговора обясних на …., че съм служител на ДС и отчитайки неговия произход, лични и делови качества му предлагаме сътрудничество. Когато правих предложението внимателно наблюдавах за неговата реакция. Без да се колебае, с нотка на известно вълнение …. отговори, че той счита за свой дълг да ни оказва помощ и с удоволствие приема направеното предложение.“ Разговорът се води на 1 февруари 1989 г. в сладкарница „Пролет“ на б...

ЕК ни държи под око за икономически дисбаланси

България остава под наблюдение заради икономическите дисбаланси, съобщи Европейската комисия.

Реформата на подслушването започва с двойно по-голям бюджет


Държавна агенция "Технически операции", която беше създадена с последните промени в закона за Специалните разузнавателни средства, и чрез която трябваше да започне обещаната реформа при употребата на СРС-та, ще получи двой по-голям бюджет в сравнение с тази година. За това съобщи "Капитал", като се позова на внесения в парламента проектобюджет за 2014 г.

Американец изби семейството си и се самоуби

/КРОСС/ В американския град Финикс, щата Аризона, 53-годишен мъж застреля жена си, дъщеря си и брата на си съпругата си, след което се самоуби, съобщи АП. Телата на жертвите си е занесъл в задния двор, след което е решил да ги изгори. Полицията установи, че убиецът наскоро се е развел с жена си и съдът е постановил да напусне семейния дом във вторник вечерта, за да може съпругата му да си събере вещите. Въпреки това, той решил да се прибере неочаквано и да застреля всички в къщата.

Явор Гърдев: Студентите са интуитивният лакмус на едно обществото

"Аз съм Явор Гърдев. Искам да кажа, че ние сме против употребата на сила срещу български граждани и подкрепяме опитите за изграждане на гражданско общество". С тези думи режисьорът изненада публиката в Народния театър след представлението му "Хамлет" във вторник вечерта. По същото време, както и през целия ден, около парламента се разиграваше истинска драма, със сблъсъци между полицията и протестиращи студенти и граждани, които искаха да окупират парламента. В сряда Явор Гърдев обясни пред БНТ, че е направил това изявление от името на екипа на представлението, който е искал да вземе отношение към събитията в страната. Според него много е важно отделните групи в обществото да се чуват по между си. Гърдев заяви, че подкрепя студентите, защото те са интуитивният лакмус на едно обществото. В момента, в който те реагират, означава, че в душите на хората има болка, усещане за несправедливост. "Ние измерваме температурата на обществото и си даваме сметка, че това общество е болно", допълни режисьорът. По думите му надигането на студентите идва да покаже, че при тези условия на функциониране на държавата, обществото не може да бъде в мир. Не е възможно да продължава този крехък ред и да не се обръща внимание проблема, каза още Явор Гърдев. Според него големият проблем на политиката е, че има партийни формации, които държат етническия коз и извиват ръцете на големите партии. Той изрази опасение, че циничната ориентация на властта към електоратите ще усвои настроението на студентите. Циничната настройка е: дайте да употребим тези настроения и да бъдем техни лидери, посочи Явор Гърдев.

Натискат Пакистан да ваксинира срещу детски паралич

Наскоро беше потвърдено и за заразени деца в Сирия

109 деца бяха "евакуирани" от варненска детска градина по време на учение

109 деца, възпитаници на ОДЗ №6 „Палечко”, бяха „евакуирани“ при провеждането на практическо занятие за реакция при пожар. Обучението бе предшествано от открит урок в детските групи, по време на който експерти разказаха за различните видове бедствия – как да се реагира при аварийни ситуации, на кой телефон да се търси помощ.

„Господарите” чакат Бисеров със златен скункс

София /КРОСС/ Фоторепортер на "24 часа" засече човек на "Господари на ефира" пред къщата на Христо Бисеров в София със златен скункс в ръце.Репортерът на "Господарите" дълго звъня на портата, за да връчи отличието на бившия вече зам.-шеф на парламента и депутат от ДПС, но никой не му отговори.Христо Бисеров преди дни изненадващо подаде оставка от всички постове, а после се разбра, че ДАНС го разследва по сигнал от чужбина за пране на пари. Той направил два превода на стойност около половин милион евро от своя сметка в Швейцария до сметки в Македония на доведения си син Ивайло Главинков.

Визовият режим между Русия и Южна Корея пада през януари

Русия и Южна Корея подписаха спогодба за взаимна отмяна на визовия режим, предаде ИТАР-ТАСС. Това се случи днес по време на преговорите на високо равнище между двете страни. Най-вероятно безвизовият режим между тях ще бъде стане факт през идния януари. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

Държавите се Русия и Южна Корея подписаха спогодба за взаимна отмяна на визовия режим, предаде ИТАР-ТАСС. Това се случи днес по време на преговорите на високо равнище между двете страни. Най-вероятно безвизовият режим между тях ще бъде стане факт през идния януари. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Държавите се

6 години затвор получи шофьор, оставил две жертви на пътя

С присъда от 13 ноември 2013 г., състав на Плевенски окръжен съд призна подсъдимия П.М. за виновен в това, че на 13 май 2011 година около 07:00 часа на третокласен път в близост до град Долна Митрополия, при управление на лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на И.П. и Г.Г. Съдът е определил случая като особено тежък, поради което и на основание чл.343, ал.3, буква "б", пр.2 във вр. с чл.343, ал.1 буква „в", във вр. с чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс го осъжда на шест години лишаване ...

Суперсграда за детска градина: "Слънце" огря децата в Габрово

Габрово може би ще престанат да режат опашките на котките, за да се затваря по-бързо вратата след тях и да не изстива стаята. Доста по-човечен и ефективен метод е строителството на пасивни сгради или както ги нарича законодателството ни - сгради с близко до нулево енергийно потребление.            
Габрово може би ще престанат да режат опашките на котките, за да се затваря по-бързо вратата след тях и да не изстива стаята. Доста по-човечен и ефективен метод е строителството на пасивни сгради или както ги нарича законодателството ни - сгради с близко до нулево енергийно потребление.

Ранобудните студенти: Г-н Борисов, не ви чакаме да ни оглавите, а да си тръгнете

Снимка: Ранобудните студенти - официален Facebook профил

Дълбоко ни обижда да ни казват, че сме „на Бойко“. Ние не ви чакаме да ни оглавите, а да си тръгнете.

Това се посочва в позиция на Ранобудните студенти по повод днешното изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Публикуваме пълния текст на позицията:

“Днес бившият премиер Бойко Борисов произведе абсурдното твърдение, че народът го чакал да оглави антиправителствените протести. Като потърпевши от полицейско насилие от вчера, достигнало пикът си в полицейската държава, за чиято несъразмерна ескалация ГЕРБ положиха немалко усилия, държим да кажем следното:

Вярно е, че държавата има монопол над легитимното насилие в обществото. Но нормално ли е най-бедната членка на ЕС да е страната с най-висок брой полицаи на глава от населението? Вчера абстрактната полицейска статистика се актуализира и на свой гръб изпитахме мощта на МВР, подплатена с голяма доза нелегитимно и отказващо да се легитимира насилие. За самочувствието на МВР да погазва закона носи отговорност и г-н Борисов като бивш главен секретар на МВР и министър-председател.

Г-н Борисов,

явно се затруднявате да разберете защо е невъзможно не само да ни оглавите, но и да се върнете на власт с наша подкрепа. Затова нека стане ясно, че политиката, която въплащавате е в разрез с идеологията ни и борбата ни за една бъдеща държава, която се грижи за гражданите си, а не ги изоставя, както вие направихте. Вие обезкървихте здравеопазването и образованието ни, за да подсилите силовите структури и да се занимавате с подслушване докато народът се самозапалваше в отчаянието си. Вашата страхлива оставка беше пиар ход, но няма да позволим да бъдем употребени за следващия Ви (както и от която и да е партия).

Ние се уморихме от всички лица, говорители и предводители на прехода. Не сте изключение от тази група. Направете си труда да прочетете съдържанието, което Окупацията ни произвежда и сам ще се убедите, че нямаме допирни точки. Не можете да се разпознаете в движението ни, без да рискувате да се разпадне идентичността Ви. Никой не ви е дал мандат да говорите от наше име и да ни асимилирате към вашата партия. Нека това бъде ясно и за бившия Ви неформален коалиционен партньор Атака, който произведе несъгласуваното определение в изречението „Малките ИЗРОДЧЕТА на сикаджията Бойко в действие“. То не е съгласувано и със самите нас. Честно казано, не се обиждаме на „изродчета“, но дълбоко ни обижда да ни казват, че сме „на Бойко“.

Ние не ви чакаме да ни оглавите, а да си тръгнете.”

Статията "Ранобудните студенти: Г-н Борисов, не ви чакаме да ни оглавите, а да си тръгнете" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Ранобудните студенти към Борисов: Не чакаме да ни оглавите, а да си тръгнете.


Ранобудните студенти разпространиха декларация, в която се разграничават от позицията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано днес заяви, че  хиляди хора го призовавали в социалната мрежа "Фейсбук" и на други места да оглави заедно с ГЕРБ протестите срещу правителството.

"Днес бившият премиер Бойко Борисов произведе абсурдното твърдение, че народът го чакал да оглави антиправителствените протести. Като потърпевши от полицейско насилие от вчера, достигнало пикът си в...

Прекратиха делото срещу общинския бюджет

Административният съд в Русе остави без разглеждане жалбата на Мария Димитров, с която той обжалваше решението на Общинския съвет, касаещо бюджета на русенската община.В мотивите си Димитров от ПП „Българска левица” посочвaше, че са допуснати съществени нарушения на материалния закон. Според жалбоподателя били констатирани технически грешки и при гласуването на решението общите проектоприходи са били в по-голям размер от посочените в проектобюджета, подложен на публично обсъждане. Разликата била в размер на 1, 174 млн. лв.Днешното решени...

Ректорът на СУ пита Цветлин Йовчев за полицаите в журналистическия факултет

Ректорът на Софийския университет „Св. Кл. Охридски” проф. дин Иван Илчев изпрати писмо до министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев. В писмото ректорът на Софийския университет отправя запитване - отговаря ли на истината информацията за полицейско присъствие в двора и около сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация, както и Ректорът на Софийския университет „Св. Кл. Охридски” проф. дин Иван Илчев изпрати писмо до министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев. В писмото ректорът на Софийския университет отправя запитване - отговаря ли на истината информацията за полицейско присъствие в двора и около сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация, както и

Ще кацаме в София и при много гъста мъгла

Летище София получи по-висока категория в Системата за инструментално кацане след като изпълни процедури, които позволяват на авиационните оператори да осъществяват подход и кацане на самолетите при минимална видимост.

ЕС ще разреши скоро лични електронни устройства в самолетите


Пътниците на всички европейски авиокомпании могат да използват личните си електронни устройства във всички фази на полета, включително при излитане и кацане. Забраната продължава да важи за ноутбук и лаптоп компютрите, съобщиха от Европейската агенция за авиационна сигурност (EASA)

"Това е важна крачк акъм разширяване свободата на използване на такива устройства на борда на самолетите без да се създава заплаха за сигурността на полета", заяви директорът Патрик Ки.

В края...

Плевнелиев пред студентите на АУБ: Политиците трябва да са щастливи, че има млади хора с мнение


Укрепването на гражданското общество ще доведе до нова фаза на демократична консолидация. Това заяви президенът Росен Плевнелиев в лекция пред близо 400 студенти от Американсия университет в България този следобед. Въпросът на лекцията му беше кой трябва да поеме инициативата, а посланието му съвсем ясно - "всички ние", разказа за "Дневник" Яна Аладжова, студентка от АУБ и репортер за университетската медия AUBG Daily. 

В речта на президента ясно се усещало положителното отношение...

Ректорът на СУ пита Йовчев за полицаите във ФЖМК

В писмото ректорът на Софийския университет проф. Илчев пита дали е вярно, че в двора и около сградата на Факултета по журналистика е имало полицаи, както и твърденията на студенти, че от тях са изисквани студентски книжки или други лични документи при влизането им

Визовият режим между Русия и Южна Корея пада през януари

Русия и Южна Корея подписаха спогодба за взаимна отмяна на визовия режим, предаде ИТАР-ТАСС. Това се случи днес по време на преговорите на високо равнище между двете страни. Най-вероятно безвизовият режим между тях ще бъде стане факт през идния януари. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

Държавите се Русия и Южна Корея подписаха спогодба за взаимна отмяна на визовия режим, предаде ИТАР-ТАСС. Това се случи днес по време на преговорите на високо равнище между двете страни. Най-вероятно безвизовият режим между тях ще бъде стане факт през идния януари. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Държавите се

Какво ще казват депутатите от БСП: Битото момче не е добре с главата, плаща се за снимки с кръв

Инструкции с опорни точки какво да говорят за протеста на 12 ноември и сблъсъците между студенти и полицаи са получили депутатите от БСП от пресцентъра на партията. За разпратените опорни точки потвърдиха част от тях, но уточниха, че не са прочели съдържанието на електронните си пощи. Инструкциите бяха изпратени на "Дневник" от адрес dox@dox.bg

"Дневник" получи и оригиналният файл с текста на опорните точки (виж прикачения файл).

Проверка показа, че документът е бил...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване