Кубрат Пулев, Патриарх Неофит и Григор Димитров ще се борят за “Мъж на годината”

Мъж на годината 2013

Григор Димитров, Кубрат Пулев и Патриарх Неофит са тазгодишните претенденти за приза “Мъж на годината”.

Оналйн гласуването ще продължи до 10 януари 2014г., а победителят ще бъде обявен няколко дни по-късно.

Кубрат Пулев, Патриарх Неофит и Григор Димитров ще се борят за "Мъж на годината"

Имената на тримата претенденти бяха избрани сред 47 други кандидати от журито на организаторите от “Дарик радио”. Сред номинираните за наградата бяха: Росен Плевнелиев, Пламен Орешарски, Иван Костов, отец Иван, Кирил Домусчиев, Камен Донев, Христо Шопов и други. 

Миналата година наградата “Мъж на годината” получи Петър Петров, моряк от  потъналия кораб “Коста Конкордия”. Българинът спаси около 500 души. През 2011г носител на наградата беше Стефан Стойчев, който спаси живота на много хора от катастрофиралия на магистрала “Тракия” пътнически автобус. 

За да гласувате за “Мъж на годината” и да видите претендентите, които не успяха да се класират за финал, натиснете тук.

 

 

Статията "Кубрат Пулев, Патриарх Неофит и Григор Димитров ще се борят за “Мъж на годината”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Повишения за индексите на БФБ в началото на сесията*

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата е 12/9, а при 3 позиции няма промяна

    


Западът дава сигнали на сирийската опозиция, че Башар Асад може да остане на власт


Западни страни са загатнали на сирийската опозиция, че мирните преговори идния месец може да не доведат до отстраняване на президента Башар Асад и че алауитското малцинство може да остане с ключово значение в бъдещо преходно правителство, предаде "Ройтерс", като се позова на източници от сирийската опозиция.

Посланието, което е изпратено на висши членове на Сирийската национална коалиция на срещата на Приятелите на Сирия миналата седмица в Лондон, е продиктувано от възхода на "Ал...

Барокови галавечери с Марио Хосени ще обиколят Пловдив, София и Варна


Далечната и бляскава епоха на барока ще се пренесе в няколко български града с помощта на серия от галаконцерти с участието на Академичния оркестър "Орфеус" на НБУ и неговия ръководител - световноизвестният цигулар и преподавател проф. Марио Хосен, както и детски хорове и гост солистите Ина Кънчева и Бойка Василева, съобщиха организаторите на концертната обиколка.

Първата Барокова галавечер ще бъде на от 19 ч. на 19 декември, четвъртък, в Дома на културата "Христо Ботев" в Пловдив....

Продават Nissan Skyline GT от "Бързи и яростни"

Синият суперавтомобил Nissan Skyline GT от четвъртата част на екшън сагата "Бързи и яростни" (Fast & Furious), шофиран от покойния актьор Пол Уокър, е предложен за продажба в Германия за 1,4 милиона долара. Както съобщи телевизия Fox, колата е под възбрана заради превишаване на нормата за съдържание на вредни вещества отработените газове, както и заради висока степен на опасност при експлоатация, дължаща се на огромната мощност на двигателя. През 2009 година за снимките на филма от Япония са били внесени 8 спортни коли от този модел без двигате...

Замразяват пенсиите за година

Нарастването на стажа и възрастта за пенсия спира за следващата година, а предложението замразяването на пенсионните условия да бъде за неопределен период от време бе отхвърлена от депутатите.

Народните представители обсъждат окончателно промените в Кодекса за социално осигуряване. Поправките предвиждаха още въвеждане на възможност за предсрочно пенсиониране с намален размер на пенсията при недостиг на до 2 години стаж или възраст и спиране на увеличаването на стажа и възрастта за категорийните работници, но идеята също беше отхвърлена в пленарната зала.

Първоначалният вариант на промените предвиждаше замразяване на възрастта и стажа за третата категория на труд да се въведе за неопределен период от време. Идеята очаквано доведе до размяна на остри реплики между опозицията и управляващите.

“Не може да спираш нещо, което е започнало преди две години, което има за цел да направи системата по-устойчива с възможност за по-високи пенсии през следващите години, без да предлагаш нищо в замяна на това. Вие обричате сегашните и бъдещите пенсионери на ниски пенсии”, каза бившият социален министър и депутат от ГЕРБ Тотю Младенов.

По обвиненията, че настоящите управляващи обричат пенсионерите на ниски доходи, председателят на социалната комисия в парламента Корнелия Нинова посочи, че при заложените параметри в пенсионната реформа на ГЕРБ, “хората не могат да доживеят да вземат пенсия, камо ли да мислим дали ще е висока или ниска”.

След като преди няколко дни коментира темата, и пред депутатите социалният министър Хасан Адемов повтори позицията си, че тази промяна трябва да отпадне. Причината – в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване е регламентирано, че замразяването ще важи за една година.

Адемов призова депутатите да отхвърлят текста, за да може да бъде волята на правителството и депутатите, които го подкрепят – замразяването на възрастта и стажа за пенсия да е само за година.

В крайна сметка депутатите се съобразиха с позицията на социалния министър и текстът беше отхвърлен./КРОСС/

 

 

 

Детска игра причини пожар в сграда в Дупница

Три момчета запалили отпадъци, няма пострадали

    


Глутница кучета нападнаха момиче в "Младост"

Глутница от 7-8 кучета дебне столичани близо до спирка на метрото на бул. Глутница от 7-8 кучета дебне столичани близо до спирка на метрото на бул. "Александър Малинов". Mлада столичанка е нападната, след като излиза за работа рано сутрин и минава в тъмни участъци, докато стигне до спирка на градския транспорт, съобщи bTV. Кучетата я хапали и драскали. Момичето потърсило медицинска помощ,

В Община Стара Загора посрещнаха първите коледарчета

Първите три групи коледарчета с общо 60 деца днес гостуваха на общинското ръководство в Стара Загора. Първи прага на общината прекрачиха децата от подготвителната група на Целодневна детска градина №2 „Зорница". 6-годишните изпълнители от Група „Мечо Пух" представиха фолклорен танц „Магия", пяха Коледни песни и поднесоха златна погача и Коледна изненада за кмета Живко Тодоров и неговия заместник Йордан Николов. Последваха ги 15 малчугани от детска градина „Ян Бибиян", които изпяха американската Коледна песен „Дядо Коледа в града". Те подариха н...

Кметът на Карнобат определи младежката безработица за най-големият бич в страната

Държавата трябва да се справи с младежката безработица дори и с риск за пенсионната система – коментира кметът на община Карнобат Георги Димитров разгорелите се спорове в обществото „за” и „против” ранното пенсиониране.

Димитров смята, че е абсурдно при наличието в България на 25% младежка безработица да се държат на работа пенсионери, а подготвени млади специалисти да разчитат на социални помощи.

Кметът аргументира тезата си с това, че напускащите страната през „Терминал 2” в столицата са предимно млади хора, а не пенсионирани кадри. Според градоначалника причината за изтичането на „мозъци” е липсата на перспективи и недостатъчното свободни работни места на трудовия пазар.

Георги Димитров призна, че през тази година в неговия административен екип навършилите пенсия служители са били освободени с благодарности и признание, а на тяхно място са били привлечени младежи.

Част от тях са провели стажове, други са получили работа по програмата „ Старт в кариерата”, а трети са издържали успешно конкурси и са били назначени.

Въпреки риска да получи неодобрението на част от пенсионерското съсловие, Георги Димитров определи предстоящите синдикални протести срещу ранното пенсиониране като антидържавна позиция и липса на отговорност пред младите хора.

 

Валери Симеонов: "Подкрепата на "Атака" никога не е безплатна"


Собственикът на телевизия СКАТ и председател на НФСБ Валери Симеонов атакува партия "Атака" с твърдения, че тя е "търговско дружество". По думите му подкрепата на "Атака" никога не е безплатна – за нея плащали ГЕРБ при предишния кабинет, а сега – настоящите управляващи. 

Пред Би Ти Ви Симеонов допълни, че симпатизантите на неговата формация били различни от тези на "Атака". По думите му партия "Атака" е подлъгала хората с обещанията за високи заплати и пенсии, а освен това си купила...

Транспортното министерство дава 600 хил. лева за 100% покритие на тв сигнала

Парите ще са от заделените средства за реклама на цифровизацията в печатните медии, която министерството беше предвидило

    


Наско Сираков: Здравков се справя добре, но "Левски" няма шанс за титлата


Бившият спортно-технически директор на "Левски" изрази одобрение за работата на старши треньора Антони Здравков, но остава скептичен за шансовете на сините да станат шампиони.

"В момента отборът е в добра позиция за атакуване на второ или трето място. Но "Левски" няма шансове да стане шампион, така мисля аз", заяви Сираков пред вестник "Тема спорт".

Бившият национален нападател се изказа за първи път за случващото се на "Герена" по време на тържество по случай...

"Газпром" планира да изгради газостанции по трасето на "Южен поток"


"Газпром" разглежда възможността да построи мрежа от газостанции край сухопътната част на газопровода "Южен поток", предаде ИТАР-ТАСС.

Делът на "Газпром" от пазара на газ като автомобилно гориво може да достигне 15 млрд. куб. метра, като до 2020 г. общият обем на пазара може да нарасне до 45 млрд. куб. метра газ годишно.

По-рано ИТАР-ТАСС съобщи, че "Газпром" има планове за създаване на съвместни дружества за газ като автомобилно гориво в страните, през които минава "Южен...

Лидия Йорданова с нова социологическа агенция

Бившият директор на НЦИОМ Лидия Йорданова е регистрирала нова социологическа агенция. Името й е „Екзакта Рисърч Груп", но накратко само „Екзакта", уточни Йорданова.

Стилиян Петров е спортист №1 на Стара Загора

На специална церемония в новата общинска спортна зала „Иван Вазов"снощи кметът Живко Тодоров награди Стилиан Петров, Петър Хубчев и Стефан Стефанов, които бяха определени от представителите на медиите в града за спортист, треньор и спортен журналист на 2013г. в Стара Загора. Борецът Калоян Динчев получава приза за принос в развитието на олимпийския спорт в Стара Загора, а ПФК „Берое" - за отбор на годината. „Ще продължаваме да се грижим добре за спорта, защото градът заслужава тези успехи, дори и по-големи", обърна се присъстващите в залата кме...

Приемат заявления за усвояване на квотата от калкан за 2014 година

Рибарите вече  могат да подават заявления за усвояване на квотата от калкан за 2014 г. Със заповед на изпълнителния директор на ИАРА Майдън Сакаджиев са определени критериите за допустимост на риболовните кораби за участие в усвояването на националната квота за калкан през 2014 г.

Заявление за участие в улова на калкан през 2014 г. могат да подават лица, регистрирани като юридически лица или еднолични търговци; притежаващи риболовни съдове, вписани в Регистъра на риболовните кораби; да имат валидно разрешително за стопански риболов и дънни мрежи с минимален размер на окото 400 mm.

Задължително условие за риболовните кораби е наличието на функциониращо проследяващо устройство, което да бъде свързано с центъра за наблюдение на риболовните кораби на ИАРА. Освен това риболовните кораби над 18 метра трябва да имат инсталирана на борда си система за автоматична идентификация (AIS), към момента на подаване на заявлението. За риболовните кораби с дължина между 15 и 18 метра тази мярка влиза в сила от 31 май 2014 година, но тъй като тази дата попада в периода на забраната за улов, крайният срок за монтиране на AIS на борда на тези кораби е 15 юни 2014 г.

За да бъдат включени в списъка на риболовните съдове, които ще участват в усвояването на квотата за калкан през 2014 г., кандидатстващите лица следва да подадат в един от отделите „Рибарство и контрол” на ИАРА в Бургас, Варна и Добрич заявление /по образец – Приложение 2 от Заповед №РД-1718/17.12.2013 г./, публикувано на Интернет страницата на ИАРА iara.government.bg

Крайният срок за подаването на заявления за участие в усвояването на квотата за калкан за 2014 г. е 3 януари 2014 г.

 

Природозащитници протестират срещу застрояването на Иракли

Природозащитници излизат на протест срещу застрояването на Иракли и последните незасегнати плажове по Черноморието, съобщава Нова телевизия. 

В писмо до депутатите, коалиция „За да остане природа в България” предлага шест стъпки, които да гарантират опазването на тези територии. 

Част от идеите са Народното събрание да наложи мораториум Природозащитници излизат на протест срещу застрояването на Иракли и последните незасегнати плажове по Черноморието, съобщава Нова телевизия. В писмо до депутатите, коалиция „За да остане природа в България” предлага шест стъпки, които да гарантират опазването на тези територии. Част от идеите са Народното събрание да наложи мораториум

Връщат детските и женските консултации

Детските и женските консултации ще бъдат възстановени. Предвижда се те да бъдат отворени отново още през 2014 година. Това съобщи председателят на комисията по здравеопазване в парламента д-р Нигяр Джафер вчера по време на посещението си в Университетската болница по педиатрия в София.

Официално: Дарко Тасевски смени Израел с Банкок

Бившият футболист на Левски Дарко Тасевски официално вече е играч на елитния тайландски Банкок Глас. Македонецът подписа за 2 години с „стъклените зайци“ и ще носи номер 22 в новия си тим. „Горд съм да бъда в Тайланд, това е първият път, когато идвам тук“, сподели Тасевски, който преди това защитаваше цветовете на израелския Апоел Ирони Кирят Шмона. „Това е предизвикателство за мен. Така виждам нещата. Първенството тук се развива и ще придобия нов опит. Ще се опитам да повиша нивото си на игра.“ „Причината да избера Банкок е защото откакто запо...

Култов влаков обирджия почина в Лондон

Приключи 84-годишния шеметен живот на Рони Бигс, участник в една от най-прочутите кражби в историята.

Връща се старият режим за пенсиониране на военните

За пенсия се изискват 27 години осигурителен стаж, две трети от които в системата на армията, отпада изискването за минимална възраст за пенсия

    


Собствениците на "Винпром Пещера" искат да придобият втория по големина собственик на земя


Собствениците на "Винпром Пещера" и на строителната компания "Галакси пропърти груп" искат да купят втория по големина собственик на земеделска земя "Уинслоу ленд инвест", става известно от съобщение за концентрация, подадено в Комисията за защита на конкуренцията. От него не става известно какъв дял ще бъде придобит, но се разбира, че ще е такъв, който има дава контрол над дружеството, съобщава "Капитал daily".

"Уинслоу ленд инвестмънт" е част от "Уинслоу груп" на строителните...

Русия: Западът все още оказва натиск върху Украйна да избере Европа


Руският външен министър Сергей Лавров обвини Запада в сряда, че оказва натиск върху Украйна да избере по-тесни връзки с Европа, въпреки че Киев прие предложение за финансова помощ от Москва, предаде "Ройтерс".

Русия е "изненадана от опитите да се окаже открит натиск върху украинското правителство, които продължават въпреки решенията, взети в Москва вчера", подчерта Лавров пред руския парламент.

Без да назове конкретни страни той обвини Запада, че отправя искания Киев да...

Затвор за телефонните измамници

С присъда на РС – Бургас от 17.12.2013 г., И. Н. и Д. Е. са признати за виновни в извършването при условията на продължавано престъпление на измама, в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. На първия от гореупоменатите е наложено наказание 6 /шест/ години лишаване от свобода ефективно, при първоначален строг режим на изтърпяването му, а на втория – 3 /три/ години лишаване от свобода, изпълнението на което е отложено с изпитателен срок от 5 /пет / години. Делото касае добилите гражданственост “телефонни измами”, като в случая единадесет на брой възрастни жени са били въвеждани в заблуждение, че на лица – техни родственици са причинени травми в резултат на настъпили ПТП. Общият размер на причинените на пострадалите имуществени вреди възлиза на 48 220 лева.

Филип Киркоров си върна откраднати апартаменти

Мега звездата си е върнал двата апартамента край Варна, които бяха продадени без негово знание.

ГЕРБ поиска обсъждане на временна комисия за Бисеров, отхвърлиха го

Депутатите отхвърлиха предложение на ГЕРБ за включване в дневния ред на проекторешение за създаване на временна комисия по случая с Христо Бисеров.
„Необходимостта от дебат и гласуване на решение днес са още по-важни. Българското общество трябва да получи отговори на въпросите как се е стигнало до оставката на Христо Бисеров и имало ли е изтичане Депутатите отхвърлиха предложение на ГЕРБ за включване в дневния ред на проекторешение за създаване на временна комисия по случая с Христо Бисеров. „Необходимостта от дебат и гласуване на решение днес са още по-важни. Българското общество трябва да получи отговори на въпросите как се е стигнало до оставката на Христо Бисеров и имало ли е изтичане

Без лицемерие за бъдещето на десницата

Протестиращите свършиха своята работа – удариха силно камбаната на общественото недоволство срещу корупцията, тайните политически договорки и отчайващата липса на морал в нашата политика. Непочтено и нелогично беше да се очаква от тях да дават политически алтернативи, в смисъл да посочват кой и как да управлява България. Това не е тяхна работа - Протестиращите свършиха своята работа – удариха силно камбаната на общественото недоволство срещу корупцията, тайните политически договорки и отчайващата липса на морал в нашата политика. Непочтено и нелогично беше да се очаква от тях да дават политически алтернативи, в смисъл да посочват кой и как да управлява България. Това не е тяхна работа -

Румъния се готви да забрани автостопа

Автостопът може да стане нелегален в Румъния, съобщи в сряда БТА, цитирайки местната преса. Румънското правителство възнамерява да забрани със закон пътуването на автостоп с мотива, че това има отрицателен ефект върху дейността на оторизираните превозвачи. Министерството на транспорта е обявило публичен дебат по темата. Управляващите подчертават, че тази практика ощетява бюджета, тъй като намалява приходите от плащаните от законните превозвачи данъци и такси. Проектът за извънредно постановление предвижда глоби между 1000 и 5000 леи (еврото се разменя за 4.46 леи) за извършване на обществен транспорт от физически или юридически лица, които не са оторизирани съгласно действащите регламенти.

Лихвите на междубанковия пазар в Китай скочиха рязко

Централната банка на страната отказа да влее ликвидност в банковата система за четвърта поредна сесия

    


Почина мозъкът на Големия влаков обир Рони Бигс

На 84-годишна възраст почина един от най-известните британски престъпници - Рони Бигс, съобщи Би Би Си. Бигс е организатор на един от най-крупните грабежи в историята на Великобритания - Големия влаков обир. 

През последните месеци той трудно говореше и изпитваше затруднения при вървенето след серия от сърдечни удари. За последно беше видян пред На 84-годишна възраст почина един от най-известните британски престъпници - Рони Бигс, съобщи Би Би Си. Бигс е организатор на един от най-крупните грабежи в историята на Великобритания - Големия влаков обир. През последните месеци той трудно говореше и изпитваше затруднения при вървенето след серия от сърдечни удари. За последно беше видян пред

Видеоконтролът днес

Ежедневният контрол по спазване на скоростта в града продължава и през месец декември, съобщават от Пътна полиция – Сливен.   Полицейски служители следят за спазването на скоростта на територията на град Сливен. Автомобили с мобилни камери за видеонаблюдение са на най-натоварените улици в града. Днес, 18 декември, засилено присъствие има на булевардите „Банско шосе” и „Цар Симеон”....

Внасяме още 195 млн. в „Южен поток България"

По 195,3 млн. лева ще внесат Българският енергиен холдинг (БЕХ) и "Газпром" в проектната компания за изграждане на "Южен поток" у нас. Решението е взето с единодушно съгласие в края на миналата седмица, но предстои да бъде вписано в Търговския регистър, пише „Труд". Парите са за увеличаване на капитала на "Южен поток България" от 15,7 на 397,6 млн. лева. Те ще бъдат използвани за подготовка на строителството на тръбата в България. Сумата трябва да бъде внесена до 27 декември. На общото събрание на проектната компания е избран и нов изпълнителен...

Берлин – изкуство и социални каузи

Берлин – градът, в който свободата и толерантността са надделели, а списанията и онлайн блоговете са живителната сила на младите, изкуството среща социалните каузи.
Отразявайки духа на уеб базираната мрежа, онлайн арт порталът  „а.muse” е домакин на тазгодишната изложба, в която дейно участие вземат осем развиващи се берлински художници. Изложбата Берлин – градът, в който свободата и толерантността са надделели, а списанията и онлайн блоговете са живителната сила на младите, изкуството среща социалните каузи. Отразявайки духа на уеб базираната мрежа, онлайн арт порталът „а.muse” е домакин на тазгодишната изложба, в която дейно участие вземат осем развиващи се берлински художници. Изложбата

Задържаха мъж, разбил лекарски кабинети

Криминалистите в Благоевград арестуваха извършителя на вандалското разбиване на кабинети в сградата на поликлиниката. Спрямо 37-годишния Стоян Ц., който е от село Падеш, е постановена от прокуратурата заповед за 72-часово задържане под стража. Предстои да бъде внесено искане от държавното обвинение за постоянен арест. Младият мъж е обвинен в увреждане на пет лекарски кабинета и отнемане на сумата от 430 лева....

ГЕРБ с предложение за обсъждане на временна комисия за Бисеров, отхвърлиха го

Депутатите отхвърлиха предложение на ГЕРБ за включване в дневния ред на проекторешение за създаване на временна комисия по случая с Христо Бисеров.
„Необходимостта от дебат и гласуване на решение днес са още по-важни. Българското общество трябва да получи отговори на въпросите как се е стигнало до оставката на Христо Бисеров и имало ли е изтичане Депутатите отхвърлиха предложение на ГЕРБ за включване в дневния ред на проекторешение за създаване на временна комисия по случая с Христо Бисеров. „Необходимостта от дебат и гласуване на решение днес са още по-важни. Българското общество трябва да получи отговори на въпросите как се е стигнало до оставката на Христо Бисеров и имало ли е изтичане

Комисия на НС по случая "Бисеров" няма да има

Временна анкетна комисия относно случая „Христо Бисеров” няма да има. Депутатите отхвърлиха предложението на ГЕРБ за създаване на комисията, предаде Агенция „Фокус”. „Необходимостта от дебат и гласуване на решение днес са още по-важни. Българското общество трябва да получи отговори на въпросите как се е стигнало до оставката на Христо Бисеров и имало ли е изтичане на информация от службите към ДПС. Изключително важно е да се дадат отговори на тези въпроси сега, когато стана ясно, че Христо Бисеров е обявен за общодържавно издирване”, заяви Цецка Цачева от ГЕРБ. Тя поиска обсъждането да е първа точка за днес. „Колеги от ДПС, обръщам се към вас, защото явно сте забравили изявлението на вашия лидер, който през ноември зая...

Олимпиакос затваря част от стадиона си срещу Манчестър Юнайтед

УЕФА принуди „Олимпиакос“ да затвори част от стадиона си за сблъсъка срещу „червените дяволи“ през февруари в Шампионска лига. Наказанието идва след сблъсъци на феновете им след двубоя с „Андерлехт“, както и за расистки обиди. „Олимпиакос“ трябва да затворят точно частта, където са разположени крайните им фенове, както и ще заплатят глоба от 30 000 евро. В изявлението на УЕФА по случая се казва: „Олимпиакос“ бяха санкционирани за расистки обиди от страна на привържениците им, нарушаване на правилата за сигурност, както и за използването на фойерверки и лазери“. Руският „Зенит“ отнесе подобни санкции, заради размирици след двубоя с „Аустрия Виена&...

32 екипа на "Пожарна безопасност и защита на населението” ще работят в новогодишната нощ в София

32 екипа на "Пожарна безопасност и защита на населението” ще работят в новогодишната нощ в столицата, във връзка с предотвратяването на възникнали пожари. Това каза на пресконференция Георги Големанов, началник Столично управление "Пожарна безопасност и защита на населението", предаде репортер на Агенция “Фокус”. Три от екипите ще бъдат разположени на площад „Батенберг”, във връзка с концерта по повод настъпващата Нова година и празничната заря. До момента са проверени 143 обекта, в които има масово събиране на хора, МОЛ-ове, заведения и ресторанти, в които се очаква струпване на по-голям брой хора във връзка с празниците. Осигурени са условия за безопасна евакуация, при възникване на инцидент.   &n...

Врагът на моя враг е мой приятел

Известното изглаждане на ъгълчетата в отношенията между САЩ и Иран са прекрасна перспектива за връщане към ограниченото партньорство между Турция и Израел. Тези страни има много повече общо, отколкото изглежда, и това общо е далеч по-важно от абстракции, като религиозните различия. Това са геополитическите интереси. И двете държави, за разлика от много свои съседи, са демократични – и в Турция, и в Израел има избори, а не властват династии. И на края и двете с ориентирани на Запад и имат едни и същи стратегически партньори и съюзници в лицето на САЩ и страните от НАТО. След поднесеното от Тел Авив извинение по случая с кораба „Мави Мармара”, веднага стартира процес на нормализиране на отношенията. Турция и Израел активно започнаха да обсъждат детайлите по сът...

Варненка пусна 100 лева в дарителска кутия за болно дете

Варненка дари 100 лева за 7-годишно дете, страдащо от детска церебрална парализа. Жената се спряла на щанда, на който се предлагат благотворително най-различни изделия в подкрепа на Денислав, прочела за него, след което извадила столевова банкнота и я пуснала в кутията.

Джудистът убил майка си заради 49 квадрата гарсониера в Пловдив

Гарсониера с площ 49 квадрата в пловдивския квартал „Изгрев" станала причина за убийството на 69-годишна жена в града на тепетата, съобщи „Марица". 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

В ареста е синът на убитата Милка Андонова, който признал, че е удушил с голи ръце собствената си майка. Трагедията се разиграл Гарсониера с площ 49 квадрата в пловдивския квартал „Изгрев" станала причина за убийството на 69-годишна жена в града на тепетата, съобщи „Марица". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева В ареста е синът на убитата Милка Андонова, който признал, че е удушил с голи ръце собствената си майка. Трагедията се разиграл

Преговорите за Сирия може и да не доведат до отстраняването на Асад

/КРОСС/ Западни страни са загатнали на сирийската опозиция, че мирните преговори идния месец може да не доведат до отстраняване на президента Башар Асад и че алауитското малцинство може да остане с ключово значение в бъдещо преходно правителство, предаде Reuters, като се позова на сирийски опозиционери. Посланието към висши членове на Сирийската национална коалиция на срещата на „Приятелите на Сирия" миналата седмица в Лондон е продиктувано от възхода на „Ал Кайда" и други екстремистки групировки, както и от завземането от тяхна страна на граничен пункт и оръжейни складове на умерената Свободна сирийска армия близо до границата с Турция. По думите на високопоставен член на коалицията, близък до официални лица в Саудитска Арабия, западните поддръжници на опозицията дали ясно да се разбере, че смяната на Асад не трябва да се допуска, заради опасения от последващ хаос и завземане на властта от ислямисти. Участието на Асад на президентските избори догодина не трябва да се изключва, отбеляза източникът на Reuters и подчертава, че промяната в приоритетите на Запада, особено на САЩ и Великобритания, от отстраняване на Асад към борба срещу ислямистите, предизвиква разделение сред международните сили, подкрепящи продължаващото вече почти три години въстание.

Работилничка за чудесата, които прави любовта


"Работилничка за чудеса" - така се казва ателието, в което седем майки на деца с увреждания се срещат, за да творят, за да се разсеят от натовареното си ежедневие и за да обменят опит за отглеждането на децата си.

Основателят му - Йовка Христова, по образование е ... математик. Преди шест години се връща към хобито от ученическите си години – да изработва ръчно красиви предмети от вълна, конци и плат.

Причината е прозаична - нуждае се от пари, за да осигури на дъщеря си...

Последната ни подводница „Надежда" бе продадена на търг

/КРОСС/ Последната ни подводница „Надежда" бе продадена на търг с тайно наддаване, пише „Преса". Най-висока цена за нея - близо 710 000 лв., даде „Финтрон-България". Вчера фирмата подписа договора с дружеството на МО „Снабдяване и търговия", като се задължава до края на годината да преведе парите. „Надежда" бе извадена на тезгяха със стартова цена около 480 000 лв. Подводницата е произведена в бившия СССР през 60-те години на миналия век, а 20 години по-късно постъпва в бойния ни флот като втора употреба. През 2008г. е снета от въоръжение и бракувана. Първоначалната идея на ведомството бе да я подари на община Варна за музей. По-късно обаче бе свалена от въоръжение и втората подводница, която имахме - „Слава". Оказа се, че тя е по-запазена и затова после бе решено тя да се даде безвъзмездно на общината, която се ангажира да намери средства за нейното консервиране. По първоначална оценка за това ще са необходими 2 млн. лв. „Надежда" става само за скрап и за нищо друго, обясниха експерти. Тя е продадена без въоръжение и други специални блокове към нея. Ако собственикът например реши да я ползва само като плавателно средство за екзотични екскурзии под водата, трябва да хвърли поне 7 млн. лв. за това. Подводницата е пласирана без батерии, а те са страшно скъпи. Цената им е коло 4 млн. лв. На търга същата фирма купи и два стари миночистачни кораба за близо 300 000 лв

2,5 млн. лева ще струва модернизацията на общинския пазар в Павликени

Около 2,5 млн. лв. ще струва модернизацията на общинския пазар в Павликени. Разчетите са направени от проектантското студио, което спечели първа награда в конкурса за идеен проект за „Обемно пространствена концепция за реконструкция, модернизация и благоустрояване на Общински кооперативен пазар”. Конкурсът бе обявен от община Павликени през юни т.г. Класираният на първо място проект на архитектско студио „Дженерал-А” бе премиран с 3000 лв., припомни кметът на Павликени инж. Емануил Манолов. В изготвената концепция се предвижда изграждане на пок...

Григор Димитров, Кубрат Пулев и Патриарх Неофит в битка за „Мъж на годината”

Тенисистът Григор Димитров, боксьорът Кубрат Пулев и Патриарх Неофит са номинираните за "Мъж на годината 2013". Имената им, изброени по азбучен ред, събраха най-голям вот от всички 47 номинирани от Академията на Дарик радио. Кой от тримата ще заслужи победата ще се реши след онлайн гласуване на сайта Manoftheyear.bg, в което може да се включи всеки над 16 години. То започна на 18 декември в 9:47 часа сутринта и ще продължи до 10 януари 2014 години (включително). Кой е "Мъж на годината 2013" ще бъде обявено на церемония на 21 януари, когато Дари...

Григор Димитров, Кубрат Пулев и Патриарх Неофит в битка за „Мъж на годината”

Тенисистът Григор Димитров, боксьорът Кубрат Пулев и Патриарх Неофит са номинираните за "Мъж на годината 2013". Имената им, изброени по азбучен ред, събраха най-голям вот от всички 47 номинирани от Академията на Дарик радио.Кой от тримата ще заслужи победата ще се реши след онлайн гласуване на сайта Manoftheyear.bg, в което може да се включи всеки над 16 години. То започна на 18 декември в 9:30 часа сутринта и ще продължи до 10 януари 2014 години (включително). Кой е "Мъж на годината 2013" ще бъде обявено на церемония на 21 януари, когато Дарик...

Правят регистър на фирмите, които изкупуват тютюн

Управляващите обмислят създаването на регистър на тютюнопроизводителите и на фирмите, които изкупуват тютюна.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване