Измамиха пенсионерка по телефона с 800 лева

Възрастна жена от Ямбол е била „ужилена” по телефона с 800 лева. От полицията съобщават, че по обяд на 25 ноември жената е станала жертва по добре познатия сценарий - искане на пари за спешно лечение на близък роднина. След като била убедена по телефона в необходимостта от нейната парична помощ, тя предала на непознат мъж сумата от 800 лева.   От ямболската полиция призовават гражданите да проявяват по-голяма бдителност, да не се доверяват лесно на непознати, независимо за кого се представят и особено ако искат пари по телефона по какъвто и да ...

Семейство постави рекорд за най-богата коледна украса

Австралийско семейство украси къщата си с повече от половин милион коледни лампички и влезе в Книгата на рекордите на Гинес за втори път, пише „Дейли мейл“. 
Дайвид Ричардс и неговото семейство от Канбера поставиха рекорд за пръв път през 2011 г. със 331 038 светлинки, но миналата година семейство от Ню Йорк ги измести от първото място с 346 283 л Австралийско семейство украси къщата си с повече от половин милион коледни лампички и влезе в Книгата на рекордите на Гинес за втори път, пише „Дейли мейл“. Дайвид Ричардс и неговото семейство от Канбера поставиха рекорд за пръв път през 2011 г. със 331 038 светлинки, но миналата година семейство от Ню Йорк ги измести от първото място с 346 283 л

В Китай се роди бебе гигант, тежащо 6,17 килограма

В Китай се роди бебе с тегло 6,17 килограма.
Майката, която е на 27 години, и детето, чието тегло е почти два пъти над средното за бебетата в Китай, се чувстват добре, съобщава „Скай нюз".
Не се уточнява как бебето се появило на бял свят - със или без цезарово сечение.
Лекарите в родилното отделение на болница в Шанхай съобщиха, че майката е В Китай се роди бебе с тегло 6,17 килограма. Майката, която е на 27 години, и детето, чието тегло е почти два пъти над средното за бебетата в Китай, се чувстват добре, съобщава „Скай нюз". Не се уточнява как бебето се появило на бял свят - със или без цезарово сечение. Лекарите в родилното отделение на болница в Шанхай съобщиха, че майката е

Левски/ЦСКА - Ботев Пд отреди жребият, Литекс посреща Лудогорец

Победителят от двойката Левски - ЦСКА ще определи съперника на Ботев Пд на 1/4-финалите от турнира за Купата на България. Двата тима ще изиграят реванша от 1/8-финалите на 19 декември и тогава ще стане ясно, дали „сините“ или „червените“ ще бъдат домакини в първия мач през месец март. Първият двубой, игран на Националния стадион „Васил Левски“ завърши 0:0. В друг интересен сблъсък ще се срещнат тимовете на Литекс и Лудогорец, като ловчанлии ще посрещнат шампиона на България в първия двубой. Ето и всички 1/4-финални двойки: Литекс – Лудогорец Д...

Корнелия Нинова: Спираме пенсионната реформа за една година

Спирането на пенсионната реформа ще е за една година, за да се постигне съгласие и да решим устойчиво и продължително какво ще се случа с пенсионната система. Това каза председателят на социалната комисия към парламента Корнелия Нинова при дебатите по второ четене на Законопроекта за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2014 г.

„Пенси Спирането на пенсионната реформа ще е за една година, за да се постигне съгласие и да решим устойчиво и продължително какво ще се случа с пенсионната система. Това каза председателят на социалната комисия към парламента Корнелия Нинова при дебатите по второ четене на Законопроекта за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2014 г. „Пенси

Дивидентът на държавните фирми плавно ще намалява

На практика държавните предприятия са декапитализирани, заяви зам.-министърът на финансите Людмила Елкова

    


Дивидентът, който държавните фирми ще внасят, плавно ще намалява

На практика държавните предприятия са декапитализирани, заяви зам.-министърът на финансите Людмила Елкова

    


Зелен амфитеатър ще бъде изграден на "Хай Лайн" в Ню Йорк


Зелен амфитеатър ще сложи края на третата и последна фаза от изграждането на парка "Хай Лайн" в Ню Йорк, който е бивша жп линия.

Зеленият амфитеатър е наречен The Spur и се намира в най-широката част на "Хай Лайн". Новото място ще бъде оградено от пейки, където всеки може да поседне и ще бъде оформено от трева, папрати и целогодишни растения. По краищата ще има още дървета, но те ще бъдат разположени така, че гражданите да имат изглед към река Хъдсън. Амфитеатърът ще има и обществени...

Победителят между ЦСКА и "Левски" ще играе с "Ботев" за купата


Победителят от двойката ЦСКА - "Левски" ще играе с "Ботев" в четвъртфиналите за Купата на България. Жребият отреди и друг много интересен сблъсък - шампионът "Лудогорец" ще срещне "Литекс".

ЦСКА и "Левски" завършиха 0:0 в първия мач от осминафиналите. Реваншът на 19 декември, на който сините са домакин, ще определи крайния победител.

Според жребия ЦСКА или "Левски" ще е домакин в първия си мач срещу "Ботев". Предвидено е четвъртфиналите да са през март.

С...

Орешарски: Искаме диверсификация и на ядрената енергетика

„Тепърва предстои много работа по проекта за изграждане на 7-ми блок на АЕЦ – Козлодуй. Всичко е на предварителен стадий”, коментира министър-председателят Пламен Орешарски пред журналисти в Букурещ, където се провежда Среща на върха между Китай и страните от Централна и Източна Европа. По думите му, въпросът кой ще строи новите мощности не е предрешен. „Това ще го обсъдим в правителството, но на мен ми се иска ядрената енергетика също да бъде диверсифицирана, а не с единствен доставчик и оператор”, посочи премиерът.

Пламен Орешарски припомни, че идеята за изграждане на 7-ми блок не е инициатива на неговия кабинет. „Мисля, че подготовката за 7-ми блок беше стартирана от предишното правителство, ние просто продължаваме. За първи път към нас се отправят упреци за нещо, което продължаваме. Аз винаги съм заявявал, че там, където одобряваме инициативите ще осъществим приемственост”, посочи министър-председателят.

На въпрос за съдбата на вече построения от руската страна реактор, премиерът отговори, че и в този случай става дума за приемственост в политиките, макар наследството да не е много добро. „Това е един объркан казус, заради който сме в арбитраж, но ще се опитаме да излезем някак от тази ситуация”, каза Орешарски.

Министър-председателят коментира и обсъжданите вчера с премиера Понта общи проекти. Един от тях е за изграждане на хидроенергиен комплекс на Дунав при Никопол – Турну Мъгуреле. С изграждането на мост и хидроцентрала на реката ще се осигури едновременно нов енергиен източник за двете страни, както и нови гранични преходи. Решение за проекта е взето преди две години, но той все още се намира в идейна фаза. „Не е много евтин този проект. Тепърва предстои да се уточнява. Мислим да го направим на концесия, за да не ангажираме публични средства”, каза министър-председателят.

 

В контекста на откриващия се днес форум, на който ще се търсят възможностите за икономическо сътрудничество на страните от Централна и Източна Европа с Китай, премиерът Орешарски посочи, че България ще се опита да заинтересова китайските компании за строителството на някои от магистралите ни, както и за други инфраструктурни съоръжения – като тунели под Шипка и Петрохан.

Министър-председателят Пламен Орешарски проведе днес работна закуска с колегите си от Словения Аленка Братушек и Унгария Виктор Орбан. На нея беше обсъдено строителството на газопровода „Южен поток”, който преминава през трите страни. Правителствените ръководители взеха решение да излязат с обща позиция по проекта.

 

Жива верига в защита на търговски обекти в Банско

/КРОСС/Търговци в Банско готвят протести и живи вериги, за да спасят от принудително премахване двайсетина временни търговски обекта, разположени в района на началната станция на кабинковия лифт. От няколко дни багери събарят караваните, които години наред предлагат на туристите кафе, закуски и дребни сувенири. До акцията се стигна, след като стана ясно, че разрешителните им са изтекли още през април т.г. Наемателите обаче са категорични, че преди години общината им е позволила да поставят капанчетата си безсрочно. От кметството обясняват, че има промени в общинската наредба за преместваемите обекти, според които се изискват нови разрешителни за търговия. „Уведомили сме всички търговци, че постройките ще бъдат съборени, ако не ги узаконят. Те обаче се ослушваха и сега се сърдят", коментира градоначалникът Георги Икономов. Ощетените наематели са категорични, че ще спрат багерите с телата си. Всички са обжалвали заповедите на кмета в съда. Отделно от това оспорват и общинската наредба за временните търговски обекти. „Ще има живи вериги! Няма да допуснем местната управа да убие дребния бизнес в Банско", заканват се търговците.  

Китай изпрати своя подвижна лаборатория на Луната


В началото на следващия месец на Луната ще кацне първият китайски луноход. Той се казва Yutu и ще е поредната стъпка от реализирането на космическите амбиции на страната, съобщава агенция Reuters.

Името Yutu означава нефритен заек и е избрана с гласуване от обикновените хора. То е в чест на местната легенда за нефритения заек, който живее на луната и създава елексир на безсмъртието. Той е и компания на китайската богиня на Луната Чангъ.

Основната задача на лунохода ще е...

Кирчо Атанасов положи клетва като депутат

Кирчо Атанасов положи клетва като народен представител, избран от 16-и Многомандатен избирателен район - Пловдив. Той влиза на мястото на напусналия парламента депутат от "Коалиция за България" Илия Баташки. Народното събрание обсъжда на второ четене Законопроекта за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2014 г. В пленарната зала е министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов.    ...

Борисов и Кунева защитават руското ядрено лоби

Учудваща и нелогична е позицията на т.н. "десни формации" ГЕРБ и Реформаторския блок относно навлизането на американски капитали в българската ядрена енергетика. Атаките на Кунева и Борисов срещу строежа на 7-ми реактор на АЕЦ "Козлодуй" от американската компания "Уестингхаус" с кредит от Ексимбанк са неочаквани.

Орешарски: Строителят на 7-и блок не е предопределен

Не е предрешен въпросът кой ще строи 7 блок в АЕЦ „Козлодуй", заяви премиерът Пламен Орещарски в Букурещ, преди срещата на върха между страните от Централна и Източна Европа и Китай. Предстои оттук нататък много дълъг път на този проект, така че все още е рано за каквито и да е коментари на този етап, добави премиерът. Не е предрешен въпросът кой ще строи 7 блок в АЕЦ „Козлодуй", заяви премиерът Пламен Орещарски в Букурещ, преди срещата на върха между страните от Централна и Източна Европа и Китай. Предстои оттук нататък много дълъг път на този проект, така че все още е рано за каквито и да е коментари на този етап, добави премиерът.

Минисър Андреева: Чудя се кое е наред в здравеопазването

Проблемите са много в здравеопазването, аз самата на моменти се чудя кое му е наред, каза пред БНТ здравният министър д-р Таня Андреева.
Болниците ще получат на 100% за дейността си от септември до края на годината. Но това не изключва контрола - какво е отношението към пациентите, какво е лечението и прочие, коментира д-р Андреева.
Тя съобщи, че Проблемите са много в здравеопазването, аз самата на моменти се чудя кое му е наред, каза пред БНТ здравният министър д-р Таня Андреева. Болниците ще получат на 100% за дейността си от септември до края на годината. Но това не изключва контрола - какво е отношението към пациентите, какво е лечението и прочие, коментира д-р Андреева. Тя съобщи, че

Избягал затворник е заподозрян за двойното убийство във Варна

Измамник с големи удари във Варна и Плевен може да се окаже убиецът на двамата старци от ул. "Бузлуджа". Рецидивистът, за когото имало редица сигнали от жертвите му в районните полицейски управления, се представял за полицай или за син на служител на МВР.

Пловдивчанка се жалва в полицията за откраднати 45000 лв. и други битови вещи

46 годишна пловдивчанка, собственик на къща в в к-с «Виктория хил», разположен в лозов масив вдясно от пътя между Поморие и Бургас, в близост до винарна «Тохун», е съобщила в РУ “Полиция” Поморие, че установила липси от къщата си. По думите на жената освен три LCD телевизори, кафе машина, микровълнова печка, три комплекта стъклени чаши, три комплекта кристални чаши, три комплекта чаши за кафе, възглавници, завивки за легла, спално бельо и други битови вещи, липсва и сумата от 45 000 лева, съхранявана в гардероб между комплектите спално бельо. Установено е, че пловдивчанката посетила за последно къщата преди около месец, като не е констатирала взломяване на вратите и прозорците й. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

Берлускони призова опонентите си да не гласуват изключването му от Сената


Бившият италиански премиер Силвио Берлускони призова опонентите си от левицата и движение "Пет звезди" да не гласуват изключването му от Сената, предаде "Франс прес".

"Моля ви да вземете решение по съвест, не заради мен, а от уважение към демокрацията. Не вземайте решение, заради което да се срамувате пред децата си", заяви Берлускони на пресконференция в Рим.
Гласуването в Сената по въпроса за Берлускони е предвидено за сряда.

Бившият премиер обяви, че ще поиска...

Корнелия Нинова: Спираме пенсионната реформа за една година

Спирането на пенсионната реформа ще е за една година, за да се постигне съгласие и да решим устойчиво и продължително какво ще се случа с пенсионната система. Това каза председателят на социалната комисия към парламента Корнелия Нинова при дебатите по второ четене на Законопроекта за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2014 г.

„Пенси Спирането на пенсионната реформа ще е за една година, за да се постигне съгласие и да решим устойчиво и продължително какво ще се случа с пенсионната система. Това каза председателят на социалната комисия към парламента Корнелия Нинова при дебатите по второ четене на Законопроекта за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2014 г. „Пенси

Джоли купи остров на Пит за 50-ия му рожден ден

Остров Петра се намира на около 80 километра северно от град Ню Йорк и разполага с площадка за кацане на хеликоптер

Удължават срока за деклариране на незаконното строителство

/КРОСС/ Министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов коментира пред журналисти, че е склонен да предложи удължаване на срока за деклариране в общините за извършено до 25 юли 2003 г. незаконно строителство, който срок изтича днес. В отговор на въпрос министърът каза, че е възможно удължаването да е с една година. Има хора, които не са успели това да направят, за част от тях има обективни причини - не са били в България, не са намерили документи, и затова бих направил такова предложение. Колкото повече отлагаме, всеки път ще има хора, които не са успели, това е проблем и затова трябва да се сложи един срок. Другият вариант е да се смени законът и да се намери начин тези строежи да се узаконят, допълни министърът. Всички хора и фирми, извършили незаконно строителство до 25 юли 2003 г. имаха възможност да подадат заявление за изследване възможността за узаконяване на незаконните строежи в общината /района/ по местонахождение на строежа. Незаявените в този срок незаконни строежи подлежат на санкции

Virgin Galactic приема бит-монети за плащане на космически пътувания

Собственикът на Virgin Galactic Ричард Брансън обяви, че компанията му за комерсиални космически полети ще приема дигитална валута за закупуване на билет до космоса, съобщава Forbes. "Бит-монетите, виртуалната валута, наистина е завладяла въображението на едни от най-иновативните компании, които гледат към бъдещето. Така че мисля, че е време клиентите на Virgin Galactiс да могат да изберат заплащане с бит-монети", споделя Брансън. Той посочва, че един от клиентите на компанията, който ще предприеме космическо пътешествие, вече е заплатил с бит-...

Тийнейджърската игра "Нокаут" взе 3 жертви (ВИДЕО)

Нова, доста опасна мода, се разпространява и набира популярност по улиците в САЩ, съобщават от CBS News. Вървящи по улицата тийнейджъри избират на случаен принцип жертва и един от тях внезапно удря минувача в лицето. Целта е човекът да бъде повален с един удар. Новата игра вече е приключила със смъртта на трима души в щатите Ню Джърси и Сейнт

Анчелоти: Венгер ни дължи една вечеря заради Йозил

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти шеговито заяви, че неговият колега в Арсенал Арсен Венгер му е задължен заради летния трансфер на Месут Йозил. Германецът се превърна в рекордната покупка за англичаните, които платиха за него 42,5 милиона паунда. Анчелоти обаче смята, че Венгер би трябвало да му се „доиздължи“ и с една вечеря заради сделката. „В момента Висшата лига на Англия е доста балансирана, но моето мнение е, че Манчестър Сити разполага с най-добрия състав“, каза италианецът. „Арсенал се справя добре, но ние, разбира се, им помогна...

НСИ: Превозените товари се увеличават за Q3 на 2013 г.

По предварителни сезонно изгладени данни през третото тримесечие на 2013 г. както превозените товари, така и извършената работа от товарния транспорт се увеличават в сравнение с предходното тримесечие, съответно с 0.8 и 3.9%, съобщиха от НСИ.

Чирпанлиев: Обясняваме на бежанците, че могат да продължат пътя си само с виза или покана

До края на седмицата 350-те бежанци, които ще посрещнат първия сняг на палатки в Харманли, се очаква да бъдат настанени под покрив. Това обяви в интервю за Дарик председателят на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев. Той представи точни разчети на агенцията за какво ще бъдат използват очакваните близо 7 млн. евро, които отпуска Европейския съюз. 4,5 млн. евро от тях ще отидат за ремонт в центровете и за осигуряването на нужната техника и организация, която да позволи на място във временните лагери да се провежда процедурата за пре...

Емил Костадинов: Посегателство на субсидиите на партиите ще ги тласне в ръцете на олигархията

Всяко посегателство и ограничаване на държавната субсидия на партиите и на възможностите за тяхната текуща оперативна и техническа дейност ще ги тласне в ръцете на олигархията. Това ще струва много по-скъпо на всички нас, като български граждани. Това заяви в ефира на TV 7 народният представител от ПГ на КБ Емил Костадинов.

Мъж загина на пътя Силистра – Добрич

Мъжът, шофирал лек автомобил "Мерцедес"

Бебе гигант се роди в Китай

В Китай се роди бебе с тегло 6,17 килограма.
Майката, която е на 27 години, и детето, чието тегло е почти два пъти над средното за бебетата в Китай, се чувстват добре, съобщава „Скай нюз В Китай се роди бебе с тегло 6,17 килограма. Майката, която е на 27 години, и детето, чието тегло е почти два пъти над средното за бебетата в Китай, се чувстват добре, съобщава „Скай нюз". Не се уточнява как бебето се появило на бял свят - със или без цезарово сечение. Лекарите в родилното отделение на болница в Шанхай съобщиха, че майката е

Днес почитаме Свети Стилиян

Православната църквата почита днес паметта на Св. Стилиян. Според неговите жития той е родом от Пафлагония (Мала Азия). Живял е в края на IV и началото на V век. Бил е чудотворен лечител на децата, заради което има прозвището "Детепазител".

Красимир Янков: България има нужда от нови ядрени мощности

/КРОСС/ В момента се правят усилия и се изпълняват всички необходими мероприятия за удължаването на 5 и 6 блок на АЕЦ „Козлодуй". Първият е с възможност да работи до 2017 г., вторият - до 2021 г. Но възможността за удължаване на работата им е с още 10 години, коментира енергийната тема народният представител от Коалиция за България и член на комисия по енергетика в парламента Красимир Янков. Необходима ни е нова ядрена мощност, която да работи паралелно с 5-ти и 6-ти блок - до тяхното затваряне. През периода направената инвестиция трябва да се изплати, а след това да продължи да произвежда евтина електроенергия - поносима за българските граждани и бизнес, а същевременно - привлекателна за чуждите инвеститори, каза Янков. Една нова ядрена мощност ще има живот от 60 години, с възможност за удължаване с още 20 години, така че е важна перспективата за толкова много години напред да разполагаме с електроенергия на ниска цена. Ние се стремим да създадем условия за излизане на България от кризата и именно затова е необходимо да се подготвим за предстоящо повишено потребление от евтина електроенергия, която ще е необходима както на нашите предприемачи, така и на чуждите инвеститори, посочи Красимир Янков. Той обясни, че изграждането на 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй" е обект с национално значение - поради описаните по-горе аргументи, и това автоматично съкращава и сроковете за всички необходими процедури

Булка посети 19 страни, облечена в бялата си рокля

"Най-добрите планове са тези, които никога не се планират", казва Джеф Салвидж, съпруг и фотограф на красивата си съпруга Дженифър Салвидж - вечната булка. 
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

Той я е заснел на екзотични места из целия свят в нейната булчинска рокля. 
Всичко започнало преди пет години, когато "Най-добрите планове са тези, които никога не се планират", казва Джеф Салвидж, съпруг и фотограф на красивата си съпруга Дженифър Салвидж - вечната булка. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Той я е заснел на екзотични места из целия свят в нейната булчинска рокля. Всичко започнало преди пет години, когато

8000 нови българи годишно очаква БГ посолството в Лондон след 1 януари

Посланик Константин Димитров

Около 8000 имигранти от България очаква годишно българското посолство в Лондон в следващите години, след предстоящото отпадане на ограниченията за работа във Великобритания за българи и румънци от 1 януари догодина.

Тази прогноза даде посланикът в Лондон Константин Димитров пред британската телевизия Channel 5.

Очакванията на посолството се разминават драстично с прогнозите на британската неправителствена организация Migration Watch, която предвижда между 30 000 и 70 000 нови имигранти от България и Румъния годишно след отварянето на трудовия пазар. Британското правителство все още няма своя официална прогноза.

Пред телевизионния канал посланик Димитров заяви, че не споделя схващането, че имигрантите крадат работните места на британците и смята, че те всъщност ощетяват икономиката на собствените си страни, тъй като по правило най-образованите и квалифицирани хора търсят работа в чужбина. „Ние не насърчаваме емиграцията и сме ощетени от изтичането на мозъци – на висококвалифицирани лекари и медицински сестри, финансисти и предприемачи, които напускат страната. Съгласен съм, че изтичането на мозъци не е добро за България, но не можем да спрем жители на Европейския съюз да търсят възможности за реализация в другите страни“.

Димитров беше категоричен, че не очаква наплив от българи във Великобритания. Той подчерта, че определението „имигранти“ е погрешно що се отнася до граждани на Европейския съюз.

В момента тече подписка, организирана от британското издание „Дейли експрес“ с искане за предотвратяване на евентуалния наплив на българи и румънци в страната. Петицията вече е подкрепена от 150 000 души и ще бъде връчена на премиера Дейвид Камерън тази седмица.

Междувременно проучване на Channel 5 установи, че близо половината от британците – 47%, смятат, че българите и румънците не трябва да имат право да живеят и работят в кралството, и да се възползват от социални придобивки в страната. Общо 56% пък са на мнение, че имиграцията като цяло има негативен ефект върху Великобритания.

Четвърт от анкетираните са на мнение, че българите и румънците трябва да бъдат третирани както останалите жители на ЕС, а 18% смятат, че те трябва да имат по-ограничени права за живот и работа в страната, както и по-ограничен достъп до социалната й система.

Статията "8000 нови българи годишно очаква БГ посолството в Лондон след 1 януари" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Плаващото голф игрище

То се намира в Coeur d'Alene Resort в Айдахо, САЩ

    


Майка обвинява пазарджишка фирма за токов удар, довел до смъртта на сина ѝ

Веселка Манева обвинява за за смъртта на 24-годишния си син Николай пазарджишка фирма. Той починал при токов удар, докато миел машина за компостиране на гъби, разказа опечалената в сутрешното предаване на Тв7.

 "Изпратих го жив и здрав, сутринта, като преди това ми каза, че ще правим годеж", разказа г-жа Манева. Основният довод на нейната Веселка Манева обвинява за за смъртта на 24-годишния си син Николай пазарджишка фирма. Той починал при токов удар, докато миел машина за компостиране на гъби, разказа опечалената в сутрешното предаване на Тв7. "Изпратих го жив и здрав, сутринта, като преди това ми каза, че ще правим годеж", разказа г-жа Манева. Основният довод на нейната

Част от стълбището на Айфеловата кула = 220 хил. евро

През 1983 г. съгласно новите норми за безопасност външното стълбище на кулата бе демонтирано и разделено на 24 сегмента

Опериран мъж си видя корема разтворен

Опериран възрастен мъж се събуди и видя разтворен корема си. Червата му били отвън на мястото на шева. Той е направен преди седмици.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Този шокиращ инцидент в Благоевград вдигна на крак лекарите в спешния център тази сутрин, пише Струма.ком.

Пациентът на болница "Пулс" П. Гу Опериран възрастен мъж се събуди и видя разтворен корема си. Червата му били отвън на мястото на шева. Той е направен преди седмици. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Този шокиращ инцидент в Благоевград вдигна на крак лекарите в спешния център тази сутрин, пише Струма.ком. Пациентът на болница "Пулс" П. Гу

Матиас Ябс от Scorpions: Не искаме да се отказваме от сцената, забавляваме се

Групата Scorpions е една от най-дълго съществуващите рок групи с над 40-годишна музикална история. Музикантите са на челни позиции за най-добри рок банди на всички времена на редица издания, имат поставени рекорди за една от най-добре продаваните групи на XX век, изнесли са над 2000 концерти в над 60 страни по цял свят, а тяхната песен Wind of Change е символичен химн на политическите промени в Източна Европа в края на 80-те и началото на 90-те, както и един от най-продаваните сингли в световен мащаб с общо над четиринадесет милиона бройки. Пре...

Щатският бизнес може да изгуби милиарди заради шпионския скандал

Международният гняв срещу методите за интернет и телефонен шпионаж на щатската Национална агенция за сигурност (NSA) може сериозно да застраши...

BlackBerry се раздели с трима топ директори

BlackBerry обяви напускането на трима топ директори на компанията. Решението идва в светлината на ходовете на новия изпълнителен директор Джон Чен,...

Пред Синода: 20-ина бранят епископ от Църковен съд

Двайсетина души се събраха в снежната сутрин пред Синода в подкрепа на скандалния епископ Павел. Днес църковният съд ще се занимава с поведението му и ще отсъди наказание за простъпките му като духовно лице.

Жълт код в Пернишко, нов снеговалеж, поледици и счупени ръце и крака

 Очаква се в близките дни страната да бъде затрупана от огромен сняг. Задава се и страховита поледица, която ще предизвика лавина от счупени ръце и крака, предупреждават синоптици.
Оранжев код за сняг и силен вятър е обявен за 5 области, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Кодът е обявен за областите Търговище, Разград, Силистра, Добрич и Шумен.
От НИМХ съобщиха, че снеговалежът и силният вятър ще създават условия за...

Продължава

ГЕРБ поиска да резнат 45 млн. за пенсии

ГЕРБ предложи да се отрежат от парите за пенсионерите за сметка на безработните и профилактиката, и обяви замразяването на пенсионната реформа за "мечешка услуга". "Атака" поиска сваляне на пенсионната вързаст, а от БСП обявиха, че изпълняват предизборните си обещания.

Анджелина подарява на Брад сърцевиден остров

Любовта им един към друг никога не е била подлагана под съмнение, но Анджелина Джоли очевидно е искала да покаже дълбоките си чувства към Брад Пит, като му купи остров с форма на сърце. Актрисата е платила 12,2 милиона долара за уединения остров Петра. Това е специалният подарък за Брад по случай  50-тия му рожден ден на 18 декември, пише БГНЕС. "Подаръкът е много личен. Формата на сърце означава много и за двамата", сподели техен близък. В момента Анджелина е в Австралия, където снима нов филм. Местните медии съобщават, че за престоя си актрис...

Двама в ареста – шофирали пияни

2 бързи производства срещу пияни водачи са образувани в РУП-Хасково и РУП-Свиленград. В ареста на областния град е задържан до 24 часа 28-годишен мъж от града, хванат да шофира с 2,59 промила.

За същото нарушение в свиленградския арест е 31-годишен свиленградчанин, заловен от автопатрула с 2,18 промила.

Хасково Новини

Коби Брайънт ще приключи кариерата си в Лейкърс

Гардът Коби Брайънт подписа нов двегодишен контракт с Лос Анджелис Лейкърс, съобщи официалният сайт на клуба от НБА. Тази сделка трябва да гарантира, че 35-годишният играч ще завърши кариерата си именно в тима на "езерняците". Финансовите подробности не се огласяват официално, но според ESPN за две години Брайънт ще получи 48,5 млн. долара (23,5 за първата година и 25 млн. за сезон 2015/16). Той ще остане най-високо платения играч в Националната баскетболна асоциация. През сезон 2014/2014, последният от действащия му контракт, Брайънт ще зарабо...

Откраднаха пръстени, гривни, ланци и колиета на стойност 10000 лв. от магазин в Поморие

На 25.11.т.г., около 08.30 ч., в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение за проникване в частен магазин, разположен на ул. «Княз Борис I» в Поморие. Установено е, че  чрез изкъртване на заключващия механизъм на входната врата, е извършена кражба на значително количество сребърни пръстени, гривни, обеци, ланци и колиета, всичко на обща стойност около 10 000 лв..

Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване