Златната ни медалистка по физика - без стипендия заради отсъствия

Носителката на няколко световни и национални награди по физика Катерина Найденова няма да вземе стипендията си за отличен успех за ноември заради отсъствия. Ще я компенсират с награда.

Българските медии започват да обръщат все по-голямо внимание на предстоящите евроизбори


През последните шест месеца българските медии са започнали да обръщат все по-голямо внимание на предстоящите в края на май следващата година избори за Европейски парламент. Освен това става все по-балансирано отразяването на новините за български евродепутати и тези за европейски политики, които доскоро бяха оставяни на заден план. Това показа специализираният медиен мониторинг "Европейският парламент в българските медии" за периода юли – 15 декември, поръчан от Информационното бюро на...

Привикаха на разпит Деси от снимката с полицая

Трябвало да обясни защо ходи на протести след сигнал на ДАЗД

    


Китай пита за наше вино

Китай се интересува от внос на българско розово масло, вино и млечни продукти. Това стана ясно след посещението на българската бизнес делегация в Поднебесната империя, която придружаваше председателя на парламента Михаил Миков.                                                                          

Китай се интересува от внос на българско розово масло, вино и млечни продукти. Това стана ясно след посещението на българската бизнес делегация в Поднебесната империя, която придружаваше председателя на парламента Михаил Миков.

ООН очаква най-малко 3% ръст на световната икономика през 2014 г.

Различни неочаквани събития обаче биха могли да доведат до провал на световната икономика, предупреждава организацията в доклад

    


Цветанов умира в ГЕРБ

Отдаден съм изцяло на ГЕРБ, така че ще остана в ГЕРБ до края на живота си, категорично заяви зам.-шефът на бившата управляваща партия в твърдишкото село Жълт бряг.

Зарибиха язовир "Черногорово” с нови 20 000 шаранчета

Нови 20 000 шаранчета бяха пуснати във водите на фирмения язовир на „Неохим”АД днес. Те са с тегло от 400 до 500 грама. През риболовния сезон 2013 година любителите на спортния риболов счупиха не един и два рекорда. Въдичари с богат опит зад гърба си изкараха от водоема 12 сома-гиганти с тегло около 40 кила и дължина близо 2 м и множество големи шарани с тегло до 15 килограма. Язовирът е зарибен с шаран, американски и европейски сом, щука и бял амур. Във водоема живеят още костур, каракуда и едри червеноперки. Има обособени стоянки, инфраструкт...

Управляващите форсираха процедурата за главен инспектор преди евродоклада


Месец преди очаквания критичен доклад на Европейската комисия (ЕК) и месец преди навършването на една година от изтичането на мандата на главен инспектор на Инспектората към Висшия съдебен съвет, депутатите решиха да форсират процедурата и приеха правила за нея.

Според тях народните представители ще имат девет календарни дни, за да номинират кандидатури за нов главен инспектор. Крайният срок е 18 ч. на 27 декември. Само три от тези дни са работни.

Целта на новите правила е...

Цветан Цветанов: През следващата година ГЕРБ ще защити националните приоритети

През следващата година ГЕРБ ще защити националните приоритети. Това каза в село Жълт бряг заместник-председателят на партията Цветан Цветанов, съобщават от сливенската централа на партията. По думите му приоритетите са европейското членство на страната ни, изпълняване на ангажимента, който има България към Евроатлантическото членство. Според Цветанов, ако се отиде на предсрочни избори, едни от важните приоритети, които ще бъдат заложени на първо място, е управленската програма по секторните политики, но преди всичко трябва много сериозно да се ...

Кличко поиска и титлата на брат си

Владимир Кличко поиска да върне във фамилията титлата на брат си Виталий. По-големият от семейството бе обявен за почетен шампион от Световния боксов съвет (WBC), а поясът му в тежка категория стана вакантен. 
WBC остави вратичка на Кличко-старши, ако реши да се върне на ринга, като му гарантира да е първият, който ще се бие с бъдещия шампион. И т Владимир Кличко поиска да върне във фамилията титлата на брат си Виталий. По-големият от семейството бе обявен за почетен шампион от Световния боксов съвет (WBC), а поясът му в тежка категория стана вакантен. WBC остави вратичка на Кличко-старши, ако реши да се върне на ринга, като му гарантира да е първият, който ще се бие с бъдещия шампион. И т

Споразумение за сътрудничество подписаха „Единство“ и ДСБ

/КРОСС/ На пресконференция председателят на национален съюз „Единство" Петър Славов и бившият председател на СДС Мартин Димитров заявиха, че съюзът и ДСБ са подписали споразумение за сътрудничество. Сдружението се задължава да осигури кандидат-депутати в 41-ия парламент или членове на ръководството, а от своя страна ДСБ трябва да осигури гражданска квота за „Единство". На въпрос дали Надежда Нейнски е уведомена за стъпката, Мартин Димитров отговори: „Уведомихме много хора, сега чрез вас уведомяваме всички". „Единната партия, ясно коя е тя, това е Реформаторският блок и, ако „Синьо единство", както вече показа, няма намерение да влиза в Реформаторският блок, ние няма какво да правим в „Синьо единство", защото тази партия беше създадена като един временен субект, който да катализира процеса на създаване на обединена формула за десницата, обясни Димитров. Национален съюз „Единство" беше създаден от Мартин Димитров, Надежда Нейнски, Ваньо Шарков и Димо Гяуров след разпадането на „Синята коалиция".  

Откриха защитено жилище във Видин

Защитеното жилище „Вяра, Надежда и Любов“ е третият обект, който бе изграден във Видин в рамките на проекта „Домашен уют и грижа за деца в риск“. То се намира в ж.к. „Гео Милев“ и през следващата година в него ще се настанят 8 лица с увреждания от домовете в с. Гомотарци и гр. Кула. „За мен е изключително удоволствие днес да отворим врати на последната от трите къщи, които трябваше да направи Община Видин съгласно проекта, за да могат нашите деца да живеят в едни по-нормални условия и да се интегрират“ – каза кметът на общината Герго Гергов при...

„Народе? Протестираш или умираш – сам избираш”

Частично е блокирано движението по бул. „Цар Освободител" при Министерски съвет, като движението се пренасочва по бул. „Княз Ал. Дондуков", заради антиправителствен протест, съобщава "Фокус". Група от около 60 души протестират на пл. „Независимост". Те скандират „оставка" и свирят на вувузели и свирки и бият на барабани. Един от протестиращите е издигнал голям плакат с надпис „Партийните дотации - за иновации не за машинации". Протестиращите държат и голям плакат с надпис „оставка" и развяват български флагове. Полицейското присъствие в района е засилено, като и около самите протестиращи е разположена редица полицаи. Протестиращи срещу кабинета Орешарски се придвижват към Народното събрани...

Фондация Bulgarian Aid направи дарение за нуждаещите се във Варна и Варненска област

За третa поредна година фондация Bulgarian Aid организира дарение за домове за стари хора, за домове за деца лишени от родителски грижи и социални заведения и кухни, както и за нуждите на болничните заведения във Варна . Двадесeтте палета с храни, медицинско оборудване и дрехи на обща стойност $3764.

Част от ”Синьо единство” отива в Реформаторския блок

"Синьо единство" се разцепи. Част от партията влиза в Реформаторския блок. Дали обаче Надежда Нейнски и хората й ще се включат в блока, ще стане ясно най-вероятно в събота, след заседанието на висшия партиен орган на "Синьо единство".

Мартин Димитров напусна "Синьо единство"

Бившият лидер на СДС е подал молба за напускане на партията на Надежда Нейнски

Опонентите на Мартин Димитров в "Единство" отрекоха споразумението с ДСБ


Членовете на управителния съвет на Национален съюз "Единство", които не подкрепят решението на председателя Петър Славов и Мартин Димитров да подпишат споразумение за сътрудничество с ДСБ, призоваха лидера на партията Радан Кънев да се разграничи от документа.

В отворено писмо до Кънев Александър Маджиров, Димитър Иванов, Емил Йорданов, Маргарита Бойчева и лидерът на партията "Синьо единство" Христо Панчугов подчертават, че решението на председателя Славов е нелегитимно, той като...

Орешарски: Убеден съм, че Германия ще ни оказва подкрепа

/КРОСС/ Министър-председателят Пламен Орешарски изпрати своите сърдечни поздрави до г-жа Ангела Меркел по случай продължаването на високоотговорната й мисия като федерален канцлер на Федерална република Германия. Ползвам се от случая, за да изразя признателност към Вашия висок личен принос за активното и продуктивно взаимодействие между България и Германия в Европейския съюз, НАТО и в рамките на международните организации, пише министър-председателят Орешарски в поздравителния адрес до канцлера Меркел. Като премиер на Република България съм убеден в готовността на Вашата страна да ни оказва последователна приятелска подкрепа в този преломен за Европа и света период и се надявам да видим във Ваше лице ново, по- силно лидерство в рамките на Европейския съюз, изтъква г-н Орешарски. Министър-председателят изпрати и своите най- добри пожелания на канцлера Меркел по случай Коледните и Новогодишните празници.  

Горбачов, Валенса и Кол останаха живи от големите лидери на 80-те години (галерия)

Нелсън Мандела е поредният знаменит лидер от миналия век, който си отиде.
Човекът, който победи апартейда с цената на повече от четвърт век в затвора, почина на 95 г. и да се простят с него, дойдоха държавни и правителствени ръководители от цял свят.
Днес живите демократични лидери от епохата на 80-те години се броят на пръсти. Нелсън Мандела е поредният знаменит лидер от миналия век, който си отиде. Човекът, който победи апартейда с цената на повече от четвърт век в затвора, почина на 95 г. и да се простят с него, дойдоха държавни и правителствени ръководители от цял свят. Днес живите демократични лидери от епохата на 80-те години се броят на пръсти.

Фен подмами Суарес да "подпише" петгодишен договор с "Ливърпул"


Нападателят на "Ливърпул" Луис Суарес обяви с подписа си, че остава на "Анфийлд" за още пет години. Новината, която вероятно всички привърженици на червените искат да чуят, обаче не напълно истинна.

Голмайсторът на отбора беше "подмамен" от фен, докато раздавал автографи след връчването на наградите на Федерацията на футболните запалянковци. Суарес, който взе голямата награда, подписал подадено му прегънато листче. В частта, която не се вижда, пишело: "С настоящото отдавам бъдещето...

Джъстин Бийбър смята да се оттегли от музикалния бизнес

Канадският поп и ар енд би изпълнител Джъстин Бийбър обяви, че смята да приключи с музикалната си кариера след като пусне следващия си албум на пазара. Това стана по време на негово интервю за американската радиостанция Power 106. "След новия си албум смятам да се оттегля. Нужна ми е почивка. Смятам, че е възможно дори да зарежа музиката завинаги", каза певецът. Той обаче не отговори на въпроса как ще се казва новият му албум и кога точно ще излезе. Последният студиен албум на Бийбър – Believe, излезе през юни 2012 г. и още в първата седмица на неговата продажба се оказа на второ място в класацията на Билборд - Хот 100. В световен мащаб тиражът надхвърли 3.5 милиона бройки. Тийн идолът има още два албума - My World 2.0 и Under The Misletoe. 19-годишният Бийбър започва своята кариера на 12 години след като майка му започва да качва негови изпълнения в Ютуб. През 2008 г. договор му предлага вукозаписната компания Raymond Braun Media, която пусна дебютния му мини албум My World. Всички негови седем песни попадат в класацията на Билборд Хот 100 и албумът стана платинен в Канада и САЩ и златен в Австралия. През 2011 г. на екран излезе биографичният филм-концерт "Джъстийн Бийбър – Никога не казвай никога", който изкара 98.4 млн. долара при бюджет на лентата 13 млн. долара.

Роми и пенсионери: За бежанците пари има, за нас - не!

77% от българите не биха живели в един квартал с имигранти

    

Роми и пенсионери за бежанците: За тях пари има, за нас-не!

77% от българите не биха живели в един квартал с имигранти

    


Роми и пенсионери в страх от бежанците: За тях пари има, за нас-не!

77% от българите не биха живели в един квартал с имигранти

    


Награда за сдружение „Вестители 2007”

Своят пети рожден ден отбеляза днес врачанското сдружение „Вестители 2007”. Неправителствената организация, в която членуват само врачани, ежегодно отпуска стипендии на даровити деца със специални образователни потребности или в тежко социално положение. „Позволете ми да изразя своето уважение към всички вас за благородната кауза да подпомагате децата, като сбъдвате техните мечти и желания. Вашата щедрост, всеотдайност и грижа са основен фактор, чрез които подобрявате условията за живот и развивате способностите на малките граждани на Враца, за...

Готов е планът за унищожаване на сирийския химически арсенал

Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) е готова с плана си за унищожаване на сирийския химически арсенал, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес. Детайлите по плана за унищожаването, представени от генералния директор на ОЗХО Ахмет Юзюмджу на заседание на нейния Изпълнителен съвет, бяха публикувани днес.

Изгориха с вряла вода дете на 2.5 години

Момченце на 2 години и половна е залято по невнимание с вряла вода. Лекарите в Сандански установили, че изгарянията са от кръста надолу.

Ген. Василев: Ако има сигнал за терористичен акт, службите да го изчистят

България е страна на слуховете, но ако има сигнал за терористичен акт, той трябва да е постъпил в службите, заяви по БТВ ген. В. Василев, бивш директор на Национална служба "Полиция".

ЕК одобри плановете на Словения за банкова рекапитализация

Трите най-големи банки в страната - NLB, NKBM и Abanka, ще получат 3 млрд. евро незабавно, а Factor Banka и Probanka ще бъдат закрити

    


Теса Уорли скъса връзки, пропуска Олимпиадата

Контузията, която Теса Уорли получи във вторник в старт за Световната купа, ще я извади от Олимпийските игри в Сочи догодина. Световната шампионска в гигантския слалом е със скъсани кръстни връзки на дясното коляно, което я вади от състезателна дейност за шест месеца. Така тя със сигурност няма шанс да се възстанови навреме за Игрите през февруари. Теса Уорли падна по време на състезанието в Куршевел, във Френските Алпи....

Откриха жилище за хора с умствени увреждания във Видин

Преди два дни във Видин бяха открити два центъра за

Момиченце изпадна в мозъчна смърт след операция на сливиците

/КРОСС/ Майката на 13-годишната Джейхи МакМат, която изпадна в мозъчна смърт три дни след операция за отстраняване на сливиците, е изправена пред трудното решение дали да продължи изкуственото поддържане на живота й. Лекари потвърдиха, че момичето е със 100% мозъчна смърт, съобщи CNN. Лекарите са посъветали Джейхи да премахне сливиците си, за да се излекува сънната си апнея, наднорменото тегло, липсата на концентрация, невъзможност за насочване на внимание и неконтролираното уриниране. По всичко личало, че операцията е протекла добре. Момиченцето е било в съзнание, говорейки. Внезапно обаче била преместена в интензивното. Нивата на кислород на Джейхи спаднали критично. Първо спряло сърцето на момичето, после постепенно спрял да функционира и мозъкът й. Вследствие на това достъпът на кислород спрял и лекарите обявили 100% мозъчна смърт. Експерти твърдят, че операцията е била доста необичайна, тъй като лекарите избрали да извадят сливиците от задната част на гърлото, където има множество кръвоносни съдове.    

Зелена сряда на Българската фондова борса

През днешната сесия повечето индекси на Българската фондова борса приключиха с ръст. BG-40 отчете повишение с 0.99% до 157.40 пункта. BGREIT се...

КТБ е закупила близо 8% от капитала на "Петрол"

"Корпоративна търговска банка" (КТБ) е закупила 8,7 млн. броя безналични акции от капитала на "Петрол" АД, се съобщава на сайта на Българска фондова...

Салтанат сезира прокуратурата за продължаващата забрана

Въпреки двете определения на Административен съд, които спират изпълнението на кметската забрана за колите в местност Салтанат, достъпът на собствениците до имотите им там продължава да е спрян. Това е реалната ситуация в спора за пропускателния режим на входовете на Морската градина при „Акациите“ и при Делфинариума.

Животновъдите получават коледен подарък от 15 млн. лв.

Правителството одобри плащане на 15 млн. лв. за животновъдите. Средствата са по схемата за национални доплащания за животни за тази година. Парите ще са по сметките на фермерите още утре, обеща земеделският министър Димитър Греков. "Това е бих казал един много хубав подарък за Коледа на животновъдите", каза Греков. Той отчете, че така се изпълнява поетият ангажимент до края на годината да бъдат изплатени 70% от средствата, а останалата част в началото на следващата година. В тези пари селските стопани ще бъдат подпомогнати да обезпечат с храна животните през зимата, отбеляза Греков.

Нови възможности пред сътрудничеството между България и Иран

/КРОСС/ Н. Пр. Абдоллах Норузи, посланик на Ислямска република Иран в България, и първият секретар на Посолството Мохамад Моазами, посетиха БТПП и се срещнаха с председателя на палатата Цветан Симеонов. По време на срещата бяха обсъдени възможностите за разширяване на сътрудничеството между България и Иран. Разгледана бе идеята през първата половина на 2014 г. да се организира представяне на инвестиционния климат на Иран, както и изложение на ирански стоки в България. Дискутирано бе и сформирането на бизнес делегация до Ислямската република през втората половина на 2014 г. По време на срещата бе констатирана необходимостта от създаване на директен контакт между бизнеса от двете държави без посредничество на трета страна. Н.Пр. Норузи сподели, че създаването на директна въздушна линия София- Техеран ще даде тласък за развитие на туризма и за увеличаване на туристическия поток между двете страни. БТПП изрази готовност за стимулиране на търговско - икономическите отношения между България и Иран, като ще информира допълнително бизнес средите за предстоящи посещения и делегации през 2014 г.

За ден две алоджийки с условни присъди

В един ден две жени с недекларирани доходи и неплатени данъци получиха условни присъди от Окръжен съд-Разград. И двете признаха вината си и делата им се гледаха по съкратената процедура Предиобяд пред Темида застана 24-годишната Салиха Хасан от село Студенец. Според обвинението от 2009 до 2011 г. тя е получила от граждани на 10 държави 64 881,44 лв. Парите не декларирала, както изисква Законът за облагане на доходите на физическите лица. През 2011 г. пък затаила истината при подаване на декларация пред социалните служби за еднократна помощ за б...

Половината български домакинства имат интернет

По този показател България е на опашката в Евросъюза

    


350 млн. лева изплатиха на земеделските производители

За 5 дни са разплатени близо 350 милиона лева. Средно превеждаме по 70 милиона лева не само на земеделските производители, а също така и на общините. Това каза министърът на земеделието и храните Димитър Греков на пресконференция след заседание на Министерски съвет. 

„Има определена активност от общините, които са наддоговарянето - до 127 %, и о За 5 дни са разплатени близо 350 милиона лева. Средно превеждаме по 70 милиона лева не само на земеделските производители, а също така и на общините. Това каза министърът на земеделието и храните Димитър Греков на пресконференция след заседание на Министерски съвет. „Има определена активност от общините, които са наддоговарянето - до 127 %, и о

Факт! Построиха къщи за младежи с увреждания в Перник

 20 деца и младежи с увреждания, отглеждани досега в институции, намериха свой нов дом. Осем от тях – младежи между 25-30 години ще живеят в Център за настаняване от семеен тип, а останалите деца – в защитено жилище в кв.Изток.

Днес бе прерязана лентата на двете нови социални придобивки, които Община Перник изгради по проект “Дом и бъдеще за децата в риск в община Перник”. Преди това...

Продължава

Дипломатите от МВнР ще вземат повече пари

Допълнителни 4 млн. лв. по бюджета на Министерството на външните работи за 2013 година бяха одобрени от правителството. С тези средства ще могат да се изплатят дължимите командировъчни средства при задграничен мандат до края на 2013 година. Кабинетът увеличи с 5 999 772 лв. и средствата за персонал в Министерството на правосъдието, като средствата са предназначени за заплати, възнаграждения и задължителни осигурителни вноски на служителите на главните дирекции „Охрана" и „Изпълнение на наказанията" и на Агенцията по вписванията до края на годината.

Палестина заяви: САЩ е на страната на Израел

Според висши палестински официални лица американското правителство е на страната на Израел по отношение на мирните преговори в Близкия изток, съобщи Нaaretz. Според тях тази подкрепа се възприема от Израел като вид компенсация за позицията на САЩ в преговорите с Техеран. Палестинците обвиниха Вашингтон в създаване на криза, като същевременно според тях е имало и мащабни различия в преговорите между палестинския лидер Махмуд Абас и американския секретар Джон Кери, който бе на посещение в Близкия изток през последните две седмици.  

Съобщение от редакцията

.

Уважаеми читатели,

Поради технически промени от 22:30 часа днес (18.12) до ранните часове утре, са възможни проблеми при функционирането на сайта.

Възможно е коментарите, написани след 22:30 часа да бъдат изгубени.

Извинете ни за евентуалните неудобства!

Статията "Съобщение от редакцията" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Депутатите приеха правила за избор на главен съдебен инспектор

Парламентарната правна комисия прие в сряда правила за избор на главен инспектор на мястото на Ана Караиванова, чийто мандат изтече още в началото на годината, но депутатите така и не се наканиха да излъчат нов ръководител на проверяващия орган към ВСС. Кандидатурите на парламентарно-представените партии ще се приемат до 27 декември, а самият избор трябва да бъде направен до два месеца от началото на процедурата. Очаква се тя да бъде отворена в четвъртък, когато правилата за избора ще бъдат гласувани в пленарната зала. "Целта на приетите правила е да се гарантира максимална публичност, да има възможност обществеността да се запознае с кандидатите. Изискват се доста документи, които да удостоят тяхната професионална квалификация. Предвидено е изслушване на кандидатите пред Комисията по правни въпроси. НПО ще имат възможност да представят своите становища", коментира председателят на правната комисия Четин Казак. Ана Караиванова подаде оставка като главен съдебен инспектор в края на октомври, оставяйки впечатление, че е била засегната от коментарите, че проточилият се избор на неин наследник ще бъде отразен негативно в предстоящия доклад на ЕК.

Георги Милков: Първо ще се напътувам, пък после ще се задомя

Георги Милков е роден във Видин на 8 март 1973 г., където завършва математическа гимназия. Като студент в Журналистическия факултет на СУ през 1994 г. започва работа във в. Георги Милков е роден във Видин на 8 март 1973 г., където завършва математическа гимназия. Като студент в Журналистическия факултет на СУ през 1994 г. започва работа във в. "24 часа". 15 години отразява отблизо работата на външните министри, СПИН делото срещу българските медицински сестри, войните в Афганистан и Ирак. През 2007-2008 г. се посвещава

Експерт: Спешно трябват нови проучвания за автомагистрала „Черно море”

Наложително е час по-скоро да се направи актуализация на предпроектните разработки от 2002 г. за автомагистрала „Черно море”, които несъмнено ще покажат много по-добри резултати за икономическата ефективност на проекта и така по-бързо и по-лесно ще привлечем външни инвеститори за реализацията му.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване