Инвеститорите в търговски площи се насочват към Германия

Румъния, Полша, Унгария и Чехия са най-привлекателните опортюнистични пазари

    


Търсят се берачки на ягоди в Испания

Агенцията по заетостта набира кандидати

    


Андреева: „Глътка въздух“ и доверие в здравеопазването в края на 2014 г.

Таня Андреева, Снимка: БГНЕС

„Глътка въздух“ и доверие в системата на здравеопазването ще се усети още в края на 2014 г. Това заяви здравният министър Таня Андреева в кулоарите на Народното събрание.

Системата няма да мине без реформи, които ще бъдат тежки и болезнени за някои групи, но резултатът ще се усети още в края на следващата година, категорична е Андреева.

Самият факт, че правителството успя да намери пари за разплащане в здравеопазването за последните четири месеца на годината по бюджет, правен от ГЕРБ, е доказателство, че имаме механизъм за справяне в кризисни ситуации.

Новите текстове, залегнали в бюджета на Здравната каса за 2014 г., осигуряват плавно разплащане и няма да има трусове в системата, увери Таня Андреева.

Аз можех да предложа и 5 млрд. лева бюджет за НЗОК и дори тогава опозицията щеше да намери аргументи против него. Много е лесно като си в опозиция да предлагаш хиляди неща, когато няма ти да контролираш бюджета, посочи Андреева по повод изразеното от ГЕРН несъгласие с бюджета на Касата.

Никое правителство преди ГЕРБ не си позволи да пипне резерва от 1,4 млрд. лева. Смисълът на тези пари е с тях да се направи реформа. Ако тези пари бяха влезли в лечебните заведения, сега нямаше почти 20% от тях да са пред фалит и лекарите и медицинските сестри да получават унизително ниски заплати, категорична е Андреева.

Статията "Андреева: „Глътка въздух“ и доверие в здравеопазването в края на 2014 г." бе публикувана първо в OFFNews.bg.

„Овча купел” остава без ток

София /КРОСС/ По искане на "Топлофикация София" ЕАД за отстраняване на авария по тръбна мрежа, която е собственост на дружеството, на 27.11.2013 г. за периода от 08.00 до 16.00 ч или до отстраняване на аварията ще бъде спряно електрозахранването за клиентите на "ЧЕЗ Разпределение България" по ул. „Феникс" и ул. "Иван Хаджийски", супермаркет CBA на ул. "Иван Хаджийски"; 149-то СОУ "Иван Хаджийски"; жк "Овча купел" II: бл. 39А, бл. 29Б, бл. 43, бл. 44, бл. 45, бл. 46, бл. 34, бл. 29, бл. 29А, бл. 30, бл. 30А, бл. 31, Болница "Доверие". Информация за прекъсванията на електрозахранването може да бъде получена на денонощната телефонна линия на компанията 0700 100 010 на цената на един градски разговор от територията на цяла България.

Измамен съпруг превръща живота на семейството си в ад

Измамен съпруг в София превръща живота на семейството си в ад. Това е действителна история, която ще покаже в петък документалното риалити "Съдби на кръстопът" по Нова телевизия.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Съпругата е изневерила. Решава да е честна и признава грешката си, което слага началото на жесток Измамен съпруг в София превръща живота на семейството си в ад. Това е действителна история, която ще покаже в петък документалното риалити "Съдби на кръстопът" по Нова телевизия. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Съпругата е изневерила. Решава да е честна и признава грешката си, което слага началото на жесток

Измамен съпруг въвежда военно положение у дома

Измамен съпруг в София превръща живота на семейството си в ад. Това е действителна история, която ще покаже в петък документалното риалити Измамен съпруг в София превръща живота на семейството си в ад. Това е действителна история, която ще покаже в петък документалното риалити "Съдби на кръстопът" по Нова телевизия. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Съпругата е изневерила. Решава да е честна и признава грешката си, което слага началото на жесток

Седмица на мъжкото репродуктивно здраве в АГ Център "Димитров"

По последни данни женският и мъжкият стерилитет държат равни позиции сред двойките с репродуктивни проблеми.

Германия въвежда тол такса за нерегистрирани в страната автомобили?

Мярката е част от коалиционните споразумения между християндемократите на Ангела Мекрел и социалдемократите

    


Роналдо изпревари Меси за трофея „Алфредо ди Стефано“

Португалецът Кристиано Роналдо триумфира с отличието „Алфредо ди Стефано“, като събра 32 точки, След него се нареди трикратния победител в анкета Лео Меси с 26 точки, а трети остана Андрес Иниеста с 11 пункта.

Полезни ли са вампирите за България?

Според проф. Николай Овчаров по нашите земи е имало странни обичаи, които днес са интересни за западното общество

МВР отчете рязък спад на незаконно влезлите у нас

За последните две седмици рязко е намалял броят на незаконно преминалите през българската граница, съобщи заместник-министърът на вътрешните работи Васил Маринов по време на кръгла маса във Велинград. Маринов съобщи, че средно около 60 души дневно преминават през граничната бразда, но е регистриран ден, в който само 4 човека са успели да прекосят "зелената" граница. Нелегалното преминаване през границата е престъпление и вече срещу 1600 нарушители са заведени дела, посочи Маринов. Той отбеляза, че след предприетите мерки, каналджиите от Турция са изместили пътя си към Малко Търново и Резово, което поставя под риск живота и здравето на имигрантите заради изтощителните им преходи. Председателят на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев съобщи, че 4 млн. евро от очакваната европейска помощ в размер на около 6 910 000 евро ще бъдат изразходвани за доизграждане на центровете за чужденци в Харманли, "Военна рампа" и "Враждебна".

Украйна призна: Русия е причината за отказа ни за ЕС

Русия стои в основата на решението на Украйна да отложи подписването на Споразумението за асоцииране с ЕС.
Това заяви днес украинският премиер Николай Азаров, цитиран от АФП.
"Русия предложи да отложим подписването и да започнем преговори", заяви Азаров.  
Русия стои в основата на решението на Украйна да отложи подписването на Русия стои в основата на решението на Украйна да отложи подписването на Споразумението за асоцииране с ЕС. Това заяви днес украинският премиер Николай Азаров, цитиран от АФП. "Русия предложи да отложим подписването и да започнем преговори", заяви Азаров. Русия стои в основата на решението на Украйна да отложи подписването на

Вестник "Монд": Политическата безизходица в България може да продължи дълго

Политическата безизходица в България може да продължи дълго, защото никой не изглежда готов да промени коренно ситуацията, пише вестник "Монд" в репортаж от София на специалния си пратеник Ален Сал. Според него след месеци на протести България е в ситуация на блокада. Лозунгът "Оставка!" беше навсякъде из страната през летните месеци, но изглежда е недостатъчен след месеци на конфликти. Организаторите на протестното движение обаче държат и на друго свое искане - да се предприеме операция "Чисти ръце" срещу корупцията, която е туморът на българското общество и на българската политика, посочва специалният пратеник на "Монд". Журналистът е интервюирал участници в протестите срещу и против правителството, блогъри, преподаватели по политически науки, български политици като Илиана Йотова и Радан Кънев и социолози. Журналистът отбелязва, че на изборите през май партия ГЕРБ е победила, но никой не е поискал да се коалира с нея и така се е стигнало до правителството на Пламен Орешарски. За кабинета нещата са ясни, протестите са подкрепяни от десницата и дори пресата и телевизиите, близки до БСП и ДПС, подеха слуховете, че протестиращите са платени - честа практика в България, също както и купуването на гласове, посочва журналистът от "Монд". Организаторите на протестите пък се затрудняват да отговорят на тези обвинения. В статията се цитира мнението на Радан Кънев, че корупцията е присъща на много сектори. В публикацията е цитирана и директорката на социологическата агенция "Алфа рисърч" Боряна Димитрова, според която протестното движение е пропуснало възможност, като е насочило вниманието си върху фигурата на Делян Пеевски, но на село не всеки познава Пеевски. Според Димитрова протестното движение трябваше да посочи, че хора като Делян Пеевски има във всяко малко градче.

Аварии във водопровода на две места в Кюстендил

Екипи на "Кюстендилска вода" извършват аварийни ремонти в два района в града: - авариен ремонт по ул."Архимандрит Зиновий"; - авариен ремонт в кв."Герена", на кръстовището на ул."Цар Борис I" и ул."Цар Самуил". До отстраняване на авариите ще бъде нарушено водоподаването, съобщават от "Кюстендилска вода".    ...

ЕС натиска САЩ по въпроса за защита на личните данни

За ЕС защитата на личните данни е основно право

Варненци се готвят за голямото еднодневно пазаруване на 29 ноември в акцията Черен петък

Може ли само един ден да събере всички възможни отстъпки и то под един покрив? Абмициозният отговор на този въпрос е първата в България масова еднодневна кампания Черен петък (Black Friday), организирана от най-големия варненски търговски център Grand Mall.

Фиксинг на БНБ за вторник, 26 ноември

Валутните курсове на БНБ за 26 ноември в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. утре, са:   ...

Фиксинг на БНБ за вторник, 26 ноември

Валутните курсове на БНБ за 26 ноември в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. утре, са:   ...

Украинският премиер призна: Русия е причината за отказа ни за ЕС

Русия стои в основата на решението на Украйна да отложи подписването на Споразумението за асоцииране с ЕС.
Това заяви днес украинският премиер Николай Азаров, цитиран от АФП.
Русия стои в основата на решението на Украйна да отложи подписването на Споразумението за асоцииране с ЕС. Това заяви днес украинският премиер Николай Азаров, цитиран от АФП. "Русия предложи да отложим подписването и да започнем преговори", заяви Азаров. Русия стои в основата на решението на Украйна да отложи подписването на

Джоли подари остров на Брад Пит за $12 млн.

Анджелина Джоли засвидетелства голямата си любов към Брад Пит, подарявайки му остров във формата на сърце. Този мил жест й струвал 12.2 милиона долара.

Обезщетения на стойност 65 млрд. долара грозят бразилски банки

Става въпрос за искове относно загуби, свързани с правителствени програми, приети за обуздаването на хиперинфлацията в миналото

    


Денят в снимки

Танци на пилон в Аржентина и мажоретки на мач в Канада

    


Русия унищожи 77% от химическия си арсенал

/КРОСС/ Русия е унищожила около 77% от своя арсенал от химическия оръжия към този момент, съобщи представителят на държавната комисия по химическо разоръжаване Михаил Бабич, цитиран от „РИА Новости". Съгласно договореностите всички химически оръжия в света трябваше да бъдат унищожени до 2012 година, но Русия и САЩ не успяха и срокът бе удължен до 31 декември 2015 година. Бабич гарантира, че на територията на Русия ще бъдат унищожени на сто процента всички химически оръжия не толкова заради международните задължения, а за да се гарантира безопасността на руските граждани.  

Русия е унищожи 77% от химическия си арсенал

/КРОСС/ Русия е унищожила около 77% от своя арсенал от химическия оръжия към този момент, съобщи представителят на държавната комисия по химическо разоръжаване Михаил Бабич, цитиран от „РИА Новости". Съгласно договореностите всички химически оръжия в света трябваше да бъдат унищожени до 2012 година, но Русия и САЩ не успяха и срокът бе удължен до 31 декември 2015 година. Бабич гарантира, че на територията на Русия ще бъдат унищожени на сто процента всички химически оръжия не толкова заради международните задължения, а за да се гарантира безопасността на руските граждани.  

Жени не се вълнува от забежките на Тачо

Освен ангажиментите си към собствената си модна агенция ДВизаж" и предаването, Жени сложи под мишница още дини. Започна вокални репетиции, за да пее на сцената на ДМузикална академия" и стана много трудна за намиране. В петък вечерта изпълни заедно с Етиен Леви песента на "Диана Експрес" - "Наследство". Заради многото й задачи, а и се беше разболял Освен ангажиментите си към собствената си модна агенция ДВизаж" и предаването, Жени сложи под мишница още дини. Започна вокални репетиции, за да пее на сцената на ДМузикална академия" и стана много трудна за намиране. В петък вечерта изпълни заедно с Етиен Леви песента на "Диана Експрес" - "Наследство". Заради многото й задачи, а и се беше разболял

Държавни предприятия и икономически растеж

Най-интересното от света на бизнеса през погледа на редакторите на Investor.bg

    


Сеп Блатер след случката с Бетис: Време е за по-тежки санкции спрямо расизма

Президентът на ФИФА Йозеф Блатер осъди поведението на феновете на Бетис, които грубо обиждаха своя футболист Паулао след изгонването му при загубата от Севиля с 0:4 през уикенда. Група фенове на „зелено-белите“ попаднаха за кратко в телевизионните обективи, които показаха как привържениците използват маймунски крясъци по адрес на бразилеца, който не издържа и заплака при излизането си от терена. Главният съдия на мача Хавиер Естрада обаче забеляза случващото се и го описа в доклада си за двубоя от 14-ия кръг на Примера дивисион. „Отвратен съм д...

Михалевски: От ГЕРБ да спрат с истерията по темата еврофондове

/КРОСС/ Проблемът, който съществува в момента, е наследен благодарение на не много ясната позиция, която са заели органите, които са управлявали ОП „Околна среда" и цялото управление по европейските фондове в периода 2012 - началото на 2013г. Това заяви в отговор на отправените по-рано от ГЕРБ обвинения за проблеми с европейските проекти зам. - председателят на ПГ на Коалиция за България и председател на Комисията по регионална политика и местно самоуправление Димчо Михалевски. Той допълни, че обвиненията, че нищо не е предприето досега по този казус, не са верни. „В момента се извършват конкретни действия, получени са конкретните точки, които се очаква да извършим, като коригиращи действия. Аз считам, че рискът да се наложат финансови корекции и това да повлияе на общото усвояване на средства, предвид на загуба на средства от ЕС, е абсолютно минимален", каза още депутатът. „Ще помоля колегите от ГЕРБ да спрат със спекулациите и с истерията по темата еврофондове по две причини: първата е, че всичко това, което решава в момента правителството, е резултат от управлението на европейските фондове при предходното правителство и второ, че не е в интерес на България това да става поле на спекулация и то с неверни твърдения", допълни Михалевски

За втори път съдът спря незаконосъобразните действия на МРР, заяви Таня Христова

От пресцентъра на Община Габрово разпространиха официалната позиция на институцията във връзка със ситуацията с "ВиК" ООД: "Габровският Окръжен съд спря производството по вписване в Търговския регистър на новия управител на ВиК – Габрово, избран с решение на извънредното общо събрание на съдружниците от 21 ноември 2013 г., свикано от Министерството на регионалното развитие. Съдът прие, че между Община Габрово и „ВиК“ ООД – Габрово е налице спор за законосъобразността на взетите решения на общото събрание от 21 ноември и с оглед наличието на вис...

Приеха бюджета за ДОО на второ четене*

Народното събрание (НС) прие на второ четене законопроекта за бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО). Промените бяха приети с 94 гласа...

ЕС отхвърли предложение на Израел за селищата в окупираните тритории


Европейският съюз отхвърли израелско предложение относно насоките, които ще забранят на европейски държави да си сътрудничат финансово с еврейски организации на Западния бряг, каза израелски дипломат, цитиран от "Ройтерс".

Премиерът Бенямин Нетаняху проведе извънредна среща на кабинета в понеделник, само няколко дена преди решението на Израел дали да участва във финансиран от ЕС научен проект, за който ще трябва да признае европейските насоки.

"Компромисното решение, което...

Кметът на кв. "Калкас": Няма незаконни сметища в квартала, както обявиха по Нова телевизия

Кметът на пернишкия квартал "Калкас" Надя Павлова заяви пред ZaPernik.com, че няма незаконни сметища в населеното място.

Това каза тя в отговор на новина изпратена до сутрешния блок на Нова телевизия.

"В пернишките квартали „Караманица” и „Калкас” гората се превръща в сметище.", гласи текста към снимки изпратени от зрител на телевизията.Продължава

Приеха бюджета за ДОО на второ четене

Народното събрание (НС) прие на второ четене законопроекта за бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО). Промените бяха приети с 94 гласа...

Стара липа падна върху сграда във Видин

Стара липа падна върху сграда в центъра на Видин. Няма пострадали при инцидента, но са нанесени материални щети нa покрива, потвърдиха от общината в областния център. 

Причината за инцидента е силният вятър късно вечерта в понеделник, смятат експертите от „Гражданска защита Стара липа падна върху сграда в центъра на Видин. Няма пострадали при инцидента, но са нанесени материални щети нa покрива, потвърдиха от общината в областния център. Причината за инцидента е силният вятър късно вечерта в понеделник, смятат експертите от „Гражданска защита". Покривът на сградата е напълно унищожен. Сградата е частна

Чобанов: Основна задача е възстановяване на икономическия растеж

Едни от най-неотложните стабилизационни мерки, предприети през първите месеци от мандата на правителството, са тези за възстановяването на икономиката и подобряването на бизнес средата чрез завръщането на държавата на позицията на коректен и предсказуем партньор на бизнеса. Това каза министърът на финансите Петър Чобанов в първия ден на Младежкия икономически форум "Стартирай бизнес в България", организиран от Студентския съвет при Университета за национално и световно стопанство, съобщиха от финансовото министерство. Чобанов подчерта още, че о...

Обезщетението за отглеждане на малко дете през втората година става 340 лева

Парламентът замрази възрастта и осигурителния стаж за пенсиониране на достигнатите нива от 2013 г. Това решиха депутатите, които приеха окончателно на второ четене законопроекта за бюджета на държавното обществено осигуряване за следващата година.

Неограничаваният капитализъм е новата тирания, предупреди папата

Франциск призова за обновление в Римокатолическата църква

Пет диети, които непременно трябва да избягвате

С приближаването на празниците Британската диетична асоциация състави списък на диетите на знаменитостите, които е най-добре да се избягват.

Пети диети, които непременно трябва да избягвате

С приближаването на празниците Британската диетична асоциация състави списък на диетите на знаменитостите, които е най-добре да се избягват.

Циганска агитка крещя "Убиец" в Съдебната палата

Група от петдесетина цигани отново се бяха събрали в Съдебната палата, за да покажат омразата си и да искат справедливост за убития 16-годишен Велин Стоянов от охранителя Петко Еленков.

Езеро в Босна изчезна за една нощ

Езеро изчезна в Босна, предизвиквайки паника сред местните жители, предаде Асошиейтед прес.
Във водоема, в който преди се е ловяло риба, сега има бездна с ширина 50 метра и дълбочина 30 метра. Потъването на земните пластове е довело и до поглъщане на водата, рибата и дърветата наоколо.
"Бях тук само ден преди това да се случи, пиейки Езеро изчезна в Босна, предизвиквайки паника сред местните жители, предаде Асошиейтед прес. Във водоема, в който преди се е ловяло риба, сега има бездна с ширина 50 метра и дълбочина 30 метра. Потъването на земните пластове е довело и до поглъщане на водата, рибата и дърветата наоколо. "Бях тук само ден преди това да се случи, пиейки

За какво съжаляват мъжете и жените по отношение на секса

Мъжете и жените съжаляват за различни неща по отношение на секса

Обявата за органите на Алекс - PR кампания. За жалост той наистина е болен

Обявата в еBay на 14-годишния Александър, в която той обяви, че продава органите си, се оказа част от рекламна кампания за популяризирането на проблема на хора болни от мускулна дистрофия. Трогателната история обиколи мрежата и натъжи много читетели. Малко по-късно тя беше свалена от eBay, а организаторите на кампанията разпространиха видео ...

НАТО започна най-голямото учение по кибер сигурност

НАТО започна в Естония най-голямото по рода си учение по кибер сигурност, чиято цел е предотвратяване на масивни и едновременни кибер атаки срещу държавите-членки и техните партньори, предаде БГНЕС. "Кибер атаките са ежедневна реалност и са все по-усъвършенствани и сложни", заяви в комюнике заместник генералният секретар за предизвикателствата към сигурността Джейми Шеа. "НАТО трябва да се справи с тази развиваща се заплаха", допълни той. Около 400 експерти по информационни технологии, юристи и представители на правителствата участват в учението с кодово име "Кибер коалиция 2013", което ще продължи три дни. В него участват общо над 30 европейски страни. Кибер отбраната е част от четирите приоритетни сектори, определени от върховния представител на ЕС по външната политика и сигу...

Супер тяло на България 2013

За трета поредна година модна агенция Winners Models Bulgariа се впусна в търсене на „Супер тяло на България”. Претендентките ще се представят на 28.11.2013 год. точно в полунощ в клуб Мега Денс Център. Част от журито, което ще прецежда най-красивите тела ще бъдат Цецо Елвиса и писателката Мариела Нейкова, вицерепубликанския шампион за 2011г. Аксиния, Любо Ганев, както и футболист от националния отбор по футбол и други представители на хайлайфа. Между туровете на конкурса, публиката може да се наслади на танцовите изпълнения. Началният час е 00:00.

Борисов във Фейсбук: Орешарски отново се пробва да се измъкне през “задния вход” за АЕЦ "Козлодуй"

За пореден път управляващите се опитаха с лъжи да прикрият собствената си неадекватност. Орешарски отново се пробва да се измъкне през “задния вход” като каза, че подготовката за 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй” е стартирана от нас, а те само продължавали. Ние не ги критикуваме затова, че продължават, а за начина, по който се канят да го направят без конкурс. Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Фейсбук. През юли 2011 г. беше подписано споразумение между БЕХ и “Уестингхаус“ за сътрудничество по удължаване на живота на V и VІ блок. Малко преди това такъв меморандум беше подписан и с френската компания “Арева“. Още тогава казах, че имайки “Уестингхаус“, имайки “Арева“, както и наследен договор с рускат...

Пускат Бийбър в хотел само срещу декларация за благоприличие

Джъстин Бийбър е бил принуден да подпише декларация, че ще се държи прилично, преди да отседне в новозеландски хотел, пише вестник "Дейли стар". Бийбър бил принуден да подпише декларацията, след като не могъл да намери друг хотел в града, който да отговаря на изискванията за сигурност на неговите телохранители. На канадския изпълнител му било забранено да води момичета в апартамента в хотел "Лангам" в град Окланд. Нощувката там струва 1000 британски лири. Бийбър не трябвало и да пирува със свои гости в банкетната зала на изискания хотелски комплекс. Ако нарушал правилата, 19-годишният певец щял да бъде изгонен от "Лангам". Целта нa управата била да не се допускат диви партита, които биха могли да нарушат спокойствието на останалите клиенти. Новозеландците държали да не се повторят не...

Прокуратурата разследва два случая на насилие и блудство в интерната в Стралджа

/КРОСС/ Ден, след като стана ясно, че шефката на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева е препоръчала на образователния министър Анелия Клисарова интернатът в Стралджа да бъде закрит заради множество инциденти, свързани с насилие, от прокуратурата обявиха, че са образували две разследвания.Районният обвинител на Ямбол Дойчин Дойчев съобщи пред БНР, че колегите му работят по два сигнала за побой и блудствени действия в интерната. Той прогнозира, че до месец би трябвало да има повдигнати обвинения."До края на годината, мисля че трябва да стане. Сега, като се разпитат пак пострадалите лица и за този случай, и за блудствените действия, за насилие на по-големите ученици към по-малките. Трудно се работи, защото става въпрос за деца и по-комплицирана е ситуацията", добави прокурор на Ямбол.По думите му "тези дела са само част от цялата картина, но тази процедура по закриването, тя най-вероятно се касае въобще до констатации по цялата нормативна база на Агенцията за закрила на детето". В момента в интерната в Стралджа има 32 момчета на възраст от 12 до 17 години, осъдени основно за кражби, проституция, просия и бягства от дома.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване