Цветанов: Възраждат се структури на силовото действие

София /КРОСС/ И до ден днешен нямам обвинение за незаконно подслушване. Това каза пред bTV зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той добави, че за подобни твърдения още по време на предизборната кампания е завел жалба в Страсбург за нарушената презумпция за невинност. За да обвиняваш някого, трябва да имаш убедителни доказателства, категоричен бе той. Това е едно твърдение и то се препокрива с цялостната репресия, която се осъществява срещу политическите лица от партия ГЕРБ. Той още веднъж подчерта, че не е знаел за използваните от МВР за подслушване "кечъри". Според бившия вътрешен министър в тези случаи колегите му са били водени от желание за разкриване на тежки престъпления. "Най-важното през 2014 г. е да се прекрати този популизъм, който налага сегашното управление. След законовите промени за службите вече се говори за връщане на мутренските времена. Възраждат се структури на силовото действие, а държавата я няма. Всичко това се случва пред очите на сегашната Тройна коалиция", посочи Цветанов.На въпрос излизали ли са въпросните коли извън територията на София, Цветанов заяви, че те са били във всички области на страната, когато се е налагало. С Фидосова се чухме за последно преди 20-30 дни. С Мирослав Найденов, Емил Димитров и депутатите, които напуснаха ГЕРБ не се чувам, а и нямам никакво желание, каза още заместник-председателят на ГЕРБ.

Цветанов: Пишат лъжи, че съм пребил дъщеря си и не мога да се защитя

И до ден днешен аз нямам обвинение за незаконно подслушване. Това каза в интервю за предаването на БТВ „120 минути И до ден днешен аз нямам обвинение за незаконно подслушване. Това каза в интервю за предаването на БТВ „120 минути" Цветан Цветанов, заместник-председател на ПП ГЕРБ. Той заяви, че за подобни твърдения още по време на предизборната кампания е завел жалба в Страсбург за нарушената презумпция за невинност.

Пловдивчаните - най-щастливите хора у нас, Варна изпреварва с броя на висшистите

Пловдив и областта постига най-високо ниво на удовлетвореност от живота в страната. Под 5% от пловдивчаните биха напуснали областта. Това сочат данните от анализа на „Регионални профили: показатели за развитие“ на Института за пазарна икономика.

Два турски отбора оглеждат Божинов

Според слуховете става въпрос за два от грандовете, но не се уточняват имената им.

Уникални сгради, създадени по времето на социализма

Различни асоциации щукват в главата на всеки, щом чуе думата “социализъм”. За едни периодът между 1944 и 1989 година е златен. Други го свързват с приватизацията на земята, мизерия, несправедливост.
 И докато днес се гледа с лошо око на паметниците, сградите и всичко, което социализмът е оставил, то не може да се отрече, че има редица уникални арх Различни асоциации щукват в главата на всеки, щом чуе думата “социализъм”. За едни периодът между 1944 и 1989 година е златен. Други го свързват с приватизацията на земята, мизерия, несправедливост. И докато днес се гледа с лошо око на паметниците, сградите и всичко, което социализмът е оставил, то не може да се отрече, че има редица уникални арх

Бизнесът разколебан за дуалната система

Митко Василев: Малко се говори за ролята на работодателите

    


BlackBerry съди Typo Products

/КРОСС/ BlackBerry заведе съдебен иск срещу Typo Products - стартираща компания, основана от медийната звезда Райън Сийкрест, за кражба на дизайн на клавиатура, съобщава VentureBeat.Typo Products планира да представи по време на Изложението за консуматорска електроника (CES) клавиатура, която се прикачва към iPhone, правейки писането по-лесно, отколкото на сензорния екран. Според BlackBerry обаче клавиатурата им прилича твърде много на клавиатурите на собствените й устройства.„Това е крещящо нарушение срещу емблематичната клавиатура на BlackBerry и ние с всички сили ще защитим интелектуалната си собственост срещу всяка компания, която си позволява да копира нашия уникален дизайн", се казва в изявление на канадската фирма.

Ованес Мелик-Пашаев: Живеем в псевдодемокрация - 100 студента не дават на други 100 да учат

„Всички казват, че живеем в демокрация, но това не е вярно. Аз съм противник на демокрацията. Искам да живея там, където има ред, например, в Китай. Там цари спокойствие, всичко е ред и контрол. При нас това го няма. Тук 100 студента не дават на други 100 да учат. Това нормално ли е? Каква е цената на нашата безопасност - тази псевдодемокрация. „Всички казват, че живеем в демокрация, но това не е вярно. Аз съм противник на демокрацията. Искам да живея там, където има ред, например, в Китай. Там цари спокойствие, всичко е ред и контрол. При нас това го няма. Тук 100 студента не дават на други 100 да учат. Това нормално ли е? Каква е цената на нашата безопасност - тази псевдодемокрация.

Ованес Мелик-Пашаев: В България 100 студента не дават на други 100 да учат

„Всички казват, че живеем в демокрация, но това не е вярно. Аз съм противник на демокрацията. Искам да живея там, където има ред, например, в Китай. Там цари спокойствие, всичко е ред и контрол. При нас това го няма. Тук 100 студента не дават на други 100 да учат. Това нормално ли е? Каква е цената на нашата безопасност - тази псевдодемокрация. „Всички казват, че живеем в демокрация, но това не е вярно. Аз съм противник на демокрацията. Искам да живея там, където има ред, например, в Китай. Там цари спокойствие, всичко е ред и контрол. При нас това го няма. Тук 100 студента не дават на други 100 да учат. Това нормално ли е? Каква е цената на нашата безопасност - тази псевдодемокрация.

Прегазен работник на летището в Брюксел забави полетите

Летищните власти търсят изход от създалото се положение

В понеделник тръгва поредна българска експедиция към Антарктида


В понеделник десет български полярници, водени от ръководителя на експедицията проф. Христо Пимпирев, тръгват към Южния полюс, съобщи Българският антарктически институт.

Преминавайки през Рим, Буенос Айрес и Рио Гажегос те ще достигнат до "края на цивилизования свят" гр. Пунта Аренас, чилийска Патагония. Оттам шест души ще летят със самолет на бразилските военно-въздушни сили до о. Кинг Джордж, след което ще се прекачат на бразилския военен кораб "Ари Ронжел", за да достигнат до...

"Атака" поиска оставките на областния управител на Варна и заместника му

"Атака" поиска оставките на назначените от БСП и ДПС областен и зам.-областен управител на Варненска област - Иван Великов и Мерткан Ибрямов. Това се заявява в съобщение на партията, изпратено до медиите.

Според "Атака" те трябва да напуснат постовете си "заради връщането на общинската сесия на общински съвет - Варна, от 13-14 декември 2013 г.".

"По този начин областната управа фактически отказва да преименува 215 местности, които да си върнат българските имена, както и да...

Бареков: Неграмотният Борисов не познава ЕС

Днес неграмотният бивш премиер Бойко Борисов се изложи за пореден път във Фейсбук като написа, че в Европейския парламент "се коват законите на европейско ниво" и там щял да се "подготви бюджетът" за пчеларите и земеделските производители.

Путин уволни шеф, отговарящ за охраната на важните държавни обекти

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин е освободил от длъжност и уволнил от военна служба началника на управлението по охрана на особено важни държавни обекти, генерал-лейтенант Вячеслав Болахнин, съобщава РИА Новости.„Освобождава се от заеманата длъжност и се уволнява от военна служба: генерал-лейтенант Вячеслав Петрович Болахнин началника на управлението по охрана на особено важни държавни обекти, специлани и военни товари на Главното командване на вътрешни войски към МВР на Русия", се посочва в съобщение на министерството.

Беларус получи първата част от руския кредит

Русия преведе на Беларус 450 милиона долара – първата част от отпуснатия кредит от 2 милиарда долара, предаде РИА Новости, като се позовава на националната банка на републиката.

"Voice of America": Знамето на "Ал Кайда" се вее над Фалуджа

Бойци на "Ал Кайда" изглежда са установили контрол върху стратегически и символно важния иракски град Фалуджа, намиращ се само на около 70 километра западно от Багдад. Радио "Voice of America" съобщава, че знамето на свързаната с "Ал Кайда" групировка „Ислямска държава в Ирак и Леванта” е било развято над правителствените сгради в града.

Няма опасност от воден режим в Монтана и Враца

Няма опасност от воден режим тази зима, увери кметът на Монтана Златко Живков.
В Язовир Няма опасност от воден режим тази зима, увери кметът на Монтана Златко Живков. В Язовир "Среченска бара", който е питеен водоизточник на 25 селища от областите Монтана и Враца вече има с 2,7 милиона куб м. вода повече от миналата година по същото време. Няма опасност от воден режим за близо половината Северозападна България или 200 000 жители

Ованес Мелик-Пашаев: Аз съм противник на демокрацията

/КРОСС/ „Всички казват, че живеем в демокрация, но това не е вярно. Аз съм противник на демокрацията. Искам да живея там, където има ред, например, в Китай. Там цари спокойствие, всичко е ред и контрол. При нас това го няма. Тук 100 студента не дават на други 100 да учат. Това нормално ли е? Каква е цената на нашата безопасност - тази псевдодемокрация. Аз искам хората да спазват реда". Това коментира пред Нова телевизия руският бизнесмен Ованес Мелик-Пашаев.Той сподели, че една от причините да дойде в България, била отношението му към първия руски президент Борис Елцин. С думите „той доведе държавата до дъното" бизнесменът коментира управлението на Елцин.Руският бизнесмен е привърженик на реда, затова казва, че първо трябва да се направи ред, а после този ред да се спазва. „А вие не искате да го правите. Всичко е поставено с краката нагоре", заключи той. „Европа върви към катастрофа", заяви Пашаев и даде пример с Франция, където по думите му живеят около 10 млн. души мюсюлмани. Според него обаче, повечето хора, които отиват да живеят в Европа, не искат да се адаптират към страните, в които живеят, а целят Европа да се адаптира към тях.Пашаев коментира и одобрението на Франция за браковете между гейове. „Това е абсурдно, те сигурно не са чели Библията", заключи руският бизнесмен.    

В Швейцария нямат сатира, у нас чакаме да цъфне

Моят приятел Пенчо Ковачев ме попита какво смятам за сатирата. След което уточни: какво мисля за сатирата.
За смятането и мисленето имам дежурен отговор: Моят приятел Пенчо Ковачев ме попита какво смятам за сатирата. След което уточни: какво мисля за сатирата. За смятането и мисленето имам дежурен отговор: "Първата ми съпруга е завършила математика - оттогава не смятам. Втората ми съпруга е завършила философия - оттогава не мисля." Като писател (няма срамни професии!) ми се наложи

Меси бил три пъти по-скъп от Роналдо

Лео Меси е оценен на зашеметяващите 400 милиона евро - почти 3 пъти повече от големия си съперник Кристиано Роналдо...



























































































Лео Меси е оценен на зашеметяващите 400 милиона евро - почти 3 пъти повече от големия си съперник Кристиано Роналдо...

Роберт Левандовски подписа с "Байерн" за 5 години (обновена)


Нападателят на "Борусия" (Дортмунд) Роберт Левандовски подписа предварителен 5-годишен договор с "Байерн" (Мюнхен), обявиха официално от европейския клубен шампион.

Полският национал има още шест месеца до края на своя контракт с жълто-черните, които взеха решение да го задържат за настоящия сезон и да се разделят с него без трансферна сума, вместо да го продадат на тима от Мюнхен още миналото лято.

Според "Билд", Левандовски ще получава заплата от 11 млн. евро на сезон....

Роберт Левандовски премина прегледи в "Байерн"


Нападателят на "Борусия" (Дортмунд) Роберт Левандовски премина медицински изследвания в "Байерн" и се е съгласил да подпише предварителен договор с баварците, съобщи германският вестник "Билд".

Полският национал има още шест месеца до края на своя контракт с жълто-черните, които взеха решение да се разделят с него без трансферна сума и да го задържат за настоящия сезон, вместо да го продадат на тима от Мюнхен още миналото лято.

Според изданието Левандовски ще подпише с...

Снежни бури връхлетяха САЩ

Жителите на Североизточните Съединени щати са принудени да откопават своите къщи и автомобили, в резултат на първата снежна буря през 2014 г., предизвикала безпорядък в региона, предаде "Фокус&...

И женският национален отбор по волейбол с победа в квалификациите

Женският национален отбор по волейбол на България победи Чехия с 3:0 гейма в квалификация за Световно първенство. Мачът, който е от група „M“ на квалификациите се изигра в зала &am...

„Атака" поиска оставката на областния управител на Варна, организира протест

"Атака" поиска оставките на назначените от БСП и ДПС областен и зам.-областен управител на Варненска област - Иван Великов и Мерткан Ибрямов. Това стана ясно от съобщение на партията. Според "Атака" двамата трябва да подадат оставки "заради връщането на общинската сесия на общински съвет - Варна, от 13-14 декември 2013 г.".

„Атака" поиска оставката на губернатора и зам.-областния управител на Варна

"Атака" поиска оставките на назначените от БСП и ДПС областен и зам.-областен управител на Варненска област - Иван Великов и Мерткан Ибрямов. Това стана ясно от съобщение на партията. Според "Атака" двамата трябва да подадат оставки "заради връщането на общинската сесия на общински съвет - Варна, от 13-14 декември 2013 г.". "Атака" поиска оставките на назначените от БСП и ДПС областен и зам.-областен управител на Варненска област - Иван Великов и Мерткан Ибрямов. Това стана ясно от съобщение на партията. Според "Атака" двамата трябва да подадат оставки "заради връщането на общинската сесия на общински съвет - Варна, от 13-14 декември 2013 г.".

Отмениха режима на извънредно положение във Волгоград

/КРОСС/ Във Волгоград отмениха режима на извънредно положение , който бе въведен след атентата на железопътната гара в града, съобщава РИА Новости.„Губернаторът на областта Сергей Боженов подписа постановление за снемане на режима на извънредна ситуация от 4 януари", заяви представител на руското министерство на извънредните ситуации.Запазва се високото „жълто" ниво на терористична опасност. Мерките за сигурност в града са засилени.

Цветанов харесвал Ал Пачино с положителните му роли

Най-важното през 2014 г. е да се прекрати популизмът на сегашното управление, вкл. и в сектора за сигурност. Вече се говорело за завръщане на мутренските времена и тежки престъпления. Не знам какво е казал главният прокурор за отвличанията, за парите от откупите, каза бившият вицепремиер.

Японски учени откриваха метод за лечение на цироза

Изследователска група от японския държавен Институт за естествени науки /Рикен/ разработи метод за лечение, който позволява да се забави цирозата на черния дроб при хроничен хепатит С.

Жена и бебе загинаха на жп прелез край Карлово

Жена и 6-месечно бебе загинаха, след като пътнически влак блъсна автомобил на охраняван железопътен прелез в района на Карлово, предаде кореспондентът на БГНЕС от Пловдив.

Кака Лара гледа филми на Уди Алън по празниците

По празниците водещата успя да гледа филм на режисьора и реши да сподели впечатленията си в социалната мрежа. “Чичо Уди Алън постави един прекрасен финал на мързеливите, затрупани от храна дни и сложи едно усмихнато, умно и чудесно начало на 2014-а година! Вълшебник!”, написа Кака Лара на стената си. Лентата е от 2010 г. и се казва You Will Meet A По празниците водещата успя да гледа филм на режисьора и реши да сподели впечатленията си в социалната мрежа. “Чичо Уди Алън постави един прекрасен финал на мързеливите, затрупани от храна дни и сложи едно усмихнато, умно и чудесно начало на 2014-а година! Вълшебник!”, написа Кака Лара на стената си. Лентата е от 2010 г. и се казва You Will Meet A

Създатели на "12 плюс 3" за Волгин: Срам ни е

Йордан Лозанов и Георги Папакочев излязоха с отворено писмо, осъждащо изявите на радиоводещия Петър Волгин

Левандовски подписва 5-годишен контракт с Байерн

/КРОСС/ Нападателят на Борусия Дортмунд Роберт Левандовски ще подпише договор с Байерн (Мюнхен), съобщава Bild.Договорът, който е за пет години, ще влезе в сила от 1 юли. Контрактът ще бъде подписан, след като "баварците" получи резултатите от медицинския преглед на играча, който се проведе на 4 януари в Мюнхен.Договорът на Левандовски с Борусия изтича през лятото на тази година.

С игра на “24 часа” семейство навъртя 20 000 км без пари

Семейство от Куклен винаги ще помни 27 април 2001 г. Тогава пенсионираният подполковник от армията Васил Лозанов научава, че печели голямата награда от играта на “24 часа” и “Мото-Пфое” - чисто нов “Форд Фокус”, който му се предоставя за една година с безплатно гориво за 20 000 км. “24 часа” ми донесе късмет. Животът ни стана по-хубав. Семейство от Куклен винаги ще помни 27 април 2001 г. Тогава пенсионираният подполковник от армията Васил Лозанов научава, че печели голямата награда от играта на “24 часа” и “Мото-Пфое” - чисто нов “Форд Фокус”, който му се предоставя за една година с безплатно гориво за 20 000 км. “24 часа” ми донесе късмет. Животът ни стана по-хубав.

Неграмотният Борисов не познава Европейския съюз

Не използвайте ходенето си до Брюксел само за снимки с г-жа Ангела Меркел и с г-н Жозеф Дол, а помолете Вашите евродепутати да ви разходят и да ви обяснят как функционират Европарламента и Еврокомисията, призова лидерът на "България без цензура".

Пребиха воайор, зяпал чужда жена във Ветово

Докато чакали полиция, мъжете вразумили перверзника с дървени сопи.

Шофьорът на пометената от влак кола е с опасност за живота

Семейството пътувало към гробището в село Долна махала за помен

    


Варненци алармират: Стойчо пак проси на гробищата

Бездомникът Стойчо Николов, за когото в края на октомври бе подета медийна и интернет кампания в социалните мрежи, отново бе намерен от варненци на обичайната му пейка в старите гробища на Варна. „За съжаление днес имах неудоволствието да го видя отново с чашка пред себе си, седнал на същите пейки пред гробищата.

Володя Стоянов: Слави Трифанов изпълнява поръчка срещу мен

Володя Стоянов изрази днес в предаването "ДикOFF" възмущението си от "гаврите с него" в "Шоуто на Слави" по бТВ.

„Никога не съм подхождал на удара с удар и затова съм спокоен. Не съм си позволявал да обиждам хората". С тези думи певецът коментира отношението си към хората. Изказването му бе по повод влошените отношения между него и водещият Володя Стоянов изрази днес в предаването "ДикOFF" възмущението си от "гаврите с него" в "Шоуто на Слави" по бТВ. „Никога не съм подхождал на удара с удар и затова съм спокоен. Не съм си позволявал да обиждам хората". С тези думи певецът коментира отношението си към хората. Изказването му бе по повод влошените отношения между него и водещият

Путин разреши митингите по време на игрите в Сочи

  Президентът на Русия Владимир Путин внесе промени в указа за засилване на мерките за сигурност в периода на олимпийските игри в Сочи, отнасящи се до правилата за организиране на събрания и митинги, съобщи ББС. Путин възложи на властите в Сочи да предвидят специална площадка за организиране на обществени прояви в периода на подготовката и самите олимпийски игри, съобщи ИТАР-ТАСС. Както съобщи прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков, решението било продиктувано от това, че през периода от 7 януари по 21 март в Сочи ще действа специален режим за сигурност във връзка с олимпиадата. Песков напомни, че съгласно издадения указ на президента, всички публични акции и демонстрации подлежат на съгласувани не само с градските власти, но и с регионалните подразделения на МВР и Федералната служба за сигурност  (ФСБ). "Президентът възложи на организаторите на Олимпийските игри съвместно с ръководството на Краснодарския край и кметството на Сочи да подберат площадка в града, където да може в свободен режим да се провеждат акции, демонстрации и други прояви, включително при необходимост - с протестен характер", уточни Песков. Според новите правила в града и прилежащите територии протестни акции ще бъдат разрешени, но само при условие да бъдат съгласувани с местната администрация, МВР и ФСБ. В предишната версия на указа, подписан през август 2013 година, се казваше, че всички масови прояви, несвързани с олимпийските игри, планирани в Сочи за периода от 7 януари до 21 март 2014 година, ще се проведат "в друг период от време". Указът на президента "За прилагането на мерките за сигурност по време на Олимпиада-2014", в който се говореше за забрана на митинги и демонстрации в Сочи от 7 януари до 21 март 2014 година, беше подписан от Путин на 19 август. В началото на декември Федералната служба за сигурност предложи да се разреши провеждането на протестни акции по време на Олимпиада-2014, като в същото време ФСБ подчерта, че подобни акции са допустими при условие, че броят на участниците, маршрутът и продължителността ще бъдат съгласувани с градските власти, местната полиция и органите на сигурността. През 2008 година по време на олимпиадата в Китай правителството създаде зони за протест недалеч от олимпийските обекти, но те така и не бяха използвани по предназначение по време на игрите.

Меси е три пъти по-скъп от Роналдо, изчислиха учени

Лео Меси е оценен на зашеметяващите 400 милиона евро - почти 3 пъти повече от големия си съперник Кристиано Роналдо...



























































































Лео Меси е оценен на зашеметяващите 400 милиона евро - почти 3 пъти повече от големия си съперник Кристиано Роналдо...

Нов случай на брутално изнасилване разбуни Индия

16-годишно момиче загина, след като било изнасилено и по-късно подпалено

Астролог: Към края на века ще настъпи новото българско възраждане

София /КРОСС/ 20 февруари 2013г. е датата на започване Новия български преход, защото в картата на българския етнос излиза, че на всеки 30г. се повтаря един цикъл и по това време се случват едновременни промени. Това коментира пред bTV астрологът Любомир Червенков и добави, че именно на тази дата правителството на Бойко Борисов подаде оставка, допълни той.Юпитер е планетата която управлява ценностната система на етноса, а Сатурн управлява държавните структури, поясни астрологът.„Тези планети се движат през повечето време напред", добави той. „Юпитер спира, извършва се преоценка на цялата ценностна система на етноса. Досега в историята има осем такива спирания на Юпитер: Крумовите закони, приемането на християнството, Първият кръстоносен поход и други."„Като цяло 2014г. ще бъде добра, но понеже е една от годините на промени, на първо място излизат вълнения сред студенти и преподаватели. Към края на века ще настъпи новото българско възраждане", каза още астрологът.  

Тежко е състоянието на двамата пострадали при катастрофата между влак и кола

Състоянието на пострадалите при катастрофата край пловдивското село Долна махала е тежко. Това съобщиха за Фокус от Центъра за спешна медицинска помощ - Пловдив. 
36-годишният мъж, който е шофирал автомобила, ударен от влак, и 25-годишната жена са откарани в шоковата зала на болница "Свети Георги" в Пловдив. И двамата са със счупени крайници ... Състоянието на пострадалите при катастрофата край пловдивското село Долна махала е тежко. Това съобщиха за Фокус от Центъра за спешна медицинска помощ - Пловдив. 36-годишният мъж, който е шофирал автомобила, ударен от влак, и 25-годишната жена са откарани в шоковата зала на болница "Свети Георги" в Пловдив. И двамата са със счупени крайници ...

Володя Стоянов във война със Слави Трифанов, водещият изпълнявал поръчка срещу него

Володя Стоянов изрази днес в предаването Володя Стоянов изрази днес в предаването "ДикOFF" възмущението си от "гаврите с него" в "Шоуто на Слави" по бТВ. „Никога не съм подхождал на удара с удар и затова съм спокоен. Не съм си позволявал да обиждам хората". С тези думи певецът коментира отношението си към хората. Изказването му бе по повод влошените отношения между него и водещият

Володя Стоянов: Слави Трифонов изпълнява поръчка

Стоянов нямало да съди Трифонов, истинското решение за него щяло да бъде взето след време на небето.

Избраха най-добрата книга за 2013-а

/КРОСС/ Романът „Океанът в края на пътя" на английския писател Нийл Геймън бе определен за книга на 2013 година по версията на британската премия Specsavers National Book Awards.Книгата на Геймън спечели в отворено интернет гласуване. Тя успя да изпревари с доста гласове конкурентите си - произведения на Робърт Харис, Кейт Аткинсън, Малала Юсуфзай и авторът на детски книги Дейвид Уолиъмс. През 2012 година за книга на годината бе признат романът "50 нюанса на сивото".

Избраха най-добрата книга на 2013-а

/КРОСС/ Романът „Океанът в края на пътя" на английския писател Нийл Геймън бе определен за книга на 2013 година по версията на британската премия Specsavers National Book Awards.Книгата на Геймън спечели в отворено интернет гласуване. Тя успя да изпревари с доста гласове конкурентите си - произведения на Робърт Харис, Кейт Аткинсън, Малала Юсуфзай и авторът на детски книги Дейвид Уолиъмс. През 2012 година за книга на годината бе признат романът "50 нюанса на сивото".

Бангладеш е залят от вълна на насилие преди утрешните парламентарни избори


Бангладеш е обхванат от нова вълна на насилие и от обща стачка в навечерието на утрешните парламентарни избори, които се очаква да бъдат спечелени от партията "Народна лига" на премиера Хасина Вазед, съобщават световните агенции.

При сблъсъци между привърженици и противници на правителството през нощта бяха подпалени най-малко 28 избирателни секции в страната, а в столицата Дака активист на опозицията беше убит, съобщава ДПА, позовавайки се на полицейски източници. Десет души са...

Без вест от отвлечените служители на Лекари без граници в Сирия

Граждани на Белгия, Дания, Швеция и Швейцария са петимата служители на Лекари без граници, които бяха отвлечени от неизвестна групировка в Сирия, предаде АФП, като се позовава на представител на хуманитарната организация.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване