Мъж загина при катастрофа между кола и бетоновоз на магистрала "Тракия"


Шофьор на "Фиат" загина, след като колата му се удари в бетоновоз на магистрала "Тракия", съобщи агенция "Фокус". Инцидентът е станал около 7 часа на километър 110 на аутобана в посока Бургас.

Повече информация за инцидента и евентуалните причини за него, към момента няма.

Награждават учители от ОДК-Варна за цялостен принос

Сия Папазова ще бъде наградена с плакет от кмета на Варна за цялостен принос за развитието на културата на Варна и по случай нейната 70-годишнина. Тя получава това признание за заслугите й като драматург, театрален критик, общественик и педагог.

132 талантливи деца от Димитровград получават днес 20 000 лв. стипендии

Стипендиите си за 2013 г. по общинската наредба за финансово стимулиране на талантливи деца и ученици в Димитровград ще връчи на специална церемония от 16.30 ч. днес в зала „Гросето” кметът Иво Димов на 132-та, класирани от комисията. 20 000 лв. е предвидената с решение на местния парламент за 2013 г. сума. За първи път конкретният размер на всяка от стипендиите бе определен по точкова система в зависимост от постигнатите успехи на децата. Така сумите варират от 25 лв. до най -високата - 520 лв. за 5-месечен период. Тя е за Виктория Бобева от к...

"Ранобудните": Ако искахме да влезем при Йовчев, щяхме

Щяхме да го попитаме дали е редно да пие вино, докато около парламента има хора от месеци, които не издържат на това игнориране, отговориха те на въпроса какво щяха да правят, ако наистина бяха влезли

Българин краде данни от банкови карти в Белград, продава ги в интернет

Българин е арестуван в центъра на Белград, докато демонтира от банкомат скимиращо устройство, чрез което всекидневно през последния месец крал данни от 200 карти, съобщава белградският вестник Българин е арестуван в центъра на Белград, докато демонтира от банкомат скимиращо устройство, чрез което всекидневно през последния месец крал данни от 200 карти, съобщава белградският вестник "Блиц". Милко Борисов Бачев продавал събраните данни от карти по интернет. Пари от сметките на гражданите са теглени чак във Виетнам и на Филипините.

Над 9 кг нелегална пиротехника иззеха от магазин в П. Тръмбеш

Над 9 кг нелегална пиротехника са иззели служители на РУП – П. Тръмбеш от магазин в града. Вчера при извършена проверка  в магазин  за промишлени стоки и сувенири са открити 9, 256 кг пиротехнически изделия от различни категории, за които 63-годишният управлител на обекта не притежава необходимото разрешително. Той е задържан за 24 часа. Мъжът е с инициали Д. Д. от село Раданово, не е известен на полицията....

Мойс: Няма оферти за наем на Заха

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс призна, че все още обмисля дали да даде Вилфред Заха под наем. "Казаха на Вилф, че ако няма да играе достатъчно мачове ще обмисля да го пусна под наем. Очевидно, че ако имаме контузени или по други причини няма да го пусна да тръгне. Истината е, че освен това никой не се е обадил и не е поискал да направим подобна сделка. Докато е така, аз съм добре", каза Мойс. /БГНЕС...

Студент заплашил Харвардския университет с бомба

Кампусът на  Харвардския университет

Американската полиция задържа студент от Харвардския университет по подозрения, че е разпространил фалшивият сигнал  за бомба на територията на учебното заведение, предаде телевизионният канал CBS. 

20-годишният Елдо Ким е обвинен, че е изпратил съобщение по електронната поща за наличието на експлозиви в Научния център и сградите „Тайър”, „Сивър” и „Емерсън”.

Евакуираните сгради са вече отворени за студенти и преподаватели и напълно обезопасени. 

В понеделник следобед 4 сгради от кампуса на Харвардския университет бяха евакуирани след сигнал за взривно устройство. След проверка на полицията стана ясно, че сигналът е фалшив. 

Статията "Студент заплашил Харвардския университет с бомба" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Заловиха студента, подал сигнал за бомба в Харвардския университет

Кампусът на  Харвардския университет

Американската полиция задържа студент от Харвардския университет по подозрения, че е разпространил фалшивият сигнал  за бомба на територията на учебното заведение, предаде телевизионният канал CBS. 

20-годишният Елдо Ким е обвинен, че е изпратил съобщение по електронната поща за наличието на експлозиви в Научния център и сградите „Тайър”, „Сивър” и „Емерсън”.

Евакуираните сгради са вече отворени за студенти и преподаватели и напълно обезопасени. 

В понеделник следобед 4 сгради от кампуса на Харвардския университет бяха евакуирани след сигнал за взривно устройство. След проверка на полицията стана ясно, че сигналът е фалшив. 

Статията "Заловиха студента, подал сигнал за бомба в Харвардския университет" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Байерн Мюнхен е на финал след победа снощи в Мароко

Европейският шампион изигра снощи първия си двубой в Клубното световно първенство в Мароко. Немският тим бе поканен да участва директно в полуфинален двубой, където срещна китайския „Гуанджоу Евъргранд“, воден от Марчело Липи. Отборът на „Байерн Мюнхен“ кацна в Мароко с големи надежди за спечелване на турнира, което ще е допълнително самочувствие и повод за добро настроение преди предстоящите тежки двубои през следващата година. Сега те ще имат шанса да го направят. Иначе „баварците“ започнаха доста трудно и малко стъписано двубоя, което продължи до 40-та минута, когато кандидатът за „Златната топка“, Франк Рибери, откри резултата. Само 4 минути по-късно Марио Манджукич удвои засичайки центриране на Тиаго Алка...

Кийт Ричардс чукна 70!

Кийт Ричардс (Keith Richards), легендарният китарист и съосновател на Ролинг Стоунс (The Rolling Stones), празнува своя 70-годишен юбилей днес. Ексцентричният Кийт Ричардс празнува и 30-годишния си брак с Пати Хансен, някога супермодел, която го дари през годините с две дъщери - Теодора и Александра. Други три деца Ричардс има от предишна връзка с италианската актриса Анита Паленберг. С кърпа на главата, разкопчана риза, дълбок глас и лице, белязано от години богати на удоволствия, появата на Кийт Ричардс е самата същност на рок енд рола. В навечерието на този двоен юбилей, официалната уеб страница на артиста покани всички фенове да пуснат коментари като "подарък" за китариста. Кийт подготвя между другото енто на брой турне със старите си другари от Стоунс, което започва на 2...

Григор Димитров, Кубрат Пулев и Патриарх Неофит номинирани за "Мъж на годината 2013"

Тенисистът Григор Димитров, боксьорът Кубрат Пулев и Патриарх Неофит са номинираните за "Мъж на годината 2013". Имената им, изброени по азбучен ред, събраха най-голям вот от всички 47 номинирани от Академията на Дарик радио, съобщиха от медията, предаде БГНЕС. Кой от тримата ще заслужи победата ще се реши след онлайн гласуване на сайта Manoftheyear.bg, в което може да се включи всеки над 16 години. То започна на 18 декември в 9:30 часа сутринта и ще продължи до 10 януари 2014 години (включително). Кой е "Мъж на годината 2013" ще бъде обявен на церемония на 21 януари, когато Дарик радио ще отбележи и своя 21-ви рожден ден. Позитивният посланик на България не само на корта Григор Димитров спечели най-много точки в номинациите. Хасковлията събра 32 точки като ...

Моуриньо: Губим по един и същи начин

"Не бяхме надиграни, а просто не довършихме съперника", коментира мениджърът на Челси

    


Махнаха шефка на социално подпомагане

От Агенцията за социално подпомагане обясняват кадровата метла с молбата на титулярката да бъде преназначена като експерт в дирекцията.

Bertone е пред банкрут

Турски бизнесмени искат да купят италианското ателие за автомобилен дизайн за 2 млн. евро

    


Осемгодишно дете е издъхна след отказана помощ

/КРОСС/Осемгодишно дете е издъхнало в дома си от пневмония след като му е било отказано да бъде прието в болница в Кюстендил. След като момичето се разболяло родителите потърсили медицинска помощ, но дежурната лекарка отказа да го приеме в детското отделение и го отпратила да се лекува в къщи с антибиотици. По-късно детето починало. Родителите на 8-годишното момиче обвиняват за смъртта му дежурната лекарка д-р Душка Къдрева. Малката Албена била неразположена от няколко дни и за това ѝ били предписани лекарства, които обаче нямали ефект. Родителите ѝ потърсили отново помощ при дежурния лекар в болницата д-р Къдрева, която ги насърчила да продължат с предписаното лечение, въпреки че детето се оплаквало от силни болки в гърдите. Часове по-късно момиченцето направило криза в дома си и отново е върнато по спешност в болницата, вече с талон и препоръка за хоспитализация. Заради неделния ден, обаче, родителите са посъветвани да изчакат до следващият ден, заради липса на препоръка от личния лекар. „Като ѝ дадоха талон за болницата, те са длъжни да я приемат и да ѝ правят необходимите неща. Защо я върнаха у дома и да ходи при личния лекар? От спешния център с талон отиват в болницата, а те я пращат през нощта при личния лекар да вземе отношение", казва Емилия. Не обръщат достатъчно внимание на децата. Бащата на Албена - Иван Ангелов, е категоричен, че дъщеря му щеше да е жива, ако бе останала в лечебното заведение. От болницата в Кюстендил са лаконични по случая.

Нов щам на птичи грип взе жертва в Китай

73-годишна жена от Китай е починала от нов щам на птичи грип (вируса H10N8), съобщава агенция „Ройтерс 73-годишна жена от Китай е починала от нов щам на птичи грип (вируса H10N8), съобщава агенция „Ройтерс", позовавайки се на информация на китайската агенция Xinhua. Жената е от Нанчан, столицата на Дзянси, и за сега случаят е единичен и рискът вирусът да се разпространи към хората е малък. Световната здравна организация няма информация за вирус

Предизборните обещания на БСП за пенсионирането се оказаха прах в очите

Пенсионери. Снимка: sxc.hu

 

Предизборните обещания на БСП за ранното пенсиониране и замразяването на възрастта за пенсия се оказаха прах в очите. С помощта на отсъстващите депутати от БСП и ДПС промените в Кодекса за социално осигуряване бяха окончателно отхвърлени.

Случайно или не, депутатите от БСП бяха в доста камерен състав в зала при гласуването на предложението за ранното пенсиониране – само 43-ма от общо 84. Коалиционният партньор ДПС отхвърли предложенията още в комисия, а днес депутатите не дойдоха в пленарна зала. Ранното пенсиониране беше подкрепено от депутатите от “Атака”, но в крайна сметка гласовете “за” бяха едва 50. Преди това бе отхвърлено и предложението за замразяването на възрастта за пенсиониране.

Промените в Кодекса за социално осигуряване бяха едно от основните предизборни обещания на БСП и внесени за обсъждане от лидера на Коалиция за България Сергей Станишев. Те предвиждаха намаление с 0.4% на пенсията за всеки липсващ месец.

Неизпълнените предизборни обещания бяха разписани по следния начин в платформата на социалистите:

 

 

“- спиране на увеличаването на осигурителния стаж и възрастта за пенсиониране;

- въвеждане на гъвкави условия за пенсиониране при недостиг на 2 години осигурителен стаж и/или възраст”.

С приемането на Закона за Държавното обществено осигуряване депутатите решиха, че възрастта за пенсиониране за 2014 г. се замразява на нивото за 2013 г. и ще е  при навършване на възраст 60 години и 8 месеца за жените и 63 години и 8 месеца за мъжете и осигурителен стаж 34 години и 8 месеца за жените и 37 години и 8 месеца за мъжете. 

Право на минимална пенсия от 151 лв. пък ще имат жените и мъжете с навършени 65 години и 8 месеца и минимум 15 години стаж.

Статията "Предизборните обещания на БСП за пенсионирането се оказаха прах в очите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Ранното пенсиониране окончателно е отхвърлено

Пенсионери. Снимка: sxc.hu

Депутатите окончателно отхвърлиха възможността за излизане в пенсия при  недостигащи 24 месеца възраст и/или стаж с намален размер на пенсията.

Това се случи при второ гласуване в зала на това предложение за промени в Кодекса за социално осигуряване на лидера на БСП Сергей Станишев. То предвиждаше намаление с 0.4% на пенсията за всеки липсващ месец.

Възможността за ранно пенсиониране беше сред основните предизборни обещания на БСП.

Предложението беше отхвърлено още в комисия, тъй като не получи подкрепата на ДПС. Случайно или не депутатите от БСП бяха в доста камерен състав в зала при гласуването на този текст – само 43-ма от общо 84 депутати. Ранното пенсиониране беше подкрепено и от “Атака”, но в крайна смета събра само 50 гласа “за”.

Преди да отхвърлят предложението за ранно пенсиониране депутати отхвърлиха и текста, предвиждащ замразяване на възрастта за пенсиониране за неопределено време.

С приемането на Закона за Държавното обществено осигуряване депутатите решиха, че възрастта за пенсиониране за 2014 г. се замразява на нивото за 2013 г. и ще е  при навършване на възраст 60 години и 8 месеца за жените и 63 години и 8 месеца за мъжете и осигурителен стаж 34 години и 8 месеца за жените и 37 години и 8 месеца за мъжете. 

Право на минимална пенсия от 151 лв. пък ще имат жените и мъжете с навършени 65 години и 8 месеца и минимум 15 години стаж.

Статията "Ранното пенсиониране окончателно е отхвърлено" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Три организации получиха компютри от дарителската инициатива на Дончев

Народният представител Томислав Дончев дари компютри на още три организации като част от стартираната от него инициатива за подпомагане на читалища в габровска област и най-вече на тези в селата. Компютърна техника днес получиха НЧ "Габрово 2002", Дружеството на военноинвалидите и Читалище "Светлина 1927", с. Жълтеш. Преди две седмици компютри получиха читалищата в три севлиевски села. Това съобщават от пресцентъра на ГЕРБ в Габрово. До момента са осигурени 36 компютъра. „По-важното е, че няма да спрем до тук, тъй като колкото повече машини оси...

Д-р Анета Иванова е новият директор на ИАРА Кюстендил

Д-р Анета Андонова Иванова е новият началник отдел „Рибарство и контрол" - в ИАРА Кюстендил. Тя е избрана на поста след конкурс, проведен на 26 ноември. Тогава са проведени конкурси за директорските места на агенцията в още 11 града. Д-р Иванова заменя на поста дългогодишният началник на кюстендилската структура Юри Цеков....

Брус Уилис чака пета рожба

Съпругата му Ема Хеминг отново е бременна

    


Временна книжка, 2 г. пробационен период и придружител за младите шофьори

Най-вероятно ще има режим за младите шофьори. Това прогнозираха пред bTV Георги Янакиев от Съюза на българските автомобилисти и депутатът от БСП Георги Свиленски, който е зам.-председател на парламентарната комисия по транспорт. Статистиката сочи, че над 70% от загиналите в катастрофи са на възраст до 24 г.

Кутев: Борисов лъже, Цветанов се провали

/КРОСС/ "Бойко Борисов буди умиление у мен. Той говори толкова несъстоятелни неща и съм сигурен, че не може да даде определение за валутния борд. Вчера Борисов наговори куп глупости, но това не ме учудва. Четири години той управляваше само с говорене и не научи фундаментални истини за управлението на държавата". Това каза днес в предаването "Гореща точка" по TV7 депутатът от "Коалиция за България" Антон Кутев. "Борисов не разбира нищо от финанси. Не знам как си позволява да говори, като неговото управление струва на държавата над 10 млрд. лева. Пак ще повторя, че в момента Борисов буди умиление", подчерта Кутев. "Цветан Цветанов е един напълно провален политик. Тактиката на ГЕРБ е да удрят там, където са се провалили най-много. За това Борисов говори за подслушванията. Аз нямам информация като Борисов и не мога да коментирам тази тема. Същото важи и за думите на Кольо Парамов. Той е много бивш наш кадър. По тази логика и Бойко Борисов, и Иван Костов са бивши наши кадри. За разлика от тях аз никога не съм бил член на БКП. Винаги съм бил член на социалистическата партия", пошегува се Кутев. "Нашата цел за 2014 година е да спрем падането на икономиката. Фирмите трябва да поработят на спокойствие поне година и половина, за да има резултати

Временна книжка и придружител за младите шофьори?

Най-вероятно ще има режим за младите шофьори. Специалисти предлагат да има 3 модула на обучение за младите шофьори. Едва след като минат 12 ч за доквалификация, ще получат книжка, и то временна. Идеята е в продължение на 2 г. да се следи поведението им на пътя.

Резултати от НХЛ

Калгари – Бостън 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) Уинипег – Бъфало 2:4 (0:0, 2:1, 0:3) Флорида – Торонто 3:1 (1:0, 2:0, 0:1) Тампа Бей – Ню Йорк Айлъндърс 3:2 след дузпи (0:0, 0:1, 2:1; 0:0; 1:0) Финикс – Монреал 1:3 (1:0, 0:0, 0:3) Анахайм – Детройт 5:2 (4:1, 1:0, 0:1) Вашингтон – Филаделфия 2:5 (0:0, 2:4, 0:1) Сан Хосе – Сейнт Луис 4:2 (2:0, 1:2, 1:0) Чикаго – Нашвил 3:1 (2:1, 1:0, 0:0) Ванкувър – Минесота 2:3 след дузпи (1:1, 1:0, 0:1; 0:0; 0:1)

Двама си делят джакпот от $636 млн. в US лотария

Рекордният джакпот от 636 милиона долара в американската лотария "Мега милиони" ще бъде разделен между двама щастливци, съобщиха Ройтерс и NBC news.

Катастрофираме сериозно без промяна в рамковия договор, алармираха от Касата

Ако параметрите в новия рамков договор за болничната дейност останат същите - ще катастрофираме много сериозно. Това заяви в сутрешния блок на БНТ председателят на надзорния съвет на НЗОК и председател на пациентската общност Иван Димитров. Tой гостува в предаването заедно с директора на Александровска болница д-р Костадин Ангелов. Вторият обаче е оптимист относно предстоящото днес подписване на договора.

Студентът, задържан за 72 часа: Тези, които командват полицаите, се опитват да ги настроят срещу нас


"Хората, които командват полицаите, се опитват да пренастроят тяхната агресия срещу нас, за да има личен конфликт". Така Александър Кирицов, ранобудният студент, който беше задържан за 72 часа и обвинен, че е извадил рамо на полицай, отговори на въпроса защо е бил задържан.

"Полицаите вече два месеца ги карат да ни охраняват, стоят отвъд, дават по 300 часа месечно наряди и вече не им издържа психиката - и те са хора, искат да водят нормален начин на живот. Това е напълно нормално",...

Къде няма да има вода

От Вик информират къде днес ще се извършват ремонтни дейности по вдопроводната мрежа и по тази причина ще се наложи спиране на водата. В Добрич аварии ще се отстраняват по ул.”Добротица”46, ул."Ерма"5, ул."Г.Кирков"76.Ремонти дейности са планувани и в селата Гурково, Българево, Василево и в района на помпена станция Долап Кулак. В Каварна без вода заради възникнала авария ще останат живеещите по ул."Сава Ганчев"....

Сирийското химическо оръжие ще се унищожи на американски кораб

Решението беше взето от Организацията за забрана на химическите оръжия

    


Христина Христова: При най-ниските данъци и заплати - слаб инвестиционен интерес

/КРОСС/ Изследването на НСИ за икономическия статус на населението -съвпада напълно с едно изследване за страните от ЕС - 49% от българите са застрашени от риск и не могат да се справят без подкрепата на държавата. 48% от безработните са под линията на бедността. Това заяви бившият социален министър Христина Христова в сутрешния блок на ТВ7. Според изследването, всеки четвърти пенсионер е под линията на бедност.И още една тревожна цифра открои Христова - 7,4%  от работещите хора са бедни. „Това е най-тревожният факт, за който трябва да се погрижим", поясни тя.В годините на криза досега в България има най-съществен ръст на заплатите спрямо другите в ЕС, заяви заместник-председателят на БСК Димитър Бранков. „На фона на кризата в България, имаме ръстът от 5% на заплатите. Това не трябва да го забравяме. Имаме малко по-малко наети лица обаче. Запитан дали трябва да се държат заплатите ниски, за да няма безработица, той отговори отрицателно".Ръстът на енергоресурсите задържа нарастването на производството, каза Бранков. Това тласка производството надолу, каза той, но изтъкна, че има сектори, които се справят.Положителните сигнали за възстановяване са крехки. Има положителни сигнали в агропроизводството, в промишлеността - на фона на намаляваща производителност обаче, добави Бранков.Какъв е този парадокс в България, че при най-ниските данъци и заплати, нямаме инвестиции, попита Христова

Арестуваха българин в Белград за източване на банкови карти

Българин е бил арестуван в Сърбия. Милко Бачев е бил задържан в центъра на Белград в момент, когато демонтирал от банкомат скимиращо устройство. По този начин всекидневно през последния месец българинът крал данни, които след това продавал по интернет, съобщава белградският вестник „Блиц", цитиран от БТА. Пари от сметките на гражданите са теглени дори от Виетнам и Филипините. 36-годишният Бачев пристигнал в Белград преди месец. Той поставял скимиращи устройства на банкомати, както и микрокамери, с които снимал въвеждането на ПИН-кодовете. Набел...

Кутев: Протестите ни сплотяват още повече

Бойко Борисов говори толкова несъстоятелни неща, че буди умиление у мен. Сигурен съм дори, че не може да даде дори определение за валутния борд. Борисов наговори куп глупости вчера, но това не ме учудва. Четири години той управлява само с говорене и не научи фундаментални истини за управлението на държавата.

Избират Полицай на месец ноември

Полицаите, разкрили седем престъпления са номинирани за избор на носители на наградата Полицай на месеца за ноември. Журналисти от регионалните медии в Сливен, чрез гласуване, определят кой да бъде носителят на приза. Сред случаите, които са номинирани, е разкриването и задържането на сериен разбивач на кафе машини в Сливен. Той е криминално проявен и е заловен след като разбил три кафе машини и нанесъл щета за около 1600 лева. Сред предложените за гласуване случаи е и задържането на мъж от Шивачево, който разби с брадва четири леки автомобила,...

11 са отворените оферти за разширен идеен проект за обхода на град Габрово и тунела под връх Шипка

В Агенция „Пътна инфраструктура“ бяха отворени офертите за „Изработване на Разширен идеен проект за обект: Път ІІІ-5004 „Обход на гр. Габрово“ от км 0+000 до км 31+000, тунел под връх Шипка с дължина 3220 м от км 24+400 до км 27+620“. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г. Отворените оферти по реда на тяхното постъпване в деловодството на АПИ са на: „Инжконсултпроект” ООД; „Трафик Холдинг” ЕООД; „Проджект Планинг енд Мениджмънт” ООД; „Свеко Енерго пр...

Депутат, напуснал ГЕРБ: Борисов е добър човек, но голяма политическа партия се управлява трудно

Ако ГЕРБ иска да се развива, не трябва да търси само властта, а да се стреми да чува гласа и проблемите на хората. Бойко Борисов е добър човек, от това, което съм видял. За съжаление една голяма политическа партия се управлява трудно. Не може да управлява, така излиза. Това каза отцепилият се от ГЕРБ депутат Светлин Танчев пред TV7. Ако ГЕРБ иска да се развива, не трябва да търси само властта, а да се стреми да чува гласа и проблемите на хората. Бойко Борисов е добър човек, от това, което съм видял. За съжаление една голяма политическа партия се управлява трудно. Не може да управлява, така излиза. Това каза отцепилият се от ГЕРБ депутат Светлин Танчев пред TV7.

В София "Скорпиънс" сложиха край за тази година

"Скорпиънс" избраха в София да бъде последният им концерт за тази година. Рокдинозаврите успяха да напълнят зала "Арена Армеец" в понеделник вечерта. По-малко тийнейджъри и повече фенове на средна възраст пяха и аплодираха бандата, припомняйки си младежките години. За тяхна радост немските музиканти показаха, че все още имат огромна енергия и им

Британки осъдени за наркотрафик в Перу

Две 20-годишни британски гражданки, арестувани за контрабанда на голяма партида кокаин в Перу на стойност 1,5 милиона паунда /около 2,4 милиона долара/, бяха осъдени от съд в столицата Лима на по 6 години и 8 месеца затвор, съобщава днес в. "Дейли телеграф".

Места без вода

Авария остави без вода три великотърновски улици. От ВиК Йовковци съобщават, че до 14:00 ч. днес ще бъде спряно водоподаването на ул. "Сергей Румянцев", ул. "Елин Пелин" и ул. "Д. Полянов".От ружеството се извиняват за причинените неудобства. При възможност водата ще бъде пусната по-рано....

Лотариен билет удари милиони

/КРОСС/ Числата 8, 14, 17, 20, 39 и 7 направиха някого богат. Човекът Х, закупил в Сан Хосе лотарийния билет на американската игра Mega Millions, спечели джакпота от 636 милиона долара. Смята се, че това е вторият най-голям джакпот в историята на САЩ. През март 2012 година той достигна до 656 милиона долара. Лотарията се провежда в 43 щата и Окръг Колумбия.  

Кукленият театър посреща Дядо Коледа

Кукленият театър в Русе представя спектакъла "Коледна приказка" през този уикенд. Ще бъдат изнесени три представления. Първото е в 21 декември /събота/ от 11 часа, а в неделя актьорите ще веселят малчуганите от 11 и от 12 часа. След представленията Дядо Коледа ще раздава подаръци. За повече информация родителите могат да се свържат с Кукления театър....

Вице на Виденов: Борисов е в паника – групата му се разпада, рейтингът се срива

Проф. Румен Гечев - вицепремиер и министър в правителството на Жан Виденов, депутат от Коалиция за България и преподавател в УНСС.

Господин Борисов е в пълна паника – неговата група започна да се разпада, рейтингът му пада стремглаво. Затова той заговори за валутния борд, който щял да падне, ако правителството остане на власт, коментира червеният депутат и вицепремиер и икономически министър в кабинета на Жан Виденов проф.  Румен Гечев тази сутрин пред Нова телевизия.

На срещата си с посланиците от Европейския съюз и НАТО лидерът на ГЕРБ и бивш премиер заявил “Ако това правителство остане на власт, валутният борд ще падне”, разказа Гечев.

Изказването е свързано по-скоро с политиката, отколкото с икономиката, коментира Гечев.

„Ще ви кажа защо се говори за Валутния борд – г-н Борисов е в пълна паника, неговата група започна да се разпада, рейтингът му пада стремглаво”, обясни той.

„Поставянето на въпроса за борда е чисто политическо. Няма нито една икономическа причина, нито една международна или национална агенция или аналитично звено, което въобще да поставя този въпрос”, добави той.

„Изненадан съм, защото БНБ има 17 млрд. евро резерв, ние имаме отлични макроикономически показатели в сравнение с другите европейски страни. Посрещнах тази новина с огромна изненада, но веднага разбирам, че това е политически ход. Едва ли г-н Борисов е институция, която ще определя дали ще има или няма да има валутен борд”, каза още бившият вицепремиер. Според него темата била натрапена от Борисов и изобщо не е била обсъждана в институциите.

„Анализите на г-н Борисов са огромна изненада за световната икономическа мисъл”, иронизира бившият икономически министър.

Според него най-добрият вариант бил България да излезе от борда и да влезе директно в еврозоната, но този въпрос сега не се обсъждал, защото в момента „нямаме икономически интерес да се присъединим към еврозоната”.

Румен Гечев коментира и прогнозата на рейтинговата агенция „Стандарт енд Пуърс” за страната ни, като отбеляза, че 95% от данните в нея са верни. Той обаче не се съгласи с очакваните от агенцията проблеми.

„Мнението на „Стандарт енд Пуърс” е свързано с политическата обстановка, а не с икономическата. Рейтингът на България не се променя”, отбеляза той.

„Много е важно да не се създава паника сред българските граждани и фирми. Няма никакви причини да се притесняваме за паричния съвет в България”, увери икономистът.

Статията "Вице на Виденов: Борисов е в паника – групата му се разпада, рейтингът се срива" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Унищожават химическия арсенал на Сирия на борда на американски кораб

Военни кораби на Норвегия и Дания ще охраняват транспортирането на опасните вещества

    


Отцепникът Танчев: Борисов не се справя като лидер

ГЕРБ просто търси властта, смята независимият депутат

    


Смъртен случай от нов птичи грип в Китай

73-годишна китайка е починала от нов вид птичи грип. Експерти твърдят, че рискът от епидемия е по-малък от нула.

Фотогалерия: Коледният дух на Брюксел


Най-пищните и бляскави базари безспорно са немските Weihnachtsmarkt. Оригиналът винаги е най-добър.

По традиция той се организира на Grand place, Place de la Monnaie, Place Sainte-Catherine, Борсата и Рибния пазар.

 

Фестивалът е под наслов "Зимни удоволствия "и продължава до 6-ти януари 2014. Фестивал, защото освен павилионите за лакомства и подаръци, се предлагат и множество атракции - звуково-светлинно шоу на централния площад, ледена пързалка, огромно...

Напуснал ГЕРБ: Борисов е добър човек, но не може да управлява голяма партия

Ако ГЕРБ иска да се развива, не трябва да търси само властта, а да се стреми да чува гласа и проблемите на хората. Бойко Борисов е добър човек, от това, което съм видял. За съжаление една голяма политическа партия се управлява трудно. Не може да управлява, така излиза. Това каза отцепилият се от ГЕРБ депутат Светлин Танчев пред TV7. Ако ГЕРБ иска да се развива, не трябва да търси само властта, а да се стреми да чува гласа и проблемите на хората. Бойко Борисов е добър човек, от това, което съм видял. За съжаление една голяма политическа партия се управлява трудно. Не може да управлява, така излиза. Това каза отцепилият се от ГЕРБ депутат Светлин Танчев пред TV7.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване