Епископ Игнатий е преосмислил решението си да се откаже от кандидатурата си за Варненски митрополит

Епископ Игнатий е преосмислил решението си да се откаже от кандидатурата си за Варненски и Великопреславски митрополит. Пред Радио „Фокус” – Варна той добави, че действително е имало един момент, в който се е колебаел дали да не се откаже, но в това време от Светия Синод са обявили, че съгласно устава той няма право от този етап на кандидатурата да се оттегля от избора.

НАП продава злато и сребро за над 1 млн.лева

30 кг златни и 8 кг сребърни накити продава НАП Пловдив в два отделни търга, които ще се проведат в един ден – на 26 ноември. Бижутата са отнети в полза на държавата при предотвратени опити за контрабанда през българо-турската граница край Свиленград и предадени за публична продан на отдел „Държавни вземания“ в териториалната дирекция на НАП в Пловдив. Между изделията има 53 златни монети от 22 каратово злато, гривни със същата чистота злато, ланци от 18 каратово злато, както и разнообразие от обеци, гривни ...

Бойко легна под ножа, пропуска КСНС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов може да пропусне утрешното заседание на КСНС, тъй като е претърпял операция на менискуса и ще остане в болницата поне ден.

"Монти Пайтън" се събират, правят ново шоу

Всички живи членове на комедийната група „Монти Пайтън Всички живи членове на комедийната група „Монти Пайтън" ще се съберат за ново представление. "Да, събираме се и да, правим ново шоу", каза за ВВС един от „питоните" Тери Джоунс. Очаква се това да бъде обявено официално на пресконференция в Лондон този четвъртък. Освен Джоунс, на събитието ще се появят още Джон Клииси, Тери Гилиъм, Майкъл

Уволняват кмета, прибрал парите за дърва на цяло село

Кметът на асеновградското село Патриарх Евтимово измамил местните жители и ги оставил без отопление. Димитър Димитров събрал пари за дърва от съселяните си, но и до днес възрастните хора  стоят на студено, съобщава BTV. Димитров ще бъде дисциплинарно уволнен заради установената липса от 7 000 лева, открита при направената проверка от община Кметът на асеновградското село Патриарх Евтимово измамил местните жители и ги оставил без отопление. Димитър Димитров събрал пари за дърва от съселяните си, но и до днес възрастните хора стоят на студено, съобщава BTV. Димитров ще бъде дисциплинарно уволнен заради установената липса от 7 000 лева, открита при направената проверка от община

ЕП даде зелена светлина за "Еразъм+"

Днес Европейският парламент (ЕП) даде одобрението си за "Еразъм+" — новата програма на Европейския съюз в областта на образованието,...

"Движение България на гражданите" иска приходната агенция да провери Бареков


"Движение България на гражданите" настоява Националната агенция за приходите (НАП) да предприеме проверка на имуществото и произхода на парите на бившия телевизионен водещ Николай Бареков. На пресконференция Тома Биков, член на партийното ръководство, обяви, че ДБГ ще изчака НАП две седмици да започне проверка. След това партията сама ще предприеме действия, за да направи информацията публична.

По изчисления на експерти организираните от Бареков и движението му "България без цензура"...

Защитата на Сумиста поиска Цветанов да свидетелства по делото "Килърите"

Разпит на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов поиска защитата на Петър Стоянов-Сумиста по време на заседание на Варненския апелативен съд по делото срещу т.нар. банда за мокри поръчки "Килърите". Според адвокатите Цветанов трябва да изясни как и защо е тиражирал пред медиите информация, че Стоянов е извършил убийства, както и да отговори на въпроса дали двамата са се срещали във Варна и за какво са разговаряли. Защитата поиска още като свидетел по делото да бъде призован бившия шеф на ГДБОП Валентин Цоновски. Той трябва да отговори дали е имал нарочни контакти със свидетели по процеса и дали, докато делото е било пред първата съдебна инстанция в Шумен, всеки ден е контактувал с настоящия зам.-главен прокурор Ася Петрова. В края на м.г. Шуменският окръжен съд наложи три доживотни присъди без право на замяна на Петър Стоянов, на Васил Костов и на Георги Вълев. Останалите от групата на "Килърите" - Янко Попов, Райчо Стойнев и Петър Атмаджов, получиха по-леки присъди. Попов бе осъден на 17 години затвор, Стойнев - на 15, а Атмаджов - на 4 години лишаване от свобода. Присъдите бяха издадени за убийствата на Борислав Георгиев - изпълнителен директор на "Атоменергоремонт", на търновския адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев.

Как да запазите ума си остър?

Поддържайте здравословно тегло, тъй като по-пълните хора са застрашени от деменция

    


Словения смаза младежките национали с 5:1 в Стара Загора


Младежкият национален отбор по футбол претърпя срамна домакинска загуба с 1:5 от Словения, с което се лиши и от минималните си теоретични шансове за класиране на Евро 2015.

Възпитаниците на Михаил Мадански изиграха най-слабия си мач от квалификационния цикъл с безобразно представяне в защита, което позволи на гостите да спечелят с лекота едва втората си победа в квалификационната група. Първата отново беше срещу България.

Словенските футболисти пробиваха без особено...

Плевнелиев: Досега партийните лидери не са се конфронтирали челно

Намираме се в извънредна ситуация. Аз се надявам все пак тази извънредна ситуация да се успокои и да се намерят национално отговорните решения включително и утре на Консултативния съвет по национална сигурност. Това каза в Силистра пред журналисти президентът Росен Плевнелиев, цитиран от Фокус.

"Знаете ли кое много ме притеснява за България? Намираме се в извънредна ситуация. Аз се надявам все пак тази извънредна ситуация да се успокои и да се намерят национално отговорните решения включително и утре на Консултативния съвет по национална сигурност. Това каза в Силистра пред журналисти президентът Росен Плевнелиев, цитиран от Фокус. "Знаете ли кое много ме притеснява за България?

Ферари: Знаехме за контузията на Кими, тя няма да е проблем

Ръководтсвото на Ферари заяви, че са били наясно с хроничните проблеми с гърба на Кими Райконен още докато са водели преговори с него и травмата няма да им създава главоболия през новия сезон във Формула 1. Два месеца, след като връщането на Ледения в бившия му тим бе потвърдено официално, световният шампион за 2007 година обяви, че ще се оперира и по този начин ще пропусне последните два старта за Лотус. „Разбира се, че знаехме за ситуацията“, каза шефът на „скудерията“ Стефано Доменикали. „Колкото и да е специфична тя, ние няма да имаме пробл...

Голи полякини си търсят спонсори (снимки)

Състезателките по пързаляне с кънки Аида Бела и Марта Войчик са готови на всичко, за да отидат на олимпийските игри в Сочи.

Коледна поща търси най-красивото писмо

Стартира ежегодният детски конкурс „Най-красиво писмо до Дядо Коледа”. Организатори на коледната инициатива  традиционно са „Български пощи”. Всички деца, които изпратят писмо със съкровените си желания до 15 декември, адресирано „За Дядо Коледа”, ще получат отговор лично от белобрадия старец. В писмото е необходимо да бъде посочен точен адрес на подател и ще се таксува по цени за вътрешна кореспонденция, уточняват организаторите. Децата, които изпратят най-оригиналните и красиви писма, ще получат подаръци....

Стойнев чака инвестиции от САЩ в енергетиката и земеделието

Инвестиции от американски корпорации в българския финансов сектор, в енергетиката и земеделието очаква министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, който във вторник започна свое работно посещение в САЩ.   "Основна цел на срещите по време на работното посещение в САЩ е да засилим икономическите отношения между двете страни. За мен е важно САЩ да чувстват България не само като един добър, стабилен и предсказуем политически партньор, но и същите взаимоотношения да се пренесат в икономическата сфера. За съжаление през годините американските инвестиции в България не са на това ниво, на което би трябвало да бъдат“, казва Стойнев, цитиран от пресцентъра си.   По думите му страната ни е привлекателна в сектора на информационните технологии, който ще се развива и в бъдеще. "Вече е заявен инвеститорски интерес и е възможно големи финансови корпорации да стъпят на българска земя. Инвеститорски интерес САЩ проявяват и към сектор "Земеделие“, допълва министърът.   Той очертава като изключително важни предстоящите си срещи в Департамента по енергетика, сред които и разговор със заместник-секретаря по енергетика Даниел Понеман, отговарящ за ядрената политика на САЩ. "Взаимоотношенията ни в енергийната сфера до момента са изключително добри“, коментира Стойнев, на когото предстои заедно с делегацията да се запознае с реактор от трето поколение на компанията "Уестингхаус".   "В момента правителството има конкретна, ясна и предвидима политика в икономическата сфера, основната ни задача по отношение на енергийния сектор е не само да го стабилизираме, а и да го развием, за което са необходими инвестиции. За мен е важно, след обсъждане на икономическите и енергийните въпроси в САЩ, да имаме конкретни резултати, които да са в полза на българската икономика“, посочва още министърът.   Той е уверен, че в най-скоро време конкретни инвеститори от секторите на информационните и комуникационни технологии, финансовия сектор и сектор земеделие ще посетят страната ни и ще се запознаят с политиката. През следващата година ще бъде представен конкретен план за действие за ненарушаване на интелектуалните права, заявява Стойнев. По думите му това е изключително важно за партньорите от САЩ.   По време на посещението си Драгомир Стойнев ще се включи и в икономически форуми, в чиито рамки ще се проведат срещи със заинтересовани фирми, които имат конкретни инвестиционни предложения за България.

Учителите влизат в списъка с регулирани професии

Българските учители ще могат да работят свободно в държавите от ЕС, ако придобият квалификация по определени изисквания

    


Милиони евро за селските райони под заплаха

Милиони евро по програмата за селските райони могат да бъдат загубени заради бавните темпове, с които се усвояват парите. Затова земеделското министерство е подготвило екшън план за спешно разплащане на близо 280 млн. евро до края на годината.

"Литекс" се класира за четвъртфиналите след 6:0 срещу "Созопол"


"Литекс" се класира с лекота за четвъртфиналите за Купата на България, след като постигна втора победа срещу аматьорския състав на "Созопол".

След минималния успех с 2:1 в първата среща в Созопол, в реванша в Ловеч футболистите на Златомир Загорчич разбиха с 6:0 втория в югоизточната В група и с общ резултат 8:1 преодоляха осмнафиналите.

Домакините откриха резултата още при първата си опасна атака в 9-ата минута. Армандо Ваюши получи подаване около границата на...

Искра Михайлова: Заради ГЕРБ бюджетът ще олекне с 200 млн. евро

Около 200 млн. евро ще струва на България небрежността на ГЕРБ към забележките на Брюксел за изпълнението на екопроектите у нас. Това заяви министърът на околната среда и водите Искра Михайлова, съобщи БНР. Михайлова допълни, че средствата ще трябва да се отделят от бюджета на държавата, за да се реализират проектите по оперативната програма, преди Европейската комисия да възстанови финансирането.

Видео: Хиляди посрещнаха дъщерята на Кенеди като посланик в Токио


Хиляди любопитни японци се събраха по улиците на Токио, за да наблюдават церемониалното пристигане в двореца на новия американски посланик Каролайн Кенеди.

Превозвана в специална каляска, 55-годишнта дъщеря на застреляния преди 50 години американски президент Джон Кенеди, пристигна, за да връчи акредитивните си писма на император Акихито.

Самото шествие бе съвсем кратко, защото разстоянието между сградата "Мейджи Кайкан" и императорския дворец се преминава за няколко...

Шефката на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова остава на поста си

Изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова остава на поста си, въпреки писмото от Европейската комисия до премиера Пламен Орешарски, в което се настоява за кадрова промяна заради недоверие към работата на ръководството на ведомството. Самият Пламен Орешарски заяви, че ще направи цялостна промяна в дейността на агенцията. От своя страна Камелия Лозанова увери, че премиерът не е поставял въпроса за оставката й, и заподозря, че атаките срешу нея идват от предшественика й и сегашен заместник-министър на труда Росица Янкова. ...

Съдът на ЕС: Заплатите на еврочиновниците зависят от икономическата ситуация


Съдът на Европейския съюз заяви, че формулата, гарантираща автоматично увеличение на заплатите за еврочиновниците, трябва да вземе предвид влошаването на икономическата ситуация, решение, което вероятно ще ускори реформата в бюрокрацията на блока, съобщи "Франс прес".

Съдът отсъди в полза на държавите членки, според които увеличението на заплащането с 1.7% от 2011 г. не отразява дълбоките икономии, налагани от националните власти. Според съдиите Европейската комисия греши като...

Наводнения убиха 17 души в Сардиния

/КРОСС/ Спасителните операции на италианския остров Сардиния продължават, след като вчера силна буря с поройни дъждове удави поне 17 души, събори мостове, наводни домове и отнесе автомобили. Италианският премиер Енрико Лета обяви бедствено положение и отдели 20 млн. евро за спешна помощ за Сардиния. Той посочи, че приоритети са достигането на отдалечените райони на острова, спасяването на тези, които са още в неизвестност и подслоняването на останалите без дом. „Това е национална трагедия", каза Лета по време на правителственото заседание. Вчера, в рамките на час и половина циклонът „Клеопатра" изсипа върху Сардиния 45 см дъжд -  обичайният валеж за една година - предизвиквайки внезапни наводнения. Шефът на гражданска защита Франко Габриели каза, че е възможно броят на загиналите да се увеличи, защото спасителните екипи още не са стигнали до най-отдалечените райони, където  има напълно потопени домове.      

Бареков пак размаха снимки на Борисов, този път "от Интернет"

Нови снимки на бившия премиер Бойко Борисов, на които той е заснет в компанията на знакови за подземния свят в България лица, извади лидерът на „България без цензура” Николай Бареков. Бареков направи същото само преди седмица, като тогава твърдеше, че на фотото Борисов е в компанията на Киро Японеца. После пред bTV бащата на уж посочения за Борисов човек заяви, че това не е лидерът на ГЕРБ, а синът му Иван Кочев, който е бил бодигард на Иво Карамански. Сега Бареков извади снимки, на които Бойко Борисов е заснет в компанията на босовете на СИК Румен Николов-Пашата, Красимир Маринов-Големия Маргин, както и президента на "Славия" Венцеслав Стефанов. Борисов присъства на тези сбирки в качеството си на член на таз организация, категоричен бе Бареков и подчерта: „Господин Бой...

Украйна и ЕС близо до договор за големи доставки на природен газ

Достъпът на Украйна до газовата система на ЕС през Словакия

Село Долна Рикса чества първият си столетник

Баба Горанка Янчева от Долна Рикса навърши сто години и цяло село отпразнува рождения ден - събитие, което за пръв път се случва там. „Жената има добро сърце, затова доживя до тези години", казват хората. За празника си баба Горка получи икона на Божията майка от кмета на община Монтана Златко Живков. От кмета на Долна Рикса Мито Велков получи тенджера, в която да си готви, защото още го може. Свещите на рождествената торта духна с помощта на баща си едногодишната Ния - най-малката от внуците на Горанка Янчева. Тя има син и дъщеря, четирим...

Оценките на Германия и Брюксел за България се влияят негативно от политическата ситуация в страната

Тревожното състояние на политическата ситуация в България се отразява изключително тежко върху оценките както на Германия, така и на Брюксел за страната. Това заявиха заместник-председателят на фондация „Ханс Зайдел" и депутат от парламента на Бавария проф. Урсула Менле и ръководителят на отдел „Средна, Източна и Югоизточна Европа" във фондацията Тревожното състояние на политическата ситуация в България се отразява изключително тежко върху оценките както на Германия, така и на Брюксел за страната. Това заявиха заместник-председателят на фондация „Ханс Зайдел" и депутат от парламента на Бавария проф. Урсула Менле и ръководителят на отдел „Средна, Източна и Югоизточна Европа" във фондацията

Трили записи след стрелбата на гарда по циганче на Подуяне

Орханителят Петко Еленков, който на 2 март т.г. гръмна с пушка-помпа 16-годишно момче от ромски произход в хладилно депо на гара Подуяне остава в ареста, реши състав на Софийски градски съд.

Милчо Левиев и Вики Алмазиду с безплатен концерт във Варна

„Милчо Левиев разказва...” така се казва новият проект на маестро Милчо Левиев, който той ще представи пред варненската публика днес - 19 ноември от 18.00 часа в Градска художествена галерия. С музика и думи знаменитият ни пианист и композитор ще пресъздаде истории от живота си, ще сподели и за най-новите си музикални проекти и търсения.

БСП иска срокът за изчиславане на майчинството да е 18 месеца

Социалистите предлагат да се намали срокът за изчисляване за получаване на обезщетение за отглеждане на дете. Утре от БСП ще внесат такава промяна в закона за бюджета. Сега този срок е 24 месеца, преди раждането на детето, който се взема, за да се изчисли обезщетението на майките. Той ще бъде намален на 18 месеца в Бюджет 2014", поясни председателят на социалната комисия Корнелия Нинова. Тя допълни, че по време на управлението на правителството на Сергей Станишев този срок е 12 бил месеца, а ГЕРБ са го удължили на 24 месеца, като по този начин...

Ели Владкова и Златка Райкова разиграват първи грандиозен скандал в Къщата

Големият старт на BIG Brother All Stars 2013 в понеделник вечер показа на зрителите селекция от едни от най-известните риалити звезди. След успеха на VIP Brother 2013 и извоюваната от Станка Златева титла „Любима звезда на България“, Къщата се напълни с нови Съквартиранти, които ще се борят в продължение на един месец за приза „Любима риалити звезда на България“. В духа на сезона на тайните те ще срещат много изне...

Идентифицираха всички загинали в самолетната катастрофа в Казан /Снимки/

/КРОСС/ Вече е ясна самоличността на всички пасажери, които бяха на борда на разбилия в Казан Боинг - 737. Руско издание публикува снимки на всичките 50 загинали, чиито тела бяха извадени от отломките на летателния апарат.  Днес беше извадена една от черните кутии на самолета, според предварителната информация вината за катастрофата е на екипажа, който е предизвикал пикирането и падането на самолета. Това се казва в изявление, публикувано на сайта на Междудържавната авиационна комисия, предаде Интерфакс. По време на кацането екипажът не е успял да изпълни стандартния заход. След като е преценил, че положението на самолета не е подходящо за кацане, екипажът е започнал втори опит за приземяване. Според комисията в крайна сметка действията на пилотите са довели до прекратяване на набирането на височина, снижаване на самолета и увеличаване на скоростта.

Идентифицираха всички загинали в самолетната катастрофа в Казан /Снимки/

/КРОСС/ Вече е ясна самоличността на всички пасажери, които бяха на борда на разбилия се вчера в Казан Боинг - 737. Руско издание публикува снимки на всичките 50 загинали, чийто тела бяха извадени от отломките на летателния апарат.  Днес беше извадена една от черните кутии на самолета, като причините за катастрофата все още се изясняват. Според информациите  авиокомпанията „Татарстан” е разчитала още през 2012 г. да изведе от експлоатация своя „Боинг-737”, за който беше съобщено, че е застрахован за 9 милиона долара.  

40% повече пари за обучение и квалификация в ЕС до 2020-та

ЕП даде зелена светлина за новата програма на ЕС„Еразъм+"

Политическата ситуация в България влияе тежко на оценките на Германия и Брюксел

Тревожното състояние на политическата ситуация в България се отразява изключително тежко върху оценките както на Германия, така и на Брюксел за страната. Това заявиха заместник-председателят на фондация „Ханс Зайдел Тревожното състояние на политическата ситуация в България се отразява изключително тежко върху оценките както на Германия, така и на Брюксел за страната. Това заявиха заместник-председателят на фондация „Ханс Зайдел" и депутат от парламента на Бавария проф. Урсула Менле и ръководителят на отдел „Средна, Източна и Югоизточна Европа" във фондацията

Гюндоган няма да бърза с връщането в игра

Полузащитникът на Борусия Дортмунд Илкай Гюндоган няма да прибързва с връщането си в игра, като е много вероятно то да се случи след зимната пауза в Бундеслигата. Звездата на „жълто-черните“ пострада в средата на август и оттогава не е помирисвал терен, но въпреки това запазва спокойствие. „Трудно е да кажа точна дата, не съм си поставял конкретна цел. Важно е да бъда 100 процента здрав. Преди това да се случи, няма да се върна“, обясни Гюндоган. „Важно е да бъда напълно излекуван, а досега съм доволен от развитието си. Да се лекуваш от невралг...

Инспектори унищожиха 300 кг вафли в Хасково

Стоката е конфискувана от куфарни търговци

Разпитват Цветанов по делото "Килърите"

/КРОСС/ Бившият вицепремиер Цветан Цветанов е бил привикан като свидетел поделото „Килърите". Той е бил призован за разпит от защитата на Петър Стоянов-Сумиста, за да отговори на въпросите дали се е срещал с обвиняемия във Варна, а също да аргументира твърденията си, защо е посочил Сумиста като евентуалния извършител на няколко убийства. Цветанов ще трябва да отговаря дали е разпоредил идването на зам.-шефа на ГДБОП Валентин Цоновски в Шумен, за да държи под око процеса и да се среща с прокурор Ася Петрова. Защитата поиска разпит и на Цоновски. Той трябва да отговори дали е имал нарочни контакти със свидетели по процеса и дали, докато делото е било пред първата съдебна инстанция в Шумен, ежедневно е контактувал с прокурор Ася Петрова. Адвокатите на Сумиста поискаха и нейния отвод, тъй като за процеса на втора инстанция тя е командирована от Сотир Цацаров като зам.-главен прокурор.

Борисов опериран по спешност

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е бил опериран по спешност в столична клиника. Бившият премиер е претърпял интервенция на хрущяла на коляното. В продължение на няколко седмици той пробвал да се лекува с инжекции, които докторите му биели в коляното, но и това не помогнало.

Минимално отстъпление за SOFIX

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата бе 17/16, а при 9 позиции нямаше промяна

    


Бербатов в Барса? Абе по-скоро не…

В Англия вече започнаха да се усъмняват в истинността на твърдението, че Бербатов е трансферна цел на Барселона. Според повечето публикации в изданията на острова се тиражира мнението, че дори да има интерес към българския голмайстор, то той е твърде назад в листата на каталунците.

462 000 са "работещите бедни" българи, те ще са без ДОО

Ще бъдат необходими 150 млн. лева, пресметна Хасан Адемов

    


Бежанците в Харманли се разбунтуваха срещу лошите условия

Десетки бежанци, настанени в лагера в Харманли, протестираха заради лошите условия, липсата на медицинска помощ, отопление и недостатъчната храна. Те искат и съкратена процедура за получаване на статут.

Мъжът-факла от Дупница отново на крака

Атанас Атанасов от Дупница, който в края на месец октомври се самозапали, е изписан от „Пирогов“ и предстои период на възстановяване. Лекарите са категорични, че той ще запази своята трудоспособност.

Задържаха двама за инцидента с играчите на Лудогорец

Полицията в Стара Загора е задържала двама души заради съботния инцидент с играчи на шампиона Лудогорец. Това обявиха пред Дарик от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Както е известно от Лудогорец се оплакаха, че в събота вечерта на тренировката на тима на стадион „Трейс Арена" в старозагорския квартал „Кольо Ганчев" се е появила група фенове на Берое, които атакували играчите и щаба на тима с камъни и бомбички. Часове след скандала ръководствата на Берое и на националния фенклуб на „зелено-белите" остро осъдиха инцидента. „Има двама з...

Стойнев кани инвеститори от САЩ


Енергетиката, информационните технологии и земеделието са секторите, в които България може да очаква инвестиции на американски компании. Това мнение изрази министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, който е на работно посещение в САЩ, информира пресцентърът на ведомството. 

Българският министър си поставя за цел да засили икономическите връзки между двете страни след като САЩ вече приемат България за "добър, стабилен и предсказуем политически партньор". Според него...

Евродепутатите дадоха още пари за спрените блокове на АЕЦ "Козлодуй"


Европейският парламент одобри финансовата помощ от Европейския съюз, която ще помогне на България, Литва и Словакия да завършат извеждането от експлоатация на атомни мощности в електроцентралите "Козлодуй", "Игналина" и "Бохунице", в следващия бюджетен период на ЕС (2014-2020 г.).

Тези мощности са "твърде остарели и не могат да бъдат икономически ефективно обновени, за да отговарят на минималните необходими стандарти за безопасност", заяви докладчикът по темата Джайлс Чичестър...

Бежанци обявиха гладна стачка в Харманли

Около 200 души, настанени в Транзитния център за имигранти в Харманли, са обявили тази сутрин гладна стачка заради лошите условия във фургонния лагер. В протеста са се включили граждани от сирийски и афганистански произход, които са потърсили закрила у нас, предаде бТВ. Те се оплакват от недостатъчната храна, липсата на медицинска помощ и отопление, заради което не могат да спят във фургоните и палатките. „Живеем като животни. Търсим помощ. Защо българското правителство ни приема, след като не може да осигури нормални условия", питат хората в ц...

Плевнелиев: Досега не е имало персонален сблъсък на партийните лидери

Намираме се в извънредна ситуация. Аз се надявам все пак тази извънредна ситуация да се успокои и да се намерят национално отговорните решения включително и утре на Консултативния съвет по национална сигурност. Това каза в Силистра пред журналисти президентът Росен Плевнелиев, цитиран от Фокус.

Намираме се в извънредна ситуация. Аз се надявам все пак тази извънредна ситуация да се успокои и да се намерят национално отговорните решения включително и утре на Консултативния съвет по национална сигурност. Това каза в Силистра пред журналисти президентът Росен Плевнелиев, цитиран от Фокус. "Знаете ли кое много ме притеснява за България?

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване