До пролетта ще има нов закон за пчеларството

/КРОСС/ До пролетта ще е готов нов закон за пчеларството. Това съобщи в Плевен заместник-министърът на земеделието Явор Гечев.Той посочи, че е създадена работна група, която е почти готова с текстовете на закона. Предстои той да бъде обсъден публично, включително и с браншовите организации.Предвижда се цялостно обединение на всички браншови пчеларски организации у нас, поясни Гечев. По думите му секторът може да стане значима част от икономиката на държавата, защото за българския мед има неограничени чуждестранни пазари.Гечев посочи, че пчеларството създава много добра заетост и в по-малките населени места затова е важно програмирането на развитието на селските райони. Там сме заложили не малка сума пари по новите схеми за аргоекологичните плащания, свързани пряко с пчеларството, уточни зам.-министърът."Търсим вариант за допълнителни средства и отношение на подпомагането на пчеларството чрез национални средства. Аз съм привърженик на плащане, което да развива бизнеса, да помага на пчеларите да стигнат до по-добри резултати с инвестиционни мерки. Ще се решава и въпросът с пръскането и контрола върху пестицидите, които се влагат, като се въведе голяма информационна система, която ще има SMS-известяване на регистрираните пчелари за пръсканията в даден периметър. Ще дадем възможност пчеларите да си избират сами ветеринарния доктор

Златанова: 2014 г. няма да бъде нулева за европроектите в България

2014 г. няма да бъде нулева за европроектите в България. Това заяви ресорният вицепремиер Зинаида Златанова по време на семинара на управляващите в Боровец. По думите на Златанова в риск са около 270 млн. евро от оперативните програми за периода 2007 - 2013, но правителството ще направи всичко възможно да „спаси 2014 г. няма да бъде нулева за европроектите в България. Това заяви ресорният вицепремиер Зинаида Златанова по време на семинара на управляващите в Боровец. По думите на Златанова в риск са около 270 млн. евро от оперативните програми за периода 2007 - 2013, но правителството ще направи всичко възможно да „спаси" поне половината от тях. За новия

В Гостилица започна празник на кратуната

„Кратуните оживяват”, е първата от проявите предвидени в програмата на празника на кратуната в село Гостилица, който се провежда днес. Известни със самобитен хумор и чувство за самоирония, хората в Гостилица избраха кратуната като закачка и като важно пособие в живота на българина в миналото. В нейна чест бе обявен национален литературен конкурс на тема „Кратуната в бита на българина”. Творбата на Любомира Петрова от Пазарджик бе класирана на първо място от жури към читалище „Христо Ботев”-1894”, което е организатор на всички прояви, включени в...

Кенет Лефковиц: Данъкът от 20% върху приходите на ВЕИ централите е скандален

Предложението беше прието без дискусия, коментира председателят на Надзорния съвет на Българската ветроенергийна асоциация.

    


Ибра: Някои от головете ми и компютрите не могат да ги повторят

Нападателят на Пари Сен Жермен Златан Ибрахимович призна, че изпитва осолено удоволствие, когато бележи красиви голове. Миналият месец шведът отново зарадва публиката, като вкара страхотно попадение във вратата на Бастия в домакинския мач на ПСЖ от 10-и кръг. "Вкарал съм много голове, които трудно се повтарят. Такива голове повдигат настроението на хората. Мисля, че някои от попаденията ми не могат да бъдат повторени дори в компютърните игри, въпреки че те в днешно време са много реалистични", каза Ибрахимович. Наскоро той обяви нескромно, че с...

Станишев: Повече няма да се правят избори по маниера на Борисов и Цветанов

Повече в България няма да се правят избори по маниера на Борисов и Цветанов. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференцията, на която се обобщават резултатите от семинара на двете управляващи партии в Боровец. Станишев бе категоричен, че веднага след приемането на Бюджет 2014 в парламента ще започне активна работа по Изборния кодекс. От своя страна лидерът на ДПС Лютви Местан подчерта за пореден път подкрепата на партията си към правителството на Пламен Орешарски. Местан подчерта, че на семинара е постигнато сближаване на позици...

От блоговете: За нормалността


Препубликуваме текста от блога на Йовко Ламбрев с негово позволение. Акцентите са на "Дневник". 

През миналата седмица имахме среща със семейство българи в Барселона, които за първи път бяха на пътуване извън България, за първи път бяха летяли, единственият друг език, който говорят е руски, който там не им беше особено полезен. Забавиха се за срещата, но в крайна сметка се появиха. И когато разказваха защо са се забавили, споделиха как някакъв възрастен човек, без дори да го молят,...

Намаляват с 10% партийните субсидии

С 10% ще бъдат намалени партийните субсидии. За това са се договорили представителите на БСП и ДСП, които участват на семинар в Боровец. Преди него ДПС настояваше за запазване на субсидиите, докато предложението за намаляването им дойде от редиците на БСП.

Продават на търг сините обувки, възпяти от Елвис

/КРОСС/ Аукционната къща Julien's Auctions пусна на търг сините велурени обувки, които вдъхновиха Елвис Пресли да напише песента „Blue Suede Shoes" , съобщава The Daily Mail. Очакваният приходи от продажбата им е 80 000 британски паунда. „Тези обувки са като якето на Майкъл Джексън от "Трилър", като бялата рокля на Мерилин Монро и като червените обувки на Джуди Гарланд. Те са един вид материално въплъщение на една от най-известните песни на Пресли", коментира представител на аукционната къща. Търгът ще се проведе на 6 декември заедно с вещи на други знаменитости, сред които рокля на лейди Гага, китара на Пол Маккартни и Paul McCartney и якето на Джако, с което изпълнителят се снима за корицата на LIFE.

Правителството защити Владимира Янева по делото срещу нея в Страсбург


Правителството защити председателя на Софийски градски съд и семейна приятелка на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов - Владимира Янева по делото, заведено от нейния конкурент за поста - съдия Величка Цанова в Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

В уведомлението на съда правителството е приканено да представи до 4 октомври тази година становище за възможно извънсъдебно решение на спора. В документа, цитиран от сайта "Съдебни репортажи" правителственият агент Ива...

БСП е за “Белене” и за нов блок на “Козлодуй”. ДПС подкрепя договореното

АЕЦ "Белене"

Позицията на БСП е много ясна и последователна – ние сме убедени, че нашата енергетика е силна и независима. Тези неща ще наложат да има нов блок на АЕЦ “Козлодуй” и ново “Белене”. Възможността да изнасяме ток е важен компонент”. 

Това обяви лидерът на БСП Сергей Станишев на семинара на управляващите в Боровец.

Тъй като беше попитан защо се държат като двуглавия Янус като подкрепят и руски и американски интереси, социалистът обяви, че двуглавият Янус е бил бившият премиер Бойко Борисов, който 4-5 пъти си сменил мнението на 180 грасуда.

По думите му правителството на Пламен Орешарски търси решение на една каша, която е забъркал кабинета “Борисов”.

Лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че ДПС подкрепя всичко договорено от министъра на икономиката Драгомир Стойнев.

Премиерът Пламен Орешарски беше лаконичен относно проектите “Белене” и за нов блок на АЕЦ “Козлодуй”: “Работим по този въпрос. Умението да се съчетават интереси е ключово”.

Статията "БСП е за “Белене” и за нов блок на “Козлодуй”. ДПС подкрепя договореното" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

БСП е за “Белене” и за нов блок на “Козлодуй”. ДПС подкрепя договореното

АЕЦ "Белене"

Позицията на БСП е много ясна и последователна – nие сме убедени, че нашата енергетика е силна и независима. Тези неща ще наложат да има нов блок на АЕЦ “Козлодуй” и ново “Белене”. Възможността да изнасяме ток е важен компонент”. 

Това обяви лидерът на БСП Сергей Станишев на семинара на управляващите в Боровец.

Тъй като беше попитан защо се държат като двуглавия Янус като подкрепят и руски и американски интереси, социалистът обяви, че двуглавият Янус е бил бившият премиер Бойко Борисов, който 4-5 пъти си сменил мнението на 180 грасуда.

По думите му правителството на Пламен Орешарски търси решение на една каша, която е забъркал кабинета “Борисов”.

Лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че ДПС подкрепя всичко договорено от министъра на икономиката Драгомир Стойнев.

Премиерът Пламен Орешарски беше лаконичен относно проектите “Белене” и за нов блок на АЕЦ “Козлодуй”: “Работим по този въпрос. Умението да се съчетават интереси е ключово”.

Статията "БСП е за “Белене” и за нов блок на “Козлодуй”. ДПС подкрепя договореното" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Гласувайте "за" или "против" правото на евродепутатите сами да решават къде да заседават



Участвайте в играта "Стани евродепутат!", за да научите повече за важните решения на Европейския парламент, които засягат ежедневния ни живот.

Прочетете повече за въпроса, гласуван в онлайн пленарната ни зала, и дайте позицията си "за", "против" и "въздържал се". Всеки месец ще избираме по два въпроса от решенията, гласувани в ЕП, като в края на месеца ще сравняваме тук резултатите между виртуалния и реалния вот в парламента.

--

Европейският парламент...

Проф. Димчев подава оставка в СУ в подкрепа на Ранобудните

Проф. Александър Димчев

Проф. Александър Димчев, бивш декан на Философския факултет на Софийския университет, ще подаде оставка като преподавател в знак на подкрепа към Ранобудните студенти.

Това става ясно от писмо на проф. Димчев до преподавателите в СУ.

Публикуваме писмото на проф. Димчев, разпространено от Ранобудните студенти:

“Драги колеги,

- Може би сте получили оправдателното писмо на Л .Г.- подписано с професор? – срам ме е от такива гнусни послания.

- Може би сте видели новото лицемерно послание на ръководството на СУ – недостойно и толкова йезуитско.

Моето предложение е следното. Нека да защитим тези млади и чудесни деца! Това ще стане с колективна оставка на колегите, които ги подкрепяме – от ФФ. Оттук са тръгвали промените. Нека да не се страхуваме – за нашия хляб!

Това е моето послание! То ще трябва да се случи във вторник на заседание на ФС. Аз ще си подам оставката като преподавател. Поемам всички рискове. Нека да го направим всички. Иначе сме страхливи и площадни викачи! Не сме искрени към тези деца, които се борят за нашето бъдеще! Въпросът е на морал! Иначе, те ще бъдат унищожени.

Ако се съгласите на подобен ход – нека да помолим доц. Денков да покани Ректора. Ако не, Ви казвам довиждане.

С най-голямо уважение към нашите учители от ФФ, които и в по-трудни времена ни научиха да бъдем граждани и да пазим ценностите на Алма Матер.

Никога не съм бил краен. Мълчанието и равнодушието го налагат.

Ако прецените препратете това писмо и до колеги от други факултети.”

Статията "Проф. Димчев подава оставка в СУ в подкрепа на Ранобудните" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Станишев обеща 55 млн. лв. за безработните младежи


Лидерът на БСП и на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев  обеща 55 млн. лв. целеви средства за младежка заетост през 2014 г. от европейските фондове. Парите били част от мащабна програма, която Брюксел приел по настояване на ПЕС, подчерта той.

Пет от шестте региона в България, с изключение на Югозападния, отговарят на условията за финансиране, съобщи Станишев на пресконференция след семинара на управляващите в Боровец. Част от пресконференцията беше излъчена на живо от...

ThyssenKrupp обяви така желаното увеличение на капитала

Компанията постигна сделка за продажба на американското си поделение за стомана за 1,55 млрд. долара

    


Пускат Цветанов на два пъти в чужбина

Ексминистърът имал покани за Брюксел и Бавария

    


Променя се финансирането на приоритетни проекти

Това съобщиха пред журналисти в Боровец вицепремиерът, отговарящ за еврофондовете, Зинаида Златанова и министърът на финансите Петър Чобанов

Бежанци живеят в тоалетната на лагер "Военна рампа"

Бежанските лагери са изправени пред ново предизвикателство - зимата, поради липсата на добра електрическа инсталация, което прави отоплението на много места почти невъзможно, съобщи bTV. В лагера "Военна рампа" един човек ще трябва да дели стая с още 5 семейства още дълго време, защото е пристигнал съвсем скоро, а процедурата ... Бежанските лагери са изправени пред ново предизвикателство - зимата, поради липсата на добра електрическа инсталация, което прави отоплението на много места почти невъзможно, съобщи bTV. В лагера "Военна рампа" един човек ще трябва да дели стая с още 5 семейства още дълго време, защото е пристигнал съвсем скоро, а процедурата ...

Иван Иванов попадна в отбора на кръга в ШЛ

Българският национален защитник Иван Иванов попадна в идеалния отбор на кръга на сайта spox.com на 5-ия кръг на Шампионската лига

Бургас очаква 2014 год. с готови проекти за 50 000 000 лв

Община Бургас има напълно подготвени проекти на обща стойност над 50 000 000 лв. През следващата година при евентуално отваряне на мерки по различни оперативни програми общинската администрация ще кандидатства за финансиране без никаква загуба за време и подготовка.Като част от предварителната подготовка за следващия програмен период са отделени и около 1 млн. лв за проектиране на ремонти на междублокови пространства и улици в Бургас.    ...

Финален турнир "Купа Евроинс" и "Млад гросмайстор"-2 през декември

На 7-ми и 8-ми декември в клуба на бул."Скобелев"-20 в Плевен ще се проведе третият за тази година шахматен турнир от веригата "Купа Евроинс". Според регламента в група "А" могат да се включат всички желаещи с български рейтинг под 2200, а в група "Б"ще се състезават начинаещи шахматисти. След приключване на турнира ще се определи и носителят на "Купа Евроинс" за 2013 година. С най-големи шансове е Анатоли Атанасов, който води с актив от 39 точки.Този път надпреварата ще започне в 13:00 ч. в съботния ден, заради математическо състезание. Тогава...

Държавата събира 160 млн. от таксата за ВЕИ централите

/КРОСС/ 160 млн. лв. ще събере държавата от таксата за ВЕИ централите. По-рано днес на семинара на властта в Боровец стана ясно, че при второто четене на бюджета ще бъде подкрепено предложението на „Атака" с 20 % такса да бъдат обложени приходите на фотоволтаиците- и вятърните паркове.Тези пари ще са буфер, не е решено за какво конкретно ще бъдат използвани, съобщи в Боровец финансовият министър Петър Чобанов.Той допълни още, че ще бъде спестен ресурс от намаляването на партийните субсидии, но отказа да прогнозира с колко ще бъдат орязани парите на партиите, тъй като това е тяхно решение. Новината за Бюджет 2014 г. ще е само в субсидиите на партиите, но ще оставя лидерите на политическите сили да обявят какво е решението им, каза още Чобанов.

Кои напитки намаляват чувството на глад и контролират апетита?

Горещите билкови чайове ще ви помогнат да държите апетита си под контрол, особено в студените месеци. 

Първо, те запълват стомаха и намаляват чувството за глад. Второ, помагат да се стоплим, а като правило чувстваме глада по-силно, ако ни е студено. 
За контролиране на апетита помага чаят от мента. Него може да пиете както горещ, така и Горещите билкови чайове ще ви помогнат да държите апетита си под контрол, особено в студените месеци. Първо, те запълват стомаха и намаляват чувството за глад. Второ, помагат да се стоплим, а като правило чувстваме глада по-силно, ако ни е студено. За контролиране на апетита помага чаят от мента. Него може да пиете както горещ, така и

АнтиСПИН кампания се провежда във Варна

От двадесет и пет години насам на 1 декември се отбелязва Световният ден за борба срещу СПИН. За шеста поредна година дирекция „Превенции”, Община Варна, съвместно с организациите от Консултативния съвет по превенция на ХИВ/СПИН организира АНТИСПИН кампания по този повод.

Семейство бежанци принудено да живее в тоалетната в лагера "Военна рампа"

Бежанските лагери са изправени пред ново предизвикателство - зимата, поради липсата на добра електрическа инсталация, което прави отоплението на много места почти невъзможно, съобщи bTV. В лагера Бежанските лагери са изправени пред ново предизвикателство - зимата, поради липсата на добра електрическа инсталация, което прави отоплението на много места почти невъзможно, съобщи bTV. В лагера "Военна рампа" един човек ще трябва да дели стая с още 5 семейства още дълго време, защото е пристигнал съвсем скоро, а процедурата ...

Златанова: 2014-а няма да е нулева за публичните инвестиции

/КРОСС/ 2014 година няма да е нулева за публичните инвестиции в страната. Това заяви в Боровец вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова.Първо, няма да е нулева за еврофондовете за новия програмен период, което очевидно е бил планът на опозицията и второ - създава се публично-инвестиционна програма в националния бюджет.По думите й по този начин за първи път имаме истинска допълняемост между европейското и национално финансиране, което е основно изискване на европейските фондове и на бюджетната политика на страните членки."Приоритетите на страната ще се финансират не само от европейски фондове, но и с национален бюджет там, където няма възможност за европейски фондове", обясни Златанова.Вицепремиерът съобщи още, че е много вероятно да се стартира прилагането на три оперативни програми. "В момента много сериозно работим с управляващия орган и министрите, за да уточним точно какви процедури могат да бъдат пуснати още от началото на следващата година", каза Златанова и добави, че това ще даде възможност на бенефициентите веднага да кандидатстват и да бъдат сключени договори за безвъзмездна помощ.Оперативните програми, които ще бъдат стартирани от следващата година, са "Транспорт" и "Човешки ресурси". Зинаида Златанова се надява те да бъдат повече. Тя припомни, че в момента сме на 45% сертифицирани разходи, а до края на годината се очаква този процент да бъде по-висок. За сравнение през февруари усвоените пари са били 29%

Феновете на световното - само с дребни пари в джоба

Не носете никакви бижута и ценни предмети със себе си! Такива инструкции дават екскурзоводите на чуждите туристи в Бразилия заради голямата престъпност.
Кражбите на улицата посред бял ден са нещо обичайно. Затова човек не трябва да носи вещи, които привличат вниманието - скъпи украшения, телефони, фототехника.


Бандитите са хладнокръвни и нагл Не носете никакви бижута и ценни предмети със себе си! Такива инструкции дават екскурзоводите на чуждите туристи в Бразилия заради голямата престъпност. Кражбите на улицата посред бял ден са нещо обичайно. Затова човек не трябва да носи вещи, които привличат вниманието - скъпи украшения, телефони, фототехника. Бандитите са хладнокръвни и нагл

Време е за народни магазини за бедните и държавно ЕРП!

Граждански сдружения проведоха във Варна реална дискусия, касаеща срязването на хомота от страна на монополите към хората на България. Представителите на монополите избягаха от дебата.

За 2998 долара си с отбора до финала

ФИФА вече продаде 30% от билетите за световното (общо 3,3 милиона). Над милион бяха разпределени по интернет при 8 милиона заявки. Най-много са от Бразилия, САЩ, Австралия и Англия.
Тези билети вероятно ще откриете на черна борса в интернет и край стадионите, защото са поръчвани "на сляпо". Хората, които са ги закупили, не знаят за кой точно мач с ФИФА вече продаде 30% от билетите за световното (общо 3,3 милиона). Над милион бяха разпределени по интернет при 8 милиона заявки. Най-много са от Бразилия, САЩ, Австралия и Англия. Тези билети вероятно ще откриете на черна борса в интернет и край стадионите, защото са поръчвани "на сляпо". Хората, които са ги закупили, не знаят за кой точно мач с

Йовчев: МВР не работи както трябва, нужни са законови промени

Новият закон за МВР не предвижда повече правомощия на полицаите

Орешарски и Йовчев са оптимисти, че правителството ще си изкара мандата

И премиерът Пламен Орешарски, и министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев са категорични, че правителството няма да подаде оставка, въпреки продължаващите протести. Това стана ясно на провеждащия се вчера (29.11.) и днес (30.11) семинар в Боровец на парламентарните групи на БСП и ДПС заедно с правителството по ключови за страната въпроси.

Проститутки в Бразилия учат езици

В Бразилия проститутки вече ходят на уроци по английски език. На принципа, че човек се учи, докато е жив, в град Белу Оризонте бяха организирани за тях езикови курсове.
Над 300 жрици (включително травестити) се записаха за безплатните уроци заради световното. Чакат се поне още 200 доброволки само в този град - един от 12-те, в които ще има мачове. В Бразилия проститутки вече ходят на уроци по английски език. На принципа, че човек се учи, докато е жив, в град Белу Оризонте бяха организирани за тях езикови курсове. Над 300 жрици (включително травестити) се записаха за безплатните уроци заради световното. Чакат се поне още 200 доброволки само в този град - един от 12-те, в които ще има мачове.

Кметове се обединяват срещу връщането на джамии на мюфтийството

/КРОСС/ Кметовете от над 10 общини страната се обединяват срещу връщането на джамии на Главното мюфтийство. Това съобщи за Дарик кметът на Карлово Емил Кабаиванов. Решението за изготвянето на общо становище е обсъдено след петъчния протест в Стара Загора и последвалата среща в Пловдив между кметовете Иван Тотев, Живко Тодоров и зам.-кмет на Кюстендил, уточни карловския градоначалник.„Стремежът ни е да има верски мир и спокойствие в отделните общини, тъй като необмислените съдебни искове на Главното мюфтийство създават неспокойствие", заяви Кабаиванов. По думите му, позицията на над 10 общини, сред които са още Монтана, Добрич, Ямбол и Самоков, ще бъде публично оповестена през следващата седмица. Все още обаче не е уточнено дали това ще стане под формата на обща декларация, официална позиция или ще бъде обявено на пресконференция.Трябва да пазим публичната общинска собственост и да не позволяваме чрез промени в Закона за вероизповеданията нейното връщане на мюфтийството, каза още Кабаиванов. Юристи работят по изготвянето на пълна статистика на заведените съдебни дела в страната с искове за връщане на собствеността на джамиите на мюфтийството.Карлово и Стара Загора вече за втори път протестират заедно за Куршум джамия и Музея на религиите.

Ученици в Ямбол се съревновават в „Цветна олимпиада“

Ученици от област Ямбол „мерят“ знания в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“. Децата се съревновават по български език и литература, английски (немски) език, математика и информационни технологии.Организатор на проявата е Национално движение „България си ти!“. Тя се осъществява с подкрепата на община Ямбол.

Договорено: Режат партийните субсидии с до 10%

Местан: Ако ги отрежем радикално, ще върнем обръчите от фирми

    


Лазаров: Нека проверят кой е главният секретар с луксозна къща край София

Тези твърдения са абсолютни лъжи и клевети. Така главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отговори на въпрос - дали е охранявал Мето Илиянски и има ли имот за милиони край София.

Охранявал съм не Мето Илиянски, а Сретен Йосич в ареста на Транспортна полиция при изпълнение на служебните ми задължения като служител на Специализирания отряд за б Тези твърдения са абсолютни лъжи и клевети. Така главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отговори на въпрос - дали е охранявал Мето Илиянски и има ли имот за милиони край София. Охранявал съм не Мето Илиянски, а Сретен Йосич в ареста на Транспортна полиция при изпълнение на служебните ми задължения като служител на Специализирания отряд за б

Поклон пред Божаната в Кюстендил

Десетки кюстендилци, антифашисти и представители на организацията на евреите „Шалом" сведоха глави и с едноминутно мълчание почетоха паметта на Тодор Ангелов- Божаната. Пред паметника му се поклониха областният управител Иван Каракашки, общинският председател на БСП Катя Янчева, общинският съветник д- р Лилия Чингарска, общинският председател на БАС Емилия Васева, председателят на „Русофили" Валентин Златински и много други. Делата на Божаната припомни Севделина Демиревска, председател на ...

Съдът реши: Трайков е невинен

Бившият министър на икономиката в правителството на ГЕРБ Трайчо Трайков беше оневинен от Софийския административен съд за конфликт на интереси при даването на концесия на “Каолин” край Силистра, предаде КРОСС.
Трайков бе обвинен в конфликт на интереси от председателя на КПУКИ Филип Златанов “Тефтерчето” при даването на концесия на “Каолин”.
Според магистратите в качеството си на министър той по никакъв начин не е предложил даването на концесия на “Каолин” от частен интерес, а съвестно е изпълнил служебните си задължения. Съдът постанови, че той не е извлякъл финансов дивидент от действията си.
Трайков сам предизвика проверка срещу себе си през юли 2012-а след обвинение в национален ефир от Николай Бареков. Комисията по установяване на конфликт на интереси излезе със светкавично решение, че бившият икономически министър е престъпил закона. След решението на съда, комисията, която е на държавна издръжка, ще трябва да плати 1910 лева разноски по него.

Закритите ски паркове по света

Интересът към подобни увеселителни места отново скача

    


Плячката от въоръжения обир в петък - около 50 хил. лв.

Междувременно е бил извършен въоръжен обир от маскирани с джип и в офиса на земеделска фирма в белослатинското село Алтимир

Законът за МВР ще регламентира статут на доброволни сътрудници

/КРОСС/ В новия закон за МВР сме предвидили статут за доброволни сътрудници. Това съобщи пред Дарик зам.-министърът на вътрешните работи Васил Маринов. Той обясни, че в по-малките населени места, там, където няма служител на полицията, ще има доброволни сътрудници.Те няма да имат полицейски правомощия, ще подпомагат полицията, но не в този уродлив вид - да се спират хора, да им се искат документи за самоличност, обясни Маринов, сравнявайки със самообявилите се граждански патрули, които през последните дни обикалят столицата.Маринов потвърди, че всички лица, които участват в гражданските патрули, са подписали протокол, с който са предупредени, че нямат право да извършват проверки и да нарушават спокойствието на гражданите.Не можем да им забраним да се разхождат, бихме стимулирали само да подават сигнали в полицията, ако видят, че се извършва нещо нередно, каза зам.-министърът на вътрешните работи.

В Аляска се разби самолет с 10 пътници

Едномоторен самолет „Чесна 208" с 10 пътници се е разбил на запад от американския щат Аляска, съобщава Асошейтед прес. Все още не е ясна съдбата на пътниците. В полицията на щата са съобщили, че още не е намерено мястото на катастрофата. А то най-вероятно е около град Сейнт-Мерис, на 750 км на запад от столицата на Аляска - Анкоридж ... Едномоторен самолет „Чесна 208" с 10 пътници се е разбил на запад от американския щат Аляска, съобщава Асошейтед прес. Все още не е ясна съдбата на пътниците. В полицията на щата са съобщили, че още не е намерено мястото на катастрофата. А то най-вероятно е около град Сейнт-Мерис, на 750 км на запад от столицата на Аляска - Анкоридж ...

Самолет "Чесна" с 10 пътници се разби в Аляска

Едномоторен самолет „Чесна 208 Едномоторен самолет „Чесна 208" с 10 пътници се е разбил на запад от американския щат Аляска, съобщава Асошейтед прес. Все още не е ясна съдбата на пътниците. В полицията на щата са съобщили, че още не е намерено мястото на катастрофата. А то най-вероятно е около град Сейнт-Мерис, на 750 км на запад от столицата на Аляска - Анкоридж ...

На пътя гинем най-често при завой и удар в дърво

При удар в крайпътно дърво за последните пет години са загинали над 400 души, над 250 са смъртните случаи след удар в стълб, ограда или крайпътно съоръжение.

Шефът на администрацията на украинския президент подаде оставка

Сергей Левочкин, ръководител на администрацията на украинския президент, подаде оставка днес, предаде Обозреватель, позовавайки се на информация от източник в администрацията на Виктор Янукович. Причините за оставката на Левочкин още не са известни. Според източника, неговото решение може да е свързано със снощните събития, когато спецчасти на полицията употребиха сила, за да разпръснат демонстрантите на площада на Независимостта в центъра на Киев. В същото време лидерът на парламентарната фракция „Удар” Витайлий Кличко заяви, че парламентът на Украйна ще бъде блокиран още през следващата седмица. „Трябва да се сложи край на озверелия режим на Янукович. От следващата седмица парламентът ще бъде блокиран. Ние няма да дадем шанс на тази власт да приема антин...

Черно море спъна Левски

Отборът на "Черно море" постигна труден, но заслужен успех с 2:1 над "Левски" в първия мач от 19-ия кръг на "А" група, игран на стадион "Тича" във Варна, предаде БГНЕС. "Сините" бяха без наказания Владимир Гаджев и неговото отсъствие си пролича, като заместникът му Кевин Бру се представи трагично и бе заменен още в средата на първото полувреме. Гостите започнаха активно в началото на мача, но след 20-та минута възпитаниците на Георги Иванов натиснаха и тотално надиграха своя съперник. В 35-та минута реферът Христо Ристосков отсъди дузпа за варненци след единоборство между Бакари и Пламен Илиев, но след консултация със съдията зад вратата отмени своето решение, а повторенията показаха, че крайното му решение все пак е правилно. Пр...

Откъс от "Животът и приключенията на Робинзон Крузо" от Даниъл Дефо


Тази седмица в рубриката "Четиво" на "Детски Дневник" ви предлагаме откъс от книгата на един от най-известните британски автори на Просвещението - Даниъл Дефо и неговата "Животът и приключенията на Робинзон Крузо", предоставен ни от издателство "Изток-Запад".

Любимата на редица поколения приключенска книга излиза за първи път през далечната 1719 г. в Англия. Новото издание на български език е богато илюстрирано от един от авторите на списание "Дъга" Петър Станимиров. Портретът на...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване