Непълнолетен убил съседка за 4 кюфтета, 2 л вино и 1,85 лв. на монети

Четири кюфтета, парче кървавица, 2 л вино, чувал със смески за пуйчета и 1,85 лв. на монети - това е стойността на живота на 63-годишната Тодорка Иванова от ловешкото градче Летница. Тя бе убита по жесток и брутален начин за общо 59,31 лв. от рома Васил Пенев. Той е неин съсед, а по време на зверството е на 17 г. Четири кюфтета, парче кървавица, 2 л вино, чувал със смески за пуйчета и 1,85 лв. на монети - това е стойността на живота на 63-годишната Тодорка Иванова от ловешкото градче Летница. Тя бе убита по жесток и брутален начин за общо 59,31 лв. от рома Васил Пенев. Той е неин съсед, а по време на зверството е на 17 г.

Барчовски: Никой не е женен за Рилски спортист, на този етап няма промени

„Започнахме страхотно, ентусиазирано и атрактивно. Във втората част обаче дойде едно объркване и смятам, че проблемът дойде от нападението. В дълги периоди от време не можехме да вкараме. Фактически във втора и трета част загубихме мача. Баскетболът е такъв”, коментира старши треньорът на Рилски спортист Росен Барчовски след загубата от Цмоки Минск във втория кръг на турнира Еврочалъндж. „Имахме и отворена стрелба в края на Хенри, но тук вече е чист късмет. Смятам, че ако имаше продължение, щяхме да спечелим. С нищо не ни изненадаха, освен едно...

S&P 500 с пореден исторически рекорд

Борсите отвъд Океана се оцветиха в зелено, въпреки неяснотите около стимулиращата програма на Федералния резерв

    


S&P 500 завърши сесията с исторически рекорд на стойността

Борсите отвъд Океана се оцветиха в зелено, въпреки неяснотите около стимулиращата програма на Федералния резерв

    


Без глоби за ЦСКА и Лудогорец

Президентът на БФС, Борислав Михайлов, бе категоричен, че ЦСКА и "Лудогорец" няма да търпят санкции, че не са пуснали футболистите си в младежкия национален отбор, пише football24.bg, цитирайки БНТ. В петък възпитаниците на Михаил Мадански се изправят срещу връстиниците си от Дания в квалификация за Европейско първенство, а след това на 19-ти ноември ще домакинстват на Словения. ЦСКА отказаха да пуснат Ивайло Чочев, който е сред любимците на наставника Стойчо Младенов, както и неизменен титуляр, докато Антон Карачанаков, който по-рядко се появява в игра за "червените", ще се присъедини към младежите. От "Лудогорец" пък отказаха да пуснат въстановения наскоро от контузия Георги Терзиев. Тези решения на клубните отбори няма да се санкционират, за да няма излишна конфронтация, бе мнени...

Ана Стояновска искала да е модел

Младата актриса е главно действащо лице в новия български филм "Вяра, любов и уиски", за който ви разказахме наскоро. Вижте какво каза македонката пред камерата на BLife за работата у нас, както и за амбициите си.

Ранобудните студенти: Бойко Борисов не може да ни оглави!

Държавата има монопол над легитимното насилие в обществото, се посочва в позицията на студентите, окупирали СУ „Св. Климент Охридски”, във връзка с изказванията на лидера на ГЕРБ за вчерашния протест.

Борисов към студентите: Нашите симпатизанти ни призовават да ги поведем

София /КРОСС/ Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на Ранобудните студенти. На страницата си във Фейсбук бившият министър-председател пише, че е прочел позицията им, в която те заявяват, че не го чакат да ги оглави, а да си тръгне. Той уточнява, че от ГЕРБ организират партиен протест за оставка на правителството тази събота в Пловдив. „Този протест е за нашите симпатизанти, за тези милион и сто хиляди души, които гласуваха за ГЕРБ и ни поставиха на първо място, а сега ги управлява неестествената Тройна коалиция. Тези хора ни призовават да ги поведем. И това е първото политическо организирано мероприятие на ГЕРБ, на което нашите симпатизанти са добре дошли. Именно затова протестът на ГЕРБ ще бъде в Пловдив, за да не пречим по никакъв начин на студентите и на другите протестиращи, които нямат нищо общо с нас и да покажем на управляващитe как се прави, когато ГЕРБ протестира и им иска оставкaта", подчертава той и изразява надежда лидерите на БСП и ДПС - Станишев и Местан, след всички лъжи днес също да прочетат позицията на студентите.

Студентите се разграничиха и от Борисов, искат да се махне и той

Студентите написаха остра декларация, в която твърдят, че се разграничават от позицията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. По-рано през деня той обяви, че хиляди хора го призовавали във Фейсбук и на други места да оглави заедно с ГЕРБ протестите срещу правителството.

Пробация за жена, продавала стоки менте на Кооперативен пазар – Варна

1 година и 5 месеца пробация при двете задължителни мерки и 2 пъти седмично периодичност на регистрацията по настоящ адрес – такова наказание наложи ВРС на 26-годишна търговка за престъпление против интелектуалната собственост. Наказанието бе наложено след одобрено от съда споразумение.

За какво се тревожат жените в началото на връзката

Ако най-добрият му приятел е жена например

    


Борислав Михайлов: Няма да глобяваме ЦСКА и Лудогорец

Българският футболен съюз няма да глобява Лудогорец и ЦСКА за това, че не пуснаха свои футболисти за участие в квалификациите на младежкия национален отбор. Това обяви президентът на БФС Борислав Михайлов в интервю за БНТ. "Лъвовете" на Михаил Мадански играят квалификации за Европейско първенство срещу Дания на 15 ноември и Словения на 19 ноември в Стара Загора.Шампионите от Лудогорец не позволиха на капитана на представителния ни тим Георги Терзиев да помогне на съотборниците си в кампанията на националния отбор. Терзиев е току-що възстановен ...

Съд за пиян таксиджия, убил жена и дете

Таксиджията Михаил Кръстев, който пиян уби 26-годишна жена и дете на 6 години на столичния бул. “Цариградско шосе”, отива на съд. Вчера Софийската градска прокуратура внесе обвинителния акт срещу него. От септември Куртев е на свобода срещу 1000 лв. гаранция.
Причината - изтекъл е максималният срок от 2 месеца, в който може да бъде задържан за... Таксиджията Михаил Кръстев, който пиян уби 26-годишна жена и дете на 6 години на столичния бул. “Цариградско шосе”, отива на съд. Вчера Софийската градска прокуратура внесе обвинителния акт срещу него. От септември Куртев е на свобода срещу 1000 лв. гаранция. Причината - изтекъл е максималният срок от 2 месеца, в който може да бъде задържан за...

Борисов: Правим партиен протест в Пловдив, за да не пречим на студентите

’’Прочетох позицията на Ранобудните студенти. Искам да уточня, че ние организираме партиен протест за оставка на това правителство тази събота в Пловдив. Този протест е за нашите симпатизанти, за тези милион и сто хиляди души, които гласуваха за ГЕРБ и ни поставиха на първо място, а сега ги управлява неестествената Тройна коалиция. Тези хора ни ’’Прочетох позицията на Ранобудните студенти. Искам да уточня, че ние организираме партиен протест за оставка на това правителство тази събота в Пловдив. Този протест е за нашите симпатизанти, за тези милион и сто хиляди души, които гласуваха за ГЕРБ и ни поставиха на първо място, а сега ги управлява неестествената Тройна коалиция. Тези хора ни

Пелето продължава да държи "Левски" в шах

Капитанът на Капитанът на "Левски" Станислав Ангелов-Пелето продължава да е под въпрос за дербито в събота срещу ЦСКА, продукт на чиято детско-юношеска школа е. Поливалентният футболист и вчера не тренира със съотборниците си, а се подготвяше самостоятелно във фитнеса. 35-годишният софиянец има проблем в глезена, който явно не отшумява напълно.

Броят на приятелите променя структурата на мозъка

/КРОСС/ Учени от Оксфордския университет изясниха как социалната среда влияе върху човешкия мозък. Те са помолили 18 мъже и жени на възраст от 27 до 70 години да отбележат с колко свои приятели са се срещали, писали са си в чата и по електронната поща или са разговаряли по телефона в рамките на един месец. Оказало се, че с колкото по-голям приятелски кръг разполага човек, толкова повече са развитие някои негови способности. Проучването е установило, че у общителните хора се увеличава зоната на мозъка, отговаряща за социалното им поведение. Това обаче не означава, че целият мозък се увеличава, както и че едни области могат да намалява за сметка на други, уточняват експертите. При общителните участници са открити и повече връзки между отделните части на мозъка, което помага на човек да сортира информацията и много по-лесно да отдели същественото от нея. Резултатите от проучването се потвърждават и от наблюдения върху маймуни, чийто мозък се е променял по подобен начин, когато те са били поставяни в големи групи.

ЕК ще разследва търговския излишък на Германия

Германия редовно е критикувана заради зависимостта си от износа и слабото вътрешно търсене, което се отразява зле на износа на съседните й страни като Франция и Италия. Дебатът беше започнат скоро и от американското финансово министерство

Европа иска да отворят Света Гора за жени

Европейският парламент поиска от Гърция да премахне вековната забрана жени да посещават Света Гора. Според евродепутатите това правило е полова дискриминация.

15% от българите остават без цифрова ефирна телевизия

Месец след спирането на аналоговия сигнал, 15% от българите остават без цифрова ефирна телевизия. Въпреки това, от Комисията за регулиране на съобщенията определиха стартa на цифровизацията като успешен. Част от тези 15% от населението, които нямат покритие на TV сигнал, са социално-слаби.

Робърт Патинсън и Кристен Стюарт заговориха за сватба

/КРОСС/ Робърт Патинсън и Кристен Стюарт продължават да се срещат периодично след многомесечната си раздяла. Светски издания твърдят, че на една от последните си срещи двамата са обсъждали и подробности около собствената си сватба. Инициативата дошла от Кристен. Тя предложила на Роб повече да не се измъчват и да се оженят. Според таблоида Life & Style, бракът е бил една от темите на разговора им в хотел в Палм Спрингс, Калифорния. Според източник на списанието, Кристен е успяла да убеди Робърт, че няма смисъл повече да отлагат важното събитие. Самият той осъзнал, че не може да живее без нея, но въпреки това все още не е дал съгласие да се ожени за нея. Може би това ще се случи съвсем скоро, на Деня на благодарността. Тогава Кристен е подготвила за красавеца романтична вечеря. Тя иска да направи деня специален, защото след това Патинсън ще напусне страната, за да се включи в снимките на поредния си филм. Да попречат на съюза им могат единствено приятелите и семейството на актьора, които по принцип са настроени против половинката му.

Протестиращите бг студенти са подкрепени и от Европейската народна партия

Европейската народна партия (ЕНП) изразява своята пълна подкрепа към протестиращите студенти в България. За нас е недопустимо управляващата коалиция от бивши комунисти, етническа партия и крайни националисти да се противопоставят с груба сила срещу мирни демонстранти, вместо да се опитат поне да чуят техния глас и каузите, за които се борят. Европейската народна партия (ЕНП) изразява своята пълна подкрепа към протестиращите студенти в България. За нас е недопустимо управляващата коалиция от бивши комунисти, етническа партия и крайни националисти да се противопоставят с груба сила срещу мирни демонстранти, вместо да се опитат поне да чуят техния глас и каузите, за които се борят.

Банките да продават жилища на пазарната им цена

Ще задължим банките да продават жилищата на неплатежоспосбни клиенти на тяхната пазарна цена. Това каза пред медиите депутатът от левицата Румен Гечев.

Задължителен маркетинг в баскетбола

Всеки клуб в Националната баскетболна лига (НБЛ) е задължен да има отговорник по маркетинга и рекламата. И ако не обяви името на специалиста, който работи по тези направления, ще бъде глобен с 2000 лева.
“Това е част от дългосрочната стратегия на лигата - каза Иван Ценов, мениджърът на НБЛ. - Искаме клубовете да разберат, че само когато баскетболъ Всеки клуб в Националната баскетболна лига (НБЛ) е задължен да има отговорник по маркетинга и рекламата. И ако не обяви името на специалиста, който работи по тези направления, ще бъде глобен с 2000 лева. “Това е част от дългосрочната стратегия на лигата - каза Иван Ценов, мениджърът на НБЛ. - Искаме клубовете да разберат, че само когато баскетболъ

Борисов уточни: Протестът е в Пловдив, за да не пречим на студентите


Прочетох позицията на Ранобудните студенти. Искам да уточня, че ние организираме партиен протест за оставка на това правителство тази събота в Пловдив, казва в официалния си профил във "Фейсбук" бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той посочва, че протест е за симпатизантите на ГЕРБ, "за тези милион и сто хиляди души, които гласуваха за ГЕРБ и ни поставиха на първо място, а сега ги управлява неестествената Тройна коалиция. Тези хора ни призовават да ги поведем. И това е...

Не студентите, а гласувалите за ГЕРБ ни призовават да ги поведем, уточни Борисов


Прочетох позицията на Ранобудните студенти. Искам да уточня, че ние организираме партиен протест за оставка на това правителство тази събота в Пловдив, казва в официалния си профил във "Фейсбук" бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той посочва, че протест е за симпатизантите на ГЕРБ, "за тези милион и сто хиляди души, които гласуваха за ГЕРБ и ни поставиха на първо място, а сега ги управлява неестествената Тройна коалиция. Тези хора ни призовават да ги поведем. И това е...

Бизнес дискусия с правителството във фокуса на БИФ `2013

Български икономически форум (БИФ) ще се проведе на 14 и 15 ноември в столичния хотел "Шератон". Основната тема на събитието тази година е "Да поговорим за генераторите на растеж и доходи за българската икономика".

Поп защити кмет в съда

Архиерейският наместник на Разград отец Георги Георгиев защити в съдебната зала днес бившия кмет на Исперих Адил Решидов, който е подсъдим по дело за разпореждане с държавни средства не по предназначение. Обвинението срещу Решидов е свързано с ремонти на 6 сгради с пари от Междуведомствената комисия за бедствия и аварии. Според прокуратурата основанието за искане на средствата – 365 358,86 лв. – не е било съобразено с изискванията на закона. Исперихският кмет се аргументирал с това, че на 5 октомври 2008 г. сградите са пострадали от силна буря...

13 ноември - световен ден на добротата

Хубаво е днед да се постараем да бъдем по-добри  и любезни към хората наоколо, тъй като на днешната вече 15 години се чества Хубаво е днед да се постараем да бъдем по-добри и любезни към хората наоколо, тъй като на днешната вече 15 години се чества "Денят на добротата", предава "Дарик". Денят на добротата се отбелязва в Канада, Япония , Австралия, Нигерия и Саудитска Арабия, а през последните няколко години все по-голяма популярност придобива и в Индия, Италия..

Градушка доведе до аварийно кацане на самолет

Самолет Боинг 747 на френската авиокомпания "Ер Франс", излетял снощи от Рио де Жанейро за Париж, трябваше да се върне малко по-късно на бразилското летище, след като попадна в силна буря с градушка.

Чужденци искат наши бобслеисти

Чужди държави са отправяли оферти към наши бобслеисти да се състезават за тях на зимните игри Сочи 2014. Националите засега отказвали с надежда да получат лиценз от държавата на 20 ноември, а след това и финансиране.
Поради липса на пари тимът пропусна първата от общо 12 квалификации, а втората е в събота в САЩ. “Дори и да пропуснем 2 състезания, Чужди държави са отправяли оферти към наши бобслеисти да се състезават за тях на зимните игри Сочи 2014. Националите засега отказвали с надежда да получат лиценз от държавата на 20 ноември, а след това и финансиране. Поради липса на пари тимът пропусна първата от общо 12 квалификации, а втората е в събота в САЩ. “Дори и да пропуснем 2 състезания,

Мъж открадна алкохол и цигари за 350 лв. във Варна, оказа съпротива при задържането му

Разкрита е кражба на бутилки алкохол и цигари на обща стойност 350 лв. и сума пари от павилион за алкохол и цигари, намиращ се на бул. "Княз Борис I". Деянието е извършено на 7 август, съобщиха от пресцентъра на полицията.

90% от легналите полицаи трошат автомобилите

90% от легналите полицаи в София са извън стандарта и ежедневно трошат коли. Съоръженията не отговарят на изискванията на наредбата от 5 юли 2012 г., според която те трябва да са полегати, а най-високата им част да е 7,5 сантиметра.

Студентите към Бойко Борисов: Не ви чакаме да ни оглавите, а да си тръгнете

"Ранобудните студенти" разпространиха своята официална позиция по повод спекулациите, че ГЕРБ ще оглави протеста им. Ето и целия текст на позицията им: 

Позиция на Ранобудните студенти

Днес бившият премиер Бойко Борисов произведе абсурдното твърдение, че народът го чакал да оглави антиправителствените протести. Като потърпевши от полицейско н "Ранобудните студенти" разпространиха своята официална позиция по повод спекулациите, че ГЕРБ ще оглави протеста им. Ето и целия текст на позицията им: Позиция на Ранобудните студенти Днес бившият премиер Бойко Борисов произведе абсурдното твърдение, че народът го чакал да оглави антиправителствените протести. Като потърпевши от полицейско н

Нападателите на 28-годишния Метин остават в ареста за постоянно

Тримата нападатели на 28-годишния Метин - Джоно Младенов, Иво Тилко и Момчил Милчов остават в ареста за постоянно, реши Софийският градски съд. За да мотивира определението си, съдът прие доказателствата на прокуратурата, че тримата младежи са използвали метални предмети и са нанесли удари върху жизнено важни части от тялото на пострадалия. Освен това тримата са извършили деяние, което е от изключителна обществена опасност, а ако са на свобода могат да извършат ново престъпление, смята съдът. Решението обаче не е окончателно и може да бъде обжа...

Борисов: Протестът ни е партиен и в Пловдив, да не пречим на студентите

’’Прочетох позицията на Ранобудните студенти. Искам да уточня, че ние организираме партиен протест за оставка на това правителство тази събота в Пловдив. Този протест е за нашите симпатизанти, за тези милион и сто хиляди души, които гласуваха за ГЕРБ и ни поставиха на първо място, а сега ги управлява неестествената Тройна коалиция. Тези хора ни ’’Прочетох позицията на Ранобудните студенти. Искам да уточня, че ние организираме партиен протест за оставка на това правителство тази събота в Пловдив. Този протест е за нашите симпатизанти, за тези милион и сто хиляди души, които гласуваха за ГЕРБ и ни поставиха на първо място, а сега ги управлява неестествената Тройна коалиция. Тези хора ни

Райна шашна феновете: Ще ми липсвате!

Попфолк певицата остави своите фенове в недоумение след коментар в социалната мрежа Facebook.

Бареков уличи Борисов в конфликт на интереси

Лидерът на „България без цензура” Николай Бареков засече експремиерът Бойко Борисов в конфликт на интереси, седмица след като разкри и негово участие в кипърска офшорна фирма.

ФИФА започна преговори с Висшата лига относно Катар 2022

ФИФА води преговори с ръководството на Висшата английска лига за предложението на Катар, Мондиал 2022 да се проведе не през лятото, а през зимата. Премиършип категорично отказа да приеме твърдението на генералният секретар на ФИФА, че световната футболна централа е склонна да прояви разбиране към подобна промяна. Валке прочете статия, в която се обяснява, че подобна промяна е необходима, за да се избегнат високите температури през лятото в Катар. Валке обясни още, че ФА и Премиършип искат да запазят традиционната си коледна програма. "Това беше...

Украйна без договор с ЕС?

Освобождаването на опозиционната лидерка от затвора е условието, което Брюксел постави пред Киев, за да подпишат договор за асоцииране. Извънредното заседание на украинската Рада обаче завърши без дори да се стигне до вот. Украйна има последен шанс да гласува законопроекта на редовна сесия на 19 ноември. Освобождаването на опозиционната лидерка от затвора е условието, което Брюксел постави пред Киев, за да подпишат договор за асоцииране. Извънредното заседание на украинската Рада обаче завърши без дори да се стигне до вот. Украйна има последен шанс да гласува законопроекта на редовна сесия на 19 ноември.

Още няма обвинени за белия автобус

Все още Софийската районна прокуратура (СРП) не е повдигнала обвинение по делата, които образува за размириците пред парламента от нощта на 24 юли.
Тогава протестиращи обградиха белия автобус, с който трябваше да бъдат изведени депутати и министри от Народното събрание, и някои от стъклата му бяха счупени. Месец по-късно СРП образува 4 дела... Все още Софийската районна прокуратура (СРП) не е повдигнала обвинение по делата, които образува за размириците пред парламента от нощта на 24 юли. Тогава протестиращи обградиха белия автобус, с който трябваше да бъдат изведени депутати и министри от Народното събрание, и някои от стъклата му бяха счупени. Месец по-късно СРП образува 4 дела...

Полицията ограничи достъпа на граждани до Народното събрание

За 153 продължиха протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. Заради заседанието на парламента по Бюджет 2014 протестиращите заеха позиция около сградата на Народното събрание от сутринта.

Агитки атакуваха парламента

Ултраси и хулигани, организирани от ГЕРБ, се опитаха да щурмуват сградата на Народното събрание по време на протеста на Ранобудните студенти.

"Ранобудните" към Бойко Борисов: Не ви чакаме да ни оглавите, а да си тръгнетете

В декларация, разпространена в социалните мрежи, "Ранобудните студенти" отхвърлят твърденията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че от всякъде го искали и го канели да оглави антиправителствените протести. "Днес бившият премиер Бойко Борисов произведе абсурдното твърдение, че народът го чакал да оглави антиправителствените протести. Като потърпевши от полицейско насилие от вчера, достигнало пикът си в полицейската държава, за чиято несъразмерна ескалация ГЕРБ положиха немалко усилия, държим да кажем следното", заявяват Ранобудните. "Вярно е, че държавата има монопол над легитимното насилие в обществото. Но нормално ли е най-бедната членка на ЕС да е страната с най-висок брой полицаи на глава от населението? Вчера абстрактната полицейска статистика се актуализира и на свой гръб изпитахме мощта на МВР, подплатена с голяма доза нелегитимно и отказващо да се легитимира насилие. За самочувствието на МВР да погазва закона носи отговорност и г-н Борисов като бивш главен секретар на МВР и министър-председател", пишат студентите и се обръщат към бившия премиер: "Г-н Борисов, явно се затруднявате да разберете защо е невъзможно не само да ни оглавите, но и да се върнете на власт с наша подкрепа. Затова нека стане ясно, че политиката, която въплъщавате, е в разрез с идеологията ни и борбата ни за една бъдеща държава, която се грижи за гражданите си, а не ги изоставя, както вие направихте. Вие обезкръвихте здравеопазването и образованието ни, за да подсилите силовите структури и да се занимавате с подслушване, докато народът се самозапалваше в отчаянието си. Вашата страхлива оставка беше пиар ход, но няма да позволим да бъдем употребени за следващия Ви (както и от която и да е партия)". Ние се уморихме от всички лица, говорители и предводители на прехода. Не сте изключение от тази група. Направете си труда да прочетете съдържанието, което Окупацията ни произвежда и сам ще се убедите, че нямаме допирни точки. Не можете да се разпознаете в движението ни, без да рискувате да се разпадне идентичността Ви. Никой не ви е дал мандат да говорите от наше име и да ни асимилирате към вашата партия. Нека това бъде ясно и за бившия Ви неформален коалиционен партньор "Атака", който произведе несъгласуваното определение в изречението "Малките ИЗРОДЧЕТА на сикаджията Бойко в действие". То не е съгласувано и със самите нас. Честно казано, не се обиждаме на "изродчета", но дълбоко ни обижда да ни казват, че сме "на Бойко". Ние не ви чакаме да ни оглавите, а да си тръгнете".

"Ранобудните студенти" към Бойко Борисов: Никой не ви дава да говорите от наше име

В декларация, разпространена в социалните мрежи, "Ранобудните студенти" отхвърлят твърденията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че от всякъде го искали и го канели да оглави антиправителствените протести. "Днес бившият премиер Бойко Борисов произведе абсурдното твърдение, че народът го чакал да оглави антиправителствените протести. Като потърпевши от полицейско насилие от вчера, достигнало пикът си в полицейската държава, за чиято несъразмерна ескалация ГЕРБ положиха немалко усилия, държим да кажем следното", заявяват Ранобудните. "Вярно е, че държавата има монопол над легитимното насилие в обществото. Но нормално ли е най-бедната членка на ЕС да е страната с най-висок брой полицаи на глава от населението? Вчера абстрактната полицейска статистика се актуализира и на свой гръб изпитахме мощта на МВР, подплатена с голяма доза нелегитимно и отказващо да се легитимира насилие. За самочувствието на МВР да погазва закона носи отговорност и г-н Борисов като бивш главен секретар на МВР и министър-председател", пишат студентите и се обръщат към бившия премиер: "Г-н Борисов, явно се затруднявате да разберете защо е невъзможно не само да ни оглавите, но и да се върнете на власт с наша подкрепа. Затова нека стане ясно, че политиката, която въплъщавате, е в разрез с идеологията ни и борбата ни за една бъдеща държава, която се грижи за гражданите си, а не ги изоставя, както вие направихте. Вие обезкръвихте здравеопазването и образованието ни, за да подсилите силовите структури и да се занимавате с подслушване, докато народът се самозапалваше в отчаянието си. Вашата страхлива оставка беше пиар ход, но няма да позволим да бъдем употребени за следващия Ви (както и от която и да е партия)". Ние се уморихме от всички лица, говорители и предводители на прехода. Не сте изключение от тази група. Направете си труда да прочетете съдържанието, което Окупацията ни произвежда и сам ще се убедите, че нямаме допирни точки. Не можете да се разпознаете в движението ни, без да рискувате да се разпадне идентичността Ви. Никой не ви е дал мандат да говорите от наше име и да ни асимилирате към вашата партия. Нека това бъде ясно и за бившия Ви неформален коалиционен партньор "Атака", който произведе несъгласуваното определение в изречението "Малките ИЗРОДЧЕТА на сикаджията Бойко в действие". То не е съгласувано и със самите нас. Честно казано, не се обиждаме на "изродчета", но дълбоко ни обижда да ни казват, че сме "на Бойко". Ние не ви чакаме да ни оглавите, а да си тръгнете".

Студентите към Борисов: Не ви чакаме да ни оглавите, а да си тръгнете

"Ранобудните студенти" разпространиха своята официална позиция по повод спекулациите, че ГЕРБ ще оглави протеста им. Ето и целия текст на позицията им: Позиция на Ранобудните студенти Днес бившият премиер Бойко Борисов произведе абсурдното твърдение, че народът го чакал да оглави антиправителствените протести. Като потърпевши от полицейско н

Регистрираха първото самоубийство на робот

На високотехнологична прахосмукачка й омръзнало да чисти

    


Илиана Раева: Що за народ сме

Гадно е... Страшно е...Безнадежно е! Хората са противопоставяни, манипулирани...плашени! Всеки е срещу всеки. Никой не вярва, че може нещо да се промени. Силните на деня с парите си купуват всичко!!! Медии, правителства, депутати, съдии, полицаи, протестиращи, анти-протестиращи, агитки ...купуват си нов имидж, нова биография, променят съдби, ...СТРАШНО Е!!! Морал, ценностна система-това са неща на които се подиграват!! Корупция, престъпност, беззаконие-властват и се толерират...земята се разпродава без ясни правила....ПОЗОР, ПОЗОР, ПОЗОР.., мразим се ...що за народ сме? Това написа Илиана Раева във Facebook профила си.

В Сирия воюват над 200 ислямисти от Германия

/КРОСС/ Ръководителят на Федералната служба за защита на конституцията на Германия Ханс-Георг Маасен заяви, че броят на ислямистите от Германия в Сирия се увеличава, съобщава „Ройтерс". "За младите хора, които искат да се отдадат на джихада, Сирия се явява много интересно направление", каза Маасен, добавяйки, че немското разузнаване знае за около 220 граждани на Германия, които се сражават на страната на сирийската опозиция, но реалният им брой може да е много повече.Според него ислямистите идват от Германия за Сирия през Турция, за което не им трябва паспорт. По-рано бе съобщено, че сирийските бунтовници са вербували бойци в йорданските бежански лагери.

Мануела се възстановява

"Мануела има известно подобрение. На последния преглед се оказа, че клетките в мозъка й са започнали да се възстановяват", това разказа с нескрито вълнение пред "България Днес" баща й Красимир Горсов. Вече шест години момичето е в състояние на будна кома, след като пострада тежко в катастрофата край Ропотамо, причинена от фигуриста Максим Стависки, където беше убит на място колегата й Петър Петров.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване