Диляна Попова влезе в ролята на Лейди Карамел от реклама на Johnnie Walker

Българската актриса и топ модел, Диляна Попова, влезе в ролята на Лейди Карамел от глобалната реклама на Johnnie Walker. Тя е първата българка, която уиски №1 в света избра, за да оживи образа на един от емблематичните герои, показващи вкусовото многообразие в шотландската напитка. На изискано парти във Военния клуб любителите на марката бяха изкушени с поредица от нестандартни изживявания, които предизвикаха сетивата им да усетят богатите и дръзки вкусове на Johnnie Walker. Пътуването в света на марката започна с изпълнение на шотландски гайдар, което елегантно премина в неочаквано съвместно концертно изпълнение със струнен квартет “Intro”.  „Крачещият човек”, запазена марка на Johnnie, оживя и се мултиплицира в изпълненията на балет “Нова”. ...

Задържаха единия от крадците обирали къщи в кв. "Бела вода"

Единият от крадците щурмували пернишкия квартал "Бела вода", за които преди 4 дни единствено ZaPernik.com писа е заловен.

Все още няма официална информация от ОДМВР - Перник за задържането на апаша. Пернишките криминалисти разследват кражбите в квартала.

"Лятото нямаше толкова кражби. Тогава беше като затишие пред буря", каза кметът на квартал Стефан Давидков пред ZaPernik.com. Той допълни, че полицейски автомобил патрулира в "Бела...

Продължава

"Пампорово" АД завеждат дело срещу държавата

Казусът с лифта „Двата моста“ в Пампорово е абсолютна манипулация, заяви днес на пресконференция изпълнителният директор на „Пампорово“ АД Мариян Беляков. Той посочи, че към момента има издадена заповед от ДНСК за спиране и премахване на лифта. От „Пампорово“ АД са внесли възражение срещу заповедта и ще заведат дело срещу държавата и Министерство на земеделието и храните за уронване на престижа и пропуснати ползи. „Няма никакви нарушения при подменения лифт в Пампорово, жалко е, че държавата пречи на бизнеса. Тази подигравка с курорта в...

Два слаби труса - в Рила и в местността Оборище

Земетресение с магнитуд 2,5 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Геофизичния институт на БАН.

България, Унгария и Словения ще излязат с обща позиция за "Южен поток"


България, Унгария и Словения ще излязат с обща позиция за проекта "Южен поток". За това са се разбрали днес премиерите на трите страни Пламен Орешарски, Виктор Орбан и Аленка Братушек, съобщи правителствената пресслужба. 

Тримата са обсъдили днес бъдещето на проекта на руската "Газпром" на работна закуска в Букурещ в рамките на втората среща на високо равнище Централна и Източна Европа - Китай. 

Междувременно "Газпром" съобщи днес, че планира началото на строителството на...

Вертонген отрече за разпра между отбора и Вилаш-Боаш

Защитникът на Тотнъм Ян Вертонген отхвърли информациите за скандал между отбора и мениджъра Андре Вилаш-Боаш след унизителното 0:6 от Манчестър Сити в неделя. Лондончани бяха сред английските тимове, които спретнаха най-сериозна селекция през лятото, но до този момент имат отбелязани само 9 гола в отминалите 12 кръга. На Острова веднага се появиха слухове, че лошите резултати са повлияли върху атмосферата в съблекалнята, но Вертонген ги опроверга. „Дали има проблем между играчите и мениджъра? Абсолютно не“, отсече белгийският национал. „Също та...

Без санкции за шофьори със стари газови уредби

Автомобили, които имат монтирани стари газови уредби до март 2014г., не е необходимо веднага да сменят своите талони. Тези талони ще бъдат сменяни периодично, след като се наложи такава промяна. 

Това заяви пред журналисти в парламента Петър Мутафчиев, народен представител от ПГ на КБ, след проведени разговори с директора на „Автомобилна админис Автомобили, които имат монтирани стари газови уредби до март 2014г., не е необходимо веднага да сменят своите талони. Тези талони ще бъдат сменяни периодично, след като се наложи такава промяна. Това заяви пред журналисти в парламента Петър Мутафчиев, народен представител от ПГ на КБ, след проведени разговори с директора на „Автомобилна админис

151 договора на обща стойност 171 945 490 лв. са сключени в областта от началото на програмния период до сега

От началото на програмния период до 04 ноември 2013 г. в област Кюстендил по оперативните програми има сключени 151 договора на обща стойност 171 945 490 лв., от които безвъзмездната финансова помощ е 157 055 930 лв. Данните на Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН бяха представени от Областен информационен център (ОИЦ) - Кюстендил . 72 бенефициента в област Кюстендил са сключили договори за безвъзмездна финансова помощ по оперативни програми, а приключилите проекти са 61 на общ...

Недялко: Яд ме е, че не ми дават национален ефир!

Първият изгонен от реалитито е убеден в уникалността си

    


Американци измислиха универсална платежна карта

Coin обединява в себе си до 8 различни платежни карти

“Рона” с 34 медала от Нови Сад

С 11 златни, 14 сребърни и 9 бронзови медали се завърнаха възпитаниците на Спортен клуб “Рона” от Денс Фест 2013-та, който се проведе в Нови Сад. Там те се състезаваха срещу едни от най – добрите школи в танцовото изкуство.

16 танцьори на Милена Налбантова се представиха на сръбска сцена. Конкуренция имало от цял свят като участие взели едни от най- силните школи от Южна Африка, Словения, Хърватска и други.

С по 5 медала се върнаха и Анета Манолова, която е част от “Рона” вече 4 години,както и Наталия Карабойдева,  която се занимава с балета от 9 години. Те са впечатлени от магията на Денс Феста.

От “Рона” участваха двама представители от мъжкото съсловие. Те успяха да впечатлят журито и се върнаха с няколко медала. Радослав Божилов, който е на 3 г. половина,  бе най- малкият участник и грабна 7 медала, а 7 –годишният Делян Нанков спечели 2.

От формацията се върнаха и с друга добра новина от Денс Фест 2013-та. Тя била съобщена от главния експерт „Култура” към Община Хасково Венета Въжарска, която пътувала заедно с танцьорите и заявила, че ” Вълшебен свят” ще бъде включен в културния календар на Общината за следващото издание през 2014-та и ще получи финансиране.

От “Рона” като партньори и главни организатори на „Вълшебен свят” поднесли и ваучери за безплатно настаняване на най- добрия солист Шарлиз Ментиез, която е от Южна Африка и за най-добра група на Сити денс студио от Нови Сад, която да участва безплатно на фестивала в Хасково.

 

 

 

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

    Анжелина Янева

Цените на жилищата в САЩ продължават да растат

Разрешителните за строеж също се увеличават на фона на засиленото търсене от купувачите

    


Отец Василий Шаган: Удовлетворени сме, че Светия Синод касира вота за Варненски и Великопреславски митрополит

Удовлетворени сме, че Светия Синод касира вота за Варненски и Великопреславски митрополит. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна протойерей Василий Шаган, ръководител на Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил” във Варна. По думите му, това означава, че Синодът не е съгласен с този вот – от една страна, че той е корумпиран и режисиран, а от друга страна с този акт, ясно се показва, че Светия Синод не желае тези двама епископи да бъдат митрополити на Варненска и Великопреславска митрополия, уточнявайки, че става въпрос за епископите Борис и Игнатий.

Вацев: САЩ са длъжни да предложат участието си в българо-руските енергийни проекти

София /КРОСС/ Настоящото правителство не е орган за реализация на руски интереси, а е политическа комисия за реализация на българо-руски проекти. Това не е просто орган на руска воля, а комисия за българо-руско енергийно взаимодействие. Коментарът направи пред БНР Валентин Вацев, преподавател по история на ЕС и европейска интеграция в Европейския колеж в Пловдив. Според него министър Драгомир Стойнев не е имал мандат да води преговори.Цялата предстояща зима ще бъде период на сложни преговорни процеси в различни точки на света. Това е доктрината Обама - мащабно преговаряне с Русия по всички важни въпроси. Тук влиза новата роля на Русия в Близкия изток. Тук влиза и обединяването на източното пространство и създаването на „енергийното НАТО" - един ултрамащабен американски проект за обединяване чрез търговски отношения на САЩ и ЕС. В хода на тези големи преговори трябва да се реши въпросът и за мястото на Русия на Балканите. И той вече е решен - ще се строи Южен поток. Но добрият американски бизнесмен трябва да направи предложение и за свой интерес. Те просто искат да проверят каква цена ще даде Русия за участието си в България.Според Вацев в Украйна се случва същото.Украинската властова групировка започна да се колебае дали условията, които им предлага ЕС, са достатъчно добри. Те спряха процеса докато помислят. Моментално от Европа и от САЩ започнаха да се „търкалят" по земята, да си скубят косите и да правят революционни творчески изпълнения

Трима изгоряха от телефонни измамници с над 6000 лв.

Трима души са попаднали в капана на телефонни измамници само в понеделник. 84-годишна жена от Кърджали предала 2000 лв. На измамниците, 87-годишна - 680 лв., а 65-годишна - 2000 евро. И трите жени били излъгани, че децата им са претърпели катастрофи и е наложително да бъдат дадени пари за лечението им. В два от случаите измамите станали по обяд, а третата - около 20:00 часа снощи. 43-ма граждани пък са позвънили вчера в дежурните части на ОД на МВР и РУП-Кърджали, за да съобщят, че са били обработвани по телефона да предадат пари за "лечение" н...

Адемов: Големият проблем са ранното пенсиониране и инвалидните пенсии

Големият проблем на българската пенсионна система е т.нар. ранно пенсиониране и инвалидните пенсии, каза министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов по повод дискусията по второто четене на законопроекта за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2014 г.

Част от Враца - без вода

“Водоснабдяване и канализация” ООД гр. Враца уведомява своите потребители, че поради отстраняване на авария, причинена от строителни дейности по изпълнение на проекта за водния цикъл на гр. Враца,  днес 26.11.2013г,  водоподаването ще бъде спряно до 17:00 часа в ж.к. „Медковец“ в гр. Враца. И още една авария, пак до 17 часа ще бъде спряно водоподаването в района между ул. „Симеон“, ул. „Хр. Ботев“ и бул. „Мито Орозов“ в гр. Враца.  

Расате пред Фрог нюз след привикването в СДВР: Ще пазим заедно

Националистът Боян Расате е доволен от разговора, който е водил със служители на СДВР за дейността на доброволческите му патрули, каза той пред Фрог нюз. Срещата си определи като ползотворна и конструктивна и допълни, че е очаквал да срещне враждебност и неразбиране от страна на органите на реда. Расате бе извикан в столичната полиция днес на обяд по повод патрулирането на негови съмишленици по софийските улици.

Азис и Ванко 1 съблякоха Николета Лозанова

Плеймейтката ръси сексапил в "Като тебе втори няма"

    


ДСБ искат проверка за строителство на Паша дере

Информацията за незаконно строителство на територията на Паша дере да бъде незабавно проверена, а резултатите от проверката да бъдат публично оповестени. За това настоява варненската структура на ДСБ в обръщение до кмета Иван Портних и областния управител Иван Великов. „Призоваваме ви да покажете, че законите в България са над частните интереси и да защитите правата на варненци и правовия ред", се посочва в обръщението на ДСБ до местните управници. „Тъмносините" са притеснени от изнесената в медиите информация от граждани, че на плажа Паша дере...

Рекламен павилион на Louis Vuitton препречи Червения площад


Гигантски куфар на марката  Louis Vuitton препречи Червения площад точно в дните около Нова година и Коледа, която руснаците празнуват на 7 януари.

Мнозина се чудят какво точно е това, преди да разберат, че става дума за павилион с изложбата L’Ame du Voyage ("Душата на пътуването"), която ще продължи от 2 декември до 19 януари. Вътре е представена историята на компанията и фамилията Вюитон, както и развитието на дизайна на куфари и чанти, откакто през 1854г. Louis Vuitton измисля...

Стоичков и още 10 футболисти от "Парма" застават пред съда заради сключване на фиктивни договори

11 бивши футболисти на 11 бивши футболисти на "Парма", сред които и Христо Стоичков, ще застанат пред съда по обвинения за сключване на фиктивни рекламни договори с "Пармалат", които впоследствие са довели до фалита на компанията, съобщaва "Гадзета дело спорт". Общо 26 души - футболисти, мениджъри и агенти, ще получат призовки, за да дадат показания пред съда по с

Стоичков на съд в Италия

11 бивши футболисти на "Парма", сред които и Христо Стоичков, ще застанат пред съда по обвинения за сключване на фиктивни рекламни договори с "Пармалат", които впоследствие са довели до фалита на компанията, съобщaва "Гадзета дело спорт".
Общо 26 души - футболисти, мениджъри и агенти, ще получат призовки, за да дадат показания пред съда по с 11 бивши футболисти на "Парма", сред които и Христо Стоичков, ще застанат пред съда по обвинения за сключване на фиктивни рекламни договори с "Пармалат", които впоследствие са довели до фалита на компанията, съобщaва "Гадзета дело спорт". Общо 26 души - футболисти, мениджъри и агенти, ще получат призовки, за да дадат показания пред съда по с

Папата иска край на тиранията на пазарите

Франциск зове и за реформа на църквата на всички нива

    


Гентиана: Не съм пример за подражание

Една от най-горещите дами у нас разказа пред камерата на BLife за вече отминалите си здравословни проблеми, за примера, който иска да даде на младите, и за това как близките й възприемат нейната професия.

Странни звуци ужасяват Братислава в продължение на месеци (видео)

Словашката столица Братислава е озвучавана от странни звуци вече в продължение на няколко месеца. Видеоклипове, публикувани в Youtube, отразяват шума, чут най-силно в града на 19 и 20 септември, като днес тормозът продължава. Властите не са коментирали официално причината за шума. В коментарите под записите потребителите изразяват

Пътниците в метрото се увеличиха

/КРОСС/ По предварителни сезонно изгладени данни през третото тримесечие на 2013 г. както превозените товари, така и извършената работа от товарния транспорт се увеличават в сравнение с предходното тримесечие, съответно с 0.8 и 3.9%, отчита Националният статистически институт.Спрямо второто тримесечие на 2013 г. превозените пътници от сухопътния, водния и градския електротранспорт са с 0.8% по-малко, докато извършената работа се увеличава с 0.9%.По предварителни неизгладени данни през третото тримесечие на 2013 г. в сравнение със съответния период на 2012 г. превозените товари от сухопътния и водния транспорт са с 15.2% повече, докато извършената работа отбелязва спад от 5.3%.В сравнение със съответното тримесечие на предходната година се наблюдава намаление както при превозените пътници, така и при извършената работа от сухопътния, водния и градския електротранспорт, съответно със 7.6 и 1.3%. Сухопътен транспорт През третото тримесечие на 2013 г. превозените товари от сухопътния транспорт са 32 815.8 хил. т, или с 5 142.7 хил. т повече спрямо съответното тримесечие на 2012 г., като увеличение се наблюдава при всички видове сухопътен транспорт.Извършената работа също отбелязва ръст от 27.6% спрямо третото тримесечие на 2012 г. и достига 8 903.3 млн. тонкилометра. Увеличение отбелязват както вътрешните, така и международните превози, което се дължи на по-голямото средно превозно разстояние, на което са превозени товарите

Без паника! Няма да глобяват шофьори за стари газови уредби

Автомобили, които имат монтирани стари газови уредби до март 2014г., не е необходимо веднага да сменят своите талони. Тези талони ще бъдат сменяни периодично, след като се наложи такава промяна. 

Това заяви пред журналисти в парламента Петър Мутафчиев, народен представител от ПГ на КБ, след проведени разговори с директора на „Автомобилна админис Автомобили, които имат монтирани стари газови уредби до март 2014г., не е необходимо веднага да сменят своите талони. Тези талони ще бъдат сменяни периодично, след като се наложи такава промяна. Това заяви пред журналисти в парламента Петър Мутафчиев, народен представител от ПГ на КБ, след проведени разговори с директора на „Автомобилна админис

Видео: Пари като дрехи и Леонардо ди Каприо в новата му филмова афера със Скорсезе




За онези, които са чакали с нетърпение да задоволят любопитството си към новата филмова афера на режисьора Мартин Скорсезе и актьора Леонардо ди Каприо на име The Wolf of Wall Street, днес е ден за добри новини. Компанията "Парамаунт" публикува онлайн първи кадри от лентата.

Едноминутното видео е озаглавено съвсем подходящо "Работиш за мен" и в него се вижда Леонардо ди Каприо в ролята на невъобразимо богатия нюйоркски брокер от 80-те години на име Джордан Белфорт в...

Пускат нови банкноти от 10 евро през 2014 г.

Точната дата на издаване ще бъде обявена

Клиенти бързат да закупят зеленчуци за зимнина

 

Десетки клиенти използват времето преди да е паднал снега, за да си закупят необходимите продукти за направата на зимнина. Въпреки сравнително малко по-високите цени от миналогодишните продажбите били намалели, споделят търговците на пазара.

На хасковския централен пазар има голямо изобилие от зеленчуци и е пълно с клиенти, които бързат закупят от тях. Някои споделиха, че месец преди празниците искали да се заредят с туршии и да използват по-топлото време, за да се подготвят за зимата.

Търсенето на зеленчуци в края на сезона на туршиите все още продължава, коментират търговците от сергиите на пазара. Въпреки това тази година било по-слабо в сравнение с предходната.

Зеле и праз изобилстват на пазара. Те били най – търсени и си оставали и на цени почти колкото през изминалата.

Търговците продължават да зареждат от зеленчуците за зимнина и очакват да има повече клиенти поне още седмица.

 

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

    Анжелина Янева

 

 

Поне 8000 от ДС са заемали държавни длъжности

За седем години работа Комисията е разкрила досиетата на 8000 души, които са заемали или заемат държавни длъжности. Това разкри председателят на Комисията по разкриване на документите и обявяване принадлежността на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българска народна армия (КРДОПБГДСРСБНА) Евтим Костадинов.

Апаш задигна такси с пътник, блъсна го и избяга

Великотърновската полиция издирва мургав мъж, висок 170 см, който откраднал таксиметров автомобил с пътник на бензиностанция, после катастрофирал и избягал.

След месеци на протести България е в ситуация на блокада

След месеци на протести България е в ситуация на блокада, пише вестник "Монд" в репортаж от София на специалния си пратеник Ален Сал. Журналистът е интервюирал участници в протестите срещу и против правителството, блогъри, преподаватели по политически науки, български политици като Илиана Йотова и Радан Кънев и социолози. Журналистът отбелязва, че на изборите през май ГЕРБ е победил, но никой не е поискал да се коалира с него и така се е стигнало до правителството на Пламен Орешарски. За кабинета нещата са ясни, протестите са подкр...

HTC One се появи и боядисан в златно

От тайванския смартфон производител HTC представиха нова „златна“ модификация на своя флагман One. Въпросният ще задоволи всички фенове на марката,...

Разследват Стоичков за измама в Италия

/КРОСС/ Няколко бивши играчи на Парма, сред които и Христо Стоичков, ще бъдат разпитани като част от разследване за измама. Смята се, че компанията е била ощетена с близо 10 милиона евро. Според "Gazzetta dello Sport" италианският хранителен гигант Parmalat е бил измамен и ощетен от бивши играчи на клуба. Футболистите са подписвали фалшиви рекламни договори и спонсорство, за да източат пари от компанията. Схемата се е разигравала в периода от 1992 година до 2003 година. Стоичков игра за Парма през сезон 1995/96. Разследвани ще бъдат и Хуан Себастиан Верон, Фаустино Асприля, Енрико Киеза, Лилиан Тюрам, Дино Баджо, Ернан Креспо и Тома Бролен.  

Земята погълна езеро в Босна, цяло село е в паника

Подобно на сцена от научнофантастичен филм потъване на земни пластове погълна водата, рибата и дърветата наоколо, съобщи АП

Задържали Емил Милев - Крокодила за обир на бензиностанция

Eмил Милев - Крокодила е бил задържан във връзка с обир на бензиностанция, а не за серията магистрални обири, извършени от неговата банда на Крокодилите, научи Дарик. През август месец Милев е задигнал пари от бензиностанция в района на Бухово, заплашвайки с пистолет служителката на обекта. Крокодила извършил обира със свой съучастник, като и двамата били маскирани и отмъкнали над хиляда лева от касата. Милев беше арестуван в неделя след спецоперация. Освен с магистралните обири, той е свързван и с групата за мокри поръчки „Килърите 2". Очаква ...

Стоичков и още десет бивши футболисти на "Парма" са призовани пред съда


Българинът Христо Стоичков и още десет бивши футболисти на "Парма" са призовани да се явят в съда, пишат италианските медии. Прокуратурата в страната продължава работата по случая с фиктивните договори, сключвани с клуба между 1993 и 2003 г.

Освен Стоичков в сисъка попадат още известни играчи от близкото минало като Ернан Креспо, Фаустино Асприля, Лилиян Тюрам, Хуан Верон, Томас Бролин, Дино Баджо и др.

Прокуратурата в Италия разследва фалита на "Пармалат" - компанията,...

Орешарски пред “Льо монд”: Протестиращите нямат какво да искат освен оставката ми

Митинг в подкрепа на Орешарски   Снимки: Сергей Антонов

Протестиращите в България нямат какво да искат освен оставката ми.

Това казва премиерът Пламен Орешарски в пространно интервю за френския вестник “Льо монд”.

“Тази година минава под знака на протестите. Те започнаха през февруари. Протестиращите в момента са политически подкрепяни от десни партии. Те нямат какво друго да поискат освен оставката ми. Опитваме се да влезем в диалог с тях, но те отказват. Самите инициатори на протестите предпочитат да останат в сянка. Но ние междувременно продължаваме да работим по възстановяването на икономиката на страната. Това е основният ни проблем тук”, твърди Орешарски пред френското издание.

На въпрос дали съжалява за избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС – ход, който подпали протестите срещу кабинета, Орешарски казва лаконично: “Това бе политическо решение. Коригирахме го веднага и той подаде оставка”.

Пред френския вестник министър-председателят коментирта също, че според него нови избори не се налагат, въпреки че правителството му няма мнозинство. “Ако чакаме да дойде на власт кабинет със стабилно мнозинство, може да се наложи да минем през много избори”, обяснява той.

Очаквайте подробности.

Статията "Орешарски пред “Льо монд”: Протестиращите нямат какво да искат освен оставката ми" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

8 000 бивши агенти на ДС минали през властта

София /КРОСС/ За седем години са отворени досиетата на 8 000 бивши кадри от ДС, заемали държавни длъжности. Това съобщи по време на международната конференция "Преходът в Източна Европа през документите на комунистическите тайни служби" председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов. На конференцията, организирана от Комисията по досиетата, участваха представители на сходни структури в Германия, Полша, Латвия и Румъния.2 млн. архивни дела и 1,5 млн. преписки е предоставило Министерство на вътрешните работи на Комисията до момента, съобщи зам.-министърът на вътрешните Йордан Грамов. По думите му МВР е най-големият донор на институцията, занимаваща се с архивите на бившата Държавна сигурност. Той съобщи още, че ще бъдат предадени и личните кадрови дела на служителите на комунистическата тайна служба.Членът на Комисията Екатерина Бончева пък бе категорична, че разкриването на документите на ДС по никакъв начин на застрашава националната сигурност.В доклада си журналистът Христо Христов, които е собственик на сайт, занимаващ се основно с тайните служби на комунистическа България, се спря на най-известните български политици - агенти на ДС. Първи в списъка му беше президентът Георги Първанов, който през 2007 г. бе обявен като секретен сътрудник "Гоце" на ДС. Според Христов, две парламентарни комисии по време на управлението на ОДС са скрили досието му

Божков: "Доволен съм от победата над Хасково'

Треньорът на „Дунав 8806“ Георги Божков заяви, че е доволен от победата срещу „Хасково 2010“ в седмия кръг на НБЛ-жени. Русенският тим успя да надделее над съперника след обрат в последната част със 76:70 в залата в квартал „Здравец“.„Трябва да сме доволни от това, че спечелихме един труден мач. Мачът не вървеше добре за нас почти през цялото време. Може би и умората си каза думата. Чувствам, че нямахме достатъчно свежест и бързина, но успяхме в последната част да вземем по-правилните решения в нападение и да спрем техните най-добри реализаторк...

Хаос по пътищата в Търновско - катастрофи и километрични тапи

Първият сняг доведе до пълен хаос по пътищата в Търновско. Заради непочистени от сняг пътища на места се образуваха километрични колони от коли, алармираха пред BNews шофьори, чакащи полицията да освободи движението.

Северозападният район ще получи пари по всички оперативни програми

Земеделието, туризмът и пътната инфраструктура ще са трите сектора, в които ще се инвестира

    


До 10 см. снежна покривка в Русе утре

До 10 см. ще стигне снежната покривка утре в Русе според прогнозата на Националния институт мо метеорология и хидрология Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър. Ще има виелици....

ГЕРБ: 2014 г. - нулева за страната

/КРОСС/ За България следващият програмен период ще започне с една година закъснение и 2014 г. ще бъде нулева за страната, предупредиха на пресконференция днес от ГЕРБ. Близо шест месеца от началото на това управление имаме министри и вицепремиер, които, вместо да управляват системата, се запознават с функционирането й, коментира Томислав Дончев. Най-лошото е, че в името на стремежа "да се спаси нечия политическа кожа", ще бъде жертвано всичко - истина, репутация, интерес на бенефициентите, дори цялата система за управление на еврофондовете, опасява се той. По думите му седмица преди спирането на една оперативна програма няма нито един български представител, който да е в Брюксел, за да предотврати спирането. Ако правителството реши да не се бори и да не защити националния интерес, ще има финансови корекции за българските общини от порядъка на 320-350 милиона лева, като корекциите могат да достигнат и 500 милиона лева, допълни Лиляна Павлова. Тя прогнозира две нулеви години по отношение на строителството и три нулеви години за общините, ако следващата година в страната не влязат предвидените европари. Поне 15 общини до 2016 г. няма да могат да реализират нито един проект с европейско финансиране, каза Павлова. Няма диалог с общините, няма координация, коментира тя и посочи, че не се одобряват готови проекти на общините, въз основа на които те могат да получат финансиране. Според Ивайло Московски през 2014 г

Окрадоха детска градина

Аудио и видеотехника са били откраднати от детска градина в сливенския квартал „Даме Груев”. Съобщението за кражбата е получено в 7,40 часа на 25 ноември. Извършителят взломил прозорец на тераса, за да влезе в детското заведение. Откраднати са DVD и CD-радио касетофон. Полицаите са извършили оглед на мястото. Предприети са незабавни действия за установяване на извършителя....

Обраха тузарска вила край Поморие, вземат дори чаршафите

Луксозна вила в комплекс Луксозна вила в комплекс "Виктория хил", разположен край пътя между Бургас и Поморие е била обрана, съобщиха от полицията. Според собственичката на имота - 46-годишна пловдивчанка, са откраднати дори спалните комплекти в къщата. По-лошото обаче било, че между тях били скътани 45 000 лв., които също са изчезнали.

Разследван за кражба на 200 бона остава в ареста

Милен Ескеджиев от Долни Чифлик, задържан преди 10 дни заради крупна кражба, извършена през лятото на 2010 година, ще остане в арест, след като Варненският апелативен съд потвърди задържането му под стража, съобщиха от съдебната пресслужба. На 18 ноември тази година Варненският окръжен съд определи първоначална мярка за неотклонение „задържане под стража" за 34-годишния мъж, разследван заедно с още 4 лица за кражба в големи размери. Досъдебното производство за това престъпление е образувано през юли 2010 година, непосредствено след като от дома...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване