29 катастрофи и четирима пострадали през изминалото денонощие във Варна

Водач е с опасност за живота след катастрофа на пътя Оброчище – Варна, съобщи за Радио „Фокус” – Варна дежурният в КАТ „Пътна полиция” в града. Водачът е настанен в болница в реанимация. Още трима души са пострадали при тежки пътни произшествия в региона през изминалото денонощие, като те са без опасност за живота.

Едуард Сноудън: Мисията е изпълнена

"Аз вече спечелих. Щом журналистите започнаха работа, всичко, което исках да постигна, беше реализирано", заяви в интервю за "Вашингтон пост" бившият сътрудник на американската Агенция за национална сигурност

Бежанците празнуват Коледа у нас

Те ще посрещнат празника, заобиколени от традициите ни

    


Михаил Калашников ще бъде погребан в Ижевск

Известният конструктор Михаил Калашников, който почина на 22 декември на 94-годишна възраст, ще бъде погребан в столицата на руската република Удмуртия - град Ижевск, съобщи заместник-ръководителят на президентската администрация в републиката Денис Логинов. Той допълни, че роднините още не са определили датата на погребението, предаде Интерфакс. Известният конструктор Михаил Калашников, който почина на 22 декември на 94-годишна възраст, ще бъде погребан в столицата на руската република Удмуртия - град Ижевск, съобщи заместник-ръководителят на президентската администрация в републиката Денис Логинов. Той допълни, че роднините още не са определили датата на погребението, предаде Интерфакс.

Дянков, остани си в Москва!

Бившият вицепремиер Симеон Дянков пак ни разсмя със своята мисъл. Финансистът, който вече е ректор в Руската икономическа школа, даде интервю за “Комсомолская правда” (виж стр. 4), в което пророкува: “Ще има нова вълна на кризата, защото не е отговорено на основния въпрос, защо избухна първата криза.” 
А не е ли важно първо Дянков да отговори на Бившият вицепремиер Симеон Дянков пак ни разсмя със своята мисъл. Финансистът, който вече е ректор в Руската икономическа школа, даде интервю за “Комсомолская правда” (виж стр. 4), в което пророкува: “Ще има нова вълна на кризата, защото не е отговорено на основния въпрос, защо избухна първата криза.” А не е ли важно първо Дянков да отговори на

Ранобудните организират общонационален протест в 30 града на 26-ти

Протест на ранобудните студенти ще се проведе във втория ден на Коледа в Пловдив. Това каза пред Радио "Фокус" – Пловдив Павел Начев, един от ранобудните студенти. Младежите ще се съберат в 14.00 часа, на 26 декември пред сградата на Общината в града под тепетата. „Протестът е общонационален и ще се проведе в същия ден в над 30 града в България. Първоначалната идея на 26 да има протест бе на българи, които живеят в чужбина и се прибират в България през празничните дни”, каза Начев. След това организацията им е подкрепена от ранобудните студенти. Според Начев, в Пловдив на коледния протест срещу правителството ще се съберат много хора. „Все още не сме решили дали ще има блокади на булеварди, но най-вероятно – не, защото в...

Патриарх Неофит: Хиляди се нуждаят от грижа и любов

В специално празнично обръщение от ефира на Дарик Радио към българите, патриарх Неофит призова да осъзнаем, че хиляди се нуждаят от грижа и любов.  „В хилядолетната история на България ние многократно сме се убеждавали, че и при най-сложните и безнадеждни обстоятелства, ако се обърнем към Бога и на него възложим своето упование, можем да преодолеем трудностите и да излезем с достойнство и от най-тежките изпитания. В светите Рождественски дни с особена сила да осъзнаем, че около нас хиляди наши братя и сестри се нуждаят от грижа, от съчувствие и най-вече от любов. Честито Рождество Христово, благословена и мирна 2014 година!”, заяви патриархът. Тази вечер дядо Неофит ще води празничното вечерно богослужение, което започва в 18.00 часа в патриаршеската...

Дженифър Лорънс стана актриса на годината

/КРОСС/ Дженифър Лорънс е призната за актриса на годината. Във финалното гласуване на АП кинозвездата изпревари с един глас Майли Сайръс. В традиционната анкета на изданието участват 70 от най-влиятелните редактори и журналисти в областта на шоу бизнеса. Журито трябваше да определи коя е най-влиятелната звезда на 2013година. 15 експерти дадоха своя глас за Лорънс, а 14 - за Майли. Дженифър Лорънс бе включвана в класацията за най-влиятелните хора в шоубизнеса на списание Variety. Тя стана и най-интересна знаменитост в класацията на People и най-популярната актриса според IMDb .

Видео: Леброн Джеймс със зрелищна забивка и 38 точки срещу "Атланта"


Леброн Джеймс поднесе коледен подарък на феновете на "Маями хейт" и баскетбола с марка "НБА" със зрелищна забивка през крилото на "Атланта" Пол Милсап в четвъртата част при победата със 121:119 след продължения. 

При 109:106 за "ястребите" и само 20 секунди до края на редовното време на мача, Джеймс атакува мощно коша с надеждата да съкрати изоставането и да помогне за изпращането на мача в продължения. 

След като подмина Ал Хорфорд пред линията за трите точки, Джеймс...

Ще погребат Калашников в град Ижевск

Известният конструктор Михаил Калашников, който почина на 22 декември на 94-годишна възраст, ще бъде погребан в столицата на руската република Удмуртия - град Ижевск, съобщи заместник-ръководителят на президентската администрация в републиката Денис Логинов. Той допълни, че роднините още не са определили датата на погребението, предаде Интерфакс. Известният конструктор Михаил Калашников, който почина на 22 декември на 94-годишна възраст, ще бъде погребан в столицата на руската република Удмуртия - град Ижевск, съобщи заместник-ръководителят на президентската администрация в републиката Денис Логинов. Той допълни, че роднините още не са определили датата на погребението, предаде Интерфакс.

Държавната комисия по хазарт е блокирала 170 сайта без лиценз

С промени в Закона за хазарта се очакват повече компании, които предлагат онлайн залози, да се регистрират у нас

    


България прави последен опит да спаси 27 млн. евро по "Околна среда"


Министерството на околната среда ще направи последен опит да спаси 27.48 млн. евро по оперативна програма "Околна среда", които няма как да се разплатят до Нова година, каквито са сроковете на Брюксел, съобщава в днешния си бро "Труд". Ако мисията приключи успешно ще се окаже, че в края на 2013 г. България е загубила само около 12 млн. евро от фондовете на ЕС, а не 40 млн. евро, каквато е прогнозата сега.

Пред изданието директорът в оставка на управляващия орган Малина Крумова е...

Отлични условия за туризъм и ски

София /КРОСС/ Условията за туризъм в планините са отлични, съобщават от Планинската спасителна служба. Температурите са високи за сезона: между -2 до и +2 градуса.Ски лифтовете и съоръженията ще работят на Боровец, Банско, Пампорово. В София ще работят съоръженията „Витошко лале", Драгалевци и Симеоновски лифт. Има условия за каране на ски и на изкуствен сняг. През изминалото денонощие не са регистрирани сериозни инциденти с туристи в планините. Няма опасност от лавини, но се препоръчва каране само по обозначените маршрути.Допълнителна информация може да бъде получена на следните телефони: 02/ 9632000 и 088 1470.  

Арсенал и Челси не се надиграха

Дербито между Арсенал и Челси се игра при неподходящи климатични условия и завърши 0:0.

Държавата отряза 172 сайта за залагания

Държавата блокира достъпа до 172 сайта за онлайн залагания през последните шест месеца.

Орешарски открива, Плевнелиев закрива игрите в Сочи

София /КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев най-вероятно ще присъства на закриването на зимните олимпийските игри в Сочи на 23 февруари 2014 г. Този вариант е бил обсъждан на "Дондуков" 2, съобщи за "Труд" източник от президентството. Окончателно програмата на президента за 2014 г. ще бъде уточнена в началото на идващата година.В събота пред "Дарик" президентът съобщи, че има информация, че премиерът Пламен Орешарски ще присъства на откриването на игрите на 7 февруари 2014 г. Самият Орешарски не потвърди, но и не отрече информацията.Президентите на САЩ Барак Обама, на Германия Йоахиум Гаук, на Франция Франсоа Оланд, премиерът на Великобритания Дейвид Камерън и канцлерът на Германия Ангела Меркел вече заявиха, че няма да присъстват нито на откриването, нито на закриването на игрите.Жестът на водещите лидери е свързан с това да се покаже на Москва, че не се одобрява потъпкването на човешките права и нападките срещу опозиционни политически фигури в Русия.

Какво да сложим на трапезата за Бъдни вечер

Бъдни вечер е не само последният ден от великите пости, а навечерието изпълнено с трепетно очакване да се роди Божия син, което в българската народна традиция се свързва с прераждането на цялата природа. Затова ястията поднесени на трапезата имат за цел не само да заситят, но и да донесат плодородие и късмет през цялата следваща година.

Урагани и проливни дъждове убиха петима във Великобритания

Стихиите объркаха транспорта в кралството и съседни страни

    


Нов предмет в училище - как се кани момиче на среща

Тийнейджърите от гимназия "Чейс", Великобритания, ще бъдат обучавани от преподаватели мъже

НИМ вместо мол

Стълпотворение! Препълнени зали. Дори въздух не достига, но маса от хора продължава да приижда.Такава беше картината във втория ден на безплатния вход в Националния исторически музей (НИМ). Ден преди Бъдни вечер хиляди хора избраха историята пред... мола. По изчисленията на шефа на музея проф. Божидар Димитров се очакваше експонатите да ... Стълпотворение! Препълнени зали. Дори въздух не достига, но маса от хора продължава да приижда.Такава беше картината във втория ден на безплатния вход в Националния исторически музей (НИМ). Ден преди Бъдни вечер хиляди хора избраха историята пред... мола. По изчисленията на шефа на музея проф. Божидар Димитров се очакваше експонатите да ...

Българка и албанци хванати с кокаин в Италия

При спецоперация на италианската полиция бяха задържани двама албанци и една българска гражданка с кокаин. Арестът е станал в северната част на страната, в град Триест, на границата със Словения.

Сноудън: Мисията ми е изпълнена

/КРОСС/ Бившият служител на американското разузнаване Едуард Сноудън каза мисията му да разкрие тайните на Агенцията за национална сигурност и ЦРУ е изпълнена. "Що се отнася до моето лично удовлетворение, мисля, че мисията ми е изпълнена. Аз вече съм спечелил. Исках да разкрия пред обществото как ни управляват", каза Сноудън в интервю за Washington Post. Той подчертава, че не е искал да промени света", а само да "предостави на обществеността възможност сама да реши има ли нужда от промяна". Сноудън отрича да е целял да провали Агенцията за национална сигурност."Аз работя за подобряването на NSA. Аз още работя за NSA дори сега. Те са единствените, които не го разбират", казва още той.Това е първото обширно интервю, което Сноудън дава след пристигането си в Русия през юни. Той не е бил придружаван от никого, когато се е срещнал с журналиста от "Вашингтон пост". Имал е достъп до интернет и до адвокати и журналисти през целия си престой в Русия.

Хороскоп за 2014 г. Овен (21 март-19 април) - Късмет у дома и в любовта

Като първи знак на зодиака, който представлява пробуждащите се природни сили, Овенът е едно горещо, нетърпеливо създание, готово да поведе всички напред. Той може да бъде вдъхновяващ първопроходец или напорист лидер. Последните три години бяха много напрегнати за Овена, с постоянни кризи. Но хороскопът за 2014 г. показва, че всичко най-лошо вече Като първи знак на зодиака, който представлява пробуждащите се природни сили, Овенът е едно горещо, нетърпеливо създание, готово да поведе всички напред. Той може да бъде вдъхновяващ първопроходец или напорист лидер. Последните три години бяха много напрегнати за Овена, с постоянни кризи. Но хороскопът за 2014 г. показва, че всичко най-лошо вече

90 хил. души ни слугуват по празниците

София /КРОСС/ Цяла армия от готвачи, бармани, сервитьори, рецепционисти и камериерки ще ни слугува на Коледа и Нова година. Поне 87 хил. души ще работят извънредно по празниците в хотелтие и ресторантите в цялата страна, съобщи пред „Телеграф" шефът на Института за оценки и анализи в туризма Румен Драганов. Нашенците ще посрещнат Новата година в 55 хил. заведения за хранене и 1400 хотела в цялата страна. Срещу това да не са със семействата си в коледната и новогодишната нощ служителите ще получат двойна надница. Това се отнася за тези, които работят на трудов договор.Няколко хиляди души ще бъдат повикани спешно от работодателите и наети само за една нощ - на 31 декември срещу 1 януари. При тях възнагражденията ще са фиксирани - между 45 и 75 лв. за цялата смяна, като това не включва бакшишите. На повикване са основно сервитьорките, които трябва да обслужват препълнените с клиенти маси по възможно най-бързия начин. Готвачите обикновено остават на пост в ресторантите, които им осигуряват препитание целогодишно, и трудно могат да бъдат склонени да приемат оферта само за една вечер.Като най-добре платени в бранша, готвачите прибират между 1500 и 6000 лв. месечно в зависимост от заведението.

Бурята във Великобритания засегна трафика, взе 5 жертви

Общо 5 души са загинали при бурята във Великобритания. Една жена е починала при катастрофа, станала западно от Шрусбъри, заради лошите метеорологични условия, съобщи вестник Daily Mirror. При произшествието е тежко ранен и един мъж. Бурята вече отне живота на един мъж в Кумбрия и една жена в Сноудония, след като са били повлечени от излезли от коритата си реки. В Нортъмбърленд 81-годишна шофьорка почина при автомобилна катастрофа. Полицията в Корнуол потвърди, че един шофьор е починал при катастрофа между три автомобила, причинена от бурята. Шотландия и Северна Ирландия се готвят за поредната буря, връхлетяла Великобритания на фона на затруднения трафик, предаде BBC. Бурята вече отне живота на двама души, и нанесе материални щети на множество сгради. Много жители на Южна Англия са без...

Българка задържана с кокаин в Италия

/КРОСС/ Двама албанци и една българка са задържани с кокаин след спецоперация на италианската полиция. Арестът е станал в северната част на страната, в град Триест, на границата със Словения.При друга акция на карабинерите в град Комо са арестувани двама албанци с осем килограма кокаин. Наркотикът е открит в тяхното жилище. Дрогата е била предназначена за пазара в Швейцария, съобщават от полицията.При трета подобна операция в рамките на едно денонощие силите на реда са задържали още двама албанци със 115 кг марихуана.Радио Тирана съобщи, че местната полиция е задържала 20 кг наркотик, за който се предполага, че е хероин, край пристанището в Дуръс. Два дни преди това в друг пристанищен град Вльора бяха открити четири килограма хероин, предназначени за италианския пазар.

Наръчник на коледния купонджия

Въведете свои традиции в празниците, като вечеряте на земята, организирате домашно издирване на подаръци и подготвите тематично партиЦялата празничност на Коледа може да се превърне в истински кошмар, ако специално не се погрижите за нейния сценарий. Западноевропейската култура отдавна си е създала традиция в това отношение, която нарича ... Въведете свои традиции в празниците, като вечеряте на земята, организирате домашно издирване на подаръци и подготвите тематично партиЦялата празничност на Коледа може да се превърне в истински кошмар, ако специално не се погрижите за нейния сценарий. Западноевропейската култура отдавна си е създала традиция в това отношение, която нарича ...

Двама студенти окупатори под ключ в ЮЗУ

Колегите им от СУ успели да им доставят храна вчера

Канадският капо ди тути капи почина в болица

Босът на сицилианската мафия в Монреал Вито Ризуто е починал в понеделник в местна болница.

Двама окупатори под ключ в ЮЗУ

/КРОСС/ Двама студенти остават заключени в окупираната зала на Югозападния университет (ЮЗУ) в Благоевград. Те могат да напуснат сградата, но след това няма да бъдат допуснати вътре - по заповед на ректора, която важи до 13 януари.Това обяви пред bTV един от Ранобудните студенти от Софийския университет (СУ) - Ивайло Динев. Той бе част от групата, която пристигна в понеделник от столицата в Благоевград в подкрепа на протестиращите и блокирани в ЮЗУ техни колеги.„Вчера отидохме до ЮЗУ и повече от 3-4 часа стояхме пред входа. Не бяхме допуснати вътре от охраната. Там дойде и частна охрана, която да пази сградата от нас. Вътре в момента са останали двама души, тъй като другите, които преди това са излезли, не са били допуснати обратно вътре. Те решиха да останат, не желаят да напускат залата. Ние качихме храна вчера след доста дълги уговорки с хората от частната охрана - те я качиха до студентите", разказа Динев.По думите му е бил направен опит за разговор с ректора на ВУЗ-а, но той не си вдигал телефона. „Предният ден той е казал на останалите студенти в сградта, че ще ги изведе със сигурност, дори и с полиция", допълни Динев.Той каза още, че в СУ студентите окупатори ще празнуват Бъдни вечер и няма да напускат залата - някои дори смятат да доведат семействата си.

Челси готви двоен удар, взима двама от Бенфика

Лазар Маркович и Неманя Матич са желани от "Сините"

    


Трима загинаха на пътя

София /КРОСС/ През изминалото денонощие на територията на страната са станали 24 тежки пътнотранспортни произшествия с трима загинали и 35 ранени, от които петима са с опасност за живота. На територията на столицата са станали 65 пътни инцидента, от които един тежък. При катастрофите в София няма загинали, има един ранен.

Чушки “Дядовата ръкавичка”

КОЙ ГОТВИ:Людмила Димитровае популярна сред почитателите на рубриката ни с прости, но вкусни и евтини ястия.ПРОДУКТИ:1 кгпиперки (10средно големи),400 ггъби, 1 ч.ч.ориз, 2глави лук, 3-4домата, 1/2 ч.ч.олио, магданоз, сол, черен и червен пипер на вкусНАЧИН НА ...                                                 КОЙ ГОТВИ:Людмила Димитровае популярна сред почитателите на рубриката ни с прости, но вкусни и евтини ястия.ПРОДУКТИ:1 кгпиперки (10средно големи),400 ггъби, 1 ч.ч.ориз, 2глави лук, 3-4домата, 1/2 ч.ч.олио, магданоз, сол, черен и червен пипер на вкусНАЧИН НА ...

Фермери ще чистят заеми със субсидии

София /КРОСС/ Няма да се опрощават старите кредити, които животновъдите са получили за покупка на фуражи през 2008, 2009 и 2010 г. Задълженията ще се погасяват с бъдещи субсидии, на които фермерите имат право, научи „Преса". Държавен фонд „Земеделие" вече обмисля схемата, но тя ще може да се реализира едва след одобрението на Брюксел. фонд „Земеделие" ще започне процедура по трансформиране на старите заеми, така че да бъдат изчиствани със следващите субсидии, потвърди земеделският министър проф. Димитър Греков. Според него в никакъв случай не може да се говори, че държавата ще поеме дълговете за своя сметка. Освен това има фермери, които са покрили борчовете си и най-малкото ще бъдат поставени при различни условия с останалите.На 20 декември т.г. изтече срокът, в който производителите трябваше да подадат заявления в областните дирекции на фонд „Земеделие", за да имат право да разсрочат заемите си до 25 ноември 2014 г. За някои фермери това е третата поредна отсрочка. Земеделците се надяваха на пълно изчистване на задълженията, така както им обещаваше бившият земеделски министър Мирослав Найденов. Повечето от животновъдите не са върнали и лев.От 30 ноември т.г. до 25 ноември 2014 г. заемите ще се олихвяват с до 4,5 процента. По предварителни данни облекчението ще засегне над 2900 животновъди, които дължат на държавата около 59 млн. лева

Георги Илиев убит със законно внесена пушка

/КРОСС/ Пушката „Аншуц" 22-ри калибър, с която е бил застрелян босът на митичната групировка ВИС 2 Георги Илиев, е била внесена у нас абсолютно легално. Оръжието е закупено от немската фирма за лов. Полицията вече е стигнала до истинския й собственик и се провеждат разпити, за да се проследи как и през колко посредници е минало оръжието, преди да се озове в ръцете на основния заподозрян за разстрела - Васил Арарски-Кръвта, също знакова фигура в подземния свят, която вече не е измежду живите. Криминалисти разкриват, че посредниците, доставили оръжието, са се издънили, защото не са успели добре да заличат номерата, поради което експертиза, направена в Германия, ги е възстановила. „Ще проверяваме и версията дали не е била открадната, преди с нея да застрелят Илиев", коментира високопоставен източник в МВР. Пушките на немската марката се славят като изключително точни и дори се използват в олимпийските игри при биатлона. Използват се и за лов на хищници, като допълнително им се монтира оптика. Полицаите стигнаха до аншуца, с който се предполага, че е гръмнат в сърцето Илиев, три дни след покушението, извършено на 25 август 2005 година пред комплекс „Мултиплейс" в Слънчев бряг. В началото на октомври тази година беше направен следствен експеримент, при който беше проиграната стрелбата, за да се установи откъде точно се е целел килърът. Има подозрения, че със същата пушка е застрелян и лихварят от Благоевград Васил Горчев-Кьоравия

Тим Ширууд остава мениджър на "Тотнъм" за постоянно


Тим Ширууд беше назначен за постоянен мениджър на "Тотнъм" с договор до края на сезона 2014-2015, обявиха от клуба.

Ширууд беше сред фаворитите за поста след уволнението на Андре Вилаш-Боаш миналата седмица, като води "шпорите" временно в последните два мача. Под негово ръководство тимът отпадна от турнира за купата на лигата от "Уест хем", но след това спечели с 3:2 срещу "Саутхемптън" във Висшата лига.

44-годишният Ширууд ръководеше футболното развитие в клуба по времето...

Едуард Сноудън: Мисията ми е изпълнена


Бившият подизпълнител на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън, предизвикал с разкриването на секретна информация най-големия шпионски скандал от много години насам, заяви в интервю, че е постигнал това, което е трябвало.

Пред "Вашингтон пост" той казва, че "за мен, от гледна точка на личното удовлетворение, мисията вече е изпълнена". Изданието споделя, че разговорът е воден в продължение на почти два дни в Москва "на сандвичи, паста, сладолед и руски сладки"....

Почина босът на монреалската мафия

/КРОСС/ Босът на сицилианската мафия в Монреал Вито Ризуто е починал вчера в градската болница, съобщиха негови близки. Според тях, смъртта е настъпила по „естествени причини". Това обаче предизвика удивление у много канадски експерти по мафията. „Ако някой беше ми казал, че Вито е убит, щях да кажа: какво от това, така и трябваше да стане", коментира бивш аналитик от федералната полиция. По думите му новината за смъртта на 67-годишният Ризуто е „потресло не само монреалските мафиоти, но и колегите им в цяла Канада, защото династията Ризуто повече няма да съществува". Според него сега в Монреал може да започне война между мафиотските кланове за преразпределяне на влиянието. Бащата на Вито Ризуто Николо премества семейството си от Сицилия в Канада през 1954 година. Той се присъединява към клана Котрони, който през 1970 г. контролира търговията с наркотици в Монреал. Постепенно семейството на Ризуто поема контрола над цялата мафия на Монреал. Според американските следователи мафиотът е съпричастен към убийствата на трима конкуренти от Ню Йорк през през 1981 г.

Гъста мъгла затвори пристанище Варна

Забранени са маневрите за всички плавателни съдове

Финансисти изчислиха заплатата на Дядо Коледа

137 795 долара е заплатата на Дядо Коледа за тази година. Това са изчислили американски финансови анализатори. По данни на компанията Insure Белобрадият старец е натоварен с множество задачи през цялата година и всяка от тях си има своето парично изражение.

Автоматът "Калашников" - най-известното оръжие в света

Шест десетилетия след проектирането му, армиите на 50 държави са въоръжени с него

    


Над хиляда делфина са загинали край бреговете на САЩ през годината


Над хиляда бутилконоси делфини са загинали по време на своята сезонна миграция покрай атлантическото крайбрежие на САЩ през годината. Това съобщи Националното управление за океански и атмосферни изследвания.

"Става дума за най-масовата смърт на бутилконоси делфини от 1987-1988, когато от неизвестен вирус загинаха 740 бозайника", коментира специалистът Ерин Фогърс. Тя добави, че загиналите делфини са били открити по плажовете на Източното крайбрежие на САЩ от щата Ню Йорк до щата...

Пригответе се за FANTA Dance Festival

Четиридневна фиеста с най-добрите танцови артисти и инструктори и спиращи дъха спектакли обещават организаторите от Fest Team за юбилейното, десето поред, издание на най-горещия денс фестивал на Балканите – FANTA Dance Festival. Фестивалът ще е от 8 до 12 май, а програмата по традиция включва състезания, танцови уроци по различни стилове и за всякакви нива, зрелищни представления и, разбира се, шеметни партита до ранни зори. Специално за най-големите фенове на фестивала организаторите пускат в продажба новогодишен промо фестивален пас на цена от 66 лв., даващ достъп до цялата програма на фестивала. Офертата е валидна до 15 януари, а билетите се продават в мрежата на Ticketpro, онлайн на ticketpro.bg, на сайта на фестивала – fantafiesta.bg, както и във всички школи по с...

Сноудън: Мисията ми е изпълнена

Бившият сътрудник на американските спецслужби Едуард Сноудън заяви, че мисията му е изпълнена, пише The Washington Post. В ексклузивно интервю за вестника Сноудън каза, че „вече е спечелил”, тъй като неговите материали са достигнали до журналистите. По думите му, той не е искал да промени обществото, а да му даде възможността да определи дали има нужда от промени. Той е искал „да направи така, че обществото да може да повлияе на начина, по който го управляват”. Сноудън призна, че не е могъл да знае предварително дали обществото ще сподели възгледите му, и добави, че е предпочел да опита да направи нещо, вместо да бездейства.

Осъдиха пометена пешеходка - изскочила внезапно на пътя

Случаите с пострадали пешеходци се увеличават. Понякога виновни са и минувачите, които се втурват безогледно по пешеходната пътека или бързат да минат на зелен светофар. Ударена жена вече е осъдена да плати 500 лв. глоба на шофьора, след като съдът отхвърля иска й за обезщетение.

Как да станем популярни във фейсбук

НАСКОРО един приятел ми сподели, че от някаква PR агенция му изпратили оферта, в която между десетките безсмислени услуги фигурирало и предложението – “Популяризиране на дейността ви в социалните мрежи – 3000 лева (без ДДС)? Моят човек ги попитал какво означава това и те му обяснили, че ако им кихне три бона, щели да му направят профил във фейсбук НАСКОРО един приятел ми сподели, че от някаква PR агенция му изпратили оферта, в която между десетките безсмислени услуги фигурирало и предложението – “Популяризиране на дейността ви в социалните мрежи – 3000 лева (без ДДС)? Моят човек ги попитал какво означава това и те му обяснили, че ако им кихне три бона, щели да му направят профил във фейсбук

Задържаха варненски шофьор с 3,43 промила

Шуменски пътни полицаи са задържали шофьор след получен сигнал за мъж, управляващ рисково автомобил, съобщиха от ОД на МВР. Алкохолната проба взета от водача показала 3,43 промила. Водачът на лек автомобил Фолксваген "Голф" с варненска регистрация отказал да даде кръвна проба, е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване