Борисов - 70 минути в операционната

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов бе опериран по спешност заради ново разскъсване на менискуса (вид хрущял). Той бе приет в столичната “Софиямед”, където го пое лекувалият го вече, но във ВМА през 2009 г., доц. Антони Георгиев.
“Пациентът бе подложен на артроскопска (безкръвна) операция и прекара в операционната 1 час и 10 мин”, Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов бе опериран по спешност заради ново разскъсване на менискуса (вид хрущял). Той бе приет в столичната “Софиямед”, където го пое лекувалият го вече, но във ВМА през 2009 г., доц. Антони Георгиев. “Пациентът бе подложен на артроскопска (безкръвна) операция и прекара в операционната 1 час и 10 мин”,

Операция на менискус извади Борисов от строя

След 20-ина дни се очаква експремиерът да "проходи" отново

Бежанци купуват изоставени къщи в българските села

/КРОСС/ Бежанци масово купуват къщи из изоставени български села в района на турската граница. Заможните имигранти вече са заселили селата Сладун, Мустрак и Михалич. Местните жители разказват, че чужденците предлагат по 3000 долара за къща.  Парите за имотите сирийците получават чрез системите за международни преводи на пари. Сумите най-често идват от Сирия, Катар и Саудитска Арабия. Източниците са различни, защото и самите пришълци от размирната страна и тези около нея - Иран, Ирак и Египет, са от различни етноси, племена и групи, пише Bulgariautre.bg.  Трудност за част от банките в Свиленград, Любимец и Харманли е да имат пари в брой, за да ги изплатят на бежанците. Местните допълват, че голяма част от новодошлите търсят и нещо под наем. Така обеднелите хора от района успяват да вземат на ръка средно по 800 лв.

Поредна протестна вечер пред парламента

Малка група протестиращи граждани се събра и тази вечер пред сградата на Народното събрание с настояване за оставка на кабинета. Още около 19.00 ч. те блокираха движението по бул. „Цар Освободител” от кръстовището при Ректората на Софийския университет.Демонстрантите днес не носят лозунги и плакати, но шумно скандират „Оставка”, надуват свирки и развяват българското знаме. Пред парламента няма засилено полицейско присъствие, металните ограждения, поставени преди дни, стоят....

Изписват Борисов в сряда, ще носи шина и няма да рита 4 месеца

4 г. след като оперираха лявото му коляно, Бойко Борисов претърпя нова операция на менискуса.
Извърши я отново доц. д-р Антони Георгиев. Този път продължилата час и 10 минути операция бе направена в частната клиника “Софиямед”, където водещият хирург се премести преди 1 г. от ВМА. Преди интервенцията Борисов бил на обезболяващи инжекции. 4 г. след като оперираха лявото му коляно, Бойко Борисов претърпя нова операция на менискуса. Извърши я отново доц. д-р Антони Георгиев. Този път продължилата час и 10 минути операция бе направена в частната клиника “Софиямед”, където водещият хирург се премести преди 1 г. от ВМА. Преди интервенцията Борисов бил на обезболяващи инжекции.

Десет епархийски избиратели възразиха срещу изборите за Варненски митрополит

Десет от тридесетте епархийски избиратели от събора във Варненската и Великопреславска митрополия са изпратили възражение до Светия Синод с искане за касиране на вота в неделя за нов митрополит на мястото на починалия през лятото владика Кирил.   Избирателите протестират срещу опорочения избор на единия от двамата кандидати - епископ Борис, игумен на Бачковския манастир. Вторият кандидат е Провадийският епископ Игнатий, който в понеделник обяви, че ще се оттегли от надпреварата именно заради опорочаването на избора, но ден по-късно се отказа от намерението си, понеже било противоуставно.   Освен опорочаването на избора чрез купуване на гласове на епархийски избиратели, което е трудно доказуемо, протестиращите обявяват, че епископ Борис е недостоен да бъде пастир.   От неделя насам недоволни църковни служители и миряни провеждат вечер бдения със свещи срещу избора. Те не искат нито един от двамата кандидати като наложени им отвън и чужди на епархията, но са особено недоволни от "спускането" на Борис.   От Светия синод се продължават да се въздържат от коментар за скандала, раздиращ Варненската епархия, който започна да тлее още от смъртта на Кирил, приета от мнозина като съмнителна, и появилите се информации за разкрити злоупотреби в митрополията.

Португалецът Силва се доказа на ЦСКА

20-годишният португалец Тони Силва се пребори за договор с ЦСКА. Бившият футболист на “Ливърпул” игра фантастично в контролата срещу “Сливнишки герой” (3:0), организирана заради него. Какво направи Силва в Сливница? Първо вкара гол, с който накара феновете да затаят дъх. 

В 26-ата минута португалецът показа защо е бил купен от “Ливърпул” за 500 20-годишният португалец Тони Силва се пребори за договор с ЦСКА. Бившият футболист на “Ливърпул” игра фантастично в контролата срещу “Сливнишки герой” (3:0), организирана заради него. Какво направи Силва в Сливница? Първо вкара гол, с който накара феновете да затаят дъх. В 26-ата минута португалецът показа защо е бил купен от “Ливърпул” за 500

Министър Найденов изненада българския контингент в Афганистан

Министърът на отбраната Ангел Найденов и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов са на визита при българския контингент в Афганистан. С тях е и командващият на Съвместното командване на силите генерал–лейтенант Атанас Самандов. Те проведоха срещи с командирите на база „Феникс“- Кабул, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

ЕП ни дава 280 млн. евро за спирането на АЕЦ "Козлодуй"

Европейският парламент одобри финансовата помощ от Европейския съюз, която ще помогне на България, Литва и Словакия да завършат извеждането от експлоатация на атомни мощности в електроцентралите "Козлодуй", "Игналина" и "Бохунице", в следващия бюджетен период на ЕС (2014-2020 г.

КНСБ настоява за по-високи заплати в бюджетните системи

Синдикатът връчи исканията си на ръководството на НС

    


Таксиметровите шофьори се готвят за масов протест утре

/КРОСС/ Таксиметровите шофьори от Пловдив и София ще излязат утре на протест в столицата. Според организаторите близо 1000 таксиметрови автомобила трябва да се съберат в пространството около храм-паметника „Александър Невски".  Настояванията на шофьорите са за незабавна промяна в Закона за автомобилните превози, като те искат да отпадне задължителният жълт цвят на такситата, както и да се увеличи възрастта за използването на автомобилите от 5 на 10 години. В масовата демонстрация обаче няма да участват най-големите таксиметрови компании в столицата, които са обявили, че няма да се включат в протеста.    

Касияс: Шави направи така, че националният отбор да не е една голяма бъркотия

Капитанът на испанския национален отбор по футбол Икер Касияс разкри, че Шави Ернандес е бил най-големия му съюзник в опитите на вратаря да не допусне противопоставянето по линията Реал Мадрид-Барселона в представителния тим. „Аз не успях да направя нищо в националния отбор. Обадих се на Шави, защото това бе моя отговорност като капитан, защото наставаше една голяма бъркотия, но най-вече защото представлявам своята родина и един идеал“, каза Касияс. „Двамата с него си говорихме за случващото се, защото в един момент нещата не вървяха добре. До...

Взрив в рафинерия на "Тотал" в Белгия взе две жертви

Засега причините за аварията не са потвърдени, но вероятно злополуката е свързана с повреден клапан на парна система

Постната пица на Европа щяла да издържи 3 години

Гласуването мина с 573 гласа “за” и 126 “против”, а 19 евродепутати се въздържаха.
Това е първата многогодишна финансова рамка на ЕС, намалена спрямо предишната. Тя предвижда ангажименти (приходите) от 960 млрд. евро и плащания (разходи) от 908 млрд евро, изчислени по цени от 2011 г. И двете са с по 34 млрд. евро под изтичащата тази година рамка. Гласуването мина с 573 гласа “за” и 126 “против”, а 19 евродепутати се въздържаха. Това е първата многогодишна финансова рамка на ЕС, намалена спрямо предишната. Тя предвижда ангажименти (приходите) от 960 млрд. евро и плащания (разходи) от 908 млрд евро, изчислени по цени от 2011 г. И двете са с по 34 млрд. евро под изтичащата тази година рамка.

Отварят повторно замразени допинг проби от Олимпийските игри

Международният олимпийски комитет ще отвори повторно взетите допинг проби от изминалите Олимпийски игри. Те ще бъдат изследвани по нов метод, който разкрил стотици положителни случаи на употреба на забранени вещества. „Този случай е добър пример за необходимостта от извършване на повторен анализ на допинг проби от Олимпийски игри. Със сигурност ние ще направим такъв повторен тест", заяви президентът на Арне Лундквист пред германската обществена телевизия. Световната антидопингова агенция - WADA, също поиска от МОК да направи повторните тестове. Според „Ройтерс" първоначално ще бъдат изследвани взети проби от Зимните олимпийски игри от Торино през 2006 г., тъй като разрешената им от закона давност от осем години изтича. Повторното анализиране на резултатите ще бъ...

Мирослав Найденов: В БАСТА са най-добрите изборджии

БАСТа не са изчезнали, а си правят офиси в областните центрове. При нас са едни от най-добрите изборджии, както ги наричаме ние, тези хора никога не са губили избори. Нямаме пари да си платим и затова ни няма в социологията.Това каза по bTV бившият земеделски министър Мирослав найденов.

Д-р Енева против отменената синя зона в Поморие

Председателят на Общински съвет Поморие д-р Милена Енева сподели открито, че съжалява за взетото решение на администрацята за отмяната на “синята зона” в града. Същата деликатно изрази мнение, че не е уместно да се намалява туристическия данък на предстоящата сесия  по предложение на общинската администрация.

Ето какво заяви д-р Милена Енева по време на вчерашната открита оперативка.

Изказване на д-р Милена Енева

В четвъртък предстои поредното заседание на общински съвет със сравнително кратък дневен ред, 45 точки. Искам да коментирам това, с което г-н Алексиев ни занимава в началото. Искам да кажа, че който присъства, нямам нищо против да се изнасят, да се предават тези комисии, но който е присъствал на заседание на комисии знае, че аз съм един от хората, който никога не е премълчавал мнението си. Стигали сме до много конфликти, но нормално е в работата. Учудвам се от тези коментари. Единственото решение, за което съжалявам, че съм гласувала по предложение на общинска администрация, беше отмяната на „синята зона”. Там много се двоумях, гласувах „за”, но това е единственото решение, за което съжалявам, че подкрепих администрацията. За мен „синята зона” трябваше да работи. Така, това е кратък анонс.
Получени са материалите, кметовете предполагам, че сте се запознали, нямам нещо, ще се опитаме да обсъдим и въпросът за спортната площадка. Да, това е един от проблемите, които един месец работим в напрежение между общинския съвет и администрацията. Смятам, че ще стигнем до добро решение.
Относно коментара за туристическия данък чувам, не знам, чувам, че администрацията иска да предложи намаляване на туристическия данък. Не знам дали това ще е някаква мярка да го събираме по-добре, тъй като тази година община Поморие направи толкова много за туризма. Имам предвид участитето и на такива световни борси, и Лондон и Пекин, рекламните материали, информационния туристически център. Не знам дали това е правилната мярка за намаляване на туристическия данък, но вие ще изложите своите аргументи, ще го обсъдим.
Иначе след обсъжданията по населени места ще направя график за комисиите, за да можем по искане на кмета и зам. кмета по финанси да приемем преди края на календарната година да приемем бюджет-2014

Преписвачите искат държавна служба

Студентите, които преписват по време на изпит или са склонни да дадат подкуп, за да го вземат, предпочитат държавна работа, съобщи в. “Индипендънт”.
Изводът е от изследване на 600 студенти в Индия, осъществено от специалисти от Харвардския университет и университета в Пенсилвания. Те задали въпроси и подложили на прости тестове студенти. Студентите, които преписват по време на изпит или са склонни да дадат подкуп, за да го вземат, предпочитат държавна работа, съобщи в. “Индипендънт”. Изводът е от изследване на 600 студенти в Индия, осъществено от специалисти от Харвардския университет и университета в Пенсилвания. Те задали въпроси и подложили на прости тестове студенти.

Протестна треска блокира центъра на София в сряда

Жълтите павета ще бъдат арена на различни протестни акции в сряда, като кулминацията се очаква около обед, когато в пространството между Народното събрание (НС) и Ларгото ще трябва да се съчетаят поне четири протеста. В 11 часа "Ранобудните студенти" ще започнат поредната си окупация на парламента, като час и половина по-късно към тях се очаква да се присъедини протестното шествие на КНСБ, което тръгва в 11.15 часа от синдикалната централа на пл. "Македония". Протестиращите срещу правителството студенти вече обявиха готовността си да се обединят със синдикалистите, които от началото на антиправителствените демонстрации през юни не са излизали на улицата. Междувременно в района на храм-паметника "Александър Невски" ще има демонстрация на таксиметрови шофьори от Пловдив, които ще протестират срещу плановете на транспортното министерство да въведе задължителна смяна на жълтите коли на всеки 10 години и еднаква минимална тарифа за всички фирми. "Нашите искания са икономически и социални и касаят бранша", обяви във вторник шефът на Асоциацията за защита на превозвачите и шофьорите на таксита в Пловдив Георги Ряпов, уточнявайки, че с колегите му изобщо не искат правителството да подава оставка. Бареков и хората му ще "легнат с телата си" пред входа на президентството Сеирджийско шоу обещава новият политик Николай Бареков, който поиска да участва в насроченото за 14 ч. заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), при президента, в противен случай щял да окупира входа на президентството. Той патетично се закани заедно със съмишлениците си да "легнем с телата си" пред входа, за да попречат на провеждането на КСНС. "Ние няма да допуснем влизането в КСНС на Бойко Борисов и на Цветан Цветанов. Ще дадем много сериозен граждански отпор на Лютви Местан и Сергей Станишев, ще бъдат освиркани, ще чуят за себе си истината, а ако успеят да влязат, да влязат. Ще легнем с телата си за да спираме Борисов и Цветанов. Ще допуснем Волен Сидеров, както и господин Плевнелиев няма да спираме, той е домакин. Ще се радваме да бъдем поканени заедно с колегите от Реформаторския блок, но от тяхна страна ако се появи Меглена Кунева, Трайчо Трайков или Надежда Нейнски, ние няма да влезнем в консултативния съвет", заяви бившият шеф на проправителствената ТВ 7. В заявлението си до президента Бареков настоява в КСНС да бъдат поканени и най-влиятелните политически формации извън парламента - неговата и Реформаторският блок. Той се позова на конституцията. В Закона за КСНС обаче изрично е посочено кои публични фигури присъстват на КСНС, като сред тях отсъстват извънпарламентарни партии и сдружения. Казано е само, че в зависимост от обсъжданите въпроси по решение на КСНС за участие в заседанията му могат да бъдат привличани и други държавни и политически лица. В писмата си до Плевнелиев Бареков иска към дневния ред за бежанците да бъдат добавени и въпросите за корупцията, демографската криза, прекомерната бедност и пр. Предишното издание на КСНС се провали през юни заради изцепките на лидера на "Атака" Волен Сидеров, който прекъсна встъпителното слово на държавния глава още в самото начало на заседанието. КНСБ не се отказва от протеста си, който според Станишев е безсмислен Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че планираният от КНСБ протест се обезсмисля, тъй като управляващите са приели ключовото искане на синдиката за връщане на данъка върху доходите на хора с минимална работна заплата или както ги наричат синдикалистите – "работещите бедни". Решението бе взето изненадващо във вторник, въпреки че досега бе многократно отхвърляно от правителството. КНСБ обаче не смятат да се отказват от протеста. Синдикатът обяви, че е внесъл в НС декларация с конкретни искания и очаква управляващите да реагират на тях по време на протеста в сряда. Освен това, "като представители на работеща България, държим за спазване на законите на страната, моралните норми и принципите на демокрацията, най-вече от претендиращите да управляват държавата, живота ни и бъдещето на младите", се казва в декларацията на КНСБ. Синдикатът предупреждава, че "ако не се направят промени в Бюджета за 2014 г., насочени към повече доходи за работещите и в подкрепа на най-бедните сред тях, които само за последните три месеца се увеличиха с нови 80 хиляди и достигнаха милион и 700 хиляди души, лавината на недоволството от несправедливостта и неравенството ще прерасне в социален взрив с непредвидими последици". Сред конкретните искания на КНСБ са възстановяване на платения годишен данък на над 500 хиляди работещи с месечна заплата до 400 лв.; незабавно приемане на законовата норма за криминализиране укриването на осигурителни вноски; увеличаване с не по-малко от 10 на сто на заплатите в бюджетните системи и дейности при едновременно запазване броя на работещите на терен и осъществяващи контролни функции или услуги за населението и бизнеса; замразяване нарастването на пенсионната възраст и стажа за всички категории работещи за поне 7 години, в съответствие с Националното споразумение от 2010 г. и други. Синдикалното шествие ще спре първо пред здравното министерство, пред Министерския съвет ще бъде около 12 часа, а пред НС – след 12.30 часа. "Ранобудните" призоваха останалата част от обществото да последва примера им "В настоящата ситуация на липсващ диалог между управляващи и граждани искаме да изразим своята загриженост към все по-задълбочаващите се проблеми във всички професионални сфери в страната. Ние, студентите, смятаме, че с окупацията успяхме да събудим вниманието към случващото се в страната и сега приканваме останалата част на обществото да последва примера ни", пишат във Фейсбук "Ранобудните". ДСБ: Всички форми на протест се изхабиха, на ход са синдикатите "На ход са синдикатите. Техен дълг е да дадат социалните и икономическите аргументи на най-бедните граждани в Европейския съюз и да ги канализират в легитимен протест", пише в официално обръщение на ДСБ към синдикатите и техните членове. "Не могат да не го направят, защото иначе ще подкрепят едно правителство на мафията и корупцията, чието оставане на власт скоро ще извади отчаяни хората на улицата и ще хвърли обществото ни в хаос с непредвидими последици", гласи обръщението. Българските граждани, искащи оставката на правителството от 14 юни насам, дадоха гражданските аргументи на протеста. Реформаторският блок се формира и даде политическите аргументи и алтернативата на мафиотското управление. Студентите дадоха най-важните аргументи - моралните, и с преподавателите си защитиха цивилизационния избор на българското общество, посочват ДСБ. От партията заявяват, че така всичко е казано, повторено и преповторено и всички форми на протест вече са се изхабили. Затова на ход са националните синдикати - "Подкрепа" и КНСБ - "днес, повече от всякога през последните 24 години". От другия национален синдикат - "Подкрепа", заявиха, че няма да участват в акцията на КНСБ, защото смятат, че това е "сценарий, решен от други сили и на друго място".

Търговски центъра се срути в Южна Африка; десетки са под отломките

Търговски център в процес на строителство се срути в Република Южна Африка близо до град Дърбан, предаде Ройтерс, като се позова на местни медии.50 души, строителни работници, са затрупани под отломките, отбелязва БТА. Потвърдена е смъртта на един човек. Най-малко 26 души са приети в болница с тежки наранявания....

“Млада кръв” – филмът за 80-те, музиката и Синьото кафе с премиера във Варна

Известният в миналото музикант от група „Атлас” Петър Даскалов отново се завръща на голямата сцена 25 години по-късно, но този път не само като автор на музика, но и като сценарист и режисьор. Кинаджията-музикант избра Варна за официалната премиерата на филмовия си проект - документалната лента „Млада кръв”.

Черно море тренира на две групи, Китанов и Котев се готвят на облекчен режим

На 2 групи бяха разделен тима на Черно море за днешната си тренировка. Едната проведе занимание на стадион „Тича”, а другата – на терена в комплекс „Младост”. Както стана ясно по-рано днес, мачът срещу Берое в събота бе преместен за 13 часа, информира официалният сайт на варненци. На облекчен режим се готвят вратарят Георги Китатов и Кирил Котев. Претърпелите операции Стефан Станчев и Георги Божилов се възстановяват по план. Те постепенно увеличават натоварванията и тренират по индивидуална програма. Юношите на Черно море (набор 2000 г.) с трен...

Седмичен любовен хороскоп

Какво вещаят звездите за любовта през тази седмица

    


Вдовица спала до трупа на мъжа си една година

Вестник La Derniere Heure публикува поразителни снимки

Найденов: Когато кажех, че ще има плащания - това се случваше

/КРОСС/ Най-лесно е да се обвинят предните, че не са работили. По мое време имаше блокирани пари, върших си работата и се плащаше, когато кажех, че ще има плащания-това се случваше. Това заяви бившият земеделски министър Мирослав Найденов. По негови думи управляващите трябва да направят така, че програмата да тръгне през 2014 година. "Отворен съм към тях", каза още той. Найденов приветства механизма за наддоговаряне и изрази надежда  МС да го приеме.   На въпрос какво се случва с БАСТА, Найденов заяви, че не са изчезнали, а си правят офиси в областните центрове. При нас са едни от най-добрите изборджии, както ги наричаме ние, тези хора никога не са губили избори. Нямаме пари да си платим и затова ни няма в социологията. Има добра практика да се финансират определени социологически изследвания, обясни пред bTV още Мирослав Найденов. Той бе категоричен, че са неудобни на доста хора, защото не се вписват никъде. Надявам се, че няма да има спънки при регистрацията ни, защото понякога има спънки, коментира той.    

Ревността е психично заболяване

Ревността е остро психическо заболяване. Такова е заключението на група британски психолози след проведено изследване. 
Прекалената загриженост, която проявяват някои жени, за запазване на интимните им връзки, води до проява на съмнение и дори жестока ревност. Така всяко прибиране на мъжа вкъщи се превръща в преминаване през детектора на лъжата. Ревността е остро психическо заболяване. Такова е заключението на група британски психолози след проведено изследване. Прекалената загриженост, която проявяват някои жени, за запазване на интимните им връзки, води до проява на съмнение и дори жестока ревност. Така всяко прибиране на мъжа вкъщи се превръща в преминаване през детектора на лъжата.

Въпреки борбата с климатичните промени парниковите емисии са рекордни през 2013 г.

Глобалните емисии на въглероден диоксид, образувани при използване на изкопаеми горива, ще достигнат тази година рекорд от 36 милиарда тона, съобщава доклад, изготвен от 49 учени от 10 държави. Той показва неуспеха на правителствата да ограничат основния парников газ, който се смята за главен причинител на глобалното затопляне, отбелязва Ройтерс. През 2013 г. се очаква повишаване с 2,1 процента спрямо 2012 г. и общо 61 процента повишаване на емисиите след 1990 година - изходната година в Протокола от Киото – единствения съществуващ сега международен документ, който поставя законовообвързващи изисквания за ограничаване на емисиите на въглероден диоксид на всяка държава страна по него. Докладът на организацията "Глобъл карбън проджект" бе публикуван в момент, когато близо 200 държавни делегации са събрани в полската столица Варшава със задачата да постигнат напредък по преговорите по сключването на нов пакт за ограничаване на емисиите, който се очаква да влезе в сила от 2020 г.

Мъж се сби с ученици пред гимназия, наръга ги с нож

Мъж на средна възраст е бил нападнат от ученици пред Националната природо-математическа гимназия в София заради закачка с тийнейджърка.

Инцидентът е станал в понеделник следобед. 

Стигнало се е до меле и рязане с нож, двама са откарани в болница, а един - в столичното Четвърто РПУ.

Около 16 часа 50-годишният Румен К. вървял по улица "Якуби Мъж на средна възраст е бил нападнат от ученици пред Националната природо-математическа гимназия в София заради закачка с тийнейджърка. Инцидентът е станал в понеделник следобед. Стигнало се е до меле и рязане с нож, двама са откарани в болница, а един - в столичното Четвърто РПУ. Около 16 часа 50-годишният Румен К. вървял по улица "Якуби

Мъж наръга ученици пред гимназия

Мъж на средна възраст е бил нападнат от ученици пред Националната природо-математическа гимназия в София заради закачка с тийнейджърка.

Инцидентът е станал в понеделник следобед. 

Стигнало се е до меле и рязане с нож, двама са откарани в болница, а един - в столичното Четвърто РПУ.

Около 16 часа 50-годишният Румен К. вървял по улица Мъж на средна възраст е бил нападнат от ученици пред Националната природо-математическа гимназия в София заради закачка с тийнейджърка. Инцидентът е станал в понеделник следобед. Стигнало се е до меле и рязане с нож, двама са откарани в болница, а един - в столичното Четвърто РПУ. Около 16 часа 50-годишният Румен К. вървял по улица "Якуби

Орлин: Не съм отказал да пея за деца с увреждания!

Певецът Орлин Павлов отрече разпространената информация, че е отказал благотворителност и поискал да пее срещу хонорар.

Шефката на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова остава на поста си

Изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова остава на поста си, въпреки писмото от Европейската комисия до премиера Пламен Орешарски, в което се настоява за кадрова промяна заради недоверие към работата на ръководството на ведомството.

Великобритания ще извика испанския посланик заради навлязъл кораб във водите около Гибралтар


Великобритания ще извика испанския посланик в страната за разговор, след като испански научноизследователски кораб е навлязъл и останал продължително време в британски води в близост до Гибралтар. Това съобщи агенция Reuters, позовавайки се на официално съобщение на британското външно министерство.

Според Лондон през нощта в понеделник срещу вторник изследователският кораб RV Ramon Margalef е осъществил наблюдателна дейност в гибралтарски (британски) води в продължение на 20 часа....

Шевченко се наточи да води Милан

Легендарният играч на Милан Андрий Шевченко изяви желание в даден етап от треньорската си кариера да застане начело на италианския гранд. Бившият украински национал окачи футболните обувки на стената през юли 2012 година, като все още се обучава за наставник. „Сега е моментът да направя прехода. Уча се да бъда треньор“, коментира 37-годишният Шевченко, който се занимава и с политика. „Подготвям се за бъдещето и определено да водя Милан или националният отбор на Украйна ще бъде идеалната работа за мен.“ „Алегри? Клубът ще реши какво да прави, но...

Актрисата Британи Мърфи може да е била отровена

В кръвта й са открити 10 тежки метала над горната граница

    


Останахме само пред Андора

Михаил Мадански отказа да търси оправдание за погрома с 1:5 от Словения в бойкотите от клубове, които не пуснаха играчи в младежкия национален тим. Селекционерът пое вината и призна, че е логично да напусне поста.
“Загубихме съвсем заслужено - коментира Мадански. - Вината е изцяло моя, направих поредица от грешки и в състава, и в мотивацията на от Михаил Мадански отказа да търси оправдание за погрома с 1:5 от Словения в бойкотите от клубове, които не пуснаха играчи в младежкия национален тим. Селекционерът пое вината и призна, че е логично да напусне поста. “Загубихме съвсем заслужено - коментира Мадански. - Вината е изцяло моя, направих поредица от грешки и в състава, и в мотивацията на от

Таксита от Пловдив идват за протеста в София утре

Пловдивските таксиметрови шофьори ще подкрепят протеста в София утре, заяви председателят на Асоциацията за защита на превозвачите и шофьорите на таксита в Пловдив Георги Ряпов пред Фокус. 
Утре в 09:00 часа от изхода на Пловдив на Карловско шосе,ще тръгнат около


















Пловдивските таксиметрови шофьори ще подкрепят протеста в София утре, заяви председателят на Асоциацията за защита на превозвачите и шофьорите на таксита в Пловдив Георги Ряпов пред Фокус. Утре в 09:00 часа от изхода на Пловдив на Карловско шосе,ще тръгнат около

Румъния: "Тигърът от Източна Европа се събужда"

Понта не очаква скок на румънците и българите във Великобритания

    


Ревността е психично заболяване

Ревността е остро психическо заболяване. Такова е заключението на група британски психолози след проведено изследване. 

Прекалената загриженост, която проявяват някои жени, за запазване на интимните им връзки, води до проява на съмнение и дори жестока ревност. Така всяко прибиране на мъжа вкъщи се превръща в преминаване през детектора на лъжата. Ревността е остро психическо заболяване. Такова е заключението на група британски психолози след проведено изследване. Прекалената загриженост, която проявяват някои жени, за запазване на интимните им връзки, води до проява на съмнение и дори жестока ревност. Така всяко прибиране на мъжа вкъщи се превръща в преминаване през детектора на лъжата.

Златен медал за Веселин Топалов

Във Варшава окичиха със златен медал Веселин Топалов. Шахматният виртуоз получи отличието на пищна церемония по закриването на европейското първенство. Веско бе награден за постижението си на първа дъска в шампионата. Той постигна изключителния резултат 5,5 т. от 7-те изиграни партии и добави 10,6 ЕЛО точки към индивидуалния си рейтинг, предаде Стандарт нюз. Българският шахматист бе отрупан и с близо 40 предметни награди от спонсорите на състезанието. Европейски шампион за 2013 г. при мъжете стана Азербайджан, а при жените Украйна. Първенството в Полша се превърна във внушително събитие в спортния живот на страната. Нашите шахматисти завършиха на 25-а позиция, а дамите ни са 15-и. Лидерката на отбора ни Антоанета Стефанова изигра 8 партии от 9 възможни. Особено отличителна бе не...

Акционерите на Nokia одобриха продажбата на телефонния бизнес на Microsoft

Компанията няма да търси придобиване на части от Alcatel-Lucent, след като претегляше различни опции, съобщава WSJ

    


Закон пречи на скърбящи родители да погребат децата си

Опечалени родители искат Закона за гражданската регистрация да бъде променен, за да бъдат възможни погребенията мъртвородени или починали часове след раждането бебета, т.е. да се промени статутът им на биологичен отпадък.

На 13 юни 2012 г. Български хелзингски комитет (БХК), Фондация "Макове за Мери" и 12 други неправителствени организации Опечалени родители искат Закона за гражданската регистрация да бъде променен, за да бъдат възможни погребенията мъртвородени или починали часове след раждането бебета, т.е. да се промени статутът им на биологичен отпадък. На 13 юни 2012 г. Български хелзингски комитет (БХК), Фондация "Макове за Мери" и 12 други неправителствени организации

Скърбящи родители искат да погребат децата си, закон не им позволява

Опечалени родители искат Закона за гражданската регистрация да бъде променен, за да бъдат възможни погребенията мъртвородени или починали часове след раждането бебета, т.е. да се промени статутът им на биологичен отпадък.

На 13 юни 2012 г. Български хелзингски комитет (БХК), Фондация Опечалени родители искат Закона за гражданската регистрация да бъде променен, за да бъдат възможни погребенията мъртвородени или починали часове след раждането бебета, т.е. да се промени статутът им на биологичен отпадък. На 13 юни 2012 г. Български хелзингски комитет (БХК), Фондация "Макове за Мери" и 12 други неправителствени организации

Адвокат: Властта няма да се предаде без бой

/КРОСС/ Властта няма да се предаде без бой. Те се готвят да смажат протестите, като използват този закон. Така коментира новия проектозакон за МВР адвокатът Николай Хаджигенов. По негови думи с приемането на новите правила държавата ни ще се превърне в милиционерска, тъй като полицейското насилие се превръща в ежедневие.  "Ходят по къщите, правят политически досиета, правят се доброволни отряди, има задържане под стража, полицаите винаги могат да се оправдаят с насилие и заплаха срещу тях", каза още пред bTV Хаджигенов. "Kогато се променя закона за МВР означава, че една власт не се сеща за друга мярка за да остане на власт. Коктейлът между глупост и корупция е станал кипящ и трябва да се излее от чашата", посочи доцент Атанас Семов. "За първи път се появява правомощие на МВР за ограничаване на обществени изяви като протестите. Може публично да забранява такива изяви под мотото, че има заплаха за обществения ред", посочи и адвокат Йонко Грозев от ДБГ. Тези четири месеца показаха, че ние сме граждани. Протестиращите са истинското ново гражданско общество, завърши комантара си по проектозакона и срещу кого е насочен Хаджигенов.  

С две дипломи от професионална гимназия - за средно образование и за квалификация

Завършващите професионални гимназии ще получават освен диплома за средно образование, и диплома за квалификация. Това съобщи министърът на образованието и науката Анелия Клисарова във вторник. Документът за квалификация ще улесни достъпа до пазара на труда и бизнеса младите хора, допълни тя. Министерството ще задели около 3 млн. лв. за техническо оборудване и модернизиране на базата на техникумите. От тях 500 хил. лв. ще бъдат дадени от частния сектор, съобщи още министър Клисарова. Тя каза още, че в проекта за ученическите практики досега са се включили малко над 11 хиляди ученици, които са стажували при 3000 наставници от страна на бизнеса и 2000 учители от професионални гимназии в страната. Промените в Закона за професионалното обучение и в Кодекса на труда вече са внесени в ресорната парламентарната комисия, съобщи Клисарова. Тя обясни, че те ще дадат законодателната основа за въвеждането на дуалната система, при която младите хора ще могат да практикуват специалностите си в реална работна среда.

Ще продължават ли да ни гонят за бермуди и джапанки от съда

Знаете ли какво е фейсконтрол? Буквално от английски език думата означава контрол на лицата. Има и такава професия. Това са хората на входа на нощни заведения, които пресяват клиентите според външния вид и поведението им. Например може да не ви пуснат в дискотеката, ако изглеждате опърпано, а тя държи на лъскавия имидж. В случая няма да ... Знаете ли какво е фейсконтрол? Буквално от английски език думата означава контрол на лицата. Има и такава професия. Това са хората на входа на нощни заведения, които пресяват клиентите според външния вид и поведението им. Например може да не ви пуснат в дискотеката, ако изглеждате опърпано, а тя държи на лъскавия имидж. В случая няма да ...

Нов строителен подход на газопровода "Южен поток" ще съхрани плажа Паша Дере

South Stream Transport публикува българския доклад за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС). Докладът за ОВОС съдържа резултатите от проучванията за въздействието върху околната среда при изграждането и експлоатацията на българския участък от морския газопровод „Южен поток“ и заключава, че околната среда няма да бъде значимо засегната от проекта.

Бойко Борисов претърпя операция на коляното

Бойко Борисов е претърпял операция на коляното в столична клиника. Лекарят, който го е оперирал- д-р Антони Георгиев, съобщи, че Борисов е добре и се възстановява.

Разбилият се в Казан самолет не направил стандартен заход

Това показват предварителните резултатите от разшифроването на "черните кутии"

Ливански бомби убиха 23-ма пред посолството на Иран

Ливанският здравен министър съобщи, че сред жертвите е културният аташе на Иран. Техеран опроверга информацията и уточни, че Ибрахим Енсари е тежко ранен, но жив.
Иран обвини Израел за един от най-тежките атентати след края на ливанската гражданска война. Отговорност за нападението пое група, близка до сунитската терористична мрежа “Ал Каида”. Ливанският здравен министър съобщи, че сред жертвите е културният аташе на Иран. Техеран опроверга информацията и уточни, че Ибрахим Енсари е тежко ранен, но жив. Иран обвини Израел за един от най-тежките атентати след края на ливанската гражданска война. Отговорност за нападението пое група, близка до сунитската терористична мрежа “Ал Каида”.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване