bezvideo!Британският бизнес иска разширяване на летището в Лондон

Липсата на реформи ще лиши столицата на Обединеното кралство от статута ѝ на световен авиационен разпределителен център

    


Австралийско семейство постави рекорд за най-богата коледна украса

Австралийско семейство украси къщата си с повече от половин милион коледни лампички и влезе в Книгата на рекордите на Гинес за втори път, пише „Дейли мейл“. 
Дайвид Ричардс и неговото семейство от Канбера поставиха рекорд за пръв път през 2011 г. със 331 038 светлинки, но миналата година семейство от Ню Йорк ги измести от първото място с 346 283 л Австралийско семейство украси къщата си с повече от половин милион коледни лампички и влезе в Книгата на рекордите на Гинес за втори път, пише „Дейли мейл“. Дайвид Ричардс и неговото семейство от Канбера поставиха рекорд за пръв път през 2011 г. със 331 038 светлинки, но миналата година семейство от Ню Йорк ги измести от първото място с 346 283 л

Япония реформира производството на ориз

Правителството се отказва от политиката за запазване на малките местни оризови плантации

    


Орешарски: Нищо не е решено за седми блок на "Козлодуй"

Обсъжда се възможността за изграждане на трети мост над Дунав, между градовете Никопол и Турну Мъгуреле, каза Пламен Орешарски на икономическия форум в Букурещ

Стойнев: 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй” ще гарантира евтин ток за 80 години

Драгомир Стойнев. Снмка: МИЕ

Изграждането на седми блок на АЕЦ “Козлодуй” ще гарантира на страната ни евтин ток през следващите 80 години, прогнозира пред журналисти икономическият министър Драгомир Стойнев. 

По думите му предстоят разговори, от които ще стане ясно дали строителството на блока по американска технология ще бъде изгодно за страната ни. Ето как министърът отговори на упреците, че проектът може да се реализира без предварително обявена обществена поръчка. 

„Чакайте първо да дадем мандат на Българския енергиен холдинг да преговаря, нека да видим какъв ще е финансовият модел. Дали ще ни удовлетвори, или не. Нека видим и как ще структурираме инвестицията, след това вече можем да говорим и за избор на изпълнител, но това, че политическа партия ГЕРБ ползват методи, които бяха характерни за тоталитарния режим и доноснически методи – това вече си е техен проблем. Оттук нататък основната цел е да има политика, която да гарантира стабилност на българската икономика в дългосрочен план, а не само в две или три години. Тук става въпрос за осигуряване на евтина електроенергия за следващите 80 години”, заяви Драгомир Стойнев.

По-рано днес на церемония по присъждането на Наградата на Баварското представителство в България, Стойнев отчете положителна тенденция в ръста на икономиката. 

България тръгна по пътя на икономическия растеж и това го показват не само данните за третото тримесечие, но и прогнозата за следващата година. Този очакван ръст на икономиката у нас е потвърден, както от Световната банка така и от Международния валутен фонд и Европейската комисия, каза министърът.

Нашето желание е този икономически растеж да бъде по-голям от 2%, за което е необходимо подобряването на бизнес климата в страната. Българското правителство вече предприе нужните мерки за намаляване на лицензионните, разрешителните и регистрационните режими, заяви министър Стойнев. Промените в Закона за обществените поръчки, които ще дадат повече прозрачност и достъп на малките и средните предприятия до обществените поръчки, са дневен ред в парламента. За да се случат всички предприети от правителството реформи, е необходимо партньорство с българските фирми на база диалог. Условията за правене на бизнес в България са от първостепенно значение, категоричен бе министър Стойнев.

В рамките на събитието министър Стойнев връчи почетната награда „Баварският порцеланов лъв“ в категория Баварско предприятие с дейност в България. Официалната церемония се провежда за шести пореден път и тазгодишният победител е Алианц България Холдинг АД. Отношенията между България и Бавария бележат дълга и богата история, която е здрава основа за развитие на взаимно изгодни отношения. Независимо от активните връзки, възможностите на двете страни са значително по-големи и за мен е важно задълбочаването на сътрудничеството между Бавария и България, каза в заключение министърът на икономиката и енергетиката, обясни още Стойнев.

Статията "Стойнев: 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй” ще гарантира евтин ток за 80 години" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

До дни разчистват паркинга на пазара

Създадена е организация по разчистването на старите пазарски маси, на които до преди два дни търговците продаваха своята стока. Новият, изцяло реконструиран градски пазар, отвори врати за клиенти вчера. Изчакваме да спре дъжда, за да демонтираме масите, тъй като е необходимо да се изрязва с ъглошлайф, има и електрически кабели и проводници. От вчера започнахме разчистването, помагат ни и хора от общината и се надяваме в най-скоро време-до дни да почистим паркинга и той да започне да функционира отново, обясни шефа на пазара Кольо Чергеланов.

„Южен поток транспорт" не е започнала строителни работи на плажа Паша дере

/КРОСС/ „Южен поток транспорт" все още не е започнала строителни работи на плажа Паша дере. Процесът по ОВОС за проекта е все още в ход и строителството няма да стартира преди да са издадени всички разрешителни. Това уточняват от „Саут стрийм транспорт" по повод информацията, че компания с международно участие изгражда морската част на "Южен поток" до втория километър на сушата. Вчера група варненци изпратиха сигнал за закононарушение по проекта "Южен поток". Те съобщават, че без разрешително, без одобрен ПУП, без да е минало обсъждане по ОВОС и разрешение от Министерството на околната среда и водите на плаж Паша дере във Варна вече са стационирани машини и започва подготовката за строеж на Газопровод Южен поток. В момента се правят проучвания на брега и в морето като част от подготовката на инженерния проект на инвестиционното предложение. Това са геотехнически проучвания за анализиране на почвата и нейните инженерно-геоложки свойства, за да се събере по-подробна информация за микротунелите, които ще минават под плажа. Проучванията ще продължат до началото на декември. Това са стандартни проучвания, не са строителни дейности и не са част от ОВОС. Те трябва да бъдат проведени преди началото на строителството като част от редицата изисквания, свързани с процеса за разрешение за строеж, уточняват още „Саут стрийм транспорт"

Осъдиха жена, само за това, че качва видеоклипове във Vbox7

 На пробация и глоба от 500 лева бе осъдена българка, обвинена от Районна прокуратура в нарушаване на Закона за авторските права. Младата дама сваляла от интернет хитови парчета и ги качвала във vbox7. По време на съдебния процес в Асеновград подсъдимата се призна за виновна и сключи споразумение с прокуратурата, съобщи "Монитор".


Жената била безработна, омъжена и до момента неосъждана. Тъй като обичала да слуша популярна музика, се ровела в сайтове и сваляла...

Продължава

В Ирак екзекутират 11 души за тероризъм

Иракските власти екзекутираха 11 души, осъдени за тероризъм, съобщи високопоставен служител в министерството на правосъдието, което игнорира международните призиви за премахване на тази практика.

Превозените товари се увеличават с 15.2 на сто през периода юли-септември

През последното тримесечие на годината превозените товари са се увеличил с 15.2 на сто спрямо година по-рано, показват данните на НСИ. В същото време обаче с 5.3 на сто намалява извършената работа през юли-септември спрямо същия период на изтеклата година.  

Данните показват още, че превозените пътници през третото тримесечие от сухопътния, водния и градския електротранспорт намаляват със 7.6 на сто.

Най-голям е спадът при водния транспорт – с 43.3 на сто за година, което...

Федерацията на Мария Гроздева спечели последната битка за легитимирането си


Българският стрелкови съюз (БСС) с президент Мария Гроздева е бил приет за член на международната федерация (ISSF). С това се слага край на патовата ситуация, в която изпадна този спорт в България.

Административният съвет на ISSF е приел аргументите на стрелковия съюз в спора със старата Българска федерация по спортна стрелба с президент Камен Шишманов. БФСС губи членството си, а на негово място влиза БСС.

Това беше последната пречка, за да може съюзът на Гроздева да...

Над 20 идеи за бъдещето на ресторант „Аязмото”

Над 20 идеи бяха предложени за бъдещето на ресторант „Аязмото" по време на общественото обсъждане, организирано по идея на кмета на община Стара Загора Живко Тодоров. Дискусията се проведе снощи в зала „Славейков" на общината. На нея присъства цялото общинско ръководство, начело с кмета Живко Тодоров, главният архитект Иван Кирчев, представители на епархията, на неправителствени организации, множество граждани. „В следващите месеци трябва заедно да решим какво да направим на това емблематично за Стара Загора място. Община Стара Загора умишлено ...

Бобева пише закон за 249-те държавни фирми


Всичките 249 предприятия с преобладаващо държавно участие да се управляват по специален закон, предлага вицепремиерът Даниела Бобева. Темата ще се обсъжда днес на конференция с ръководителите на държавните дружества и ведомствата, които отговарят за тях.

Според нея след като приватизацията на по-голямата част от държавния сектор вече е извършена, правителството трябва да се фокусира върху по-ефективното управление на държавните предприятия. Причината е, че "те формират значителна...

Прогноза от ГЕРБ: 2014-а ще е нулева за европарите

Орешарски да поеме контрола над средствата от ЕС, зове Томислав Дончев

    


Филми в Дневник След 5: Репортер


документален филм
Мексико /САЩ, 2012, 72 мин.
реж . Бернардо Рюис
На испански и английски език, с английски и български субтитри.
Вход свободен
Прожекция по повод на Международния ден на човешките права, последвана от дискусия
Филмът следва опитния журналист Серхио Харо от мексиканското седмично списание "Зета". Рискувайки
живота си, той се бори с корупцията и нарко картелите.

Животът на репортерите на "Зета" е в постоянна опасност, но те са...

Маскиран и въоръжен ограби магазин

Въоръжен мъж ограби магазин на ул. „Ген. Данаил Николаев”  в Пловдив, съобщават от полицията. Към 20 часа снощи, маскираният нахлува в магазина и заплашва с пистолет двете продавачки. Крадецът успява да задигне 250 лв. Работата по случая продължава. По случая е образувано досдебно производство.   Друга кражба по-рано през деня е извършена в апартамент в жк „Тракия”. Между 11 и 12 часа крадци разбиват входната врата на жилище...

БМВ се обърна по таван, пострадаха пътниците

Лек автомобил БМВ се преобърна по таван в канавка край пътя между селата Гроздьово и Горен Чифлик. Инцидентът е станал на около 300 метра след разклона за с. Дъбравино, около 21,40 часа в неделя, съобщиха от полицията. Движение със скорост, несъобразена с мократа настилка, е причина за катастрофата. 47-годишният шофьор се е отървал без наранявания. Пострадали са две жени, пътували в колата. 26-годишна е с контузия на гръдния кош и шията, а 28-годишна - с контузии на лявото рамо и шията и съмнения за фрактура на първи ломбален прешлен. Ранените...

Новите автобуси във Варна вече станаха 30

Вчера кметът на Варна Иван Портних публикува в страницата си във Фейсбук снимка, на която се вижда, че броят на новите автобуси във Варна се увеличава. Те са вече 30. Припомняме, че на 21-ви ноември във Варна пристигнаха първите 10 автобуса, произведени от полската фирма „Соларис“, и бяха представени официално от кмета на морската столица.

Петричев: Дано на жребия в Нион имаме повече късмет отколкото днес

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев заяви, че жребият за 1/4-финалите в Купата на България е бил най-тежкият възможен, след като неговият тим ще трябва да премери сили срещу Литекс в два мача след нова година. Така двата тима ще трябва да се срещнат още 5 пъти помежду си, като се прибавят и мачовете за първенство. „Ще ви втръснем с Лудогорец-Литекс, но трябва да изиграем тези 5 мача срещу един силен български отбор. Това беше най-тежкия жребий“, коментира Петричев. „Ако днес не съм имал късмет, се надявам на 16 декември в Нион (...

Пожар лумна в цех на фирма за мебели в Ловеч

Работниците са изведени, а производственият процес – спрян

    


Какво искат ''Ранобудните''?

"Ако свалянето на правителството беше основната ни цел, вече да сме го махнали", казват "Ранобудните". Те предпочитат да ги наричат просветители, а не революционери. Визията им е кратка и ясна: нова и чиста България. „Това, което ние в момента критикуваме, е резултат от липсата на адекватна образователна система, най-вече в училище", казва Ивайло Динев, един от лидерите на „Ранобудните студенти". Докато говорим в една от залите на Софийския университет, вратата често се отваря - студенти или пък хора от охраната на университета непрекъснато търсят Ивайло, телефонът му звъни, но той не спира последователно да обяснява защо трябва да се започне от образованието. Окупацията стартира преди повече от месец. Вече втора седмица тя е ограничена до Аулата на университета, но всички продължават да наричат младите момичета и момчета „студентите от 272" - по името на 272-ра аудитория, където започна студентският бунт. Хора с кауза „Системата създава апатични граждани и точно затова се появихме ние - трябваше да дадем пример. Ако училището изгражда критично мислещи хора, ние няма да имаме никакви проблеми, защото тези критични хора ще станат един ден политици или активни граждани", казва 24-годишният Динев. Роден е в Благоевград. Работи още от ученик - като общ работник, на автомивка, в шивашки цех, в хранителен магазин

Привикаха Расате в СДВР

Тази сутрин Боян Расате е бил привикан да се яви в 12 часа в СДВР. Патрулите организирани от Съюз на българите "Национално единство" и Национален форум "Обединение" излязоха на улицата, въпреки че вчера на работна среща главният прокурор Сотир Цацаров, министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев и председателят на ДАНС Владимир Писанчев се обявиха срещу гражданските патрули.

Държавните предприятия задлъжняват

/КРОСС/ Държавните предприятия у нас се намират в изключително затруднено финансово положение, като техните задължения към края на месец септември възлизат на около 9,8 млрд. лева. Около 5 млрд. лева от тези дългове са краткосрочни. Все пак държавата играе все още ключова роля в икономиката на страната ни, като е собственик на 50% от общо 249 търговски дружества. Именно тези родни предприятия съставляват около 10% от Брутния вътрешен продук (БВП) на страната ни и са виновници за същия процент от осигурената заетост у нас. Вицепремиерът по икономическите въпроси Даниела Бобева, зам.-министърът на финансите Людмила Елкова, синдикалисти, както и представители на ръководствата на държавните предприятия насочиха заедно днес погледа си към добрите механизми за управление на държавните дружества и техните проблеми на форум "Регулаторна рамка и политика на управление в държавните предприятия с над 50% държавно участие". Зам.-министърът на финансите описа с числа състоянието на държавните компании, като подчерта, че през настоящата години положителен е резултатът от дейността на 127 компании, които генерират приход за първите девет месеца на 2013 година от около 480 млн. лева. Не липсват обаче и загуби, като 92 дружества губят общо 262 млн. лева. Първото място на секторите, в които има най-голямо държавно участие, е отредено за енергетиката

Ограниченията за българските имигранти никога не са работили

"Ограниченията за българските имигранти никога не са работили и никога не са имали значение". Това коментира вестник "Телеграф" във връзка с плановете на британския премиер да ограничи социалните помощи за имигрантите от Източна Европа.   Изданието припомня, че досега не е имало случай на отказано разрешително за работа на българин в Обединеното кралство.   "Това трябва да ни направи още по-скептични към позициите, възприети от "Даунинг стрийт"", подчертава публикацията и заключава, че независимо дали това се харесва на британците, те остават обвързани от правилата на Европейския съюз.   Премиерът Дейвид Камерън се кани да предизвика Брюксел, като удължи драстично срока, в който новодошлите трябва да са пребивавали в Обединеното кралство, преди да имат право на социални придобивки. Единият вариант, който се обмисля сериозно, е имигрантите първо да докажат, че постоянно пребивават от една година във Великобритания - тоест четири пъти повече от досегашния задължителен срок - и тогава да добият право за социални облаги.   Темата е допълнена с карикатура, която иронизира британските предразсъдъци към имигрантите като показва водопроводчик с инструмент в ръка и две дами, разговарящи до него.   "Не искам българите и румънците да дойдат и да вземат работата на поляците", казва едната дама на другата.   Вестник "Мейл" припомня, че през 2004 година лейбъристкото правителство прогнозира приток на 13 000 полски и източноевропейски имигранти годишно, но действителният им брой до момента е над 1 милион.   Дори прогнозата на българския посланик в Лондон Константин Димитров за 8 - 10 000 души годишно да се окаже вярна, "всяко десетилетие Великобритания ще трябва да строи по един нов град с големината на Харлоу или Стивънидж, за да осигури жилища на новодошлите само от България", посочва "Мейл", цитиран от БТА.   Намиращият се също в дясната част на популисткия спектър "Експрес" използва същия аргумент.   "Не е нужно да си гений, за да разбереш, че страната ни не може да си позволи населението й да нараства с по един град на година", пише "Експрес".   Изданието очаква правителството да реагира не с ограничения на правата на мигрантите от България и Румъния, а направо със "затваряне на вратите". Вестникът, който в началото на месеца започна кампания, наречена "кръстоносен поход" срещу българите и румънците и преди ден обяви, че тя е подкрепена от 150 000 читатели, предупреждава, че "либерална Великобритания няма да остави децата си да гладуват".   Близкият до лейбъристите "Стар" използва темата за имигрантите, за да атакува политиката на правителството, която според изданието не прави достатъчно, за да защити работните места на британците.

Удължават срока за деклариране на незаконното строителство

Министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов коментира пред журналисти, че е склонен да предложи удължаване на срока за деклариране в общините за извършено до 25 юли 2003 г. незаконно строителство, който срок изтича днес.

В отговор на въпрос министърът каза, че е възможно удължаването да е с една година. Има хора, които не са успели това да направят, за част от тях има обективни причини – не са били в България, не са намерили документи, и затова бих направил такова предложение. Колкото повече отлагаме, всеки път ще има хора, които не са успели, това е проблем и затова трябва да се сложи един срок.
Другият вариант е да се смени законът и да се намери начин тези строежи да се узаконят, допълни министърът, предаде КРОСС.

Всички хора и фирми, извършили незаконно строителство до 25 юли 2003 г. имаха възможност да подадат заявление за изследване възможността за узаконяване на незаконните строежи в общината /района/ по местонахождение на строежа. Незаявените в този срок незаконни строежи подлежат на санкции.

“Строежи”, съгласно разпоредбите на Закона за устройство на територията, са надземни, полуподземни, подземни и подводни сгради, постройки, пристройки, надстройки, укрепителни, възстановителни работи, консервация, реставрация, реконструкция по автентични данни по смисъла на Закона за културното наследство и адаптация на недвижими културни ценности, огради, мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура, благоустройствени и спортни съоръжения, както и техните основни ремонти, реконструкции и преустройство със и без промяна на предназначението.

Министър Данов участва в третата научнопрактическа конференция “Предизвикателствата при изграждането и експлоатацията на пречиствателни станции за отпадни води”.

"Конвърс" с нов модел за 25 хил. долара

Кецовете са направени от платна на известен художник

Китай за първи път изпрати самолетоносачa си на тестова мисия

До момента самолетоносачът на Китай е провел 100 изпитания

15 000 души ще получат право на пенсия заради спирането на реформата

15 000 души ще придобият право на пенсия заради замразяването за година на възрастта и стажа за пенсиониране. Това съобщи депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова. Това ще стане, ако бъдат приети предложените от управляващите текстове в Закона за държавното обществено осигуряване, който депутатите разглеждат на второ четене. Жените ще се пенсионират на 60 години и осем месеца, а мъжете – на 63 години и осем месеца и през следващата година. Осигурителният стаж за пенсиониране също ще остане на настоящите си нива – 34 години и осем месец...

ГЕРБ ползват доноснически методи от тоталитаризма!

Мина времето на късогледите политици, сигурен е Стойнев

    


Само работещите във Видинска област взимат по- малки заплати от трудещите си в Кюстендилска област

С 555 лв. средна работна заплата, Кюстендилска област е на 26- то място от областите в страната. Със същата средна заплата е област Благоевград, а на последното 28- мо място е Видин с 515 лв. През третото тримесечие на 2013 г., средната месечна заплата за областта намалява спрямо предходното тримесечие на 2013 г. с 3.0%, до 555 лева. За обществения сектор средната месечна заплата е 637 лв., а за частния - 527 лева, информират от Националния статистически институт.В сравнение с третото тримесечие на 2012 година, средната месечна работна заплата ...

Тролейбусна линия №124 става автобусна

Линия №124 в Добрич, която досега се изпълняваше от тролейбуси, вече ще бъде автобусна. Тази промяна одобри на днешното си заседание Общинският съвет. Тя бе предложена от управителя на "Тролейбусен транспорт" ЕООД, поради сериозни затруднения да се осигурят достатъчно шофьори за тролеите. Промяната бе извършена със съгласието на комисия, формирана от специалисти от отдел "Икономическо развитие" на община Добрич, сред които и зам.-кметът Надежда Петкова, председателят на Постоянната комисия по транспорт към Общинския съвет, представители на Обла...

Близо 10 млрд. лева дължат държавните предприятия

Държавните предприятия у нас се намират в изключително затруднено финансово положение, като техните задължения към края на месец септември възлизат на около 9,8 млрд. лева. Около 5 млрд. лева от тези дългове са краткосрочни.

Мегадербита за купата: „Литекс“ - „Лудогорец“ и „Ботев“ срещу „Левски“/ЦСКА

Две супердербита ще има на 1/4-финалите за купата на България. Вторият във временното класиране в „А Две супердербита ще има на 1/4-финалите за купата на България. Вторият във временното класиране в „А" група „Литекс" (Ловеч) среща първия „Лудогорец", а „Ботев" (Пловдив) чака победителя от вечното дерби - „Левски" или „ЦСКА". Това отреди тегленият днес жребий. Другите двойки са: „Добруджа" - „Локо" (Пд)„Локо" (Сф) - „Ченоморец" (Бургас)

Четирима пийнали водачи са били хванати в Ямбол

Четири бързи производства срещу водачи на моторни превозни средства, седнали зад волана след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 на хиляда са били образувани на 25 ноември в РУ “Полиция” - Ямбол. Три от случаите са установени на 23 ноември, като бързите производства са образувани срещу 32-годишен и двама 22-годишни мъже от Ямбол.  Нарушенията са установени с технически средства. Бързо производство е образувано и срещу 37-годишен ямболлия, който на 24 ноември е хванат да управлява лек автомобил след у...

САЩ подкрепят мирните преговори за край на войната в Сирия

Делегация на сирийската опозиция ще се срещне със специалния представител на ООН и Арабската лига за Сирия Лахдар Брахими. Това съобщи съветникът на лидера на Сирийската национална коалиция Мунзер Акбик. Той посочи, че на срещата ще бъде продължено обсъждането на подготовката на мирната конференция „Женева-2”, насрочена за 22 януари.

Нападател на "Арсенал" е арестуван за счупване на врата и прозорци във фитнес


Нападателят на "Арсенал" Никлас Бендтнер е бил арестуван по подозрения за разбиване на врати и прозорци блок с луксозни апартаменти в Лондон. По-късно е бил освободен. 

25-годишният датчанин е бил задържан от полицията в Хертфордшър в понеделник заради нанесени щети по сградата, в която живее. Полицията обяви, че ще бъде предупреден, което означава, че няма да се налага да влиза в съда.

Според вестник "Мирър" Бенднтер е разбил с крак вратата на фитнеса и е счупил един от...

Преводачът на „100 години самота“ Румен Стоянов ще бъде гост на библиотеката

На 27 ноември, сряда, от 17.30 часа в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе се организира творческа среща с писателя и преводача Румен Стоянов на тема  „Българската литература в Бразилия“.Литературният критик и преводач Огнян Стамболиев ще представи Румен Стоянов и неговата творческа дейност. Румен Стоянов е поет, писател, преводач, дипломат, професор в СУ „Св. Климент Охридски“ в Катедрата по испанистика и португалистика. Той е първият българин, удостоен с титлата „доктор хонорис кауза“ не само в Бразилия, но и в Латинска Америка.Авто...

Първанов и Доган дължат възхода си на затворените досиета

Това посочи в лекцията си на конференцията „Преходът в Източна Европа

Приоритетите на околната среда ще залегнат във всички други сфери у нас по настояване на Брюксел


Приоритетите на околната среда трябва да станат вече секторен подход във всички сфери на икономиката, земеделието, селското стопанство и бита. За този нов подход в начина на работа по сектори настоява Европейската комисия, съобщи по време на форум "Предизвикателства при изграждането и експлоатацията на пречиствателни станции за отпадъчни води" заместник-министърът на околната среда и водите Атанас Костадинов, цитиран от БТА.

И през следващия програмен период 2014-2020 г. оперативна...

63-ма младежи започнаха работа в НОИ по програма „Старт в кариерата“

Младежи. Снимка БГНЕС.

63-ма младежи започнаха работа в Националния осигурителен институт (НОИ) по национална програма „Старт в кариерата“.

За обявените работни места са кандидатствали общо 308 души.

Четирима от наетите ще работят в Централното управление на НОИ, а останалите 59 – в териториални поделения на НОИ в Благоевград, Бургас, Велико Търново, Видин, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Шумен и Ямбол.

По-голямата част от младите хора ще работят в областта на специализираната администрация, като най-много работни места са открити в напреавления “Осигуряване и кратосрочни плащания”, “Пенсии” и “Осигурителен архив”.

С помощта на програмата „Старт в кариерата“, която се реализира от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта, много младежи получават възможността да натрупат опит по придобитата от тях специалност. 

Статията "63-ма младежи започнаха работа в НОИ по програма „Старт в кариерата“" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

И Ритонката се съблече за Плейбой

Певицата е вече на 55 години, но продължава да се поддържа в добра форма. Точно затова не се притеснява ни най-малко да свали дрехите и да позира за корицата на най-популярното мъжко списание.

8 000 кадри на ДС минали през властта за 7 г.

8 000 държавни служители са разкрити като агенти или сътрудници на ДС

Емил Костадинов: Отнемането на субсидиите на партиите ще ги тласне в ръцете на олигархията

/КРОСС/ Всяко посегателство и ограничаване на държавната субсидия на партиите и на възможностите за тяхната текуща оперативна и техническа дейност ще ги тласне в ръцете на олигархията. Това ще струва много по-скъпо на всички нас, като български граждани, заяви в ефира на TV 7 народният представител от ПГ на Коалиция за България Емил Костадинов. Той обясни, че ако няма партийна субсидия, парите няма да бъдат публични и няма да подлежат на контрол от контролните институции, съгласно Закона за политическите партии. "По този начин ще изпратим партиите в сивия сектор и този, който дава парите, ще поръчва определено политическо поведение", категоричен бе депутатът. Той обясни, че партийната субсидия, на база парламентарни избори 2013 г., е около 38 млн. лв., за всички партии, които получават такава: 4 парламентарно представени и другите 6, които са преодолели 3% бариера. Той припомни, че когато е приет Законът за политическите партии, е проведена сериозна дискусия и анализ, съгласно които е възприет вариант, при който максимално са ограничени вариантите и размерите за предоставяне на дарения от юридически и физически лица, много по-ниски от възприетите в повечето европейски страни. По думите му начинът на финансиране на политическата дейност, който той е защитавал, преди да има активна позиция в политиката и който се е наложил в страните, в които има солидна демократична традиция, безпокои една част от обществото, която иска да доведат партиите при себе си

Момче, болно от мускулна дистрофия продава органите си в eBay

За шокираща обява в онлайн аукциона eBay стана ясно днес в предаването "Денят започва" по БНТ . От обявата и приложените снимки става ясно, че дете,...

Игра, наречена "Нокаут", уби трима

Нова, доста опасна мода, се разпространява и набира популярност по улиците в САЩ, съобщават от CBS News. Вървящи по улицата тийнейджъри избират на случаен принцип жертва и един от тях внезапно удря минувача в лицето. Целта е човекът да бъде повален с един удар. Новата игра вече е приключила със смъртта на трима души в щатите Ню Джърси и Сейнт

Червената роза

Препубликуваме текста на Теодора Димова от портал "Култура":

Това се случило през есента на 1964.

Иван се прибирал привечер от училище заедно със съучениците си – тийнейджъри на петнайсет, шестнайсет години. Вървели към трамвайната спирка на тумба, закачали се, смели се, разказвали си весели истории. Приятелят на Иван – Любо бил лудо и нещастно влюбен в едно от момичетата. Минавали през кварталната градинка с лехи от рози. Любо се приближил до Иван и му прошепнал:
...

Минималната пенсия скача с 4.50 лв. от 1 юли 2014 г.

Минималната пенсия ще се увеличи с 4.50 лв. от 1 юли 2014 г. Това решиха депутатите с приемането на текстове на второ четене на Законопроекта за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2014 г., предаде репортер на Агенция „Фокус”. С текстовете се определя следният минимален размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст по чл. 68, ал. 1 от Кодекса за социално осигуряване за 2014 г.: от 1 януари до 30 юни – 150 лв.; от 1 юли до 31 декември – 154.50 лв. „Предлагате увеличаване на пенсиите с 4.50 лв. Няма и за един килограм сирен”, коментира Светлана Ангелова от ГЕРБ. „Три години в бюджета на ГЕРБ нямаше и стъпка за увеличение на пенсии”, репликира Валентина Богданова от Коалиция за България. „Загрижеността за сметките за ток ...

Минисър Андреева: Проблемите в здравеопазването са много, чудя се кое му е наред

Проблемите са много в здравеопазването, аз самата на моменти се чудя кое му е наред, каза пред БНТ здравният министър д-р Таня Андреева.
Болниците ще получат на 100% за дейността си от септември до края на годината. Но това не изключва контрола - какво е отношението към пациентите, какво е лечението и прочие, коментира д-р Андреева.
Тя съобщи, че Проблемите са много в здравеопазването, аз самата на моменти се чудя кое му е наред, каза пред БНТ здравният министър д-р Таня Андреева. Болниците ще получат на 100% за дейността си от септември до края на годината. Но това не изключва контрола - какво е отношението към пациентите, какво е лечението и прочие, коментира д-р Андреева. Тя съобщи, че

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване