Автомобил се заби в крайпътна канавка

Лек автомобил "Мазда" катастрофира на 8 км по пътя Русе - Иваново, съобщиха от полицията. 52-годишният водач напуснал пътното платно в ляво по посока на движението си и се блъснал в крайпътната канавка. Пострадали са возещите се двама пътници. те са с контузии на глава и на гръден кош. Причина за катастрофата е движението с несъобразена скорост.  ...

Атанасов припомня Троцки: Опасните работи са винаги много прости

/КРОСС/ С думи на болшевишкия революционер и марксистки теоретик Лев Давидович Троцки, идеолог на теорията за перманентната революция, известна като троцкизъм,и  привърженик на методите на „военния комунизъм, депутатът от Коалиция за България Иво Атанасов обяснява протестите срещу кабинета "Орешарски", които продължават вече повече от четири месеца, а правителството все още е факт. В профила си във Фейсбук Атанасов припомня казаното от руския теоретик: "Не е нужно да имаме болшинство, не болшинството е това, което ще завземе властта. Преди всичко трябва да се свали правителството. За тази цел въстанието трябва да бъде осъществено от група добре обучени щурмоваци. Масите не служат за нищо, една малка група е достатъчна. Ударът ни трябва да е здрав и целенасочен. Опасните работи са винаги много прости." Тези думи не са от днес, нито от 1997 г., нито от 1990-а. Произнесени са преди век от Троцки в лют спор с Ленин. Има ги в книгата на Курцио Малапарте "Техника на комунистическия преврат", издадена през 1931 г. в Париж. Издателският комплекс "Христо Ботев" я пуска на български през 1995 г., уточнява Иво Атанасов. "И всичко пак ще се повтаря, но не със мен, но не със мен", както се пееше в една песен, за съжаление. Съжалението не е в това, че се повтаря, "но не с мен", а че се повтаря, пише още депутатът.

Червено, виолетово и бордо са цветовете на сезона

Листата по дърветата промениха цвета си, време е да направите същото и с вашия гардероб. Виолетовите нюанси, наситеното червено в комбинация с охра и цвят слива ще са палитрата на сезона. Модните марки предлагат съчетание между червен пуловер и лилави дънки. Или пък бъдете елегантна дама с рокля до коленете във виолетово или червено, което гарантирано ще събере погледите, пише БГНЕС. Изберете копринени текстури от лилавата палитра, с която да обгърнете тялото си тази есен. ...

Разместват се почивните дни по Коледа

Правителството взе решение за разместване на почивните дни по Коледа. Кабинетът обяви 23 декември 2013 г., понеделник, за почивен ден, а 21 декември 2013 г., събота, за работен. По този начин ще се избегне двукратното накъсване на почивни и работни дни около Коледа. 31 декември 2013 г., вторник, беше обявен за почивен ден, който се отработва на 14 декември 2013 г., събота. Оставащите след Коледните празници два работни дни – 27 и 30 декември 2013 г., са необходими на финансово-стопанските организации за приключване на годината. Разместване има и при почивните дни през 2014 г. Правителството обяви 2 май (петък), 5 май (понеделник) и 31 декември (сряда) за почивни дни, а 10 май (събота), 31 май (събота) и 13 декември (събота) за работни дни. През 2014 г. официалният празник 1 май &n...

УЕФА не пожали Аякс

Амстердамският отбор бе наказан с 25 хиляди евро заради обиден банер вдигнат по време на двубоя от Шампионска лига срещу "Селтик". Холандския тим  спечели мача срещу шотландския шампион с 1:0 благодарение на гол на Ласе Шоне. Заради обидни надписи издигнати по време на двубоя от страна на техни фенове клуба беше глобен от УЕФА, информира football24.bg. Официалното изявление на клуба публикувано на техния уебсайт гласи: „Аякс" беше глобен от УЕФА след като беше издигнат банер на трибуните на "Амстердам Арена" по време на мача със "Селтик". Банерът беше насочен към феновете на противниковия отбор тази вечер. УЕФА наложи глоба от 25 хиляди евро. Максималното наказание за подобно провинение е 50  хиляди евро плюс затварянето на част от стадиона за следващия европейски...

Калоян Махлянов се контузи и губи ранга си "одзеки"

Българският сумист Калоян Махлянов-Котоошу се оттегли заради травма преди мача си срещу Мьогирю от четвъртия кръг на турнира във Фукуока, предаде bTV. Най-добрият българин в този спорт извади лявото си рамо при вчерашната загуба от Шоходзан и няма да може да продължи в надпреварата, съобщава японската агенция Киодо. Махлянов ще се възстановява в следващите четири седмици. Той обаче ще запише отрицателен баланс от 1 победа и 14 поражения за турнира във Фукуока, което означава, че след 47 поредни състезания Котоошу ще загуби втория по сила ранг в сумото "одзеки" и ще бъде понижен в "секиваке" за следващия Голям зимен турнир за купата на Императора през януари. Другият българин Даниел Иванов-Аоияма, които има ранг „маегашира – 5” записа успех. Той използва техниката "цуки...

Обявиха Путин за велик майстор на таекуондото

Световната федерация по таекуондо присвои на руския президент Владимир Путин почетен 9-и дан по таекуондо, което означава, че руският държавен глава се смята за велик майстор, съобщи РИА "Новости", цитирана от БТА. Владимир Путин сподели, че не мисли, че заслужава толкова висок дан, но ще го смята като "общо мероприятие", свързано с популяризирането на този забележителен вид спорт. В света има само няколко души, които са получили почетен 9-и дан по таекуондо. Сред тях са президенти и лидери на САЩ, Индонезия, Хондурас, Испания, Хърватия и Пакистан. Таекуондото се практикува в 250 страни. С този вид спорт се занимават от 70 до 80 милиона души.

Морси ще съди управляващите в Египет

Сваленият ислямистки президент на Египет Мохамед Морси смята да съди установените от армия власти заради отстраняването му от поста през юли, съобщи адвокатът му, предаде БГНЕС. Мохамед ал-Дамати и екип от адвокати посетиха Морси в затвора в понеделник, където той очаква следващото заседание на съда по делото срещу него за предполагаемата му роля в смъртта на протестиращи по време на президентския му мандат. "Президентът планира да вземе съдебни мерки срещу преврата и ще се обърне към екипа от защитници в близко бъдеще. Има оплаквания, които той ще представи на главня прокурор и в тях се казва, че случилото се е престъпление", заяви Дамати. Той каза още, че ще бъде предявен иск и пред административния съд за анулиране на "решението на генерал Абдел Фатах ал-Сиси" за сваляне на ...

НСИ: Инфлацията от началото на годината е минус 1.7%

Индексът на потребителските цени за октомври 2013 г. спрямо септември 2013 г. е 100.5%, т.е. месечната инфлация е 0.5%. Инфлацията от началото на годината (октомври 2013 г. спрямо декември 2012 г.) е минус 1.7%, а годишната инфлация за октомври 2013 г. спрямо октомври 2012 г. е минус 1.4%. Средногодишната инфлация за периода ноември 2012 - октомври Индексът на потребителските цени за октомври 2013 г. спрямо септември 2013 г. е 100.5%, т.е. месечната инфлация е 0.5%. Инфлацията от началото на годината (октомври 2013 г. спрямо декември 2012 г.) е минус 1.7%, а годишната инфлация за октомври 2013 г. спрямо октомври 2012 г. е минус 1.4%. Средногодишната инфлация за периода ноември 2012 - октомври

Българска ромка похити осеммесечно бебе в Рим

Грабнала детето почти от ръцете на майка му

    


Явор Гърдев подкрепи протестите от сцената на "Хамлет"


Режисьорът Явор Гърдев направи изненадващо изявление от сцената на Народния театър "Иван Вазов" снощи, 12 ноември, предаде Би Ти Ви.

Той излезе в края на режисирания от него спектакъл по Уилям Шекспир "Хамлет" и заяви:"Аз съм Явор Гърдев. Искам да кажа, че ние сме против употребата на сила срещу български граждани и подкрепяме опитите за изграждане на гражданско общество".

Публиката в препълнената зала на голямата сцена посрещна думите му с аплодисменти и продължи да...

Бойко Борисов: Офшорната фирма трябва отдавна да е закрита

Офшорната фирма трябва отдавна да е закрита. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод информация, че е имал офшорна фирма в Кипър, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „През 1994 година съм бил бизнесмен до 1996 година.

Владо Руменов горд, че е хвърлил яйцата по парламента, отива на съд като Босия

Арестът на Владо Руменов. Снимка: Иво Божков

Владо Руменов, който тази сутрин хвърли 24 яйца по сградата на парламента, е дал показания пред полицаите в Първо районно, където е арестуван.

Владо е потвърдил, че именно той е запратил яйцата и смята това за политически акт, с който изразява отношението си към депутатите.

Гордея се с този акт, това е гражданска позиция, е казал още Руменов.

Думите му бяха предадени от Иво Божков, който в момента заедно с близки на Владо е пред Първо районно. Иво Божков е научил за показанията на Руменов от адвоката му Милен Шопов.

Очаква се около 18 часа Владо Руменов да бъде закаран в съда срещу Римската стена. Теоретично е възможно Руменов да бъде признат за невинен или пък точно обратното – да му бъде наложена по-строга мярка, но най-вероятното решение е да бъде глобен за дребно хулиганство.

Ако решението не е оправдателно Владо Руменов ще го обжалва, е съобщил адвокатът му.

Случаят е идентичен с ареста на известния дисидент Николай Колев – Босия. През ноември миналата година той бе арестуван от 42 полицаи, защото хвърли домати по парламента. След ареста му започна серия от протести под името “Томатина”. Босия беше глобен с 200 лева, но обжалва присъдата си.

Владо Руменов е един от постоянните участници в протеста. Той е фондохранител в криптата на храм-паметника “Св. Александър Невски”. Известен е като художник и природозащитник.

 

Статията "Владо Руменов горд, че е хвърлил яйцата по парламента, отива на съд като Босия" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Бул."Витоша" запазва 59-ото си място в класацията на най-скъпите търговски улици


Софийският булевард "Витоша" е запазил миналогодишното си 59-о място в класацията на консултантската компания Кушман енд Уейкфийлд (Cushman & Wakefield) на най-скъпите търговски улици в света. Изследването, цитирано от Франс прес, обхваща 64 страни, се почва в доклада на консултанската компания. Наемът на квадратен метър на столичния булевард достига 480 евро.

Кушман енд Уейкфийлд отбелязва в проучването си, че оттеглянето на някои банки и телекоми от главната улица в българската...

Цитат на деня: Протестиращите са студенти от програмата за учене през целия живот


"Вие твърдите, че там имаше студенти? Имаше студенти от програмата за учене през целия живот. Защо говорите за студентите?" 

Депутатът от БСП Валери Жаблянов в разговор за вчерашния протест пред Народното събрание със социолога Румяна Бъчварова. Тя беше началник на кабинета на Бойко Борисов в Министерския съвет. 

"Проблемите на съвременна България се дължат на този тип социално и политическо поведение. Същото беше 1996 - 97 г. -  беше разгромен парламентът. Това е...

Протестиращите се събират пред парламента

/КРОСС/ И днес протестиращите започват да се събират пред парламента с искане за оставката на правителството. По последни данни близо 300 недоволни граждани са се събрали пред централния вход на Народното събрание. Движението в района е блокирано. Хората, сред които има и много студенти освиркват сградата на парламента. Обстановката е спокойна, няма напрежение между протестиращите и полицията. Пред Народното събрание са се събрали и няколко десетки контрапротестиращи. Те заявяват, че подкрепят действията на кабинета "Орешарски",  и че не виждат смисъл от предсрочни избори.    снимка "Булфото", всички права запазени  

Бул."Витоша" запазва 59-тото си място в класацията на най-скъпите търговски улици


Софийският булевард "Витоша" е запазил миналогодишното си 59-о място в класацията на консултантската компания Кушман енд Уейкфийлд (Cushman & Wakefield) на най-скъпите търговски улици в света. Изследването, цитирано от Франс прес, обхваща 64 страни, се почва в доклада на консултанската компания. Наемът на квадратен метър на столичния булевард достига 480 евро.

Кушман енд Уейкфийлд отбелязва в проучването си, че оттеглянето на някои банки и телекоми от главната улица в българската...

Цитат на деня: Протестиращите студенти са от програмата за учене през целия живот


"Вие твърдите, че там имаше студенти? Имаше студенти от програмата за учене през целия живот. Защо говорите за студентите?" 

Депутатът от БСП Валери Жаблянов в разговор за вчерашния протест пред Народното събрание със социолога Румяна Бъчварова. Тя беше началник на кабинета на Бойко Борисов в Министерския съвет. 

"Проблемите на съвременна България се дължат на този тип социално и политическо поведение. Същото беше 1996 - 97 г. -  беше разгромен парламентът. Това е...

Японски калиграф демонстрира изкуството на четката в галерията

Русенската художествена галерия ще бъде домакин на изложбата на прочутия японски калиграф Кихачиро Нишиура „Съвременна японска калиграфия”. На откриването й на 14 ноември от 18 часа, авторът ще демонстрира съвременни похвати и стилове в калиграфията. Той е не само изтъкнат калиграф, но и майстор на чаена церемония, икебана и изкуството за поднасяне на аромати кодо. Кихачиро Нишиура живее и твори в Япония и САЩ. Насочва се към калиграфията, потопен от най-ранна възраст в традициите на японското изкуство. Потомък е на Нишиура Енджи, който е основ...

СДВР: Не правим проверки в Журналистическия факултет

Полиция проверява студентите в Журналистическия факултет на СУ. Снимка: Лилия Христова

Не правим проверки на студентите във Факултета по журналистика. Това обясниха пред OFFNews от СДВР.

От рано тази сутрин в двора на факултета и около него има засилено полицейско присъствие. Студенти съобщиха, че са им правени проверки на влизане във факултета, като полицаи са им искали лични карти и студентски книжки. 

Полицаи бяха заснети и на входа на факултета, както и из коридорите му. 

От СДВР обясниха, че не са осъществявали контрол върху пропусквателната дейност във факултета. От полицията припомниха, че за това се грижи охранителната фирма, наета от учебното заведение. “Не са ни искали съдействие за пропускателния режим”, обясниха от СДВР. 

От полицията уточниха, че факултетът граничи със зоната за сигурност, която беше отцепена през нощта. За това в този район се правят засилени проверки. 

Статията "СДВР: Не правим проверки в Журналистическия факултет" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Благотворителен щанд на „Еквилибриум“ набра близо 1000 лв.

С участието си в изложението „Вкуси Балканите“, проведено на 6,7 и 8 ноември в „Интер Експо Център“ в София, сдружение „Еквилибриум“  и „Клуб Отворено общество – Русе“ поставиха началото на благотворителната кампания под надслов „За да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш!“. Десетки участници и гости на огромоното изложение, посветено на  производството на традиционни български храни и продукти, спряха пред благотворителния щанд на „Еквилибриум“, който ухаеше на билките, събрани от децата с увреждания в Розовата къща и децата от ...

Хероин за 2,2 млн.лв. хванаха на Капитан Андреево

Хероин в шофьорската кабина на турски камион откриха митничарите на пункта Капитан Андреево, съобщиха от Митница - Свиленград. Камионът, управляван от турски гражданин, е превозвал стока от Турция през България за Германия и Франция. След пристигането си на пункта, той е селектиран от митническите служители за рентгенова проверка, която индикира съмнителни уплътнения на нетипични места. След извършената щателна проверка митничарите откриват в леглото на шофьора 12 пакета с бежово прахообразно вещество, което при извършения полеви наркотест реаг...

Крайната антиевропейска, антируска и хомофобска десница показва зъби във Варшава

Растящата непопулярност на правителството, хомофобията, еврофобски национализъм и исторически антируски настроения подхранват крайната десница в Полша, която демонстрира силата си в чествания на 11 ноември Ден за независимост на страната.   По време на шествието, в което взеха участие около 20 000 души според полицията и 50 000 според организаторите, групички маскирани младежи изгориха полицейска караулка пред посолството на Русия и хвърляха пиратки на територията на посолството.   Те също така нападнаха крайнолеви активисти, повредиха коли и изгориха на един площад художествена инсталация, представляваща небесна дъга от цветя, символизираща толерантността.   Вчера Москва настоя за извинения от Варшава и привика посланика на Полша.   Посланикът на Русия в Полша Александър Алексеев поиска среща в полското външно министерство и изрази съжаление за водената в страната "постоянна истерична антируска кампания".   Полската дипломация в изявление вчера изрази "дълбоко съжаление от агресивното поведение и инцидентите пред посолството на Руската федерация".   "Антируският елемент е застъпен у хората, които участваха в шествието. Това е идея, която чудесно се вписва в светогледа, който са наследили от комунистическо време" и дори отпреди това, когато Русия е била исторически враг на Полша, заяви социологът Едмунд Внук-Липински.   Тези настроения се разпалват от националистичната десница и крайната десница, особено след катастрофата на самолета на полския президент в Русия през април 2010 г., породила конспиративни теории в Полша.   "Антируските нагласи обаче са само един от елементите, които формират мирогледа на тези демонстранти", подчерта Внук-Липински.   Сред тях има симпатизанти на движенията Великополска младеж и Национал-радикалния лагер, които са с маргинално присъствие на полската политическа сцена и не са представени в парламента, както и ултраси от различни футболни клубове.   "Лозунгите им са също антиевропейски, хомофобски и антиправителствени", уточни Внук-Липински.   Речите им срещат подкрепа, още повече, че правителството на премиера Доналд Туск губи рейтинг.   "Боим се преди всичко от нашествие на левичарската западна култура, която от 60-те години залива латинската ни цивилизация, която се опира на съвсем различни основи. Тази култура, тази глобализация, която идва при нас от Западна Европа, ни носи ценности, които са в пълна противоположност на нашата религия и култура", посочи един от организаторите на шествието Томаш Палаш, председател на Великополската младеж.   "Младите десни поляци са против узаконяването на абортите и на еднополовите бракове. Те отхвърлят насърчаването на разврата", каза той.   Според Палаш "националистичното движение казва "не" на Договора от Лисабон, защото той отстъпва голяма част от суверенитета ни на наднационална структура, каквато е ЕС".   Лидерите на полската крайна десница посочват, че си сътрудничат с подобни движения от други централноевропейски страни, Хърватия и Унгария, от Адриатическо до Балтийско море.   Те изразяват съжаление от "центристкото залитане" на председателката на френския Национален фронт Марин льо Пен.   "Ако продължат по този път, няма да си сътрудничим с тях. Предпочитаме Френско обновление, националистична организация на млади французи", заяви Палаш.   Според политическия анализатор Ерик Мистевич обаче Полша не е застрашена от бум на крайнодесни движения, "макар и те да вдигат много шум".   Шествието на националистите бе една от различните прояви, организирани в Полша по случай Деня на независимостта, и единствената, на която крайната десница получи медийно внимание.   "Полша няма свой Жан-Мари льо Пен и не се задава такъв на хоризонта. Това, което тези групи правят в Полша, не е политика, а чист бандитизъм", смята Мистевич.   Великополска младеж обаче скоро ще реши дали да се яви на изборите за Европейски парламент.   "Ако избирателната активност на поляците бъде ниска, има опасност крайната десница да играе роля на тези избори", предупреди председателят на полския мозъчен тръст Институт по държавни дела Яцек Кухарчик.   По БТА.

Близо 300 души станаха жертва на циклон в Сомалия

Циклон в Сомалия, Снимка: AFP

Циклон удари Сомалия по-рано днес. Предполага се, че жертва на циклона са станали близо 300 души, съобщиха световните агенции.

В страната беше обявено извънредно положение заради силния вятър и проливните дъждове. Най-засегнат от циклона е район Пунтланд.

Унищожени са цели села. Разрушени са сгради и плавателни съдове. Много рибари са обявени за безследно изчезнали и се смятат за мъртви.

Засега е потвърдена смъртта на 140 души, но властите са убедени, че жертвите са поне двойно повече.

Организацията по храни и земеделие на ООН вече работи заедно с местните власти за оценяването на щетите от циклона.

Голяма част от крайбрежието на Сомалия беше разрушено по време на унищожителното цунами през 2004 г. Това доведе и до увеличаване на пиратските набези в района. 

 

Статията "Близо 300 души станаха жертва на циклон в Сомалия" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

В Индия кравата е по-ценна от колоездача

Относно Закона за движение по пътищата в Индия цари хаос. Но по пътищата на страната има ясно разграничение: първо минават камиони, коли, рикши, а след тях - крави. И накрая - колоездачите. Пешеходците даже не влизат в тази неписана йерархия, пише иронично Франс прес.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева   

Относно Закона за движение по пътищата в Индия цари хаос. Но по пътищата на страната има ясно разграничение: първо минават камиони, коли, рикши, а след тях - крави. И накрая - колоездачите. Пешеходците даже не влизат в тази неписана йерархия, пише иронично Франс прес. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Каролев: Под сладникавия алтруизъм има прагматичен егоизъм

Много хора се кълнат в любов към лявото, но под сладникавия им алтруизъм има, всъщност, съвсем прагматичен егоизъм - те вярват, че политиците ще вземат пари от другите, за да дадат на тях, разпознавайки или надявайки се да маскират себе си като най-бедни и най-неоправдани, пише Владимир Каролев в социалната мрежа Фейсбук.

Правителството гласува извънредна промяна на почивните дни около Коледа

Почивен ще бъде и 23 декември, който ще се отработва на 21 декември, почиваме шест последователни дни през май догодина

    


НСИ: Месечната инфлация е 0.5%

Индексът на потребителските цени за октомври 2013 г. спрямо септември 2013 г. е 100.5%, т.е. месечната инфлация е 0.5%. Инфлацията от началото на годината (октомври 2013 г. спрямо декември 2012 г.) е минус 1.7%, а годишната инфлация за октомври 2013 г. спрямо октомври 2012 г. е минус 1.4%. Средногодишната инфлация за периода ноември 2012 - октомври Индексът на потребителските цени за октомври 2013 г. спрямо септември 2013 г. е 100.5%, т.е. месечната инфлация е 0.5%. Инфлацията от началото на годината (октомври 2013 г. спрямо декември 2012 г.) е минус 1.7%, а годишната инфлация за октомври 2013 г. спрямо октомври 2012 г. е минус 1.4%. Средногодишната инфлация за периода ноември 2012 - октомври

Пускат нов конкурс за шеф на дирекцията по култура

Конкурсът за избор на шеф на общинската дирекция по култура е бил прекратен, тъй като нито един от кандидатите не е бил класиран да продължи за третия тур. Това обясни пред Дарик главният секретар на общината и председател на комисията по избора Кристиян Богоев.

Борисов: Офшорката трябва отдавна да е закрита

Офшорната фирма трябва отдавна да е закрита. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод информация, че е имал офшорна фирма в Кипър. „През 1994 година съм бил бизнесмен до 1996 година. Имам една четвърт от тази фирма. Събрах симпатизантите и им го обясних. На кой да отговоря? Въобще не е работила. Сега чакам. Офшорната фирма трябва отдавна да е закрита. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод информация, че е имал офшорна фирма в Кипър. „През 1994 година съм бил бизнесмен до 1996 година. Имам една четвърт от тази фирма. Събрах симпатизантите и им го обясних. На кой да отговоря? Въобще не е работила. Сега чакам.

Борисов: Офшорката трябва да е закрита. За снимките се оплетоха, ще се оплетат и там

Офшорната фирма трябва отдавна да е закрита. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод информация, че е имал офшорна фирма в Кипър. „През 1994 година съм бил бизнесмен до 1996 година. Имам една четвърт от тази фирма. Събрах симпатизантите и им го обясних. На кой да отговоря? Въобще не е работила. Сега чакам. Офшорната фирма трябва отдавна да е закрита. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод информация, че е имал офшорна фирма в Кипър. „През 1994 година съм бил бизнесмен до 1996 година. Имам една четвърт от тази фирма. Събрах симпатизантите и им го обясних. На кой да отговоря? Въобще не е работила. Сега чакам.

Борисов и ГЕРБ тръгват от Пловдив срещу кабинета

Новината бе обявена от лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

7 души пострадаха при верижна катастрофа

Главен път Е-79 при Ребърково беше затворен за 2 часа

    


Ултранационалистите със слаби шансове на избори, но ще внесат токсини в обществото

В посланието на новородените ултранационалисти някои може да привидят препратки към кафявата напаст от 30-те години на миналия век. Други вероятно ще припознаят в тях В посланието на новородените ултранационалисти някои може да привидят препратки към кафявата напаст от 30-те години на миналия век. Други вероятно ще припознаят в тях "екстеншъните" на отец Георги Гелеменов и покойния Иван Георгиев от началото на 90-те години пак на миналия век. "Националистическа зараза у нас е имало винаги. В началото на

Американците сърфират в интернет, докато шофират

Застрахователната компания „State Farm” е установила чрез проучване, че 24 процента от американците сърфират в интернет по време на шофиране и този процент нараства с всяка изминала година за последните пет, съобщава Тhe Atlantic Wire. „Процентът на шофьорите, които казват, че сърфират, докато карат автомобила е два пъти по-голям през 2013 година Застрахователната компания „State Farm” е установила чрез проучване, че 24 процента от американците сърфират в интернет по време на шофиране и този процент нараства с всяка изминала година за последните пет, съобщава Тhe Atlantic Wire. „Процентът на шофьорите, които казват, че сърфират, докато карат автомобила е два пъти по-голям през 2013 година

Букмейкър: Увеличава се шансът за падане на правителството

Възможността правителството на Пламен Орешарски да подаде оставка през ноември се увеличава, сочат прогнозите на букмейкърската компания "Евробет".

Тина Търнър се отказа от американското си гражданство

Тина Търнър официално се отказа от американско гражданство, пише вестник Washington Post, позовавайки се на американското посолство в Берн. Изданието отбелязва, че на 24 октомври певицата е подписала в посолството на САЩ документ, потвърждаващ, че тя приема швейцарско гражданство и че е осведомена, че във връзка с това тя се лишава от американско Тина Търнър официално се отказа от американско гражданство, пише вестник Washington Post, позовавайки се на американското посолство в Берн. Изданието отбелязва, че на 24 октомври певицата е подписала в посолството на САЩ документ, потвърждаващ, че тя приема швейцарско гражданство и че е осведомена, че във връзка с това тя се лишава от американско

100 контрапротестиращи зоват "Подкрепа", а 20 - "Оставка"

Около 100-тина граждани, подкрепящи правителството на Пламен Орешарски, са се събрали при огражденията на задния вход на парламента до храм-паметника „Св. Ал. Невски".

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Сред скандиранията се чува възгласът „Подкрепа". Гражданите развяват български знамена. Събралите се в подкр Около 100-тина граждани, подкрепящи правителството на Пламен Орешарски, са се събрали при огражденията на задния вход на парламента до храм-паметника „Св. Ал. Невски". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Сред скандиранията се чува възгласът „Подкрепа". Гражданите развяват български знамена. Събралите се в подкр

Приеха бюджетите на НЗОК и ДОО за 2014

Бюджетите на Държавното обществено осигуряване и Здравната каса за 2014 г. бяха приети на първо четене в парламента.

Смениха мръсно име на дете от Русе

Емигранти от Русе в Белгия се принудиха да прекръстят малолетния си син, за да не се оприличава с "ескремент".

Драматичният театър с втора премиера за сезона

„Ромео и Жулиета" на Уилям Шекспир ще бъде второто премиерно представление на Драматичен театър „Гео Милев" през този сезон. Сценичния вариант, режисурата и музикалната картина са дело на Петър Денчев, сценографията и костюмите - на Теодора Лазарова, сценичния бой - на Камен Иванов. В ролите ще видим: Мария Пенчева, Кире Гьоревски, Георги Райчев, Елена Азалова, Галя Александрова, Илчо Димитров, Стефан Борисов, Делян Илиев, Ивалин Димитров, Жоро Райчев, Тодор Тодоров, Стефан Делев, Светла Тодорова, Христофор Недков. Представленията на „Ромео и Ж...

Полският президент се извини на Москва за безредиците пред посолството във Варшава

Полският президент Бронислав Коморовски поднесе на Русия извинения във връзка с безредиците край сградата на руската дипломатическа мисия, по която хулигани хвърляха в понеделник факли, бомбички и бутилки, съобщи ИТАР-ТАСС.   "От името на полската държава трябва да се извиним", каза президентът.   Той нарече националистическите погроми край руското посолство "абсолютен скандал, който няма никакво оправдание".   "Можем само да се извиним", добави полският лидер.   Според него проведеният националистически "Марш на независимостта" съществено е накърнил образа на Полша пред света.   Говорителят на полското външно министерство Марчин Войчеховски съобщи, че ведомството до часове ще изпрати на Русия официална нота с израз на "дълбоко съжаление за станалото".   "Надяваме се, че това ще осигури възможност да уредим ситуацията", каза той.   Полски националисти организираха в понеделник шествие във Варшава по повод Деня на независимостта. В традиционния "Марш на независимостта" участваха десетки хиляди хора.   Стигна се обаче до масови сбивания и сблъсъци с полицията. Докато колоните минаваха край руското посолство, хулигани измежду участниците в шествието подпалиха будка на охраната край портала, започнаха да хвърлят на територията на мисията факли, бомбички и бутилки, опитаха се да прескочат оградата. Руското външно министерство поиска Полша да поднесе извинения и внимателно да разследва инцидента. Полската полиция вече задържа трима заподозрени, припомня ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

БТК получи подинвестиционен рейтинг


Водещите международни агенции за кредитен рейтинг Moody's и Standard & Poors (S&P) определиха подинвестиционен рейтинг на БТК. Първата дава оценка B1 със стабилна перспектива, а втората BB- в позитивна перспектива.

Рейтингът се определя заради обявеното намерение на компанията да емитира еврооблигации за 400 млн. евро с падеж през 2018 г., съобщава "Капитал daily".

Преди около година подобна крачка направи и Корпоративна търговска банка (КТБ), като издаде емисия облигации...

Две нови летища ускоряват развитието на икономиката и туризма в България

/КРОСС/ Две нови летища, които ще обслужват пътнически полети, ще бъдат построени в следващите няколко години в България. Това ще задвижи не само българския туризъм, но и икономиката на страната, отчитат специалистите от eSKY.bg, които следят развитието на авиационния бранш. Съвсем близо до окончателното си откриване за пътници е летище „София-Запад", разположено край радомирското село Кондорфей, на около 60 км. от столицата София и в непосредствена близост до АМ „Струма". Аеропортът беше официално осветен през юни тази година и на него вече могат да кацат карго полети.                                         Съвсем скоро трябва да бъдат завършени пътническия и VIP терминали. Очаква се бившето военно летище да приема не само чартърни полети, но и да се превърне в хъб на нискотарифните авиокомпании, опериращи полети от и до България. Шестото международно летище у нас ще обслужва както София, така и зимните ни курорти и дори Северна Гърция. Предвижда се на 2,5 километровата писта да кацат и тежки пътнически самолети от типа Boeing 737 и Airbus A320. От eSKY

Гарет Бейл се закани да се развихри

Рекордната покупка на Реал Мадрид Гарет Бейл увери феновете си, че вече е в оптимална физически форма и оттук нататък те ще видят най-доброто, на което е способен. Уелският национал изигра само 7 от 13-те мача на „белия балет“ дотук през сезона и все още има да оправдава платените 85 милиона паунда. Сега обаче крилото вече чувства, че е оставил проблемите с контузии зад гърба си и вече ще мисли само за представянето си на терена. „Най-доброто тепърва предстои. Наскоро приключих с тренировките си за фитнес и ще мога да давам повече“, каза Бейл. ...

ГЕРБ организира антиправителствен митинг в Пловдив

ГЕРБ организира в събота антиправителствен митинг в Пловдив, съобщи лидерът на партията Бойко Борисов в сряда.   Посланието на партийния протест е едно – "Оставка", каза Борисов.   Той коментира, че е гледал по телевизиите какво се случва по улиците в София и това, което е видял - как блъскат журналисти, никога досега не се е било случвало.   "Хиляди хора и във Фейсбук, и навсякъде призовават да оглавим протестите, да се намесим в тях и ние до този момент не сме го правили. Затова днес дадох указания - в събота в 12.00 часа в Пловдив ще направим партиен протест на ГЕРБ - да видят, когато иска ГЕРБ да прави протест за оставка, как се прави", заяви Борисов.   "Всичко останало, което говорят тук в парламента, са триковете на Държавна сигурност, те могат на бялото да кажат черно, те съдят по себе си. Това, което направиха през февруари срещу нас, този метеж, искат да изкарат, че ние сме искали да го направим вчера. Абсолютна лъжа", посочи още бившият премиер.   Той каза още, че по "никакъв начин не си преписваме това, което правят студентите и протестиращите, тяхна воля си е, така че всякакви спекулации и лъжи в тази посока въобще не ги приемаме".   Борисов каза още, че "вот на недоверие към кабинета няма да мине при тези хора, вкопчили се във властта".   Във връзка с медийни публикации, че е притежавал офшорна фирма, той каза, че тя трябва отдавна да е закрита.   "През 1994 година съм бил бизнесмен до 1996 година. Имам една четвърт от тази фирма. Събрах симпатизантите и им го обясних. На кой да отговоря? Въобще не е работила. Сега чакам. Говорих с Цветелина да поиска там от адвокатите да покажат до кога, как е работила, има ли транзакции, защото съм убеден, че няма. На тази поредна лъжа, както и за снимките, както и за всичко останало, се оплетоха, ще се оплетат и там”, обясни Борисов.    

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване