Дянков, остани си в Москва!

Бившият вицепремиер Симеон Дянков пак ни разсмя със своята мисъл. Финансистът, който вече е ректор в Руската икономическа школа, даде интервю за "Комсомолская правда" , в което пророкува: "Ще има нова вълна на кризата, защото не е отговорено на основния въпрос, защо избухна първата криза."А не е ли важно първо Дянков да отговори на въпроса "Разбирам ли, по дяволите, от кризи"? Ние ще му помогнем - "Не!". При своето управление той десетина пъти обявяваше края на кризата и началото на просперитета на българите, пък то дъното стигнахме и продължихме да копаем надолу.И още нещо - ако самият Дянков беше икономическо острие, щеше да преподава в Принстън примерно, а не в Москва, където бизнесът зависи от сутрешното кафе на Путин.Ако не вярва, да пита Ходорковски. Коментар на Емил Спахийски, в. "Труд"  

Кражба на трансформаторно масло остави без ток столичния квартал "Горна Баня"


Кражба на масло от работещи трансформатори остави без ток столичния квартал "Горна баня", съобщиха от енергодоставчика ЧЕЗ. В следствие на аварията без ток са потребители на ул. "Дон", "Проф. Никола Милев", "Синьото езеро", "Еделвайс", "Отдих", "Каменица" и "Гръсниче". 

"Ще отстраним щетите във възможно най-кратки срокове. Изключително неприятно е, че това се случи именно в празничния ден, но аварийните екипи работят усилено и очакваме електрозахранването да бъде възстановено около...

Държавата плаща за преселване и наем на безработни

София /КРОСС/ Държавата ще субсидира безработни да се преместят в друг град, където може да им се осигури работа. Това предвижда една от мерките в приетия от правителството национален план за действия по заетостта.Субсидията ще е в размер до 600 лв. и ще покрива разходите на безработния да си премести покъщнината в новия град. Сумата ще се дава еднократно.Плащането за преместване ще е алтернатива на субсидия за покриване на пътни разходи, ако безработният живее в едно населено място, а му е намерена работа в друго. Ако човекът не иска да се мести, държавата ще му покрива до 50% от пътните, но не повече от 100 лв. на месец.Субсидия за квартира ще получават безработни, които са включени в обучение или дълъг квалификационен курс, предвиждат предложените от социалния министър Хасан Адемов мерки, които бяха одобрени от кабинета на последното му заседание. Държавата ще покрива до 35 лв. на ден разходи за квартира.Право на квартирни ще имат безработните, ако наемът излиза по-евтино от транспортните разходи при всекидневно пътуване от адреса по местоживеене до съответния образователен център. Лимитът за транспортни разходи е до 10 лв. на ден.Ако безработният е на квартира и обучението му продължава повече от 30 дни, ще получава и до 60 лв. веднъж в месеца, за да се прибере вкъщи. Стипендията на безработни, които са включени в курсове, ще е в размер на 8 лв. на ден, колкото бе и през 2013 г.450 лв. ще е най-високата субсидирана от държавата заплата при наемане на безработни

Апаши оставиха жителите на „Горна Баня" без ток на Бъдни вечер

София /КРОСС/ Кражба на трансформаторно масло от работещи трансформатори остави клиенти на ЧЕЗ без ток в столичния квартал „Горна Баня". В следствие на аварията без електрозахранване са потребители на ул. „Дон", „Проф. Никола Милев", „Синьото езеро", „Еделвайс", „Отдих", „Каменица" и „Гръсниче". „Ще отстраним щетите във възможно най-кратки срокове. Изключително неприятно е, че това се случи именно в празничния ден, но аварийните екипи работят усилено и очакваме електрозахранването да бъде възстановено около 17 ч. Искам да призова още веднъж за нетърпимост към подобни посегателства. Нека потребителите да проявяват гражданско самосъзнание и да подават сигнали в полицията при наличието на ситуации, застрашаващи сигурността и интереса на обществото.", каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.Маслото осигурява изолацията на транформатора. Когато се източи, той аварира и трябва да се подмени. Компанията е информирала органите на реда за кражбата. ЧЕЗ напомня на своите клиенти, че могат да подават сигнали за злоупотреби на имейл адрес ntz@cez.bg, в Центровете за обслужване на клиенти и на денонощната информационна линия на дружеството 0700 10 010 на цената на един градски разговор от цялата страна.

Крадци оставиха столичен квартал без ток

ЧЕЗ напомня на своите клиенти, че могат да подават сигнали

Патриарх Неофит: Хиляди братя и сестри се нуждаят от грижа, съчувствие и любов

"В хилядолетната история на България ние многократно сме се убеждавали, че и при най-сложните и безнадеждни обстоятелства, ако се обърнем към Бога и на него възложим своето упование, можем да преодолеем трудностите и да излезем с достойнство и от най-тежките изпитания. В светите Рождественски дни с особена сила да осъзнаем, че около нас хиляди наши братя и сестри се нуждаят от грижа, от съчувствие и най-вече от любов. Честито Рождество Христово, благословена и мирна 2014 година!" Това каза патриарх Неофит в свое специално празнично обръщение към българите във вторник пред Дарик радио. На Бъдни вечер той ще води празничното вечерно богослужение в 18.00 часа в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски". "Днес, когато страната ни и сърцата ни са раздирани от смут и безпокойство за утрешния ден, раздори и противопоставяне, ние повече от всякога изпитваме необходимост да се вслушаме в гласа на идващия в света Спасител: Дойдете при мен всички отрудени и обременени и аз ще ви успокоя. Да се изпълнят душите ни с вяра и с тази наистина детска радост и блажен мир, които споходили някога простите пастири, когато чули благата вест и ангелското словословие - слава във висините Богу и на земята мир, между човеците благоволение", каза още патриархът на Българската православна църква. Своята първа литургия отслужи във вторник сутрин новоизбраният Варненски и Великопреславски митрополит Йоан. Въдвореният в понеделник владика бе посрещнат тържествено в храма. Днешната литургия е по-особена, защото съчетава в едно сутрешна, вечерна и света Василиева литургия. На богослужението присъстваха свещеници от цялата епархия, представители на местната власт и много миряни, като след края му бяха прочетени приветствени слова. До неделя митрополит Йоан ще отслужи литургии и в останалите духовни околии в епархията - Шумен, Търговище, Провадия и Добрич.

От 2 до 7 лева за сурвакница във Варна, от 20 до 50лв за жива елха в саксия

Между 2 и 7 лева вървят цените на сурвачките във Варна тази година, предаде репортер на Moreto.net. Изработените от цветна хартия сурвачки са най-евтини - 2-3лв в зависимост от размера. По-скъпи са дряновите клонки, украсени със сушени плодове, гевречета, пуканки и шарени вълнени конци.

Argus II - Хора проглеждат с бионично око

Бионичното око Argus II е способно да връща частично зрението на хора с проблеми в пигментацията на ретината. Argus II е всъщност чифт очила с миниатюрна камера, свързана с електроди в ретината на очите. Възпроизвежданата информация от камерата се предава директно до ретината и позволява на човека с лошо зрение да различава формите, движенията и светлинните точици.  Технологията Argus II, върху която компанията Second Sight работи от 20 години, ще бъде доставена до няколко месеца на десетина американски клиники. Източник: БГНЕС

Обама оцени високо парчетата на Кание Уест

/КРОСС/ Обама даде висока оценка на творчеството на рапъра Кание Уест. Президентът на САЩ Барак Обама даде висока оценка на творчеството на рапъра Кание Уест, чийто албум „Yeezus" бе обявен от The Guardian за албум на годината. "Музиката на Кание е потресаваща. Имам много от песните му на iPad-а си. И на живо бих го слушал", отбеляза Обама в интервю за People.В миналото президентът на САЩ се изказа отрицателно за изпълнителя и всичко това заради поведението му по време на раздаването на наградите на MTV през 2009 година. Тогава Уест се качи на сцената, докато кънтри певицата Тейлър Суифт получаваше наградата си и заяви, че призът е трябвало да отиде при Бионсе. След инцидента Обама нарече Кание глупак , добавяйки, че въпреки всичко той е много интелигентно и талантливо момче.

Бързи пържени баклавички

КОЙ ГОТВИ:Христо Христовот с. Лепица опитал тези баклавички на пенсионерско събиране и веднага поискал рецептата.ПРОДУКТИ:1пакет фини кори, за баница от 500 г, 1шепа олиo, водаЗа сиропа:1конфитюрено, бурканче с кристална, захар, 1/2 лвода, 1 с.л. какао на прах, 2 с.л. ...                              КОЙ ГОТВИ:Христо Христовот с. Лепица опитал тези баклавички на пенсионерско събиране и веднага поискал рецептата.ПРОДУКТИ:1пакет фини кори, за баница от 500 г, 1шепа олиo, водаЗа сиропа:1конфитюрено, бурканче с кристална, захар, 1/2 лвода, 1 с.л. какао на прах, 2 с.л. ...

Астронавти продължават ремонта на МКС

Двама астронавти от Международната космическа станция излязоха днес в открития Космос, за да се опитат за завършат прекъснатия в събота ремонт на охладителна система на орбиталния комплекс.

Орешарски към военните ни зад граница: Коректен партньор сме и заради вас

Нека следващата година да бъде много по- добра – за вас, на мисията, и за нас тук, които ви очакваме да се завърнете благополучно. Благодаря ви за начина, по който носите военната служба. Гордеем се с вас.

Пожарникари угасиха 69 пожара за последното денонощие

През изминалото денонощие силите на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са реагирали на общо 93 сигнала за произшествия, съобщиха от МВР.

На лов за "калинки" в администрацията

Чиновници, изгонени под натиск ще търсят правата си

    


Русия купи украински облигации за $3 млрд.

Заемът е от руския Фонд за национално благосъстояние (ФНБ) и е част от спасителния план на стойност 15 милиарда долара, одобрен на 17 декември от президентите на двете страни

Освободиха активистите на „Грийнпийс”

"Най-добрият коледен подарък", зарадваха се от организацията

Предколедни стачки в Португалия

/КРОСС/ Множество стачки във въздушния транспорт, компаниите за чистота и градския транспорт белязаха навечерието на Коледа в Португалия. Заради стачка на 43 пилоти на „Изиджет" в Лисабон полетите към Мадрид, Берлин и Ливърпул са възпрепятствани. Това се случва, въпреки уверенията на компанията, че повечето от планираните за 24 и 26 декември курсове няма да бъдат засегнати. Пилотите, които изискват по-добри условия на труд и спазване на португалските закони, предвиждат още две стачки на 31 декември и 1 януари. Наземните служители на летищата в Лисабон, Порто и Мадейра също стачкуват. В резултат на стачните действия някои полети от Лисабон се извършват със закъснение от над 1 час и се очаква положението да се влоши до края на деня.    

Патриархът: Днес, когато страната е раздирана от противопоставяне, да се вслушаме в Спасителя


Българският патриах Неофит отправи Рождественско приветствие в навечерието на Бъдни вечер. В него казва, че в сегашния момент, когато страната е раздирана от проблеми, трябва да се обърнем към Спасителя. Препоръчва да се опрем и на опита от хилядолетната си история.

"Дневник" публикува цялото Рождественско приветствие на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, разпространено до медиите:

Отново настъпва Рождество Христово – събитие, отдалечено от нас с повече от две...

Орешарски поговори с командирите на мисиите ни зад граница

Чрез видео връзка премиерът и министърът на отбраната Ангел Найденов

Лисици живеят на бензиностанция в Доспат

От близо осем месеци семейство лисици са свикнали да се появяват на „Мира Ойл" - бензиностанция в град Доспат, пише smolyanpress.net. Привечер те излизат и започват да кръжат наоколо. Получават лакомства от собствениците и шофьорите и до тях може да се доближиш до метри.

Неуспешен е обаче опитът съвсем да достигнеш до тях. Просто са свикнали с От близо осем месеци семейство лисици са свикнали да се появяват на „Мира Ойл" - бензиностанция в град Доспат, пише smolyanpress.net. Привечер те излизат и започват да кръжат наоколо. Получават лакомства от собствениците и шофьорите и до тях може да се доближиш до метри. Неуспешен е обаче опитът съвсем да достигнеш до тях. Просто са свикнали с

Релаксирайте бавно

Hаближава поредица от празнични дни и подходящо време за зимна отпуска. Мнозина може би се канят да компенсират заседналия начин на живот с ударна доза спорт, да се отдадат на активен релакс или да попътуват. Лекарите предупреждават, че промяната на условията подлага организма на изпитание и съветват да бъдем по-умерени. 

Виж тук новите Hаближава поредица от празнични дни и подходящо време за зимна отпуска. Мнозина може би се канят да компенсират заседналия начин на живот с ударна доза спорт, да се отдадат на активен релакс или да попътуват. Лекарите предупреждават, че промяната на условията подлага организма на изпитание и съветват да бъдем по-умерени. Виж тук новите

$4,3 млн. глоба и затвор за крадлива шефка в Tiffany!

Бившата вицепрезиденка на американската компания за търговия с бижута Tiffany & Co Ингрид Лидирхаас- Окун получи присъда от 1 г. затвор от съда в Ню Йорк за кражба на скъпите аксесоари.

Лисици живеят на бензиностанция

От близо осем месеци семейство лисици са свикнали да се появяват на „Мира Ойл От близо осем месеци семейство лисици са свикнали да се появяват на „Мира Ойл" - бензиностанция в град Доспат, пише smolyanpress.net. Привечер те излизат и започват да кръжат наоколо. Получават лакомства от собствениците и шофьорите и до тях може да се доближиш до метри. Неуспешен е обаче опитът съвсем да достигнеш до тях. Просто са свикнали с

Дядо Коледа погегли от Северния полюс, за да раздаде подаръци на послушните деца


Дядо Коледа потегли от Северния полюс, съобщава се на специалния сайт на Обединеното командване на въздушно-космическата отбраната на северноамериканския континент (НОРАД), който следи придвижването на шейната на добрия старец около света, предаде "Интерфакс", цитиран от "Фокус".

Преди излитането си, Дядо Коледа е прегледал писмата, получени в последния момент. Той също е провел среща с елфите, които са се отчели за свършената работа. Преди голямото пътуване белобрадият старец е...

Орешарски си пожела една по-хубава година

София /КРОСС/ Нека следващата година да бъде много по- добра - за вас, на мисията, и за нас тук, които ви очакваме да се завърнете благополучно. Благодаря ви за начина, по който носите военната служба. Гордеем се с вас. С тези думи министър-председателят Пламен Орешарски се обърна към националните командири на българските военни контингенти зад граница. Чрез видео връзка премиерът Орешарски и министърът на отбраната Ангел Найденов изслушаха докладите на контингентите ни от Кабул и Кандахар в Афганистан, от Босна и Херцеговина, от Косово, Грузия и Мали.   Министър-председателят Орешарски подчерта, че усилията на българските военни зад граница са стъпка в утвърждаване на името на България като държава, която винаги се е изявявала като коректен партньор - както съюзнически, така и когато трябва да се подпомагат други държави. „Позволете ми да ви пожелая весело прекарване на празниците, да не отслабвате бдителността и всички да имаме една по- добра година от тази, която отминава. Радвам се, че ви намирам в добро състояние на духа", обърна се премиерът към командирите. Министър Ангел Найденов изрази високата си оценка за начина, по който българските военни зад граница изпълняват задачите си и ги поздрави за отличната служба. Министърът изпрати поздрави на целия личен състав на контингентите и им пожела здраве, късмет, светли празници и успешно завръщане

Престъпление без покаяние

Има и мрачни Коледи. За България това е Коледата на 1984 - дата, на която комунистическият режим превръща във военна зона някогашния Кърджалийски окръг, а после насилствено сменя имената на българските турци. Историята е толкова срамна, че не става за слушане вече 29 години. Толкова минаха от най-мащабното престъпление, извършено от комунистическия режим. Слухът филтрира разказа за него с цяла поредица защитни реакции - едни казват, че не са знаели; други - че не са им казали; трети не вярват, че е истина; четвърти са готови да го приемат като престъпление на комунизма, но не и като етническо престъпление. Най-непоносима обаче си остава датата - Бъдни вечер, 1984 година - най-големия християнски празник, забранен от атеистичната държава. Време, в което същата тази държава реши да смаже българските мюсюлмани. На този ден, преди 29 години Според архивите на Държавна сигурност на 24 декември 1984 година Кърджалийски окръг е вече отцепен от останалата част от страната. Изградени са 4 КПП-та, през които се минава само с издадени предварително пропуски. Въведен е вечерен час, пощите не доставят писма и телеграми, междуградските и международните разговори са блокирани

Слабият не може да прости. Опрощението е качество на силния

Слабият не може да прости. Опрощението е качество на силния - Махатма Ганди

Кралицата амнистира Алън Тюринг, разбил кода на нацистката "Енигма"


Алън Тюринг, легендарен британския разбивач на секретни кодове, който се самоубива след като заради хомосексуалността си губи работата си и е подложен на химическа кастрация, бе амнистиран 59 години след смъртта си.

Брилянтен математик, изиграл ключова роля в разбиването кодовете на машината "Енигма" за комуникации на нацистите и смятан за един от бащите на принципите на модерния компютър, той получи посмъртно помилване от кралица Елизабет Втора по молба на правосъдното...

Рецепта за лидерство

Вчера приятел ме попита какъв е проблемът на българското лидерство. Отговорих, че доколкото лидерството е част от политиката, то проблемът му е същият, какъвто и на политиката - липса на автентичност и доверие. Българите не вярват на лидерите си по две причини - защото лидерите им много са ги лъгали и защото българите по традиция мразят елитите си. И мразейки елитите си, тръгват след лидери, които ги лъжат още повече. Българинът е източен европеец и за него лидерството има по-мистични измерения. Лидерът на източните европейци е легендарна фигура, от която се очаква да върши чудеса и чието мнение не се подлага на критика. Вижте Бойко Борисов. Отношението на „народа" към него не е много по-различно от това към Вълчан войвода, Хайдут Сидер или Крали Марко. Западният човек не е такъв. Той е по-практичен, по-земен и по-корпоративен. За него организацията е по-важна от човека, която я олицетворява. За сравнение мога да предложа един прост социологичен експеримент. Задайте на 1000 души два въпроса и вижте колко от тях ще могат да им отговорят: 1) Как се казва лидерът на Републиканската партия на Съединените щати?; 2) Как се казва партията на Путин?... Сигурен съм, че резултатът ще е поучителен и ще очертае, ако не важен проблем, то поне важна специфика на българската представа за лидерство

Бритни призна: Аз съм сериозно болна

/КРОСС/ Американската певица Бритни Спиърс призна, че е сериозно болна. По думите й тя страда от патологична срамежливост, силно безпокойство и социална тревожност. За да излезе на сцената или да снима клип често й се налагало да се превръща в друг човек. Спиърс призна, че между момичето, което публиката познава на сцената и това, което всъщност е, има огромна разлика. "Превръщам се в друг човек. Това е като биполярно разстройство. Когато съм на сцената, сякаш не съм аз, а алтернативното ми аз", признава певицата. Още през 2007 г. Бритни се опита да се справи с проблемите си. Тогава тя обръсна главата си, а по настояване на членове на семейството си се бе настанена в рехабилитационен център.

С призив за братолюбие и милост се обърна към българите патриарх Неофит

С призив за братолюбие и милост се обърна към българите патриарх Неофит. По думите му Рождество Христово идва в неспокойно време, за да ни припомни кой е пътят, който ще ни поведе във вярната посока. „Днес, когато страната ни и сърцата ни са раздирани от смут и безпокойство за утрешния ден, раздори и противопоставяне, ние повече от всякога изпитваме необходимост да се вслушаме в гласа на идващия в света Спасител”, обръща се още към нацията ни патриарх Неофит.

Татяна Лолова къта шапки за 50 бона

Татяна Лолова къта в дома си шапки за близо 50 000 лева, пишеи в. „Всеки ден" от нейни близки. Една от любимите комедийни актриси още от младежките си години има слабост към капелите.

Борислав Иванов е изключен от българския шахмат

"Серийният измамник" Борислав Иванов бе изключен от Българската федерация по шахмат, съобщи авторитетният шахматен сайт chess-news.ru.

Вследствие на съмненията за употреба на външна техническа помощ Иванов неколкократно обяви, че се оттегля и прекратява кариерата си. Въпреки това обаче наскоро той се включи в два международни турнира и беше "Серийният измамник" Борислав Иванов бе изключен от Българската федерация по шахмат, съобщи авторитетният шахматен сайт chess-news.ru. Вследствие на съмненията за употреба на външна техническа помощ Иванов неколкократно обяви, че се оттегля и прекратява кариерата си. Въпреки това обаче наскоро той се включи в два международни турнира и беше

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун посети мавзолея на баща си


Севернокорейският лидер Ким Чен Ун в компанията на високопоставени военни посети мавзолея на своя починал баща в деня на важна годишнина, предаде AFP, цитирана от "Фокус".

Той посети мемориалния дворец "Кумусан", в който се намират телата на неговия баща и на неговия дядо. Бащата на Ким Чен Ун – Ким Чен Ир – формално бе обявен за върховен главнокомандващ на севернокорейската армия на 24 декември 1991 г., което е три години преди смъртта на дядото – основателя на страната Ким Ир...

Тинейджър опита да внесе наркотици в затвора

Това се е случило в неделя по време на свиждане.

D2 разбиха феновете си с 3 часов лайф

D2 разбиха феновете си с 3 часов лайф на традиционния си коледен концерт.

Орешарски към военните зад граница: Благодаря ви за начина, по който носите военната служба

Пламен Орешарски се обърна към националните командири на българските военни контингенти зад граница. Чрез видео връзка премиерът Орешарски и министърът на отбраната Ангел Найденов изслушаха докладите на контингентите ни от Кабул и Кандахар в Афганистан, от Босна и Херцеговина, от Косово, Грузия и Мали, съобщиха от правителствената пресслужба. "Нека следващата година да бъде много по-добра – за вас, на мисията, и за нас тук, които ви очакваме да се завърнете благополучно. Благодаря ви за начина, по който носите военната служба. Гордеем се с вас", пожела Орешарски. Министър-председателят Орешарски подчерта, че усилията на българските военни зад граница са стъпка в утвърждаване на името на България като държава, която винаги се е изявявала като коректен партньор &nda...

Голям пожар на Витоша

Голям пожар гори от южната страна на Витоша, предаде БГНЕС. Огънят гори на около 1000 м надморска височина, в района на селата Студена, Кладница и Чуйпетлово. Огънят се вижда от главен път E-79 още от района на гара Делян. Стълбът дим е около 1 км. Гори склон навътре в планината. От МВР потвърдиха за подаден сигнал и екипи пътуват към мястото. Очаквайте подробности Снимка: Архив

Кражба остави столичани без ток преди Бъдни вечер

Кражба на трансформаторно масло от работещи трансформатори остави клиенти на ЧЕЗ без ток в столичния квартал „Горна Баня“, съобщиха от пресцентъра на компанията. В следствие на аварията без електрозахранване са потребители на ул. „Дон“, „Проф. Никола Милев“, „Синьото езеро“, „Еделвайс“, „Отдих“, „Каменица“ и „Гръсниче“. „Ще отстраним щетите във възможно най-кратки срокове. Изключително неприятно е, че това се случи именно в празничния ден, но аварийните екипи работят усилено и очакваме електрозахранването да бъде възстановено около 17 ч. Искам да призова още веднъж за нетърпимост към подобни посегателства. Нека потребит...

Митрополит Йоан отслужи първата си Света литургия

Варна /КРОСС/ Новоизбраният Варненски и Великопреславски митрополит Йоан отслужи първата си Света литургия в катедралния храм "Св. Успение Богородично" в града.Десетки варненци се събраха тази сутрин, за да посрещнат владиката и да чуят първата му празнична служба. На богослужението присъстваха свещеници от цялата епархия, представители на местната власт и много миряни, като след края му бяха прочетени приветствени слова. Службата завърши с произнасяне на приветствени слова.Дядо Йоан заяви, че се чувства окрилен от любовта на миряните, която е усетил при вчерашното посрещане. Той обеща да продължи започнатото от своите предшественици и ще разчита на подкрепата и на светската власт. В навечерието на Рождество владиката пожела на миряните да пазят мира в душите си.До неделя митрополит Йоан ще отслужи литургии и в останалите духовни околии в епархията - Шумен, Търговище, Провадия и Добрич. Снимки: Булфото, всички права запазени

Гръцки портокалови сладки

Анна Луковаот Раковски ви показва интересна рецепта за сладки, потопени в захарен сироп и поръсени с ядки.ПРОДУКТИ:1,5 ч.ч.олио, 1 ч.ч.захар, 1/2 ч.ч.разтопено масло, 2портокала, 1бакпулвер, 1 ч.л.сода бикарбонат, 1 к.ч.кайсиев ликьор, брашно - колкото поеме за меко тесто, без да ...                                    Анна Луковаот Раковски ви показва интересна рецепта за сладки, потопени в захарен сироп и поръсени с ядки.ПРОДУКТИ:1,5 ч.ч.олио, 1 ч.ч.захар, 1/2 ч.ч.разтопено масло, 2портокала, 1бакпулвер, 1 ч.л.сода бикарбонат, 1 к.ч.кайсиев ликьор, брашно - колкото поеме за меко тесто, без да ...

Хороскоп за 2014 г. Лъв (23 юли - 22 август) - Духовно израстване

Кралските фамилии обичат да се асоциират с Лъва и неговата безпощадност и благородство. Но представителите на тази зодия не просто гледат гордо надолу към простосмъртните, те се вълнуват повече за собственото си възвеличаване. Така че не им е чуждо излагането на показ и известна доза драма в живота. Предстоящата 2014 година ще бъде най-успешната Кралските фамилии обичат да се асоциират с Лъва и неговата безпощадност и благородство. Но представителите на тази зодия не просто гледат гордо надолу към простосмъртните, те се вълнуват повече за собственото си възвеличаване. Така че не им е чуждо излагането на показ и известна доза драма в живота. Предстоящата 2014 година ще бъде най-успешната

Вицепрезидент на Tiffany&Co открадна бижута за над 2 млн.долара, влиза в затвора

Ингрид Ледерхаас-Окун работила в компанията 25 години. Тя признала пред съда, че е откраднала 165 бижута, включително диамантени гривни, обеци, платинени пръстени с диаманти и медальони от скъпоценния камък. Кражбите продължили с години и били разкрити чак след като служителката била освободена от компанията през февруари. Ингрид Ледерхаас-Окун работила в компанията 25 години. Тя признала пред съда, че е откраднала 165 бижута, включително диамантени гривни, обеци, платинени пръстени с диаманти и медальони от скъпоценния камък. Кражбите продължили с години и били разкрити чак след като служителката била освободена от компанията през февруари.

Европейските борси затвориха коледната сесия с ръстове

Търговията беше вяла, а много фондови пазари на Стария континент останаха затворени в празничния ден

    


Британските строители с все по-лек достъп до финансиране за жилищни проекти

Кредиторите на във Великобритания планират да засилят финансирането за жилищни проекти

    


Кражба на масло остави без ток столичния квартал "Горна баня"

Екипите на ЧЕЗ започнаха отстраняване на нанесените щети

    


Българската шахматна федерация изключи "серийния измамник" Борислав Иванов

"Серийният измамник" Борислав Иванов бе изключен от Българската федерация по шахмат, съобщи авторитетният шахматен сайт chess-news.ru. Вследствие на съмненията за употреба на външна техническа помощ Иванов неколкократно обяви, че се оттегля и прекратява кариерата си. Въпреки това обаче наскоро той се включи в два международни турнира и беше

Кошмар с полетите по летищата на Европа

Лошо време и стачки създадоха истински ад за хиляди пътници по няколко европейски летища в навечерието на Коледа.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване