Удариха автобанда, откриха 8 коли и кросов мотор

Полицията разби банда автокрадци и задържа 28-годишния  тартор, по прякор Текезара, при спецоперация в Ботевградския район, съобщи МВР.
След проверка на няколко адреса на територията на града и селата Трудовец и Врачеш били открити и иззети общо 8 леки автомобила - 6 броя “Сузуки Витара”, “Ландроувър Дискавъри” “Фолксваген Пасат”, както... Полицията разби банда автокрадци и задържа 28-годишния тартор, по прякор Текезара, при спецоперация в Ботевградския район, съобщи МВР. След проверка на няколко адреса на територията на града и селата Трудовец и Врачеш били открити и иззети общо 8 леки автомобила - 6 броя “Сузуки Витара”, “Ландроувър Дискавъри” “Фолксваген Пасат”, както...

Ранобудните разчитат на "уговорки" за коледна ваканция

Недоволни са, че ще учат в събота, но доволни, че няма да има нулева година

    


Део стана сервитьор

Рапърът и тв водещ влиза в ролята на сервитьор в новото видео на своята сестра Марина и нейният колега Din-Yo.

17% от френските деца са в положение на социално изключване

Едно на всеки шест деца (17%) са в "тревожно" положение на социално изключване, а 7% от тях са подложени на "крайно изключване", сочат заключенията на първото национално изследване на УНИЦЕФ Франция, оповестени днес.Допитването "Права на детето" беше осъществено от февруари до юли от института TNS-Sofres сред 22 500 деца на възраст между 6 и 18 години от над 70 града във Франция. Децата отговорили на 130 въпроса, засягащи правата им, ежедневния им живот, образованието, свободното време и здравето.10% от анкетираните отговорили отрицателно на въпроса "спазват ли се моите права в моя квартал, моя град", а 55% дали положителен отговор на твърдението "мога да бъда тормозен от други деца и младежи" в училищната ми среда. 5% заявили, че не се хранят по три пъти на ден.Въз основа на отговорите би...

Св. пророк Авдий, Св. мъченик Варлаам, Св. Филарет, Митрополит Московски

Житие на свети пророк АвдийСветият пророк Авдий бил родом от селището Витарама, близо до Сихем. Той служил при двора на израилските царе и бил домоуправител на цар Ахав.От младини бил твърде богобоязлив и когато целият Израил отстъпил от Бога и започнал да се покланя на скверния Ваал, той тайно служел на Единия Истински Бог на Отците си, Който спасил Израиля от Египет и го превел през Червеното море като по суша. Когато беззаконната Иезавел изтребвала пророците Господни, Авдий взел сто пророка и ги скрил в две пещери по петдесет човека. Там ги хранил с хляб и вода по време на глада в дните на пророк Илия.Веднъж Ахав повикал свети Авдий и му рекъл:- Тръгни по земята, по всички водни извори и по всички потоци по земята, дано нейде намерим трева, за да си прехраним конете и мъските и да се не...

Имамов: ДПС даде своите политически отговори по казуса с Христо Бисеров

Отговорите от страна на ДПС по казуса с Христо Бисеров са дадени, заяви пред БНТ заместник-председателят на Народното събрание Алиосман Имамов, който замени вече бившия депутат на поста в парламента. Всичко онова, което е трябвало да бъде казано до този момент, е казано. Онова, което предстои да бъде казано е в рамките на законодателната система и се нарича класифицирана информация, заяви още Имамов. Той посочи, че не е имал никакви контакти с Бисеров. Личните причини, колкото и да са лични за един политик, те имат и политически аспекти. ДПС даде своите политически отговори на тези лични причини, посочи зам.-председателят на НС и уточни, че единственото, което се променя вътре в партията е фактът, че Бисеров вече не е член на ДПС и зам.-председател. Има най-различни начини да ...

Иван Нейков: През 2014-а няма да живеем по-добре

На въпроса по-добре ли ще живеем следващата година отговорът е - не. На хората трябва коректно да им се каже - продължавайте да стискате зъби. Това, което го живяхте 2013, ще го живеете и 2014. Това каза от ефира на Нова телевизия бившият социален министър и председател на Балканския институт по труда и социалната политик Иван Нейков. Експертът уточни: „Ще има малки разлики, но те не са достатъчни, за да заживеем по-добре." Мнението му сподели и финансовият експерт Мика Зайкова като заяви относно Бюджет 2014: „ Това са малки стъпки в правилна посока, но с малки стъпки не се стига далече". По думите й минимумът, за да живее добре човек, е 563.40 лв., а падането под тази сума тя определи като бедност. Непрекъснато намалява стойността на пазаруването, констатира Иван Нейков. Ход...

Текезаря основал ТКЗС с крадени джипове

Полицията залови сериен автокрадец, по прякор Текезаря, тесен специалист по джипове. При обиски в ботевградските села Трудовец и Врачеш са задържани шест високопроходими автомобила “Сузуки Витара” и един “Лендровър Дискавъри”. Открити са още лека кола “Фолскваген Пасат” и кросов мотор от неизвестна марка и модел.
Криминалистите стигнали до... Полицията залови сериен автокрадец, по прякор Текезаря, тесен специалист по джипове. При обиски в ботевградските села Трудовец и Врачеш са задържани шест високопроходими автомобила “Сузуки Витара” и един “Лендровър Дискавъри”. Открити са още лека кола “Фолскваген Пасат” и кросов мотор от неизвестна марка и модел. Криминалистите стигнали до...

Комисията за незаконното имущество се заема с Бисеров

Екип от прокурори и икономисти ще обсъжда днес всички документи, свързани със състоянието на бившия зам.-председател на парламента.

Работещите на минимална заплата няма да плащат данък върху доходите

Между първо и второ четене ще има големи промени в Бюджет 2014, коментира Йордан Цонев

    


В Бюджет 2014 няма политика за доходите, твърдят експерти

В бюджета има позитивни неща, но той няма да подобри живота на хората, категорични са Мика Зайкова и Иван Нейков

    


Цонев: Предсрочни избори ще има, ако не спечелим 51% на евровота

Йордан Цонев Снимка БГНЕС.

Съдбата на правителството ще се реши на изборите за Европейски парламент през май догодина. Това заяви в ефира на „Нова телевизия“ зам.-председател на ПГ на ДПС Йордан Цонев.

По думите на Цонев евроизборите ще бъдат лакмус за общественото мнение и най-точно ще отразят нагласите в обществото.

„При изборите няма статистическа грешка, те точно и ясно отразяват отношението на хората към всяка политическа сила. Ако 50 плюс един процента спечелят партиите извън мнозинството, ние ще определим избори“, коментира Цонев.

Председателят на бюджетната комисия в парламента изтъкна, че ако ДПС и БСП получат 51% от гласовете за европарламент, това ще значи, че гражданите одобряват напълно политиката на кабинета. Цонев отново подчерта, че до май месец 2014 г. кабинетът няма да подаде оставка.

„Къде е тук бягството от отговорност, къде е неяснотата? Ние смятаме, че до май месец е контрапродуктивно и не е полезно за българското общество да говорим за избoри.

Май месец то ще си покаже – ако нямаме подкрепа, ясно е – отиваме на избори. Ако имаме подкрепа, сядаме и почваме да говорим – как ще работи правителството, в този състав ли…“, каза депутатът.

Той отхвърли тезата на президента Първанов, според когото кабинетът трябва да обяви дата за предсрочни избори, за да се успокои общественото напрежение. Според Цонев това би превърнало кабинетът в програмен и правителството няма да успее да си свърши работата

Йордан Цонев коментира и скандалното изказване на премиера Орешарски, в което той заяви, че ще уволнява държавни служители, които участват в антиправителствените протести. Цонев обясни, че е разговарял с министър-председателя след изказването му.

Зам.-председателят на ПГ на ДПС заяви, че думите на премиера са били разбрани погрешно и подчерта, че Орешарски е „мек, диалогичен и фин човек“.

„На постове седят хора, които крият документи от това правителство. Засечени са много служители, които излизат в работно време, които се включват в организацията на протеста, преките им ръководители го казват“, посочи Цонев.

Статията "Цонев: Предсрочни избори ще има, ако не спечелим 51% на евровота" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Не качвайте повече от 16 кг при бременност

"България заема шесто място в Европа по детско затлъстяване - 20% от българчетата са с наднормено тегло, 14% - със свръхтегло и 6-7% със затлъстяване", казва доц. д-р Светослав Ханджиев и предупреждава, че истинското предпазване от свръхтегло започва още в корема на майката. "Ако бъдещата майка не желае детето и да бъде пълно и после да...

Къде ще бъдат днес камерите на столичния КАТ


Всеки ден столичният КАТ сменя местоположението на камерите, които следят за нарушения на Закона за движение по пътищата. Списъкът за план-графика за разположението на устройствата се публикува на страницата на отдел "Пътна полиция" към СДВР. За удобство на читателите си "Дневник" публикува местата, където днес ще бъдат камерите.
 
Мобилни камери:
бул."Ломско шосе"- бул."Рожен"
 
бул."Симеоновско шосе"-Ловен парк
 
бул."Проф. М. Семов" ,метростанция...

Лизингът на коли тръгна нагоре

Свиването на лизинговия бизнес продължава. Дружествата като цяло за седемнадесето поредно тримесечие работят на загуба, но секторът отчита първо увеличение от 2009 г. насам на тримесечна база.

Стратегията за учене през целия живот насърчава връзката образование - бизнес

Документът залага до 2020 година в учене през целия живот да се ангажират 5% от хората на възраст 25 – 64 години

    

Антибебе ни докарва глаукома

Използването на контрацептиви през устата може да повиши риска от развитие на глаукома при жените, съобщава Ей Би си нюз.

Младен Червеняков става посланик

Младен Червеняков, депутат от БСП.

Депутатът от Коалиция за България Младен Червеняков става посланик в Черна гора.

Решението за назначенията на шестима нови посланици е взело правителството на закрито заседание миналата седмица, пише в. “24 часа”.

Сега Червеняков е председател на комисията по еврофондовете в парламента. В правителството на Жан Виденов беше министър на правосъдието. Той ще замени посланик Мая Добрева, чийто мандат изтече.

Червеняков е вторият депутат на БСП, който напуска парламента заради дипломатически пост. През септември Любомир Петков стана консул във Франкфурт.

Другите петима нови посланици са дипломати от кариерата. Те отиват на местата на посланици с изтекъл мандат.

Новият ни посланик в Индия ще е Петко Дойков, който активно участва в спасяването на медицинските сестри от Либия. В Дания пък отива Руси Иванов, шеф на дирекция във Външно. Румяна Митрева става посланик в Норвегия, а Кристина Бешкова – представител на България в Съвета на Европа в Страсбург. За посланик в Молдова пък е избран Петър Вълов.

И за шестимата нови посланици  не е установена принадлежност към Държавна сигурност, по данни на Комисията по досиетата.

Те обаче трябва да бъдат одобрени и от президента Росен Плевнелиев, който издава указ за назначаването им.

Статията "Младен Червеняков става посланик" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Депутатът от БСП Червеняков става посланик

Младен Червеняков, депутат от БСП.

Решения за смяна на шестима посланици е взело правителството на закрито заседание миналата седмица, но никой не го обяви официално, съобщава вестник “24 часа”.

Един от новите посланици е депутатът от БСП Младен Червеняков, който ще оглави посолството ни в Черна Гора. В настоящия парламент е шеф на комисията по еврофондовете, а в правителството на Жан Виденов беше министър на правосъдието. Той ще замени Мая Добрева, чийто мандат изтече.

Червеняков ще е вторият депутат на БСП, който напуска парламента заради дипломатически пост. През септември парламентът напусна Любомир Петков, за да стане консул във Франкфурт.

Другите петима, предложени на президента Росен Плевнелиев посланици, са дипломати от кариерата и те ще бъдат изпратени на мястото на дипломати, на които вече е изтекъл мандата.

В Индия новият посланик ще е Петко Дойков, който активно участва в спасяването на медицинските сестри от Либия. В Дания пък отива Руси Иванов, шеф на дирекция във Външно.

Румяна Митрева става посланик в Норвегия, а Кристина Бешкова – представител на България в Съвета на Европа в Страсбург.

За посланик в Молдова пък е избран Петър Вълов. И за шестимата нови посланици  комисията по досиетата и не е установена принадлежност към ДС.

Те обаче трябва дъ бъдат одобрени и от президента Росен Плевнелиев, който издава указ за назначаването им.

Статията "Депутатът от БСП Червеняков става посланик" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

МВР търси майка на шест деца

Тридесет и една годишна майка на шест деца от Лом е обявена за издирване по молба на близките . Това съобщи вчера Областната дирекция на МВР в Монтана.
 Бориска Славчева е в неизвестност от близо три седмици. В края на октомври тя заминала на гости при брат си във видинското село Дреновец.
На 1 ноември тръгнала с влак обратно към дома си... Тридесет и една годишна майка на шест деца от Лом е обявена за издирване по молба на близките . Това съобщи вчера Областната дирекция на МВР в Монтана. Бориска Славчева е в неизвестност от близо три седмици. В края на октомври тя заминала на гости при брат си във видинското село Дреновец. На 1 ноември тръгнала с влак обратно към дома си...

Кучешко градче в Градски парк "Св. Георги" на Добрич

Градският парк на Добрич официално ще се превърне в дом на втората по рода си обособена зона за свободно разхождане на кучета. Това съобщиха от пресцентъра на община Добрич. Новата тренировъчна площадка е разположена в парк „Св. Георги“ в близост до бул. „25-ти септември” и ще служи изцяло на кучетата, под мотото „В името на кучето.” Достъпът до съоръженията ще е свободен денонощно за всички кучета и техните собственици, които искат да разходят свободно техните любимци или да ги обучават. За тази цел площадката разполага със специално проектирани съоръжения за обучение и е обособена на два отделни сектора за максимален комфорт и сигурност: за кучета от дребни породи за кучета от средни и едри породи. Тази инициатива е в съответствие с усилията на мест...

В Албания заловиха 2,3 тона канабис

Албанската полиция е заловила 2,3 тона канабис за потребители в Италия и Гърция, съобщи БГНЕС. При операцията са арестувани 13 души, обвинени още в трафик на хора. Наркотиците са заловени в няколко операции, проведени от четвъртък до неделя в различни албански градове по време на транспортирането им до двете съседни страни. Въпреки усилията на полицията, която успява да унищожи между 90 000 и 130 000 растения канабис всяка година, балканската страна се счита за основна транзитна зона за наркотици и водещ доставчик на канабис в Европа. През 2012 г. албанските полицията е конфискувала повече от два тона канабис за европейските пазари, най-вече Италия и Гърция.

Телиш на крак вече 15 дни, хората не искат бежанци

Блокадата на пътя към селото остава денонощна

    


Оланд: Йерусалим да стане обща столица на две държави

Израелският премиер Бенямин Нетаняху призова палестинския лидер Махмуд Абас да дойде в израелския парламент, за да "признае връзката между евреите и Израел"

ЕП одобрява бюджета на Съюза до 2020 г.

Пленарната зала на Европейския парламент.

Очаква се, че днес Европейският парламент ще одобри бюджета на Съюза до 2020 г.

Това е първият многогодишен бюджет след финансовата криза, която засегна икономиката на всички страни-членки.

Разчетите по новия програмен период бяха обект на редица спорове между членуващите държави. Причина за споровете е фактът, че това е първият случай, в който бюджетът по новия програмен период е по-малък от разчетените средства за предходния период.

За периода 2014-2020 г. са предвидени плащания в размер на 908 млрд. евро, като най-голямата част от тях – 38% – ще отидат за селско стопанство. 34% от парите пък ще бъдат инвестирани в кохезионните политики на Съюза.

За да ги получат, държавите-членки ще трябва да представят стратегии за развитие в съответните сектори, придружени с разчет за очакваните благоприятни ефекти от проектите.

Разчетите по следващия програмен период предвиждат, че държавите-членки, които не спазват фискална дисциплина, ще бъдат санкционирани със спиране на част от европарите.

Орязаният бюджет за периода 2014-2020 г. предизвика скептицизъм у редица евродепутатити, които се съмняват, че разчетените средства ще осигурят достатъчно инвестиции, които са нужни за раздвижване на икономиката след кризата.

Статията "ЕП одобрява бюджета на Съюза до 2020 г." бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Без ченгета дипломати

Хора с досиета в комунистическата Държавна сигурност продължават да се назначават на дипломатически постове в чужбина. (Виж 5-а стр.) 
Понякога като аргумент за подобни кадрови действия се посочва, че нямало достатъчно добри кадри, които да отговарят на изискването да не са зависими от тайните служби. Друг път пък се напомня, че в България не са в Хора с досиета в комунистическата Държавна сигурност продължават да се назначават на дипломатически постове в чужбина. (Виж 5-а стр.) Понякога като аргумент за подобни кадрови действия се посочва, че нямало достатъчно добри кадри, които да отговарят на изискването да не са зависими от тайните служби. Друг път пък се напомня, че в България не са в

Глобиха Дичо заради закъснение

Продуцентите на шоуто "Музикална академия" глобиха един от най-добре представящите се изпълнители в предаването. Причина за това беше негово закъснение от 5 часа.

Медиите на Прокопиев си имат нов господар

Нещо интересно се случи миналия петък. Построен незаконен лифт в Пампорово от фирма на банкерката Цветелина Бориславова, наглед не толкова значим факт, бе яростно защитен във вестничето на Прокопиев - „Капитал Дей­ли”.

Бинарните опции са подходящ инструмент за търговия при различни пазарни условия

Основното предимство на бинарните опции спрямо форекса е фиксираният им риск и възвращаемост, смята продуктовият мениджър на TRADOLOGIC Мартин Първанов

    


Бинарните опции са подходящ инструмент за търговия при разлини пазарни условия

Основното предимство на бинарните опции спрямо форекса са фиксираният им риск и възвращаемост, смята продуктовият мениджър на TRADOLOGIC Мартин Първанов

    


Недялко и Пенка ще вдигат рейтинга на Big Brother

Златките се оказаха големите звезди в шоуто

    


Има опасност за 286 млн. евро за земеделие

За трета поредна година България може да загуби евросредства по Програмата за развитие на селските райони. Това става ясно от писмо от Европейската комисия до земеделското министерство. Под въпрос са 286 млн. евро, които изгарят на Нова година. Колко от тях ще успеем да усвоим до края на годината и какви мерки са взети ще обяснят днес министърът За трета поредна година България може да загуби евросредства по Програмата за развитие на селските райони. Това става ясно от писмо от Европейската комисия до земеделското министерство. Под въпрос са 286 млн. евро, които изгарят на Нова година. Колко от тях ще успеем да усвоим до края на годината и какви мерки са взети ще обяснят днес министърът

В Санкт Петербург решават съдбата на арестуваните от “Грийнпис”

Арест

Два съдебни състава в Санкт Петербург трябва да решат днес дали арестуваните активисти на международната природозащитна организация „Грийнпийс” да останат в ареста или да бъдат освободени под гаранция.

30 природозащитници бяха арестувани още септември, след като се опитаха да окупират петролна сонда в Северния ледовит океан.

Вчера магистрарите решиха да пуснат на свобода трима души – лекарката на кораба „Арктик сънрайз” Екатерина Заспа, бразилката Ана Масиел и фотографа Денис Синяков.

„Доста озадачаващо е да слушам поради какви причини има опасност да се укрия. Имам прекрасно семейство, имам малко дете, което има нужда от баща. Имам добра работа, живея в Москва, но най-вече имам искреното желание да докажа своята невинност”, заяви Синяков, след като излезе на свобода.

Зад решетките до края на февруари остава 59-годишният радист от Австралия Колин Ръсел.

Исканията на активистите на +Грийнпис” са за опазване природата на Арктика. Прокуратурата първоначално ги обвини в пиратство, а след това смекчи обвинения до хулиганство. Максималната присъда по това обвинение е 7 години.

Статията "В Санкт Петербург решават съдбата на арестуваните от “Грийнпис”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Разглеждат пет версии за самолетната катастрофа в Казан

Експертите разглеждат пет версии за катастрофата на пътническия самолет „Боинг” в руския град Казан. Те са: грешка при пилотирането, техническа неизправност на самолета, некачествено гориво, некоректна работа на наземните служби и метеорологичните условия. При това руският министър на транспорта Максим Соколов съобщи, че специалистите са изключили версията за терористично нападение, пише „Российская газета”. Очаква се черните кутии, които регистрират всички параметри от работата на самолета и преговорите на екипажа, да разкрият защо, летателният апарат не е бил готов за кацане и защо екипажът е взел решение за извършване на втори кръг, но в крайна сметка не успя да го извърши. По-рано, американски експерти съобщиха, че причината за самолетната катастрофа в руския ...

Пътната обстановка днес

Пътните настилки са предимно сухи, а на места мокри, съобщиха от АПИ.Намалена е видимостта поради мъгла в района на Бургас, Кюстендил и в районите на Гълъбец, Самоков, Скравена, Кресненското дефиле и прохода Петрохан. Състояние на Автомагистралите: АМ "Тракия": област Пазарджик: При км. 67+027, във връзка с ремонтно-възстановителни дейности се въвежда ВОД на два етапа: Първи етап - ремонтни работи в лявото платно в посока София, движението на тежкотоварни автомобил над 12т., включително с ремаркета и полуремаркета се пренасочва по следния маршрут: гр. Пловдив при пътен възел Север, при км. 126+200 - по път ІІ -64- околовръстен път гр.Карлово - път І-6 към София. В обхвата на виадукта при км. 67+027 движението на МПС се пренасочва двупосочно в платното Бургас-София. Затваря се платното Софи...

21 ранени и 1 загинал в катастрофи през денонощието

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 19 тежки катастрофи с 1 загинал и 21 ранени, двама от които с опасност за живота, съобщиха от пресцентъра на МВР.За района на София са станали 105 леки и 2 тежки катастрофи с двама ранени. От началото на месеца са станали 350 катастрофи, загинали са 34, ранени са 426, с опасност за живота са 24. От началото на годината са станали 6085 катастрофи, загинали са 523, ранени са 7719.

Икономисти и юристи нищят парите и имотите на Бисеров

Той и доведеният му син вече са клиенти на прокуратурата

    


Протестите срещу бежанците в Телиш продължават

Бежанци. Снимка: Сергей Антонов

Протестите срещу настаняването на бежанци в село Телиш продължават и днес.

Местните жители са недоволни заради възможността в бившото военно поделение в селото да бъдат настанени бежанци.

Гражданите настояваха оборудването в поделението да бъде премахнато до 15 ноември, но исканията им не бяха удовлетворени.

Днес местните ще се съберат пред кметството на селото, за да изразят недоволството си. Те настояват случаят им да бъде разгледан от Консултативния съвет за национална сигурност, който ще заседава утре в Президенството.

Местните са категорични, че протестите им няма да спрат, докато не бъде взето категорично решение, че в Телиш няма да бъдат настанявани бежанци.

Статията "Протестите срещу бежанците в Телиш продължават" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Отдалечени дестинации за приключенци

Те са на хиляди километри, но определено си заслужава да се видят

    


Кметът на Торонто с церемониални функции

Градският съвет ограничи властта на Форд

Президентът пак зове партиите за съгласие

“Партийните лидери трябва да постигнат съгласие и да пристъпят към решаването на въпросите, породили кризата.” Това обяви отново президентът Росен Плевнелиев.
Държавният глава се срещна в понеделник с посланиците на страните от ЕС и Европейското икономическо пространство. На срещата са били обсъдени актуалната обстановка в страната, въпросите, свъ “Партийните лидери трябва да постигнат съгласие и да пристъпят към решаването на въпросите, породили кризата.” Това обяви отново президентът Росен Плевнелиев. Държавният глава се срещна в понеделник с посланиците на страните от ЕС и Европейското икономическо пространство. На срещата са били обсъдени актуалната обстановка в страната, въпросите, свъ

Без вода в част от кв. "Левски"

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от кв. „Левски”, съобщиха от пресцентъра на компанията. Във връзка с подмяна на спирателни кранове на ул. „Бесарабия” кв. „Левски” , се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Рилска обител”, ул. „Витиня”, бул. „Владимир Вазов”, ул. „Стоян Попов”, ЧНУ „Св. Св. Константин и Елена”. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска, разположена на адрес: кръстовището на ул. „Бесарабия” и ул. „Лепенец”.

Андреева увери, че няма да има самоцелно закриване на болници и легла

Няма да има намаляване на болничните легла там, където има нужда, нито закриване на лечебни заведения, особено в труднодостъпните райони. Това увери пред БНР министърът на здравеопазването доктор Таня Андреева след публикации, че с бъдещата Национална здравна карта се готви орязване на легловата база. Работна група във ведомството на Андреева работи върху документа, който трябва да бъде приет до март догодина. От Лекарския съюз посочват, че най-важното за здравната карта е броят на обслужваното население.Критериите за изработването на здравната карта са следните, обясни министър Андреева: Здравната карта се прави при много ясни критерии, един от които е брой население, потребности, заболеваемост в съответния регион. Така че няма да бъдат закрити легла, ако от тях има нужда да съществуват в...

Парламентът е домакин на форум за борбата с бедността

Михаил Миков, Снимка: БГНЕС

Народното събрание ще бъде домакин на форум, чиято тема ще бъде „Борбата с бедността в България“.

Дискусията ще бъде открита от председателя на парламента Михаил Миков. Организатори на събитието са директорът на Института за икономика и международни отношения Любомир Кючуков и директорът за България на Фондация „Фридрих Еберт“ – Регина Шуберт.

Михов ще представи борбата с бедността като основен приоритет за 42-рото Народно събрание.

На форума ще присъства и социалният министър Хасан Адемов, който ще представи план „Активизиране на използването на средствата от ЕС в борбата с бедността“.

За участие в работната среща са поканени министри, представители на академични институции, депутати, работодателски и синдикални организации.

Статията "Парламентът е домакин на форум за борбата с бедността" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Спират водата в столични квартали

На сухо остават жителиет в „Левски”

    


Dow Jones за пръв път надхвърли 16 000 пункта

Основният американски индекс Dow Jones за пръв път в историята си премина историческата граница от 16 000 пункта.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване