Асад печели позиции в гражданската война в Сирия

Асошиейтед прес

Силите, верни на сирийския президент Башар Асад, твърдо засилват позициите си през последните седмици в гражданската война в страната, превземайки една след друга бунтовнически крепости и издигайки триумфално сирийското национално знаме с две звезди насред разрушени сгради и осеяни с отломки улици.

Въпреки световното възмущение от използването на химически оръжия правителството на Асад успешно използва разделенията сред опозицията, водещи до намаляване на чуждата помощ за бунтовническата кауза и значителната местна подкрепа и свързани с едно и също нещо: безпокойството от ислямските екстремисти, които стават важна част от бунта.

Победите на бойното поле биха засилили позициите на правителството в мирните преговори, към които се стреми световната общност.

Както сирийското правителство, така и опозицията казват, че са готови да участват в предлаганата мирна конференция в Женева, която САЩ и Русия се опитват да свикат, въпреки че остава неясно дали срещата въобще ще се състои. Подкрепяната от Запада опозиция в изгнание, която има слаба подкрепа сред въоръжените бунтовници в Сирия и още по-слаб контрол върху тях, поставя няколко условия, за да участва, главното от които е Асад да не бъде част от преходното правителство - идея, която Дамаск категорично отхвърля.

“Президентът Башар Асад ще ръководи какъвто и да е преходен етап в Сирия, независимо дали ви харесва или не”, заяви за Асошиейтед прес сирийският депутат Омар Оси.

Победите, които правителството постига напоследък в околностите на столицата Дамаск и в северната част на страната около най-големия сирийски град Алепо, засилват позициите на Асад. А колкото повече напредва правителството, толкова по-лесно е да се отхвърлят исканията на слабата и разпокъсана опозиция.

“Асад иска да отиде в Женева с кредит, а не с дебит”, каза пенсионираният ливански генерал Хишам Джабер, който оглавява Близкоизточния център за проучвания и политически изследвания в Бейрут. “Той се опитва ден след ден да печели на бойното поле и когато отиде в Женева, може да каже: “Добре, това е положението - ние сме силни на фронта. Какво имате вие?”

Правителството постигна най-големите си победи в селищата на юг от Дамаск, където армейски подразделения, подкрепяни от партизани от ливанската шиитска групировка Хизбула и шиитски бойци от Ирак, са превзели пет града от 11 октомври. Последният паднал град беше Хеджейра, където армията нахлу в сряда, броени дни след като превзе съседния град Сбейне.

Войските бяха бързо последвани от камерите на държавната телевизия, която нямаше търпение да покаже победата: националното знаме с две звезди триумфално се издигна насред бомбардирани сгради, огъната арматура и осеяни с отломки улици.

В Северна Сирия силите на Асад са превзели от началото на месеца два града - Сафира и Тел Аран на югоизток от обхванатия от сражения град Алепо - и са си възвърнали военна база близо до международното летище на Алепо.

Алепо, който е най-големият град в страната и бивша търговска столица, е значителна награда във войната. Армията на Асад и бунтовниците се бият за него от лятото на 2012 г., разкъсвайки го на зони, контролирани от бунтовниците и правителството, и превръщайки го до голяма степен в развалини.

В известен смисъл поредицата от победи на правителството напоследък се вписва в обичайния ритъм на конфликта на приливи и отливи през последните почти три години, като в момента махалото се измества на страната на Асад.

Но завоеванията на правителството около Алепо представляват по-голям проблем за опозицията, тъй като предполагат, че контролът на бунтовниците върху северните райони, повечето от които паднаха ...

JPMorgan Chase ще плати 13 млрд. долара, за да не бъде съдена за рискови заеми

САЩ обявиха, че са постигнали извънсъдебно споразумение на стойност 13 милиарда долара с банката Джей Пи Морган Чейс (JPMorgan Chase), благодарение на което тя няма да бъде съдена във връзка с рискови ипотечни заеми, предаде Франс прес, като се позова на Ерик Шнайдерман, главния прокурор на Ню Йорк.

Споразумението слага край на федералните и щатските жалби срещу банката заради нарушения, допуснати от нейни служители при продажбата на ценни книжа, обезпечени с ипотечни кредити....

1000 подписа срещу епископ Борис

Около 10 епархийски избиратели от Варненска и Великопреславска митрополия изпратиха обща жалба до Светия синод, с която искат проведеният в неделя избор за нов владика да бъде касиран, съобщи пред “Труд” един от жалбоподателите отец Василий Шаган. Той подчерта, че под общия протест са се подписали избиратели от Варненска и Провадийска духовна околи Около 10 епархийски избиратели от Варненска и Великопреславска митрополия изпратиха обща жалба до Светия синод, с която искат проведеният в неделя избор за нов владика да бъде касиран, съобщи пред “Труд” един от жалбоподателите отец Василий Шаган. Той подчерта, че под общия протест са се подписали избиратели от Варненска и Провадийска духовна околи

Играч на Палермо с наказание за историята

Защитникът на Палермо Синиша Анделкович стана първият играч в историята на италианския футбол, който бе наказан по видео запис. Словенецът бе наказан да пропусне следващия мач на тима си в Серия Б, след като Дисциплинарната комисия прегледа кадрите, от които си личи как той чисти изстрел на Давид Ди Микеле (Реджина) от голлинията. Италианската футболна федерация наказа играча само за „нарушаване на фундаменталните принципи на спортния феър плей“ заради спецификата на местните правила. От сицилианския клуб веднага пуснаха жалба срещу решението, ...

Гана и Алжир си осигуриха участие на световното по футбол


Футболистите на Гана се класираха за световното първенство по футбол в Бразилия догодина. Те загубиха с 1:2 от Египет като гост, но благодарение на изразителния си успех с 6:1 стигнаха си осигуриха участие в надпреварата.

Гана ще играе на трето поредно световно първенство. Египет остава извън турнира от 1990 г., въпреки че за този период четири пъти е печелил Купата на африканските нации.

Нападателя на "Уигън" Амр Заки даде преднина на египтяните в 25-ата минута, когато...

Лошо: Линдзи Вон пак катастрофира на пистата

Ски звездата Линдзи Вон е катастрофирала на тренировка днес, и ще се подложи на ядрено-магнитен резонанс на коляното, на което претърпя операция през февруари. Инцидентът, за който пише списание Ski Racing, се случил във вторник в Копър Маунтин, Колорадо. Тренировката била част от подготовката на Вон за първото й състезание след скъсаните изцяло връзки по време на Световното първенство миналата зима. Все още не е ясно дали става въпрос за ядрено-магнитен резонанс на същото коляно, или на другото, както и доколко тежка е травмата. Новината все п...

Три протеста блокират София утре

Няколко протеста ще блокират София утре през деня. 

Три протеста ще тръгнат от различни точки, но ще се съберат пред парламента. 

След като окупацията на Ректората падна, Няколко протеста ще блокират София утре през деня. Три протеста ще тръгнат от различни точки, но ще се съберат пред парламента. След като окупацията на Ректората падна, "ранобудните студенти" обещаха демонстрациите им навън да продължат. За утре младежите планират голям студентски протест. Те ще се съберат пред Народното събрание точно в 11

Започват Нюрнбергските процеси

Нюрнбергските процеси са съдебни дела срещу държавни лица, замесени във Втората световна война и Холокоста по време на нацисткия режим. Процесите се провеждат в град Нюрнберг, Германия от 1945 до 1949 година. Първият и най-известният е Процесът срещу основните военни престъпници пред Международния военен трибунал, на който са обвинени 24 от най-известните лидери на Нацистка Германия. Той протича от 20 ноември 1945 до 1 октомври 1946 година. Вторият процес е по-малък, за военни престъпления и е воден от Нюрнбергския военен трибунал на САЩ. В него е включен и така нареченият Докторски процес. Присъдите на Международния трибунал в Нюрнберг осъждат не само нацизма, но и милитаризма, поне този на победените. „Процесът на века“ (ХХ), както и тези на Нюрнбергския военен и на Токийс...

Котоошю се отказва от българско гражданство

Сумистът Калоян Махлянов-Котоошу е подал молба за освобождаване от българско гражданство, съобщава в. „Труд”. Причината не е, че изтъкнатият спортист е разочарован от родината си, а поканата да стане национален треньор и преподавател по сумо.Постът в Японската федерация по сумо обаче може да бъде заеман само от японски граждани.  Наскоро 203-сантиметровият сумист претърпя серия от несполуки в състезателната си кариера. Първо той се оттегли предсрочно от турнира в Токио през септември, а сега заради друга травма това се по...

"Левски" сбъдна мечта на своя фен

От От "Левски" осъществиха мечтата на свой фен в центъра за хора с интелектуални затруднения "Светове". В него на посещениe бяха треньорът Антони Здравков, капитанът Станислав Ангелов, "син" талант №1 Антонио Вутов и Орлин Старокин. Именно последният е любимият футболист на 31-годишния Тошко. Мечтата му бе да се запознае със Старокин и

БФС нищи съдийство в Разград

Съдийската комисия ще гледа в четвъртък под лупа отсъжданията на рефера Александър Костадинов в първия 1/8-финал за купата “Лудогорец” - “Берое” (2:1). Старозагорският клуб пусна жалба и спорните ситуации ще бъдат разнищени в детайли от комисията.
Предварителни информации гласят, че има основания арбитърът да бъде наказан. Въпросът е как ще бъдат Съдийската комисия ще гледа в четвъртък под лупа отсъжданията на рефера Александър Костадинов в първия 1/8-финал за купата “Лудогорец” - “Берое” (2:1). Старозагорският клуб пусна жалба и спорните ситуации ще бъдат разнищени в детайли от комисията. Предварителни информации гласят, че има основания арбитърът да бъде наказан. Въпросът е как ще бъдат

Рисковите проекти по програма "Регионално развитие" са за 47 млн. лева

Пари по програмата няма да бъдат загубени, увери регионалният министър

    


Варненец става международен футболен съдия

Реферът на последното вечно дерби варненецът Цветан Кръстев става международен съдия от Нова година, разбра „Тема Спорт”. Още през септември той е бил предложен от Съдийската комисия на изпълнителния директор на БФС Борислав Попов, а малко по-късно е одобрен и от президента на централата Борислав Михайлов.

Лъжи на Сумиста в съда: Познавал жена си от 2008, а детето им е от 2003

Петър Стоянов – Сумиста, който обжалва доживотната си присъда пред Апелативния съд във Варна, се оплете в измислиците си пред магистратите. В старанието си да прикрие стари лъжи, сътвори нови.

Грожан: Терапията ме прави по-добър човек и пилот

Пилотът на Лотус Ромен Грожан смята, че редовните посещения при своя психолог стоят в основаната на страхотната му форма в заключителния етап на сезона във Формула 1. През миналата година французинът отнесе доста критики заради редицата катастрофи, които предизвика буквално метри след старт-финалната линия. Последната от тях – по време на Гран При на Белгия – доведе и до изваждането му за едно състезание, а също и така до прякора „Откачалката в първата обиколка“. Това накара пилотът да потърси помощ от психолог, от която е много доволен. „Наист...

Борисов е претърпял операция на коляното


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е претърпял успешна операция на коляното в столична клиника. Това съобщи агенция "Фокус" като цитира д-р Антони Георгиев, който е извършил операцията.

"Операцията беше по повод скъсване на менискуса и известни хрущялни промени в коленната става. Операцията премина без някакви трудности или усложнения. Пациентът се чувства добре", казал още докторът.

По думите му Борисов ще остане в хирургията еднодневно, като е възможно до няколко часа да бъде...

Килърите искат Цветанов на разпит (ОБЗОР)

Да бъде разпитан бившият вътрешен министър Цветан Цветанов като свидетел по делото “Килърите” - това поиска защитата на сочения за бос на бандата Петър Стоянов-Сумиста от апелативния съд във Варна. Адвокатите на Сумиста настояха Цветанов да каже дали се е срещал с клиента им в морската столица и за какво са разговаряли. Бившият МВР шеф трябва... Да бъде разпитан бившият вътрешен министър Цветан Цветанов като свидетел по делото “Килърите” - това поиска защитата на сочения за бос на бандата Петър Стоянов-Сумиста от апелативния съд във Варна. Адвокатите на Сумиста настояха Цветанов да каже дали се е срещал с клиента им в морската столица и за какво са разговаряли. Бившият МВР шеф трябва...

Сливен първи със съвет по донорство

С участието на лекари, адвокати, психолог, общественици и духовници 29 души създадоха в Сливен първия у нас обществен съвет по донорство. “Има идея към здравното министерство да изградят национален съвет. Докато се наканят, ние тук започнахме”, каза областният координатор по донорство д-р Николай Иванов. С участието на лекари, адвокати, психолог, общественици и духовници 29 души създадоха в Сливен първия у нас обществен съвет по донорство. “Има идея към здравното министерство да изградят национален съвет. Докато се наканят, ние тук започнахме”, каза областният координатор по донорство д-р Николай Иванов.

Джей Пи Морган трие прегрешения с 13 милиарда

Най-голямата американска банка Джей Пи Морган Чейс (JP Morgan Chase & Co.) вече има очакваното извънсъдебно споразумение, което слага край на разследванията срещу нея.

Преп. Григорий Декаполит, Св. Прокъл, архиеп. Константинополски, Св. мчк Дасий Доростолски

Православен календар

Преподобният Григорий се родил в град Иринопол в Десетоградие (на гръцки Декапол – съюз от 10 града в Исаврия, неголяма област в планините на Мала Азия, в южната й част; Иринопол – един от тези градове. По името на този съюз от градове преподобният Григорий и получил наименованието Декаполит) от християнски родители – Сергий и Марта, благочестива и богобоязлива жена. На осемгодишна възраст той бил даден да се учи на четмо и писмо и още в младостта си добре изучил словото Божие и се отличавал с усърдие към Божия храм. Стремейки се към небесното, той възненавидял всичко земно: не вкусвал приятни на вкус ястия, употребявал само проста и груба храна, отказал се да носи богати и меки дрехи, изхранвал се с ръкоделието си, като раздавал остатъка на бедните. Често се оттеглял в безмълвие и там насаме се молил на Бога да го удостои да Му бъде верен раб.

Когато Григорий навършил пълнолетие, родителите му възнамерявали да го оженят, но той тайно избягал и се оттеглил в един пустинен манастир, където приел монашество и ревностно се подвизавал в пост и въздържание, в молитви и непрестанни нощни бдения, възлагайки върху си всички тежести на най-строго монашеско житие.

Бащата на Григорий скоро умрял; а благочестивата му майка, след като го намерила след дълго издирване, не само не го укорила, но и одобрила намерението му да се посвети на монашески подвизи; помолила го само да премине в един друг манастир, където се намирал и брат му. Подчинявайки се на волята на майка си, преподобният се преселил там; но когато узнал, че настоятелят на този манастир е иконоборец, то, като горещ ревнител за православието, го изобличил пред цялото братство. Тогава настоятелят изпаднал в ярост и жестоко го набил, след което Григорий отишъл в друг манастир, където настоятел бил един сродник, на майка му, на име Симеон. Като посрещнал Григорий с радост, Симеон, мъж опитен в подвижническия живот, наставил юношата във всяка добродетел.

Статията "Преп. Григорий Декаполит, Св. Прокъл, архиеп. Константинополски, Св. мчк Дасий Доростолски" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Мадона първенец по печалби за 2013 г. според „Форбс”

Поп кралицата Мадона е най-скъпоплатеният изпълнител за 2013 г. според класация на сп. „Форбс”, предаде Ройтерс. Материалното момиче много лесно изпревари Лейди Гага и ветераните от бандата Бон Джоуви.Кралицата на попа е спечелила 125 млн. долара през изминалата година, повечето от които са били от успешното й турне MDNA. Лейди Гага е спечелила едва 80 млн. долара, а рокаджиите от Бон Джоуви са получили 79 млн. долара.При съставянето на класацията списанието не е взело предвид продажбите на последния албум на Лейди Гага, който се появи на пазар...

Мадона стана най-скъпоплатеният изпълнител за 2013 г.

/КРОСС/ Поп иконата Мадона е най-скъпоплатеният изпълнител за 2013 г., според „Форбс". Със заработените общо 126 милиона долара, певицата изпреварва в класацията Лейди ГаГа, спечелила 80 милиона и рокгрупата Бон Джоуви с техните 79 млн. долара. При съставянето на класацията списанието не е взело предвид продажбите на последния албум на Лейди Гага, който се появи на пазара преди броени дни. В класацията на четвърто място е кънтри звездата Тоби Кийт с 65 милиона долара, следван от британската група Колдплей с 64 милиона долара.      

Найденов: Няма държава в ЕС, усвоила на 100% средствата по програмата за селските райони

Няма държава-членка, която да е усвоила на 100% от средствата по Програмата за развитие на селските райони, защото то е свързано и с желание от страна на бенефициентите. Това каза д-р Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните в правителството на ГЕРБ, в интервю за „Фокус". 

„Колкото и да е желанието днес на управляващите, на Няма държава-членка, която да е усвоила на 100% от средствата по Програмата за развитие на селските райони, защото то е свързано и с желание от страна на бенефициентите. Това каза д-р Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните в правителството на ГЕРБ, в интервю за „Фокус". „Колкото и да е желанието днес на управляващите, на

Рокендролът създава повече електричество

Всички са виждали обстановката по време на рок концерт - буйни танци, невъздържано поведение стигащо до побоища или дори бунтове. Рок музиката е един от най-мощните енергийни източници. Оказа се, че това не е само субективно усещане. Група изследователи са намерили начин да трансформират вибрациите от музиката в електричество и открили... Всички са виждали обстановката по време на рок концерт - буйни танци, невъздържано поведение стигащо до побоища или дори бунтове. Рок музиката е един от най-мощните енергийни източници. Оказа се, че това не е само субективно усещане. Група изследователи са намерили начин да трансформират вибрациите от музиката в електричество и открили...

„Еразъм +“ ще финансира стипендии за над 4 милиона млади хора

Евродепутатите одобриха създаването на програма „Еразъм +“ за студентски обмен в рамките на Съюза. По програмата ще се отпускат стипендии за студенти, преподаватели и стажанти да учат в чужбина в рамките на ЕС. Младежки лидери, доброволци и млади спортисти също ще могат да участват в програмата.

Замразяване нарастването на пенсионната възраст за 7 години, иска КНСБ

Синдикатът връчи исканията си на ръководството на Народното събрание

    


150 години от прочутото Гетисбъргско обръщение на Линкълн

САЩ отбелязаха 150-ата годишнина от речта на президент Ейбръхам Линкълн в Гетисбърг, произнесена четири месеца след прочутата едноименна битка, белязала поврат в Гражданската война, предаде АФП. Речта е от 272 думи, но е емблематична за демокрацията на САЩ. В нея тогавашният президент Ейбръхам Линкълн, който идва в Гетисбърг на 19 ноември 1863 г., за да отдаде почит на жертвите, дадени от двете страни в битката при Гетисбърг, припомня общото наследство на Америка - Декларацията за независимост от 1776 г., в която се възвеличават ценностите на с...

Злато, часовник и хавлия за Топалов

Веселин Топалов получи 15 подаръка наведнъж след великолепното си представяне на отборното европейско първенство по шахмат в Полша. Лидерът на тима ни завърши като номер 1 сред гросмайсторите на първа дъска с 5,5 точки от 7 партии и обра най-много овации. 

Защото и конкуренцията на първа дъска бе изключителна - Левон Аронян, Шахрияр Мамедяров, А Веселин Топалов получи 15 подаръка наведнъж след великолепното си представяне на отборното европейско първенство по шахмат в Полша. Лидерът на тима ни завърши като номер 1 сред гросмайсторите на първа дъска с 5,5 точки от 7 партии и обра най-много овации. Защото и конкуренцията на първа дъска бе изключителна - Левон Аронян, Шахрияр Мамедяров, А

Найденов: Нито една държава в ЕС не е усвоила на 100% парите по "Селските райони"

Няма държава-членка, която да е усвоила на 100% от средствата по Програмата за развитие на селските райони, защото то е свързано и с желание от страна на бенефициентите. Това каза д-р Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните в правителството на ГЕРБ, в интервю за „Фокус Няма държава-членка, която да е усвоила на 100% от средствата по Програмата за развитие на селските райони, защото то е свързано и с желание от страна на бенефициентите. Това каза д-р Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните в правителството на ГЕРБ, в интервю за „Фокус". „Колкото и да е желанието днес на управляващите, на

В Англия разследват защо много българи искат стипендии

Министри са призовали за по-стриктни проверки на хората, подаващи молбите за стипендии

С още 117 млн. за общините спасяват пари за земеделие

Програмата за развитие на селските райони не е спряна и правим всичко възможно да не загубим и 1 стотинка, заяви земеделският министър Димитър Греков.Заради крити писма от предишното ръководство на фонд “Земеделие” обаче има опасност да не успеем да усвоим средства в края на годината.Както “24 часа” писа, на 7 ноември е ... Програмата за развитие на селските райони не е спряна и правим всичко възможно да не загубим и 1 стотинка, заяви земеделският министър Димитър Греков.Заради крити писма от предишното ръководство на фонд “Земеделие” обаче има опасност да не успеем да усвоим средства в края на годината.Както “24 часа” писа, на 7 ноември е ...

Погребаха Натанаил до недостроената митрополия

Хиляди миряни и духовници се преклониха пред тленните останки и изпратиха в последния му път неврокопския митрополит Натанаил в Гоце Делчев.

Обявяват търг за нарязването на Costa Concordia

Обявяват обществена поръчка за нарязване на лайнера COSTA CONCORDIA. В търга ще участват само компании, базирани в страните-членки в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (OECD, Organization for Economic Co-operation and Development), съобщиха от компанията-собственик на кораба.

Тодор Неделев започна тренировки

Полузащитникът на Ботев Пловдив Тодор Неделев започна бегови тренировки. След като прекара последните няколко седмици във фитнеса, 20-годишния талант сложи футболните обувки след близо двумесечно прекъсване и стъпи на терена за първи път след претърпяната на 24 септември операция на дясното ходило. Засега жълто-черната "осмица" се готви под инструкциите на Светослав Гърков. Въпреки, че на Неделев му предстои упорита работа за влизане в кондиция, той не издържа на изкушението да усети и топката заедно с Мариян Огнянов, който също продължава възс...

Циклонът Клеопатра опустоши остров Сардиния, уби 18 души

Невиждани наводнения на остров Сардиния в Италия отнеха живота на най-малко 18 души. Около 2700 души бяха принудени да напуснат домовете си заради щетите, нанесени на жилищата им от придошлите води и от предизвиканите от тях свлачища, предаде АФП. 

Спасителни екипи се опитват да достигнат районите, изолирани заради свличанията на ... Невиждани наводнения на остров Сардиния в Италия отнеха живота на най-малко 18 души. Около 2700 души бяха принудени да напуснат домовете си заради щетите, нанесени на жилищата им от придошлите води и от предизвиканите от тях свлачища, предаде АФП. Спасителни екипи се опитват да достигнат районите, изолирани заради свличанията на ...

Клеопатра опустоши остров Сардиния, най-малко 18 са загинали

Невиждани наводнения на остров Сардиния в Италия отнеха живота на най-малко 18 души. Около 2700 души бяха принудени да напуснат домовете си заради щетите, нанесени на жилищата им от придошлите води и от предизвиканите от тях свлачища, предаде АФП. 

Спасителни екипи се опитват да достигнат районите, изолирани заради свличанията на ... Невиждани наводнения на остров Сардиния в Италия отнеха живота на най-малко 18 души. Около 2700 души бяха принудени да напуснат домовете си заради щетите, нанесени на жилищата им от придошлите води и от предизвиканите от тях свлачища, предаде АФП. Спасителни екипи се опитват да достигнат районите, изолирани заради свличанията на ...

Жена спала до починалия си съпруг една година

/КРОСС/ 69-годишна вдовица от Брюксел е спала до тялото на починалия си съпруг цяла година. Потресаващото разкритие направи хазяйна на жената, след като я изгонил от апартамента заради неплащане на наем. Пред съседите си жената обяснявала липсата на мъжа си, с това, че той се лекувал. Белгийският вестник „La Derniere Heure" публикува поразителни снимки на разложеното тяло. Изданието отбелязва, че починалият е на 73 години и е починал от естествена смърт. „Виждал съм мъртви хора и преди, но никога в това състояние", каза хазяина, цитиран от изданието. „Жената е спяла до тялото на съпруга си", подчерта той.  

Бивш финансов съветник съди Анди Мъри и семейството му

Бившият финансов съветник на тенисиста Анди Мъри – Дейвид Коуд предприе правни действия срещу доскорошния си работодател и неговите родители заради неизплатени суми. Тексасецът днес бе във Върховния съд в Лондон, който пък ще стартира предварително дело веднага щом американецът внесе сумата от 30 хиляди щатски долара. „Първият обвиняем е добре познат тенис играч, а другите двама – неговите родители“, обясни съдия Дейвид Доналдсън. „Те са влезли в писмено споразумение на 16 декември 203 година, според което ищецът е назначен като техен личен съ...

Гафове преследват Джъстин Бийбър в Латинска Америка

Канадският тийнидол Джъстин Бийбър се опита да се похвали, че се запознал с президента на Мексико, но веднага беше опроверган.„Току що се запознах с няколко мексикански „beliebers” (фенове) и с президента Енрике Пеня Нието и семейството му”, написал поп-идолът на акаунта си в Twitter, преди да излезе на естрадата снощи пред 65 000 свои обожатели в мексиканската столица. Само няколко минути по-късно президентството опроверга твърдението за среща, което е било прочетено от около 47 милиона поклонници на певеца. Издънката на Джъстин Бийбър не му е...

Галъп: 70% са песимисти за бъдещето на България

Повече от 70 на сто от българите са песимистично настроени за бъдещето на страната, а доверието в основните институции продължава да спада. Това сочат данните от национално представително изследването на "Галъп интернешънъл", проведено между 31 октомври и 7 ноември 2013 г. 
Според анализа на "Галъп", ако в идния месец песимистичните настроения Повече от 70 на сто от българите са песимистично настроени за бъдещето на страната, а доверието в основните институции продължава да спада. Това сочат данните от национално представително изследването на "Галъп интернешънъл", проведено между 31 октомври и 7 ноември 2013 г. Според анализа на "Галъп", ако в идния месец песимистичните настроения

Том Круз и Траволта откриха гигантски храм на сциентологията

Актьорите Том Круз, Джон Траволта и Кели Престън са били сред 6000 сциентолози, събрани в понеделник в Клиъруотър, Флорида, за откриването на нова катедрала на стойност $ 145 млн., съобщи в. “Дейли мейл”. Огромната сграда е с площ от 115 000 кв.м. Строежът  продължи 15 г.
В много държави сциентологията Актьорите Том Круз, Джон Траволта и Кели Престън са били сред 6000 сциентолози, събрани в понеделник в Клиъруотър, Флорида, за откриването на нова катедрала на стойност $ 145 млн., съобщи в. “Дейли мейл”. Огромната сграда е с площ от 115 000 кв.м. Строежът продължи 15 г. В много държави сциентологията

Американски сенатор беше тежко ранен от сина си, който се самоуби

Сенаторът от американския щат Вирджиния Крейг Дидс е в критично състояние в болница, след като собственият му син го нападнал и ранил с нож, предаде ИТАР-ТАСС. Трагедията се разиграла в дома на сенатора. По данни на полицията 21-годишният Остин Дидс нападнал баща си с ножа, а после се прострелял и починал от раните си преди да пристигне Бърза помощ. Сенаторът бил откаран в медицинския център на университета на щата Вирджиния с вертолет, посочва БТА. Засега подробности за кървавата драма не се съобщава.Губернаторът на щата Вирджиния Робърт Макдо...

Осъдиха бивш служител на НАТО на седем години затвор

/КРОСС/ Бивш служител на НАТО, работил в американската военна база Рамщайн в Германия, беше осъден на 7 години затвор за шпионаж, предаде Франс прес. Шейсет и една годишният мъж, представен в медиите само като Манфред К., проникнал през март 2012 г. в сървър с поверителни сведения на базата, които прехвърлил в достъпна за всеки система. Освен това той записал данните на флашка. Осъденият се опитал да продаде после данните на чужди тайни служби и затова бил обвинен в предателство към родината. Данните, които се оказали в ръцете на Манфред К., щели да позволят на вражеска страна да има достъп до тайната мрежа на алианса.

Амнести сочи с пръст България заради бежанците

Правозащитната организация Амнести интернешънъл призова България да действа спешно за подобряване на „нечовешкото” положение на бежанците, настанени в лагер близо до границата с Турция, където стотина от тях заплашили да обявят гладна стачка.Около 1000 лица търсещи убежище, по-голямата част от тях избягали от войните в Афганистан и Сирия, са струпани в Харманли беззащитни пред наближаващата зима, посочва организацията. Според Амнести лагерът се състои от метални контейнери, палатки и само една сграда, която е през разпадане. Българските власти ...

Украйна е близо до споразумение с ЕС за доставки на природен газ

Украйна е близо до сключване на споразумение с Европейския съюз, което би позволило страната да получава големи количества природен газ и по този начин да съкрати зависимостта си от внос на суровината от Русия, съобщава Wall Street Journal Europe.

Извеждат химическото оръжие на Сирия до 1 март 2014-а

Целият арсенал от химическо оръжие на Сирия трябва да бъде изведен от страната до 1 март 2014 г., съобщиха от Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО). В решението са залегнали детайлните изисквания, свързани с унищожаването на химическия арсенал на Сирия и на мощностите, в които е произведен. Този документ е разработен на основата на подробния план, приет в петък от Изпълнителния съвет на ОЗХО, посочва БГНЕС. В решението също така се отбелязва, че мощностите за производство на химическо оръжие трябва да бъдат унищожени до 15 март ...

Благоево и Дряновец си искат ЦДГ-тата, съветниците обаче гласуваха закриване

Кметовете на Благоево и Дряновец участваха в съвместното заседание на комисиите по образование и социална политика, на което се обсъждаше. Момчил Мизурски и Христинка Колева опитаха да защитят съществуването на детските градини в населените места, които управляват, но неуспешно. По-настойчив бе Мизурски, който предложи ЦДГ“Георги Димитров“ в Благоево да се превърна в полудневна група с една учителка и половин щат за лелка. Общинският кмет Денчо Бояджиев обаче обясни, че това ...

Лоши новини от Франция

Безработицата е рекордно висока, индустрията е слабо конкурентна, а социалната система се задъхва

Женски бой в „Биг Брадър“

Ели Владкова и Русата Златка се сбиха пред погледите на съквартирантите си в „Биг Брадър". Това беше финалът на тяхната мисия - да се карат жестоко.

От успешното изпълнение зависеше бюджета в първата седмица от престоя в Къщата. 

Тази вечер зрителите на Нова тв видяха как Ели заля в лицето Златка, а тя пък от своя страна й отвърна с удар в бр Ели Владкова и Русата Златка се сбиха пред погледите на съквартирантите си в „Биг Брадър". Това беше финалът на тяхната мисия - да се карат жестоко. От успешното изпълнение зависеше бюджета в първата седмица от престоя в Къщата. Тази вечер зрителите на Нова тв видяха как Ели заля в лицето Златка, а тя пък от своя страна й отвърна с удар в бр

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване