Дженифър Лорънс: Харча толкова, колкото и преди

Парите не са разглезили звездата и славата дори ѝ идва малко в повече

    


Успешна година за ОИЦ Монтана

През 2013 г. Областен информационен център – Монтана организира 43 публични събития с цел представяне на успешно изпълнени проекти от областта и популяризиране на оперативните програми за следващите 7 години. Съвместно с Регионалния екип по деинституционализация на проект „Подкрепа“ бяха проведени работни срещи със социални работници и приемни семейства в Монтана и Лом. В допълнение екипът на центъра участва в семинари и срещи на Европа директно – Враца, „Местна инициативна група Берковица и Годеч“, Регионален експертно-консултантски и информац...

Депутатите обсъждат промени в пенсионната система

Парламентът ще разгледа на второ четене промени в Кодекса за социално осигуряване, с които се замразяват условията за пенсиониране от началото на следващата година и отпада възрастта за пенсия за военнослужещите. Поправките предвиждат още въвеждане на възможност за предсрочно пенсиониране с намален размер на пенсията при недостиг на до 2 години стаж или възраст и спиране на увеличаването на стажа и възрастта за категорийните работници. Тези 2 поправки обаче бяха отхвърлени от социалната комисия миналата седмица. Според законопроекта замразяване...

Трима младежи пострадаха, след като колата им падна в река

Трима младежи пострадаха, след като автомобил излетя от пътя и падна в река край Добринище.
Инцидентът е станал към 4:30 часа тази сутрин на пътя Разлог - Гоце Делчев, съобщи БГНЕС.
На ляв завой и в заскрежен участък, автомобилът поднесъл, излязъл от пътя и паднал в реката, като се закачил на дърво.
Пострадали са трима, единият ще бъде транспорт Трима младежи пострадаха, след като автомобил излетя от пътя и падна в река край Добринище. Инцидентът е станал към 4:30 часа тази сутрин на пътя Разлог - Гоце Делчев, съобщи БГНЕС. На ляв завой и в заскрежен участък, автомобилът поднесъл, излязъл от пътя и паднал в реката, като се закачил на дърво. Пострадали са трима, единият ще бъде транспорт

Кола излетя от пътя и падна в река, трима младежи пострадаха

Трима младежи пострадаха, след като автомобил излетя от пътя и падна в река край Добринище.
Инцидентът е станал към 4:30 часа тази сутрин на пътя Разлог - Гоце Делчев, съобщи БГНЕС.
На ляв завой и в заскрежен участък, автомобилът поднесъл, излязъл от пътя и паднал в реката, като се закачил на дърво.
Пострадали са трима, единият ще бъде транспорт Трима младежи пострадаха, след като автомобил излетя от пътя и падна в река край Добринище. Инцидентът е станал към 4:30 часа тази сутрин на пътя Разлог - Гоце Делчев, съобщи БГНЕС. На ляв завой и в заскрежен участък, автомобилът поднесъл, излязъл от пътя и паднал в реката, като се закачил на дърво. Пострадали са трима, единият ще бъде транспорт

Вестниците пишат...

Водещи заглавия на първите странициТехникумите във ваканция само през август - в. Труд - стр. 1РАЖДАЙ ПО-БЪРЗО, ЧЕ МАЧЪТ ПОЧВА - в. Телеграф - стр. 1BBC ползвани като таксита - в. Преса - стр. 1Турция арестува синове на трима министри - в. Преса - стр. 1Япония се превъоръжава за 232 милиарда долара - в. Преса - стр. 1Турски сериал по-търсен в гугъл от протестите - в. 24 часа - стр. 1, 14Основателите на "Винпром Пещера" купуват втория на пазара на земя - в. Капитал Дейли - стр. 1, 12Искаме пенсия и през интернет - в. Новинар - стр. 1 Водещи заглавия на вътрешните странициБСП и ДПС нямали сделка за ранната пенсия - в. Труд - стр. 2Кабинетът раздава 22 млн. лв. предколедно на бедните - в. Труд - стр. 3!РОДИЛКА: ЛЕКАРКА МЕ ИЗНАСИЛИ С РЪЦЕ - в. Телеграф - стр. 4, 5ГРЪМНАЛО ПАРНО НА ХОТЕЛ УБИ ЧОВЕК - в. Телеграф - стр. 6Йордан Йовчев зарадва деца за Коледа - в. Преса - стр. 2Къщите за гости се напълниха за празниците - в. Преса - стр. 2, 3Чужденците са запазили места още през октомври - в. Преса - стр. 2Станишев: ГЕРБ води партизанска война - в. Преса - стр. 4Експремиерът: През март положението ще е отчайващо - в. Преса - стр. 4Гласят Москов за лице на десните - в. Преса - стр. 4Обявиха Христо Бисеров за национално издирване - в. 24 часа - стр. 2, 3Със 73 млн. лв. дават работа на 22 000 души - в. 24 часа - стр. 5Депозитите на държавните фирми пак са в КТБ - в. Капитал Дейли - стр. 3Каспийски газ ще стигне в България най-рано през 2019 г. - в. Капитал Дейли - стр

Електромобилите няма плащат за „синя зона”, докато зареждат

Електромобилите няма плащат за „синя зона”, докато са в режим на зареждане. Това предвиждат промените в Наредбата за реда за спиране, престой и паркиране на община Пловдив, които ще бъдат гласувани на днешната сесия. Близо 20 станции за зареждане на електромобили ще бъдат поставени на различни места в града след Нова година, обясни ресорният зам.-кмет Александър Държиков. „Идеята е да се стимулира ползването на такива автомобили, за да се подобри екологичната обстановка в града

Лондон: Не може веднага на помощи

Британският премиер Дейвид Камерън смята да избърза с ограничителни мерки в социалната сфера, за да възпре потенциалните мигранти от Източна Европа

Вижте къде паркира Валери Божинов

Червеното „Бентли" на Валери престоя с часове на паркомясто за инвалиди пред хипермаркет „Фантастико" на столичния бул. „Симеоновско шосе".

Лондон: Социални помощи за имигранти - след 3 месеца

Великобритания ще избърза с ограничителните социални мерки

    


Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите днес:


Еврогрупата напредва с механизма за спасяването на затруднени банки

Спасителният фонд на еврозоната при нужда също ще бъде включен в процеса по стабилизиране на банковия сектор

    


Язовир "Цонево" ще доставя вода на Добрич

Варненският язовир “Цонево” може да доставя вода в Добричко, стана ясно в понеделник. Областният управител на Добрич Недко Марчев обяви, че в републиканския бюджет са заложени 650 000 лв. за предпроектно проучване, което да покаже възможностите на язовира в Дългопол да помогне на водоснабдяването в Добричко. Нагласите са проучването да приключи за Варненският язовир “Цонево” може да доставя вода в Добричко, стана ясно в понеделник. Областният управител на Добрич Недко Марчев обяви, че в републиканския бюджет са заложени 650 000 лв. за предпроектно проучване, което да покаже възможностите на язовира в Дългопол да помогне на водоснабдяването в Добричко. Нагласите са проучването да приключи за

Делян Пеевски е Не!Човек на годината (класация на “Не!Новините”)

Не!Новините

Подобно на всеки сайт и “Не!Новините” вече има своя годишна топ класация, която умело прикрива от мейнстрийма с името Не!Класация за Не!Човек на годината.

Ето и класацията на “Не!Новините!”:

Не!Човек на годината – Делян Пеевски

“Успелият мъж, който на 4-годишна възраст е директор на Варненското пристанище се очакваше на 33 години да бъде шеф на всичко, но му бе оставено поле за развитие. Най-търсен в интернет през годината, най-сексапилен сред жените, най-квалифициран сред мозъчните клетки на мислителите на опорни точки. Безспорен №1 на годината”, пишат “Не!Новините”.

Не!Жена на годината – Мая Манолова

Въпреки съмненията, че това е политикът с най-големи ташаци у нас, Кюстендилската Меркел преби всички жени и взе наградата.

Не!Мъж на годината – Пламен Орешарски

“Човек, потиснал всеки порив за смелост у себе си, за да не злепостави и засрами по-смелите мъже. Спестил блъсканица за мнозина, влизайки и излизайки скромно от аварийни изходи”, разясняват от “Не!Новините”.

Не!Българин на годината – Джордж Сорос

Щедър скъперник, изкупуващ KLETA MAJKA BALGARIQ, за да я даде под формата на 50 лв на ден за човек по къси гащи и до 150 лв на ден за семейство с бебешка количка или поне куче.

Не!Гражданин на годината – Моника Йосифова

Предполагаем автор на опорните точки на онази половина от гражданското общество, на която най-разпознаваемото лице е Мишо Шамара.

Не!Група на годината - Криско

Той си е цяла симфония и чист музикален гений. Около 2 пъти по-добър от Графа, който е и улица в София.

Не!Медия на годината – Не!Новините

Медия №37 в страната запази престижната си позиция въпреки яростната конкуренция. Присъжда си наградата, за да изглежда нескромно и нахално като традиционните медии.

Не!Политик на годината – Николай Бареков

В най-конкурираната класация успя да сломи цялата партия Атака, двама премиери и Христо Бисеров и цялата гротескна предизборна кампания от април и май. До края на годината се очаква да даде заявка за цялото десетилетие, въпреки че остават 7 години до края му.

Не!Бизнесмен на годината - Бойко Борисов

Човек със закрита преди 15 години фирма, чиято слава го преследва и до днес. Нашенският Уорън Бъфет, но с по-добър външен фалц.

Не!Новина на годината - Rammstein заплаши правителството да проведе концерта си пред НС, ако няма оставка.

“Пожелаваме на всички призьори да запазят успехите си и през следващата година, за да не се налага да пишем такъв текст наново. Цунки”, пише главният редактор на “Не!Новините” Самуил Петканов – zhelyo.

Статията "Делян Пеевски е Не!Човек на годината (класация на “Не!Новините”)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Делян Пеевски е Не!Човек на годината, вижте останалите не!човеци

Не!Новините

Подобно на всеки сайт и Не!Новините вече имат своя годишна топ класация, която умело прикриват от мейнстрийма с името Не!Класация за Не!Човек на годината. Гласуването се проведе във Фейсбук. Ето и списък с Не!Личностите на годината:

Не!Човек на годината – Делян Пеевски. Успелият мъж, който на 4-годишна взраст е директор на Варненското пристанище се очакваше на 33 години да бъде шеф на всичко, но му бе оставено поле за развитие. Най-търсен в интернет през годината, най-сексапилен сред жените, най-квалифициран сред мозъчните клетки на мислителите на опорни точки. Безспорен №1 на годината.

 Не!Жена на годината – Мая Манолова. Въпреки съмненията, че това е политикът с най-големи ташаци у нас, Кюстендилската Меркел преби всички жени и взе наградата.


Не!Мъж на годината – Пламен Орешарски. Човек, потиснал всеки порив за смелост у себе си, за да не злепостави и засрами по-смелите мъже. Спестил блъсканица за мнозина, влизайки и излизайки скромно от аварийни изходи.

Не!Българин на годината – Джордж Сорос. Щедър скъперник, изкупуващ KLETA MAJKA BALGARIQ, за да я даде под формата на 50 лв на ден за човек по къси гащи и до 150 лв на ден за семейство с бебешка количка или поне куче.

Не!Гражданин на годината – Моника Йосифова. Предполагаем автор на опорните точки на онази половина от гражданското общество, на която най-разпознаваемото лице е Мишо Шамара.

Не!Група на годината - Криско. Той си е цяла симфония и чист музикален гений. Около 2 пъти по-добър от Графа, който е и улица в София.

Не!Медия на годината – Не!Новините. Медия №37 в страната запази престижната си позиция въпреки яростната конкуренция. Присъжда си наградата, за да изглежда нескромно и нахално като традиционните медии.

Не!Политик на годината – Николай Бареков. В най-конкурираната класация успя да сломи цялата партия Атака, двама премиери и Христо Бисеров и цялата гротескна предизборна кампания от април и май. До края на годината се очаква да даде заявка за цялото десетилетие, въпреки че остават 7 години до края му.

Не!Бизнесмен на годината - Бойко Борисов. Човек със закрита преди 15 години фирма, чиято слава го преследва и до днес. Нашенският Уорън Бъфет, но с по-добър външен фалц.

Не!Новина на годината - Rammstein заплаши правителството да проведе концерта си пред НС, ако няма оставка.

Послание от zhelyo: Пожелаваме на всички призьори да запазят успехите си и през следващата година, за да не се налага да пишем такъв текст наново. Цунки.

Статията "Делян Пеевски е Не!Човек на годината, вижте останалите не!човеци" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

До 9° днес, облачността намалява до слънчево

Преди пладне в равнините, низините и около водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност, а над планинските райони - ще бъде предимно слънчево.
След пладне в районите с мъгла видимостта временно ще се подобри, а облачността ще намалее до предимно слънчево. Значителна ще остане през целия ден облачността над югоизточните райони от страна Преди пладне в равнините, низините и около водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност, а над планинските райони - ще бъде предимно слънчево. След пладне в районите с мъгла видимостта временно ще се подобри, а облачността ще намалее до предимно слънчево. Значителна ще остане през целия ден облачността над югоизточните райони от страна

Общината търси пари от американци за подземен музей на Античния театър

Общински институт „Старинен Пловдив” планира да кандидатства за пари за ремонт на Античния театър от Посланическия фонд за опазване на културното наследство, чрез посолството на САЩ в България. Идеята е да се реставрира, консервира и експонира като музей подземното ниво на Античния театър. Проектът предвижда и изкопаване на дренажен канал, за да се ограничи въздействието на подпочвените води, както и монтиране на художествено осветление. Минималната стойност на проектните предложения, с които може да се канд...

18 декември в историята

218 пр.н.е. — Втора пуническа война: Картагенският военачалник Ханибал разбива римляните в битка при Требия. 1398 г. — Тюркският предводител Тамерлан покорява Делхи. 1408 г. — Основан е град Чачак, Сърбия. 1642 г. — Експедицията на Абел Тасман акостира в Нова Зеландия.

Цветелина Янева в коледен поп дует

Тончо Русев и Евтим Евтимов написаха песента за фолкпевицата

    


До 9° днес, облачността намалява

Преди пладне в равнините, низините и около водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност, а над планинските райони - ще бъде предимно слънчево.
След пладне в районите с мъгла видимостта временно ще се подобри, а облачността ще намалее до предимно слънчево. Значителна ще остане през целия ден облачността над югоизточните райони от страна Преди пладне в равнините, низините и около водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност, а над планинските райони - ще бъде предимно слънчево. След пладне в районите с мъгла видимостта временно ще се подобри, а облачността ще намалее до предимно слънчево. Значителна ще остане през целия ден облачността над югоизточните райони от страна

ВСС избира шеф на националното следствие


Висшият съдебен съвет (ВСС) избира в сряда на извънредно заседание директор на Националната следствена служба (НСлС), който е и заместник-главен прокурор. Единствен кандидат за поста е сегашният изпълняващ функциите шеф на Софийската градска прокуратура (СГП) Евгени Диков.

Директорският стол в националното следствие се оваканти неотдавна, след като Бойко Найденов изненадващо подаде оставка по лични причини, а според неофициални твърдения - след като загубил благоволението на...

Презентират нов филм за Пловдив

"Моят град, моят Пловдив" е дебютния филм на сценариста Николай Илчевски, който ще се включи в множеството от документални филми за града, в който живеем. Продукцията е съставена от пет части. Първата "Символи и артефакти" показва емблематичните за Пловдив сгради, обекти и артефакти от последните 8000 години. "Лица" е частта със снимки на жители от всички възрасти и всички социални прослойки. "Пловдив в 4 сезона" е великолепна приказка от изображения - о...

Къде ще бъдат днес камерите на столичния КАТ


Всеки ден столичният КАТ сменя местоположението на камерите, които следят за нарушения на Закона за движение по пътищата. Списъкът за план-графика за разположението на устройствата се публикува на страницата на отдел "Пътна полиция" към СДВР. За удобство на читателите си "Дневник" публикува местата, където днес ще бъдат камерите.

Мобилни камери:
бул."България"-пл. "Ручей"

бул. "Сливница"

бул. "Цариградско шосе"-стопанство "Врана"

бул. "Владимир...

Видео: Футболисти и баскетболисти на "Байерн" премериха сили под коша


Футболистите и баскетболистите на "Байерн" (Мюнхен) премериха сили и способности под коша в забавно предизвикателство. Баварците се включиха в организираните от bwin Skill's Series.

Хави Мартинес, Рафиня, Данте и Томас Мюлер, които помогнаха на "Байерн" да покори европейския футбол през 2013 г. се изправиха срещу гигантите от набиращия все по-голяма скорост баскетболен тим Лука Щайгер, Дион Томпсън и Брис Тейлър.

Футболните звезди не впечатлиха с уменията си с ръце в...

Кличко иска Янукович на ринга

Опозиционните лидери в Украйна обвиниха президента Виктор Янукович, че е дал Украйна в залог, за да получи от Москва 15 милиарда долара. Виталий Кличко пък го покани да премерят сили на ринга.

Два електромобила са сред седемте финалисти за "Автомобил на годината" в Европа


Ясни са седемте финалиста за "Автомобил на годината" в Европа, съобщиха организаторите на конкурса. В битката за престижното отличие продължават два електромобила - "БМВ" i3 и "Тесла" S.

Останалите претендети са "Ситроен С4 Пикасо", "Мазда" 3, "Мерцедес" S-класа, "Пежо" 308 и "Шкода Октавия", която стана "Автомобил на годината" в България.

Победителят и класирането ще бъдат обявени следобед на 3 март, часове преди откриването на автосалона в Женева с първия от двата...

Разследват екс президент на Салвадор за $ 10 млн.

Прокуратурата на Салвадор ще привлече към отговорност бившия държавен глава Франсиско Флорес във връзка с изчезването на 10 млн. долара, обяви президентът Карлос Маурисио Фунес.

Лондон избързва с мерки срещу българи и румънци

Правителството бърза да приеме пакет от мерки

БСП иска комисия да провери законността на решенията на Обс

Създаване на временна комисия за проверка на законността  на взетите решения от Общинския съвет (Обс) през настоящия мандат, искат от левицата. Предложението затова ще бъде гласувано на днешната сесия на местния парламент. В мотивите за внасяне на точката, председателя на групата съветници от БСП припомня за записите от пратийно събрание на ГЕРБ, в които кметът Иван Тотев обяснява, че нарочно се внасят за гласуване брутално незаконни решения. Според левицата порочната практика за внасяне в извънреден порядък...

Въоръжен стреля в болница в САЩ

Преди да се самоубие, той е убил един човек и е ранил други двама

Руската ВТБ може да прибегне до съкращения в задграничните звена

В България групата има няколко големи инвестиции - съсобственик е в БТК, Булгартабак холдинг и държи дял в КТБ

    


Ако Русия загуби, Украйна всъщност ще спечели

Русия оказва силен натиск върху Украйна да се присъедини към ръководения от нея митнически съюз, вместо да подпише споразумение за асоцииране с ЕС. За руския президент Владимир Путин международните отношения са преди всичко съревнование. Подходът му към Украйна е образец на тази проста философия. Ключовите теми на това съревнование бяха неколкократно заявени в обръщението му към парламента миналата седмица. Основните участници в състезанието са "големи геополитически единици": САЩ, Китай и Европа, макар че последната все още не е пълноправен участник. В този контекст Русия е един от малкото независими играчи. За да се съревновава по-успешно, тя трябва да разшири властта си като създаде икономически, политически и военен съюз в Евразия. Русия, според Путин, е не само стратегич...

"Ранобудните студенти" започват дебати за бъдещето на България

Специална поредица от дебати по важни обществени теми стартират „Ранобудните студенти”, „Протестна мрежа” и „Преподаватели в подкрепа на студентския протест”. В четвъртък, 19 декември, от 17:30 до 19:30 ч. в Аулата на Ректората на СУ, окупирана от Ранобудните студенти, ще се състои публична дискусия на тема „След оставката – накъде?”   Целта на дискусията е да очертае различните перспективи пред протестното движение в периода непосредствено след оставката – какви да бъдат начините на участие на протестиращите в политическия живот, нужни ли са нови форми на организация и какви могат да бъдат те, как да се направи така, че да се оползотворят високият дух на протестиращите и готовнос...

Приказна африканска сватба с парад на слонове (снимки)

Кори Перкинс съвсем наскоро подновил обета към любовта на живота си, на спираща дъха сватба в Африка. Съпругата му е родом от Зимбабве, но двамата се оженили първо в САЩ преди няколко години. Едва тази успели да заминат за родината на булката, за да зарадват и нейните близки. Фотографът Кристофър Скот е уловил невероятния парад на слоновете, които съпровождат и представят младоженците. Перкинс определя себе си като щастливец, който се оженил върху слонове за жена от Зимбабве.   Източник: mymodernmet.com

Коледен щолен

Поднесен на маса с подходяща коледна украса, създава невероятна атмосфера! Необходими продукти: 1. 500 грама брашно 2. 1 пакетче суха мая 7 грама 3. 200 грама масло 4. 1 чаена чаша прясно мляко 5. 50 грама нарязани бадеми 6. 300 грама стафиди 7. 50 грама захаросани портокалови кори 8. 50 грама захаросани лимонови кори 9. 3 цветчета карамфил 10. ¼ чаена лъжица джинджифил 11. ¼ чаена лъжица индийско орехче 12. ¼ чаена лъжица кардамон 13. 2 ванилии 14. 50 мл ром 15. щипка сол 16. 3 супени лъжици мед 17. ½ чаена чаша пудра захар Начин на приготвяне: Първата стъпка от рецептата за щолен е подготовката за тестото за щолен. Затопляте леко млякото и в него изсипвате маята и меда и разбърквате. Покривате съда с кърпа и оставяте на т...

Движение "22 септември" на стари седесари ще търси път към нова констутиция


През януари ще бъде учредено гражданско движение "22 септември", което да работи за обединение вдясно, за конституционно мнозинство на десните партии и за свикване на Велико народно събрание, което да приеме нова конституция. Сред основателите са поетът Едвин Сугарев, режисьорът и активист на "Екогласност" в края на 1980-те Евгений Михайлов, художникът и депутат от СДС в седмото Велико народно събрание Георги Липовански, писателката Теодора Димова, певицата Ваня Костова, бившият шеф на...

Две ученички от Хуманитарна гимназия представиха самостоятелни изложби

Две ученички от Хуманитарната гимназия във Велико Търново подредиха фотоизложби във фоайето на Регионалната библиотека "П. Р. Славейков". За Никол Николова от 11 клас това е първа експозиция. Снимките са обединени под наслова „По стъпките на есента“ и разкриват красотата на природата през един от най-живописните сезони. „Моето лято“ е темата на втората фотоизложба, която представя Анна- Мария Георгиева, също от 11 клас. Наскоро нейните снимки бяха показани и в гимназията. Младата авторка е уловила в 60 снимки незабравими летни моменти, сред кои...

В Г. Оряховица наградиха победителите в два ученически конкурса

Заместник-кметът на Горна Оряховица Йорданка Кушева награди най-добре представилите се в конкурса за детско творчество „Моите срещи с доброто". Конкурсът е традиционен за Община Горна Оряховица и се организира всяка година от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Децата имаха възможност да проявят творчество в два раздела - литература и изобразително изкуство. Представени бяха над 90 рисунки и близо 40 литературни творби. В раздела за литература във възрастова група V-VІІІ клас на първо място се кла...

Арестуваният студент: Не съм посягал на полицай!

Той бе задържан при обсадата на МВР шефа в столичен ресторант

    


Прогноза за времето - 18 декември

Днес в низините, равнините и около водните басейни ще има мъгли или ниска облачност. В следобедните часове временно видимостта ще се подобри, а облачността ще намалее до предимно слънчево. Значителна ще остане облачността през целия ден над югоизточните райони от страната.

Без "Синьо единство" при реформаторите в четвъртък

"Синьо единство" няма да подпише споразумение с останалите партии в Реформаторския блок в четвъртък. Партията е опитала да свика заседание на политическия си съвет днес, но заради краткото време за организация сбирката остава за събота. Тогава формацията ще разгледа окончателния вариант на споразумението за коалиция между ДСБ, "Движение България на "Синьо единство" няма да подпише споразумение с останалите партии в Реформаторския блок в четвъртък. Партията е опитала да свика заседание на политическия си съвет днес, но заради краткото време за организация сбирката остава за събота. Тогава формацията ще разгледа окончателния вариант на споразумението за коалиция между ДСБ, "Движение България на

Без сняг до Нова година

Вероятно дъжд ще вали в Новогодишната нощ в равнинните части на България. Коледа обаче ще посрещнем без сняг, прогнозира в ефира на Дарик Людмил Кърджилов от Vremeto.bg*. В следващите 10-12 дни до навечерието на новата година времето над страната ще бъде сухо, с разкъсана облачност, студено през нощта, но с положителни температури през деня. В низините и около реките е възможно образуването на мъгли. В следващите два-три дни дори ще има и слабо затопляне, като дневните температури в Южна България ще достигнат 8-9 градуса. В навечерието на Нова ...

Пиян лекар убил баща си и отишъл да се черпи

Пиян, раздърпан и кален - така изглеждал д-р Мариян Колев от Пловдив, когато го арестували в кръчмата на асеновградското с. Мулдава на 12 декември. Там лекарят седнал да се черпи, но заради вида си събудил подозрение у районния инспектор, който му поискал документите. “Нямам. Убих баща си. Той е в колата, ама не знам къде я оставих”, казал. Пиян, раздърпан и кален - така изглеждал д-р Мариян Колев от Пловдив, когато го арестували в кръчмата на асеновградското с. Мулдава на 12 декември. Там лекарят седнал да се черпи, но заради вида си събудил подозрение у районния инспектор, който му поискал документите. “Нямам. Убих баща си. Той е в колата, ама не знам къде я оставих”, казал.

Пореден протест на Ранобудните студенти от ВТУ

Ранобудните студенти от ВТУ продължават с организирането на антиправителствени протести. По традиция всяка сряда те организират протестно шествие против кабинета "Орешарски". Както обикновено то ще започне от 17:00 часа на площада пред Царевец и ще завърши при паметник "Майка България". Организаторите канят всички граждани, студенти и преподаватели да се присъединят към тях. "Нека покажем, че сме против олигархичният модел на управление, против милиционерщината, в която всеки обикновен гражданин или студент може да бъде арестуван без причина, д...

Карловският съд гледа дело за имот, поискан от Главно мюфтийство

Районният съд в Карлово гледа днес дело за имот с предявен иск на Главно мюфтийство. Става дума за зелена площ на север от народно читалище “Васил Левски” в центъра на града. Днешната сграда на читалището е построена навремето на мястото на отдавна разрушената Червена джамия. Мюфтийството настоява да си върне собствеността върху парцела, който е публично-общинска собственост. Първото заседание по това дело, което е идентично и с казуса за Куршум джамия, се проведе на 15 ноември. Днес делото е насрочено от 11 часа, тъй като  при предишното му ра...

Гечев: Твърденията за заплаха за валутния борд са политически изказвания

Бойко Борисов е заявил пред чужди дипломати, че ако държавата е управлявана по този начин, има опасност за паричния съвет

    


Болниците може да връщат пациенти заради рамковия договор за 2014 г.

Трябва да се изработи механизъм за по-засилен контрол на изразходваните от здравната каса средства за болнична помощ

    


БСП и ДПС влизат в спор за поправката за храмовете - паметници на културата


Поправката в закона за вероизповеданията, внесена от депутати от БСП, с която се стопират претенциите на религиозните общности за възстановяване на собственост на имоти, културни паметници държавна или общинска собственост, ще се обсъжда днес на първо четене от две парламентарни комисии - по културата и медиите и по вероизповеданията и парламентарната етика.

След продължителни протести в Карлово, заради решението на Пловдивския окръжен съд да признае Главното мюфтийство за собственик...

Камерън към българи и румънци: Спираме ви помощите, това не е ли ясно послание за вас?

Дейвид Камерън. Снимка БГНЕС/архив

Великобритания ще въведе по-рано от планираното една от рестрикциите си срещу очакваната вълна имигранти от България и Румъния след 1 януари 2014 г., когато падат всички ограничения за работа за гражданите на двете страни, пише Би Би Си.

От 1 януари новодошлите няма да могат да кандидатстват за социални помощи през първите три месеца след пристигането си. Първоначално се предвиждаше ограничението да влезе в сила към средата на следващата година.

По-ранното въвеждане на мярката бе обявена от британския премиер Дейвид Камерън. Тази стъпка ще изпрати “ясно послание” към хората, които не искат да дадат приноса си за икономиката на страната, заяви той. Министърът на труда призна, че решението на парламента се взема “в последната минута”.

Либералдемократите обявиха новите правила за разумни.

Мерките, ограничаващи получаването на социални помощи, бяха обявени миналия месец на фона на страховете от наплив на българи и румънци във Великобритания след 1 януари. В момента около 100 000 българи и румънци работят в страната, пише Би Би Си.

Статията "Камерън към българи и румънци: Спираме ви помощите, това не е ли ясно послание за вас?" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване