Рожденниците днес

София /КРОСС/ Информационна агенция "КРОСС" честити рождения ден на:  Валентин Велчев - бизнесмен, собственик на „Боряна груп" проф. Владислав Паскалев - художник Георги Мутафчиев - член на надзорния съвет на Първа инвестиционна банка Димитър Кочков - депутат от „Коалиция за България" в 42-рото НС Елин Андреев - бивш депутат Мария Петрова - трикратна световна шампионка по художествена гимнастика, член на УС на БФХГ проф. Никола Великов - икономист Силва Дюкенджиева - юрист, член на ЦИК Юрий Ангелов - актьор

След снощните стълкновения: 23-ма в РПУ-тата

Тази сутрин пред НС протестиращи няма, но полицаите са тук

    


Вестниците пишат...

София /КРОСС/ Преглед на основните теми в печата на Информационна агенция "КРОСС":  В. "Капитал Дейли" Фондът за земеделска земя „Агро финанс", който доскоро беше контролиран от компании около Цветан Василев, вече има нов мажоритарен собственик. Името му не е изненада за пазара, тъй като от няколко седмици той активно изкупува през борсата дяловете на основните акционери в дружеството. Това е учреденото през тази година дружество „Уинслоу ленд инвест", което съобщи във вторник, че вече притежава 76.31% от капитала на фонда. То в а го превръща във втория по големина собственик на земеделски земи в България с общо 324 хил. дка, от които 140 хил. дка идват чрез придобивката на „Агро финанс". В. "Труд" Въвеждане на т.нар. косвен необлагаем минимум върху доходите се обсъжда в рамките на управляващото мнозинство, но засега разговорите са още на ниво „идея". Това каза в интервю за „Труд" новият зам.-шеф на парламента Алиосман Имамов (виж стр. 16-17). По думите му властта обмисля вариант държавата да връща 10процентния данък или част от него на хората, които получават минимална работна заплата. Идеята бе лансирана от синдикатите. В. "Стандарт" Докато цяла седмица държавата се пита къде е Христо Бисеров, "Стандарт" го откри в двора му. Точно в 15,15 часа вчера бившият зам

Полицията арестува мъж, хвърлил 24 яйца пред НС за “гладните депутати”

Парламентът под обсада. 12.11.2013 г. Снимка: Сергей Антонов

Полицията арестува мъж само заради това, че донесъл и хвърлил 24 яйца при парламента през подсилените метални заграждения, съобщи Нова тв.

Мъжът се казва Владимир Руменов.

Подобен арест може да бъде извършен само от хора с изпрани мозъци”, коментира един от протестиращите при Народното събрание.

Статията "Полицията арестува мъж, хвърлил 24 яйца пред НС за “гладните депутати”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Полицията арестува мъж, донесъл 24 яйца пред НС за “гладните депутати”

Парламентът под обсада. 12.11.2013 г. Снимка: Сергей Антонов

Полицията арестува мъж само заради това, че донесъл 24 яйца при парламента и ги сложил пред подсилените метални заграждения за “гладните депутати”, съобщи Нова тв.

Мъжът се казва Владимир Руменов.

“Дойде преди половин час. Не ги е хвърлял. Постави ги пред огражденията. Подобен арест може да бъде извършен само от хора с изпрани мозъци”, коментира един от протестиращите при Народното събрание.

Статията "Полицията арестува мъж, донесъл 24 яйца пред НС за “гладните депутати”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Меси: Благодаря ви за подкрепата

Ще работя здраво, за да се възстановя, обеща аржентинецът

    


13 ноември в историята

615 г. — Започва понтификатът на папа Адеодат I. 1002 г. — С благословията на крал Етелред II се извършва масово убийство на датчани, живеещи в Англия. 1775 г. — Американска война за независимост: американски войски, командвани от Джордж Вашингтон, превземат Монреал.

Главсекът на МВР: Кои са извънредните мерки?

Светлозар Лазаров

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров каза пред медии тази сутрин, че не вижда нищо извънредно в мерките, които полицията е взела за охраната на парламента.

„Кои са извънредните мерки?”, попита Лазаров, който се появи пред парламента, за да поздрави колегите си за добре свършената работа във вторник.

Сградата на Народното събрание, пред която през нощта се появиха нови метални заграждения, хванати със скоби, не нарушиха привидното спокойствие на Лазаров, съобщава bTV.

На въпроси имало ли е полицейско насилие по време на студентския протест вчера, той подмина с пожелание за приятен ден.

„Приятен ден ви желая. Отиваме да говорим. Оставете ме, в момента имаме разговор с колегите относно организацията. Когато се извършат съответните проверки, ще се направят съответните изводи. Приятен ден ви желая. Благодаря ви”, каза Лазаров.

Потърсен за коментар на събитията около парламента още във вторник, от МВР обясниха на bTV, че е на официално посещение в Израел. Дали главният секретар се е прибрал по извънредност, не стана ясно.

Междувременно полицаи започват да запълват пространството около парламента.

По информация на bTV за протест днес пристигат и хора от различни краища на България.

Статията "Главсекът на МВР: Кои са извънредните мерки?" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Children of Bodom проговориха български

Бандата пусна забавно видео преди концерта си у нас

    


Във Филипините не очакват жертвите да надвишат 3 хиляди

Загиналите са 1833, ранените - 2 623, а 84 са в неизвестност.

Работещите в чужбина – бъдещ източник на приходи

Христосков: Те няма да натоварят НОИ, ще получават чужди пенсии

    


Шест дни почивка през май догодина

Шест почивни дни да има в началото на май 2014 г., ще гласува на днешното си заседание Министерски съвет.

Въвеждат парична гаранция за търсещите бежански статут

И паричната гаранция ще е мярка, която може да се предприеме към търсещите закрила чужденци при разглеждането на молбата им от българските власти. Това предвиждат промени в Закона за убежището и бежанците, които ще бъдат гласувани днес от правителството. Мотив за въвеждането на мярката е осигуряването на обществения ред, а освен нея чужденецът, търсещ закрила, трябва да се явява на всеки две седмици пред длъжностно лице на Държавната агенция за бежанците. Кабинетът ще одобри и разместването на работните и почивните дни през следващата година. В...

Оцелели филипинци се избиват заради храна

8 филипинци загинаха при щурм на склад за ориз. Една от стените на сградата се срутила и на място убила 8 души. В същото време стана ясно, че САЩ са готови да увеличат помощта си за Филипините във връзка с опустошителния тайфун „Хаян".

Mеждународни стандарти за екологичен бизнес

Организации от цял свят, с различни мащаби и дейност, се ангажират все повече с опазването на околната среда и намаляването на екологичния си отпечатък (въздействието си върху околната среда). Организациите се стремят да повишават отговорността си – социална, екологична, икономическа. В много отношения управлението на околната среда се припокрива с управлението на бизнес организациите. Тук идва и ролята на международните стандарти за екологично управление на бизнеса, като значението им нараства все повече в международен план. Стандартите помага...

Депутат от БСП: Протестът е малоброен и не олицетворява морала

Валери Жаблянов

Депутат от БСП иронизира мащабния вчерашен протест. Той заяви, че е бил малоброен, за което той не можел да помогне и че “много малка група от 300 човека не може да олицетворява новия морал”.

Депутатът бе Валери Жаблянов – избран от Сливен преподавател, който не спираше да поучава водещите на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев и Ани Цолова и постоянно прекъсваше и подканваше “да се засрами” другия гост – Румяна Бъчварова, социолог и началник на кабинета на бившия премиер Бойко Борисов (ГЕРБ).

Жабрянов определи резултата от вчерашния протест като “плачевен”.

В студиото на Нова тв той заяви:  “Българският парламент ще остане да работи, защото България има нужда от държавност. Това, което не става ясно от репортажите е, че зад полицията стои българската държава, българският парламент“. Депутатът опита да парира следващия въпрос на водещия Виктор Николаев с думите “Не ме прекъсвайте”, а след репликата на журналиста, че явно депутатите на управляващите са доста изнервени почти подскочи на стола, но каза “Не сме изнервени”.

“Ако искате да живеете в законова държава, това, което става в София трябва да се прекрати”, заяви Жабрянов.

На аргумента, че 60% от хората подкрепят протестите той отговори, че бил “дълбоко убеден”, че “60% не подкрепят нападение върху парламента. “Нападението над парламента ако е олицетворение на новия морал, за който тези симпатични иначе младежи говорят, значи нищо ново няма. Много малка група от 300 души, която се опитва да разгроми българския парламент, няма как да олицетворява морала.”, заяви още депутатът.

След репликата на водещия, че депутатите се държат като мишки, депутатът засегнато отговори: “Не може да използвате такива изрази по отношение на депутатите. Не можете да ги преценявате, защото статутът е различен“.

“Проблемите на България се дължат на този тип социално-политическо поведение. Същото беше и през 1996-1997 г. – пак беше разгромен парламентът”, заяви още Жаблянов.

Той обвини още студентите, които окупираха Ректората на Софийския университет, че са “агресивно настроени”.

Наложи се двамата водещи да положат сериозни усилия, за да могат да дадат думата и на втория си гост – Румяна Бъчварова.

“Не трябва да омаловажаваме това, което се случи. Това е много дълбока криза. Тя беше провокирана от поведението на управляващите през последните 4-5 месеца и ако днес сме свидетели на агресия, тази агресията бе индуцирана от подхода, който предприеха управляващите – да неглижират протестите, да не слушат това, което им се казва и да отказват да направят каквото и да било в посоката на търсене на едно благоприятно решение”, заяви тя.

Бъчварова призна, че напрежението, което избива сега, е плод и на 4-годишното управление на ГЕРБ.

“Това е факт, трупа се обществено напрежение и в случая говорим за тотално изчистено политическо искане. Протестите започнаха като социални през февруари и приключват в политическо искане – такова, каквото имаше през 1990 година, каквото имаше 1996-1997. Ние виждаме едни и същи кадри – това е факт. Опитът за погром над парламента е крайната фаза…”, каза Бъчварова.

В този момент тя бе прекъсната от Жаблянов, който заяви, че тя трябвало да се засрами от думите, които говори.

“Това ли е новият морал, извинете? Погромът над парламента бил новият морал. Това е толкова несъстоятелно, извинявайте, че трябва са се засрамите от това, което говорите”, каза депутатът социалистът. 

Бъчварова се опита да продължи с думите за многото полиция на вчерашния протест.

Жаблянов отново взе думата, без някой да му я дава. “Съжалявам, че протестът е малоброен, но не мога да помогна в случая”.

“Тези, които бяха агресивни и започнаха да бият, бяха полицаите. В 10,30 ч студентите не правеха абсолютно нищо. А можеше да се видят на снимките паднали, ударени”, продължи Бъчварова.

Тя бе категорична, че няма подклаждане на протеста, че “няма никаква организация от страна на ГЕРБ и дори има недоволство сред членовете на ГЕРБ, че няма такава организация”.

В този момент Жаблянов отново реши, че е негов ред и се оплака, че на излизане от парламента колата, в която го возели, била уцелена от три бутилки с минерална вода. “Това ли е мирният протест през деня само искам да попитам?”. 

Жаблянов прекъсна опитващата се да каже нещо Бъчварова,защото тя не е била там.

“Бях. Точно тогава, когато вие излизахте с черните джипове, бях срещу храм-паметник “Александър Невски”. От време на време някой хвърляше бутилка, но основната реакция беше освиркване. Имаше троен кордон срещу двоен.

Гласът на гражданите е на улицата.

Ако навън има 300 души, вие сте 240. Тези граждани изразяват собственото си гражданско мнение. А вие имате права, които са ви делегирани през гласуване. Това не са ваши собствени права. Вие като си тръгнете от парламента, няма да ги имате и ще бъдете същите тия граждани. Не ги подценявайте. Аз не мога да разбера тази наглост. 3-4 месеца не чуваш това, което ти се говори. В същото време се опитваш да неглижираш, да обидиш, на омаловажиш това, което се казва и това, което става на улицата. Студентите излязоха на улицата с абсолютното съзнание, че ще понесат щети и вие си позволихте… Вие от прозорците на парламента даже не смеете да погледнете, камо ли да излезете”, възмути се Румяна Бъчварова.

Единственото, което успя да отговори Жаблянов, бе, че блокадата на парламента от хората била “опит за насилие”.

“Властта не ви принадлежи”, бе една от последните реплики на Бъчварова в студиото на Нова.

Статията "Депутат от БСП: Протестът е малоброен и не олицетворява морала" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Депутат от БСП: Протестът е малоброен, той не олицетворява морала

Валери Жаблянов

Депутат от БСП иронизира мащабния вчерашен протест. Той заяви, че е бил малоброен, за което той не можел да помогне и че “много малка група от 300 човека не може да олицетворява новия морал”.

Депутатът бе Валери Жаблянов – избран от Сливен преподавател, който не спираше да поучава водещите на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев и Ани Цолова и постоянно прекъсваше и подканваше “да се засрами” другия гост – Румяна Бъчварова, социолог и началник на кабинета на бившия премиер Бойко Борисов (ГЕРБ).

Жабрянов определи резултата от вчерашния протест като “плачевен”.

В студиото на Нова тв той заяви:  “Българският парламент ще остане да работи, защото България има нужда от държавност. Това, което не става ясно от репортажите е, че зад полицията стои българската държава, българският парламент“. Депутатът опита да парира следващия въпрос на водещия Виктор Николаев с думите “Не ме прекъсвайте”, а след репликата на журналиста, че явно депутатите на управляващите са доста изнервени почти подскочи на стола, но каза “Не сме изнервени”.

“Ако искате да живеете в законова държава, това, което става в София трябва да се прекрати”, заяви Жабрянов.

На аргумента, че 60% от хората подкрепят протестите той отговори, че бил “дълбоко убеден”, че “60% не подкрепят нападение върху парламента. “Нападението над парламента ако е олицетворение на новия морал, за който тези симпатични иначе младежи говорят, значи нищо ново няма. Много малка група от 300 души, която се опитва да разгроми българския парламент, няма как да олицетворява морала.”, заяви още депутатът.

След репликата на водещия, че депутатите се държат като мишки, депутатът засегнато отговори: “Не може да използвате такива изрази по отношение на депутатите. Не можете да ги преценявате, защото статутът е различен“.

“Проблемите на България се дължат на този тип социално-политическо поведение. Същото беше и през 1996-1997 г. – пак беше разгромен парламентът”, заяви още Жаблянов.

Той обвини още студентите, които окупираха Ректората на Софийския университет, че са “агресивно настроени”.

Наложи се двамата водещи да положат сериозни усилия, за да могат да дадат думата и на втория си гост – Румяна Бъчварова.

“Не трябва да омаловажаваме това, което се случи. Това е много дълбока криза. Тя беше провокирана от поведението на управляващите през последните 4-5 месеца и ако днес сме свидетели на агресия, тази агресията бе индуцирана от подхода, който предприеха управляващите – да неглижират протестите, да не слушат това, което им се казва и да отказват да направят каквото и да било в посоката на търсене на едно благоприятно решение”, заяви тя.

Бъчварова призна, че напрежението, което избива сега, е плод и на 4-годишното управление на ГЕРБ.

“Това е факт, трупа се обществено напрежение и в случая говорим за тотално изчистено политическо искане. Протестите започнаха като социални през февруари и приключват в политическо искане – такова, каквото имаше през 1990 година, каквото имаше 1996-1997. Ние виждаме едни и същи кадри – това е факт. Опитът за погром над парламента е крайната фаза…”, каза Бъчварова.

В този момент тя бе прекъсната от Жаблянов, който заяви, че тя трябвало да се засрами от думите, които говори.

“Това ли е новият морал, извинете? Погромът над парламента бил новият морал. Това е толкова несъстоятелно, извинявайте, че трябва са се засрамите от това, което говорите”, каза депутатът социалистът. 

Бъчварова се опита да продължи с думите за многото полиция на вчерашния протест.

Жаблянов отново взе думата, без някой да му я дава. “Съжалявам, че протестът е малоброен, но не мога да помогна в случая”.

“Тези, които бяха агресивни и започнаха да бият, бяха полицаите. В 10,30 ч студентите не правеха абсолютно нищо. А можеше да се видят на снимките паднали, ударени”, продължи Бъчварова.

Тя бе категорична, че няма подклаждане на протеста, че “няма никаква организация от страна на ГЕРБ и дори има недоволство сред членовете на ГЕРБ, че няма такава организация”.

В този момент Жаблянов отново реши, че е негов ред и се оплака, че на излизане от парламента колата, в която го возели, била уцелена от три бутилки с минерална вода. “Това ли е мирният протест през деня само искам да попитам?”. 

Жаблянов прекъсна опитващата се да каже нещо Бъчварова,защото тя не е била там.

“Бях. Точно тогава, когато вие излизахте с черните джипове, бях срещу храм-паметник “Александър Невски”. От време на време някой хвърляше бутилка, но основната реакция беше освиркване. Имаше троен кордон срещу двоен.

Гласът на гражданите е на улицата.

Ако навън има 300 души, вие сте 240. Тези граждани изразяват собственото си гражданско мнение. А вие имате права, които са ви делегирани през гласуване. Това не са ваши собствени права. Вие като си тръгнете от парламента, няма да ги имате и ще бъдете същите тия граждани. Не ги подценявайте. Аз не мога да разбера тази наглост. 3-4 месеца не чуваш това, което ти се говори. В същото време се опитваш да неглижираш, да обидиш, на омаловажиш това, което се казва и това, което става на улицата. Студентите излязоха на улицата с абсолютното съзнание, че ще понесат щети и вие си позволихте… Вие от прозорците на парламента даже не смеете да погледнете, камо ли да излезете”, възмути се Румяна Бъчварова.

Единственото, което успя да отговори Жаблянов, бе, че блокадата на парламента от хората била “опит за насилие”.

“Властта не ви принадлежи”, бе една от последните реплики на Бъчварова в студиото на Нова.

Статията "Депутат от БСП: Протестът е малоброен, той не олицетворява морала" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Депутат от БСП: Протестът е малоброен, той не олицетворява морала

Валери Жаблянов

Депутат от БСП иронизира мащабния вчерашен протест. Той заяви, че е бил малоброен, за което той не можел да помогне и че “много малка група от 300 човека не може да олицетворява новия морал”.

Депутатът бе Валери Жаблянов – избран от Сливен преподавател, който не спираше да поучава водещите на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев и Ани Цолова и постоянно прекъсваше и подканваше “да се засрами” другия гост – Румяна Бъчварова, социолог и началник на кабинета на бившия премиер Бойко Борисов (ГЕРБ).

Жабрянов определи резултата от вчерашния протест като “плачевен”.

В студиото на Нова тв той заяви:  “Българският парламент ще остане да работи, защото България има нужда от държавност. Това, което не става ясно от репортажите е, че зад полицията стои българската държава, българският парламент“. Депутатът опита да парира следващия въпрос на водещия Виктор Николаев с думите “Не ме прекъсвайте”, а след репликата на журналиста, че явно депутатите на управляващите са доста изнервени почти подскочи на стола, но каза “Не сме изнервени”.

“Ако искате да живеете в законова държава, това, което става в София трябва да се прекрати”, заяви Жабрянов.

На аргумента, че 60% от хората подкрепят протестите той отговори, че бил “дълбоко убеден”, че “60% не подкрепят нападение върху парламента. “Нападението над парламента ако е олицетворение на новия морал, за който тези симпатични иначе младежи говорят, значи нищо ново няма. Много малка група от 300 души, която се опитва да разгроми българския парламент, няма как да олицетворява морала.”, заяви още депутатът.

След репликата на водещия, че депутатите се държат като мишки, депутатът засегнато отговори: “Не може да използвате такива изрази по отношение на депутатите. Не можете да ги преценявате, защото статутът е различен“.

“Проблемите на България се дължат на този тип социално-политическо поведение. Същото беше и през 1996-1997 г. – пак беше разгромен парламентът”, заяви още Жаблянов.

Той обвини още студентите, които окупираха Ректората на Софийския университет, че са “агресивно настроени”.

Наложи се двамата водещи да положат сериозни усилия, за да могат да дадат думата и на втория си гост – Румяна Бъчварова.

“Не трябва да омаловажаваме това, което се случи. Това е много дълбока криза. Тя беше провокирана от поведението на управляващите през последните 4-5 месеца и ако днес сме свидетели на агресия, тази агресията бе индуцирана от подхода, който предприеха управляващите – да неглижират протестите, да не слушат това, което им се казва и да отказват да направят каквото и да било в посоката на търсене на едно благоприятно решение”, заяви тя.

Бъчварова призна, че напрежението, което избива сега, е плод и на 4-годишното управление на ГЕРБ.

“Това е факт, трупа се обществено напрежение и в случая говорим за тотално изчистено политическо искане. Протестите започнаха като социални през февруари и приключват в политическо искане – такова, каквото имаше през 1990 година, каквото имаше 1996-1997. Ние виждаме едни и същи кадри – това е факт. Опитът за погром над парламента е крайната фаза…”, каза Бъчварова.

В този момент тя бе прекъсната от Жаблянов, който заяви, че тя трябвало да се засрами от думите, които говори.

“Това ли е новият морал, извинете? Погромът над парламента бил новият морал. Това е толкова несъстоятелно, извинявайте, че трябва са се засрамите от това, което говорите”, каза депутатът социалистът. 

Бъчварова се опита да продължи с думите за многото полиция на вчерашния протест.

Жаблянов отново взе думата, без някой да му я дава. “Съжалявам, че протестът е малоброен, но не мога да помогна в случая”.

“Тези, които бяха агресивни и започнаха да бият, бяха полицаите. В 10,30 ч студентите не правеха абсолютно нищо. А можеше да се видят на снимките паднали, ударени”, продължи Бъчварова.

Тя бе категорична, че няма подклаждане на протеста, че “няма никаква организация от страна на ГЕРБ и дори има недоволство сред членовете на ГЕРБ, че няма такава организация”.

В този момент Жаблянов отново реши, че е негов ред и се оплака, че на излизане от парламента колата, в която го возели, била уцелена от три бутилки с минерална вода. “Това ли е мирният протест през деня само искам да попитам?”. 

Жаблянов прекъсна опитващата се да каже нещо Бъчварова,защото тя не е била там.

“Бях. Точно тогава, когато вие излизахте с черните джипове, бях срещу храм-паметник “Александър Невски”. От време на време някой хвърляше бутилка, но основната реакция беше освиркване. Имаше троен кордон срещу двоен.

Гласът на гражданите е на улицата.

Ако навън има 300 души, вие сте 240. Тези граждани изразяват собственото си гражданско мнение. А вие имате права, които са ви делегирани през гласуване. Това не са ваши собствени права. Вие като си тръгнете от парламента, няма да ги имате и ще бъдете същите тия граждани. Не ги подценявайте. Аз не мога да разбера тази наглост. 3-4 месеца не чуваш това, което ти се говори. В същото време се опитваш да неглижираш, да обидиш, на омаловажиш това, което се казва и това, което става на улицата. Студентите излязоха на улицата с абсолютното съзнание, че ще понесат щети и вие си позволихте… Вие от прозорците на парламента даже не смеете да погледнете, камо ли да излезете”, възмути се Румяна Бъчварова.

Единственото, което успя да отговори Жаблянов, бе, че блокадата на парламента от хората била “опит за насилие”.

“Властта не ви принадлежи”, бе една от последните реплики на Бъчварова в студиото на Нова.

Статията "Депутат от БСП: Протестът е малоброен, той не олицетворява морала" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Облачно и влажно

Ще бъде облачно и влажно. На отделни места от време на време ще превалява слаб дъжд. Минималните температури ще са между 8 и 13 градуса, а максималните - между 12 и 17 градуса, съобщават от НИМХ-БАН.Над Черноморието облачността ще е разкъсана, по-значителна по южното крайбрежие, където на места слабо ще превали. Вятърът ще е от изток-североизток - слаб до умерен. Максималните температури ще са 12 - 14 градуса. Температурата на морската вода ще е 13-15 градуса, вълнението на морето 2-3 бала.Над планините облачността ще е значителна, почти без ва...

Илко Николов представя отчета си пред Обс

Кметът на Пловдив Иван Тотев и ресорният му заместник по общинска собственост Димитър Кацарски са с внесли най-много предложения за гласуване в Общинския съвет(Обс). Това става ясно от отчета за работата на местния парламент в периода от 1-ви май до 31-ви октомври, който ще бъде представен на днешната сесия. След Кацарски и Тотев, които имат съответно 88 и 83 предложения, се нареждат Розалин Петков и Георги Титюков с 57 и 21 предложения. През периодът, който е предмет на отчета, са пр...

Прогноза за времето - 13 ноември

През следващото денонощие времето ще е облачно и влажно. На отделни места от време на време ще превалява слаб дъжд. Минимални температури между 8° и 13°, максимални между 12° и 17°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, ще е близко до средното за ноември.

Температурите продължават да падат

В сряда ще остане облачно и влажно. На отделни места от време на време ще превалява слаб дъжд. Минималните температури ще са между 8 и 13 градуса, а максималните - от 12 до 17 градуса, съобщават от НИМХ-БАН. Над Черноморието облачността ще е разкъсана, по-значителна по южното крайбрежие, където на места слабо ще превали. Вятърът ще е от изток-североизток - слаб до умерен. Максималните температури ще са 12 - 14 градуса. Температурата на морската вода ще е 13-15 градуса, вълнението на морето 2-3 бала. Над планините облачността ще е значителна, по...

Иракчанин бе нападнат в София

Иракски гражданин е бил нападнат във вторник вечер в София, съобщи БНР. Това е поредният случай на насилие на етническа основа от серията нападения над чужденци в столицата.Иракчанинът, който е с постоянен адрес в София, е нападнат около 21.00 часа от трима мъже на бул. "Ал. Стамболийски". Пострадалият е откаран в "Пирогов" и след като му е оказана медицинска помощ, е освободен.По-късно, към 22,30 на друго място в столицата, иракчанинът забелязва мъж, който му прилича на един от нападателите и. Заедно със свои познати пребива младежа. Няма задържани, продължава разследването на случая.

23-ма са задържани след вчерашния протест в столицата

23-ма души са задържани след вчерашния протест в столицата, съобщиха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на МВР. Те са задържани за хулигански прояви и за неподчинение на полицейски разпоредби. През изминалото денонощието не са се случили сериозни криминални инциденти.

Хасан Адемов: Няма как държавата да спре да действа

Разбира се, че е притеснително да се работи в условията на протести. Обстановката, при която се работи, е тежка. Трудно се излиза и влиза в парламента. Но няма как държавата да престане да действа.Това каза социалният министър Хасан Адемов пред БНТ. Той подчерта, че в момента се обсъжда как от Държавното обществено осигуряване да бъдат разпределени около 12 млн. лв. "Начинът, по който работи правителството, трябва да даде отговор и на някои от исканията на протестиращите", каза министърът и напомни, че лекари, животновъди и други съсловия предявяват искания.За случая "Бисеров", Адемов каза, че проблемът е в полето на прокуратурата. "Аз няма как да дам отговора. Бисеров е освободен от всички постове и от ПГ на ДПС. Има абсолютна свобода на прокуратурата да се занимава с този случай. Няма по...

Общината пуска 8 имота за продажба

Община Пловдив продължава с разпродажбата на общинско имущество става ясно от дневния ред на днешната сесия на Общинския съвет. 8 от общо 18 точки от днешния дневен ред са за продажба на общински имоти, а други 3 предложения касаят замяна и даване под наем. Част от предложенията касаят прекратяване на съсобственост, чрез продажба на частите на община Пловдив.   Справка на Дарик радио показва, че от началото на този мандат са продадени повече от 200 об...

Пловдив се сдобива с Паметник на пчелата

Паметник на пчелата ще бъде открит днес в Пловдив. Според администрацията на район „Централен”, където ще бъде откриването, град Пловдив ще стане първият в България и света град, в който има Паметник на пчелата. Кметът на района Райна Петрова трябва да открие монумента днес в 11.00 часа. На церемонията по откриването ще присъства и църковен настоятел на храма на „Свети Харалампий“ –светецът, който е закрилник на пчеларите. ...

Искат забрана за новата партия на националистите

Над 100 граждани са подписали сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, в който настояват държавното обвинение да се противопостави на регистрацията на учредената в събота Националистическа партия на България (НПБ). Сигналът все още не е внесен в прокуратурата, защото вчера до последно са се подписвали хора. В него се посочва, че част ... Над 100 граждани са подписали сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, в който настояват държавното обвинение да се противопостави на регистрацията на учредената в събота Националистическа партия на България (НПБ). Сигналът все още не е внесен в прокуратурата, защото вчера до последно са се подписвали хора. В него се посочва, че част ...

Ето какво се случи през нощта

12 души са задържани по време на вчерашния протест към 19,30 часа за различни противоообществени прояви. Към 19, 00 протестиращите са били около 400. Един от задържаните е 24-годишен мъж, обявен за издирване във връзка с унищожаване на билбордове.

Окупацията на Ректората остава, студентите пускат служители на СУ

Пълна окупация в СУ. Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис

 
Окупацията на Ректората на Софийския университет остава. Това обявиха във Фейсбук страницата си Ранобудните студенти, след като снощи се проведе заседание за набелязване на следващите им действия. 

Вчера се появи информация, че студентите имат намерение да свалят блокадата на университета. Един от окупаторите Ивайло Динев по време на вчерашната блокада на парламента потвърди пред OFFNews, че е имало подобно намерение.

На страницата във Фейсбук е публикувано съобщение, в което студентите заявяват, че продължават блокадата на Ректората.

“След днешните (във вторник, бел. ред.) извънредни събития в столицата: пребитите и арестувани студенти, искаме да информираме, че окупацията на Ректората на Софийския университет продължава. Това е наш дълг. Имаме вяра и сила. С оглед на кампанията по кандидатстване за стипендии, международни проекти и др. дейности, администрацията ще бъде допусната”. 

Статията "Окупацията на Ректората остава, студентите пускат служители на СУ" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

“Ранобудните студенти” продължават окупацията

Пълна окупация в СУ. Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис

 
Окупацията на Ректората на Софийския университет остава. Това обявиха на фейсбук страницата си “Ранобудните студенти”, след като снощи се проведе заседание за набелязване на следващите им действия. 
 
Вчера се появи информация, че студентите имат намерение да свалят блокадата на университета. Един от окупаторите Ивайло Динев по време на вчерашната блокада на парламента потвърди пред OFFNews, че е имало подобно намерение.
 
На страницата на окупаторите във фейсбук е публикувано съобщение, в което те заявяват, че продължават блокадата на Ректората.
 
“След днешните (във вторник, бел. ред.) извънредни събития в столицата: пребитите и арестувани студенти, искаме да информираме, че окупацията на Ректората на Софийския университет продължава. Това е наш дълг. Имаме вяра и сила. С оглед на кампанията по кандидатстване за стипендии, международни проекти и др. дейности, администрацията ще бъде допусната”.
 

Статията "“Ранобудните студенти” продължават окупацията" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Наръганото 12 пъти с нож момче се възстановява

Опасността за живота на наръганото 12 пъти с нож момче отмина, съобщиха за Дарик от Университетската болница в Пловдив. 16-годишният Искрен Ангелов приема храна и течности и се възстановява след  сложните операции в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение. До края на тази седмица се очаква лекарите да решат дали тийнейджърът ще бъде изписан или преместен в друго отделение. Искрен бе наръган многократно с нож от съученика си  Иван Ганчев на 23 октомври 2013 година. Скандалът между двамата стана в апартамента на тежко пострадалото момче....

Японски майстор демонстрира калиграфия в Павликени

Демонстрация на съвременна японска калиграфия ще направи в Павликени майсторът Кихачиро Нишиура. Той ще покаже уникалното японско изкуство в Историческия музей от 15:00 ч. при свободен вход за всички желаещи. За демонстрацията в Павликени пристигат и японският посланик у нас Такаши Коидзуми и г-ца Мивако Токумицу - секретар по културните въпроси в посолството. Кихачиро Нишиура е не само изтъкнат калиграф, но и майстор на чаена церемония, икебана и изкуството за поднасяне на аромати кодо. Изложба с негови калиграфски творби вече бе представена в...

Политиците умеят да крият парите си

Звучи повече от привлекателно идеята да падне банковата тайна за политиците. Дори ДПС предлага това да важи не само за българските, а въобще за европейските държавни мъже. И на това предложение Европа няма как да откаже.
Само че, както обикновено, има едно но. И за него научихме в последните 24 г. - а то е, че каквито и прекрасни закони да се напи Звучи повече от привлекателно идеята да падне банковата тайна за политиците. Дори ДПС предлага това да важи не само за българските, а въобще за европейските държавни мъже. И на това предложение Европа няма как да откаже. Само че, както обикновено, има едно но. И за него научихме в последните 24 г. - а то е, че каквито и прекрасни закони да се напи

Вигенин оприличи протестите на филма "Екзорсистът"

Няма да успеят престъпните сценарии, написа той във Facebook

    


Започна укрепване на свлачището в Източната промишлена зона на Г. Оряховица

Започна укрепване на свлачището в Източната промишлена зона на Горна Оряховица /до бившата фирма "Матеко"/. Това е първият етап от реконструкцията на участъка. Укрепването на пътя предвижда изграждане на пилотна система, ростверки и подпорна стена, съобщават от общинската администрация. Укрепителните дейности са на стойност 550 000 лв. Средствата са отпуснати от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии. Възстановяването на пътя ще бъде извършено на втори етап, за който Общината очаква да получи средства също от Междуведомствената комисия...

Къде ще бъдат днес камерите на столичния КАТ


Всеки ден столичният КАТ сменя местоположението на камерите, които следят за нарушения на Закона за движение по пътищата. Списъкът за план-графика за разположението на устройствата се публикува на страницата на отдел "Пътна полиция" към СДВР. За удобство на читателите си "Дневник" публикува местата, където днес ще бъдат камерите.

Мобилни камери:
бул."Сливница"- ул. "Кукуш"

бул."България"-Околовръстен път

с. Горни Богров, ул. "Васил Левски"
...

Улица във Вашингтон вече носи името на Димитър Пешев

С това се отдава почит на председателя на 25-ото НС за спасяването на евреите

    


Кръстовище във Вашингтон вече носи името на Димитър Пешев

С това се отдава почит на председателя на 25-ото НС за спасяването на евреите

    

Откриха още един "ромски ангел" в Гърция

Случаят с „Русия Ангел“ се повтори. Още едно българче беше открито в ромски катун в Гърция. Подобно при случая с малката Мария и тук се оказало, че биологичните родители не можели да се грижат за него и затова са го дали на гърците.

Янков: Уличният натиск - опит да се блокира социалната програма на кабинета

Тя е насочена към всеки отделен български гражданин, заяви депутатът от БСП

    


Областният управител се включи в турнир по стрелба

Областният управител Живка Аладжова присъства на заключителния турнир по стрелба със 7.62 мм Автомат „Калашников" и 9 мм пистолет „Макаров" по случай 19-ти ноември - празника на Сухопътните войски на ГУЦ "Люляк" в Стара Загора. Турнирът се проведе под патронажа на генерал-майор Нейко Ненов, командир на Сухопътните войски на Република България, който награди отборите - победители, демонстрирали отличен баланс между бързина, точност и движения. В турнира, който започна на 11 ноември, участваха отбори от военните формирования 24150 - Стара Загора,...

Борисов призна пред активисти, че участвал в офшорка (обновена)

Бойко Борисов. Снимка: ГЕРБ

Пред активисти на ГЕРБ в Стара Загора лидерът на партията Бойко Борисов е потвърдил, че е участвал в офшорна фирма, съобщава bTV.

Той е обяснил, че това се е случило през 1994 година, притежавал е една четвърт от компанията, която така и не е функционирала.

“1994 година една четвърт съм имал в офшорна компания, която… тогава всички правеха. 1994 година. Не е работила изобщо. Аз бях забравил. И до ден-днешен… Понеже се обадих, 4-5 години не се бяхме чували, на Цветелина, викам: “Абе ти помниш ли такова чудо?”, казва Борисов.

По-късно експремиерът коментира случая и пред журналисти в парламента.

„През 1994 година съм бил бизнесмен до 1996 година. Имам една четвърт от тази фирма. Събрах симпатизантите и им го обясних. На кой да отговоря? Въобще не е работила. Сега чакам. Говорих с Цветелина да поиска там от адвокатите да покажат до кога, как е работила, има ли транзакции, защото съм убеден, че няма. На тази поредна лъжа, както и за снимките, както и за всичко останало, се оплетоха, ще се оплетат и там”, обясни Борисов.

На въпроса – дали сега ще закрие офшорната фирма, Борисов заяви: „Тя трябва отдавна да е закрита. Просто чакам по тази тема. Аз работя с документи. Да изчакаме няколко дни, ще бъда любезен да се явя пред вас с документи”.

„Една четвърт от една офшорна фирма. Я питайте колко имат тези, които плащат масрафа на всички медии, които са тук”, коментира той. „По това време съм бил бизнесмен. И това е нормално нещо. Ако погледнете дори медиите – в голяма част всички са структурирани на по няколко нива офшорни компании. Това не е незаконно”, посочи Борисов.

На въпрос дали трябва да остане в закона възможността зад медии да стоят офшорни фирми, Борисов заяви: „Трябва да се знае собственикът на медиите. В това отношение ще работим много. Абсолютно сме за на всички лидери да отворят каквито сметки имат, където и по света”.

Обясненията на бившия премиер идват след нападките и твърденията на Николай Бареков. Според бившия шеф на ТВ7 съдружници в офшорката били Борисов, Цветелина Бориславова, която е имала и генерално пълномощно, както и Живко Неделчев и Мирослав Дермеднжиев.

Четиримата са били с равен брой акции. Офшорната компания е имала предмет на дейност внос, износ, търговия и инвестиционно посредничество. По същото време в България е регистрирана фирма със същото име – “Химтекс АД” с 1 милион лева капитал с предмет на дейност търговия на химически и петролни изделия, твърди Бареков.

Регистрираното в Кипър дружество не е подавало финансови отчети за дейността си. За директор на “Химтекс” бил назначен автомонтьор на преклонна възраст, който работел в близост до офиса на фирмата. Самата офшорка пък е била регистрирана в частна адвокатска кантора, като според Бареков в схемата е замесен и бизнесменът Румен Николов. 

Статията "Борисов призна пред активисти, че участвал в офшорка (обновена)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Борисов призна пред активисти, че участвал в офшорка

Бойко Борисов. Снимка: ГЕРБ

Пред активисти на ГЕРБ в Стара Загора лидерът на партията Бойко Борисов е потвърдил, че е участвал в офшорна фирма, съобщава bTV.

Той е обяснил, че това се е случило през 1994 година, притежавал е една четвърт от компанията, която така и не е функционирала.

“1994 година една четвърт съм имал в офшорна компания, която… тогава всички правеха. 1994 година. Не е работила изобщо. Аз бях забравил. И до ден-днешен… Понеже се обадих, 4-5 години не се бяхме чували, на Цветелина, викам: “Абе ти помниш ли такова чудо?”, казва Борисов.

Обясненията на бившия премиер идват след нападките и твърденията на Николай Бареков. Според бившия шеф на ТВ7 съдружници в офшорката били Борисов, Цветелина Бориславова, която е имала и генерално пълномощно, както и Живко Неделчев и Мирослав Дермеднжиев.

Четиримата са били с равен брой акции. Офшорната компания е имала предмет на дейност внос, износ, търговия и инвестиционно посредничество. По същото време в България е регистрирана фирма със същото име – “Химтекс АД” с 1 милион лева капитал с предмет на дейност търговия на химически и петролни изделия, твърди Бареков.

Регистрираното в Кипър дружество не е подавало финансови отчети за дейността си. За директор на “Химтекс” бил назначен автомонтьор на преклонна възраст, който работел в близост до офиса на фирмата. Самата офшорка пък е била регистрирана в частна адвокатска кантора, като според Бареков в схемата е замесен и бизнесменът Румен Николов. 

Статията "Борисов призна пред активисти, че участвал в офшорка" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

И кралицата на Великобритания помага на Филипините

В създадения за целта фонд са събрани 15 млн. паунда ($24 млн.)

Дарко стана мъжки татко

Певецът Дарко се похвали, че е щастлив мъжки татко.

Българите в чужбина с подписка за оставка на правителството на Орешарски

Българите в чужбина стартираха петиция с искане за оставката на правителството на Орешарски. Онлайн формулярът може да бъде попълнен от подрепящи искането по целия свят.

Ние, българите, живеещи в чужбина, бихме искали да изразим своето несъгласие с начина на управление на настоящото правителство и действията на Народното събрание (НС). Подкрепяме исканията на протестиращите граждани в България за oставка на правителството и вземане на незабавни мерки за прозрачно, отговорно и отчетно управление.

Българите в чужбина са пуснали 4 конкретни искания, които се припокриват с исканията на протестиращите в България. „Ние вярваме, че по този начин ще се положат първите стъпки за възстановяване на гражданското доверие към политическата система в страната и легитимността на управлението, както и за справянето с корупцията, което е предпоставка за развитие на представителна демокрация и възстановяване на върховенството на закона“, пишат още авторите на петицията.

Включете се в петицията на българите в чужбина с подписка за оставка на правителството на Орешарски тук.

The post Българите в чужбина с подписка за оставка на правителството на Орешарски appeared first on Noresharski.com.

Трима бият иракчанин, той друг мъж

Иракски гражданин е бил нападнат снощи в София, предаде БНР. Мъжът има постоянен адрес в София. Около 21.00 часа на мола на бул. "Ал. Стамболийски" е бил нападнат от трима мъже.

Правят обществен консултативен съвет в РИО

Обществен консултативен съвет ще заработи до края на месеца и в Регионалния инспекторат по образованието. Началникът на инспектората Татяна Димитрова вече подписа покана за съставянето му, а учредителното събрание трябва да се проведе във времето между 25 и 28 ноември. Целта на обществения консултативен съвет е да подпомага началника на Регионалния инспекторат по образованието при формиране на позиции, становища и приемане на инициативи в областта на образованието и науката при спазването на принципите на публичност и прозрачност. В него ще мог...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване