Големи наводнения в Сардиния, има жертви

Буря с поройни дъждове връхлетяха италианския средиземноморски остров Сардиния. Жертвите на стихията са четиринайсет души, съобщи областният управител Уго Капелачи.

Кметът Янакиева се дави във фекалии - СНИМКА

В средата на месец юли ZaPernik.com показа на своите читатели как се живее сред фекалии. Отпадни води текат пред домовете на перничани, а на няколко метра под тях се намира водопровод за питейна вода.

Последните номера на улица "Люлин" в Перник са подложени на унизителен тормоз от местната управа. От дълги години открит канал с фекалии преминава през улицата, а на № 121 и през самия двор. В по - горната част на проблемния участък отпадните води се стичат на...

Продължава

Собственикът на Ливърпул предложи личния си самолет на Суарес

Собственикът на Ливърпул Джон Хенри предостави личния си самолет на звездата на тима Луис Суарес. Нападателят е с националния отбор на Уругвай за предстоящия плейофен мач реванш за Мондиал 2014 срещу Йордания в сряда вечер, а в събота по обед Ливърпул гостува на Евертън в дербито на кръга от Висшата лига. Американският милиардер предложил личния си бизнес джет, за да може Суарес да се завърне в Ливърпул навреме и да има достатъчно време за почивка преди важния за „червените“ мач. Разстоянието между Уругвай и Англия е близо 25000 км, а полетът ...

Община Пловдив продължава битката с Мюфтийството за Баня Старинна

Община Пловдив ще продължи да защитава правото си на собственост над Баня Старинна. Това заяви кметът Иван Тотев, който даде днес старт на облагородяване на района на сградата. Той уточни, че делото за имота е през февруари следващата година, като общината оспорва желанието на Главното мюфтийство да си върне имота. „Баня Старинна вече е превърната в притегателен център за съвременно изкуство и бе забелязана от световни медии като "Ню Йорк Таймс" и администрацията ще направи всичко възможно сград...

Парламентът на Украйна решава за ЕС и Тимошенко в четвъртък

Съгласихме се, че в четвъртък на пълно пленарно заседание

33 номинации за Оскарите на бизнеса

/КРОСС/ 33-ма мениджъри и собственици на компании влизат в надпревара за Оскарите на бизнеса. Те ще бъдат определени с вота на 33-членно жури. За 2013-та година списание "Икономика" ще раздаде наградите „Мистър и Мисис Икономика" в 8 категории: за принос в развитието на индустрията, на финансовия сектор, на услугите, на информационните и комуникационни технологии, за сделка на годината и за корпоративна социална отговорност. За първи път публиката също ще участва в наградите „Мистър и Мисис Икономика". Широка аудитория от читатели на сайта Economic.bg ще избере победител в категорията „Корпоративна социална отговорност", където се състезават 60 компании, допринесли за социалното, икономическо и екологично устойчиво развитие и подобряване качеството на живот. В интернет всеки ще може да определи своя фаворит. Гласуването тече от 1 ноември и продължава до 24 ноември. Церемонията по награждаването на победителите ще се проведе на 26 ноември от 19 ч. в Националния исторически музей. Тя ще се излъчва пряко по Българската национална телевизия. Ще бъде спазена 20-годишната традиция всеки от призьорите да получи статуетката „Рибарят и златната рибка" на Ставри Калинов, превърнала се в символ на конкурса. 33-мата номинирани бяха определени по критерии, утвърдени специално сформиран Комитет по номинациите, в който членуват независими експерти. Прозрачността ще бъде гарантирана, обещават организаторите

ДАНС: Информацията дали председателят на КФН има допуск не е обществена


Информацията дали председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев има достъп до класифицирана информация, не е обществена. Това се разбира от отговор на Държавната агенция "Национална сигурност" на запитване на "Дневник" по реда на Закона за достъп до обществена информация.

В средата на септември стана ясно, че Мавродиев няма разрешение за достъп до класифицирана информация, а месец след това се оказа, че той е започнал процедура по получаване на достъп.
...

Взривове пред посолство убиха 23 и раниха 146 в Бейрут

Мястото на атентатите в Бейрут, Ливан. Снимка: Ройтерс

Най-малко 23 души са загинали, а поне 146 са били ранени при два взрива до иранското посолство в Бейрут, съобщиха местните власти.

Става въпрос за двоен самоубийствен атентат, съобщи ливанската армия, цитирана от Франс прес.

Първата експлозия е била причинена от нападател самоубиец с мотор, който се е взривил до сградата на посолството. Записи от камери за видеонаблюдение показват мъж, който бърза към външната стена на иранското посолство в Бейрут и след това се взривява.

Персоналът на дипломатическата мисия, който се е намирал в комплекса, е невредим, заяви посланикът на Ислямската република в Ливан Газанфар Рокн-Абади. Загинал е обаче иранският културен аташе, който в момента на атаката е бил на входа на посолството.

Отговорност за нападението пое базираната в Ливан групировка “Бригадите на Абдуллах Азам”, която има връзки с “Ал Кайда”. 

Бригадите заплашват да има още нападения в Ливан, докато Иран не изтегли военните си части от Сирия, както и ако техни членове в ливански затвори не бъдат освободени. 

Статията "Взривове пред посолство убиха 23 и раниха 146 в Бейрут" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

17 жертви при наводнение на остров Сардиния

Наводнения на о-в Сардиния, Снимка: АФП

17 души са загинали, а един се смята за безследно изчезнал след опустошителното наводнение, което заля остров Сардиния в понеделник вечер.

Наводнението на остров Сардиня е резултат на проливни дъждове, като на места нивото на водата е достигнала 3 метра. Стотици хора са евакуирани от домовете си заради опасност от покачващите се води.

Най-засегната е провинция Олбия североизточната част на острова. Има проблеми с електричеството, а автомобилният и железопътният транспорт са нарушени. Самолетните полети са и фериботните връзки са отменени.

Според синоптици лошото време ще продължи още няколко дни и не е изключено наводнението да се разрасне.

Примиерът на Италия Енрико Лета определи случващото се на острова като национална трагедия.

Статията "17 жертви при наводнение на остров Сардиния" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Бобева: Приоритет за правителството е връзката образование-бизнес (видео)

"Приоритет за правителството е връзката образование-бизнес. Трябва да предлагаме такова образование и такава квалификация, която е необходима за пазара на труда. Това ще улесни младите хора в техния преход от училище към работа и ще намали безработицата". Това заяви вицепремиерът Даниела Бобева при официалното представяне на инициативата "Нестле се

Саботаж в земеделието! Крият писма от Брюксел

Предишното ртъководство на фонд "Земеделие" крило повече от 2 месеца писмо от Брюксел за медийните проекти на двете пиарки на бившия земеделски министър Мирослав Найденов. Това потвърдиха днес пред медиите министър Димитър Грков и заместникът му Явор Гечев, които представиха новото ръководство на фонда.

Орешарски: Да протестират в извънработно време

ГЕРБ внася сигнал за Орешарски в прокуратурата и в ЕС

Бойко Борисов опериран по спешност

Бойко Борисов с контузия по време на мач

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е бил опериран по спешност в столична клиника, съобщи ПИК.

Операцията на хрущяла на бившия премиер е направил д-р Тони Георгиев, което означава, че клиниката е Военномедицинска академия (ВМА). От ВМА отказаха да коментират. 

В продължение на няколко седмици Борисов пробваше да се лекува с инжекции, но това не е помогнало. Появили се усложнения, които налагали незабавна оперативна намеса.

“Борисов се чувства добре. Операцията премина добре. Оказа се, че имал разкъсване на менискуса, който задължително трябваше да бъде опериран. Нямаше как да не прибегнем до интервенцията, тъй като имаше сериозен проблем на коляното. Операцията беше извършена с упойка”, обясни пред ПИК д-р Тони Георгиев, който оперира Борисов.

Като кмет на София Бойко Борисов си контузи десния крак на футболен мач през май 2009 г. и беше настанен в Правителствена блоница със счупване и скъсани мускулни връзки.

Статията "Бойко Борисов опериран по спешност" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Оперирали са по спешност Бойко Борисов

Бойко Борисов с контузия на мач.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е бил опериран по спешност в столична клиника, съобщи ПИК.

Операцията на хрущяла на бившия премиер е направил д-р Тони Георгиев, което означава, че клиниката е Военномедицинска академия (ВМА). От ВМА отказаха да коментират. 

В продължение на няколко седмици Борисов пробваше да се лекува с инжекции, но това не е помогнало. Появили се усложнения, които налагали незабавна оперативна намеса.

“Борисов се чувства добре. Операцията премина добре. Оказа се, че имал разкъсване на менискуса, който задължително трябваше да бъде опериран. Нямаше как да не прибегнем до интервенцията, тъй като имаше сериозен проблем на коляното. Операцията беше извършена с упойка”, обясни пред ПИК д-р Тони Георгиев, който оперира Борисов.

Като кмет на София Бойко Борисов си контузи десния крак на футболен мач през май 2009 г. и беше настанен в Правителствена блоница със счупване и скъсани мускулни връзки.

Статията "Оперирали са по спешност Бойко Борисов" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Българин разследван за измами и убийство в Южна Африка

Българският мениджър в компанията Мъни пойнт на чешкия беглец Радован Крейчер Иван Савов е разследван в Южна Африка за измами и пране на пари, съобщава местното издание "Стар".

Пламен Орешарски: Държавните служители имат право на протест след работа

Премиерът Пламен Орешарски отстъпи от първоначалната си позиция по отношение на участието на държавни служители в политически протести, съобщи Нова телевизия.

Министър-председателят коментира днес в парламента, че въпреки статута си те имат право да изразяват позициите си, но това може да става след работно време.

Виж тук новите електронни Премиерът Пламен Орешарски отстъпи от първоначалната си позиция по отношение на участието на държавни служители в политически протести, съобщи Нова телевизия. Министър-председателят коментира днес в парламента, че въпреки статута си те имат право да изразяват позициите си, но това може да става след работно време. Виж тук новите електронни

Половината българи смятат, че не е справедливо България да отделя пари за бежанци


Повече от половината пълнолетни българи, или 55 на сто, смятат, че не е справедливо България да отделя пари за чужденци. Според 45% че бежанците са заплаха за националната сигурност, а 60 на сто са уверени, че голяма част от влизащите у нас като бежанци всъщност са нелегални имигранти, които не са от Сирия. Това показват данните от представително проучване на "Галъп Интернешънъл", изготвено сред 1012 пълнолетни българи от 21 октомври до 7 ноември.

Страх, не ксенофобия
...

Ганев: В България празнуването се издига в култ за сметка на работенето

България е една от страните с най-много почивни дни в света. Затова икономистипредлагат прилагането на френския модел - приспадане от годишната отпуска. По света се ползват различни модели, но трябва да се погледне кой какви резултати дава и съобразно българските условия да се вземе решение как да бъде уреден този въпрос, посочи в интервю за БНР програмният директор по икономическите въпроси в Центъра за либерални стратегии Георги Ганев.

България е 32-ра в класация на водещите спортни нации, Китай е първи

Китай продължава да е водещата спортна нация и през 2013 г., следвана от Русия и Великобритания, които задминаха Канада в подреждането, извършвано от Sportcal. България е на 32-ро място със 6039 точки, събрани от седем първенства в този период.

За индекса в класацията се взима предвид 12-годишен цикъл - шест назад и шест напред, като се покриват Китай продължава да е водещата спортна нация и през 2013 г., следвана от Русия и Великобритания, които задминаха Канада в подреждането, извършвано от Sportcal. България е на 32-ро място със 6039 точки, събрани от седем първенства в този период. За индекса в класацията се взима предвид 12-годишен цикъл - шест назад и шест напред, като се покриват

"Галъп": Близо половината българи подкрепят студентската окупация


Близо половината българи подкрепят студентската окупация, а едва един от десет не е чувал за нея, показва месечният политически и икономически индекс на "Галъп Интернешънъл" за ноември. Действията на студентите не срещат подкрепата на 39 на сто от българите, а 14 на сто не са сигурни в позицията си.

Окупация, която да не пречи

Според представителното изследване на "Галъп", направено между 31 октомври и 7 ноември, 45 на сто от пълнолетните българи смятат, че зад окупацията...

Задържаха стрелеца от Париж

Полиция

Арестуван е нападателят, който стреля вчера срещу банка и във в. “Либерасион” в Париж, предаде Ройтерс.

Въоръженият мъж откри стрелба във фоайето на вестник „Либерасион” в Париж, както и пред банка, а после взе заложници. В редакцията на авторитетния вестник нападателят рани тежко един фотограф.

Бандитът малко по-късно стреля пред сградата на френската банка “Сосиете женерал” в парижкия бизнес квартал Дефанс.

По-късно световните агенции гръмнаха, че същият мъж е взел заложници на парижкото авеню „Шанз-Елизе”. Похитил кола и нейния шофьор. След като стигнал до желаната дестинация, пак хукнал към метрото.

Статията "Задържаха стрелеца от Париж" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

„Движение БГ“: Митингът на БСП струва над 1 млн. лв.

Тома Биков и Калин Томов, Снимка: БГНЕС

Над 1 млн. лева са били похарчени за митинга на Орлов мост, организиран от партиите, подкрепящи правителството – БСП и ДПС.

Това заявиха на пресконференция днес Тома Биков и Милен Керемедчиев от „Движение България на гражданите“. По думите на Керемедчиев цитираните средства са разходите само по транспорт и логистика на хората, дошли в София, за да подкрепят Орешарски.

Според хората на Кунева другото партийно мероприятие, което бе организирано в събота – митингът на ГЕРБ, е струвал 450 000 лв.

„7,5 млн. българи платиха един цирк, организиран от БСП, ДПС и ГЕРБ за 30-40 хил. души. Недопустимо е данъкоплатецът на плаща за влакови композиции, автобуси, екскурзии и кебапчета на партийни симпатизанти“, каза Керемедчиев.

От „Движение България на гражданите“ настояват Сметната палата да направи одир и да провери как ще бъдат осчетоводени тези разходи.

Биков определи като неуспешен митинга на БСП и ДПС. Според него двете партии вече не са в състояние да съберат 50-70 хил. души на партийно мероприятие. Същият е изводът на Биков и по отношение на ГЕРБ, които, по думите на Биков, не са успели да демонстриран кой знае каква сила.

Статията "„Движение БГ“: Митингът на БСП струва над 1 млн. лв." бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Дариха апаратура за над 250 000 лева на пловдивска болница

Тя ще подобри рехабилитацията на деца с неврологични заболявания

    


Първанов продължава дискусионната мрежа

/КРОСС/ Президентът (2002-2012) Георги Първанов продължава инициираната от него дискусионна мрежа. На 24 и 25 ноември 2013 г. Първанов ще посети Русе и Велико Търново. В Русе темата на дискусията ще е  „Висшето образование и науката - основен приоритет на националното развитие". В нея ще се включат утвърдени университетски преподаватели, академични учени и бизнесмени.   На следващия ден във Велико Търново президентът ще се срещне с историци, археолози, музейни работници, учени, общественици и представители на местната власт, за да обсъди с тях политиките в сферата на културно историческото наследство, а с известни историци, политолози, социолози, политици и общественици ще дискутира „Държавност и лидерство".  

Избират млади учени за участие в среща с Нобелови лауреати по икономика

Българската макроикономическа асоциация (БМА) обявява конкурс за двама млади учени - икономисти, които ще участват в Петата среща с Нобелови лауреати по икономика в Линдау (Германия) от 19 до 23 август 2014 г.

Разходите по участието им се покриват поравно от БМА и фондация „Линдау". Срокът за подаване на документите е 4 декември 2013 г.

Българската макроикономическа асоциация (БМА) обявява конкурс за двама млади учени - икономисти, които ще участват в Петата среща с Нобелови лауреати по икономика в Линдау (Германия) от 19 до 23 август 2014 г. Разходите по участието им се покриват поравно от БМА и фондация „Линдау". Срокът за подаване на документите е 4 декември 2013 г.

Асеновград остава без вода за два дни

. Водоподаването ще бъде спряно тази в полунощ,

СНИМКИ: Атлетка и баскетболист станаха Мис и Мистър НСА 2013

Лекоатлетката Ралица Ламбова и баскетболистът Иван Георгиев бяха коронясани за Мис и Мистър Национална спортна академия 2013. До финала в популярна столична дискотека в Студентски град достигнаха 12 момичета и 12 момчета. В журито бяха много спортни звезди, а водещи на събитието станаха Константин Папазов и Нина Никол. Ралица Ламбова остави зад себе си на подиума две гимнастички - Биляна Проданова и Мерилин Шракова.

ГЕРБ изпращат сигнал за премиера до ЕК

ГЕРБ внесохме сигнал до главния прокурор по повод изказването на Пламен Орешарскири, че ще бъдат уволнявани държавни служители, които участват в антиправителствени протести. Това каза пред журналисти депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Люба Ризова: Конкуренцията ни взе наготово водещи

Аз винаги много ще тъгувам за Ани и Виктор, които бях приела не само като колеги, но и като близки и сърдечни приятели, с които можеш да си споделиш. От друга страна, ще съм вечно благодарна на Генка и Косьо, които трябваше да влязат в жегата без никакво време за подготовка и се справиха изключително достойно.

"Южен поток" ще стъпи на българския бряг по незабележими микротунели


Газопроводът "Южен поток" ще навлезе на сушата в България по четири микротунела на 20 метра под земята и така ще бъде избегнато всякакво строителство по плажа "Паша дере". Това уверява компанията "Южен поток транспорт", която отговаря за строителството на морския участък и връзката му със сушата. 

Компанията се позовава на оценката на въздействието върху околната среда (ОВОС) за морския участък, която предвижда прилагането на нов строителен метод, така че плажът, за който се тревожат...

Ковачев: Формирането на бюджета беше повлияно от манталитета на кризата в Европа

/КРОСС/ Днес в Европейския парламент в Страсбург беше приета Многогодишната финансова рамка на ЕС за периода 2014-2020. Гласуването се състоя по време на пленарно заседание, предшествано от дебат, по време на който евродепутатът от Групата на ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев, в качеството си на докладчик по темата в комисията по регионално развитие, заяви: "За съжаление формирането на този бюджет беше повлияно от манталитета на кризата в Европа, както и от популистите, които се възползваха от нея за постигане на собствените си политически цели. Но все пак е по-добре да имаме съкратен бюджет, отколкото никакъв". С бюджета на ЕС за следващия седемгодишен период се цели да бъде изпълнена стратегията Европа 2020 за по-интелигентен, по-устойчив и по-приобщаващ растеж. "Европа 2020, много амбициозни и красиви цели сме си поставили, повечето преписани от Лисабонската стратегия, с която се провалихме в края на 2010 година. Ще успеем ли през 2020 година с така предложената финансова рамка да постигнем тези цели, или ще ги препишем отново за 2030 година?", попита Ковачев, ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП в ЕП. Европейският бюджет за следващия седемгодишен период представлява инвестиционен инструмент за подпомагане развитието на европейските региони

Откриха „спешен” телефон за сигнали в Ловеч

Ако проблемът не търпи отлагане, той ще се докладва лично на

Хонконгска компания проектира устойчива на природни бедствия къща

Архитекти планират да изградят цели квартали с подобни конструкции

    


Петър Виденов от "Диема" е носителят на наградата "Братя Ексерови" за 2013 г.


Петър Виденов от "Диема" и "Нова спорт" е победител в тазгодишната традиционна анкета за спортна журналистика на името на братя Ексерови. 

Призът се върна в семейството му след 11-годишна пауза, тъй като първият й носител е баща му Асен Виденов. Наградата носи името на популярните в миналото спортни журналисти Митьо (1933-1981 г.) и Никола (1942-1999 г.) Ексерови.

Статуетката "Златната секира" се присъжда за принос в развитието на българската спортна журналистика, за...

Пада качеството на половите клетки

Хората се възпроизвеждат все по-трудно в последните 20 г. и проблемът се задълбочава. Сериозно се влошава качеството на половите клетки и при двата пола. 
Това съобщи д-р Георги Стаменов от болницата за женско здраве “Надежда” пред Втората национална конференция по сексуална медицина. 
Преди 15 г.
имаше бременни
жени на 43-45 г.
Сега... Хората се възпроизвеждат все по-трудно в последните 20 г. и проблемът се задълбочава. Сериозно се влошава качеството на половите клетки и при двата пола. Това съобщи д-р Георги Стаменов от болницата за женско здраве “Надежда” пред Втората национална конференция по сексуална медицина. Преди 15 г. имаше бременни жени на 43-45 г. Сега...

Депутати търсят “калинки” и в службите

Народно събрание

Временната парламентарна комисия, занимаваща се с политическите назначения на ГЕРБ, реши да проверява за „партизирани назначения” в НСО, НРС, като от проверки няма да бъде пожалена и ДАНС. 

Информацията от НСО и НРС ще бъде обсъдена на закрито заседание, когато постъпи информацията от двете служби. 

Ще имаме ли критерии, по които да преценим дали даден човек става за длъжността или не става, попита Цвета Караянчева от ГЕРБ.

Председателят на комисията Таско Ерменков от БСП обясни, че на нарочно заседание ще се набележат критериите, по които ще се отсяват „калинките” сред чиновниците.

Караянчева се закани като народен представител да си направи свое проучване за назначенията.

Съпартийката ѝ Ирена Узунова поиска комисията да разшири обхвата си до октомври тази година. „Искам да убедя колегите в тази комисия да не завираме главата си като щраус в пясъка, защото имаме безпрецедентен случай от 15 ноември, когато министър-председателят си позволи грубо, противозаконно да заплаши държавните служители, които имат активна гражданска позиция, че ще бъдат уволнявани. Беше съобщено, че за тези хора се събират оперативни данни. Като парламентаристи предлагам комисията да излезе с предложение до парламента за разширяване дейността и предмета на комисията като се добави изречението – за проверка за освобождаване по политически причини на хора от държавната администрация след 14 юни 2013 г.”, каза Узунова. Тя уточни, че това е деня на първия протестен митинг след назначаването на Делян Пеевски. „Ние хората в парламента трябва да спрем подобна политическа саморазправа”, посочи Узунова. „Да кажем – не на грубото партизиране с дата 15 ноември”, посочи депутатът.

Венцислав Лаков от „Атака” заяви, че предложението на Узунова излиза извън решението на Народното събрание. По думите му трябва Узунова да внесе предложение за ново решение на парламента за разширяване на дейността на комисията. 

Статията "Депутати търсят “калинки” и в службите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Дженифър Лорънс: Киното ме накара да преодолея социалната си фобия


Носителката на "Оскар" Дженифър Лорънс разкри, че в гимназиалните си години е била диагностицирана със социална фобия, като е успяла да преодолее депресивните и тревожни състояния покрай първите си изяви като актриса.

"В детството си бях свръхактивна и любопитна към всичко, но в училище всичко това изчезна. Посетих психолог, но нищо не свърши работа", разказва тях пред сп. "Пийпъл". Състоянието й се променя, когато се мести от родния Люисвил в Ню Йорк, и започва да се явява по...

Калфин: ЕС вече има бюджет, но можехме да постигнем повече

/КРОСС/ 537 депутати гласуваха „за", 126 се обявиха „против", а 19 се въздържаха, с което финансирането по европейските политики ще може да започне навреме, на 1 януари 2014 г. През следващия бюджетен период ЕС ще разполага с 960 млрд. евро, 40 млрд. по-малко от настоящата бюджетна рамка. „Доволен съм, че ЕС вече има бюджет, но можехме да постигнем повече, ако някои страни членки не го бяха блокирали. Едно европейско евро е по-ефективно и може да постигне повече от националните инвестиции, там където в кризисните времена, националните бюджети недостигат - в публичните инвестиции", заяви Ивайло Калфин, който беше докладчик на Европейския парламент по дългосрочния бюджет на ЕС. Според Калфин страните членки не са позволили да се договори бюджет, който „да е инструмент за инвестиции и растеж, който да помогне на държавите в трудности и на регионите". „Въпреки безпрецедентното намаляване на бюджета, успяхме да договорим механизъм за по-ефективното използване на средствата. Постигнахме 6 млрд. евро за борба с младежката безработица и 400 млн. евро за иновации, за младежка мобилност и за малкия бизнес, които ще бъдат изплатени предсрочно, през следващите 2 г. Запазихме фонда за най-бедните граждани на Европа. Държим на ревизията през 2016 г., защото дотогава ще стане ясно, че бюджетът може да работи много по-добре", заяви Калфин

Китай е водещата спортна нация, България е 32-ра в класация

Китай продължава да е водещата спортна нация и през 2013 г., следвана от Русия и Великобритания, които задминаха Канада в подреждането, извършвано от Sportcal. България е на 32-ро място със 6039 точки, събрани от седем първенства в този период. (Виж вляво челната десетка.)

За индекса в класацията се взима предвид 12-годишен цикъл - шест назад и Китай продължава да е водещата спортна нация и през 2013 г., следвана от Русия и Великобритания, които задминаха Канада в подреждането, извършвано от Sportcal. България е на 32-ро място със 6039 точки, събрани от седем първенства в този период. (Виж вляво челната десетка.) За индекса в класацията се взима предвид 12-годишен цикъл - шест назад и

Духовници и хиляди миряни се простиха с митрополит Натанаил

Опелото на дядо Натанаил отслужи българският патриарх Неофит

    


Кола блъсна каруца

Автомобил блъсна каруца в село Лесово. Пострадали са трима души, съобщиха от полицията в Ямбол. Вчера около 13 часа автомобил „Форд Транзит Конект”,  управляван от мъж  на 46 години от Сливен, блъска отзад каруца. В нея са се возели две жени на 29 и 47 години и мъж на 51- години. Вследствие на удара са пострадали и тримата. Те са откарани за лечение в областната болница в Ямбол. Мъжът и по – възрастната жена са с комоцио, а другата жена е с фрактура на лицева кост. Пробата за употреба на алкохол на водача е отрицателна. Работата по изясняване н...

AIESEC Варна стартира зимния проект Global Citizen

Проектът представлява набирането и изпращането на доброволци в чужбина на доброволчески програми. Програмите са с продължителност от 6 до 8 седмици, като доброволеца сам избира къде ще замине и по кой проект ще работи. Възможностите са в 3 направления: кариерно развитие, културно разбирателство и околната среда.

Шефът на Агенцията по заетостта: С Орешарски не сме обсъждали оттеглянето ми

Орешарски не постави пред мен въпроса за моето оттегляне. Премиерът е наясно, че в момента, ако има нещо, което се казва в тези писма, то е само мнения, съмнения и те не са свързани с мои нарушения, нито има свързаност с политика.

"Мис България 2010" е бременна за втори път

Ромина Тасевска, Мис България 2010, ще стане майка през пролетта. Миската и съпругът й – футболистът Дарко Тасевски очакват второтата си рожба. Четете повече на сайтът на България днес тук
Ромина Тасевска, Мис България 2010, ще стане майка през пролетта. Миската и съпругът й – футболистът Дарко Тасевски очакват второтата си рожба. Четете повече на Ромина Тасевска, Мис България 2010, ще стане майка през пролетта. Миската и съпругът й – футболистът Дарко Тасевски очакват второтата си рожба. Четете повече на сайтът на България днес тук Ромина Тасевска, Мис България 2010, ще стане майка през пролетта. Миската и съпругът й – футболистът Дарко Тасевски очакват второтата си рожба. Четете повече на

Специална комисия във външното министерство ще решава кои посланици да получават ордени


Външно министерство ще предлага чуждите посланици за удостояване с висши държавни отличия само при конкретни заслуги за страната и след разглеждането на предложения за това от специална комисия, съобщи Mediapool, позовавайки се на информация от Министерство на външните работи.

Сред конкретните критерии са приносът на посланиците за реализирани посещения на ниво президент, председател на парламент, премиер и министър на външните работи, подкрепа на позициите на българската страна в...

Нов стадион в Катар ще се смали наполовина след края на световното първенство


Стадионът "Ал Уакрах", който ще бъде първият построен за световното първенство по футбол в Катар през 2020 г., ще бъде разглобен и капацитетът му ще се намали наполовина след края на шампионата. Това стана ясно, след като вчера авторите на проекта - Zaha Hadid Architects and AECOM, представиха подробни детайли за него.

Строителството на новото съоръжение трябва да започне в края на 2014 г. То ще бъде с капацитет от 40 000 места, а дизайнът му е вдъхновен от формата на традиционната...

ГЕРБ изпраща до Еврокомисията сигнала за изказването на Орешарски за държавните служители

"ГЕРБ внесохме сигнал до главния прокурор по повод изразено от министър-председателя на 15 ноември становище, че ще бъдат уволнявани държавни служители, които участват в антиправителствени протести", съобщи пред журналисти депутатът от партията Десислава Атанасова.
"Подобно говорене, и подобна позиция, от най-висшата "ГЕРБ внесохме сигнал до главния прокурор по повод изразено от министър-председателя на 15 ноември становище, че ще бъдат уволнявани държавни служители, които участват в антиправителствени протести", съобщи пред журналисти депутатът от партията Десислава Атанасова. "Подобно говорене, и подобна позиция, от най-висшата

ГЕРБ внесе сигнал до гл. прокурор по повод думи на Орешарски

Че ще бъдат уволнявани държавни служители, участвали в антиправителствените протести

ГЕРБ изпраща сигнала за изказването на Орешарски за държавните служители до Еврокомисията

"ГЕРБ внесохме сигнал до главния прокурор по повод изразено от министър-председателя на 15 ноември становище, че ще бъдат уволнявани държавни служители, които участват в антиправителствени протести", съобщи пред журналисти депутатът от партията Десислава Атанасова. "Подобно говорене, и подобна позиция, от най-висшата

Предлагат промяна в условията за концесия на летището в Г. Оряховица

Общественият съвет към областния управител на Велико Търново прие общо становище за развитие на летището в Горна Оряховица. Съветът заседава за втори път в сградата на Областна администрация. Тема на днешната дискусия беше състоянието на горнооряховския аеропорт. В процеса на работа беше гласувано общо становище в четири точки за развитието на летището. В първа точка единодушно членовете гласуваха да се преразгледат условията за отдаване на концесия на летище Горна Оряховица с цел премахване на съществуващи пречки, които възпрепятстват допускан...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване