Борисов: Орешарски отново опита да се измъкне през "задния вход"

София /КРОСС/ Днес за пореден път управляващите се опитаха с лъжи да прикрият собствената си неадекватност. Това написа във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Орешарски отново се пробва да се измъкне през "задния вход" като каза, че подготовката за 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" е стартирана от нас, а те само продължавали. Ние не ги критикуваме за това, че продължават, а за начина, по който се канят да го направят без конкурс. През юли 2011 г. беше подписано споразумение между БЕХ и "Уестингхаус" за сътрудничество по удължаване на живота на V и VІ блок. Малко преди това такъв меморандум беше подписан и с френската компания "Арева". Още тогава казах, че имайки "Уестингхаус", имайки "Арева", както и наследен договор с руската компания, ние можем да избираме като държава. Mожем да избираме и доставчик на ядреното гориво, разбира се, след конкурси и на този, който го докарва, и на този, който си го изнася. По същия начин ще бъде и изграждането на 7-мия реактор в АЕЦ "Козлодуй" след конкурс. Така ние подготвихме условия, чрез които България чрез конкурс да си осигури сигурност, най-добра цена, ефективност и диверсификация, което очевидно не е сред приоритетите на управляващите, за което ние ще сезираме еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер.

НЗОК: В някои болници с автобуси се изсипват пациенти

Оказва се, че принципът на автобусният туризъм не е запазена марка само за организирани екскурзии и партийни мероприятия. Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Румяна Тодорова съобщи, че в определени болници се изсипват пациенти с автобуси.

Анти-"Apple" кампанията на Nokia продължава - този път на прицел е iPad Air

Nokia продължава осмиващата си кампания срещу Apple. След като преди време финландската компания пусна няколко Nokia продължава осмиващата си кампания срещу Apple. След като преди време финландската компания пусна няколко "забавни" реклами срещу iPhone, сега скандинавците действат използват същия похват срещу последния таблет на Apple - iPad Air. Героят в рекламата на Nokia критикува много от функциите на iPad в редица случайни срещи с млада жена.

ЕС провокира протестите в Украйна, обяви Москва

В изявление на външното министерство се казва

Стоян Ненчев: Победителят в “Чудесата на България“ не е по-достоен от златното съкровище в Свещари

Като представител на гетската столица мога да кажа, че Цари Мали град не е по-достоен от съкровището в Свещари – коментира с усмивка днес резултатите от класацията „Чудесата на България“ областният управител на Разград Стоян Ненчев. Той е родом от село Райнино, което също като Свещари се намира в община Исперих. Благодаря на всички жители на Лудогорието за подкрепата, която оказаха за съкровището в Свещари при участието му в кампанията на вестник "Стандарт" – заяви областният управител Стоян Ненчев. Благодарение на хората исперихското чудо за ч...

Украйна се пазари до дупка и с ЕС, и с Русия

На фона на масовите протести, в които вчера се включиха и студенти, Украйна за пръв път призна, че Русия е поискала от нея да отложи подписването на споразумението за асоцииране към ЕС. Руснаците предложили “отложете подписването, ще седнем на масата (за преговори) и ще се договорим”, каза украинският премиер Микола Азаров, цитиран от АФП. На фона на масовите протести, в които вчера се включиха и студенти, Украйна за пръв път призна, че Русия е поискала от нея да отложи подписването на споразумението за асоцииране към ЕС. Руснаците предложили “отложете подписването, ще седнем на масата (за преговори) и ще се договорим”, каза украинският премиер Микола Азаров, цитиран от АФП.

Рим и Москва с фонд за 1 млрд., Берлускони няма да става руснак

Италия и Русия създават съвместен фонд за 1 милиард евро. Споразумението бе подписано вчера в Триест на срещата между италианския премиер Енрико Лета и руския президент, предаде АНСА.
Партньори в новия фонд са Руският фонд за преки инвестиции и Стратегическият фонд на Италия. Първите инвестиции вероятно ще са в авиокомпания “Ал Италия”. Италия и Русия създават съвместен фонд за 1 милиард евро. Споразумението бе подписано вчера в Триест на срещата между италианския премиер Енрико Лета и руския президент, предаде АНСА. Партньори в новия фонд са Руският фонд за преки инвестиции и Стратегическият фонд на Италия. Първите инвестиции вероятно ще са в авиокомпания “Ал Италия”.

Дубайските компании продължават да се оглеждат за IPO-та извън ОАЕ

Damac Real Estate Development ще стане първата местна компания от 2008 г., осъществила първично публично предлагане извън емирствата

    


Христо Стоичков на съд за фалита на „Парма”

Прокурорката Паола Дал Монте поиска официално Христо Стоичков да бъде съден за умишления фалит през 2003 г. на компанията за млечни продукти „Пармалат”. Според в. „Гадзета ди Парма”, който разпространи вчера новината, Камата би трябвало да бъде изправен на подсъдимата скамейка заедно с цял отбор класни играчи от златните времена на футболния клуб „Парма”.

Проф. Константинов: Когато всички затягат коланите, и партиите да го направят

София /КРОСС/ Ако се посегне на държавната субсидия, ако тя бъде ограничена, партиите ще бъдат тласнати към капитала. Посегателството към партийния плурализъм е директно посегателство към устоите на демократичната и правова държава, коментира пред БНТ депутатът от БСП Емил Костадинов. Той добави, че в столетницата има различни мнения относно съдбата на партийните субсидии. Според мен за политиците е твърде изкусително да говорят популистки и да предлагат популистки решения. Не виня една немалка част от гражданите, които с особена острота поставят този въпрос. Гражданите нямат точната преценка за цената на едно такова действие. Виня тези говорители, които знаят за какво става дума, коментира той. Костадинов бе категоричен, че БСП не е излъгала избирателите си. Още в първите мониторингови доклади, даже от предприсъединителния период, има императивни препоръки да се създадат норми за антикорупционни практики. Препоръчано е да се осигури държавна субсидия за партиите, посочи Костадинов. Много е важно партиите да бъдат публично и явно финансирани, заключи той. Според колежката му от „Атака" Калина Балабанова партийните субсидии трябва да отпаднат напълно. Внесохме вече предложение в НС. Това не е популизъм. Популизъм е да говориш, че искаш да намалиш субсидиите на партиите, а после да не го направиш, подчерта тя. Нашето предложение за пълно отпадане на всички партии е с цел по-голяма прозрачност

Чудили ли сте се колко души у нас имат смартфон?

България стана част от глобалното проучване Consumer Barometer 2013 на Google, като данните от него станаха публични миналата седмица.

Изледването се отнася за това как потребителите по света използват онлайн и офлайн източници на информация, и как това влияе на навиците им за пазаруване. Данните от проучването дават представа България стана част от глобалното проучване Consumer Barometer 2013 на Google, като данните от него станаха публични миналата седмица. Изледването се отнася за това как потребителите по света използват онлайн и офлайн източници на информация, и как това влияе на навиците им за пазаруване. Данните от проучването дават представа

200 на протест въпреки студа

Около 200 души днес се събраха на протест въпреки студа

Около 200 демонстранти се събраха в центъра на София на традиционното шествие ДАНСwithme във вторник вечерта.

От  площад “Независимост” шествието стигна до парламента.

В протеста и тази вечер взеха участие Ранобудните студенти.

Малко след 20 ч. по-голямата част от демонстрантите започнаха да се разотиват, а движението по бул. “Цар Освободител” беше изцяло пуснато.

Статията "200 на протест въпреки студа" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Путин призова Брюксел да не политизира въпроса с Украйна

Моля нашите приятели в Брюксел да се въздържат от резки изказвания

Путин: Украйна сама ще реши дали да е с Русия или с ЕС

Украйна сама трябва да направи избор между сътрудничеството с ЕС или митническия съюз между Русия, Беларус  и Казахстан, заяви руският президент Владимир Путин на  пресконференция с италианския премиер Енрико Лета в Триест, в Италия, предаде БТА, позовавайки се на ИТАР-ТАСС. Путин посочи, че критиките на ЕС към отказа на Украйна да подпише споразумението за асоцииране с Брюксел, за да се обърне към Москва, пораждат недоумение и разочарование. Той допълни, че очевидно тези критики целят да изкарат Русия отговорна за решението на Украйна. Така Путин реагира на общото изявление на Херман ван Ромпой и Жозе Барозу, направено вчера след решението на Украйна. Днес обаче украинският премиер Микола Азаров призна, че Русия стои в основата на решението Украйна да не подписва с ЕС. Междув...

Светият Синод съди епископ, сключил брак


Светият Синод изправи пред църковен съд Левкийския епископ Павел. Обвинението срещу него е, че е сключил брак и има дете, което е против каноните на църквата.

Днес синода се събра на първо заседание по делото, а в защита на епископа пред синодалната палата се събраха протестиращи. "Ние смятаме, че в момента се създават изкуствено тези проблеми в църквата, за да не може тя да застане, да се обедини и да обедини целия български народ", каза един от тях. Според друг той е припознал сина...

Хиляди студенти в Украйна на протест

Те са недоволни от решението на кабинета да замрази интеграцията с ЕС

    


Българин в Англия осъди работодател за расова обида

Българинът Петко Георгиев успя да осъди британския си работодател за обида и дискриманация на расова основа, и липса на писмен договор за работа. Това става на фона на антибългарските настроения на Острова.

17 машини чистят пътищата на Лудогорието, започна да навява

17 машини почистват пътищата в област Разград към този момент, осигурени са екипи, които да работят и през нощта – съобщи дежурният от пътноподдържащата фирма в региона. Затворени участъци и ограничения за автомобилите не са въведени. Снежната покривка е достигнала 4-5 см., продължава да вали, на места вече навява – уточни дежурният. По данни на www.vremeto.bg вятърът в Лудогорието е със скорост 27 м./сек.   Няма данни за инциденти и закъсали коли. ...

Китай с интерес към ж.п. сектора ни и селското стопанство

Двустранните отношения се вписвали изцяло в рамките ЕС – Китай.

Прокуратурата наново отказва дело срещу Цветанов за „бебето във фризера“

За втори път прокуратурата отказа да образува дело срещу Цветан Цветанов по случая с бебето във фризера в горнооряховската болница, преписката по който бе отново отворена през лятото.

На 14 ноември т. г. наблюдаващият прокурор от СГП е постановил отказ да образуване дело поради липса на извършено престъпление, съобщи говорителят на СГП Зорница Т За втори път прокуратурата отказа да образува дело срещу Цветан Цветанов по случая с бебето във фризера в горнооряховската болница, преписката по който бе отново отворена през лятото. На 14 ноември т. г. наблюдаващият прокурор от СГП е постановил отказ да образуване дело поради липса на извършено престъпление, съобщи говорителят на СГП Зорница Т

Превозвачи поискаха нова автогара във Варна

Варненски превозвачи настояха морската столица да има нова и модерна автогара на среща с народния представител от ПП ГЕРБ Емил Радев. В приемния ден на депутата превозвачите представиха своите идеи и обсъдиха възможността за реализация на проекта чрез публично-частно партньорство.

Инджова: Политиците не се обаждат да казват числата

София /КРОСС/ Ние в НСИ търсим чистите умове, а не мръсните ръце. „Има какво още да се прави, но се работи за това националните статистически системи да постигнат интегрална своя същност". Това заяви пред bTV шефът на статистиката Ренета Инджова.ЕК работи статистиката да бъде освободени от влиянието, от диктата „В регламента се казва, да статистиките да бъдат независими от политиците. Но влиянието не е такова, каквото си го представят хората. Политиците не се обаждат да казват числата, каза Инджова и добави: Независима статистика е тази, чиято работа е не само за правителствата, а и за бизнеса, за образовате, за здравната система, та дори и за географски. Независимост на НСИ е да можем да кажем - не под егидата на правителството произведохме тези числа, а под целия спектър от интереси на обществото, каза председателят на НСИ.На света нещата в България изглеждат статистически нормални, смята тя - „изглежда нормално от гледна точка, че дългът е малък, че има и по-голяма безработица по други места".0,8 на 3-месечняа база е растежът на България, съобщи Инджова. „Намираме се леко над водата, не се давим още. Но тази картина не е добра", смята тя.Сравненията с други страни са относителни, важно е хората да имат идея за това къде се намират: „Да отворят страницата на НСИ и да преценят"

Пияна кримка се шегува с полицията

Криминално проявен самоковец е задържан, непосредствено след подаден от него фалшив сигнал за бомба в блока, в който живее. Мъжът бил пиян и решил да се пошегува с полицията.

Да ти стане зелето!

В Кюстендил, известен като града на черешите и овощната градина на България, вече издигат в култ... зелето.
Стратегическият зеленчук е твърде актуален и тази есен за производители, търговци, за всяко домакинство, че и за гурбетчиите, които "умират" за втасало зеле. И все поръчват преди Коледа да им пратят в някое бидонче, че от италианското В Кюстендил, известен като града на черешите и овощната градина на България, вече издигат в култ... зелето. Стратегическият зеленчук е твърде актуален и тази есен за производители, търговци, за всяко домакинство, че и за гурбетчиите, които "умират" за втасало зеле. И все поръчват преди Коледа да им пратят в някое бидонче, че от италианското

Отново отказват дело срещу Цветанов за „бебето във фризера“

За втори път прокуратурата отказа да образува дело срещу Цветан Цветанов по случая с бебето във фризера в горнооряховската болница, преписката по който бе отново отворена през лятото.

На 14 ноември т. г. наблюдаващият прокурор от СГП е постановил отказ да образуване дело поради липса на извършено престъпление, съобщи говорителят на СГП Зорница Т За втори път прокуратурата отказа да образува дело срещу Цветан Цветанов по случая с бебето във фризера в горнооряховската болница, преписката по който бе отново отворена през лятото. На 14 ноември т. г. наблюдаващият прокурор от СГП е постановил отказ да образуване дело поради липса на извършено престъпление, съобщи говорителят на СГП Зорница Т

Провериха с таблет 317 шофьори

За една седмица на територията на област Сливен са  проверени 644 автомобила и 963 лица.  Полицейските служители са констатирали общо 410 нарушения, за които са съставени 135 акта и 275 фиша. 5  водачи са употребели алкохол, 8 са неправоспособните. 159 са съставените електронни фиша за превишаване на скоростта. С таблет за валидност на застраховка “Гражданска отговорност”, за наложени наказания по административен ред  и за валидността на свидетелството за управление на МПС са извършени 317 проверки. Всеки ден полицей...

Wizz Air праща двама щастливци в Дубай

София /КРОСС/ Wizz Air, най-голямата нискоразходна-нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа*, обяви днес конкурса WIZZ Dubai Challenge, в който могат да участват всички туристи-ентусиасти над 18 години. Авиокомпанията ще избере двама щастливци, които ще летят до Дубай и ще ги отведе с 300 евро джобни на 72 часово приключение. Победителите ще бъдат следвани от снимачен екип, който ще документира тяхното оцеляване с 300 евро в джунглата на лукса ОАЕ. Доброволците имат шанса да спечелят като публикуват пост на www.facebook.com/wizzaircom, защото вярват, че са най-умните WIZZ пътници в Европа и ще докажат, че в Дубай може да бъде много забавно и с ограничен бюджет. Топ 30 коментара, събрали най-много харесвания ще преминат в следващия рунд, където вътрешно жури ще избере двамата щастливци. В това иновативно състезание Wizz Air си партнира с туристическа агенция Alpha Tours, които ще отличат победителите с допълнителни идеи как да прекараш най-добре в Дубай и ще прибави още безплатни приключения към техния ограничен бюджет. Цялото пътуване ще бъде документирано и публикувано на Фейсбук страницата на авиокомпанията, където феновете могат да следят преживяването в развитие, както и на официалния канал на Wizz Air в Youtube.Даниел де Карвало от Wizz Air каза: "Истински сме въодушевени от линиите до Дубай, защото пътниците могат да се насладят на една от най-слънчевите дестинации, пътувайки със самолетни билети на ниски цени

Ако сте от туристическия бизнес

От 10 часа утре, в културен център „Казиното”, ще бъде представен новият туристически портал „Go To Burgas”. Ако сте собственик на заведение, хотел, магазин, галерия или управлявате туристически услуги, можете да се запознаете с възможностите, които предлага интернет сайтът. „Go To Burgas” има амбициозната цел да събере на едно място и да представи по атрактивен начин цялата информация за Бургас, от която би се заинтересувал всеки турист. Повече подробности преди срещата можете да видите на този уеб адрес: www.g...

"Газпром" може да възобнови преговорите с Австрия за участието й в "Южен поток"

"Газпром" може да възобнови преговорите за участието на австрийската страна в проекта за изграждане на газопровода "Южен поток". Това заявил зам.-шефът на руския газов монополист Александър Медведев в интервю за корпоративното издание на компанията, цитирано от "РусЕнерджи". В него се припомня, че първоначалните намерения на "Газпром" са били крайната точка на единия от двата лъча на "Южен поток" да е в газоразпределителния център в австрийския град Баумгартен, където обаче трябваше да стига и конкурентната на руския проект тръба "Набуко". Заради концентрацията на Виена върху "Набуко", бе решено "Южен поток" да стига само до Северна Италия, а транспортираният по него газ да стига до Австрия по газопровода TAG. На "Набуко" обаче в средата на тази година бяха отказани доставки от азерското находище "Шах Дениз" е проектът засега е замразен. "Отчитайки участието на австрийската страна в "Набуко" пред последните пет години Русия не е водила активни преговори с Австрия по "Южен поток", посочва Медведев. по думите му обаче в последно време на пазара се говорело, че австрийската страна има намерение да се обърне към "Газпром" с предложение да се възобновят разговорите по "Южен поток". "Ние винаги сме открити за диалог. Ако австрийската страна официално предприеме подобна инициатива, ние задължително ще разгледаме подобно предложение, още повече че подписаното по-рано споразумение на междуправителствено ниво за сътрудничество в рамките на "Южен поток" остава в сила", каза зам.-шефът на "Газпром".

Граждански патрули търсят бежанци из Странджа


Граждански патрули обикалят около граничната зона на Странджа планина в търсене на нелегални имигранти, съобщи Би Ти Ви. Въпреки, че МВР и прокуратурата предупредиха, че такива формирования са незаконни, патрулиращите смятат, че изпълняват гражданския си дълг.

Йордан Костадинов и Георги Дракалиев обикалят в района на малкотърновското село Близнак. Като научили за преминаването на голяма група нелегални имигранти, решили да се включат в издирването на нарушителите.

В неделя...

Задължителното гласуване=лекарство срещу купен вот

БАН стартира един дългосрочен проект-визия за бъдещето на България, което мен като патриот ме грабна и затова участвам в него, заяви по БТВ Антон Станков, бивш правосъден министър.

И. Василев: Енергетиката е пред катастрофа, а ние се занимаваме с нов блок в „Козлодуй”

Големият проблем в българската ядрена енергетика не е нито седми блок в АЕЦ „Козлодуй", нито „Белене", а максималното удължаване и съхраняване на живота на 5-и и 6-и реактор в Козлодуй, за което никой не говори. Това коментира в интервю за Дарик енергийният експерт и бивш български посланик в Москва Илиян Василев. Той подчерта, че очаква от всеки министър да си тежи на мястото и да не използва PR-похвати. Защото по думите му очевидно правителството и Драгомир Стойнев искали да покажат, че те могат еднакво добре да правят сделки на изток, както ...

Стрелците най-после подгонват олимпийски квоти

Българският стрелкови съюз с председател Мария Гроздева получи лиценз от международната федерация. Административният съвет на централата единодушно е приел организацията, начело на която е Гроздева, за сметка на бившата родна федерация, оглавявана от Камен Шишманов.


“Всичките 37 членове гласували в наша полза, защото са приели документите и ар Българският стрелкови съюз с председател Мария Гроздева получи лиценз от международната федерация. Административният съвет на централата единодушно е приел организацията, начело на която е Гроздева, за сметка на бившата родна федерация, оглавявана от Камен Шишманов. “Всичките 37 членове гласували в наша полза, защото са приели документите и ар

Банкер наказан да строи детски площадки на село

Сглобяване и монтаж на люлки и въртележки на детски площадки - това е настоящото амплоа на руския банкер и олигарх Александър Лебедев. Заниманията му обаче съвсем не са доброволни, а по силата на наложена му присъда за полагане на 150 часа общественополезен труд заради побой, предаде РИА “Новости”.  Сглобяване и монтаж на люлки и въртележки на детски площадки - това е настоящото амплоа на руския банкер и олигарх Александър Лебедев. Заниманията му обаче съвсем не са доброволни, а по силата на наложена му присъда за полагане на 150 часа общественополезен труд заради побой, предаде РИА “Новости”.

Бизнесът настоява за отмяна на задължителни режими, непоискани от ЕС

Законодателни промени, свързани с подобряване на работата на бизнеса, внася в парламента до 10 дни Българската търговско-промишлена палата. Това съобщи в Разград нейният председател Цветан Симеонов. Измененията са в две посоки. В първата група попадат режими, които в момента са валидни и за големите предприятия, и за малките и средните. Когато в една фирма има 5-6 работници защо е необходимо да си планират отпуските – коментира Симеонов. Допълнителна тежест за малките фирми са и повечето изисквания за противопожарна безопасност и свързаните с о...

"Манчестър сити" иска да привлече Икер Касияс през лятото


"Манчестър сити" ще опита да привлече Икер Касияс през лятото, съобщава "Ас". "Гражданите" са си поставили за цел да вземат качествен вратар и са се спрели на испанеца.

Мениджърът Мануел Пелегрини работи с Касияс в "Реал" (Мадрид) през сезон 2009-10. Вратарят на белите, от своя страна, няма намерение да напуска "Сантяго Бернабеу". Ако и през втората част от сезона положението му не се промени, се очаква да си потърси нов отбор.

Договорът на Касияс с "Реал" е до 2017 г....

Отвориха хотел за котки със СПА център и гурме салон

Във Великобритания беше открит луксозен хотел за котки със зала за масажи и меню по поръчка, пише в. „Метро“.
Котешкият рай се намира в град Дюсбъри в графство Западен Йоркшър. Собственичка на заведението "Лъксъри кат хотел" е 43-годишната Джо Аунсли, страстна любителка на писаните, която твърди, че това е идеалното място за една котка, дори Във Великобритания беше открит луксозен хотел за котки със зала за масажи и меню по поръчка, пише в. „Метро“. Котешкият рай се намира в град Дюсбъри в графство Западен Йоркшър. Собственичка на заведението "Лъксъри кат хотел" е 43-годишната Джо Аунсли, страстна любителка на писаните, която твърди, че това е идеалното място за една котка, дори

Посланикът ни в Лондон: Не тръгвайте, ако разчитате на помощи - това е авантюра

Българският посланик в Лондон Константин Димитров предупреди, че ще бъде изключително затегнат режима на отпускане на т.нар. социални помощи във Великобритания. В интервю за Дарик посланик Димитров призова българите, които няма да работят на Острова и разчитат на помощи да не предприемат подобна авантюра.

Най-важните новини от деня, вторник, 26 ноември

ЕК се страхува от отхвърляне на търговското споразумение със САЩ Европейската комисия (ЕК) се притеснява, че сравнително неблагоприятната...

Няма да повдигат обвинение на Асандж в САЩ

Властите в САЩ са решили да не повдигат обвинение срещу основателя на сайта Уикилийкс Джулиан Асанж заради публикуваните секретни документи на правителството, съобщи „Вашингтон пост", позовавайки се на Министерството на правосъдието.

Според юристите на Белия дом, причината е в това, че едно такова обвинение би трябвало да бъде предявено и на ост Властите в САЩ са решили да не повдигат обвинение срещу основателя на сайта Уикилийкс Джулиан Асанж заради публикуваните секретни документи на правителството, съобщи „Вашингтон пост", позовавайки се на Министерството на правосъдието. Според юристите на Белия дом, причината е в това, че едно такова обвинение би трябвало да бъде предявено и на ост

От Нова година метанът може да е твърде скъпо удоволствие

Ще бъде ли направена решителна крачка по отношение на акциза върху метана – най-вероятно утре, 27 ноември, ще има отговор на този въпрос. Отговорът обаче може да се окаже крайно неприятен. Съгласно изискване на Европейския съюз от следващата година акцизът върху метана в България трябва да се увеличи с 500%. Това означава, че от 85 стотинки той ще стане 5,10 лева. Което от своя страна означава, че килограм метан ще поскъпне с 20-30 стотинки – от 1,80 лева на килограм до 2,10 лева на килограм, показват изчисления на Нова телевизия. От българска страна вече е изпратено искане до Брюксел за България да бъде направена отстъпка и да се отложи поскъпването на акциза. Европейската комисия обаче още не е върнала отговор, който да позволи такова действие. При това положение единствен...

Е. Бончева: В службите прикриват хора на ръководни постове

Защо кредитните милионери са бивши сътрудници на Държавна сигурност (ДС), защо собственици на банки и собственици на медии са сътрудници на ДС. Отговорът на тези въпроси показва как се е формулирал преходът - чрез режисура. Това коментира Екатерина Бончева от Комисията по досиетата в „Още от деня” по БНТ.

Партията на Берлускони мина в опозиция

Вече нямало условия "Форца Италия" да остане в мнозинството

    


САЩ не може да повдигне обвинения на Асанж

/КРОСС/ Американските власти не могат да повдигнат обвинение на основателя на WikiLeaks Джулиан Асанж, без да привлекат под отговорност онези журналисти и издания, публикували публикували секретните документи, пише във вторник Washington Post."Проблемът, пред който е изправено Министерството на правосъдието, разследващо случая с Асанж, е, че е невъзможно да му бъдат повдигнати обвинения, без това да бъде направено и с журналистите, каза бившият официален представител на американското министерство на правосъдието Матю Милър.От администрацията на Барак Обама обаче не са се отказали от претенциите си към сътрудниците на спецслужбите и държавните служители, които са предоставили секретната информация на журналистите. Така че съдебните искове срещу Едуард Сноудън и Брадли Манинг остават в сила.      

Отвориха луксозен хотел за котки със зала за масажи и меню по поръчка

Във Великобритания беше открит луксозен хотел за котки със зала за масажи и меню по поръчка, пише в. „Метро“.
Котешкият рай се намира в град Дюсбъри в графство Западен Йоркшър. Собственичка на заведението Във Великобритания беше открит луксозен хотел за котки със зала за масажи и меню по поръчка, пише в. „Метро“. Котешкият рай се намира в град Дюсбъри в графство Западен Йоркшър. Собственичка на заведението "Лъксъри кат хотел" е 43-годишната Джо Аунсли, страстна любителка на писаните, която твърди, че това е идеалното място за една котка, дори

Освен оставката ми, няма какво друго да искат

Освен оставката ми, няма какво друго да искат. Това каза премиерът Пламен Орешарски в интервю пред френския вестник Le Monde, посветено на ситуацията в България.

Прокуратурата отново отказа да образува дело срещу Цветанов по случая "Горна Оряховица"


Прокуратурата не е открила престъпление и няма да образува досъдебно производство срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов по случая с прочетените разговори между лекари от болница в Горна Оряховица, съобщи сайтът "Правен свят", като се позова на информация от говорителя на Софийска градска прокуратура Зорница Таскова.

Това е вторият път, в който от държавното обвинение стигат до този извод. През лятото Върховната касационна прокуратура (ВКП) отмени постановлението, с което...

Отложиха гласуването на бюджета на касата

София /КРОСС/ След три часа разгорещени дебати, народните представители не успяха да приемат Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2014 г. Гласуването на второ четене на закона бе отложено за утрешното редовно заседание на парламента.С проекта на закона в бюджет на НЗОК ще постъпят близо 105 млн. лева повече за следващата година в сравнение с 2013 г.В приходната част на бюджета на НЗОК за 2014 г. са предвидени 2 83 110 лева.Заложените приходи за здравноосигурителни вноски е 1 819 900 лева за 6 435 осигуряващи се лица.975 260 лева са прогнозираните приходи за следващата година за осигуряващите се лица за сметка на държавния бюджет.Средствата за болнична медицинска помощ се увеличават с 29 млн лева, а здравноосигурителната вноска остава 8%.145 000 лева са предвидени за лекарства при злокачествените заболявания, което представлява 5.9% от средствата за здравноосигурителни плащания.Сумата за здравноосигурителни разходи за дентална помощ се увеличава с 10 000 лева.По време на дебатите бившият здравен министър Десислава Атанасова предложи в бюджета на НЗОК да бъдат "налети" 1,4 млрд. лева от фискалния резерв, за да може Касата да финансира дейностите си. През 2010 година точно ГЕРБ взе същата сума от резерва на НЗОК и ги прехвърли към фискалния резерв. Тези пари са изхарчени, а сега не можем да прехвърлим така пари, защото законът не позволява такъв трансфер на целеви средства, посочи Йордан Цонев

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване