Венгер: Свикнали сме съдиите да ни режат

"Загубата от Манчестър Сити ни тежеше", призна мениджърът на Арсенал

    


Изчислиха заплатата на Дядо Коледа

/КРОСС/ Американски финансови анализатори изчислиха заплатата на Дядо Коледа. Според тях, за 2013 година приказният вълшебник може да получи около 137 000 долара.Добрият старец практически без прекъсване 364 дни в годината управлява фабрика играчки, в която се работи по осем часа на ден. Той също така се изявява и като експерт по трудовите отношения, водейки преговори с помощниците си. Освен това работи и като частен детектив, следейки дали децата са слушали през годината. В допълнение той се грижи и за своя главен асистент - еленът Рудолф, който помага в доставянето на подаръци. Дядо Коледа проверява списъците с подаръци, както и писмата с поръчките на децата, и ги доставя до домовете им на Бъдни вечер.

Баклава с локум

Пепа Стоевае предложила интересна рецепта за баклава.ПРОДУКТИ:1пакет кори за баница, но не от най-фините (400 г), 1пакет локум или 2-3кутии от малките, 2-3 с.л.царевичен грис, 5-6 с.л.захар, 2 пак.канела, 2пълни водни чаши орехи, 200 г масло, 1лимон, 700 г ...                                                                                    Пепа Стоевае предложила интересна рецепта за баклава.ПРОДУКТИ:1пакет кори за баница, но не от най-фините (400 г), 1пакет локум или 2-3кутии от малките, 2-3 с.л.царевичен грис, 5-6 с.л.захар, 2 пак.канела, 2пълни водни чаши орехи, 200 г масло, 1лимон, 700 г ...

"Лацио" вероятно ще е с нов треньор за "Лудогорец", Еди Рея е фаворит


Еди Рея най-вероятно ще е треньорът, който ще изведе "Лацио" в двубоите с "Лудогорец" от Лига Европа през февруари. 

Шансовете на настоящия наставник Владимир Петкович да оцелее на поста до лятото намаляха още повече с новината, че се е договорил да стане селекционер на швейцарския национален отбор от юли. 

Неговата позиция при "орлите" и без това беше разклатена след загубата с 1:4 от "Верона", която беше седмата от началото на сезона. "Лацио" е на десето място в...

Приключението Нова година на круиз

Интересът за посрещане на 2014 година на кораб се оказва в пъти по-голям от миналата година, коментират от бранша

    


Пожар избухна на Витоша

Огънят гори на около 1000 м надморска височина, в района на селата

Пожар гори на южния склон на Витоша, няма опасност за хора или къщи (допълнена)


Пожар гори от южната страна на Витоша. Огънят е на около 1000 м надморска височина, в района на селата Студена, Кладница и Чуйпетлово, съобщи БГНЕС.

Огънят се вижда от главен път E-79 още от района на гара Делян. Стълбът дим е около един километър.

От МВР потвърдиха пред "Дневник", че е подаден сигнал. Подчертаха, че няма опасност за хора или постройки, защото горят храсти и треви.

Пожарникари, служители на горското стопанство-Витоша и доброволци гасят пожар,...

Пожар гори на южния склон на Витоша


Пожар гори от южната страна на Витоша. Огънят е на около 1000 м надморска височина, в района на селата Студена, Кладница и Чуйпетлово, съобщи БГНЕС.

Огънят се вижда от главен път E-79 още от района на гара Делян. Стълбът дим е около един километър.

От МВР потвърдиха пред "Дневник", че е подаден сигнал и екипи пътуват към мястото.

Паника в Лозенец! Взривиха 2 куфара след бомбен сигнал!

Два контролирани взрива са извършили служителите на ДАТО в столичния квартал "Лозенец" след сигнал за забравен куфар в двор на къща.

Сградите без документи да стават детски градини

Сгради, които нямат документи, да могат да се отнемат от държавата, за да се превръщат в детски градини и старчески домове. Подобно предложение вече се обмисля от различни държавни експерти. Те твърдят, че няма смисъл имущество, което може да бъде използвано за социално полезни дейности, да бъде разрушавано.

Папа Франциск ще отслужи първата си меса за Рождество Христово

Рождество Христово е празник на мира в християнската традиция. Днес Витлеем се подготвя да го отбележи на фона на конфликти в Близкия изток и Африка, а в Рим папа Франциск ще отслужи своята първа меса по случай празника, съобщава AФП.

Хиляди хора ще се съберат на площад Рождество Христово е празник на мира в християнската традиция. Днес Витлеем се подготвя да го отбележи на фона на конфликти в Близкия изток и Африка, а в Рим папа Франциск ще отслужи своята първа меса по случай празника, съобщава AФП. Хиляди хора ще се съберат на площад "Свети Петър" във Ватикана тази вечер за първата меса на новия папа, с която

Ранобудните се присъединяват към протеста на имигрантите

София /КРОСС/ Ранобудни студенти от цялата страна ще се присъединят към протеста срещу кабинета на Пламен Орешарски на българските имигранти, прибрали се у дома за празниците, насрочен за втория ден на Коледа - 26 декември. Решението им е във връзка с решението на ректора на Югозападния университет "Неофит Рилски" да ограничи достъпа до сградата на висшето учебно заведение до 13 януари, което остави двама техни колеги в сградата на университета. Днес "Ранобудните студенти" от Великотърновския университет разпространиха позиция по случая, в който настояват ректорът да отмени заповедта си. Това поиска вчера и Ивайло Динев от протестиращите."Ранобудните студенти" от Пловдив вече са насрочили протест. Началната му точка е сградата на общината, а часът 14. Протестът е общонационален и ще се проведе в същия ден в над 30 града в България. Снимка: Булфото, всички права запазени

През 2014 г. сериалът "Приятели" става на 20 години

Съдбата на продължението на култовия сериал "Приятели" зависи от решението на актрисата Дженифър Анистън, съобщават американските медии. "Не е тайна, че продължението на проекта зависи от Анистън, която е много заета на снимачната площадка. Но ще се опитат да я убедят, че събирането им е много добра идея", заяви анонимен източник, цитиран от списанието OK! Той добави, че Кортни Кокс се опитва да убеди своята приятелка Дженифър да се включи в начинанието. За момента не е ясно, дали става дума само за допълнителен епизод на сериала или за филм. През 2014 "Приятели" ще навърши 20 години. Сериалът беше излъчван с голям успех в много страни по света, включително и в България. От 1994 до 2004 са заснети общо 236 епизода, в които Анистън си партнираше с Кортни Кок...

Коледари помагат на болни младежи в Калофер

Тази вечер коледарски групи ще обиколят Калофер и ще

Обезвредиха два съмнителни куфара в "Лозенец" /обновена/

София /КРОСС/ Два силни взрива са били чути в кв. "Лозенец". Първият е бил малко след 15.15 ч., а следващият след 15.35 ч. И двата са били в района на ул. "Галичица" след пряката ул. "Бабуна планина", съобщиха читатели на "Дневник". На място има засилено полицейско присъствие, служители на реда предупреждават хората да не излизат от блоковете и да не стоят по балконите.Спряно е и движението в района.От пресцентъра на МВР съобщиха, че се проверява изоставен куфар, но не дават повече информация.Читател на "Дневник" разказа, че полицаи от бившето ДОТИ - звено за обезвреждане на взривни устройства, влизат в двора на сграда на Физически факултет, която се намира точно на ъгъла на ул. "Галичица" и ул. "Бабун планина".Малко след 15:45 ч. от МВР заявиха, че е имало обезвреждане, но няма нищо притеснително. Движението в района беше пуснато. Към 17 часа от пресцентъра на министерството разпространиха информация, че към 14.30 часа днес са получили сигнал за изоставен куфар близо до Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски". На място веднага били изпратени екипи на група за противодействие на бомбен тероризъм към СОБТ. След отцепване на района служителите са извършили контролирано взривяване. Оказало се, че в куфара бил поставен втори по-малък и празен куфар.

Обезвредиха два съмнителни куфара в "Лозенец"

София /КРОСС/ Два силни взрива са били чути в кв. "Лозенец". Първият е бил малко след 15.15 ч., а следващият след 15.35 ч. И двата са били в района на ул. "Галичица" след пряката ул. "Бабуна планина", съобщиха читатели на "Дневник". На място има засилено полицейско присъствие, служители на реда предупреждават хората да не излизат от блоковете и да не стоят по балконите.Спряно е и движението в района.От пресцентъра на МВР съобщиха, че се проверява изоставен куфар, но не дават повече информация.Читател на "Дневник" разказа, че полицаи от бившето ДОТИ - звено за обезвреждане на взривни устройства, влизат в двора на сграда на Физически факултет, която се намира точно на ъгъла на ул. "Галичица" и ул. "Бабун планина".Малко след 15:45 ч. от МВР заявиха, че е имало обезвреждане, но няма нищо притеснително. Движението в района беше пуснато.

Два силни взрива стреснаха живущите в „Лозенец”

София /КРОСС/ Два силни взрива е бил чут в кв. "Лозенец". Първият е бил малко след 15.15 ч., а следващият след 15.35 ч. И двата са били в района на ул. Галичица след пряката ул. "Бабуна планина", съобщиха читатели на "Дневник". На място има засилено полицейско присъствие, служители на реда предупреждават хората да не излизат от блоковете и да не стоят по балконите.Спряно е и движението в района.От пресцентъра на МВР съобщиха, че се проверява изоставен куфар, но не дават повече информация.Читател на "Дневник" разказа, че полицаи от бившето ДОТИ - звено за обезвреждане на взривни устройства влизат в двора на сграда на Физически факултет, която се намира точно на ъгъла на ул. "Галичица" и ул. "Бабун планина".Малко след 15:45 ч. от МВР заявиха, че е имало обезвреждане, но няма нищо притеснително. Движението в района беше пуснато.

Задържаха 7 сирийци, укрити в товарен автомобил

Те са заловени в тайник на колата на Дунав мост 2

    


"Железният човек 3" - най-касовата лента за 2013-а

/КРОСС/ „Железният човек 3" е най-касовият филм за 2013 година, донесъл на създателите си приходи в размер на 1,2 милиарда щатски долара, съобщава IGN. На второ място в класацията се подрежда втората част на поредицата "Аз, проклетникът" с приходи от 918,4 милиона. Третото място е за шестата част на лентата „Бързи и яростни" с печалба от 788,7 милиона. Четвърта и пета позиция заемат съответно „Университет за таласъми" (743,6 милиона) и "Игрите на глада: Възпламеняване" (738,3 милиона).В Топ 10 попадат още филмът на Зак Снайдър "Човекът от стомана" (662,8 млн.), „Гравитация" на Алфонсо Куарон със Сандра Бълок в главната роля ( 642,5 млн.), „Тор 2: светът на мрака" (621.6 млн.), анимационният филм „Семейство Крудс" ( 587,2 млн.) и "Z-та Световна война" с Брад Пит в главната роля (540 млн.).

Фики: Надменните хора ме отвращават

Талантливият изпълнител Фики Стораро разкри пред камерата на BLife, че ще посрещне новата 2014 година на участие. Младият певец ще изпрати 2013 година в известно заведение в София, където ще има участие с баща си Тони Стораро.

Два силни взрива избухнаха в сърцето на София!

 Два силни взрива са били чути в кв. "Лозенец". Първата експлозия е била малко след 15.15 ч., а следващият взрив след 15.35 ч. И двата са били в района на ул. Галичица след пряката ул. "Бабуна планина". На място има засилено полицейско присъствие, служители на реда предупреждават хората да не излизат от блоковете и да не стоят по балконите.

Спряно е и движението в района. От пресцентъра на МВР съобщиха, че се проверява изоставен куфар, но не дават...

Продължава

Иван Портних: Културата е душата на Варна

Културата е душата на Варна – един бряг на вдъхновението, който от векове привлича хора с въображение и талант. Това каза кметът на града Иван Портних, призовавайки гражданите да гласуват за Варна за Европейска столица на културата.

Китай инвестира 6.5 млрд. долара в пакистански ядрени реактори

/КРОСС/ Китайското дружество China National Nuclear Corporation ( CNNC ) планира да инвестира 6.5 милиарда долара в изграждането на два ядрени реактора в пакистанския град Карачи, съобщава „Ройтерс". Капацитетът на всеки реактор ще бъде до 1100 мегавата. За началото на строежа на реакторите, чиято обща стойност се оценява на 9,59 милиарда щатски долара, стана известно в края на ноември тази година.Не за първи път Китай помага на Пакистан в развитието на ядрената енергетика, което предизвиква опасения в страни като САЩ и Индия. Говорителят на външното министерство на Китай обаче отбелязва, че сътрудничеството между двете страни има изключително мирен характер.

Пръстените, които говорят


Шампиони по купуване на подаръци в последния момент - българите. Такива заглавия се появиха в медиите през седмицата преди Коледа с цитати от проучване на финансова компания. Факт, който се доказва и през последните няколко дни от задръстването около търговските центрове, опашките и унесените в пазаруване хора. Споделянето на подаръците за някои е на Бъдни вечер, други ги отварят сутринта на 25 декември, трети си ги разменят тогава, когато се съберат. Понякога пощите ги доставят със закъснение,...

Кола падна в пропаст в Искърското дефиле, водачът загина

Тежка катастрофа отне човешки живот на Бъдни вечер. Инцидентът стана в Искърското дефиле, край село Зверино, съобщава Би Ти Ви.

Преминаващи по шосето забелязали обърнатия по таван автомобил в река Искър и повикали полиция. Часове по- късно автомобилът беше изваден от водата. Загиналият е 43- годишен мъж от Благоевградско. Тежка катастрофа отне човешки живот на Бъдни вечер. Инцидентът стана в Искърското дефиле, край село Зверино, съобщава Би Ти Ви. Преминаващи по шосето забелязали обърнатия по таван автомобил в река Искър и повикали полиция. Часове по- късно автомобилът беше изваден от водата. Загиналият е 43- годишен мъж от Благоевградско.

Най-великият жив гръцки композитор Микис Теодоракис бе приет спешно в болница

 Най-великият жив гръцки композитор Микис Теодоракис бе приет спешно в атинска болница с тежка респираторна инфекция. Композиторът е бил приет с висока температура и е останал за лечение по празниците, съобщава "Български новини".
Според лекуващите лекари, обаче състоянието му е стабилно и те са успели да овладеят високата температура. Теодоракис ще бъде подложен на основни медицински тестове, още повече, че миналата година е влизал в болница с подобни...

Продължава

Мъж загина при инцидент в Искърското дефиле

/КРОСС/ Тежка катастрофа отне човешки живот на Бъдни вечер. Инцидентът е станал в Искърското дефиле край село Зверино.Лека кола се е обърнала в реката и е престояла там часове преди да бъде забелязана от други шофьори. В автомобила е пътувал 43-годишен мъж от Благоевградско, който е загинал.Тепърва ще се изяснява защо автомобилът е напуснал своята лента и е изхвърчал в пропастта.Разследващите не изключват вероятността мъжът да е заспал на волана или да му е прилошало, тъй като по шосето няма следи от спирачен път.

Поклоници се готвят да отбележат Бъдни вечер във Витлеем


Палестинските християни и чуждестранните поклонници се готвят да отбележат Бъдни вечер във Витлеем, родното място на Исус Христос. Център на празничните събития ще бъде храмът Рождество Христово в древния град.

Празничното настроение се усеща навсякъде във Витлеем.

Латинският патриарх на Ерусалим ще оглави процесията към Витлеем и ще отслужи коледна литургия в свещения град, на която ще присъства и палестинският президент Махмуд Аббас.



За празника се...

Православните българи в Истанбул посрещат Бъдни вечер


В църквата "Свети Йоан Рилски" в Българската екзархия в Истанбул тази вечер ще бъде отслужена литургия за Рождество Христово от свещеника на българските църкви в Истанбул Ангел Велков, съобщи БТА.

По дългогодишна традиция истанбулските българи празнуват Бъдни вечер по домовете си, събрани край трапезата с традиционни ястия.

На 25 декември в Българската екзархия ще се състои традиционното коледно тържество. Сутринта ще бъде отслужена църковна служба, след това в големия...

Торта с тиквен крем

Роза Костовани е изпратила сезонна рецепта за торта, която научила от кулинарен блог.ПРОДУКТИ:За блата:4 яйца, 1/2 ч.ч.брашно, 1 ч.ч. захар, 1/3 ч.ч. хубаво какао, 1/2 ч.л.бакпулвер, 1/4 ч.л.сол, 1/3 ч.ч.вода, 1ванилияЗа крема:1 ч.ч.печена тиква, 1/4 ...                                                                             Роза Костовани е изпратила сезонна рецепта за торта, която научила от кулинарен блог.ПРОДУКТИ:За блата:4 яйца, 1/2 ч.ч.брашно, 1 ч.ч. захар, 1/3 ч.ч. хубаво какао, 1/2 ч.л.бакпулвер, 1/4 ч.л.сол, 1/3 ч.ч.вода, 1ванилияЗа крема:1 ч.ч.печена тиква, 1/4 ...

ЦСКА с мераци към бивш играч на Интер

Иван Фатич от Черна гора може да се озове на "Армията"

    


Автомобил падна в пропаст в Искърското дефиле, шофьорът загина

Тежка катастрофа отне човешки живот на Бъдни вечер. Инцидентът стана в Искърското дефиле, край село Зверино, съобщава Би Ти Ви.

Преминаващи по шосето забелязали обърнатия по таван автомобил в река Искър и повикали полиция. Часове по- късно автомобилът беше изваден от водата. Загиналият е 43- годишен мъж от Благоевградско. Тежка катастрофа отне човешки живот на Бъдни вечер. Инцидентът стана в Искърското дефиле, край село Зверино, съобщава Би Ти Ви. Преминаващи по шосето забелязали обърнатия по таван автомобил в река Искър и повикали полиция. Часове по- късно автомобилът беше изваден от водата. Загиналият е 43- годишен мъж от Благоевградско.

Ходорковски към Pussy Riot: Не изпитвайте омраза

"Сега е много важно да намерите сили да не допускате в сърцето си омразата и злопаметността след тежкото изпитание в затвора. Освобождаването на затворници прави властта по-хуманна". Това послание отправи бившият руски олигарх и критик на Кремъл Михаил Ходорковски към двете млади жени от бунтарската пънк група Pussy Riot. "Щастлив съм да науча, че това изпитание, което не е достойно за европейска страна в XXI век, вече е завършило", посочва най-видният бивш затворник в Русия в посланието на сайта си khodorkovski.ru до Мария Альохина и Надежда Толоконникова. Ходорковски също така е подал молба за тримесечна шенгенска виза за пътуване в Швейцария, съобщи министерството на външните работи в Берн. Тя е депозирана в швейцарското посолство в Берлин на 24 декември, се казв...

Даниела Савеклиева от ГЕРБ: 2013 бе изключително динамична и трудна

"2013 година бе изключително динамична и трудна", заяви пред Фокус Даниела Савеклиева, народен представител от ПП ГЕРБ в 42-рото Народно събрание.
 
"Парламентарните избори, които създадоха една трудна политическа обстановка, манипулацията на „костинбродската афера” постави ПП ГЕРБ в една ситуация, при която, въпреки че спечелихме изборите, се "2013 година бе изключително динамична и трудна", заяви пред Фокус Даниела Савеклиева, народен представител от ПП ГЕРБ в 42-рото Народно събрание. "Парламентарните избори, които създадоха една трудна политическа обстановка, манипулацията на „костинбродската афера” постави ПП ГЕРБ в една ситуация, при която, въпреки че спечелихме изборите, се

Ким Чен Ун издавал смъртни наказания пиян

/КРОСС/ Севернокорейския лидер Ким Чен Ун е бил "много пиян", когато е взел решението двама близки до чичо му Джан Сон-тхек да бъдат убити. Това пише The Independent, позовавайки се на японския вестник Yomiuri Shimbun.Според изданието, Ким Чен Ун е решил да ги накаже, защото е бил разстроен, че те задържат процеса по прехвърляне на бизнеса с въгледобива.Вестникът отбелязва, че севернокорейският лидер е бил пиян, когато е издал нареждането двамата помощници да бъдат убити. Като цяло осем човека от обкръжението на Джан Сон-тхек се простиха с живота си. Самият чичо бе отстранен от всички постове, които заема, след което също бе екзекутиран.

Ким Чен Ун е бил пиян, когато е издавал смъртни наказания

/КРОСС/ Севернокорейския лидер Ким Чен Ун е бил "много пиян", когато е взел решението двама близки до чичо му Джан Сон-тхек да бъдат убити. Това пише The Independent, позовавайки се на японския вестник Yomiuri Shimbun.Според изданието, Ким Чен Ун е решил да ги накаже, защото е бил разстроен, че те задържат процеса по прехвърляне на бизнеса с въгледобива.Вестникът отбелязва, че севернокорейският лидер е бил пиян, когато е издал нареждането двамата помощници да бъдат убити. Като цяло осем човека от обкръжението на Джан Сон-тхек се простиха с живота си. Самият чичо бе отстранен от всички постове, които заема, след което също бе екзекутиран.

„Коледа си ти!“ в домовете на стотици семейства

Часове преди тихата и свята нощ джуджетата на Национално движение „България си ти!“ посетиха стотици многодетни семейства в Берковица, Монтана, Борован, Малорад, Рогозен, Кюстендил, Благоевград, Дупница, Полски тръмбеш, Разград.

Премиерът Орешарски към военните зад граница: Нека всички да имаме една по-добра година


Нека следващата година да бъде много по- добра – за вас, на мисията, и за нас тук, които ви очакваме да се завърнете благополучно. Благодаря ви за начина, по който носите военната служба. Гордеем се с вас. С тези думи министър-председателят Пламен Орешарски се обърна към националните командири на българските военни контингенти зад граница, съобщиха от правителствената информационна служба.

Чрез видео връзка премиерът Орешарски и министърът на отбраната Ангел Найденов изслушаха...

Нова смърт: Голф летя 10 метра и падна в Искър

Кадрин Бекяров от гоцеделчевското село Ваклиново пътувал към София, когато колата му внезапно се отклонила от пътя и полетяла от високия около 10 метра бряг в река Искър.

Не чакайте чудеса, тръгнете към тях

Коледа стават чудеса” е фраза, трайно настанила се в публичното пространство през последните години. И ние пак ги чакаме ли, чакаме. За съжаление те не се блъскат кое от кое по да ни сполети. Не валят над смълчаните полета. То сняг напоследък от дъжд на вятър ни спохожда, а чудесата - още по-рядко.
Това не е празничен песимизъм. Празниците са си Коледа стават чудеса” е фраза, трайно настанила се в публичното пространство през последните години. И ние пак ги чакаме ли, чакаме. За съжаление те не се блъскат кое от кое по да ни сполети. Не валят над смълчаните полета. То сняг напоследък от дъжд на вятър ни спохожда, а чудесата - още по-рядко. Това не е празничен песимизъм. Празниците са си

Предимно облачно ще е времето на Коледа

През нощта и утре до обяд времето ще бъде предимно облачно, в югозападната част от страната е възможно и слабо да превали. По-значително разкъсване и намаление на облачността ще има по-късно през деня над Източна България. Мъглите в западната част на Дунавската равнина и Тракия ще се задържат почти през целия ден, докато в по-източните райони още около обяд видимостта ще се подобри.

Дядо Коледа е над Япония и лети към нас

Раздаването на подаръците върви по график

Поли Генова хапва супа с палачинки във Виена

Само седмица след като спечели финала на Само седмица след като спечели финала на "Музикална академия", Поли Генова реши да си направи малка ваканция. Тя замина за австрийската столица през уикенда с приятели. Оттам дори публикува снимка на специалитет, който опита - виенска супа с палачинки. След като се върне от пътуването, предстои да запише клип към дует с Дичко, който направиха още

Бербатов много близо до трансфер в Трабзонспор

Българският нападател Димитър Бербатов е много близо до трансфер в Трабзонспор, твърди турският сайт habera.com. Представители на елитния турски клуб водят усилени преговори с управата на лондончани и са постигнали значителен прогрес.

Вижте най-хубавите коледни украси, изпратени от читатели

Това са част от снимките от фотоконкурса на Това са част от снимките от фотоконкурса на "24 часа" за най-хубава коледна украса, които изпратиха, но не бяха публикувани в хартиеното издание.

Камерън се държи късогледо по отношение на имиграцията

Лех Валенса разкритикува политиката на Великобритания

    


КС: Бившият шеф на касата е уволнен законно

/КРОСС/ Бившият шеф на Здравната каса Пламен Цеков е бил увлонен законосъобразно, реши Конституционният съд. Така висшите магистрати отхвърлиха искането на 51 народни представители от 42-рото Народно събрание да бъде установено за противоконституционно решението на парламента от 4 юли т.г. предсрочно да бъде прекратен мандата на управителя на Националната здравноосигурителна каса Пламен Цеков.С гласове осем срещу четири искането на депутатите е отхвърлено.Съставът на Конституционният съд е от 12 магистрати и решението се приема, когато гласовете са 50% плюс 1.Че искането е допустимо, са подписали съдиите Благовест Пунев и Румен Ненков (и двамата избрани от квотата на съдебната власт за съдии в КС. Ненков е и баща на депутата от ГЕРБ Александър Ненков - б.а); Кети Маркова (от квотата на президента Росен Плевнелиев-б.а.) и Анастас Анастасов (бивш депутат от ГЕРБ, избран от квотата на парламента от 41-то НС).

Савеклиева, ГЕРБ: 2013 бе изключително динамична и трудна

"2013 година бе изключително динамична и трудна", заяви пред Фокус Даниела Савеклиева, народен представител от ПП ГЕРБ в 42-рото Народно събрание. "Парламентарните избори, които създадоха една трудна политическа обстановка, манипулацията на „костинбродската афера” постави ПП ГЕРБ в една ситуация, при която, въпреки че спечелихме изборите, се

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване