32 в болница след инцидента в Глазгоу, има загинали

Тридесет и двама души са ранени в резултат на рухването на полицейски хеликоптер върху бар в Глазгоу, съобщи АФП, като цитира шотландската полиция.

Министър Стойнев: България трябва да развива ядрената си енергетиката

Ако не се споразумеем с „Уестингхаус", ще търсим други възможности, защото България трябва да развива ядрената си енергетиката. Това коментира в предаването „Седмицата" на Дарик министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Министър Стойнев бе категоричен, че страната ни има нужда от нови ядрени мощности, които да заместят отиващите си 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй". Темата няма нищо общо с АЕЦ „Белене", подчерта министърът. Той обясни какво предстои от тук нататък: „Трябва да се даде мандат на Българския енергиен холдинг да започне ...

Треньорът на волейболистите Камило Плачи: Няма време за експерименти

Националният по волейбол за световната квалификация в Чехия от 3 януари е ясен - или по-точно разширеният състав. Селекционерът Камило Плачи заложи на тима, класирал се 4-ти в Европа, но повика и отказалите да играят през последния сезон Андрей Жеков и Боян Йорданов. За квалификацията, за нашите волейболисти, за отношенията с българите Плачи говори Националният по волейбол за световната квалификация в Чехия от 3 януари е ясен - или по-точно разширеният състав. Селекционерът Камило Плачи заложи на тима, класирал се 4-ти в Европа, но повика и отказалите да играят през последния сезон Андрей Жеков и Боян Йорданов. За квалификацията, за нашите волейболисти, за отношенията с българите Плачи говори

Имаме най-силния кабинет на прехода, смята Лютви Местан

Според Местан с действията си досега този кабинет е успял да освободи българското общество от усещането за полицейщина и никой вече не говори за рекет върху бизнеса и върху политическия опонент.

Испанско меню, камерна музика и бойни изкуства за киноманите

Четири предложения за почитателите на седмото изкуство са включени в съботната програма на Киномания, съобщават организаторите на фестивала в Пловдив.  Денят в “Лъки синема” започва с два детски филма. От 11.00 часа е прожекцията на анимационния “Петсън и Финдъс: Смехотерапия”, който ще размее не само малчуганите, но и техните родители с историите на котараци с изгубена памет. От 13.00 часа е вторият детски филм “Шишкото на класа”. Главният герой  в дублирания на български филм се опитва да повиши успеха си с изобретателно преписва...

Ха! Изгонили Джийсън от Къщата на Биг Брадър

Певецът Людмил, по-известен с артистичния си псевдоним Джийсън Брад Люис, бил изгонен от къщата на Big Brother All Stars в петък вечер. Продуцентите обявиха, че участникът в шоуто се е държал твърде непристойно и затова решили да го изгонят.

Продължава издирването на обирджиите на фармацевтичния склад

София /КРОСС/ Все още няма задържани за въоръжения грабеж, който бе извършен вчера във фармацевтичен склад в София. Следствените действия по случая продължават. Припомняме, че около 17.30 часа вчера апаши нахлуха в сградата на лекарствения склад на "Либра" ЕАД, намиращ се на Околовръстното шосе на София. Двама от бандитите били въоръжени с автомати, а останалите - с пистолети. Те нахлули в сградата и блъснали сотаджия, който им се изпречил на пътя. След това събрали пачките с пари в две торби и избягали с черен джип. Според все още непотвърдена информация маскираните бандити са задигнали между 50 000 и 70 000 лева.   Снимки: Булфото, всички права запазени

"Ранобудните студенти" ще представят филми за окупацията на СУ

„Ранобудните студенти” ще представят днес късометражни филми за окупацията на Софийския университет и студентките протести, съобщиха организаторите. 
Студентския филмов фестивал „Ранно пиле“ ще започне от 10.30 часа в Националната академия по театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“. На него ще бъдат представени заснети от студенти „Ранобудните студенти” ще представят днес късометражни филми за окупацията на Софийския университет и студентките протести, съобщиха организаторите. Студентския филмов фестивал „Ранно пиле“ ще започне от 10.30 часа в Националната академия по театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“. На него ще бъдат представени заснети от студенти

Над 60 тела откриха в масови гробове в Мексико

Органите на реда в Мексико са открили 62 тела, заровени в тайни общи гробове по границата на щатите Халиско и Миочакан, предаде РИА Новости. 


Всички тела са изпратени за експертиза и установяване на самоличността. Сред убитите има и 2 жени. По информация на властите, голяма част от загиналите е открита с вързани краиници и следи от мъчения. Органите на реда в Мексико са открили 62 тела, заровени в тайни общи гробове по границата на щатите Халиско и Миочакан, предаде РИА Новости. Всички тела са изпратени за експертиза и установяване на самоличността. Сред убитите има и 2 жени. По информация на властите, голяма част от загиналите е открита с вързани краиници и следи от мъчения.

Танцов спектакъл "Леда и лебеда" представят във Варна

Галерия „Графит” представя нов премиерен танцов спектакъл на хореографa Мирослав Йорданов днес от 19:00 часа. „Леда и лебеда” се концентрира в изследването на ексцесивният заряд в класическия мит. Телата на изпълнителите са отдадени на представата за човек, като убежище на желанието, търсещo нови и неестествени свързвания и съучастия.

Субсидиите за партиите намаляват, но остават

Управляващите решиха да посегнат на най-скъпото си – държавните пари за партиите. Смелостта им, обаче, стигна дотам, че да ги намалят, но не и да ги орежат изцяло.

Истерия за референдуми в Хърватия

Няма никакво съмнение, че най-горещата тема през последните седмици в Хърватия е за третия поред референдум от независимостта на страната досега. На първи декември хърватите са поканени да решат дали да се запише в Конституцията изрично, че бракът е единствено съюз между мъж и жена. Скоро щ ...

Пясъкът, влаган в канализацията на Монтана, не е опасен

Индустриалният пясък, който се влага при ремонта на канализацията в Монтана, не е опасен. Това заяви пред журналисти доц. д-р Григор Михайлов от Българската асоциация по водите. Според него не са превишени нормите за арсен и други тежки метали, опасни за здравето на хората.

От 7 ноември пясък от хвостохранилището на Чипровци не се влага в Индустриалният пясък, който се влага при ремонта на канализацията в Монтана, не е опасен. Това заяви пред журналисти доц. д-р Григор Михайлов от Българската асоциация по водите. Според него не са превишени нормите за арсен и други тежки метали, опасни за здравето на хората. От 7 ноември пясък от хвостохранилището на Чипровци не се влага в

Маккартни стана спонсор на японски отбор по сумо

/КРОСС/ Бившият член на The Beatles Пол Маккартни стана спонсор на японски отбор по сумо, съобщава NME.Според изданието музикантът е заплатил голяма сума, за да може обложката на новия му албум „New" да се появи на флага на тима по време на турнира в японския град Фукуока.По-рано бе съобщено, че звездата временно спира да пише нови песни, тъй като е натрупал голямо количество незавършен материал.

За папата Европа е демоде

Анджело Панебианко

Официалната визита на Путин  пред Светия престол през седмицата беше знак за промяната в посоката на дипломация на Ватикана. Изборът на папа Франциск, от южноамерикански произход, децентрализира католицизма и допринася за намаляване влиянието на Стария континент.

Папа Франциск разговаря с руския президент Путин във Ватикана, ноември 2013 г. Снимка: сайт на руския президент

На 25 ноември Владимир Путин пристигна във Ватикана, за да се срещне с папата. Освен значението, което придобива визитата му, най-вече относно бъдещите връзки между католицизма и православието, срещата е между двама мъже, оказали се от лятото на 2013 г.съюзници срещу САЩ (и Франция) по отношение на сирийския конфликт.
Докато Обама нерешително  късаше листенцата на маргаритката, колебаейки се дали да се намеси най-сетне и да накаже Асад за използването на химически оръжия, Путин и папа Франциск се споразумяха, за да предотвратят американската намеса. Папата предизвика полемика с изказването си, че гражданската война в Сирия е разпалвана нарочно от търговците на оръжие. Той видя най-вече жаждата на Запада за печалба.

Време е Европа да помисли  какво означава не само за нея, но и за Запада като цяло, да има папа, който идва от свят много по-различен от нашия. Връзката между папата и неговото паство, както и опитите му да реформира изцяло Римската църква, засягат католическия свят и могат да бъдат наблюдавани само с уважение от тези, които не принадлежат към него. Но връзката между папата и Европа засяга всички европейци. Освен това избирането на Хорхе Марио Берголио на Светия престол е един от най-важните аспекти в хода на съвременните геополитическите промени.

Либерална Европа никак не въодушевява папа Франциск

Изборът му беше знак и илюстрация на драстична промяната в тежестта на Западния свят в международното равновесие. В полза на развиващите се незападни страни. Нормално е един църковен служител, било то папа или просто свещеник, да черпи християнските си ценности и собствените си убеждения от обществото, от което идва. И културата на страната, в която е израснал Берголио, несъмнено е много далече от либерална Европа. Обстоятелство, което може с течение на времето да създаде не един проблем в отношенията между този пата и Европа: свят, който той не познава много, и не това е най-важното, доколкото става ясно, свят, който никак не го въодушевява.
Голямата власт на католицизма винаги е била в това да съчетава силата на вселенското си послание за избавление с възможността за оценка на местните традиции и особености. Когато папите са били италианци, другите католически европейски църкви съчетавали умело верността към Римската епископия, оценявайки националните особености. Под егидата на европейските папи неевропейските църкви обикновено правели същото.

От центъра към периферията

Това остана вярно и  при папа Йоан-Павел II, чиято харизма не беше по-малка от тази на Берголио. Но центърът на католицизма беше здраво закотвен в Европа, като неевропейски църкви бяха изтласкани „в периферията”. Днес Европа се носи към периферията, задържа я само факта, че физическото местоположение на папството остава в Рим. Необичайно положение за европейските католици (всъщност за всички европейци).
Различните национални църкви ще трябва отново, включително и  италианската, да се утвърдят в очите на папата, като покажат доброто, особеното, незаменимото в европейската традиция. Без това Църквата трудно ще може да си представи трайни и хармонични отношения с Европа за в бъдеще. И да намери начини за спиране на секуларизацията й. Въпреки симпатиите, които буди днес папата, вселенското му послание може да се натъкне на преградите и различията, създадени от историята, която разделя Европа от останалия свят.

Акция на седмицата - Свилоза

Книжата на дружеството поскъпнаха с 12% след повишението на печалбата за деветмесечието

    


Младежи дискутират правата на гражданите в Европа

Младежи от областите Габрово и Ловеч проведоха три дискусии на тема "Моите права в Европа". Това стана по време на три срещи, проведени от 24 до 28 ноември, които са част от събитията на Европейския  информационен център “Европа директно” при Габровската търговско-промишлена палата. Младежките дискусии преминаха под наслов “Гражданите ЗА Европа” и бяха посветени на Европейската година на гражданите. През април младежи от двете  области участваха в обучение за младежки лидери. Освен запознаване с правата на гражданите в Европейския съюз, те се у...

Пловдивският митрополит Николай заплашвал с убийство дядо Кирил

Митрополит Николай. Снимка:БГНЕС

Все повече духовници се съмняват, че Пловдивският митрополит Николай може да е посегнал на живота на Варненския митрополит Кирил. Това заяви пред bTV отец Димитър Амбарев.

Дядо Николай е избухлив, агресивен и обсебващо амбициозен. По време на църковен събор митрополит Николай налетя на бой на дядо Кирил, опита да нападне и друг духовник, който се опита да спре конфликта, разказа отец Димитър.

По думите му обаче конфликтът между двамата започнал много преди смъртта на патриарх Максим. Основната причина за разногласията между двамата била разликата във вижданията им за управлението на църквата.

Николай е обзет от манията да реформира църквата, всичко да става по неговия вкус, макар че е младши митрополит. Първият им спор беше заради това, че дядо Николай се обяви без основания за намесник в Софийската митрополия. Освен това на последния събор Кирил настояваше за единен регистър на всички налични имоти, за да бъдат държани под контрол, допълни отец Димитър.

Аз лично станах свидетел на заплаха за убийство към Кирил от страна на Николай. Владиците излизаха пред Светия синод. Тогава изведнъж Николай се обърна към Кирил и каза: “Тебе ще те убия, ще ти отровя живота, в затвора ще те вкарам”, посочи отец Димитър.

Освен това Кирил казвал, че Николай има “меки китки” заради “някои негови виждания, знаете за какво става въпрос, няма нужда да се назовава”, допълни той.

Все повече духовници смятат, че Николай има много ясен план за достигане до патриаршеския престол. На всички свободни катедри той слага свои протежета, като се надява, че това един ден ще им донесе гласовете им и така ще си осигури патриаршество. Той смята след като навърши необходимата възраст, да принуди Неофит да се оттегли, категоричен е отец Димитър Амбарев.

Статията "Пловдивският митрополит Николай заплашвал с убийство дядо Кирил" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Богослов и отец: Митрополит Николай насажда свои протежета, които да му осигурят патриаршеското място

Все повече духовници се съмняват, че Пловдивският митрополит Николай може наистина да е посегнал на живота на дядо Кирил от Варна. Това заяви отец Димитър Амбарев в предаването "Събуди се" по БТВ. 

Той „обрисува" образа на Николай като избухлив, агресивен, болезнено амбициозен, обсебващ Българската православна църква. Отец Димитър разказа за слу Все повече духовници се съмняват, че Пловдивският митрополит Николай може наистина да е посегнал на живота на дядо Кирил от Варна. Това заяви отец Димитър Амбарев в предаването "Събуди се" по БТВ. Той „обрисува" образа на Николай като избухлив, агресивен, болезнено амбициозен, обсебващ Българската православна църква. Отец Димитър разказа за слу

Богослов и отец: Дядо Николай налита на бой, крои планове за патриарх

Все повече духовници се съмняват, че Пловдивският митрополит Николай може наистина да е посегнал на живота на дядо Кирил от Варна. Това заяви отец Димитър Амбарев в предаването "Събуди се" по БТВ. Той „обрисува" образа на Николай като избухлив, агресивен, болезнено амбициозен, обсебващ Българската православна църква. Отец Димитър разказа за слу

Почина известният руски актьор Юрий Яковлев

Актьорът е създал повече от 100 роли в театъра и киното, играе в много популярни филми като "Ирония на съдбата", "Идеалният съпруг", "Иван Василиевич сменя професията си"

Певицата Руслана сред битите от полицията активисти в Украйна

Бити активисти на европротеста, заедно с певицата Руслана са се барикадирали в Михайловската катедрала в Киев, предава електронното издание на вестник „Сегодня”. В Михайловската катедрала се намират общо около 200 души. Протестиращите са барикадирали вратите на храма, за да не допуснат нахлуване на специалните части, които са разположили автобуси и камионетки около църквата. Руслана, която по време на „Оранжевата революция“ пак беше на гребена на вълната от недоволство, също е отнесла няколко удара от полицаи. Според репортер на „Сегодня” много от протестиращите са с окървавени глави, рани и следи от насилие. В катедралата са пристигнали лекари, за да окажат помощ на пострадалите. В Михайловската катедрала са и пет опозицио...

Оставете баба Йорданка да си лови рибата

Наказана с глоба от 2600 лв., една възрастна жена с пенсия от 170 лв. е оставена да умира от глад. И то вижте само за какво престъпление е наказана - пуснала въдици без ловно билетче, отгоре на всичко и нищо не хванала. Така е в България - за кражби на милиони никой никого не търси, нито пък го дава на съд, за убийства престъпниците Наказана с глоба от 2600 лв., една възрастна жена с пенсия от 170 лв. е оставена да умира от глад. И то вижте само за какво престъпление е наказана - пуснала въдици без ловно билетче, отгоре на всичко и нищо не хванала. Така е в България - за кражби на милиони никой никого не търси, нито пък го дава на съд, за убийства престъпниците

Датска компания разработва безжична HDMI връзка между устройствата


Гледането на видео на голям екран несъмнено е много по-приятно и удобно от взирането в малки дисплеи. За да се насладим на видео, заснесто със смартфона например, на телевизора, ни трябва връзка с кабел.

Разбира се, на пазара има и телевизори с WiFI възможности, но понякога те изискват конкретна съвместимост с други устройства, за да работят. HDMI стандартът пък е универсален, макар и да изисква кабел.

Датската компания AIRTAME разработва компактна джаджа, която комбинира...

Всеки пети загинал при катастрофа е на път в завой, а всеки четвърти - при челен удар

Всеки пети загинал у нас при катастрофа е на път в завой, а всеки четвърти загинал в ПТП извън населено място е при челен удар. Това сочат данни на Българската браншова асоциация по пътна безопасност, цитирани от БТА. Според доклад на асоциацията - за последните пет години извън населени места у нас са загинали близо 2 500 човека, като най-голям е техният брой на първокласни и второкласни пътища - съответно 867 и 587 загинали при ПТП извън населено място.

Структури в МВР по времето на ГЕРБ функционирали като ударни групи на министъра

София /КРОСС/ Заварихме едно неефективно МВР, с лоша кондиция и дезинтегрирана система - липса на всякакви връзки между отделните звена. Това заяви пред bTV вътрешният министър Цветлин Йовчев по време на семинара на управляващите в Боровец.По думите му има нужда в публичното пространство да бъде разбит „мита за пречупения гръбнак на престъпността". „За 6 месеца имаме разкрити три групи за мокри поръчки, три лаборатории за синтетични наркотици, две за канабис, милиони късове контрабандни цигари, 36 тона алкохол - това да ви прилича на прекъсната организирана престъпност", попита наследникът на Цветан Цветанов.Според Йовчев отделните структури във ведомството по времето на ГЕРБ са функционирали като „ударни групи на министъра, главният секретар е бил с изключително ограничени правомощия". „В момента имаме по-малко от 2 дела за 1 оперативен сътрудник, за ГДБОП са по-малко от 1,5. А трябва да са на ниво между 4 и 5.Имало е идея да не се водят изобщо оперативни дела, а само дела, когато има досъдебни производства", разкри още шефът на МВР с уточнението, че заварил 93 млн. лева дупка в бюджета.Едни от приоритетите му оттук нататък били системите за планиране и за отчитане на резултатите.

И Овчаров срещу БСП заради Уестингхаус и 7 блок

Според Румен Овчаров "Заигравайки се с „Уестингхаус”, БСП мами избирателите си".

Ген. Ст. Тонев: Аз съм следващият министър на здравеопазването

Затова настоящият да не прави глупости, че ще ми усложни задачата, казва ексшефът на ВМА. И добавя: "Черният хумор спасява лекарите".

Мултикултурен гид ще развежда из чуждите вкусни места в столицата


Сдружение "Мулти култи колектив" и "Компот колектив" представят днес от 16:00 ч. мултикултурна карта на София. Във VIVACOM Art Hall (София, ул. "Ген. Йосиф Гурко" 4) те ще покажат първите хартиени екземпляри на първия по рода си "малък гид за собствено опознавателно и вкусно пътешествие сред чуждите култури в столицата".

"За нас картата е важна, защото дава видимост. София е наистина "мултикултирен" град, тук има хора от всички континенти, те живеят, работят, но често не ги виждаме,...

Пуснаха Цветанов да пътува в чужбина

София /КРОСС/ Един от наблюдаващите прокурори е разписал разрешение на Цветан Цветанов да напуска страната. И още в понеделник бившият вътрешен министър смята да се възползва от това, за да замине на работна среща в Брюксел. Новината съобщи лично Цветанов в студиото на Нова телевизия. Адвокат Менков пуснал веднага жалба срещу постановлението Цветанов да напуска страната. Това решение било взето след пускането на жалбата в Страсбург, каза Цветанов. След това се установило, че Цветанов все пак можел да пътува по поканите, които е получил. Някой явно се е пренатегнал, констатира той. И сравни ситуацията с махмурлук след голямото опиянение.Аз не искам да живея в такава държава, заяви Цветанов по повод срастналата се съдебна и политическа власт у нас, според неговия немски адвокат Ханс Петер Ул.Аз нямам 6 апартамента. Те са основни жилища на майка ми, която ги е наследила от съпруга си след като той почина, обяви Цветанов.Всички обвинения към него той определи като отмъщение на организираната престъпност за работата му срещу нея през мандата му на вътрешен министър.Служители от вътрешна сигурност, които не познавах до момента, в който влязоха в съдебната зала, бяха призовани като свидетели срещу мен. Скандалът беше, че имало някаква случка през 2011 г., а се разследват събития от 2009 г., поясни той. Твърденията за това, че съм осуетявал нещо, са несъстоятелни

Хеликоптер падна върху бар в Глазгоу, има загинали

В заведението е имало около 120 души, все още се изяснява колко са пострадалите

Откриха над 60 тела в масови гробове в Мексико

Органите на реда в Мексико са открили 62 тела, заровени в тайни общи гробове по границата на щатите Халиско и Миочакан, предаде РИА Новости. 


Всички тела са изпратени за експертиза и установяване на самоличността. Сред убитите има и 2 жени. По информация на властите, голяма част от загиналите е открита с вързани краиници и следи от мъчения. Органите на реда в Мексико са открили 62 тела, заровени в тайни общи гробове по границата на щатите Халиско и Миочакан, предаде РИА Новости. Всички тела са изпратени за експертиза и установяване на самоличността. Сред убитите има и 2 жени. По информация на властите, голяма част от загиналите е открита с вързани краиници и следи от мъчения.

Издирват петимата мъже, обрали фармацевтична компания

Полицията в София издирва петимата мъже, които обраха снощи офис на фармацевтична компания, съобщава БНР.

Найджъл Фараж: Новият ход на Камерън - празни приказки от един празноглав премиер

Новият ход на британския министър-председател Дейвид Камерън по отношение на имиграцията представлява "просто празни приказки от един празноглав премиер, който отново показва, че презира избирателите", пише лидерът на Британската партия на независимостта (БПН) Найджъл Фараж в статия във в. "Дейли експрес". След като петицията на "Дейли експрес" по въпроса за миграцията на българи и румънци вече е подкрепена от над 150 000 души, явно беше време правителството на Камерън да предприеме твърди действия, за да посрещне "тревогите на хората" и все по...

Цветанов превърнал МВР по места в свои феодални владения

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е бил превърнал областните дирекции на МВР в свои феодални владения. Това стана ясно от думите на сегашния МВР-шеф Цветлин Йовчев.

Студентите представят днес свои филми за окупацията


Ранобудните студенти ще представят заснети от студенти късометражни документални филми, отразяващи окупацията на Софийския университет и студентските протести.

Това ще се случи днес от 10.30 ч. на студентския филмов фестивал "Ранно пиле" в Националната академия по театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов".

След представянето на лентите ще бъде проведена дискусия с представители на "Ранобудните студенти", участвали пряко в създаването на филмите.

 
...

Журналист: Янукович лавира в една предизборна ситуация

София /КРОСС/ Снощи хората на Площада на независимостта бяха бити. Обикновено се бие, когато властта се страхува", коментира пред Нова телевизия журналистът Чавдар Стефанов, дългогодишен кореспондент на БНР в Москва. Той коментира икономическите съображения за решението на украинското правителство. Той отбеляза, че има различия между Източна и Западна Украйна. Проруската част е източната, там е концентрирана тежката промишленост на страната. „Стокооборотът между Украйна и Русия е 50 млрд. долара годишно. Около една трета от износа на Украйна е за Руската Федерация", посочи Стефанов. „Виктор Янукович не би искал да бъде воден от Путин. Руската позиция в момента е на една възродила се имперска сила. Когато Полша и другите страни влизаха в ЕС, Русия беше в много тежко състояние. Сега е напомпала мускули и възстановява едно постсъветско пространство, защото смята, че така ще бъде по-силна, отколкото ако е сама", анализира журналистът. Янукович лавира в една предизборна ситуация, убеден е Чавдар Стефанов. Такава е и обстановката в Европа, отбеляза той. „Партията на президента е проруска, но и в нея има много виждания по различни въпроси".Срещата във Вилнюс не е провалена, защото най-важното в Източното партньорство е икономическото сближаване, посочи Стефанов. Събитията в Украйна много си приличат с тези в България. Студентите там също протестират срещу корупцията, каза още той.

Жената, получила sms-ите от дядо Кирил: Беше притеснен, защото го предадоха най-близките

Имам съмнения, че дядо Кирил е убит, защото го познавам много добре, той никога не е боледувал от нищо, дори от грип. Това заяви в предаването "Тази събота" по bTV жената, която е получила sms-ите от Варненския митрополит Кирил месец преди той да почине.

Цветанов заминава за Брюксел, имал разписано разрешение да напуска страната

Служители от вътрешна сигурност, които не познавах до момента, в който влязоха в съдебната зала, бяха призовани като свидетели срещу мен. Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Скандалът беше, че имало някаква случка през 2011 г., а се разследват събития от 2009 г., поясни той. 

Твърденията за това, че съм Служители от вътрешна сигурност, които не познавах до момента, в който влязоха в съдебната зала, бяха призовани като свидетели срещу мен. Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Скандалът беше, че имало някаква случка през 2011 г., а се разследват събития от 2009 г., поясни той. Твърденията за това, че съм

Наблюдаващ прокурор разписал разрешение на Цветанов да напуска страната

Служители от вътрешна сигурност, които не познавах до момента, в който влязоха в съдебната зала, бяха призовани като свидетели срещу мен. Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Скандалът беше, че имало някаква случка през 2011 г., а се разследват събития от 2009 г., поясни той. 

Твърденията за това, че съм Служители от вътрешна сигурност, които не познавах до момента, в който влязоха в съдебната зала, бяха призовани като свидетели срещу мен. Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Скандалът беше, че имало някаква случка през 2011 г., а се разследват събития от 2009 г., поясни той. Твърденията за това, че съм

Празнуваме Андреевден

Православната църква почита днес паметта на Свети Апостол Андрей Първозвани, който пръв от апостолите е бил повикан да тръгне след Исус Христос. Свети Андрей Първозвани е християнски проповедник, първият от 12-те апостоли и брат на Свети Петър. Името на Свети Андрей често се среща в Евангелието. За него се споменава в разказа за нахранването на народа с пет хляба. От ранни години Андрей жадувал за божествената истина и когато Йоан Кръстител се явил от Юдея, той станал един от неговите ученици. Проповядвал в Мала Азия, Грузия и Скития, заради ко...

Отново сме на опашката по здравеопазване в Европа

/КРОСС/ България се нареди на опашката по здравеопазване в Европа. Страната ни заема 30-о от общо 35 места в тазгодишния Индекс на европейския здравен потребител (EHCI), събирайки 528 точки от максималните 1000, но се придвижва нагоре от 33-ата позиция през 2012 г. (с 456 точки).След България на дъното на класацията са Полша, Латвия, Румъния и Сърбия.В проучването страните в Европа са класирани по няколко показателя: зачитане на правата и информираност на пациентите, време за чакане за отделни операции и прегледи, превенция, достъпност на предлаганите услуги, фармацевтични средства, които получават болните."Българското здравеопазване отразява общата мрачна ежедневна действителност в България", отбелязва д-р Арне Бьорнберг, ръководител на изследването. Видимо е, че има някакво положително развитие по отношение на достъпа, където чакането е намаляло от 2012 г. насам, но в замяна на това медицинските резултати са се влошили още повече."Тъй като неравнопоставеността очевидно задълбочава разликата между заможните и бедните държави в Европа, тълкуването на класирането по EHCI става доста сложно", обяснява д-р Бьорнберг. Ако други държави от същата категория покажат още по-незадоволителни резултати, държави като България биха могли да се придвижат нагоре в класирането въпреки влошаването в действителност.Ако България, заедно с Румъния и Сърбия, има критично ниски стойности на всички показатели за резултати, положението е тревожно

Гара Дембеле отново може да заиграе за "Левски"

Футболистът може да се върне на Герена догодина

    


Архитектът, арестуван за диверсия: Счупиха ми пръст

"При ареста ми на протестите от полицията ми счупиха един пръст", това заяви пред БТВ арестуваният за диверсия архитект Миломир Богданов.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

По думите му врагове на родината има, но те са се събрали на "пир по време на чума" в Боровец. Относно обвинението му в престъпление срещу "При ареста ми на протестите от полицията ми счупиха един пръст", това заяви пред БТВ арестуваният за диверсия архитект Миломир Богданов. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева По думите му врагове на родината има, но те са се събрали на "пир по време на чума" в Боровец. Относно обвинението му в престъпление срещу

Архитектът, арестуван за диверсия: На протестите ми счупиха пръст

"При ареста ми на протестите от полицията ми счупиха един пръст", това заяви пред БТВ арестуваният за диверсия архитект Миломир Богданов. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева По думите му врагове на родината има, но те са се събрали на "пир по време на чума" в Боровец. Относно обвинението му в престъпление срещу

Операта отбелязва годишнина на Верди и Вагнер с гала концерт

С пищен гала-концерт на 5 декември Държавна опера-Стара Загора ще отбележи 200-годишнината от рождението на Джузепе Верди и Рихард Вагнер. В програмата на концерта са включени популярни откъси от оперите „Отело", „Аида", „Макбет", „Трубадур", „Сицилиански вечерни", „Атила", „Набуко", „Травиата", „Дон Карлос" и др. на Джузепе Верди и откъси от „Лоенгрин", „Танхойзер", „Тристан и Изолда" и др. на Рихард Вагнер. Диригент на концерта ще бъде Лучано ди Мартино. Участие в него ще вземат Калуди Калудов, Деян Вачков, Илина Михайлова, Крум Гълъбов, Ивай...

Един от пилите преподаватели в СУ: Мигар другаде не се случва?

Д-р Костадин Рабаджиев, който беше хванат от студенти да пийва с колеги в Ректората на Софийския университет, не отрече, че почерпката е била сериозна. Той обясни в предаването „Събуди се Д-р Костадин Рабаджиев, който беше хванат от студенти да пийва с колеги в Ректората на Софийския университет, не отрече, че почерпката е била сериозна. Той обясни в предаването „Събуди се" по Нова телевизия, че във въпросната вечер са били събрали няколко повода за празнуване - преподавателите празнували рожден ден, а един млад баща е почерпил

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване