5,9 по Рихтер в Чили

Епицентърът на труса е бил на 71 км югозападно от чилийския

ЕС ще ограничава канелата

ЕС ще ограничи съдържанието на канела в печените сладки по магазините, тъй като тя можело да има вредно влияние върху организма, писа британската преса.
Вероятната забрана цели спазването на европейско изискване, ограничаващо количествата кумарин - естествено токсично вещество, което се съдържа в най-често използвания тип канела - касия.

ЕС ще ограничи съдържанието на канела в печените сладки по магазините, тъй като тя можело да има вредно влияние върху организма, писа британската преса. Вероятната забрана цели спазването на европейско изискване, ограничаващо количествата кумарин - естествено токсично вещество, което се съдържа в най-често използвания тип канела - касия.

Битката започва: Цветанов срещу Борисов за ГЕРБ

В ГЕРБ започва най-кървавата битка от създаването на партията - тази между двамата първи - Борисов и Цветанов.

80% от големите японски компании вярват на "Абеномиката"

Бизнесът е настроен оптимистично въпреки планираното двуетапно покачване на данъка върху продажбите до 10%

    


"Форбс": Миграцията от България и Румъния може да не е масова след падането на ограниченията


В статията със заглавие "Напускането на България и Румъния може да не е масово след отмяната на трудовите ограничения в ЕС" списание "Форбс" коментира имиграционния дебат в Европейския съюз, където от 1 януари отпаднаха ограниченията за трудовия пазар на редица страни членки за българи и румънци.

Някои експерти в България и Румъния се опасяват от изтичане на мозъци поради напускането на млади и квалифицирани граждани на тези две страни след като са получили образование в тях. Смята...

Зинаида Златанова: Утъпканите писти са само в ските

Тя е делова. Често пъти дори строга въпреки деликатната усмивка, която обича да носи със себе си.

След дългогодишна работа в държавната администрация с ресор "Европа", където експертите - дори най-важните, остават в сянка и след мандат, начело на представителството на Еврокомисията в България, тя влезе в политиката на предпоследното най-високо с Тя е делова. Често пъти дори строга въпреки деликатната усмивка, която обича да носи със себе си. След дългогодишна работа в държавната администрация с ресор "Европа", където експертите - дори най-важните, остават в сянка и след мандат, начело на представителството на Еврокомисията в България, тя влезе в политиката на предпоследното най-високо с

Дянков предупреждава: Пътят по нанадолнището е много бърз

Прогнозите за 2014 г. са за растеж почти навсякъде в Еврозоната средно с 1%, но по-важното е, че тази година не се очакват някакви сътресения в отделни страни. Това се дължи на икономическия цикъл - Европа излиза от кризата, заяви по БНР финансовият министър в кабинета "Борисов" Симеон Дянков.

Пребиха черногорска журналистка

Това е третото нападение срещу журналисти в Черна гора за по-малко от седмица

Бившата директорка на РИОСВ–Варна разрешила скандалния ветропарк край Каварна

Бившата директорка на РИОСВ – Варна, Румяна Радилова, е подписала разрешението за изграждане на ветроенергиен парк в защитена зона край Каварна, без да се съобрази с отрицателните становища на специализираните дирекции към Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Иззеха 1450 м. бракониерски мрежи от язовир „Горни Дъбник“

В рамките на две проверки при обхода на язовира по вода

Превишена скорост е причинила катастрофата, в която загина Пол Уокър

Причината за смъртта на известния холивудски актьор Пол Уокър е превишената скорост, с която е карал Роджър Родас - приятелят на звездата от филмовата поредица "Бързи и яростни", съобщиха св...

Ще гледаме европейски финал преди Мондиал 2014

Италия ще има шанса за утешителен реванш срещу Испания на 5-ти март. Двата отбора си уредиха приятелска среща, но предвид загубения от Италия през 2012г. европейски финал, то вероятно въобще няма да е...

Forbes: Няма да има масово нашествие на българи и румънци във Великобритания

Сп. Forbes е поредното издание, отделило обстоен материал по темата за имиграционния дебат в ЕС, където от 1 януари отпаднаха ограниченията за трудовия пазар на редица страни членки за българи и рум...

Втори кораб заседна в ледовете край Антарктика

Китайският ледоразбивач, който беше изпратен да освободи заседналия край бреговете на Антарктика руски кораб „Академик Шокалски", също е хванат в ледения капан, предаде BBC, цитирана ...

Криско: Не са ме арестували

София /КРОСС/ Случаят в Горна Оряховица е преувеличен. Това призна пред bTV рапърът Кирско. На 1 януари музикантът влезе в новините със скандал в хотела, в който е бил в града.В студиото на „Тази събита" Криско отрече да е бил арестуван, но призна, че наистина е счупил прозорец в хотела.„Искахме да вземем още една стая, която организаторите ни бяха казали че са ни запазили. Те искаха да заплатим още преди да я използваме. Имаше там разправия. Не бих отрекъл, че счупих един прозорец, за който си заплатих", коментира рапарът.Той обясни че след това е дошла полицията, но не е бил арестуван, а е заведен до районното управление в града, за да подпише съответните документи.След като платил 500 лв. за прозореца Криско и приятелите му били помолени да напуснат и те го направили.За тази година певецът планира четири сингъла, като едно от парчетата ще е заедно с Лора Караджова.

Тренчев: Политиката стана начин за изкарване на бързи пари

Политиката се превърна в начин за изкарване на бързи пари, съобщи по ТВ 7 лидерът на КТ „Подкрепа" Константин Тренчев. Дали има борба с контрабандата, може да се види, като се засекат приходите от мита и акцизи и се съпоставят.

Марчело Абонданца: Трябва да бъдем по-концентрирани


Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Марчело Абонданца поиска повече концентрация от своите възпитанички в оставащите мачове от квалификацията за световното първенство в Италия.

В петък българките започнаха елиминациите с победа над Словакия с 3:1. Те поведоха с 2:0, но допуснаха разколебаване в играта си.

"Изиграхме първите два гейма с голяма концентрация, съсредоточени върху това, което трябва да направим. После малко ни падна концентрацията, а за сметка...

Облачен LibreOffice вече е достъпен за iPad и хромбуци

/КРОСС/ Последната версия на безплатния офис пакет LibreOffice вече е достъпна на таблети iPad и хромбуци под формата на облачно приложение, съобщи Document Foundation. За целта се използва технология за онлайн виртуализация rollApp.За да ползват LibreOffice, потребителите не трябва да инсталират софтуера, а единствено да разполагат с уеб браузър и достъп до интернет. Потоковата услуга rollApp предава актуално копие на офис приложението от своите сървъри към клиентската система, като позволява директна работа с файлове (отваряне, редактиране и съхраняване), намиращи се в популярни облачни хранилища от рода на Dropbox, Google Drive и Box.rollApp е разработка на едноименната украинска компания със седалище в Пало Алто, Калифорния. Услугата стъпва на клауд технология за виртуализация и опита на напредналите потребители на LibreOffice. Офис пакетът е достъпен безплатно от браузъри Chrome, Firefox и Safari, пише technews.bg.

Жена и бебе загинаха при катастрофа на жп прелез

53-годишна жена и  бебе на месец и половина починаха, след като автомобилът, в който са пътували, е бил ударен от влак при опит за нерегламентирано преминаване  през жп прелез край Карлово. Пострадали са още 36-годишният шофьор и 21-годишна жена. По-рано в събота трима души пострадаха при верижна катастрофа на магистрала  "Струма" в района на Долна Диканя. В инцидента са участвали общо десет автомобила. Четири автомобила са катастрофирали и  в района на Суходол, на автомагистрала "Люлин". При инцидента няма пострадали, нанесени са само материални щети на колите.

Верижна катастрофа край Долна Диканя

Верижна катастрофа е станала в района на село Долна Диканя, област Перник, в посока София. В инцидента са участвали десет автомобила, двама души са пострадали, съобщи ”Фокус”. Движението в района е затруднено. Мъглата в участъка е много гъста, с видимост до 10 метра.

Д-р Михайлов: Политическият пазар не е гарантиран за съществуващите формации

Изборите трябва да се признават и когато са загубени. Тези протести са публични и между протестиращите и управляващите се появяват реваншистки настроения, заяви по БТВ д-р Николай Михайлов. Партиите не могат да изчезнат, но голямата беда е, че трудно се формира консенсус, обясни той.

Руснаците джихадисти - новата заплаха за Олимпиадата


Предполагаемото участие в бомбените атентати в Русия на приели исляма руснаци показва нарастващия размах, с който действат джихадистите извън Чечения и Дагестан, където екстремизмът и сепаратизмът тлеят от вече две десетилетия.

Според руски медии властите подозират, че преминал към исляма етнически руснак може да стои зад единия от двата бомбени атентата, при които загинаха общо 34 души в намиращия се в Южна Русия Волгоград.

Друг сменил вярата си е заподозрян в направата...

Дянков: Въпрос на време е България да влезе в еврозоната

София /КРОСС/ Прогнозите за 2014 г. са за растеж почти навсякъде в Еврозоната средно с 1%, но по-важното е, че тази година не се очакват някакви сътресения в отделни страни. Това се дължи на икономическия цикъл - Европа излиза от кризата. Това каза пред БНР финансовият министър в кабинета "Борисов" Симеон Дянков.Според него Фискалният пакт и Банковият съюз, който се предвижда да заработи от средата на тази година, са антикризисни мерки, но те не засягат пряко сегашното положение на европейската икономика, а помагат в по-дългосрочен план.„Това, което липсва на Европейския съюз като цяло, е план за растеж. Пътят по нанадолнището за малки страни като България е много бърз. Ако бюджетният дефицит продължава да се увеличава, както стана 2013 и както вероятно ще стане 2014 г., ще последва фалит", посочи Дянков и даде като пример Португалия.Той заяви, че е въпрос на време България да влезе в еврозоната и е по-добре още отсега да вземе отношение при решенията за Банковия съюз. В следващите няколко години трябва да се обърне внимание и на данъчния и социалния модел на България заради демографската криза в страната, която ще се задълбочава.

Тренчев: Политиката се превърна в начин за изкарване на бързи пари

София /КРОСС/ Политиката се превърна в начин за изкарване на бързи пари. Това заяви пред TV7 лидерът на КТ „Подкрепа" Константин Тренчев. Дали има борба с контрабандата, може да се види, като се засекат приходите от мита и акцизи и се съпоставят. Тъй като това явно е един много добър канал за финансиране на определени групи хора и партии, по това нещо можете да разберете дали реално има борба, или не. Сивата икономика е неща, за което много отдавна се говори. Ако някой иска да я проверява и да я наказва, няма кой да го спре. Но умишлено не се извършват такива действия. Тренчев обърна внимание и на Конституцията. Според него в нея са залегнали много грешки, които трябва да бъдат отстранени, за да може системата да заработи. Като основен проблем той изтъкна съдебната система, която според него е "бетонирана" в Конституцията.

БДЖ пуска допълнителни вагони в края на празниците

БДЖ пуска допълнителни вагони към влаковете, които пътуват по основните направления в страната в събота, неделя и понеделник. След подписване на спогодбата за сътрудничество с румънските железници, от февруари по Дунав мост 2 ще минават влакове.

Подготовката за българското председателство на ЕС - приоритет на кабинета през 2014-та

Няколко десетки милиона евро ще струва на България председателството на Европейския съюз през 2018 г. Подготовката ще бъде приоритет за кабинета „Орешарски" през 2014 г., обяви пред bTV вицепремиерът Зинаида Златанова. България ще застане начело на Общността през втората половина на 2018 г.

Ново 20: Миграцията от България и Румъния можело да не е масова

Сп. "Форбс" е поредното издание, отделило обстоен материал по темата за имиграционния дебат в ЕС, където от 1 януари отпаднаха ограниченията за трудовия пазар на редица страни членки за българи и румънци.

Криско: Счупих прозорец, който заплатих, не съм трошил хотела

"Славата ме научи да внимавам как се държа. В момента, в който разбрах, че имам влияние над младите, започнах да се съобразявам какво правя", каза пред bTV Криско. 

За скандала на Нова година каза, че случаят е силно преувеличен от жълтите медии. „Първо, когато отидохме в хотела, беше толкова студено, колкото беше и навън. Кметът ни се ... "Славата ме научи да внимавам как се държа. В момента, в който разбрах, че имам влияние над младите, започнах да се съобразявам какво правя", каза пред bTV Криско. За скандала на Нова година каза, че случаят е силно преувеличен от жълтите медии. „Първо, когато отидохме в хотела, беше толкова студено, колкото беше и навън. Кметът ни се ...

Н. Младенов: Истерията около имигрантите на Острова е политически мотивирана

Много страни вече са се възползвали от отварянето на границите и от търговията в ЕС, твърди бившият външен министър

    


Кой победи в конкурса за снимки от протестите извън София


Известни са победителите в конкурса за снимки от протестите извън София на 26 декември, съобщи за "Дневник" организаторът на инициативата Мартин Русков, участник в ДАНСwithme Global, който живее в Лондон. Над 1000 фотоси са се състезавали в трите категории - най-многолюден протест, най-интересен плакат и лозунг и награда на публиката. В крайна сметка тричленно жури е селектирало 70 снимки.

За най-добър кадър, който показва мащаба на протеста, е избрана снимката на Алекс Йосифов от...

Криско: Счупих прозорец, който заплатих, не съм трошил хотела

"Славата ме научи да внимавам как се държа. В момента, в който разбрах, че имам влияние над младите, започнах да се съобразявам какво правя", каза пред bTV Криско. За скандала на Нова година каза, че случаят е силно преувеличен от жълтите медии. „Първо, когато отидохме в хотела, беше толкова студено, колкото беше и навън. Кметът ни се ...

М. Дикме: Местан смяташе ДПС за формация на простаци и селяни

Това разкри Мехмед Дикме. В началото настоящият шеф на ДПС не подкрепял създаването на такава партия, бил радетел на СДС; после претърпял катарзис.

Верижна катастрофа в района на с. Долна Диканя

Около десет автомобила - леки коли и микробуси, са се ударили; пътят е бил заледен

Защитници правата на животните атакуват промените в НК

София /КРОСС/ Защитници на правата на животните са организирали петиция в интернет срещу предложените промени в Наказателния кодекс. Петицията е адресирана до президента, премиера, председателя на парламента, с копия до медиите и омбудсмана, както и до вицепремиера и министър на правосъдието.Категорично се възразява срещу предлаганите изменения, облекчаващи наказателната отговорност за организатори и участници в боеве с животни, както и за хора, проявили жестокост към животно.Вече се появиха коментари на специалисти, че проектът за нов Наказателен кодекс дава възможност за освобождаване от наказателна отговорност по принцип и то не само при първо установяване на престъпление. Ако извършилият на престъпление отговаря на определени условия, то той ще се отърве само с глоба.Очаква се в близките дни да започнат обществените дискусии по промените, оповестени от вицепремиера Златанова през декември, съобщи БНР.

Западна Великобритания е наводнена, властите призовават хората да стоят далеч от бреговете


Силно вълнение, обилни дъждове и бурни ветрове предизвикаха наводнения в югозападните части на Англия, Уелс и Шотландия. Властите призоваха населението да стои далеч от бреговете, предаде агенция "Франс прес".

Зареди огромните вълни, връхлитащи бреговете, Агенцията за околната среда предупреди, че разходките по крайбрежието може да бъдат изключително опасни.

Край Плимут, Югозападна Англия, издирват 18-годишен младеж, който е в неизвестност, след като вчера отишъл да прави...

Шумахер без опасност за живота, но може да остане парализиран

Седемкратният шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е без опасност за живота, но може да остане парализиран и да загуби гласа си, съобщава BFMTV.com, цитиран от КРОСС. "Добрата новина е, че споре...

Младенов разкритикува "масовата истерия" около дебатите за имиграцията на Острова

/КРОСС/ Бившият български министър на външните работи Николай Младенов разкритикува "масовата истерия" около дебатите за имиграцията във Великобритания, която, според него, се разпалва от крайната десница, пише в. "Гардиън".Младенов, който сега е специален представител на ООН за Ирак, заяви за Би Би Си, че медиите са се постарали да покажат истината за тези твърдения. "Гардиън" подертава, че в последно време в крайнодясната преса доминираха страхове, макар че до момента напливът от мигранти от България и Румъния не се е състоял.И сп. "Форбс" се спира на отрицателните настроения към българските и румънските мигранти във Великобритания. Част от дискусията е и спорният въпрос с ромите, известни като нежеланите хора в Европа. Те не са склонни да се интегрират в други общества, пише "Форбс". Финансирано от ЕС проучване през 2011 г. сочи, че всеки трети ром е безработен, 20 процента нямат здравна застраховка, а около 90% живеят под равнището на бедност, завършва статията, съобщи БНР.

Шуми имал камера в каската си?

Разследването във връзка с тежкия инцидент, който сполетя легендарния пилот във Формула 1 Михаел Шумахер продължава.Според най-новата информация, полицията ще се опита да гледа записи от камера, която е била монтирана в каската на Шуми.

Владо Пенев пада от смях, когато чува в роля Марта Вачкова за първи път

Първият учебен ден е във ВИТИЗ и Владо Пенев отива на лекции. Уволнил се е от казармата в Нова Загора, а приятелка от града му е казала, че и тя е кандидатствала като него актьорско майсторство за драматичен театър, но не са я приели, защото вместо нея избрали “дъщерята на Григор Вачков, онази бездарница”. Влиза той в стаята, където вече е и самата Първият учебен ден е във ВИТИЗ и Владо Пенев отива на лекции. Уволнил се е от казармата в Нова Загора, а приятелка от града му е казала, че и тя е кандидатствала като него актьорско майсторство за драматичен театър, но не са я приели, защото вместо нея избрали “дъщерята на Григор Вачков, онази бездарница”. Влиза той в стаята, където вече е и самата

Тежка катастрофа в центъра на Варна, има пострадали

Тежка катастрофа е станала тази сутрин в района на ул. "Дрин", видя репортер на Дарик. Автомобил е смачкан след сблъсък с дърво. Колата е ударена странично. При катастрофата има пострадали, но без опасност за живота, съобщиха от полицията.

"Бедният" Кипър е сред най-добре въоръжените страни в света

Още по-"бедстващата" Гърция е на 12-то място, още един гръцки бизнесмен е оставен в ареста за оръжейни подкупи, след като отказа да сътрудничи на правосъдието

прочети повече

Пит: Ще се оженим по-скоро, отколкото очаквате

/КРОСС/ Около сватбата на холивудските актьори Брад Пит и Анджелина Джоли непрекъснато се появяват слухове. Двойката не веднъж е заинтригувала медиите с плановете си за голямото събитие, които до този момент обаче си остават само планове, а журналистите тръпнат в очакване да научат датата, на която Брад и Анджи ще си кажат „да". В свое интервю Брад Пит призна, че семейството е най-важното нещо в живота му . Въпреки това актьорът не е отговори на въпроса кога ще се състои дълго чаканата сватбена церемония. "Това ще бъде нашата, с Анджелина, и децата „операция" . И ще се оженим по-скоро, отколкото очаквате", каза актьорът.

Д- р Николай Михайлов: Изборите трябва да се признават и когато са загубени

"Изборите трябва да са признават и когато са загубени. Тези протести са публични и между протестиращите и управляващите се появяват реваншистки настроения". Това каза пред bTV д-р Николай Михайлов и подчерта, че партиите не могат да изчезнат, но голямата беда е, че трудно се формира консенсус.

Николай Михайлов посочи, че политическият ... "Изборите трябва да са признават и когато са загубени. Тези протести са публични и между протестиращите и управляващите се появяват реваншистки настроения". Това каза пред bTV д-р Николай Михайлов и подчерта, че партиите не могат да изчезнат, но голямата беда е, че трудно се формира консенсус. Николай Михайлов посочи, че политическият ...

Д- р Николай Михайлов: Партиите трябва да усмирят претенцията си, че са единствена възможност

"Изборите трябва да са признават и когато са загубени. Тези протести са публични и между протестиращите и управляващите се появяват реваншистки настроения". Това каза пред bTV д-р Николай Михайлов и подчерта, че партиите не могат да изчезнат, но голямата беда е, че трудно се формира консенсус. Николай Михайлов посочи, че политическият ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване