Орален контрацептив води до глаукома

В проучването са участвали 3406 жени от САЩ

Комисията за конфискация се захваща с Христо Бисеров

Христо Бисеров

Комисията за конфискация на незаконно придобитото имущество започва днес разследване на владенията на скандално оттеглилия се депутат на ДПС Христо Бисеров.

Това обяви вчера самият председател на комисията Пламен Георгиев.

Проучването по случая „Бисеров“ ще се извърши от състав, в който ще участват юристи и икономисти. Те ще трябва да установят законността на приходите на Бисеров през последните десет години.

Подобен екип се събира, когато има данни за пране на пари, уточни вчера Георгиев.

Това е първият път, в който комисията ще се събере, заедно с разследващите прокурори. Очаква се, че на днешното заседание членовете ще набележат план, по който ще разследват Христо Бисеров.

Миналата седмица срещу бившия заместник-председател на Народното събрание бяха повдигнати обвинения за укриване на банкови сметки в Швейцария. Той остана на свобода срещу парична гаранция в размер на 25 000 лв.

Статията "Комисията за конфискация се захваща с Христо Бисеров" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Един хит – цял живот звезда

Знаменитостите, които са известни с една единствена роля в Холивуд

    


Разбилият се в Казан самолет е паднал вертикално

Катастрофа с доскорошен самолет на България ер причини смъртта на 50 души в Казан. Снимка: РИА Новости

Самолетът на авиокомпания „Татарстан“, който в неделя се разби на летището в руския град Казан, е паднал вертикално, почти под ъгъл от 90 градуса.

Това сочат записите от камерите на летищата. Автентичността на видео-то бе потвърдена вчера от експерти, разследващи причините за катастрофата.

В понеделник бяха намерени и двете черни кутии на самолета, но проверката установи, че те са повредени.

Специалистите са единодушни, че най-вероятната причина за инцидента е техническа неизправност на самолета. Те обаче нямат общо становище по въпроса дали възрастта и амортизацията на машината са допринесли за катастрофата.

OFFNews припомня, че преди да бъде закупен от „Татарстан“, „Боинг 737“ е принадлежал на още седем авиокомпании, като последната от тях е била българската „България Ер“.

Старата машина на българския превозвач се разби в неделя на летището в Казан и всички 50 души на борда му загинаха.

Статията "Разбилият се в Казан самолет е паднал вертикално" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Споразумение от $13 млрд. на JPMorgan Chase с властите на САЩ

Разговорите имаха за цел да се регулират претенциите към банката за нейната дейност преди кризисната

Липсва ни нужната закваска, с която да възкресим България

Студентите не са виновни и окупацията, и за края й, смята проф. Слатински

    


Китайски суперкомпютър чупи рекорди

Китайският суперкомпютър "Тянхе-2" установи нов световен рекорд за производителност, съобщава Синхуа.

До 12° максимална температура днес

Днес видимостта ще се подобрява в следобедните часове. Над останалата част от страната облачността ще е предимно значителна. В източните райони ще духа слаб югоизточен вятър. Минимални температури между 0° и 5°, по Черноморието 6°-8°, максимални в повечето места между 7° и 12°. В София минимална около 1°, максимална около 8°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Анна Дякова, дежурен синоптик. Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури 11° и 13°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 13°-14°. Над планините ще има разкъсана, след обяд значителна облачно...

Уж бяхме най-гостоприемните, а защо е омразата?

Най-интересните теми от прегледа на печата на 19 ноември

    

Французите искат нов "Парк де Пренс"

Невероятно, но факт - французите нямат нищо против нов "Парк де Пренс", 20 години след оригинала. Във вторник "петлите" приемат Украйна в бараж за мондиала с пасив 0:2 от мача в Киев.
"Никой никога не го е правил - започва анализа си вестник "Екип". - След 0:2 европейски тим не е обръщал плейофен дуел."
В анкета на авторитетното издание 62 % не в Невероятно, но факт - французите нямат нищо против нов "Парк де Пренс", 20 години след оригинала. Във вторник "петлите" приемат Украйна в бараж за мондиала с пасив 0:2 от мача в Киев. "Никой никога не го е правил - започва анализа си вестник "Екип". - След 0:2 европейски тим не е обръщал плейофен дуел." В анкета на авторитетното издание 62 % не в

Бюречета с патладжан

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

9-ма загиват в наводнения в Сардиния

Един полицай е загинал, а трима негови клиенти са ранени

И Белгия не иска арсенала на Башар Асад

Белият дом пък продължава да търси страна

Повелителите на въздуха идват

Акробатика, танци и театър в спиращо дъха шоу - на 12 и 13 април 2014 г. в зала 1 на НДК Cirque Eloize ще очарова българската публика с представлението си iD. 
Това е най-популярният спектакъл на цирка, който има 10 оригинални продукции и е представил над 4000 шоута в 440 града в 40 държави.
iD комбинира цирково изкуство с шеметни танци, а Акробатика, танци и театър в спиращо дъха шоу - на 12 и 13 април 2014 г. в зала 1 на НДК Cirque Eloize ще очарова българската публика с представлението си iD. Това е най-популярният спектакъл на цирка, който има 10 оригинални продукции и е представил над 4000 шоута в 440 града в 40 държави. iD комбинира цирково изкуство с шеметни танци, а

Религиозен календар за 19 ноември

Св. прор. Авдий. Св. мчк Варлаам 
 Св. прор. Авдий служил при двора на израилските царе. Твърде богобоязлив, когато целият Израил отстъпил от Бога и започнал да се покланя на Ваал, той тайно служел на истинския Бог на отците си. Беззаконната Йезавел изтребвала пророците господни, но Авдий скрил сто пророци в две пещери и ги хранил по време на глад Св. прор. Авдий. Св. мчк Варлаам Св. прор. Авдий служил при двора на израилските царе. Твърде богобоязлив, когато целият Израил отстъпил от Бога и започнал да се покланя на Ваал, той тайно служел на истинския Бог на отците си. Беззаконната Йезавел изтребвала пророците господни, но Авдий скрил сто пророци в две пещери и ги хранил по време на глад

В Колумбия заловиха над два тона кокаин

Колумбийската полиция е заловила 2,3 тона кокаин в рамките на 9 проведени операции на територията на страната.

Приключението DENIM

Може би заради своята практичност и универсалност, а може би защото джинсите и денимът не са просто мода или дреха, а култ. В този толкова обикновен плат има нещо добронамерено, домашно и удобно. Присъствието му може да е само лек намек да се подберат няколко предмета в цвят и текстура - мебел, килим, лампа, тапет. Може би заради своята практичност и универсалност, а може би защото джинсите и денимът не са просто мода или дреха, а култ. В този толкова обикновен плат има нещо добронамерено, домашно и удобно. Присъствието му може да е само лек намек да се подберат няколко предмета в цвят и текстура - мебел, килим, лампа, тапет.

Британец и французин арестувани в Пунтланд за шпионаж

Властите на полуавтономния район Пунтланд в Сомалия заявиха, че са арестували за шпионаж един французин и един британец, които са влезли на тяхна територия, представяйки се за служители на неправителствена организация.

Петролът поевтиня до 93,03 долара за барел

Цените на петрола на международните пазари се понижиха на фона на новините от Саудитска Арабия и САЩ, свидетелстващи за пренасищане на пазара на горива.

Бракониери гърмят по монах, мислят го за глиган

Монах, послушник от манастира “Благовещение” край кюстендилското село Копиловци, бе прострелян с пушка от бракониери, които полицията издирва. Това съобщи игуменът на светата обител архимандрит Касиян.
Инцидентът станал към 18,30 ч в неделя. По тъмно 38-годишният монах Младен Иванов прибирал кравите в манастирските обори в района на село... Монах, послушник от манастира “Благовещение” край кюстендилското село Копиловци, бе прострелян с пушка от бракониери, които полицията издирва. Това съобщи игуменът на светата обител архимандрит Касиян. Инцидентът станал към 18,30 ч в неделя. По тъмно 38-годишният монах Младен Иванов прибирал кравите в манастирските обори в района на село...

Най-малко 24 ученика в САЩ натровени с въглероден окис

Най-малко 24 ученика в САЩ бяха хоспитализирани заради отравяне с въглероден окис, съобщава интернет порталът Boston.com.

Бомба уби 7 деца в Афганистан

7 деца загинаха, след като бомба избухна в афганистанската провинция Пактика, съобщава Ройтерс.

E-vestnik стигна 33 000 харесвания във Фейсбук без реклама. И има нужда от подкрепа

Днес e-vestnik стигна 33 000 харесвания във Фейсбук, над два пъти повече, отколкото на страницата „Протестна мрежа”, и малко по-малко от „NOрешарски”.

Противно на клеветите на някои запалянковци по „Оставка!”, резервираната позиция на e-vestnik към протестите не се дължи на някаква близост с властта или Пеевски. Който е редовен читател, знае. Тия които прехвърчат и виждат тук-там споделен някой линк, някое заглавие, са запалянковци, които си правят повърхности заключения. Както са повърхностни и разбиранията им за политиката въобще.

Истината е, че e-vestnik продължаваме да го правим двама души, с помощта на малък кръг външни автори, които пишат без хонорар. Оцеляваме без никакво финансиране и външна помощ. Имаме незначителни приходи от реклама, които не покриват всички разходи. И сме благодарни на читатели, които пращат дарения (виж тук). Използваме случая да благодарим на редовните ни дарители Нели Вълкова от Великобритания и Гюркан Садула от Момчилград. И на неколцина други, не толкова редовни дарители. Въпреки политическата истерия в момента, мнозина разбират добре позицията на e-vestnik.

Да не подкрепяш протестите днес е трудна позиция за един журналист. Неконюнктурна. Като се изключат вестниците на Пеевски, които се занимават с пропаганда и манипулации, повечето останали медии подкрепят протестите и дават преимуществено гледните точки на хора, които са против правителството, а някои правят и откровена пропаганда против него.

Онези, които се изказват критично за протестите, са заклеймявани като ретроградни, обслужващи мафията и олигархията и ги включват в разни списъци на врагове на народа. Мирише на несвобода и на едни методи от 30-40-те години в Германия и от 20-те до 80-те години в СССР.

Точно поради тези причини в e-vestnik сме скептични към протестите. Защото алтернативата е съмнителна. Има отчетливи белези на нещо недобро. И едно издание по правило не трябва да заема страна в политическото противопоставяне, колкото и да им се иска на политическите запалянковци.

Така че, който не е доволен от e-vestnik – има достатъчно издания, които са като стенвестници на революцията. Които обясняват, че студентите били като възрожденците, изпадат във възторг от окупации и т. н. В e-vestnik смятаме, че ние не се освобождаваме от турско робство, живеем в началото на 21 век, няма нужда от революции. От февруари до сега в България е перманентна революция.

А никой не иска да инвестира в страна, в която има революции.Данните за чуждите инвестиции са показателни – те непрекъснато намаляват. Държавата затъва, без никакви изгледи за разбирателство и спокойствие. В Западна Европа леви и десни партии се разбират, правят дори коалиции (виж тук). Тук истерията е на най-високи октави и ни залива всеки ден от телевизионните студии.

Позволяваме си да не споделяме тази истерия.

Васко Иванов-Декстър написал музиката за откриването на най-високата сграда в света

Прибира се в България от Дубай, защото там е стигнал върха в кариерата си и нагоре няма повече накъде да върви. Звучи почти невероятно, но точно това се случва с Васко Иванов - Декстър.
През 2010 г. с неговата музика е открита най-високата сграда в света “Бурдж Халифа”. Грандиозното събитие се предава по Си Ен Ен и 2 милиарда души стават свидетели Прибира се в България от Дубай, защото там е стигнал върха в кариерата си и нагоре няма повече накъде да върви. Звучи почти невероятно, но точно това се случва с Васко Иванов - Декстър. През 2010 г. с неговата музика е открита най-високата сграда в света “Бурдж Халифа”. Грандиозното събитие се предава по Си Ен Ен и 2 милиарда души стават свидетели

Бунт срещу владици, ДАНС обучава агенти за хакери

Плодовитостта на българите намаляла наполовина за 20 години

За патрулите и контрапатрулите из вечерна София


- Кой ви даде право да патрулирате? - пита блогърът Асен Генов.
- А на вас кой ви даде право да ме проверявате? - отвръща му с въпрос националистът Боян Расате.

Двамата се засичат пред Централните хали в София. Обикаляли са близо два часа района между ул. "Пиротска" и Лъвов мост. Расате – с около 15 души, "за да пази гражданския ред". Генов – с група съмишленици, решили да проверят кой и защо патрулира из София.

Вечерен патрул

"Показваме присъствие, пазим...

Окупацията на СУ падна, студенти готвят протести

“Ранобудните студенти” свалиха окупацията на Софийския университет и замислят протести извън Алма матер. Подкрепящите ги преподаватели ги поздравиха, че се възстановява учебният процес. 
“След няколко часа дебати се взе решение да поканим нашите колеги в окупирания университет да възобновят своите лекции, ако желаят. Това не означава падане на оку “Ранобудните студенти” свалиха окупацията на Софийския университет и замислят протести извън Алма матер. Подкрепящите ги преподаватели ги поздравиха, че се възстановява учебният процес. “След няколко часа дебати се взе решение да поканим нашите колеги в окупирания университет да възобновят своите лекции, ако желаят. Това не означава падане на оку

Повече от 20 000 домове във Финландия без ток от неделя

Повече от 20 000 домакинства във Финландия и до момента са без ток, след като урагана, засегнал страната в неделя, прекъсна електрозахранването.

Дерек Чисора може да се бие с Кубрат Пулев, твърди "Дейли мейл"


Британецът Дерек Чисора може да бъде следващият съперник на българския боксьор Кубрат Пулев, твърди английският вестник "Дейли мейл".

29-годишният Чисора ще защитава шампионския си колан на Европейския боксов съвет (EBU) на 30 ноември в "Копър Бокс арина" в Лондон срещу италианеца Матео Модуньо. Той наследи титлата от отказалият се от нея Пулев.

Според изданието, при успех той ще срещне българина в решаващ елиминационен двубой, победителят от който ще получи правото да се...

ИПИ: Къде е България в международните класации

Институтът предлага 87 мерки за реформиране на социално-икономическите взаимоотношения в страната

Най-малко 6 жертви на наводнения на остров Сардиния

Най-малко шестима души са станали жертва на наводнения в италианския остров Сардиния. Това съобщи агенция "Анса", уточнявайки, че пороите са отнасяли коли, наводнявали домове и откъсвали пътища.

Италия не успя да победи Нигерия, 2:2 на "Крейвън Котидж"

Италия и Нигерия завършиха наравно 2:2 в контролна среща, играна на стадиона на Фулъм "Крейвън Котидж" в Лондон. Мачът се яви подготовка за Световното първенство и за двата тима, след като в събота и "суперорлите" си осигуриха участие на Мондиала. Двубоят бе по-специален за вратаря Салваторе Сиригу и Анджело Огбона, чиито родители са емигрирали в Италия именно от Нигерия. В същото време пък за Чезаре Прандело мачът бе под номер 50 начело на "скуадра адзура". Мачът започна отлично за Италия и за Джузепе Роси, който вкара първия си гол за национа...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване