Битката за Бербатов е в разгара си

/КРОСС/ Битката за Димитър Бербатов е в разгара си. Според последните информации от Острова, за българския нападател вече спорят Арсенал и Тотнъм, както и турските Трабзонспор и Галатасарай.Според Express Sport Галатасарай смята да надцаква лондонските отбори за Бербатов, но не споменава за Трабзон. Вчера обаче се появиха информации, от турска страна, че именно Трабзонспор е с най-добри позиции да вземе българина, и дори вече е в напреднали преговори с отбора от южната ни съседка.Междувременно, във Фулъм все още имат и своите надежди да задържат благоевградчанина, който ще е на линия за мача срещу Норич.

69 пожара са загасили огнеборците за едно денонощие

София /КРОСС/ През изминалото денонощие силите на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са реагирали на общо 93 сигнала за произшествия, съобщиха от МВР. Ликвидирани са общо 69 пожара, 24 от които са с нанесени материални щети.Извършени са 19 спасителни дейности и помощни операции. При възникналите инциденти няма пострадали хора.

Аз вярвам в Дядо Коледа!

На 37 години аз вярвам в Дядо Коледа. Истински. Дори след като премина през метаморфозата на Дядо Мраз. 13-годишният ми син отдавна го е оставил в детските фантазии, средният започва да се съмнява. Подшушнал му е някой. Веднъж разпозна учителя по народни танци под лошо направения костюм. Мило му обясних, че просто няма как един човек да отиде при всички деца и се налага да използва двойници, но това не го прави по-малко истински. - Добре де, мамо, а ти вярваш ли в Дядо Коледа? - Вярвам, разбира се! - Тогава защо Дядо Коледа не ми донесе таблет, както поисках (на 6 години). - Защото истинският дядо Коледа преценява какво точно е нужно на детето. За съжаление има и някои мошеници, които затрупват децата с невълшебни подаръци, но по-нататък във времето наистина се разбира дали е бил ист...

Сръбски вицепремиер счупи врата, чиновници поискали 13-та заплата

Сръбският вицепремиер Александър Вучич строшил бравата на кабинета си от яд, след като ръководството на Агенцията за въздушен контрол е поискала разрешение за изплащане на 13-та заплата. Изчезвайте от тук...банда крадци...как не ви е срам...изчезвайте от тук и никога повече да не ви виждам. Това чули от колегите му в Министерския съвет в отговор. В ядът си Вучич строшил бравата на вратата и се е наложило дежурният екип бързо да организира поставянето на нов патрон. Междувременно стана ясно, че финансовият министър е забранил изплащането на 13-та заплата във всички държавни дружества.

С любов от децата, или за магията на Коледния базар


"Вземи от тези - по-вкусни са", подсказва ми едно от децата в столичното 42-ро основно училище "Хаджи Димитър"

От няколко години там всяка година в навечерието на Рождество има коледен благотворителен базар. Участват всички ученици. Обясняват, че с часове приготвят сладки и солени вкуснотии у дома. Това им носи удоволствие. Усмихнати и щастливи са.

Сръчни и талантливи

Тази година в базара се включват и децата от курса по занаяти. Направили са глинени съдове....

Над два часа продължава празничната литургия на новия Варненски митрополит Йоан

Повече от два часа продължава празничната литургия на новия Варненски и Великопреславски митрополит Йоан за Рождество Христово, предаде репортер на Радио „Фокус”-Фокус”-Варна. На литургията присъстват консулите на Русия и Украйна, кметът Иван Портних, народни представители и десетки миряни.

Китай забрани банкетите на администрацията

/КРОСС/ Управляващата комунистическа партия на Китай забрани на държавните служители да ходят по банкети и да се веселят в частни клубове, предаде БНР, цитирайки вестник "Чайна дейли" по повод циркуляр, разпратен от централната дисциплинарна комисия на Китайската комунистическа партия. Авторите на партийния документ приканват чиновниците "да не стъпват в подобни заведения и да не си вадят техни членски карти".Според експерти обаче борбата срещу тази пагубна практика няма да е лесна. Към края на октомври 2013 г. в Китай са били наказани дисциплинарно близо 19 900 чиновници. В редица случаи служителите са изхарчили за увеселения по над 1 милион долара държавни средства.Китайски експерти изтъкват, че публикуваният циркуляр е част от мащабна кампания за борба с корупцията в страната.Президентът Си Цзинпин, който е и генерален секретар на ЦК на компартията, провъзгласи "нов стил в ръководството" и настоя милионите чиновници в Китай "да странят от разкоша, да проявяват скромност и трудолюбие", за да спечелят по-високо обществено доверие и за да се поддържа социалната хармония, пише "Чайна дейли".

Звездните бебета, които се родиха през 2013-та

Кои знаменитости се сдобиха с наследник през изминалата година

    


Температурни рекорди в Чехия

Най-високата температура от 11 градуса е била измерена в Чеслав

Видео: Как биха изглеждали новините без независима журналистика




Президентът на Русия Владимир Путин прегръща куче, подарено му от тогавашния премиер на България Бойко Борисов. Сирийският държавен глава Башар ал Асад духа свещи на торта на рожденния ден на едно от децата си, обграден от останалата част на семейството си. Министър-председателят на Реджеп Ердоган успокоява с прегръдка разстроено момченце.

Това са част от кадрите във видеоклип, с които френският клон на неправителствената организация "Репортери без граница" изобразява как...

Русия дава 2 млн. долара за ликвидиране на сирийския химически арсенал

/КРОСС/ В близките дни Русия ще преведе на ООН 2 млн. долара за ликвидиране на химическия арсенал на Сирия. Това съобщи РИА „Новости", позовавайки се на заместник- министъра на външните работи Сергей Рябков. "Сега буквално сме на прага на старта на операцията по извеждането на химичните вещества за последващото им унищожаване. Приносът на Русия в този процес е впечатляващ", каза дипломатът, като припомни, че Русия вече е изпратила 75 камиона Сирия.Рябков каза още, че на 27 декември в Москва ще се проведе среща на експерти от Русия, САЩ, ОЗХО, ООН и Сирия. Той призна, че работата с американската страна не протича гладко, но изрази надежда проблемните въпроси да бъдат преодоляни без сривове и политическо нагнетяване на ситуацията.

Как да печелим дебатите около коледната трапеза?

Събирането около големите маси може да ни принуди да водим дълги спорове с близките си

    


Коледен кекс с кафе и шоколад

Рецептата на Кинка Асеновае за ароматен шоколадов кекс.l1 и 3/4 ч.ч. брашно,2 ч.ч.захар, 3/4 ч.ч. неподсладено какао на прах, 2 ч.л. сода за хляб, 1 ч.л. бакпулвер, 1 ч.л. сол, 1 пак.ванилия, 3яйца, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч. сварено силно кафе, 1/2 ч.ч. ...                                                    Рецептата на Кинка Асеновае за ароматен шоколадов кекс.l1 и 3/4 ч.ч. брашно,2 ч.ч.захар, 3/4 ч.ч. неподсладено какао на прах, 2 ч.л. сода за хляб, 1 ч.л. бакпулвер, 1 ч.л. сол, 1 пак.ванилия, 3яйца, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч. сварено силно кафе, 1/2 ч.ч. ...

Гаджев: 2013 година беше провал за Левски

Годината е провал за Левски, а отстраняването на ЦСКА за Купата е една малка радост, призна с ръка на сърцето Владимир Гаджев.

Два взрива са били чути в кв. "Лозенец", от МВР заявиха, че е имало обезвреждане


Два силни взрива е бил чут в кв. "Лозенец". Първият е бил малко след 15.15 ч., а следващият след 15.35 ч. И двата са били в района на ул. Галичица след пряката ул. "Бабуна планина", съобщиха читатели на "Дневник". На място има засилено полицейско присъствие, служители на реда предупреждават хората да не излизат от блоковете и да не стоят по балконите.

Спряно е и движението в района.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че се проверява изоставен куфар, но не дават повече...

Премиерът към военните зад граница: Гордеем се с вас

Орешарски е подчертал, че усилията на българските военни зад граница са стъпка в утвърждаването на името на България като държава, която винаги се е изявявала като коректен партньор

Два взрива са били чути в кв. "Лозенец", има засилено полицейско присъствие


Два силни взрива е бил чут в кв. "Лозенец". Първият е бил малко след 15.15 ч., а следващият след 15.35 ч. И двата са били в района на ул. Галичица след пряката ул. "Бабуна планина", съобщиха читатели на "Дневник". На място има засилено полицейско присъствие, служители на реда предупреждават хората да не излизат от блоковете и да не стоят по балконите.

Спряно е и движението в района.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че се проверява изоставен куфар и не дават повече...

Посрещаме Новата година без сняг

София /КРОСС/ Нова година ще посрещнем със сухо време и без сняг, прогнозира в ефира на Дарик Людмил Кърджилов от Vremeto.bg.На 26 декември слаб средиземноморски циклон ще премине южно покрай България и на 26, 27, 28 декември времето ще се затопли. Очаква се температурите в Източна България да достигнат до 12-15 градуса. В Южна България ще вали, превалявания ще има в Рило-Родопската област. По високите части на планините валежите ще са от сняг, в низините - дъжд. След това времето отново ще бъде тихо, с разкъсана облачност, слънчево, следобед с температури над нулата. Такова ще бъде времето и на Нова година. Валежи от сняг може да има едва след 6-7 януари.

182 фирми в Пловдивско дължат 4,5 млн. лева на работници

Пловдив /КРОСС/ За 11-те месеца на годината от Инспекцията по труда в Пловдив са констатирали забавено изплащане на трудови възнаграждения в размер на 9 600 000 лева в 240 предприятия. 5 100 000 лева от тези задължения вече са изплатени. Това съобщи Атанас Черняев, директор на инспекцията, информира Дарик. Той допълни, че 182 фирми все още са длъжници на работниците си с общо 4 500 000 лева. Общият размер на неизплатените трудови възнаграждения от предходни години, за които инспекцията има информация, е малко над 9 000 000 лева. До момента за 2013 г. в Пловдивска област са регистрирани 241 трудови злополуки, от които 10 са завършвали със смърт. От началото на годината до края на ноември експертите са извършили 3584 проверки за спазване на разпоредбите на трудовото законодателство, при които са констатирани 11 821 нарушения, добави Черняев. От нарушенията 5658 са във връзка с изискванията за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, 6120 - по трудовоправните отношения. За всички нарушения са дадени задължителни за предписания; съставени са 501 акта, от които с влезли в сила наказателни постановления са 476. Те са на обща стойност 675 900 лева. От началото на годината са констатирани 160 случая на наети работници без сключен трудов договор и 69 случая, при които трудовите договори не са били регистрирани в НАП, съобщи Черняев.

Хороскоп за 2014 г. Дева (23 август - 22 септември) - Приятели и социални мрежи

Повечето Деви държат здраво главите си на раменете и стъпват твърдо с краката на земята, така че късметът не ги спохожда така често. Техният девиз в живота е: “Колкото повече работя, толкова повече късмет ще имам.” През последните 10 години Девите бяха подложени на резки, драматични промени и се учеха да се справят със страха и несигурността Повечето Деви държат здраво главите си на раменете и стъпват твърдо с краката на земята, така че късметът не ги спохожда така често. Техният девиз в живота е: “Колкото повече работя, толкова повече късмет ще имам.” През последните 10 години Девите бяха подложени на резки, драматични промени и се учеха да се справят със страха и несигурността

Голям пожар бушува на Витоша

Голям пожар гори от южната страна на Витоша, предаде репортер на БГНЕС.

Кражба остави софиянци без ток преди Бъдни вечер

Клиенти на ЧЕЗ останаха без ток в столичния квартал „Горна Баня". Причината е кражба на трансформаторно масло от работещи трансформатори, пише в съобщение на елетроразпределителното дружество. В следствие на аварията без електрозахранване са потребители на ул. „Дон", „Проф. Никола Милев", „Синьото езеро", „Еделвайс", „Отдих", „Каменица" и Клиенти на ЧЕЗ останаха без ток в столичния квартал „Горна Баня". Причината е кражба на трансформаторно масло от работещи трансформатори, пише в съобщение на елетроразпределителното дружество. В следствие на аварията без електрозахранване са потребители на ул. „Дон", „Проф. Никола Милев", „Синьото езеро", „Еделвайс", „Отдих", „Каменица" и

Конфискуват 5000 незконни палати

Държавни институции отнемат незаконни палати в тузарските квартали на София и по морето, които по документи се водят ливади. Данъчни инспектори и служители в Комисията за отнемане на незаконно имущество конфискуват богаташки имения, на които собствениците им са „забравили” да декларират по документи, че съществуват, или са ги обявили за незавършени.

Селена Гомез се завръща, отпочинала и свежа

Селена Гомез вече се чувства добре. Това сподели тя самата тя в социалната мрежа Инстаграм. На певицата й се наложи да отмени турнето си в Австралия, защото „имала нужда от време за себе си“. Сега обаче изглежда, че тревогите й, каквито и да са били, вече са отминали.

В Инстаграм любимката на тийнейджърите написа „Сега съм най-щастлива от много Селена Гомез вече се чувства добре. Това сподели тя самата тя в социалната мрежа Инстаграм. На певицата й се наложи да отмени турнето си в Австралия, защото „имала нужда от време за себе си“. Сега обаче изглежда, че тревогите й, каквито и да са били, вече са отминали. В Инстаграм любимката на тийнейджърите написа „Сега съм най-щастлива от много

Столичани останаха без ток преди Бъдни вечер заради кражба

Клиенти на ЧЕЗ останаха без ток в столичния квартал „Горна Баня Клиенти на ЧЕЗ останаха без ток в столичния квартал „Горна Баня". Причината е кражба на трансформаторно масло от работещи трансформатори, пише в съобщение на елетроразпределителното дружество. В следствие на аварията без електрозахранване са потребители на ул. „Дон", „Проф. Никола Милев", „Синьото езеро", „Еделвайс", „Отдих", „Каменица" и

Папа Франциск ще отслужи първата си меса за Рождество

Днес Витлеем се подготвя да отбележи Рождество Христово – празник на мира в християнската традиция, на фона на конфликти в Близкия изток и Африка, докато в Рим папа Франциск ще отслужи първата си меса по случай празника, съобщава AFP. Хиляди хора ще се съберат тази вечер на площада „Свети Петър” във Ватикана за първата меса на новия папа, с която ще бъде чествано раждането на Исус Христос. Тържествената меса ще продължи час и половина и ще завърши един час преди полунощ. В същото време, латинският патриарх на Ерусалим монсеньор Фуад Туал ще влезе тържествено във Витлеем, за да участва в честванията. След полунощ той ще отслужи голямата меса за Рождество Христово в католическата църква „Света Катерина” в присъствието на палестинския прези...

Когато страната се раздира, да се вслушаме в Исус

Днес, когато страната ни и сърцата ни са раздирани от смут и безпокойство за утрешния ден, раздори и противопоставяне, ние повече от всякога изпитваме необходимост да се вслушаме в гласа на идващия в света Спасител. Това обяви Негово Светейшество Българския патриарх Неофит в Рожденственското приветствие към българите.

Празен куфар активизира полицията

Оказва се, че са два един в друг, взривени са от служители на бившото ДОТИ

    


Селена Гомез показа сестра си

Селена Гомез вече се чувства добре. Това сподели тя самата тя в социалната мрежа Инстаграм. На певицата й се наложи да отмени турнето си в Австралия, защото „имала нужда от време за себе си“. Сега обаче изглежда, че тревогите й, каквито и да са били, вече са отминали.

В Инстаграм любимката на тийнейджърите написа „Сега съм най-щастлива от много Селена Гомез вече се чувства добре. Това сподели тя самата тя в социалната мрежа Инстаграм. На певицата й се наложи да отмени турнето си в Австралия, защото „имала нужда от време за себе си“. Сега обаче изглежда, че тревогите й, каквито и да са били, вече са отминали. В Инстаграм любимката на тийнейджърите написа „Сега съм най-щастлива от много

Пламен Орешарски: Усилията на българските военни зад граница ни утвърждават като коректен съюзник и партньор

Весело прекарване на празниците, да не отслабвате бдителността и всички да имаме една по- добра година от тази, която отминава, пожела министър-председателят на българските военни в Афганистан, Босна и Херцеговина, Косово, Грузия и Мали, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

Нека следващата година да бъде много по- добра - за Весело прекарване на празниците, да не отслабвате бдителността и всички да имаме една по- добра година от тази, която отминава, пожела министър-председателят на българските военни в Афганистан, Босна и Херцеговина, Косово, Грузия и Мали, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет. Нека следващата година да бъде много по- добра - за

Показаха „Тайната вечеря” на Вазари

/КРОСС/ За първи път от 47 години насам показаха картината на Джорджо Вазари „Тайната вечеря". В продължение на няколко десетилетия шедьовърът не е показван на никой, след като пострада при наводненията във Флоренция 1966 година. Тогава „Тайната вечеря" прекара близо 12 часа под вода, което се отрази и на нейното състояние. Реставрацията на платното не започна веднага след инцидента заради опасения да не се навреди още повече на картината, изрисувана върху дърво. Специалистите тогава се притесняваха, че няма да успеят да съхранят дървените панели, по които боята бе започнала да се отмива. Петте панела са били консервирани с надеждата, че един ден, с развитието на технологиите, изображението ще може да бъде възстановено. Работата по реставрацията на платното започна през 2010 година. Тогава фонд Getty предостави 400 хиляди долара безвъзмездна помощ на реставратори от флорентинската лаборатория Opificio delle Pietre Dure. Започвайки работа, реставраторите са установили, че състоянието на „Тайната вечеря" е много по-добро от това, което са очаквали. Според тях са загубени 20-30 процента от картината , но най-важните елементи (лицето на Христос и апостол Йоан, както и фигурата на Юда), са запазени доста добре. Очаква се, че възстановяването на картината на Вазари ще бжъде завършено през 2016 година. След това тя ще бъде изложена в музея на флорентинската базилика „Санта Кроче".

Орешарски: Усилията на българските военни зад граница ни утвърждават като коректен съюзник и партньор (снимки)

Весело прекарване на празниците, да не отслабвате бдителността и всички да имаме една по- добра година от тази, която отминава, пожела министър-председателят на българските военни в Афганистан, Босна и Херцеговина, Косово, Грузия и Мали, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

Нека следващата година да бъде много по- добра - за Весело прекарване на празниците, да не отслабвате бдителността и всички да имаме една по- добра година от тази, която отминава, пожела министър-председателят на българските военни в Афганистан, Босна и Херцеговина, Косово, Грузия и Мали, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет. Нека следващата година да бъде много по- добра - за

Безплатен превоз с новите автобуси получават варненци на Коледа

Утре - 25 декември - Коледа, всички автобуси на "Градски транспорт" ЕАД Варна ще превозват пътниците си безплатно. Това е подарък за варненци от общинската фирма по препоръка на кмета Иван Портних, съобщиха от пресслужбата на Община Варна.

Домашни меденки

КОЙ ГОТВИ:Мария Ташева от Пловдив често прави любимите меденки на синовете си.ПРОДУКТИ:2яйца, 2 с.л. мед, 1 ч.л.сода бикарбонат, 1 ч.л.оцет, 2/3 ч.ч. олио, 1 ч.ч. захар, 1пакетче ванилия, 1пакетче канела, щипка индийско орехче, 500-600 г брашноНАЧИН НА ...                                                КОЙ ГОТВИ:Мария Ташева от Пловдив често прави любимите меденки на синовете си.ПРОДУКТИ:2яйца, 2 с.л. мед, 1 ч.л.сода бикарбонат, 1 ч.л.оцет, 2/3 ч.ч. олио, 1 ч.ч. захар, 1пакетче ванилия, 1пакетче канела, щипка индийско орехче, 500-600 г брашноНАЧИН НА ...

Турският президент Гюл очаква промени в правителството на Ердоган


Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган се подготвя за размествания в правителството си, което бе разклатено от корупционен скандал, предаде AFP, позовавайки се на изявление на турския президент Абдуллах Гюл.

Според държавния глава разместванията може да бъдат обявени още след завръщането на премиера Ердоган в Турция след двудневно посещение в Пакистан. "Ердоган се подготвя за разместванията и преценява ситуацията. Ще говорим при връщането му и тогава ще знаете повече", заяви Гюл пред...

Дядо Коледа потегли над света, пристигна първо Русия

Дядо Коледа, който започна пътуването си, за да раздаде подаръци на децата по целия свят, пристигна в Русия, съобщи Командването за въздушно-космическа отбрана на Северна Америка, което по традиция проследява полета на добрия старец.

Според службата Дядо Коледа е кацнал в Новое Чаплино, като по този начин руското селище се оказва първото, Дядо Коледа, който започна пътуването си, за да раздаде подаръци на децата по целия свят, пристигна в Русия, съобщи Командването за въздушно-космическа отбрана на Северна Америка, което по традиция проследява полета на добрия старец. Според службата Дядо Коледа е кацнал в Новое Чаплино, като по този начин руското селище се оказва първото,

Шелдън Аделсън - човекът спечелил най-много пари през 2013-а

Американският хазартен магнат Шелдън Аделсън оглавява списъка на бизнесмените, спечелили най-много пари през 2013 година, според Forbes. През тази година неговият доход е 15 милиарда долара. Така състоянието му за година е нараснало с 68% и така ежедневно той е заработвал около 41 милиона долара.

Заплатата на Дядо Коледа е 11 483 долара на месец


Американски финансови анализатори изчислиха работната заплата на Дядо Коледа, който живее на Северния полюс. По данни на компанията Insure, годишният доход на добрия старец за 2013 година трябва да възлиза на 137 795 долара, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от "Фокус".

Сравнително високата заплата е свързана с множество задачи, които трябва да изпълнява Дядо Коледа. Без прекъсване през цялата година той управлява фабрика за производството на играчки, работи по 8 часа на ден и получава за...

Силната буря продължава да бушува в Европа

За бурята, която нанесе материални щети на множество сгради във Великобритания, се готвят също Шотландия и Северна Ирландия. Много жители на Южна Англия са без ток, като въздушното, наземното и морското движение също са засегнати.
Екипи на пожарната служба спасиха около 215 души в Дорсет, блокирани в колите си. 
За бурята, която нанесе материални щети на множество сгради във Великобритания, се готвят също Шотландия и Северна Ирландия. Много жители на Южна Англия са без ток, като въздушното, наземното и морското движение също са засегнати. Екипи на пожарната служба спасиха около 215 души в Дорсет, блокирани в колите си.

Михаил Ходорковски е подал молба за швейцарска виза

Процедурата е поверителна, чака се отговор от властите на Швейцария

    


Хиляди се стичат към Витлеем, за да посрещнат Рождество

/КРОСС/ В навечерието на Коледа хиляди вярващи и туристи от цял свят се стичат към Витлеем, където се смята, че се е родил Исус Христос. Във вторник вечер по улиците на града ще премине традиционната коледна процесия, водена от латински патриарх на Йерусалим Фуад Туал.Очаква се събитието да бъде посетено от палестинския лидер Махмуд Абас и други видни личности. Крайна точка на шествието ще бъде площадът, на който се намира базиликата „Рождество Христово". Тя е построена над пещерата, в която според Библията се е родил Спасителят Исус Христос.В края на коледната процесия Туал отслужи меса.

Дядо Коледа започна пътуването си, посети първо Русия

Дядо Коледа, който започна пътуването си, за да раздаде подаръци на децата по целия свят, пристигна в Русия, съобщи Командването за въздушно-космическа отбрана на Северна Америка, което по традиция проследява полета на добрия старец.

Според службата Дядо Коледа е кацнал в Новое Чаплино, като по този начин руското селище се оказва първото, Дядо Коледа, който започна пътуването си, за да раздаде подаръци на децата по целия свят, пристигна в Русия, съобщи Командването за въздушно-космическа отбрана на Северна Америка, което по традиция проследява полета на добрия старец. Според службата Дядо Коледа е кацнал в Новое Чаплино, като по този начин руското селище се оказва първото,

Американски гард на "Лукойл Академик" премина в израелски аутсайдер


Гардът Девин Уайт напусна баскетболния шампион "Лукойл Академик", за да премине в предпоследния в израелското първенство "Макаби" (Ришон).

Уайт, който си тръгна от България по собствено желание, подписа контракт до лятото. 32-годишният американец постигна договорка да се раздели с българския шампион след отпадането от Еврокъп през декември.

Премиерът към рейнджърите: Гордeeм се с вас, благодаря ви!

Благодаря ви за начина, по който носите военната служба. Гордеем се с вас! Така премиерът Пламен Орешарски се обърна към националните командири на българските военни контингенти зад граница, с които разговаря чрез видеоконферентна връзка.

Дадено ни е свише да се обичаме

Кое спасява човечеството от изтощителните битки на непримиримост и защо по-често враждата измества любовта? Как се пише на историческа тема 100 години след събитията? Как българинът посреща празниците си и какво компенсира с тях? И какви промени са нужни на висшето ни образование - "Стандарт" зададе тези въпроси на проф. Боян Биолчев. - Проф. Биолчев, преди време отложихме този разговор с думите, че пишете роман и живеете в 1913 година. По-хубаво ли се живее преди сто години? - Човек живее по-хубаво, като е млад. Биологическата възраст играе голяма роля и понякога влиза в противоречие с историческата обстановка. Един много добър мой приятел - унгарският драматург Шпиро Джордже - беше написал цяла книга за това, че и по време на най-голямата диктатура може да се появи най-нежната любов. Казвам го не за успокоение, а просто защото го зная. Интересува ме защо хората непрекъснато се стремят да унищожават младостта и възможността да се усмихваме - защото сме единствените същества на този свят, които са обдарени с усмивка. Защо си създаваме толкова препятствия, толкова взаимна мъка. Всъщност това е книгата ми за 1912-13 година. Това е време на непрекъснато преселение, на разместване на народи, които невероятно много си приличат по много неща. Говоря за намесата на митологии, излишното натрупване на предразсъдъци, което никога не води до нищо. А в крайна сметка хората сме едни. И доста зависи от нас дали можем да живеем заедно, или не

Бурята в Европа продължава да бушува

За бурята, която нанесе материални щети на множество сгради във Великобритания, се готвят също Шотландия и Северна Ирландия. Много жители на Южна Англия са без ток, като въздушното, наземното и морското движение също са засегнати.
Екипи на пожарната служба спасиха около 215 души в Дорсет, блокирани в колите си. 
За бурята, която нанесе материални щети на множество сгради във Великобритания, се готвят също Шотландия и Северна Ирландия. Много жители на Южна Англия са без ток, като въздушното, наземното и морското движение също са засегнати. Екипи на пожарната служба спасиха около 215 души в Дорсет, блокирани в колите си.

Очертани са контурите на Евразийския икономически съюз

Русия, Беларус и Казахстан одобриха днес институционалната част на договора за Евразийския икономически съюз, съобщи руският президент Владимир Путин на разширено заседание на Висшия евразийски икономически съвет в Москва.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване