Пакистан ще помага на Афганистан при преговорите с талибаните

/КРОСС/ Министър-председателят на Пакистан Наваз Шариф обеща помощ на Афганистан в процеса на търсене на мир с движението на талибаните. По време на посещението си в Афганистан Шариф заяви, че между афганистанското правителство и бившия лидер на талибаните молла Барадар, който през месец септември излезе от пакистански затвор, е постигнато съгласие за преговори. Афганистанските власти смятат, че молла Барадар може да убеди и настоящите талибанските командири да седнат на масата за преговори, съобщава Би Би Си.  

Бойко Борисов: С днешното заседание в Боровец се възроди БКП

„С днешното заседание в Боровец се възроди БКП“, написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във фейсбук. 
„С днешното заседание в Боровец се възроди БКП“, написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във фейсбук. "Това правителство е “силно” в безпрецедентната си изолация - и вътрешна, и международна. Като знаем, че през годините БСП и ДПС бяха многократно хващани за купуване на гласове, а последният пример е от Варна и Врачанско, където ...

Силвия Митева не успя да издържи съдийския курс по художествена гимнастика

Силвия Митева-Янева не успя да издържи съдийския курс по художествена гимнастика в Лондон. Заедно с бившата ни вече националка изпита не преминаха още Марина Грозданова и Камелия Игнатова, предаде Стандарт нюз. Отличнички обаче бяха българките Росина Атанасова и Силвия Стойнева. Изпълнителният комитет на ФИГ реши да проучи преструктурирането на своя олимпийски контингент, като промени броя на гимнастичките в ансамблите от 6 на 5, което ще позволи участието на 14 състава вместо 12 за Олимпиадата в Рио.

ГЕРБ осъжда употребата на сила в Киев


"ГЕРБ остро осъжда употребата на сила от страна на полицията в украинската столица Киев, където снощи се проведе акция за разпръсване на мирно протестиращите демонстранти. За нас, като членове на ЕНП,  подобни действия противоречат на  демократичните ценности и човешките права".

Това е част от декларацията на ГЕРБ по повод вчерашните събития е украинската столица Киев, когато протестиращи бяха разпръснати с газ и палки.
 

"Упражняването на насилие срещу беззащитни и...

Куката държи Библия, танцува и стреля в пародия на "Под прикритие"

Куката държи Библия и започва да стреля, докато танцува на музика. Шефът на полицаите бърка Джаро с Гаро от Куката държи Библия и започва да стреля, докато танцува на музика. Шефът на полицаите бърка Джаро с Гаро от "Биг Брадър". Косъма умира, премазан от главния герой, който е дърво. Такъв е сюжетът на една анимация, която се появи в ютюб миналата седмица. Тя всъщност е пародия на сериала "Под прикритие". Макар още в началото да пише, че приликата с

Виктория Бекъм главен редактор на френския "Вог"

Модната дизайнерка Виктория Бекъм ще бъде гост главен редактор на коледното издание на френското издание на списание "Вог", съобщи списанието.

Мисия проверява опасното свлачище в Ораново

/КРОСС/ Областният управител на Благоевград Муса Палев назначи експертна комисия, която да извърши оглед на свлачище „Ораново" в град Симитли. В понеделник комисия, в състав от представители на Министерство на регионалното развитие, БАН, Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", инженери, хидрогеолози започват работа на място в миньорския квартал в град Симитли. Задачата на експертите е адекватна оценка на състоянието на свлачището и набелязване на конкретни мерки с оглед защита на населението от свличането на земни маси.Заповедта на областния управител е в изпълнение на министерско нареждане. Както е известно, държавата стартира процедура за проучване, необходимо за укрепване на свлачището. Движението на земни маси в кв. „Ораново" придобива все по-тревожи размери през последните години. А при всеки проливен дъжд дворовете на десетки къщи в квартала се пълнят с кал. Проблемът ескалира със страшна сила всяка пролет и есен. За укрепването на свлачището и обезопасяването на крайните къщи в квартала са необходими милиони левове. От няколко години кметът на общината Апостол Апостолов алармира всички отговорни институции. Държавата чу за проблема в Симитли едва преди няколко месеца. По настояване на общината правителството предприе конкретни действия. Министерство на регионалното развитие стартира процедура по прединвестиционни проучвания за обект „Укрепване на свлачище в кв

Станишев и Борисов спориха задочно кой по-честно провежда избори


Лидерите на управляващата (в коалиция с ДПС) БСП и опозиционната ГЕРБ Сергей Станишев и Бойко Борисов намериха и днес повод да си разменят нападки. Темите бяха разнообразни, а пресечната точка се оказа провеждането на изборите. 

След семинара на управляващите в Боровец, на който беше отчетено шестмесечното управление и набелязан план за следващата година, Станишев сравни управлението на МВР по времето на ГЕРБ с "феодални владения" и нарече методите на работа "натиск и рекет върху...

Забраната за колите в Морската превърна тревна площ в паркинг

Шофьори паркират колите си върху тревната площ, разделяща бул. „Княз Борис Първи” и местността „Салтанат” в Приморския парк. Снимка, документираща нарушенията, е публикувана във фейсбук групата Варна може да защити Морската си градина, където е уточнено, че е от първите дни след влизането в сила на кметската забрана (11 ноември) за колите в парка.

Гошо Марков: Футбол с ръце на кръста не се играе, мислим за контрола в Китай

Изпълнителният директор на Локомотив София Георги Марков бе видимо разочарован от поредния слаб мач на столичните железничари и загубата с 0:5 от ЦСКА. „След този резултат нямам думи. Със страх футбол не се играе. Във втори пореден мач няма нищо, нито хъс, нито желание, нито някаква амбиция. Излизат на разходка, а ние за разходки не плащаме. Явно тук в Борисовата градина е добре, хубав, чист въздух“, коментира Марков. Босът на Локомотив призна, че предстоят разговори с футболистите на тима, като не изключи да има и поредна чистка през януари. „...

40% от студентите у нас учат право, икономика и администрация

Влизането в университетите да стане по-лесно, но завършването

Договори за съжителство на хомосексуални двойки в Гърция

Европейския съд осъди Гърция за изключването на еднополовите двойки от договорите за съжителство, правителството ще внесе съответен законопроект.Митрополитът на Пирея заплаши с отлъчване депутатите, които го гласуват

прочети повече

Галактион забрани на лекарите да коментират състоянието му

София /КРОСС/ Няма яснота какво е състоянието на старозагорския митрополит Галактион, който бе настанен в Правителствена болница. Дарик се свърза с директора на лечебното заведение проф. Людмил Спасов, който заяви, че е изрично помолен от дядо Галактион да не разпространява информация за здравословното му състояние.От Светия Синод също не коментираха.Старозагорският митрополит бе приет в болница „Лозенец" вчера, само няколко дни след като лидерът на КТ „Подкрепа" Константин Тренчев разкри, че е бил помолен от покойния вече варненски митрополит Кирил да предупреди митрополит Галактион, че го тровят.В четвъртък пловдивският митрополит Николай подаде сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с изнесената от Константин Тренчев информация за готвено убийство срещу митрополит Галактион. В сигнала се твърди, че същата информация е била „споделена" от Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, който заявил на заседание на Светия Синод, в присъствието на Българския патриарх Неофит и всички епархийски митрополити, че и той е знаел за опит Галактион да бъде отровен.

Президентът на Уругвай остави министрите без ваканция

/КРОСС/ Президентът на Уругвай остави министрите без отпуска. „Никаква ваканция. Сега не е времето. Сега има много неща, които трябва да се направят, преди идването на власт на следващото правителство", каза Хосе Мухика. В допълнение държавният глава посъветва министрите да не злоупотребяват с пътуванията зад граница, „защото извън страната не гласуват".Главата на Уругвай поиска от подчинените си да му предоставят подробен отчет за всички проекти, които се реализират в страната. Той призова особено внимание да се отдели на процеса, свързан с легализирането на марихуаната, намаляването на ДДС, както и създаването на Университета по технологии.Следва да се отбележи, че президентът е известен със своя аскетизъм. Хосе Мухика е най-бедният президент в света. Той изостави двореца, за да живее в скромна семейна ферма близо до Монтевидео. Всяка сутрин 78 -годишният политик отива до кладенеца, за да донесе вода. „Резиденцията" му се охранява само от полицейски патрул и две кучета, а месечната му заплатата възлиза 775 долара, което съответства на средното равнище в страната."Наричат ме най-бедният президент, но аз не се чувствам беден. Бедни са тези, които работят, за да живеят в лукс. Те винаги искат още и още", обясни концепцията си Мухика. „Това е въпрос на вътрешна свобода", каза още той.

Защо папа Бенедикт XVI се оттегли?

Влошеното здраве е официалната версия, но...

    


Стратегията за висше образование трябва да е готова до май

До май следващата година ще бъде готов окончателния вариант на Стратегията за висше образованиедо 2020-та година,предстоят срещи и с бизнеса за обсъждането и –това заяви във Варна Атанаска Тенева-заместник министър на образованието по време на заседание на Съвета по наука и висше образование в областната администрация.

Изритаха Jeason от Big Brother заради непристойно поведение

Ексцентричният изпълнител успя да подлуди някои от участниците в риалитито Big Brother All Stars, а за финал беше изгонен за непристойно поведение.

Полицията в Кайро разпръсна демонстранти със сълзотворен газ

Протестиращите настояват за отмяна на закон, забраняващ

Лиляна Павлова: Изборните резултати бяха манипулирани

"След като резултатите от изборите бяха манипулирани чрез медиите, целта на тройната коалиция е да установи власт без отговорност и без грижа за националния интерес", каза регионалният министър в правителството на Бойко Борисов Лиляна Павлова. Тя присъства на Първата политическа академия на МГЕРБ за Североизточния регион, съобщава Фокус. 
"След като резултатите от изборите бяха манипулирани чрез медиите, целта на тройната коалиция е да установи власт без отговорност и без грижа за националния интерес", каза регионалният министър в правителството на Бойко Борисов Лиляна Павлова. Тя присъства на Първата политическа академия на МГЕРБ за Североизточния регион, съобщава Фокус.

Лиляна Павлова: Резултатите от изборите бяха манипулирани

"След като резултатите от изборите бяха манипулирани чрез медиите, целта на тройната коалиция е да установи власт без отговорност и без грижа за националния интерес", каза регионалният министър в правителството на Бойко Борисов Лиляна Павлова. Тя присъства на Първата политическа академия на МГЕРБ за Североизточния регион, съобщава Фокус.

Депутатски поздрав за Цветлин Йовчев с "Нашата полиция ни пази"


Поздрав с песента на Веселин Маринов "Нашата полиция ни пази" получил вътрешният министър Цветлин Йовчев по време на вечерята на управляващите снощи в Боровец, научи "Дневник". Парламентарните групи на БСП и ДПС и министрите от кабинета се събраха на двудневен работен семинар вчера и днес в курорта до Самоков.

Забавната програма за депутатите е била водена от диджей, а към края й депутатът от БСП Страхил Ангелов му поръчал песента, станала химн на МВР по времето на Цветан Цветанов -...

Борисов: Със заседанието в Боровец се възроди БКП

Това написа в профила си във "Фейсбук" лидерът на ГЕРБ

Евродепутатът Преслав Борисов: Големият проблем на българското земеделие е обезлюдяването на селата

Най-големият проблем в българското земеделие, свързан с общата селскостопанска политика на ЕС, е обезлюдяването на селата и липсата на малък и среден бизнес, който да осигури препитание на голям брой хора, живеещи на село. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ Преслав Борисов  на Кръгла маса за предизвикателствата пред селскостопанския сектор през новия програмен период. „В момента секторът зърнопроизводство е в добро състояние и може да се гордеем с него. Това обаче не значи, че неговото състояние ще е добро и през 2020 г. затова държавата в никой ...

Камери по костюма на Стефан Вълдобрев снимат концерта му

20 го-про камери (безжични дигитални камери - б.а.) ще бъдат окачени по дрехите и инструментите на музикантите от 20 го-про камери (безжични дигитални камери - б.а.) ще бъдат окачени по дрехите и инструментите на музикантите от "Обичайните заподозрени" - Иван Лечев, Стоян Янкулов - Стунджи, Мирослав Иванов и Веселин Веселинов - Еко. Това ще стане на лайв концерта на Стефан Вълдобрев в "София лайв клуб" тази вечер. Певецът ще представи новия си двоен албум,

Павлова: Изборните резултати бяха манипулирани чрез медиите

/КРОСС/ След като резултатите от изборите бяха манипулирани чрез медиите, целта на тройната коалиция е да установи власт без отговорност и без грижа за националните интерес. Това заяви депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова, която присъства на Първата политическа академия на МГЕРБ за Североизточния регион.„Целта на ГЕРБ е да защити доверието на избирателите и да продължава да показва недъзите на това управление", заяви Павлова.Тя коментира позицията на ГЕРБ по повод мораториума за продажба на земя на чужденци. Павлова подчерта, че на всички срещи в страната хората са настоявали ГЕРБ да заеме позиция по този въпрос. „Нашето предложение беше да защитим интересите на страната като въведем редица ограничения по отношение на това кой може да купува земя, както и в районите където да има такива ограничения". Пред младежите Лиляна Павлова говори за политиката за развитие на регионите, инфраструктурата, за икономическия и социалния напредък.Първата политическа академия на МГЕРБ за Североизточния регион събра в Добрич 120 представители на младежката организацияВ продължение на два дни участниците ще обсъждат тенденциите в политическия живот на България и приоритетите на ГЕРБ, проблемите с младежката безработица и възможностите за финансиране чрез оперативните програми.Политическата академия беше открита от административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов

Опозицията в Украйна зове за национална стачка

В Украйна ще се създаде щаб за национална съпротива след днешните сблъсъци между полицията и проевропейски протестиращите и започва да се организира национална стачка, заяви днес политическата опозиция в страната, предаде Ройтерс.Един от тримата водачи на опозицията в бившата съветска република Арсений Яценюк каза, че опозиционните партии искат оставка на правителството и предсрочни парламентарни и президентски избори, за да принудят държавния глава Виктор Янукович да се откаже от властта.Около 1000 протестиращи в украинската столица са се събр...

Глен Хюз записал дуета със Сантра, след като я чул на участие

Първата си работа - лепене на флаери по коли, Сандра Сълкова-Сантра започнала едва 6-годишна. Тогава с родителите  живеели в Норвегия. Баща  бил музикант, а тя имала за задача да разпространява брошури за изявите му. 
От малка Сантра не може да стои без работа. Ако не се движиш напред, всички останали те изпреварват, смята певицата. Затова само дв Първата си работа - лепене на флаери по коли, Сандра Сълкова-Сантра започнала едва 6-годишна. Тогава с родителите живеели в Норвегия. Баща бил музикант, а тя имала за задача да разпространява брошури за изявите му. От малка Сантра не може да стои без работа. Ако не се движиш напред, всички останали те изпреварват, смята певицата. Затова само дв

Най-големият проблем на българското земеделие е обезлюдяването на селата

Най-големият проблем в българското земеделие, свързан с общата селскостопанска политика на ЕС, е обезлюдяването на селата и липсата на малък и среден бизнес, който да осигури препитание на голям брой хора, живеещи на село. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ Преслав Борисов на Кръгла маса за предизвикателствата пред селскостопанския сектор през новия програмен период. „В момента секторът зърнопроизводство е в добро състояние и може да се гордеем с него. Това обаче не значи, че неговото състояние ще е добро и през 2020 г. затова държавата в никой с...

Симеонов: Сидеров е патриот на заплащане

София /КРОСС/ Волен Сидеров беше националист на заплата в „Скат" - патриот на заплащане. Такъв е бил от 2003г , такъв е и до днес. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов. По думите му Сидеров разполага с много повече пари отколкото е субсидията на партията му. На въпрос дали голямата борба на този фронт е за руските пари, Валери Симеонов отговори, че е чул, че „Атака" получава преводи от руска православна фондация, но няма доказателства за това. Волен Сидеров получава много сериозно финансиране извън субсидиите, както го е получавал по време на подкрепата му към Бойко Борисов, категоричен бе той. Относно евентуално коалиране с Алексей Петров, Симеонов отказа да има подобно нещо. Той призна единствено, че с Петров са имали няколко срещи, но по други въпроси. Симеонов заяви, че продължава да очаква избори, които според него ще са съвсем скоро. Смятам ,че е много възможно новите парламентарни избори да бъдат преди европейските.Валери Симеонов заяви, че този път ще влезе в политиката.Той каза, че от фронта ще подкрепят всяко решение, което е добро за България и за българския народ.

Козметиката е вредна за здравето

Редовната употреба на козметични продукти вреди на женското здраве, предупреждават учени от САЩ и Великобритания. По време на проучването си експертите внимателно са изследвали състава на козметичните продукти, които се използват от представителките на нежния пол. Оказало се, че цената на женската красота е твърде висока, тъй като учените са установили, че в козметичните продукти има много вредни химически компоненти. Най-страшното обаче е, че с течение на времето те се натрупват в организма, което води до сериозни здравословни проблеми. Според специалистите не само жените са застрашени. Те са потвърдили, че мъжките шампоани, дезодоранти и душ гелове също съдържат вредни съставки, предаде КРОСС. Най-честите заболявания, с които може да се сдобием благодарение на съвременната козметика, ...

Намаляват обезкуражените и неактивни безработни, доволен Адемов

През третото тримесечие на тази година броят на заетите

Приютът за бездомници във Варна посреща зимата без ремонт

Липсата на пари в бюджета на община Варна ще се отрази пагубно на грижата за бездомниците тази зима. Практиката е такива хора да намират подслон в сградата на СУПЦ „Анастасия д-р Железкова“ и по-специално в обособения през тази година център за временното им настаняване.

Варненските „Щурчета” готвят поредна постановка

„Грозното патенце“ е най-новата постановка, по която детски куклен театър „Щурче“ ще започне работа. Ръководителят на малките артисти Христо Колев разказа, че преди няколко години театърът е направил опит да постави на сцена спекаткъла.

Киев иска революция (на живо)

Снимка: Тихомира Методиева / Булфото

Десетки хиляди се събират на протест на Михайловския площад в Киев и тази вечер.

Демонстрантите ще изразят възмущението си от сутрешната акция на полицията, при която хиляди украинци, подкрепящи европейската интеграция на страната, бяха разпръснати с  палки и сълзотворен газ от центъра на столицата.

Най-популярният лозунг на Михайловския площад тази вечер е “Революция”, съобщава онлайн изданието “Дзеркало тижня”.

В събота стана ясно, че заповедта за разпръсване на демонстрацията на привържениците на евроинтеграцията в Киев е издадена лично от началника на киевската полиция Валерий Коряк.

 

 


Live streaming video by Ustream

Статията "Киев иска революция (на живо)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

"Измислица е, че 2014 г. ще е нулева за еврофондовете"

Станишев подреди основните дискутирани теми на семинара

    


Нов "троянски кон" атакува в Skype

Нова малуер-кампания тече по Skype съобщават от The Hacker News. 
Тя се състои в получаването на спам съобщение озаглавено: „Получихте ново съобщение от гласовата мейл услуга на Skype“ (англ.:“You received a new message from the Skype voice mail service“), което автоматично отвежда потребителя към троянски кон от малуер семейството Zeus.
Нова малуер-кампания тече по Skype съобщават от The Hacker News. Тя се състои в получаването на спам съобщение озаглавено: „Получихте ново съобщение от гласовата мейл услуга на Skype“ (англ.:“You received a new message from the Skype voice mail service“), което автоматично отвежда потребителя към троянски кон от малуер семейството Zeus.

Нов "троянски кон" атакува през Skype

Нова малуер-кампания тече по Skype съобщават от The Hacker News. 
Тя се състои в получаването на спам съобщение озаглавено: „Получихте ново съобщение от гласовата мейл услуга на Skype“ (англ.:“You received a new message from the Skype voice mail service“), което автоматично отвежда потребителя към троянски кон от малуер семейството Zeus.
Нова малуер-кампания тече по Skype съобщават от The Hacker News. Тя се състои в получаването на спам съобщение озаглавено: „Получихте ново съобщение от гласовата мейл услуга на Skype“ (англ.:“You received a new message from the Skype voice mail service“), което автоматично отвежда потребителя към троянски кон от малуер семейството Zeus.

Борим младежката безработица с 55 млн. евро

/КРОСС/ 55 милиона евро са предназначени за България за справяне с младежката безработица. Има възможност за още 55 милиона по Програмата за развитие на човешките ресурси, съобщи пред журналисти министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов. В началото на годината с тези 55 милиона евро по линия на Европейското финансиране и по линия на Националния фонд по заетостта има заделени между 12 и 15 милиона лева, защото още не е ясен Националният план за действия по заетостта. Още през следващата седмица в Министерството по социалната политика ще се обсъди планът за действие за социалната политика.6 милиарда евро е заделил Европейският съюз за следващата година за справяне с младежката безработица, защото 6 милиона са безработните младежи в ЕС в сегмента между 15 и 24 години, а в България тези младежи са около 64 хиляди, което означава, че проблемът е изключително сериозен. В периода между 2008 и 2013 година близо три пъти са нараснали безработните в този интервал, което означава, че мерките могат да бъдат изключително сериозни и трябва да бъдат в успешен порядък, защото от решаването на този въпрос зависи и нормалното функциониране на пазара на тура, зависи и икономическия растеж и решаването на проблеми. Това, което излезе като оценка и резултат от дискусията е, че в сравнение с първото тримесечие на 2013 г

Борисов: На Боровец се възроди БКП

На фона на цялата дестабилизация в държавата наизустените им “опорни точки” звучат като комунистически манифест, твърди бившият премиер и лидер на ГЕРБ.

Роналдо Маранчи е новият шеф на ватиканската банка

/КРОСС/ Опитният банкер Роналдо Маранчи е назначен за генерален директор на ватиканската банка, предаде ИТАР-ТАСС.Досега Маранчи временно е изпълняваше длъжността заместник-директор, след като Ернст фон Фрайберг пое поста директор след освобождаването на 1 юли на бившите ръководители на финансовия институт, уточняват от службата по печата на Светия престол.Ернст фон Фрайберг, който бе назначен от предишния папа в наблюдателския съвет на банката, остава неин президент. Освен това папа Франциск, който се зае с реформата на банката, установи пряк контрол над дейността й, като назначи личния си секретар малтийския свещеник Алфред Ксуереб за специален представител в комисиите по контрола на Института по религиозните дела.

Украинското правителство е за стабилност в страната

Правителството на Украйна изобщо не е заинтересовано да се засилва напрежението и се обявява за стабилност в страната, заяви в интервю за агенция УНИАН говорителят на премиера на Украйна Микола Азаров Виталий Лукяненко, цитиран от ИТАР-ТАСС.„Едно е ясно - властта изобщо не е заинтересована от провокации, а тъкмо обратното - от стабилност и спокойствие в страната”, отбеляза Лукяненко, коментирайки ситуацията с разгонването на демонстранти днес сутринта от столичния площад „Независимост”.Според премиера е необходимо да се направи щателно и обекти...

Истина или лъжа: Мария Игнатова редовно посещавала къщата на Бойко Борисов в Банкя

Мария Игнатова била честа гостенка в къщата на Бойко Борисов в Банкя, писа много жълт седмичник вчера. Според изданието бодигардовете на бившия премиер се заричат, че тв водещата го е посещавала поне 10 пъти в последните няколко месеца. Освен това двамата имали и отделни телефони, по които се чували. Потърсихме Игнатова, за да каже каква е истината Мария Игнатова била честа гостенка в къщата на Бойко Борисов в Банкя, писа много жълт седмичник вчера. Според изданието бодигардовете на бившия премиер се заричат, че тв водещата го е посещавала поне 10 пъти в последните няколко месеца. Освен това двамата имали и отделни телефони, по които се чували. Потърсихме Игнатова, за да каже каква е истината

Вдигат паметник на Иван Вазов в Аржентина

Монументът на Вазов в Аржентина ще бъде изработен и конструиран на място. Неговият паметник е следващият след бюстовете на Христо Ботев и Васил Левски.

Приходите от новата такса за ВЕИ ще бъдат заложени като буфер в бюджета за 2014 г.

Като буфер в Бюджет 2014 г. ще останат 160-те млн. лева, които ще влязат допълнително в хазната заради новата такса върху приходите на производителите на вятърна и слънчева енергия, съобщи министърът на финансите Петър Чобанов по време на семинара на управляващите в Боровец.

Племенницата на принц Филип отпразнува ЧРД сред 200 българи

Нейно Кралско Височество принцесата на Югославия Катарина отпразнува рождения си ден в България. Тя дойде за да бъде почетен патрон на национия конкурс “Бизнесдама на годината 2013”, който се проведе с благотворителна цел в балните зали на хотел “Шератон”. Принцеса Катарина е внучка на последния крал на Югославия и племенница на съпруга на кралиц Нейно Кралско Височество принцесата на Югославия Катарина отпразнува рождения си ден в България. Тя дойде за да бъде почетен патрон на национия конкурс “Бизнесдама на годината 2013”, който се проведе с благотворителна цел в балните зали на хотел “Шератон”. Принцеса Катарина е внучка на последния крал на Югославия и племенница на съпруга на кралиц

Роналдо Марианчи е новият директор на ватиканската банка

Опитният банкер Роналдо Марианчи бе назначен днес за нов генерален директор на ватиканската банка - Института за религиозни дейности (ИРД), съобщиха световните агенции.В комюнике на службата по печата на Светия престол се уточнява, че досега Марианчи, е изпълнявал задълженията на вицедиректор заедно с рицаря от Малтийския орден Ернст фон Фрайберг, който заемаше директорския пост след оставките на 1 юли тази година на бившите ръководители на финансовата институция.Ернст фон Фрайберг, назначен досега и в надзорния съвет на ИРД, остава президент н...

Литекс с класа над Любимец, бие с 4:1 като гост

"Оранжевите" бяха с класа над новаците от групата и съвсем резонно се поздравиха с успеха.

ГЕРБ иска да защити доверието на избирателите

Резултатите от изборите бяха манипулирани чрез медиите, а целта на тройната коалиция е да установи власт без отговорност и без грижа за националните интереси. Това е казала Лиляна Павлова в Добрич по време на Първата политическа академия на МГЕРБ за Североизточния регион, съобщиха от пресслужбата на партията. Целта на ГЕРБ е да защити доверието на избирателите и да продължава да показва недъзите на това управление, е заявила Павлова.Тя е коментирала и позицията на ГЕРБ по повод мораториума за продажба на земя на чужденци. Павлова е посочила, че...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване