Муудис повиши кредитния рейтинг на Гърция

Международната рейтингова агенция Муудис повиши кредитния рейтинг на Гърция с два пункта - от "С" до "Caa3" с прогноза "стабилна", предаде БГНЕС. От Муудис посочват "значителното укрепване на бюджета на Гърция и подобряване на икономическите прогнози в средносрочна перспектива". Отбелязва се и същественото намаление на дълга на страната. Според експерти влияние за повишаване на рейтинга е оказало и сближаването на позициите относно бюджета на Гърция за 2014 г. между Атина и международните кредитори. Гърция разчита до януари 2014 г. всички спорни въпроси с кредиторите да бъдат окончателно изчистени. Настоящите противоречия произлизат основно от невъзможността за съгласуване на план за структурните реформи, без каквито бюджета за 2...

Гигс помпал топките, Шмайхел ги ритал в реката

Навършилият 40 години Райън Гигс е започнал кариерата си в "Манчестър Юнайтед" с помпане на топки. "Когато Петер Шмайхел започнеше да тренира удари и някоя от тях мръднеше по терена, значи не беше добре напомпана - разказва уелсецът. - Тогава Петер я риташе в реката до базата. И веднага питаше: "Кой помпа?" Шмайхел беше труден характер като Пол Инс Навършилият 40 години Райън Гигс е започнал кариерата си в "Манчестър Юнайтед" с помпане на топки. "Когато Петер Шмайхел започнеше да тренира удари и някоя от тях мръднеше по терена, значи не беше добре напомпана - разказва уелсецът. - Тогава Петер я риташе в реката до базата. И веднага питаше: "Кой помпа?" Шмайхел беше труден характер като Пол Инс

Ситуацията у нас - политиката надви икономиката

Наблюдава се приоритет на политическото над икономическото съзнание, е един от изводите в социологическо проучване за нагласите на обществото.

Слънцето изпари комета

Кометата Айсън (ISON) не успя да оцелее след преминаването си покрай Слънцето. 
Огромният ледено-скален блок трябваше да мине край повърхността на нашата звезда на по-малко от 1,17 млн. км към 20,30 ч българско време завчера вечерта.
Масата на Айсън се изпаряваше със скорост три милиона тона в секунда при температура около 2700 градуса. Кометата Айсън (ISON) не успя да оцелее след преминаването си покрай Слънцето. Огромният ледено-скален блок трябваше да мине край повърхността на нашата звезда на по-малко от 1,17 млн. км към 20,30 ч българско време завчера вечерта. Масата на Айсън се изпаряваше със скорост три милиона тона в секунда при температура около 2700 градуса.

100 000 лв. за волейболните клубове

подсигури минимум 250 000 за първата година. 
Наскоро стана ясно, че подсигури минимум 250 000 за първата година. Наскоро стана ясно, че "Бачково" ще бъде генерален спонсор на мъжкото първенство. Председателят на НВЛ Янчев разкри, че другите партньори са "Зора", TBI Bank и управляваната от него компания "Булстрад". Първите 100 000 лева ще бъдат разпределени поравно между 12-те участника в Суперлигата.

Една варненска местност остава без ток днес

От Енерго про съобщават, че поради ремонт и реконструкция на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 30 ноември - събота, без ток ще бъде част от местност „Свети Никола” района на военното поделение. От дружеството съобщават още, че енергоподаването ще бъде спряно за периода от 08:30ч.

Хеликоптер падна върху бар в Глазгоу, има жертви

Полицейски хеликоптер падна върху бар в Глазгоу. По данни на шотландската полиция при инцидента са загинали хора, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес. "Мога да потвърдя, че има определен брой жертви, но е твърде рано на този етап да се дадат повече подробности", каза заместник-началникът на полицията Роуз Фицпатрик. Той заяви, че спасители продължават да работят за изваждането на хора от заведението. Машината е паднала върху култовото заведение "The Clutha", намиращо се на брега на река Клайд в центъра на града, посочва

Кой е губещият в украинския ребус?

Решението на Киев да завие на Изток е протягане на ръка към статуквото

    


След Ботев и Левски - и Вазов с паметник в Аржентина

Делегация от Лас Бреняс ще е гост на празника на розата в Сопот

    


Мим-Арт, или да танцуваш, без да чуваш

Звездите на българската естрада Богдана Карадочева, Маргарита Хранова, Петя Буюклиева, Етиен Леви и Мими Иванова, актьорът Ивайло Захариев, група "Спринт" и балет "Веда Джуниър" ще бъдат сред гостите на концерт-спектакъла "Продължаваме заедно" в понеделник в Младежкия театър в София.
На голямата сцена с песни, танци и театрални пърформанси... Звездите на българската естрада Богдана Карадочева, Маргарита Хранова, Петя Буюклиева, Етиен Леви и Мими Иванова, актьорът Ивайло Захариев, група "Спринт" и балет "Веда Джуниър" ще бъдат сред гостите на концерт-спектакъла "Продължаваме заедно" в понеделник в Младежкия театър в София. На голямата сцена с песни, танци и театрални пърформанси...

БСП и ДПС обсъждат втори ден в Боровец бежанците и безработицата

Боровец

БСП, ДПС и кабинетът обсъждат втори ден бежанците и безработицата на семинар в Боровец. По-късно днес ще бъдат обявени и резултатите от семинара.

Семинарът започна вчера, като беше обсъдено управлението на страната през първите шест месеца от началото на мандата на правителството.

Това е най-трудният мандат в новата българска история. Това е едно начало, белязано от трудно обяснима ожесточена съпротива от страна на партиите, които не влязоха в управлението, коментира премиерът Пламен Орешарски.

Управлението няма право на отстъпление, допълни Орешарски.

В ръцете на управляващите всеки ден гърмят бомби, оставени от ГЕРБ, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Според предварителната информация на семинара в Боровец ще бъдат обсъдени социалните мерки, борбата с безработицата, бежанците, както и последно уточняване на бюджета за 2014 г.

Очаква се да бъде обсъдено и намаляването на партийните субсидии, което е предложено от БСП, но не се подкрепя от ДПС.

Статията "БСП и ДПС обсъждат втори ден в Боровец бежанците и безработицата" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Днес е Андреевден


Православната църква почита днес паметта на св. апостол Андрей Първозвани, а народният календар отбелязва деня като Андреевден. Нарича се Първозван, понеже пръв от апостолите е повикан да тръгне след Христа.

Андреевден е свързан във фолклора с прехода от есен към зима.

Името на св. Андрей често се среща в Евангелието. За него се споменава в разказа за нахранването на народа с пет хляба.

От ранни години Андрей жадувал за божествената истина и когато Йоан...

Пътна обстановка в страната - 30 ноември

СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ: АМ „Тракия”: Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението. При извършване на първи етап от дейностите /ремонтни работи на ляво пътно платно/ в посока от Бургас към София, движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва по следния маршрут: гр.

Компактдисковете - средство за пречистване на вода

Добри новини за феновете на ужасните музикални групи от 90-те години – нездравословното им увлечение по банди като Hanson, Sugar Ray или Green може да бъде използвано за нещо полезно. Да, музиката на тези групи няма как да стане по-привлекателна, но CD-тата, на които изпълненията им са записани и които сигурно събират прах в някое мазе, могат да помогнат за пречистването на вода. Това е идеята, която предлагат тайвански учени, пише Take part. Всеки месец близо 100 хил. паунда компакт дискове се изхвърлят по сметищата в цял свят. Когато започнат да се разлагат, дисковете отделят бисфенол-A – токсичен химикал, който може да причини заболявания на мозъка, рак и куп други ужасни болести. Затова Дин Пин Цай, физик в Тайванския национален университет, предлага друга, по-пол...

София вече има център за наблюдение на подлезите

Всеки ден Столична община води война за опазване на подлезите от вандали. Оказва се, че за ремонта на един подлез отиват колосалните 50 хил. лв., а само седмици по-късно той вече е в окаяно състояние. Едва 15 от 82-та подлеза в столицата са осветени, поддържани и охраняваните. Това означава, че за около 80 хил. души всеки ден пресичането е игра на руска рулетка, съобщава „Преса“, цитирана от БЛИЦ. „Още през 2009 и 2010 г. извършихме обследване и направихме паспорти на всички подлези, след което разработихме програма за тяхното поетапно възстановяване и ремонтиране. Изготвихме и инвестиционни проекти на 55. На 31 от тях направихме основен ремонт за над 3,5 млн. лв., като 2 млн. лв. дадохме само за цялостната мащабна реконструкция на подлезите при гара &am...

Чистят мъртвите души от списъците до март

Депутатите ще чистят мъртвите души от списъците до март. Това е един от акцентите след съвместната среща на правителството и депутатите от управляващото мнозинство в петък вечерта. Освен че са голям бич за избирателите, несъществуващите бройки на вота помагат за манипулация на резултатите и ни злепоставят пред Европа, предаде Стандарт нюз. За целта ЕСГРАОН ще трябва ударно да започне от януари да чисти старите списъци, за да може хората, които са починали или отдавна не са български граждани, да отпаднат от следващия вот. От работата на Народното събрание и от правителството зависи дали хората ще повишат доверието си към институциите. Не можем да правим компромиси с изборното законодателство, гражданите искат повече прозрачност. Това е заявила пред участниците в семинара зам.-...

България с най-добрия широколентов интернет в света

България е страната с най-добър широколентов интернет в света, според изследване на Pingtest.net. Проучването е направено въз основа на милиони резултати от проведени тестове през последните тридесет дни. Широколентов интернет е този, при който разстоянието между сървъра, от който се доставя интернет, и потребителя, е под 300 мили. Страната ни е класирана на първо място в света в следствие на данните от над 1.37 милиона уникални IP-та, както и проведени над 9.72 милиона теста. Непосредствено след нас по качество на високоскоростния интернет се нарежда северната ни съседка Румъния, следвана от Швейцария, Словакия и Дания. Топ десет се допълва от Украйна, Литва, Великобритания, Хонконг и Латвия. В дъното на класацията за качеството на широколентовия интернет се нареждат Турция, Ирак и Т...

Слънчево, но студено

В сутрешните часове ще е предимно слънчево и студено. Минималните температури ще са между минус 9° и минус 4°, в София около -7°, съобщиха от НИМХ. Около обяд облачността ще започне да се увеличава - предимно средна и висока, значителна след обяд в югозападните райони. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 2° и 7°, за София около 5°. През нощта срещу неделя в крайните югозападни райони ще започне да превалява слаб дъжд и на места ще се образува поледица. В планините вятърът ще отслабне и ще се ориентира от...

30 ноември в историята

1406 г. — Григорий XII е избран за папа. 1700 г. — В битката при Нарва шведската армия, предвождана лично от крал Карл XII, побеждава значително по-многобройната руска армия на Петър Велики. 1789 г. — Генуа продава на Франция остров Корсика.

На 30 ноември рожден ден имат

Георги Стоянов-Бигор, кинокритик и публицист

Проф. д-р Георг Краев, културолог и фолклорист

Димитър Рашков, скулптор

Проф. Елена Кутева, директор и главен художествен ръководител на ансамбъл Георги Стоянов-Бигор, кинокритик и публицист Проф. д-р Георг Краев, културолог и фолклорист Димитър Рашков, скулптор Проф. Елена Кутева, директор и главен художествен ръководител на ансамбъл "Филип Кутев" Ивайло Калоянчев, актьор Иван Цанев, поет Иван Христов, продуцент и тв водещ Красин Димитров, зам.-министър на икономиката

Какво да правим бежанците преди да станат 100 000


Защо идват тук?
Какво да ги правим?
Ние сме бедна държава.
Да си ходят, откъдето са дошли.

Това са най-популярните реакции за бежанците в България. Властите отбиват удари отляво и отдясно, отговарят на критики от български и чужди неправителствени организации. Използвайки трагедията на сирийците националисти, със съмнителен потенциал за нещо по-сериозно от кавги по телевизията, се опитват да спечелят на техен гръб доверието на уплашени, неразбиращи или просто...

БСП, ДПС и кабинетът обсъждат в Боровец бежанците и безработицата

Управляващите ще представят резултатите от семинара си в Боровец, който започна снощи. Пред участниците от БСП и ДПС премиерът Пламен Орешарски заяви, че първите шест месеца от управлението му са „най-трудния мандат в новата българска история" и че това е „едно начало, белязано от трудно обяснима ожесточена съпротива от страна на партиите, които не влязоха в управлението на страната". Орешарски бе категоричен, че правителството няма право на отстъпление. Лидерите на двете партии, подкрепящи кабинета, БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан изк...

Подписки в Кюстендил срещу разписания на влакове

Близо 200 души от Кюстендилско и Радомирско са се подписали с искане за корекция в разписанието на влакове по направлението, съобщиха от жп секцията в петък. Искането е най-ранната композиция от Кюстендил до Радомир да тръгва в 4,20 ч, а не в 5 ч, както е по новото разписание. Така раннините пасажери не правели връзка с влак от Дупница, с който мог Близо 200 души от Кюстендилско и Радомирско са се подписали с искане за корекция в разписанието на влакове по направлението, съобщиха от жп секцията в петък. Искането е най-ранната композиция от Кюстендил до Радомир да тръгва в 4,20 ч, а не в 5 ч, както е по новото разписание. Така раннините пасажери не правели връзка с влак от Дупница, с който мог

Днес е Андреевден

Църквата. Снимка: БГНЕС

Православната църква почита паметта на Свети Апостол Андрей Първозвани. В народната традиция този ден е по-известен като Андреевден и се свързва с прехода между есента и зимата.

Апостол Андрей е първият от 12-те апостоли, който Исус повикал, за да тръгне с него.

Андрей жадувал за божествената истина още от най-ранна възраст. Когато в Юдея се появил Йоан Кръстител, той станал един от неговите ученици. Един ден Йоан посочил на Андрей минаващият през народа Исус и му казал: “Ето агнеца Божи!”. Когато чул това, Андрей тръгнал след Христос и прекарал с него целия ден.

След това той намерил брат си Симон (Петър) и му съобщил за идването на Спасителя.

В народната традиция този ден се нарича Андреевден, Едрей, Едрин или Мечкин ден и се свързва с прехода към зимата.

Народът е вярвал, че Свети Андрей е покровител на мечките. В народните предания се разказва, че светецът идва, яхнал мечка, и прогонва дългите нощи. Според народното вярване на този ден започва нарастването на деня.

Днес имен ден празнуват Андрей, Андриян, Андрея, Андреа и др.

Статията "Днес е Андреевден" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

3 социални трепезарии през зимата в район Северен

3 социални трапезарии ще има тази зима в кварталите Гагарин, Захарна фабрика и Кършияка. Всички, подали заявления за ползване на социалната услуга, ще могат да се хранят безплатно, тъй като ще бъдат одобрени, ако отговарят на условията. Записването вече приключи и специална комисия разглежда заявленията. Списъците с ползвателите ще бъдат изнесени в кметството на район Северен в началото на декември. Хората, които ще получават топъл обяд са по-малко от предвидените 300 души. Критериите, по които става техния избор са посочени в инструкцията за ...

България на опашката по здравеопазване в Европа

България заема 30-о от общо 35 места в тазгодишния Индекс на европейския здравен потребител (EHCI). Страната ни събира 528 точки от максималните 1000, но се придвижва нагоре от 33-ата позиция през 2012 г.

176 снегорина чистиха страната тази нощ

Пътните настилки са сухи, на места заснежени, частично заледени

Филмът "Ботев - от Голгота към Свобода" тръгва на турне

Национално турне на филма „Ботев от Голгота към свобода“ започва от другата седмица. Автор на филма е врачанският режисьор Искрен Красимиров. Турнето ще се осъществи под патронажа на президент и премиер, с помощта на Община Враца. За 3 месеца ще бъде показан в 35 училища в страната, носещи името на Ботев. Премиерата му ще е на 2 декември, в Дома на киното в София. На 4-ти ще гостува в СОУ „Христо Ботев“ във Враца, на 10-ти – в Козлодуй, Оряхово и Галиче, на 11-ти в Мездра, 13-ти в 5-то СОУ в Монтана, а на 16-ти декември – в Белоградчик.  

Отчитат повишено потребление на ток през последните дни

Енерго-про регистрира повишено потребление на електрическа енергия през последните дни, когато температурите рязко се понижиха, съобщават от дружеството. Само в рамките на един ден среднодневните температури на територията на Североизточна България рязко се понижиха с близо 8 градуса - на 25 ноември те са били около 10.5 градуса, а на 26 ноември - около 3.7 градуса. Това неминуемо се отрази на потреблението на клиентите на електроразпределителното дружество, посочват оттам. Данните на компанията показват, че на 26 ноември, консумацията на елект...

Фараж за Камерън: Празни приказки от празноглав премиер

"Подходът за овладяване на имиграцията ще бъде провал"

    


Слънчево, но студено

С мразовито утро започва съботният ден. В сутрешните часове минималните температури ще са между минус 9° и минус 4°. През деня ще е предимно слънчево, но ще остане студено, съобщиха от НИМХ. Около обяд облачността ще започне да се увеличава. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 2° и 7°, за Велико Търново няма да превишават 5°. През нощта срещу неделя в крайните югозападни райони ще започне да превалява слаб дъжд и на места ще се образува поледица. В планините вятърът ще отслабне и ще се ориентира от юг-югозапад...

Разказвач на приказки събира малки и големи

Разказвачът на приказки Кирчо Райнов събира малки и пораснали деца, родители и преподаватели на „Приказкотерапия” в Пловдив. Срещата започва в 12 часа в залата на проект "Вътрешен компас" на ул. „Драган Цанков” 49 в Пловдив. В продължение на 3 часа, мъжът с една от най-увлекателните професии в света, ще научи своите гости как да четат приказките с разбиране, като средство за общуване с децата. “Ще изпробваме сами да разкодираме скритите по...

32-годишният македонски премиер Любчо Георгиевски става най-младия министър-председател в света

Любчо Георгиевски е политик от Република Македония и бивш министър-председател (1998—2002) и вицепрезидент на страната. Той е бивш председател на партията ВМРО-ДПМНЕ и настоящ председател на ВМРО Народна партия. През юни 2006 той придобива българско гражданство, като самият той се определя като българофил. Георгиевски е роден на 17 януари 1966 в Щип. Той е първи председател на ВМРО-ДПМНЕ, от нейното основаване до май 2003 година. Той е първият вицепрезидент на Република Македония след обявяването на независимостта ѝ през 1991 година. През периода 30 ноември 1998 до 1 ноември 2002 година Георгиевски е министър-председател на Република Македония. Любчо Георгиевски има голяма роля в създаването на суверенна и независима Република Македония. По време на неговото управление са ра...

Почитаме свети апостол Андрей

Свети Андрей, Първозваният Христов апостол, син на един евреин, на име Йона, брат на светия първовърховен апостол Петър, бил родом от град ВитсаидаРечник. Презирайки суетата на този свят и предпочитайки девството пред съпружеството, той не пожелал да встъпи в брак, но като чул, че светият Предтеча Йоан проповядва на Йордан покаяние, оставил всичко, тръгнал след него и останал негов ученик. Когато светият Предтеча, посочвайки минаващия оттам Иисус Христос, произнесъл: "ето Агнецът Божий", свети Андрей заедно с другия ученик на Предтеча, когото считат за евангелист Йоан, оставил Кръстителя и тръгнал след Христа. Той намерил брат си Симон (Петър) и му казал: "намерихме Месия (което значи Христос)" и го завел при Иисус. След това, когато ловял заедно с Петър риба на брега н...

Ново напрежение във Вуковар заради кирилицата

В хърватския град Вуковар започнаха да се появяват двуезични табели - на кирилица и латиница, което породи напрежение сред местното население, предаде БГНЕС. Първите двуезични табели могат да видят върху сградата на съда, полицейското управление, прокуратурата и някои други държавни и общински учреждения. Появата им стана възможна, след като забраната за двуезични надписи бе призната за неконституционна и че нарушава правата на сръбското население. Първите табели се появиха през септември, но през ноември градският съвет ги забрани. Тогава властите постановиха, че официалният език в града е хърватският, изписван единствено на латиница. Аргументът за забрана на двуезичните табели бе, че те "променят историческия облик на града". След обаче забраната бе обявена ...

Дарение за комплекс „Хан Кубрат" край Мала Перешчепина

Общински съвет - Мездра подкрепи призива на Международния благотворителен фонд „Хан Кубрат" за даряване на средства за изграждането на Мемориален комплекс „Хан Кубрат" край с. Мала Перешчепина, Полтавска област, Република Украйна. Това стана на ноемврийската сесия на местния парламент, на която бе решено Община Мездра да отпусне за реализиране на родолюбивата инициатива левовата равностойност на 1000 евро. Досега патриотичното начинание е подкрепено финансово още от Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република Българи...

Прогноза за времето - 30 ноември

В сутрешните часове ще е предимно слънчево и студено. Около обяд облачността ще започне да се увеличава - предимно средна и висока, значителна след обяд в югозападните райони. Вятърът ще е е слаб от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 2° и 7°.

Ученици от Американския колеж снимат филм за нарушенията на Самоводската чаршия

Ученици от Американския колеж „Аркус” във Велико Търново ще снимат филм за нарушенията на Самоводската чаршия. Четири единадесетокласнички са решили да се преборят за злополучната бариера на занаятчийската улица и да защитят пространството от автомобилното нашествие. Леда Кунева, Силвия Пълова, Ейми Холинджър и Деми Питкин са написали проект „Да защитим старопрестолната красота”, с който кандидатстват пред голяма автомобилна компания. От няколко години световният гигант в производството на автомобили финансира програма, която е насочена само къ...

Предупреждават за скок в цените на лекарствата

Повече от половината от лекарствата, които се покриват от Здравната каса, ще поскъпнат от следващата година, предупреждават от Асоциацията на собствениците на аптеки. В отделни случай цената на медикамента ще се оскъпи за пациентите с 50 на сто. Причината е в нови текстове, заложени в договорите, които касата подписва с фармацевтите. По силата на тези текстове част от отстъпките, които се правят за пациентите, вече ще бъдат прибирани от касата. От асоциацията са категорични, че рефлексът от поскъпването на лекарствата по каса ще доведе и до уве...

Сеем жито и царевица над "Южен поток"

Това съобщи дружеството “Южен поток България”, което съвместно с “Газпром” организира посещение на българска делегация до компресорна станция “Портовая” край Санкт Петербург. От нея започва газопроводът “Северен поток”, по който се доставя синьо гориво от Русия за Германия по дъното на Балтийско море.
От българска страна в посещението участваха пр Това съобщи дружеството “Южен поток България”, което съвместно с “Газпром” организира посещение на българска делегация до компресорна станция “Портовая” край Санкт Петербург. От нея започва газопроводът “Северен поток”, по който се доставя синьо гориво от Русия за Германия по дъното на Балтийско море. От българска страна в посещението участваха пр

Кулинарен конкурс за Никулден търси ентусиасти

Сръчни кулинари и домакини от Велико Търново могат да премерят сили в конкурс за никулденски ястия, който общината организира за първи път.  Мераклиите могат да се включат в състезанието с рибни блюда и обредни хлябове, характерни за празника. Ястията ще бъдат оценявани от компетентно жури, съставено от майстор-готвачите на най-добрите великотърновски ресторанти. Това ще стане на 6 декември по време на празничното отбелязване на Никулден, организирано от общината. Желаещите да се включат в конкурса трябва предварително да се запишат в срок до 4...

Член на ЦК на БКП към Червенков: "Кьорчо, и тебе ще те снемат!"

Bълко Червенков е водач на българската делегация за ХХ конгрес на КПСС, започнал на 14 февруари 1956 г. В нея са Антон Югов, Георги Дамянов, Димитър Ганев и Тодор Звездов, но го няма Тодор Живков.
При откриването на конгреса Червенков седи в официалния президиум. Приветствената му реч прелива от възхвала към СССР, съветския народ и неговите Bълко Червенков е водач на българската делегация за ХХ конгрес на КПСС, започнал на 14 февруари 1956 г. В нея са Антон Югов, Георги Дамянов, Димитър Ганев и Тодор Звездов, но го няма Тодор Живков. При откриването на конгреса Червенков седи в официалния президиум. Приветствената му реч прелива от възхвала към СССР, съветския народ и неговите

Затварят западнато платно на бул. "Руски"

Западното платно на бул. "Руски" се затваря за движение от днес до средата на декември. Продължават строително-ремонтните дейности на ЕВН Топлофикация от кръстовището с ул. "Гладстон" при Търговската гимназия до кръстовището с бул. "Шести септември". Източното платно на булевард „Руски“ вече е отворено за движение, тъй като планираният ремонт там приключи. Автобусите от градския транспорт  по линии №№ 6, 12, 16, 18 и 116 ще се движат с променени маршрути в този участък  до 15 декември, уточниха от  Общинско предприятие „Организация и контрол ...

Полицейски хеликоптер се разби в бар в Глазгоу, 8 са загинали (снимки)

Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC

Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC

Полицейски хеликоптер се разби в покрива на бар в Глазгоу. От шотландската полиция обявиха, че 32 души са откарани в болница, а осем са загинали.

В хеликоптера е имало двама полицаи и пилот от гражданска авиация.

Машината е паднала върху популярното заведение “The Clutha” около 22.25 часа местно време.

Началникът на местната полиция Стивън Хаус съобщи, че загиналите са двама полицаи и цивилният пилот на борда на хеликоптера, както и петима посетители на бара.

14 души са със сериозни наранявания в болниците на Глазгоу, каза Стивън Хаус.

 

В момента на инцидента в бара е имало около над 100 души, присъствали на концерт на група “Есперанса” по случай Националния празник на Шотландия Сейнт Андрю.

От група “Есперанса” съобщиха на страницата си в интернет, че всички техни членове са невредими.

Според очевидци хеликоптерът Eurocopter EC 135 T2 е “паднал като камък” върху покрива.

Те обясняват, че под развалините се чували викове на оцелели при инцидента.

Статията "Полицейски хеликоптер се разби в бар в Глазгоу, 8 са загинали (снимки)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Полицейски хеликоптер се разби в бар в Глазгоу, 6 са загинали (снимки)

Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC

Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC

Полицейски хеликоптер се разби в покрива на бар в Глазгоу. От шотландската полиция обявиха, че десетки са затрупани, около 30 са откарани в болница, а трима са загинали.

В хеликоптера е имало двама полицаи и пилот от гражданска авиация. Машината е паднала върху популярното заведение “The Clutha” около 22.25 часа местно време.

В момента на инцидента в бара е имало около 100 души, присъствали на концерт на група “Есперанса” по случай Националния празник на Шотландия Сейнт Андрю.

Вероятно има определен брой жертви, но на този етап е твърде рано да се дадат повече подробности, обясни зам.-началникът на полицията Роуз Фицпатрик.

Трима души са загинали. 32 души са откарани в болница с различни наранявания.

Спасителите продължават да работят за изваждането на затрупани хора.

От група “Есперанса” съобщиха на страницата си в интернет, че всички техни членове са невредими.

Засега не са ясни причините за случилото се. Според очевидци хеликоптерът Eurocopter EC 135 T2 е “паднал като камък” върху покрива. Те обясняват, че под развалините се чуват викове на оцелели при инцидента.

Статията "Полицейски хеликоптер се разби в бар в Глазгоу, 6 са загинали (снимки)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Полицейски хеликоптер се разби в бар в Глазгоу, трима са загинали (снимки)

Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC

Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC

Полицейски хеликоптер се разби в покрива на бар в Глазгоу. От шотландската полиция обявиха, че десетки са затрупани, около 30 са откарани в болница, а трима са загинали.

В хеликоптера е имало двама полицаи и пилот от гражданска авиация. Машината е паднала върху популярното заведение “The Clutha” около 22.25 часа местно време.

В момента на инцидента в бара е имало около 100 души, присъствали на концерт на група “Есперанса” по случай Националния празник на Шотландия Сейнт Андрю.

Вероятно има определен брой жертви, но на този етап е твърде рано да се дадат повече подробности, обясни зам.-началникът на полицията Роуз Фицпатрик.

Трима души са загинали. 32 души са откарани в болница с различни наранявания.

Спасителите продължават да работят за изваждането на затрупани хора.

От група “Есперанса” съобщиха на страницата си в интернет, че всички техни членове са невредими.

Засега не са ясни причините за случилото се. Според очевидци хеликоптерът Eurocopter EC 135 T2 е “паднал като камък” върху покрива. Те обясняват, че под развалините се чуват викове на оцелели при инцидента.

Статията "Полицейски хеликоптер се разби в бар в Глазгоу, трима са загинали (снимки)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Полицейски хеликоптер се разби в бар в Глазгоу, има жертви (снимки)

Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC

Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC

Полицейски хеликоптер се разби в покрива на бар в Глазгоу. От шотландската полиция обявиха, че десетки са затрупани, най-вероятно има и жертви.

В хеликоптера е имало двама полицаи и пилот от гражданска авиация. Машината е паднала върху популярното заведение “The Clutha”. В момента на инцидента в бара е имало около 100 души, присъствали на концерт на група “Есперанса” по случай Националния празник на Шотландия Сейнт Андрю.

Вероятно има определен брой жертви, но на този етап е твърде рано да се дадат повече подробности, обясни зам.-началникът на полицията Роуз Фицпатрик.

Спасителите продължават да работят за изваждането на затрупани хора. Няколко души веече бяха спасени и бяха откарани в болница, допълни Фицпатрик.

От група “Есперанса” съобщиха на страницата си в интернет, че всички техни членове са невредими.

Засега не са ясни причините за случилото се. Според очевидци хеликоптерът Eurocopter EC 135 T2 е “паднал като камък” върху покрива. Те обясняват, че под развалините се чуват викове на оцелели при инцидента.

Статията "Полицейски хеликоптер се разби в бар в Глазгоу, има жертви (снимки)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Днес да почерпи Андрей!

На Андреевден денят започва да расте с едно просено зърно

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване