Батков: Ще продадем Вутов, Родригес няма да ходи в Разград


Президентът на "Левски" Тодор Батков съобщи, че 17-годишния Антонио Вутов ще бъде продаден на "сериозен отбор от сериозно първенство" до края на зимния трансферен прозорец.

В събота адвокатът проведе близо двучасова среща с представители от Националния клуб на привържениците на сините, които се бяха заканили на ръководството "да вземат нещата в свои ръце".

След събирането Батков допълни, че има "много голям интерес" към Гари Родригес. Един от вариантите е "Лудогорец", но...

Цецомобилите слухтели из цяла България

Автомобилите за подслушване на МВР, станали известни като цецомобилите, са кръстосвали цяла България по времето на кабинета „Борисов”. Това призна вчера пред бТВ бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, срещу когото има три обвинения, включително и за допускане на безконтролно подслушване.

Северните щати на САЩ се готвят за рекордни студове

Температурите може да паднат до 35 градуса под нулата

    


Колата на Пол Уокър се движела със 160 км/ч.

При анализа на кръвта на Уокър и Родас медиците не са открили следи от алкохол, кокаина, опиати, марихуана или други наркотични вещества

Крият от данъчните всяка втора сделка

Комисионите на брокерите от всяка втора сделка за продажба на имот не се декларират пред държавата. Така големите агенции за посредничество укриват доходите си и намаляват дължимите данъци, показват изчисленията на данъчните.

Най-малко 14 души са загинали и над са 100 блокирани под рухнала сграда в Индия


Най-малко 14 строителни работници са загинали днес при рухването на част от пететажна сграда в град Канакона в югозападния индийски щат Гоа, съобщи ДПА.

При срутването на обекта имало над 50 работници, посочва индийската информационна агенция ИАНС.

Според представител на местната полиция около 20 работници са спасени и откарани в болница.

Предполага се, че над 100 души са затиснати под развалините, съобщи телевизия Ен Ди Ти Ви. В спасителната операция участва и...

ЦСКА очаква играч, искан от "Левски"

ЦСКА очаква Антон Огнянов за медицински изследвания в неделя сутринта. Но никой от клуба не потвърждава, че капитанът на “Любимец” вече е “червен”. Вероятно не всичко е напълно завършено в преговорите. “Левски” преговаря успоредно за халфа. Но няма да приеме да му дава изкуствено завишена заплата.
Появи ли се Огнянов в 8,30 ч на “Българска армия”, ЦСКА очаква Антон Огнянов за медицински изследвания в неделя сутринта. Но никой от клуба не потвърждава, че капитанът на “Любимец” вече е “червен”. Вероятно не всичко е напълно завършено в преговорите. “Левски” преговаря успоредно за халфа. Но няма да приеме да му дава изкуствено завишена заплата. Появи ли се Огнянов в 8,30 ч на “Българска армия”,

Брокери въртят ало измами с цените на имотите

Брокери целенасочено намаляват цената на имота без знанието на продавача с цел да привлекат повече обаждания. Това съобщи Добромир Ганев, зам.-председател на Национално сдружение „Недвижими имоти” (НСНИ).

Цветанов: Колите за подслушване са излизали и извън София

Автомобилите на службите за следене и подслушване са излизали за задачи и извън София, каза бившият вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той каза пред бТВ, че т.нар. ”кечери”, са излизали на територията на всяка една област. Според него обаче обвиненията в незаконно подслушване са ”компроматна кампания срещу политически опонент” и ”репресия срещу лица от ГЕРБ”. „Нямам обвинение за незаконно подслушване. Имам подадена жалба в Страсбург за нарушена презумция за невинност, защото трябва да се борави с доказателства. Ние много преекспонирахме всичко, което се случи. От май, когато много се говореше, тогава беше предизборната кампания, досега никой не е установил внушаваните тогава твърдения”, каза Цветанов. По думите на Цветанов такива теми отклоняват вниманието от сериозните проблеми вследствие на настоящото управление на страната – политика на популизъм, връщане на мутренските времена, тежки престъпления. Той съобщи, че след като напусна парламента и ръководството на ГЕРБ, Искра Фидосова се е върнала към професията си – нотариус. Сега тя била само редови член на партията. Цветанов коментира напусналите парламентарната група на ГЕРБ депутати с думите, че ”всяка партия има процес на развитие и израстване, допускат се и грешки, за да има поуки”. ”Тези напускания на депутати не променят стратегията и конфигурацията на настоящия НС, целта сега е да се подготвим добре за евроизборите и предсрочните избори у нас”, каза още Цветанов.

15-ина врачки, знахари и измамници пращали милионите на ромите от Долни Дъбник

Вече са ясни имената на тримата задържани в Плевенско при спецакция на прокуратурата и ДАНС за пране на пари в особено големи размери. Това са Иван Маринов, синът му Станьо и техният братовчед Горан от Долни Дъбник, съобщи бТВ.

Между 2010 и 2013 година те са получили 2 милиона и половина щатски долара от Вече са ясни имената на тримата задържани в Плевенско при спецакция на прокуратурата и ДАНС за пране на пари в особено големи размери. Това са Иван Маринов, синът му Станьо и техният братовчед Горан от Долни Дъбник, съобщи бТВ. Между 2010 и 2013 година те са получили 2 милиона и половина щатски долара от

Изписаха от болницата Барбара Буш

Тя се чувства чудесно, обяви говорителят на семейството

    


Врачки и баячки пращали милиони на роми в Долни Дъбник

Врачуване, знахарство и измами - това били начините, по които са припечелени 2,5-те милиона щатски долара, изпратени до ромски клан в Долни Дъбник. Парите пристигали по банков път от Палестинската автономия, съобщиха за "Труд" източници от разследването. Още не е установено дали милионите са "заработени" в Палестина, или са минавали транзитно оттам Врачуване, знахарство и измами - това били начините, по които са припечелени 2,5-те милиона щатски долара, изпратени до ромски клан в Долни Дъбник. Парите пристигали по банков път от Палестинската автономия, съобщиха за "Труд" източници от разследването. Още не е установено дали милионите са "заработени" в Палестина, или са минавали транзитно оттам

Гъста мъгла захлупва страната в неделя

Гъсти и опасни мъгли ще се стелят във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник и София.

Расте броят на загиналите при срутила се сграда в Индия, 100 души все още под развалините

Броят на жертвите при срутването на строяща се сграда в западния индийски щат Гоасе е увеличил до 14 души, а около 100 работници може би все още са под развалините, съобщава телевизионният канал Ен Ди Ти Ви.

Гръцката опозиция атакува наредбата за такса при постъпване в болница


Гръцката опозиция атакува в парламента наредбата за 25 евро такса при постъпване в държавна болница. Внесено е искане в парламента за премахване на таксата, което ще се обсъжда до няколко дни, предаде БНР.

Трагичен инцидент даде повод на гръцката опозиция за внесе за повторно гласуване в парламента наредбата за такса от 25 евро в държавните болници. Безработен тежко болен грък почина заради невъзможност да си заплати лечението.

Партията "Независими гърци" поиска до 10-ти...

Френска социалистка: Най-големият бич, който тормози България, е корупцията

”Най-големият бич, който тормози България, е корупцията в обществото. Тя пречи на европейските норми да доведат до положителен ефект в икономиката”, заяви дългогодишният политик от френската Социалистическа партия на Франсоа Оланд - Катрин Ги Кен. По думите й корупцията е ”гангрена за всички общества”, а в ”България все още не сте спечелили тази битка”. ” Различните български правителства се опитаха да постигнат напредък в борбата срещу корупцията, но нещата не се случват лесно. Това движение трябваше да започне от основите на гражданското общество. Струва ми се, че българите вече по-често и агресивно изразяват волята си веднъж за винаги да се преборят с корупцията. Сега остава да се намерят административните механизми, чрез които да се напредва по-бързо отколкото през последните 7 години. Нужна е истинска промяна на държавния модел на поведение, а тя не става лесно”, заяви Катрин Ги Кен пред БНР. Тя посочи, че не докладите на Европейската комисия, а българският народ е този, който е способен на промяна, ” ако се бори истински срещу всички тези посегателства върху правовата държава”. ”Нека българите са по-взискателни към своите управници, за да прекратят тези корупционни практики… Аз наистина вярвам, че ако България наистина иска да влезе в клуба на ”големите европейци“ - тя може да го постигне. Но ще отнеме време. Понякога хората желаят нещата бързо да се случат, но промяната на обществото става бавно. Трябва да разберете, че има нрави и исторически особеност, които спъват напредъка”, посочи още Катрин Ги Кен. Тя коментира още, че ”България трябва да докаже своята лоялност към Европа, спазвайки своите ангажименти , но в същото време трябва да получи гаранции, че Европа има нужда от нея”. ”За Евросъюза е лошо да се говори за отношения между малки и големи страни. Трябва да засилим чувството за европейско гражданство. Не можем всички да сме еднакви, но можем да всички да участваме в един политически проект. Този проект днес липсва – липсва визията за бъдещето на Евросъюза и за неговото място в утрешния свят”, каза Катрин Ги Кен.

Бедствие на Острова

Най-малко 7 души са загинали във Великобритания, където вече втора седмица продължават проливните дъждове и предизвиканите от тях наводнения. По бреговете се вдигат десетметрови вълни.

ГЕРБ ще поиска по-дълъг срок за номинации за главен съдебен инспектор


ГЕРБ ще поиска удължаване на срока за номинации за поста главен съдебен инспектор до края на месеца. Това ще стане на първото заседание на парламента след празниците, което ще се проведе на 15 януари, обяви пред Би Ти Ви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Целта е да се даде възможност и на неправителствения сектор да излъчи кандидати, обясни Цветанов.

"Защото, ако си спомните, само преди няколко дни парламентът прие за три дни да бъдат подадени документи за...

Борисов отговори на Бареков за познанията си по "коването" на закони в ЕС

„Бих посъветвал всички новоизлюпили се "политици" преди да се упражняват с името, познанията и авторитета ми да направят една кратка справка в интернет. Там лесно могат да видят, че Единният европейски акт (1986) и договорите от Маастрихт, Амстердам, Ница и Лисабон дават права на Европейския парламент да "кове" закони. Законодателните функции ... „Бих посъветвал всички новоизлюпили се "политици" преди да се упражняват с името, познанията и авторитета ми да направят една кратка справка в интернет. Там лесно могат да видят, че Единният европейски акт (1986) и договорите от Маастрихт, Амстердам, Ница и Лисабон дават права на Европейския парламент да "кове" закони. Законодателните функции ...

Борисов отговори на Бареков за познанията си по ЕС с "кратка справка от интернет"

„Бих посъветвал всички новоизлюпили се „Бих посъветвал всички новоизлюпили се "политици" преди да се упражняват с името, познанията и авторитета ми да направят една кратка справка в интернет. Там лесно могат да видят, че Единният европейски акт (1986) и договорите от Маастрихт, Амстердам, Ница и Лисабон дават права на Европейския парламент да "кове" закони. Законодателните функции ...

Путин разреши протести на олимпиадата

Според новите правила, в Сочи и прилежащите територии протестни акции ще бъдат разрешени, но само при условие да бъдат съгласувани с местната администрация, МВР и ФСБ

Световните Албена и Максим пак на върха, но като артисти в "Ледена епоха"

Седем години след втората световна титла шампионите по фигурно пързаляне при танцовите двойки Албена Денкова и Максим Стависки продължават да бъдат истински звезди. Сега обаче не покоряват трибуните, а показват уникални танци и актьорско майсторство на леда пред зрителите в Русия и бившия СССР. Е, и на тези, които искат да ги гледат по Първи канал Седем години след втората световна титла шампионите по фигурно пързаляне при танцовите двойки Албена Денкова и Максим Стависки продължават да бъдат истински звезди. Сега обаче не покоряват трибуните, а показват уникални танци и актьорско майсторство на леда пред зрителите в Русия и бившия СССР. Е, и на тези, които искат да ги гледат по Първи канал

Интерпол удари фабрики за ментета на Балканите

Новогодишна мегаоперация на Интерпол на Балканите под кодовото име „Бял Меркурий” удари десетки фабрики за производство на стоки ментета в 8 страни от полуострова.

Нина Добрев залюби Стивън Дорф

Нина Добрев, родната гордост в Холивуд, не се задържа дълго мома, след като прекрати връзката си с Йън Съмърхолдър.

Черна събота: Трима загинаха на пътя

Трима души, сред които и бебе на 6 месеца, загинаха на пътя вчера. Гъстата мъгла и намалената видимост доведоха до няколко тежки пътни инцидента в цялата страна. Инженер, който работи в АЕЦ Козлодуй, е загинал при катастрофа край Оряхово.

Левандовски премина медицински тестове, подписва с Байерн

Полякът направи още една крачка към очаквания летен трансфер при баварците

    


Ердоган направил от български имот специален обект

Подалият оставка заради мегаразследването за корупция в Турция министър на градоустройството и околната среда Ердоган Байрактар е помогнал на строителния магнат Емрула Туранлъ да издейства разрешителните си за строеж върху един от върнатите преди година и 7 месеца български екзархийски имоти. Това си призна самият Туранлъ в интервю за в. "Хюриет". Подалият оставка заради мегаразследването за корупция в Турция министър на градоустройството и околната среда Ердоган Байрактар е помогнал на строителния магнат Емрула Туранлъ да издейства разрешителните си за строеж върху един от върнатите преди година и 7 месеца български екзархийски имоти. Това си призна самият Туранлъ в интервю за в. "Хюриет".

Путин разреши митинги в Сочи

Решението било продиктувано от това, че през периода от 7 януари до 21 март в Сочи ще действа специален режим на сигурност, уточни говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той напомни, че съгласно издадения от президента указ всички публични акции и демонстрации подлежат на съгласуване не само с градските власти, но и с МВР и ФСБ. Решението било продиктувано от това, че през периода от 7 януари до 21 март в Сочи ще действа специален режим на сигурност, уточни говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той напомни, че съгласно издадения от президента указ всички публични акции и демонстрации подлежат на съгласуване не само с градските власти, но и с МВР и ФСБ.

Бербатов отдъхва, Тонев отпадна

Димитър Бербатов беше пуснат в почивка от "Фулъм" и пропусна 1:1 като гост на "Норич" в III кръг за Купата на Англия. Предстои преиграване.

Александър Тонев обаче нямаше този късмет - игра като титуляр при срамното отпадане на "Астън Вила" от турнира с 1:2 у дома от "Шефийлд Юнайтед". Българинът бе сменен в 60-ата минута от Никлас Хелениус, койт Димитър Бербатов беше пуснат в почивка от "Фулъм" и пропусна 1:1 като гост на "Норич" в III кръг за Купата на Англия. Предстои преиграване. Александър Тонев обаче нямаше този късмет - игра като титуляр при срамното отпадане на "Астън Вила" от турнира с 1:2 у дома от "Шефийлд Юнайтед". Българинът бе сменен в 60-ата минута от Никлас Хелениус, койт

Цветана Манева: Моля се да съм здрава, за да преодолявам физическите си неразположения

„Доволна съм от признанието и успеха, които ми се случиха в живота. Каквото ми е причинило страдание, хапя си възглавницата, плача и се взимам в ръца. Едно нещо научих - че страдаме от последствията на собствените си действия. Аз ценя свободата си. За мен е важно и доверието". Това заяви за предаването ДИКOFF по Нова телевизия актрисата Цветана ... „Доволна съм от признанието и успеха, които ми се случиха в живота. Каквото ми е причинило страдание, хапя си възглавницата, плача и се взимам в ръца. Едно нещо научих - че страдаме от последствията на собствените си действия. Аз ценя свободата си. За мен е важно и доверието". Това заяви за предаването ДИКOFF по Нова телевизия актрисата Цветана ...

Цветана Манева: Българите не умеят да ценят останалите хора и да признават успехите им

„Доволна съм от признанието и успеха, които ми се случиха в живота. Каквото ми е причинило страдание, хапя си възглавницата, плача и се взимам в ръца. Едно нещо научих - че страдаме от последствията на собствените си действия. Аз ценя свободата си. За мен е важно и доверието „Доволна съм от признанието и успеха, които ми се случиха в живота. Каквото ми е причинило страдание, хапя си възглавницата, плача и се взимам в ръца. Едно нещо научих - че страдаме от последствията на собствените си действия. Аз ценя свободата си. За мен е важно и доверието". Това заяви за предаването ДИКOFF по Нова телевизия актрисата Цветана ...

Пострадал от верижната катастрофа на „Струма“ приет в „Пирогов“ чак 7 часа след удара

Един от пострадалите във верижната катастрофа на магистрала "Струма" е бил откаран в "Пирогов" чак 7 часа след инцидента, съобщи БГНЕС.

41-годишният Младен Георгиев от с. Пороминово, община Кочериново, е със счупен прешлен. Първоначално той бил откаран в болницата в Дупница, където се оказало, че скенерът не работи, а мъжът имал силни болки ... Един от пострадалите във верижната катастрофа на магистрала "Струма" е бил откаран в "Пирогов" чак 7 часа след инцидента, съобщи БГНЕС. 41-годишният Младен Георгиев от с. Пороминово, община Кочериново, е със счупен прешлен. Първоначално той бил откаран в болницата в Дупница, където се оказало, че скенерът не работи, а мъжът имал силни болки ...

България закъснява с подготовката за евроизборите

България закъснява с подготовката на вота за европейски депутати. До изборите в целия Европейски съюз, включително и у нас, остават по-малко от пет месеца, съобщава БТВ. Действително, неусетно врем...

Пострадал на „Струма“ приет в „Пирогов“ чак 7 часа след верижната катастрофа

Един от пострадалите във верижната катастрофа на магистрала Един от пострадалите във верижната катастрофа на магистрала "Струма" е бил откаран в "Пирогов" чак 7 часа след инцидента, съобщи БГНЕС. 41-годишният Младен Георгиев от с. Пороминово, община Кочериново, е със счупен прешлен. Първоначално той бил откаран в болницата в Дупница, където се оказало, че скенерът не работи, а мъжът имал силни болки ...

И "Лъвиците" с победа: Пак се разправиха с Чехия

Женските национален отбор по волейбол на България спечели с 3:0 срещу Чехия и вече е съвсем близо до финалите в Италия.

Абонданца: Важното е да правим повече силни мачове


Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Марчело Абонданца изрази надежда възпитаничките му да запазят добрата си форма и да покажат по-голямо постоянство.

Българките победиха класния тим на Чехия с 3:0 и взеха втори пореден успех в квалификационния турнир в Самоков, а два спечелени гейма в неделния двубой с Беларус ще ги класира за световното първенство в Италия.

"Беше много трудно срещу Чехия, защото последните мачове помежду ни завършваха в пет гейма. Те ни...

Краят на неочакваните бедствия?

Учени напредват по пътя към безценните прогнози

    


Имигрантите скараха коалицията в Германия

Агенцията цитира председателя на Християнсоциалния съюз (ХСС) Хорст Зеехофер, автор на идеята за ограничение на притока от румънци и българи в Германия след 1 януари. В интервю за в. “Мюнхнер меркур” Зеехофер, който е премиер на Бавария, твърди, че идеята на ХСС е подробно описана в договора за широка коалиция. Агенцията цитира председателя на Християнсоциалния съюз (ХСС) Хорст Зеехофер, автор на идеята за ограничение на притока от румънци и българи в Германия след 1 януари. В интервю за в. “Мюнхнер меркур” Зеехофер, който е премиер на Бавария, твърди, че идеята на ХСС е подробно описана в договора за широка коалиция.

Дянков за Орешарски: Ползваме пари на децата си

По думите му пътят, особено за малки икономики като България, по нанадолнището е много бърз и страна като Португалия вече е показала това

Изложба на плетива и бижута посветена на именните дни през януари откриват в Районен младежки дом - Мошино

Изложба на плетива, бижута и сувенири от рисувано стъкло ще бъде подредена в Райнния младежки дом - Мошино от 8 до 18 януари 2014г. “Уникален подарък за теб” е мотото на експозицията, съобщиха за ZaPernik.com.

Тя е посветена на множеството именни дни, в първия месец на годината. Експонатите биха били оригинален и неповторим подарък за всички, които празнуват имената си през януари.

Плетивата са дело на Йорданка Славчева, която е изработила...

Продължава

Арсенал удари Тотнъм за купата на Англия

"Артилеристите" спечелиха лондонското дерби с 2:0

    


Цветанов: Нормално е с Борисов да не водим листата за евроизборите, досега в ЕС е било така


Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов определи като нормално и правилно решението на Бойко Борисов двамата да не водят листата на ГЕРБ на предстоящите избори за Европейски парламент в интервю за Би Ти Ви.

"Досега в нито една европейска държава няма лидер на партия, който да е кандидат за водач на евролиста – това би означавало абдикиране от реалните проблеми", подчерта той, като допълни, че това решение е част от цялостната стратегия в ГЕРБ.

"На нас сега ни...

В столицата се проведе протест срещу кабинета „Орешарски”

Протест срещу правителството на Пламен Орешарски се проведе в столицата, предаде БНР. Протестиращите се събраха на пл. „Независимост”, след което потеглиха към сградата на Народно...

Поредна вечер на протест срещу кабинета"Орешарски"

Близо 50 души поискаха оставката на правителството

    


Депресията сваля имунитета, убива и с рак

Тъй като първоначалните симптоми на депресията са неспецифични и почти непознати на хората, заблудите за нея са двупосочни. Много често се оценява от околните като мързел, несериозно отношение или прояви на лош характер. Друг мит за депресията е, че тя е нещо Тъй като първоначалните симптоми на депресията са неспецифични и почти непознати на хората, заблудите за нея са двупосочни. Много често се оценява от околните като мързел, несериозно отношение или прояви на лош характер. Друг мит за депресията е, че тя е нещо "естествено и преходно", което се появява при всеки в някакъв момент, но

Волейболните национали близо до класиране на световно първенство

Националният отбор по волейбол победи в събота отбора на Холандия в квалификациите за световното първенство в Полша и е много близо до класиране. Българските волейболисти спечелиха срещу холандците с 3:0 гейма ( 25:18, 27:25, 25:14), след като в петък победиха без загубен гейм и отбора на Кипър. В неделя България излиза срещу другия отбор от квалификационната група – домакините от Чехия. За да се класират, българите трябва да спечелят поне един гейм. Женският национален отбор също е на крачка от класиране, след като в събота победиха тима на Чехия. Така българките са начело във временното класиране с 6 точки, след като по-рано победиха Словакия,  и трябва да спечелят само два гейма в последната си среща срещу Беларус.

Калин Врачански понякога се е чувствал по-опитен от режисьорите, с които работи

„Аз съм човек, който преследва мечтите си. Имам предложения и мога да избирам между тях. Това е най-важното". Това заяви в предаването ДИКOFF по Нова телевизия актьорът Калин Врачански.

„Отказах преди няколко дни филм, който ще се снима скоро, но не ми хареса сценария - за хората, които живеят на улицата, опитват да се справят с нея и накрая се „Аз съм човек, който преследва мечтите си. Имам предложения и мога да избирам между тях. Това е най-важното". Това заяви в предаването ДИКOFF по Нова телевизия актьорът Калин Врачански. „Отказах преди няколко дни филм, който ще се снима скоро, но не ми хареса сценария - за хората, които живеят на улицата, опитват да се справят с нея и накрая се

Калин Врачански отказа участие във филм заради сценария

„Аз съм човек, който преследва мечтите си. Имам предложения и мога да избирам между тях. Това е най-важното „Аз съм човек, който преследва мечтите си. Имам предложения и мога да избирам между тях. Това е най-важното". Това заяви в предаването ДИКOFF по Нова телевизия актьорът Калин Врачански. „Отказах преди няколко дни филм, който ще се снима скоро, но не ми хареса сценария - за хората, които живеят на улицата, опитват да се справят с нея и накрая се

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване