Ердоган: Прави се опит да се унищожи бъдещето на Турция

По повод корупционния скандал, който продължава да вилнее в Турция, премиерът на страната Реджеп Таийп Ердоган, заяви днес, че се прави опит да бъдат унищожени държавните стабилност и бъдеще, съобщава...

Колите на службите за следене излизаха на територията на всяка една област като цяло – не бих могъл да конкретизирам къде са ходили

Оборудваните автомобили на службите за следене и подслушване – т.нар. „кечери”, са излизали за задачи и извън столицата. Това „призна” бившият вътре...

Стволовите клетки ще се отглеждат в Космоса

Отглеждането на стволови клетки ще се извършва и от астронавти. Абба Зубайър от клиниката "Майо" в щата Флорида е получил субсидия от 300 000 долара за експеримент по отглеждането на стволови клетки на борда на Международната космическа станция (МКС), твърди в.

Преглеждат деца с незаздравяващи рани безплатно

Раничките са толкова често нещо в живота ни, колкото и хремата. Но при инцидент с основаие успокояваме не само децата, а и себе си с Раничките са толкова често нещо в живота ни, колкото и хремата. Но при инцидент с основаие успокояваме не само децата, а и себе си с "няма страшно, ще ти мине като на кутре". Обикновено точно така става, но има хора, за които раната се превръща в кошмар. Не зараства с месеци, става все по-голяма или аха да се затвори и пак набира сила.

Тежко е състоянието на двамата пострадали при катастрофата на жп прелеза

Състоянието на пострадалите при катастрофата край пловдивското село Долна махала е тежко. Това съобщиха за Фокус от Центъра за спешна медицинска помощ - Пловдив. 
36-годишният мъж, който е шофирал автомобила, ударен от влак, и 25-годишната жена са откарани в шоковата зала на болница Състоянието на пострадалите при катастрофата край пловдивското село Долна махала е тежко. Това съобщиха за Фокус от Центъра за спешна медицинска помощ - Пловдив. 36-годишният мъж, който е шофирал автомобила, ударен от влак, и 25-годишната жена са откарани в шоковата зала на болница "Свети Георги" в Пловдив. И двамата са със счупени крайници ...

И волейболистките ни на крачка от Световното първенство

Българските момичета победиха с 3:0 Чехия в Самоков

    


Държавата трябваше да спре дарението за "Утре за всеки"

Държавата не се намеси, за да блокира парите, които Ангел Бончев дари под натиск. Когато човек се усъмни, той може да изтегли парите от дарението, заяви Нешка Робева .

Димитър Бербатов остана извън групата за мача с "Норич"


Нападателят Димитър Бербатов остана извън групата на "Фулъм" за гостуването на "Норич" от третия кръг на ФА къп.

Съботният двубой започва в 17.00 часа, а отсъствието на българина може допълнително да засили спекулациите за неговата раздяла с "котиджърс".

Бившият национал е свързван с трансфер в "Арсенал", въпреки че в петък мениджърът на "артилеристите" Арсен Венгер категорично отрече да разглежда възможността за привличане на 32-годишният българин.

Бербатов има...

Путин разреши митингите по време на игрите в Сочи

Президентът на Русия Владимир Путин внесе промени в указа за засилване на мерките за сигурност в периода на олимпийските игри в Сочи, отнасящи се до правилата за организиране на събрания и митинги, предаде Би Би Си.




















































Президентът на Русия Владимир Путин внесе промени в указа за засилване на мерките за сигурност в периода на олимпийските игри в Сочи, отнасящи се до правилата за организиране на събрания и митинги, предаде Би Би Си.

Дядо Йоан ще хвърли два кръста – от първа буна и от борда на кораб „Академик“

Военни водолази направиха вчера щателна проверка в акваторията около първа буна, където по традиция на Йордановден Варненският и великопреславски митрополит хвърля кръста. Огледът е извършен между 10 и 11,30 часа. По данни на ВМС водолазите от военно формирование 28 580 не са открили опасни подводни обекти, застрашаващи здравето и живота на участниците в църковния ритуал "Велик Богоявленски водосвет".

Д-р Дулитъл от Стара Загора цери зъби на мечки и лъвове

Малко са хората, които оцеляват, след като са бъркали в огромната паст на най-големия сухоземен хищник на планетата - бялата мечка, или са човъркали в устата на лъв. Но за проф. Иван Борисов от Тракийския университет в Стара Загора това е просто работа. Той е първият животински зъболекар у нас и негови приятели на шега го кръщават д-р Дулитъл, Малко са хората, които оцеляват, след като са бъркали в огромната паст на най-големия сухоземен хищник на планетата - бялата мечка, или са човъркали в устата на лъв. Но за проф. Иван Борисов от Тракийския университет в Стара Загора това е просто работа. Той е първият животински зъболекар у нас и негови приятели на шега го кръщават д-р Дулитъл,

Втора жертва на катастрофата край Карлово

/КРОСС/ 6-месечното бебе, пострадало при катастрофата край Долна махала, е починало на път за болницата, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив. Както Информационна агенция КРОСС писа, катастрофа между влак и лек автомобил е станала малко след 12 часа днес на охраняем прелез край Карлово. Лекият автомобил е преминал при спусната бариера и в бил ударен от преминаващия влак.На място загина 53-годишна жена. 36-годишният шофьор от с. Стрелча и 20-годишна жена са откарани в болница, но до момента няма данни за тяхното състояние.

Нешка Робева напуснала потресена фондация

Потресена съм от поведението на хората, на които бях повярвала. Аз бях в Управителния съвет, беше ясно, че това дарение е направено под натиск.

Колите за подслушване обикаляли цялата страна по времето на Цветанов

Оборудваните автомобили на службите за следене и подслушване – т.нар. „кечери”, са излизали за задачи и извън столицата. Това „призна” бившият вътреше...

У нас започна обучението на военни от новата либийска армия

В България започва обучението на военни от новата либийска армия. Между 5000 и 8000 души ще се обучават за войници в Ново село. Българското министерство на отбраната води деликатни преговори за стат...

Нов случай на групово изнасилване и убийство разпали обществено недоволство в Индия


Стотици протестираха вчера в Калкута, столица на индийския щат Западна Бенгалия, обвинявайки властите в бездействие след пореден случай на групово изнасилване и убийство, предаде "Асошиейтед прес".

В края на октомври 16-годишно момиче съобщило в полицията, че два пъти е станало жертва на групово изнасилване. Девойката съобщила, че била изнасилена от група мъже и изоставена в полето недалеч от дома ѝ, а на следващия ден отвлечена от същата група и изнасилена отново, като този път я...

Путин разреши митингите по време на игрите в Сочи

Президентът на Русия Владимир Путин внесе промени в указа за засилване на мерките за сигурност в периода на олимпийските игри в Сочи, отнасящи се до правилата за организиране на събрания и митинги, предаде Би Би Си.




















































Президентът на Русия Владимир Путин внесе промени в указа за засилване на мерките за сигурност в периода на олимпийските игри в Сочи, отнасящи се до правилата за организиране на събрания и митинги, предаде Би Би Си.

Тежка катастрофа в Карловско; жертви

При тежка катастрофа на жп прелез, на място загина 53-годишна жена, а бебе на месец и половина почина на път за болницата. Катастрофата на жп прелеза край Карлово е станала след нерегламентирано навлизане на лекия автомобил, при задействана сигнализация на автоматичния жп прелез

И Волен се вдига срещу БСП и ДПС във Варна

На 7 януари по обяд привържениците на националистите ще се съберат пред областната управа в града, за да протестират срещу назначените от БСП и ДПС областен и зам. областен управители на Варненска област – Иван Великов и Мерткан Ибрямов.

Нови модерни трамваи вече возят софиянци

Новата година за столичани започва и с нова придобивка – нови модерни трамваи. Превозните средства вече се движат по централен софийски булевард, предаде БГНЕС.
Превозните средства са закупени с европейски средства и в тях ще има монитори, на които ще се излъчват филми за София и реклами на оперативните програми.
Стойността на един трамвай е Новата година за столичани започва и с нова придобивка – нови модерни трамваи. Превозните средства вече се движат по централен софийски булевард, предаде БГНЕС. Превозните средства са закупени с европейски средства и в тях ще има монитори, на които ще се излъчват филми за София и реклами на оперативните програми. Стойността на един трамвай е

Британски туристически гид препоръча България като туристическа дестинация

България влезе в топ 10 на предпочитани туристически дестинации. На фона на кампанията срещу българи и румънци във Великобритания през последните месеци туристическо издателство на Острова оцени страната ни като дестинация. България е на осмо място в топ 10 на най-добрите държави за посещение през 2014 година.

Сърбите даже и "Емануела" гледат като комедия, дават акъл на героинята

Най-често ми задават въпроса: на какво се смее българинът?
Ех, ако знаех...
Знам на какво се смеят англичаните - на техния си английски хумор - на Джером, на Мънро-Саки, на Удхаус... И на вицове като този: Възрастна двойка англичани обядва на яхта. Залива ги вълна, мъжът пада в морето. Акула се насочва към него, а той се опитва да се отбранява Най-често ми задават въпроса: на какво се смее българинът? Ех, ако знаех... Знам на какво се смеят англичаните - на техния си английски хумор - на Джером, на Мънро-Саки, на Удхаус... И на вицове като този: Възрастна двойка англичани обядва на яхта. Залива ги вълна, мъжът пада в морето. Акула се насочва към него, а той се опитва да се отбранява

Управлението връща мутренските времена, смята Цветанов

Обвиненията за подслушването бяха предизборен трик, обяви той

    


Стотици излязоха на протест след поредното групово изнасилване и убийство в Индия

/КРОСС/ Стотици излязоха на протест по улиците на Калкута след поредния случай на групово изнасилване и убийство в Индия, предаде АП.В края на октомври 16-годишно момиче съобщило в полицията, че два пъти е станало жертва на групово изнасилване. Девойката съобщила, че била изнасилена от група мъже и изоставена в полето недалеч от дома й. На следващия ден тя била отвлечена от същата група и изнасилена отново, като този път я оставили в безсъзнание на жп релси.Бащата на момичето каза, че на 23 декември дъщеря му била запалена, след като срещу нея били отправяни заплахи, в случай че не оттегли жалбата си. Девойката починала от раните си в сряда (1 януари). Бащата настоя разследващите органи да се заемат със случая.Представител на щатските власти защити действията на полицията, посочвайки, че са арестувани шестима заподозрени за изнасилването и други двама за подпалването.

Стотици излязоха на протест след поредния случай на групово изнасилване и убийство в Индия

/КРОСС/ Стотици излязоха на протест по улиците на Калкута след поредния случай на групово изнасилване и убийство в Индия, предаде АП.В края на октомври 16-годишно момиче съобщило в полицията, че два пъти е станало жертва на групово изнасилване. Девойката съобщила, че била изнасилена от група мъже и изоставена в полето недалеч от дома й. На следващия ден тя била отвлечена от същата група и изнасилена отново, като този път я оставили в безсъзнание на жп релси.Бащата на момичето каза, че на 23 декември дъщеря му била запалена, след като срещу нея били отправяни заплахи, в случай че не оттегли жалбата си. Девойката починала от раните си в сряда (1 януари). Бащата настоя разследващите органи да се заемат със случая.Представител на щатските власти защити действията на полицията, посочвайки, че са арестувани шестима заподозрени за изнасилването и други двама за подпалването.

53-годишна и бебе - жертви на удар на кола и влак

Катастрофата на жп прелеза край Карлово е станала след нерегламентирано навлизане на лекия автомобил

Нешка Робева: Напуснах "Утре за всеки", като разбрах, че няма да върнат парите на Ангел Бончев

Потресена съм от поведението на хората, на които бях повярвала. Аз бях в Управителния съвет. Беше ясно, че това дарение е направено под натиск. Не знам дали тези хора изобщо имат представа какво правят.
Това каза в предаването "120 минути" по БТВ Нешка Робева по повод отказа на фондация "Утре за всеки" да върне парите на бившия президент ... Потресена съм от поведението на хората, на които бях повярвала. Аз бях в Управителния съвет. Беше ясно, че това дарение е направено под натиск. Не знам дали тези хора изобщо имат представа какво правят. Това каза в предаването "120 минути" по БТВ Нешка Робева по повод отказа на фондация "Утре за всеки" да върне парите на бившия президент ...

Нешка Робева: Напуснах фондацията, като разбрах, че няма да върнат парите на Ангел Бончев

Потресена съм от поведението на хората, на които бях повярвала. Аз бях в Управителния съвет. Беше ясно, че това дарение е направено под натиск. Не знам дали тези хора изобщо имат представа какво правят.
Това каза в предаването Потресена съм от поведението на хората, на които бях повярвала. Аз бях в Управителния съвет. Беше ясно, че това дарение е направено под натиск. Не знам дали тези хора изобщо имат представа какво правят. Това каза в предаването "120 минути" по БТВ Нешка Робева по повод отказа на фондация "Утре за всеки" да върне парите на бившия президент ...

Истерия за търг на болид на Шумахер

Най-големият печеливш от инцидента с Шумахер може да се окаже аукционната къща “Барет-Джексън” в Стокдейл. От 14 януари тя стартира търг, като един от експонатите е болидът му F300 от 1998 година. И вече има засилен интерес към търга от страна на колекционери от цял свят.
Според сертификата на “Ферари” германецът персонално е карал колата в 38 със Най-големият печеливш от инцидента с Шумахер може да се окаже аукционната къща “Барет-Джексън” в Стокдейл. От 14 януари тя стартира търг, като един от експонатите е болидът му F300 от 1998 година. И вече има засилен интерес към търга от страна на колекционери от цял свят. Според сертификата на “Ферари” германецът персонално е карал колата в 38 със

Жена и бебе загинаха при сблъсък на кола и влак край Карлово


При тежка катастрофа на жп прелез край Карлово са загинали жена на 53 години и бебе на месец и половина, съобщават информационните агенции. Детето е починало на път за болницата, а жената на място.

Причина за катастрофата е нерегламентирано навлизане на лекия автомобил при задействана сигнализация на автоматичния жп прелез, съобщиха от Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ), цитирани от "Фокус". Влакът се е движил по линията Пловдив - Карлово, като инцидентът е...

Жена и дете загинаха при сблъсък на кола и влак край Карлово


При тежка катастрофа на жп прелез край Карлово са загинали жена на 53 години и бебе на месец и половина, съобщават информационните агенции. Детето е починало на път за болницата, а жената на място.

Причина за катастрофата е нерегламентирано навлизане на лекия автомобил при задействана сигнализация на автоматичния жп прелез, съобщиха от Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ), цитирани от "Фокус". Влакът се е движил по линията Пловдив - Карлово, като инцидентът е...

Атака готви протест във Варна, иска незабавна оставка на областния

Заради връщането за преразглеждане на решението за преименуване на 215 местности

Традиционни български ястия впечатляват посетителите на ресторант в Чикаго

/КРОСС/ Традиционни нашенски ястия впечатляват посетителите на един от българските ресторанти в Чикаго. За това се грижи екип от наши сънародници, сред които е и Вергил Иванов, който сподели тайната на това да впечатлиш американците с български гозби.Едно от най-търсените, най-хубавите, най-добре получаващите се тук неща е мусаката, която задължително присъства на всяка българска трапеза, коментира Иванов.Управител на ресторанта е Тошка Недкова. Тя е подела инициативата "рецептите на баба", за да пренесе домашния уют сред емигрантите. Заведението обаче се радва на симпатии и сред американците, които са възхитени, че в приготвянето на храната не се използват замразени продукти, съобщи БНР.

Митко Василев: Бизнесът е раздвоен за въвеждането на дуалната система

Дебатите до момента са в посока учебни модели, твърде малко се говори за ролята на работодателите, твърдят от Германо-българската индустриално-търговска камара

    


Орлин Павлов показва бойни хватки

Орлин Павлов показва бойни хватки на публични места. Певецът е публикувал клипче във фейсбук, на което шеговито демонстрира уменията си в източните бойни изкуства. От фона личи, че е заснет пред входа на столично кино. “Кунгфу панда: епизод 1”, написа певецът за заглавие на видеото.








Орлин Павлов показва бойни хватки на публични места. Певецът е публикувал клипче във фейсбук, на което шеговито демонстрира уменията си в източните бойни изкуства. От фона личи, че е заснет пред входа на столично кино. “Кунгфу панда: епизод 1”, написа певецът за заглавие на видеото.

Сензация за 2014 г. - "майката" на Хари Потър пише кримка под псевдоним

Зовът на кукувицата Зовът на кукувицата" (изд. „Колибри") от Робърт Галбрейт е увлекателен, майсторски написан съвременен криминален роман. Авторът изгражда силни, убедителни диалози и успява да изтъкне дефицитите и недостатъците на обществото, в което живеем. Все пак вече е време да разкрием, че Робърт Галбрейт е псевдоним на Дж. К. Роулинг.

Кипърската турска страна отхвърлила предложение на кипърските гърци за обща декларация


Кипърската турска страна е отхвърлила компромисно предложение, направено от кипърските гърци за изготвяне на обща декларация преди подновяването на преговорите между двете общности за решаване на проблема с разделения остров Кипър.

Това заяви пред кипърска телевизия Никос Христодулидис, директор на дипломатическата канцелария на президента на Република Кипър, съобщи от Никозия гръцката агенция АНА-МПА, цитирана от БТА.

Христодулидис каза, че информацията за отхвърлянето на...

С ремонт за 100 000 лв. спасяват „Дръзки“

Ремонт на фундаментите, носещи конструкцията на кораба-музей „Дръзки“, ще спаси експоната от разрушаване. Ремонтините дейности стартираха през декември, като за тях бяха отпуснати 100 000 лв. от Министерството на отбраната, съобщи за „Черно море“ директорът на Военноморския музей д-р Мариана Кръстева.

Българските волейболни национали разбиха и Холандия

България направи втори страхотен двубой в квалификациите за Световното първенство по волейбол в Полша. Цецо Соколов и компания надиграха тотално Холандия с 3:0 гейма и чакат утре Чехия. Момчетата ни ...

ЦСКА привлича и капитана на Любимец

Капитанът на Любимец Антон Огнянов вече се е договорил с ЦСКА, като договорът предстои да бъде подписан.  Огнянов е роден на 30 юни 1988 година и играе като ляв защитник и полузащитник. Ф...

Защо напълняваме с годините

Хората на средна възраст срещат проблем със свалянето на килограми, защото техните добри кафяви мазнини произвеждат по-малко топлина в тялото и това забавя изгарянето на лошите бели мазнини

Девет месеца отнема откриването на лимфом

Лимфомът е трудно за разпознаване в ранна фаза заболяване. Той се проявява в много видове - над 30 основни, които хем си приличат, хем имат съществени отлики. Девет месеца средно отнема поставянето на диагнозата дори в Америка. У нас обикновено това става горе-долу за същото време или дори по-бързо, смята онкологът химиотерапевт д-р Васил Хрисчев. Лимфомът е трудно за разпознаване в ранна фаза заболяване. Той се проявява в много видове - над 30 основни, които хем си приличат, хем имат съществени отлики. Девет месеца средно отнема поставянето на диагнозата дори в Америка. У нас обикновено това става горе-долу за същото време или дори по-бързо, смята онкологът химиотерапевт д-р Васил Хрисчев.

Новите трамваи тръгнаха по столичните булеварди

София /КРОСС/ Нови модерни трамваи возят столичани от началото на 2014 година. Превозните средства, които са закупени с европейски средства, вече се движат по централен софийски булевард.Стойността на един трамвай е 1 660 000 евро. Новите машини са изцяло нископодови, с видеонаблюдение и климатична система, както за водача, така и за пътниците. В тях ще има монитори, на които ще се излъчват филми за София и реклами на оперативните програми.

Осем жертви в резултат на срутване в Индия

Най-малко осем работници са загинали в индийския туристически щат Гоа при срутване на строяща се сграда, съобщават индийските медии.

Сърбия иска общи балкански посолства в чужбина

Сърбия предлага на част от страните от Балканите съвместни посолства в чужбина, съобщи външният министър на страната Иван Мъркич. Такова предложение вече е отправено към Македония, а предстои покани да получат още Черна гора, Хърватия и Босна и Херцаговина.

“Икономист”: Богатите се пазят от социален туризъм

"Когато британците идват с хиляди по нашето Черноморие, по курортите ни и се държат като пещерни човеци, напиват се и се бият, ние нищо не казваме. Ние ще се държим много по-добре, като отидем във Великобритания. Не отиваме да се забавляваме, а да работим и да живеем достойно." Това разказва пред сп. "Икономист" 31-годишният българин Петър

Новите трамваи с монитори и климатик тръгнаха в София

Новата година за столичани започва и с нова придобивка – нови модерни трамваи. Превозните средства вече се движат по централен софийски булевард, предаде БГНЕС.
Превозните средства са закупени с европейски средства и в тях ще има монитори, на които ще се излъчват филми за София и реклами на оперативните програми.
Стойността на един трамвай е Новата година за столичани започва и с нова придобивка – нови модерни трамваи. Превозните средства вече се движат по централен софийски булевард, предаде БГНЕС. Превозните средства са закупени с европейски средства и в тях ще има монитори, на които ще се излъчват филми за София и реклами на оперативните програми. Стойността на един трамвай е

Янков: Вярвам в БСП

/КРОСС/ Последните публични изяви на някои бивши членове на БСП, несъгласни с ръководството на партията, не променят обстоятелството, че в момента левицата има най-голямо влияние в обществото. Причината е в нейната предвидимост и способност да изпълнява на практика поетите пред обществото ангажименти. Аз вярвам в БСП, заяви народният представител от Коалиция за България Красимир Янков. Като мандатоносител, левицата ще продължава да работи в интерес на българските граждани, които още в следващите месеци ще усетят позитивния ефект от най-социалния за последните 10 години бюджет.Убеден съм, че обществото оценява нашите усилия и доказателствата за това ще проличат най-ясно на предстоящите през май избори за Европейски парламент, подчерта той.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване