Витлеемската пещера в католическия храм в Житница

/КРОСС/ С умалено копие на Витлеемската пещера жителите от пловдивското село Житница се готвят да посрещнат един от най-светлите християнски празници. Селото, в което живеят предимно българи с римокатолическо вероизповедание, трескаво се подготвят за тържествената литургия, с която тази вечер католическата общност у нас ще посрещне Рождество Христово. Цяла седмица децата от Житница са се трудили, за да построят къщичката. Сглобили за основи четири греди. А за покрив наковали малки летвички. Над тях поставили слама и мъх, за да прилича на истинска. Отзад издигнали намачкана амбалажна хартия, която наподобява скали. Накрая наредили всички герои от притчата за раждането на малкия Исус.Целта на построената в храма Витлеемска пещера е да запознае децата по един приказен начин с истинското значение на Коледа.От ранни зори в католическия храм в Житница кипи трескава подготовка за тазвечерната тържествена литургия. Десетина жени доброволно чистят и подреждат храма за празничното посрещане на Бъдни вечер.Тържествената литургия по посрещането на Рождество Христово започва малко преди полунощ тази вечер и продължава два часа. За повечето католици е важно да бъдат заедно със семействата си в храма, съобщи Нова телевизия.

Северна Корея с два нови завода за плутоний

Според експерти ядрената програма на Пхенян търпи интензивно развитие

Дядо Неофит: Хиляди около нас се нуждаят от грижа и любов

/КРОСС/ В специално празнично обръщение патриарх Неофит призова българите да осъзнаят, че хиляди се нуждаят от грижа и любов. „В хилядолетната история на България многократно сме се убеждавали, че и при най-сложните и безнадеждни обстоятелства, ако се обърнем към Бог и на него възложим своето упование, можем да преодолеем трудностите и да излезем с достойнство и от най-тежките изпитания. В святите Рождественски дни с особена сила да осъзнаем, че около нас хиляди наши братя и сестри се нуждаят от грижа, от съчувствие и най-вече от любов", каза в обръщението си патриархът. Тази вечер Неофит ще води празничното вечерно богослужение, което започва в 18 часа в патриаршеската катедрала „Ал. Невски" в София.

Засилени проверки за опасни храни във Варна

Засилени проверки са започнали инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните във Варна. Инспекциите ще продължат и през коледно-новогодишните празници и ще приключат едва след Ивановден. Това каза за Радио „Фокус” – Варна Маргарита Атанасова, директор на звеното.

"Подари книга за Коледа" с Евгения Иванова и Стефан Иванов


"Дневник" и тази година подкрепя призива на писателя Георги Господинов "Подари книга за Коледа", започнал от края на 2007г. от страниците на нашия вестник. Потърсихме и няколко български автори да препоръчат книгите, които биха подарили. 

Предимно познатия като поет Стефан Иванов, написал с Иван Добчев наградената с "Икар" пиеса "Медея – майка ми" и също играещата се в "Сфумато" "Между празниците", казва, че за пореден път по празниците ще подари на близките си книги.

Той...

Диляна Попова без гадже на Коледа

Актрисата ще разказва в родния град за приключенията в Африка

Вицепрезидент на Tiffany&Co влиза в затвора за кражба на бижута за над 2 млн.долара

Ингрид Ледерхаас-Окун работила в компанията 25 години. Тя признала пред съда, че е откраднала 165 бижута, включително диамантени гривни, обеци, платинени пръстени с диаманти и медальони от скъпоценния камък. Кражбите продължили с години и били разкрити чак след като служителката била освободена от компанията през февруари. Ингрид Ледерхаас-Окун работила в компанията 25 години. Тя признала пред съда, че е откраднала 165 бижута, включително диамантени гривни, обеци, платинени пръстени с диаманти и медальони от скъпоценния камък. Кражбите продължили с години и били разкрити чак след като служителката била освободена от компанията през февруари.

Да посрещнеш Нова година... на кораб

Интересът към круизите – рекорден, българи се записали от февруари

    


Русия и Казахстан подписаха споразумение за транзит на петрол за Китай

/КРОСС/ Русия и Казахстан подписаха междуправителствено споразумение за сътрудничество в областта на транспортирането на руски петрол през територията на централноазиатската република до Китай. Под документа своите подписи сложиха министърът на енергетиката Александър Новак и министърът на нефта и газа на Казахстан Узакбай Карабалин в рамките на заседанието на евразийския икономически съвет в Москва с участието на държавните глави на държавите.На 20 декември Владимир Путин подписа закона, ратифициращ споразумението за доставките на петрол до Китай до 2038 година с възможност за удължаване на контракта с пет години.

Дядо Коледа започна пътешествието си

Дядо Коледа, който започна пътуването си, за да раздаде подаръци на децата по целия свят, пристигна в Русия, съобщи Командването за въздушно-космическа отбрана на Северна Америка, което по традиция проследява полета на добрия старец. Според службата Дядо Коледа е кацнал в Новое Чаплино, като по този начин руското селище се оказва първото, посетено от белобрадия старец за тази година, предаде Интерфакс. Траекторията на шейната на Дядо Коледа може да бъде проследена чрез карта в сайта на американската служба, която се актуализира на всеки пет минути. Пътуването на Дядо Коледа е следено с почти 50 радара, разположени в различни райони на САЩ и Канада. Освен това, сателити с инфрачервени сензори следят полета, като улавят топлината, която се излъчва от носа на Рудолф.  

69 пожара само за денонощие угасиха пожарникари

През изминалото денонощие силите на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са реагирали на общо 93 сигнала за произшествия, съобщиха от МВР. Ликвидирани са общо 69 пожара, 24 от които с нанесени преки материални щети. Извършени са 19 спасителни дейности и помощни операции. При възникналите инциденти няма пострадали хора. Източник: БГНЕС

Патриархът: Хиляди хора се нуждаят от грижа и любов

"В светите Рождественски дни с особена сила да осъзнаем, че около нас хиляди наши братя и сестри се нуждаят от грижа, от съчувствие и най-вече от любов", заяви в обръщение дядо Неофит

К. Стойчев: Сблъсъкът през 2013 г. все още не е разрешен

2013-та е различна, необикновена година и бих я наредил в поредицата 1991-1992 г., 1996-1997 г. Това са особени, ярки, драматични години и в трите случаи угрозата е гражданският мир в страната, с висока степен на конфронтация, с рискове пред страната. 2013 г. е и година на шансове и възможности.

Крокодила остава в ареста поне до 30 декември

Специализираният накаателен съд остави в ареста Емил Милев-Крокодила със свое решение от късно вечерта в понеделник, 23 декември.

Двайсет подаръка има под коледната елха в дома си Любо Киров

Никол Кидман - така се казва кучето на певеца Любо Киров, позира пред коледната елха в дома му. Такава снимка той е публикувал в личния си профил във фейсбук и е написал: Никол Кидман - така се казва кучето на певеца Любо Киров, позира пред коледната елха в дома му. Такава снимка той е публикувал в личния си профил във фейсбук и е написал: "Готови за празника." Елхата е висока до тавана, а под нея има поне 20 кутии с подаръци. Всичките пакети Киров ги е подготвил за най-близките си хора, с които довечера ще прекара

Случки като вицове 2013

Сънен банкерпреведе 222млн. евроУморен германски банков чиновник задрямал над клавиатурата и погрешка превърнал минимален трансфер в превод на 222 млн. евро, стана ясно през юни. Адвокатът на разсеяния банкер обясни пред съда в Хесен, че довереникът му трябвало да преведе 62,40 евро по сметка на пенсионер. В този момент ... Сънен банкерпреведе 222млн. евроУморен германски банков чиновник задрямал над клавиатурата и погрешка превърнал минимален трансфер в превод на 222 млн. евро, стана ясно през юни. Адвокатът на разсеяния банкер обясни пред съда в Хесен, че довереникът му трябвало да преведе 62,40 евро по сметка на пенсионер. В този момент ...

Русия купи първия транш от украинските облигации

/КРОСС/ Руският министър-председател Дмитрий Медведев заяви, че Русия е придобила първия транш от украинските държавни облигации в размер на 3 милиарда щатски долара, съобщава "Интерфакс"."Вчера по мое разпореждане, въз основа на подписаните документи, бе придобит първият транш от украинските суверенни облигации. Парите вчера отидоха в Централната банка на Украйна", каза Медведев по време на среща с министър -председателя на Украйна Микола Азаров.

Собственик на 11 000 видео игри влезе в Книгата за рекорди на Гинес

/КРОСС/ Американецът Майкъл Томасън влезе в Книгата за рекорди на Гинес с колекцията си от близо 11 000 видеоигри, съобщава АП. Томасън е започнал да събира игрите на 12-годишна възраст. Първата му придобивка е Cosmic Avenger. Днес 31-годишният американец може да се похвали, че притежава най-голямата колекция от видео игри в света.Следва да се отбележи , че Майкъл е продавал колекцията си два пъти: първият път през 1989 г. , за да събере пари за Sega Genesis, а вторият - 1998 г. , за да плати за сватбата си. В момента колекцията му се оценява на 700-800 000 долара. Предишният рекорд принадлежеше на Ричард Лече, който е горд собственик на 8600 видео игри.

Бебетата в Пловдив, Смолян и Пазарджик се "топят"

През тази година значително е намалял броят на родените бебета в Пловдив, Смолян и Пазарджик. Това става ясно от статистика на Министерството на здравеопазването, публикувана в Дарик.
Към днешна дата през тази година в Пловдив са родени 6 646 бебета, като се очаква до края на годината броят им да се увеличи. Миналата година по същото време През тази година значително е намалял броят на родените бебета в Пловдив, Смолян и Пазарджик. Това става ясно от статистика на Министерството на здравеопазването, публикувана в Дарик. Към днешна дата през тази година в Пловдив са родени 6 646 бебета, като се очаква до края на годината броят им да се увеличи. Миналата година по същото време

Плащат за преселване и наем на безработни

Държавата ще субсидира безработни да се преместят в друг град, където може да им се осигури работа. Това предвижда една от мерките в приетия от правителството национален план за действия по заетостта.
Субсидията ще е в размер до 600 лв. и ще покрива разходите на безработния да си премести покъщнината в новия град. Сумата ще се дава еднократно.
Пл Държавата ще субсидира безработни да се преместят в друг град, където може да им се осигури работа. Това предвижда една от мерките в приетия от правителството национален план за действия по заетостта. Субсидията ще е в размер до 600 лв. и ще покрива разходите на безработния да си премести покъщнината в новия град. Сумата ще се дава еднократно. Пл

Новородените в Пловдив, Смолян и Пазарджик драстично намаляват

През тази година значително е намалял броят на родените бебета в Пловдив, Смолян и Пазарджик. Това става ясно от статистика на Министерството на здравеопазването, публикувана в Дарик.
Към днешна дата през тази година в Пловдив са родени 6 646 бебета, като се очаква до края на годината броят им да се увеличи. Миналата година по същото време През тази година значително е намалял броят на родените бебета в Пловдив, Смолян и Пазарджик. Това става ясно от статистика на Министерството на здравеопазването, публикувана в Дарик. Към днешна дата през тази година в Пловдив са родени 6 646 бебета, като се очаква до края на годината броят им да се увеличи. Миналата година по същото време

Снежни бури и ветрове в САЩ, Канада и Западна Европа, стотици хиляди са без ток за Коледа

Продължава лошото време в САЩ и Канада. Снежни бури, ледени дъждове и силен вятър оставиха без ток стотици хиляди хора в канадските провинции Онтарио и Квебек. Жертвите на лошото време в Квебек са четири души, в Онтарио е загинал един човек.

Конвоят на военния министър на Ирак е ударен от бомба

Конвоят на министъра на отбраната на Ирак Саадун ал Дулайми е бил ударен от крайпътна бомба западно от Багдад, предаде AFP, цитирана от "Фокус". Ранени са двама от охранителите на министъра, съобщи министерството на отбраната на Ирак. 

Нанесени са щети и на един от автомобилите. Крайпътната бомба е ударила конвоя, докато е пътувал между Фалуджа и Рамади.

Русия преведе първите $ 3 млрд. на Украйна

Първите 3 млрд. вече са в Централната банка на Украйна, допълва Медведев.

Патриарх Неофит: Хиляди се нуждаят от грижа и любов

И митрополит Йоан отслужи първата си литургия във Варна

    


Най-много бебета са проплакали в София

/КРОСС/ През тази година значително е намалял броят на родените бебета в Пловдив, Смолян и Пазарджик, сочат данни на Министерството на здравеопазването. Към днешна дата през тази година в Пловдив са родени 6646 бебета, като се очаква до края на годината броят им да се увеличи. Миналата година по същото време новородените под тепетата са били 6973, а за цялата година общо 7086. Статистиката сочи, че в Пазарджик и Смолян през тази година към днешна дата има родени съответно 2243 и 635 бебета. По същото време през 2012 г. в двата града новородените са били 2319 и 663.Най-много бебета през тази година са се родили в София - 14 159. На второ място е Пловдив с 6646 деца, а на трето - Варна с 4454. Най-малко бебета са се родили през годината във Видин - 490, Разград - 518, Перник - 604 и Смолян - 635.В сравнение с предходната година тенденцията за брой новородени се запазва по области.През последните 10 години най-много бебета са родени през 2009 г. - 80 956, 2008 г. - 77 712, и 2010-а - 75 513. За сравнение дори в следвоенната 1946 г. у нас са проплакали 179 226 деца. През 1949 г. са родени 177 226 бебета, а рекорда държи 1950-а, когато на бял свят са се появили 182 571. Според експертите има два основни фактора за катастрофално ниската раждаемост - икономическата криза и високият процент на безработица във възрастовата група 20-40 години.

Румъния може да инвестира в русенски пътища

Северните съседи са склонни да ни помогнат за инфраструктурата, защото потокът от нейни туристи в България се увеличава.

Постни ореховки с бяло вино и локум

Маргарита Димитровапредставя рецепта за домашни ореховки, които можете да съхраните в книжна кесия до една седмица.ПРОДУКТИ:1 ч.ч. захар, 1/ 2 ч.ч. олио, 1/ 2 ч.ч. бяло вино, 1непълна ч.ч. орехи, 1-2 ванилии, 1бакпулвер, щипка сол, брашно за замесване на меко тесто, 1кутия ароматен ...                               Маргарита Димитровапредставя рецепта за домашни ореховки, които можете да съхраните в книжна кесия до една седмица.ПРОДУКТИ:1 ч.ч. захар, 1/ 2 ч.ч. олио, 1/ 2 ч.ч. бяло вино, 1непълна ч.ч. орехи, 1-2 ванилии, 1бакпулвер, щипка сол, брашно за замесване на меко тесто, 1кутия ароматен ...

Михаил Саакашвили и още 35 души са обявени за персона нон грата

Бившият грузински президент Михаил Саакашвили и други 35 граждани на Грузия, САЩ и Германия, обвинени за "дестабилизиране" на ситуацията в Украйна, бяха обявени за персона нон грата. Това заяви пред руския вестник "Комерсант" депутат от управляващата Партия на Регионите. Членът на Върховната Рада Олег Царев посочи, че министерството на външните работи и украинските специални служби (SBU) са удовлетворили неговата молба да се забрани влизането в Украйна на 36 души, за които "има подозрения, че съветват украинската опозиция как да дестабилизира ситуацията в страната". На въпрос на АФП говорителят на украинското външно министерство Васил Зварич заяви, че е в течение на молбата на депутата Царев и че решението е взето от SBU. "Нямам информация за ...

"Ранобудните студенти" се присъединяват към протеста на емигрантите на 26 декември


"Ранобудните студенти" от цялата страна се присъединяват към протеста срещу кабинета "Орешарски" на българските емигранти, прибрали се у дома за празниците, насрочен за втория ден на Коледа - 26 декември.

Решението им е във връзка с двамата техни колеги, които от вчера са блокирани в сградата на Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград. Със заповед на ректора е ограничен достъпа до сградата на висшето учебно заведение и протестиращите могат да излязат, но не и да върнат...

Форбс: Шелдън Аделсън е спечелил най-много през 2013 г.

Шелдън Аделсън оглави класацията на бизнесмените, спечелили най-много пари в света през 2013 година, като доходът му е достигнал 15 милиарда долара, съобщава списание "Форбс".
Американският хазартен магнат е печелил около 41 милиона всеки ден и така състоянието му е нараснало с 68% за една година. 

Макар Аделсън да е собственик на веригата Шелдън Аделсън оглави класацията на бизнесмените, спечелили най-много пари в света през 2013 година, като доходът му е достигнал 15 милиарда долара, съобщава списание "Форбс". Американският хазартен магнат е печелил около 41 милиона всеки ден и така състоянието му е нараснало с 68% за една година. Макар Аделсън да е собственик на веригата

Бомба гръмна до конвоя на иракския министър на отбраната

При преминаването на конвой, в който е бил и министърът на отбраната на Ирак, край пътя западно от Багдад е избухнало мощно взривно устройство.

В Русия днес бе произведена последната "Лада Самара"


От конвейра на заводите на АВТОВАЗ в руския град Толиати днес слезе последният автомобил от семейството "Лада Самара". Това е хечбек с пет врати, моделът с три врати бе снет от производство през лятото, а седанът - преди година.

Наследник на серията трябва да стане хечбекът LADA Granta.

"Самара" бе първият модел на "Лада" с предно предаване и е разработка от края на 70-те години.

Първият опитен образец е от декември 1978г., а на следващата година е решено да се...

Българските военни зад граница ни утвърждават като коректен съюзник

Пламен Орешарски и Ангел Найденов с висока оценка за службите

    


Малката домашна църква

В България сега се завръщат нейните деца. Идват си отблизо и отдалеч, някои за пръв път през годината, други за пръв път от години насам. Кацат, слизат от самолета, те, световните пътници, преминали през летищата на Мюнхен, Париж, Лондон и Ню Йорк, оглеждат се крадешком за посрещачи, оставайки за сетен път изумени от мизерията на родното летище, излизат навън, хващат такси, разглеждат с любопитство пейзажа.

Най-интересните снегомобили в историята

Някои от тях не преживяват и дебютната си експедиция, а други са пуснати в серийно производство

    


Дядо Коледа тръгна по света

/КРОСС/ Дядо Коледа тръгна от Северния полюс. Това става ясно от специалния сайт Обединеното командване на въздушно-космическата отбраната на Северна Америка (НОРАД), което следи придвижването на шейната на добрия старец около света. Сред първите спирки на белобрадия старец са островните държави Кирибати и Нова Зеландия. Все още няма официална информация кога ще пристигне в България. Добрият старец е съпроводен от девет елена, начело с Рудолф. Те се отправят на околосветско пътешествие от Северния полюс, което ще завърши в Колорадо. Военните използват специален радар, с който проследяват придвижването на легендарния старец през Русия, оттам към Южния Пасифик, а после на запад по земното кълбо.Традицията за проследяване на пътуването на Дядо Коледа датира от 1955 година, когато в реклама за получаване на информация за маршрута на легендарния старец по грешка бил посочен телефонният номер на американската противовъздушна отбрана. Дядо Коледа е получил и документи, които му разрешават да посети САЩ в рамките на своето пътешествие около света.Министерството на земеделието на САЩ разпространи комюнике, в което съобщава, че на границата няма да бъде извършван ветеринарен контрол на елените, които теглят шейната на Дядо Коледа. Това решение е взето във връзка с факта, че елените от Северния полюс представляват незначителен риск за здравето на американските им роднини. В комюникето се подчертава, че разрешението важи от 18.00 часа на 24 декември до 06

БЧК с кризисен център по пътя Варна – Русе

Центърът е в село Бъзън и работи през зимните месеци.

Зеле с картофи по чорбаджийски

КОЙ ГОТВИ:Румен Петров от София предлага вкусно ястие, съобразено с настоящия коледен пост. “Гозбата е доста апетитна, но любителите на пикантни манджи могат да добавят и люти чушлета за разкош”, пише ни той.ПРОДУКТИ:1 кгзеле, 2моркова, 300 г картофи, 3връзки пресен лук, 3домата, 2 с.л. ...               КОЙ ГОТВИ:Румен Петров от София предлага вкусно ястие, съобразено с настоящия коледен пост. “Гозбата е доста апетитна, но любителите на пикантни манджи могат да добавят и люти чушлета за разкош”, пише ни той.ПРОДУКТИ:1 кгзеле, 2моркова, 300 г картофи, 3връзки пресен лук, 3домата, 2 с.л. ...

Хю Джакман се отказа от ролята на Худини

/КРОСС/ Хю Джакман се отказа от ролята си на илюзиониста Хари Худини в бродуейския мюзикъл на Стивън Шварц "Худини", съобщава Deadline. По думите на актьора той е спрял работата по мюзикъла, защото не може да отдели достатъчно време на ролята. Той добавя, че много му е харесало да участва в създаването на спектакъла и изрази надежда, че екипът, който стои зад „Худини", ще направи нещо необикновено. През януари 2013 г. стана ясно, че от състава на творческия екип на „Худини" излиза сценаристът Аарон Соркин. Той е отказал да работи по мюзикъла заради работата си по други проекти.За старта на работата по биографичния мюзикъл за живота на Хари Худини първоначално бе съобщено през 2008 година. От тогава до днес се промениха почти всички имена в творческия екип, стоящ зад проекта - от композитора до актьора, който ще изпълни главната роля.

Започна инициативата "Коледа си ти!"

София /КРОСС/ На Бъдни вечер Национално движение "България си ти!" започна инициативата "Коледа си ти!", насочена към подпомагане на многодетни семейства, които живеят под социалния минимум. Нуждаещите се ще получат празнични хранителни пакети. Инициативата започва от Берковица.Активисти на организацията по-късно ще бъдат в Монтана, Борован, Кюстендил, Благоевград, Дупница, Полски Тръмбеш.Инициативата ще продължи и утре в градовете Пловдив, Казанлък, Гурково, Павел баня, Ямбол и Добрич, съобщи БНР.

Близо час самолет кръжа над Варна в опити да кацне

Мъглата създаде сериозни проблеми на Летище Варна. Около 11:50 часа днес се очакваше да кацне самолет, пристигащ от Москва. В продължение близо час обаче, самолетът кръжа над Варна, правейки 8 неуспешни захода за кацане. В крайна сметка в 12:43 часа самолетът Airbus A319-114 успя да кацне, подхождайки в обратна посока - от запад на изток.

Десет военнослужещи загинаха при катастрофа на кораб в Турция


Най-малко десет военнослужещи се удавиха в понеделник, след като кораб-влекач потъна във военна корабостроителница в Турция, предаде AFP, цитирана от "Фокус".

"Десет наши военни загинаха и още 17 са ранени при потъването на влекача TGC Degirmendere", се посочва в съобщение на турската армия.

Още няколко души, включително и цивилни са обявени за безследно изчезнали при инцидента, който се случи в провинция Измир по крайбрежието на Егейско море. Шестима войници са се...

Дядо Коледа посети децата, лишени от родителски грижи

Дядо Коледа на мотор зарадва и раздаде подаръци на децата от дома в Благоевград в навечерието на Бъдни вечер, предаде БГНЕС. Прекрасната инициатива е на мотоклуб "Кралете на пътя" в Благоевград. За 6-та поредна година членовете на клуба раздадоха подаръци на питомците от Дома за деца, лишени от родителски грижи в празничните дни преди Коледа и Нова година. Около 30-ина мотористи се събраха по обяд на бензиностанцията под Югозападния университет. Форсирайки моторите пристигаха членовете на клуба. Някои от тях с червени шапчици на джуджета. Последен пристигна най-дългоочакваният гост - самият Дядо Коледа. Отново тази година той бе Стоян Грозданов-Боята. След това мотористите се отправиха към дома, правейки шествие по централните улици на града. Горе, на хълма ги очакваха 20-ина ...

Златка Райкова: Джийсън е луд, видях го в очите му!

След като приключи поредният сезон на Биг Брадър, плеймейтката Златка Райкова направи дисекция на съквартирантите си.

Русия изкупи първи пакет държавен украински дълг

Москва е платила 3 млрд. долара, съобщи руския премиер Дмитрий Медведев

    


Триптих "несвета троица" 2013*


1. Маската (на Станишев)

Станишев започна годината с пригладения образ на европейски лидер. Все още мнозина хранеха надежди, че той – като алтернатива на Първанов – води столетницата към модернизация или поне продължаващо отърсване от тоталитарно-ченгеджийското минало. Властта, която получи през май, му подейства като вълшебната МАСКА от едноименния филм/комикс: разкри истинската му природа.

Уви, не се...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване