Виталий Кличко – от боксовия ринг до протестите в Украйна

Виталий Кличко по време на протестите в Украйна

Световният шампион по бокс Виталий Кличко стана един от лидерите на протестите в Украйна, защитаващи влизането на страната в Европейския съюз.

Кличко сложи край на спортната си кариера през ноември 2005 г. Две години по-късно обаче той отново се завърна професионалното поприще. 

Междувременно боксьорът влезе в политиката, като в момента е сред най-подкрепяните украински политици.

Политическата кариера на Виталий Кличко започва още през 2004 година – по време на Оранжевата революция той застава на страната на кандидат-президента Виктор Янукович, а по-късно става и негов съветник.

Той става председател на партийна коалиция, но не успява да спечели достатъчно гласове, за да влезе в парламента.

През 2008 година Виталий Кличко участва в предсрочните избори за Общински съвет на Киев. Коалицията, на която е лидер, получава 17,97% от гласовете и получава 15 места.

През 2010 г. Кличко създава партия „УДАР“ (Украински демократичен алианс за реформи). Партията му участва на парламентарните избори в Украйна през 2012 година и получава 14% от гласовете и съответно 40 места от всички 450 места във Върховната рада.

В края на октомври боксьорът обяви, че ще се кандидатира на президентските избори през 2015 г. Според експертите той ще бъде основният конкурент на настоящия президент Виктор Янукович. Според социолозите в момента обществената подкрепа за Кличко е по-висока от тази за настоящия президент. Проучванията показват, че ако изборите бяха сега, Кличко би получил 16% от гласовете срещу 14% за Янукович.

Участието на Виталий Кличко в президентската надпревара може да бъде застрашено от внесените в украинския парламент промени, според които за президент не могат да се кандидатират чужди граждани или хора с двойно гражданство, какъвто е случаят на Кличко.

Виталий Кличко е и един от водачите на протестите в Украйна заради замразяването на преговорите за присъединяване към Европейския съюз.

Опозицията обвини правителството за това, че се е поддало на натиска от страна на Русия, която заплаши Украйна с последици за търговията, ако подпише споразумението.

„Ние ще продължим с демонстрациите, докато не бъде подписано Споразумението за асоцииране с ЕС”, заяви Виталий Кличко.

Протестите в Украйна продължават, въпреки уверението на премиера Микола Азаров, че преговорите са спрени само временно.

Кличко се включи и в протестите през юли миналата година срещу обявяването на руския за регионален език в 13 от вскички 27 административни единици в Украйна. По време на протестите боксьорът пострада от сълзотворния газ, използван срещу демонстрантите. Той получи и порезна рана от счупено стъкло.

Статията "Виталий Кличко – от боксовия ринг до протестите в Украйна" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Vivacom със 7% спад на приходите за деветмесечието

За първи път в историята на телекома приходите от мобилни услуги надвишават тези от фиксирани

    


Гласувайте "за" или "против" правилата за директни плащания в земеделската политика на ЕС



Участвайте в играта "Стани евродепутат!", за да научите повече за важните решения на Европейския парламент, които засягат ежедневния ни живот.

Прочетете повече за въпроса, гласуван в онлайн пленарната ни зала, и дайте позицията си "за", "против" и "въздържал се". Всеки месец ще избираме по два въпроса от решенията, гласувани в ЕП, като в края на месеца ще сравняваме тук резултатите между виртуалния и реалния вот в парламента.
--
В периода след 2013 г. Общата...

ЕК опитва да успокои общността за свободното движение на хора

Във Великобритания съпротивата за отварянето на трудовия пазар за българи и румънци расте

    


Обама за Иран: По-малко резки изявления

Сенатът на САЩ ще обсъди нов пакет санкции срещу Иран в началото на декември

Известен пластичен хирург приема пациенти безплатно в Бургас

Известният пластичен хирург д-р Елеан Зънзов от университетската болница "Св. Георги" в Пловдив ще извършва безплатни прегледи и консултации в МБАЛ „Черноморска - Бургас" на 28 ноември, четвъртък от 11.00 до 18.00 часа. Специалистът ще приема пациенти в Хирургичното отделение на болницата, след предварително запазен час на регистратурата на телефон 056/ 707 606. Д-р Елеан Зънзов е специализирал Обща и Пластично-възстановитела и естетична хирургия, главен асистент е към катедрата по пропедевтика на хирургическите болести в МУ - Пловдив. Вече б...

В Банско готвят протести в защита на търговски обекти

Търговци в Банско готвят протести и живи вериги, за да спасят от принудително премахване двайсетина временни търговски обекта, разположени в района на началната станция на кабинковия лифт, съобщи агенция  КРОСС. От няколко дни багери събарят караваните, които години наред предлагат на туристите кафе, закуски и дребни сувенири.До акцията се стигна, след като стана ясно, че разрешителните им са изтекли още през април т.г. Наемателите обаче са категорични, че преди години общината им е позволила да поставят капанчетата си безсрочно. От кметството обясняват, че има промени в общинската наредба за преместваемите обекти, според които се изискват нови разрешителни за търговия. „Уведомили сме всички търговци, че постройките ще бъдат съборени, ако не ги узаконят. Те обаче се ослушваха и...

Данов: Склонен съм да удължа срока за деклариране на незаконен строеж

Възможно е срокът за деклариране в общините на незаконен строеж да бъде удължен с една година. Това заяви министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов, предаде КРОСС. Мярката се отнася до имоти, построени до 25 юли 2003 г., а официалният срок за декларирането изтича днес. Има хора, които не са успели това да направят, за част от тях има обективни причини - не са били в България, не са намерили документи, и затова бих направил такова предложение. Колкото повече отлагаме, всеки път ще има хора, които не са успели, това е проблем и затова трябва да се сложи един срок. Другият вариант е да се смени законът и да се намери начин тези строежи да се узаконят, допълни министърът. Всички хора и фирми, извършили незаконно строителство до 25 юли 2003 г. имаха възможност да подадат заявление...

ЦРУ е вербувало затворници от Гуантанамо

Централното разузнавателно управление на САЩ е вербувало затворници от Гуантанамо в рамките на борбата с тероризма, но програмата за вербовки е дала противоречиви резултати, съобщава днес агенция Асошиейтед прес, предаде БГНЕС. Бивши и действащи официални лица в САЩ разказват, че срещу съгласие да работят за ЦРУ затворниците получавали предсрочно освобождаване, гаранции за безопасност на тях и семействата им и обещание да им се преведат няколко милиона долара. Такива предложения за сътрудничество са били направени на десетки затворници, но само няколко от тях са подписали договор. Споменатата програма е била задействана след терористичните актове на 11 септември 2001 г. и е продължила до 2006 г. Някои от тези затворници наистина са помогнали на ЦРУ за откриването и ликвидиране...

Чарли Шийн дари 25 000 долара на пострадалите във Филипините

Актьорът Чарли Шийн дари 25 000 долара в помощ на пострадалите от смъртоносния тайфун, който удари Филипините по-рано този месец. Парите на Шийн са предназначени да подпомогнат операциите по намирането на изчезнали деца, както и за осигуряването на храна и подслон. Бившата звезда от "Двама мъже и половина" дари сумата на фондация "Preda", която помага на жертвите от бедствието, при което загинаха над 5200 души, а хиляди останаха бездомни, пише БГНЕС. Това е вторият щедър жест на актьора през този месец. На 13 ноември той дари 10 000 долара за деца, страдащи от епилепсия.

България, Сърбия и Унгария заемат обща позиция за "Южен поток"

България, Унгария и Словения ще излязат с обща позиция по проекта "Южен поток". За това се договориха премиерите на трите страни Пламен Орешарски, Виктор Орбан и Аленка Братушек на работна закуска тази сутрин в Букурещ, предаде БГНЕС. Стартът на изграждането на тръбопровода на българска територия беше даден официално преди около месец, а тази седмица започва и строежът на сръбска територия. Оповестяването на договорката за строежа срещна доста критики в България. Основните са, че проектът се е оскъпил няколко пъти и цената за българската отсечка достига вече 3,5 млн. евро. Общата цена на газопровода е 16 млн. евро - това е официална информация от "Газпром". Освен това бившият икономически и енергиен министър Трайчо Трайков посочи, че срокът за подаване на документация и определяне н...

Два страхотни сблъсъка на четвъртфинала за Купата на България

Нов титаничен сблъсък се очерта в турнира за Купата на България. При тегления днес жребий за четвъртфиналната фаза стана ясно, че победителят от вечното дерби между ЦСКА и „Левски” ще срещне „Ботев Пловдив”. Първият мач между червените и сините завърши 0:0. Освен това дерби, другият голям сблъсък е този между „Литекс” и „Лудогорец”. Най-щастлив изглежда тимът на „Локомотив Пловдив”, който изтегли за съперник „Добруджа”. Последната двойка е „Локомотив София” и „Черноморец”. Мачовете ще се играят през март, но засега няма точно фиксирани дати. Домакини в първите двубои ще са „Литекс”, „Добруджа”, „Локомотив София” и победителят от „Левски” – ...

Шистовият газ - енергийна алтернатива или природна катастрофа?

Шистовият газ отдавна е щекотлива тема в България. Според мнозина специалисти той може да е решение на енергийната зависимост на България от Русия, според мнозина природозащитници обаче методите за добива му може да доведат до непоправими екологични катастрофи. Становище по въпроса даде и Българската академия на науките (БАН), която посочи шест риска при използването на т.нар. хидравлично разбиване (фракинг) при проучване или добив на шистов газ. В резултат в България действа мораториум върху проучването и добива на шистов газ, който и сегашната власт не възнамерява да преразглежда. Каква е истината за шистовия газ - в поредица от три интервюта Actualno.com търси различните гледни точки на експерти и природозащитници. Днес говорим с Мариана Христова - лицето на протестите срещу проучването...

Кражба на 500 лв.от къща в Дупница

Кражба на 500 лв. е заявена в РУП Дупница от жилище в жк "Бистрица". Проникването е осъществено чрез взломяване на балконска врата. РУП Дупница работи по установяване на извършителя на кражбата, информират от ОД на МВР Кюстендил....

Националисти и ксенофоби се будят за евровота

В европейските избори има ниска избирателна активност по принцип. Те имат тази особеност, че проевропейските избиратели не участват в тях. За сметка на това се мобилизират националисти и ксенофоби. Това обясни външният министър Кристиян Вигенин в предаването „Гореща точка” на TV7.

"Прогрес" носи подаръци на космонавтите от МКС

От космодрума Байконур снощи бе изстреляна ракета-носител "Союз-У", която изведе в околоземна орбита товарния космически кораб "Прогрес М-21М", съобщава ИТАР-ТАСС. "Прогрес" ще достигне Международната космическа станция след три дни. Скачването със станцията е планирано за 30 ноември. Операцията се продължи около два часа, пише Фокус. "Прогрес" ще достави на МКС различни товари, в това число гориво, вода, храна, оборудване и подаръци за екипажа от близките им.  ...

Без пререгистрация в КАТ за автомобили на газ и метан

Заради плъзналите слухове само вчера 400 коли окупираха Дървеница

    


Поскъпва техническият преглед на колите с газови уредби

/КРОСС/ Техническият преглед на колите, които са с газови уредби и за първи път ще минат на преглед, вероятно ще поскъпне, предположи Стефан Палов от "Технически прегледи" на Пътна полиция. Пред TV7 той заяви, че браншът ще реши дали от март 2014 година с колко ще се вдигне услугата. "Единият преглед е периодичен, за коли с вече с монтирана уредба. Когато прегледът съвпада с първоначалното узаконяване на уредбата вероятно ще има по-високи цени, защото проверката е по-отговорна и обема на проверката е по-голям. Това ще е решение на фирмите и бранша", обясни той. От КАТ пък отчетоха, че вчера са получили регистрация над 300 коли с газови уредби. Шофьорите да не се притесняват и да висят по опашки, всички ще бъдат обслужени, предупредиха от КАТ. В момента има забрана автомобили с газови уредби да паркират в подземните гаражи на МОЛ-овете. Това обаче не се спазвало. Всъщност тази забрана била само за колите с пропан-бутан, който бил течен. А тези, които са на природен газ нямало проблеми, тъй като той бил лек и отивал нагоре, докато течния пропан-бутан е по-тежък и слиза надолу. Именно това го правело по-опасен, разясниха специалисти. Освен протокола за монтажа на газова уредба, от шофьорите вече ще изискват и протокол от техническа служба, удостоверяващ, че монтажът е извършен правилно, стана ясно вчера. От миналата година прегледът на газова уредба е част от годишния технически преглед на превозното средство

Откриха краден камион пълен със зеле

Товарен автомобил "Мерцедес", обявен за издирване от столично РПУ е намерен от служители на група "Противодействие на престъпленията по пътищата" - ОДМВР. Товарният автомобил е открит вчера малко преди обяд паркиран край ГП Е 79. Автомобилът е бил натоварен с 4 тона зеле, водачът отсъствал. При направените справки е установено, че е собственост на 30-годишен софиянец и е обявен за издирване. По случая е започнато досъдебно производство в РУП Дупница....

Николай Бареков: 55,5 млн. лв. годишно струват партиите на данъкоплатците

55,5 милиона лева годишно струват на държавната хазна българските партии. Огромният разход бе легализиран от правителството на ГЕРБ, което промени правилата за финансирането им през 2011 година. Това каза пред TV7 лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. До 2009 година партиите са се издържали с по около 14 милиона лева ... 55,5 милиона лева годишно струват на държавната хазна българските партии. Огромният разход бе легализиран от правителството на ГЕРБ, което промени правилата за финансирането им през 2011 година. Това каза пред TV7 лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. До 2009 година партиите са се издържали с по около 14 милиона лева ...

Минимални отклонения за индексите на БФБ*

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата е 12/11, а при 7 позиции няма промяна

    


Министър Андреева: Чудя се кое му е наред на здравеопазването ни

"Болниците ще получат на 100 процента заплащане на дейността си от септември до края на годината". Това заяви здравният министър Таня Андреева в интервю за БНТ. "Самата аз имам моменти, в които се чудя кое му е наред на здравеопазването.

Бареков: Партиите взимаха 14 млн. лв. субсидия, ГЕРБ я вдигна 2 пъти - до 55,5 млн. лв.

55,5 милиона лева годишно струват на държавната хазна българските партии. Огромният разход бе легализиран от правителството на ГЕРБ, което промени правилата за финансирането им през 2011 година. Това каза пред TV7 лидерът на 55,5 милиона лева годишно струват на държавната хазна българските партии. Огромният разход бе легализиран от правителството на ГЕРБ, което промени правилата за финансирането им през 2011 година. Това каза пред TV7 лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. До 2009 година партиите са се издържали с по около 14 милиона лева ...

Тунелът под Шипка - китайски

/КРОСС/ Китайски инвеститори да правят някои от магистралите ни, като Черно море например, и да се включат за други инфраструктурни съоръжения като тунел под Шипка. Това ще предложи премиерът Пламен Орешарски по време на разговорите с китайския министър-председател Ли Къцян днес в рамките на международната среща на правителствените ръководители на държавите от централна и Източна Европа и Китай. Форумът се провежда в румънската столица Букурещ и в него участват правителствени делегации от 17 държави, над 1500 фирми, от които 300 от Китай, 800 от Румъния и над 400 от останалите държави в региона, включително и България. Нов мост между България и Румъния може да бъде направен на концесия, за да не се ангажират публични средства, но това тепърва предстои да се уточнява, каза още Орешарски. Правителствата на двете държави обмислят и хидроцентрала с мост над Никопол - Турну Мъгуреле, а от румънска страна предлагат и такова съоръжение над Силистра - Кълъраш. Орешарски коментира и икономическата новина от последните дни за старта на проекта за 7 блок на АЕЦ Козлодуй с американската компания "Уестингхаус". "Мисля, че 7 блок бе стартиран от предишното правителство и ние само продължаваме проекта и подготовката", каза премиерът. "За пръв път към нас се отправят упреци за нещо, което продължаваме", натърти той по повод на критиките за новия ядрен реактор

Вицепремиерът Бобева: Държавата е лош стопанин

Според вицепремиера по икономическото развитие основният въпрос е, че държавните предприятия освен търговски, изпълняват и социални функции

500 лева глоба за жена, качвала клипчета във vbox7

На пробация и глоба от 500 лева бе осъдена асеновградчанка, обвинена от Районната прокуратура в нарушаване на Закона за авторските права. Младата дама сваляла от интернет хитови парчета и ги качвала във vbox7. По време на съдебния процес в Асеновград подсъдимата се призна за виновна и сключи споразумение с прокуратурата.

Жената била безработна, На пробация и глоба от 500 лева бе осъдена асеновградчанка, обвинена от Районната прокуратура в нарушаване на Закона за авторските права. Младата дама сваляла от интернет хитови парчета и ги качвала във vbox7. По време на съдебния процес в Асеновград подсъдимата се призна за виновна и сключи споразумение с прокуратурата. Жената била безработна,

Ново мобилно приложение улеснява външната реклама

The Pole позволява пренасяне на информация от мобилно устройство към голям дигитален екран

    


Евгени Минчев си пожела Карбовски

Светският лъв вече е на 50, но все още животът му е на високи обороти. А сексуалните му контакти не се ограничават само с представители на силния пол, както всички мислят. Напротив, през леглото му са минали и различни жени, защото според него това е богатство и разнообразие.

КС на Португалия одобри удължаването на работната седмица

Конституционният съд на Португалия одобри удължаването на работната седмица в държавния сектор с пет часа до 40 часа, подкрепяйки усилията на правителството за бюджетни икономии, предаде Ройтерс. Мярката, която бе приета от правителството през лятото, бе изискана от Лисабон по спасителната международна програма като начин за намаляване на разходите. Опозиционните политически партии пък се противопоставиха, твърдейки, че тя подкопава правата на трудещите се, пише БТА. Конституционните съдии са одобрили удължаването на работната седмица със седем...

Бобева: Нетната печалба на 249 предприятия е 220 млн. лв.

Имаме 249 предприятия с над 50% държавно участие, чиято нетна печалба е 220 млн. лв., като се изключи БЕХ, а задълженията възлизат на 9 млрд. 850 хил. лв., от които 5 млрд. са краткосрочни задължения.

Hyundai представи новия Genesis

Моделът пристига с избор от 4 двигателя и система AWD

    


Закле се нов депутат от БСП

Междувременно около НС свирки и вувузели не се чуват

Назначили контрапротестиращата Нина да променя закон, участвала в различни комисии

Законът за културното наследство трябва да защитава безценни исторически обекти и предмети, да спира престъпните действия на иманяри и да пречи на трафика на антики и произведения на изкуството.
В края на октомври министърът на културата Петър Стоянович назначава 60 души, които трябва да направят проект с изменения и допълнения към Закона за Законът за културното наследство трябва да защитава безценни исторически обекти и предмети, да спира престъпните действия на иманяри и да пречи на трафика на антики и произведения на изкуството. В края на октомври министърът на културата Петър Стоянович назначава 60 души, които трябва да направят проект с изменения и допълнения към Закона за

Да попитаме Турция добър съсед ли е?

За България кризата с бежанците е обективен факт. Никога в новата си история нашата страна не е била обект на такъв мащабен стремеж да се достигне до нейната територия, както сега. Никога тя не е разчитала предимно на помощ от външни фактори, които сега формулираме като европейска помощ и солидарност в рамките на Европейския съюз. В новата ситуация За България кризата с бежанците е обективен факт. Никога в новата си история нашата страна не е била обект на такъв мащабен стремеж да се достигне до нейната територия, както сега. Никога тя не е разчитала предимно на помощ от външни фактори, които сега формулираме като европейска помощ и солидарност в рамките на Европейския съюз. В новата ситуация

Висящите градини на Вавилон са на най-опасното място в света

Учен от Оксфордския университет смята, че е открил къде са били Висящите градини на Вавилон, на едно от най опасните места на света, съобщава в. Учен от Оксфордския университет смята, че е открил къде са били Висящите градини на Вавилон, на едно от най опасните места на света, съобщава в. "Дейли телеграф". Макар и да са сред седемте чудеса на древността, Висящите градини от векове са загадка за археолозите, а мнозина ги смятат и за несъществуващи. Д-р Стефани Дали ги търси не край

Суровият петрол поскъпна

Лекият суров петрол (WTI) регистрира ръст в цената си в следствие на спекулациите, че петролните запаси на САЩ са се свили за първи път през...

Разпределиха клубната база в Добрич между политическите партии

Разпределение на клубната база на партии и коалиции в Добрич, гласуваха общинските съветници на редовното си заседание. След парламентарните избори тази година, представените в Народното събрание политически сили имат право да ползват помещения за развиване на своята дейност. По предложение на кмета Детелина Николова, съветниците разпределиха няколко имота общинска собственост между различни партии. ГЕРБ ще продължи да заема помещение от 200 кв.м на пешеходната зона на бул."25 септември", срещу месечен наем от 354 лева без ДДС. Партия "Атака" о...

Глобиха с 500 лева жена, качвала клипчета във vbox7

На пробация и глоба от 500 лева бе осъдена асеновградчанка, обвинена от Районната прокуратура в нарушаване на Закона за авторските права. Младата дама сваляла от интернет хитови парчета и ги качвала във vbox7. По време на съдебния процес в Асеновград подсъдимата се призна за виновна и сключи споразумение с прокуратурата.

Жената била безработна, На пробация и глоба от 500 лева бе осъдена асеновградчанка, обвинена от Районната прокуратура в нарушаване на Закона за авторските права. Младата дама сваляла от интернет хитови парчета и ги качвала във vbox7. По време на съдебния процес в Асеновград подсъдимата се призна за виновна и сключи споразумение с прокуратурата. Жената била безработна,

Бареков: Партийните субсидии обединяват БСП, ГЕРБ и ДПС

/КРОСС/ Партийните субсидиите обединяват БСП, ГЕРБ и ДПС. Това заяви в студиото на ТВ7 лидерът на движение "България без цензура" Николай Бареков От парламентарната група на "Атака" внесоха предложение в Народното събрание този начин на финансиране да отпадне. Депутатът от групата на Волен Сидеров - Николай Александров, обясни, че целта е така всички партии да бъдат равнопоставени по време на избори. Лидерът на гражданско движение "България без цензура" Николай Бареков обясни, че през последните години най-големият бизнес в България е да имаш партия. Това се е случило благодарение на промените, които бяха гласувани от ГЕРБ през последните години. Той припомни, че преди 2009 г. 11-14 млн. лв. са отивали за издръжка на политическите формации, а след гласуването на новата формула за определянето на субсидиите от бившите управляващи сумата е достигнала до 55,5 млн. лв. Бареков каза, че тези средства могат да се използват за нуждите на гражданите, а не за личните каси на партиите. Партийните структури и политическата дейност изискват средства, обясни депутатът от Коалиция за България Емил Костадинов. Много е изкушаващо за политици да използват субсидиите, за да предлагат популиски решения, но премахването им ще тласне партиите в ръцете на олигарсите и капитала в сивия сектор

Бареков: Партийните субсидиите обединяват БСП, ГЕРБ и ДПС

/КРОСС/ Партийните субсидиите обединяват БСП, ГЕРБ и ДПС. Това заяви в студиото на ТВ7 лидерът на движение "България без цензура" Николай Бареков От парламентарната група на "Атака" внесоха предложение в Народното събрание този начин на финансиране да отпадне. Депутатът от групата на Волен Сидеров - Николай Александров, обясни, че целта е така всички партии да бъдат равнопоставени по време на избори. Лидерът на гражданско движение "България без цензура" Николай Бареков обясни, че през последните години най-големият бизнес в България е да имаш партия. Това се е случило благодарение на промените, които бяха гласувани от ГЕРБ през последните години. Той припомни, че преди 2009 г. 11-14 млн. лв. са отивали за издръжка на политическите формации, а след гласуването на новата формула за определянето на субсидиите от бившите управляващи сумата е достигнала до 55,5 млн. лв. Бареков каза, че тези средства могат да се използват за нуждите на гражданите, а не за личните каси на партиите. Партийните структури и политическата дейност изискват средства, обясни депутатът от Коалиция за България Емил Костадинов. Много е изкушаващо за политици да използват субсидиите, за да предлагат популиски решения, но премахването им ще тласне партиите в ръцете на олигарсите и капитала в сивия сектор

За пръв път от 125 години Ханука съвпада с Деня на благодарността


В четвъртък американците ще преживеят рядко срещано съвпадение - в един и същи ден се падат големият национален празник Денят на благодарността (Thanksgiving) и един от най-почитаните еврейски празници - първият ден от Празника на светлините, или Ханука (Hanukkah).

Това се случва за пръв път от 1888г. насам и на английски му е измислена специална дума - Thanksgivukkah. 

По-любопитното е, че според изчисление на американския физик Джонатан Мизрахи това съвпадение няма да се...

Антиправителствени демонстранти обсадиха министерства в Банкок


Антиправителствени демонстранти днес обсадиха още няколко министерства в тайландската столица Банкок, с искания за оставка на правителството, съобщи агенция "Франс прес".

"Те поискаха от всички служители да напуснат кабинетите си", заяви министърът на туризма и спорта Сомсак Пурисрисак. Под обсада са също министерствата на вътрешните работи, на транспорта и на земеделието. Демонстрантите поставиха и на техните служители ултиматум да напуснат сградите.

Десетки хиляди...

Контрапротестиращата Нина назначена да променя закон заедно с подсъдими за трафик на антики

Законът за културното наследство трябва да защитава безценни исторически обекти и предмети, да спира престъпните действия на иманяри и да пречи на трафика на антики и произведения на изкуството.
В края на октомври министърът на културата Петър Стоянович назначава 60 души, които трябва да направят проект с изменения и допълнения към Закона за Законът за културното наследство трябва да защитава безценни исторически обекти и предмети, да спира престъпните действия на иманяри и да пречи на трафика на антики и произведения на изкуството. В края на октомври министърът на културата Петър Стоянович назначава 60 души, които трябва да направят проект с изменения и допълнения към Закона за

Над 300 хиляди туристи са посетили Ботаническата градина в Балчик тази година

Повече от 300 000 туристи са посетили Ботаническата градина край Балчик тази година, съобщи пред Дарик директорът на Университетските ботанически градини д-р Красимир Косев. Изпращаме много успешна година, не само по отношение на броя на посещенията, отбеляза д-р Косев. Той сподели, че приключва европейска програма за изследователско образование, в която партньори са били ботанически градини от Англия, Австрия, Испания, Италия, Русия. Стартирал е трансграничен проект за градинското изкуство по Черноморието, в който партньори са Софийският униве...

До пет години затвор за бракониер, прострелял послушник на Жаблянския манастир

 Установени са извършителите на стрелбата по послушника от Жаблянския манастир.
На 34-годишният М.И. и Е.Й./40 г./ ще им бъдат повдигнати обвинения по чл. 129 от НК.

За по-малко от седмица пернишки и радомирски криминалисти установиха и задържаха извършителите на стрелбата в района на Жаблянския манастир. На 17 ноември, около 18,40 ч., в района на манастира е бил прострелян в областта на корема 44-годишен мъж, послушник в Светата обител. Той е без опасност за...

Продължава

Зам.-министърът на образованието от кабинета "Станишев" Кирчо Атанасов вече е депутат


Бившият зам.-министър на образованието в кабинета "Станишев" Кирчо Атанасов положи клетва като депутат от БСП от Пловдив в началото на днешното заседание. Той заема мястото на Илия Баташки, който напусна парламента миналата седмица, за да заеме поста на зам.-директор на МВР болница.

Преди да влезе в Народното събрание Атанасов беше съветник на просветния министър Анелия Клисарова.

След като ГЕРБ спечели парламентарните избори през 2009г. и Кирчо Атанасов беше освободен...

Холивуд малтретира и убива животни

Холивуд малтретира и убива животни използвани в касовите филми.

Скандални имейли и снимки, в които се разказва за убити и малтретирани животни в големи филмови продукции, разтресоха Холивуд.

Разкритията бяха направени от сайта “Холивуд Репортър”, които са се сдобили с материалите след дълго разследване.

Във филми като “Животът на Пи”, “Карибски пирати”, “Хобит” и много други, животните, използвани в снимките, са били малтретирани и убивани по непредпазливост.

Заради неконтролиран взрив, по време на снимките на “Карибски пирати: Проклятието на черната перла”, брегът, ползван за снимачен декор, е станал гробище за десетки риби, раци и други морски обитатели, пише “Холивуд Репортър”.

Един от най-печелившите филми за 2012 г. – “Хобит”, е станал причина за смъртта на 27 животни, сред които няколко овце и кози, които са починали от преумора, дехидратация или удавяне.

Носителят на Оскар – “Животът на Пи”, пък за малко не удавил тигъра, който е и главен герой във филма. В една от сцените животното е трябвало да плува, но се объркало и загубило ориентация. Дресьорът на тигъра се намесил на време, за да спаси и животното и филма.

В дългия списък с убийства и малтретиране на животни на “Холивуд Репортър” влиза и сериалът на HBО “Lucky”, където 4 коня са намерили смъртта си след преумора. Едно от загиналите животни се контузило по време на снимки, което довело до неговото приспиване

Снимки и пълния материал на английски може да откриете в сайта на “Холивуд Репортър”. Предупреждаваме, че изображенията не са за хора със слаби нерви. 

Статията "Холивуд малтретира и убива животни" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Холивуд малтретира и убива животни, използвани в касовите филми

Холивуд малтретира и убива животни използвани в касовите филми.

Скандални имейли и снимки, в които се разказва за убити и малтретирани животни в големи филмови продукции, разтресоха Холивуд.

Разкритията бяха направени от сайта “Холивуд Репортър”, които са се сдобили с материалите след дълго разследване.

Във филми като “Животът на Пи”, “Карибски пирати”, “Хобит” и много други, животните, използвани в снимките, са били малтретирани и убивани по непредпазливост.

Заради неконтролиран взрив, по време на снимките на “Карибски пирати: Проклятието на черната перла”, брегът, ползван за снимачен декор, е станал гробище за десетки риби, раци и други морски обитатели, пише “Холивуд Репортър”.

Един от най-печелившите филми за 2012 г. – “Хобит”, е станал причина за смъртта на 27 животни, сред които няколко овце и кози, които са починали от преумора, дехидратация или удавяне.

Носителят на Оскар – “Животът на Пи”, пък за малко не удавил тигъра, който е и главен герой във филма. В една от сцените животното е трябвало да плува, но се объркало и загубило ориентация. Дресьорът на тигъра се намесил на време, за да спаси и животното и филма.

В дългия списък с убийства и малтретиране на животни на “Холивуд Репортър” влиза и сериалът на HBО “Lucky”, където 4 коня са намерили смъртта си след преумора. Едно от загиналите животни се контузило по време на снимки, което довело до неговото приспиване

Снимки и пълния материал на английски може да откриете в сайта на “Холивуд Репортър”. Предупреждаваме, че изображенията не са за хора със слаби нерви. 

Статията "Холивуд малтретира и убива животни, използвани в касовите филми" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване