Полша поиска твърде много, за да обучава пилотите ни

Центърът по авиомедицина в Полша е поискал висока цена за да обучава пилотите ни и Министерството на отбраната е отхвърлило офертата, научи BNews.

Царското семейство продава къщата си в Баня за 2.5 млн. евро

Наследниците на цар Борис ІІІ продават къщата си в град Баня край Карлово за 2.5 млн. евро. Това става ясно от обява на руската фирма "Руски аукционен дом" (Российский аукционный дом).   В обявата имотът е представен като "царска резиденция със собствен минерален извор". Продава се парцел с площ от 9500 кв.м със сгради с обща площ 1000 кв. м. Посочено е, че къщата е паметник на културата, не може да бъде събаряна, а фасадата й - променяна.   Имотът се рекламира с "прекрасен парк", в който дърветата са били посадени още по времето на цар Борис III. Къщата е обитаема, има персонал, а "синът на цар Борис – Симеон, често я посещава с роднините и гостите си", е посочено още в обявлението. В имота има минерални извори, които може да се ползват за лечебни цели.   В обявата пише, че в близост до имота се намира винарната "Розова долина", която е "известна с това, че по времето на СССР е доставяла вино за политбюро на ЦК на КПСС и лично на Леонид Брежнев".   Винпромът и още 65 хил. кв.м земи с минерални извори могат да бъдат купени заедно с къщата, като те са собственост на същия продавач, се посочва в обявлението. Името на продавача не се споменава, а е посочено само, че е акционерно дружество.   Къщата на цар Борис ІІІ в Баня, който по времето на управлението на правителството на Симеон Сакскобургготски през 2002 г. беше обявен за град, е построена във възрожденски стил. Тя е с голям чардак, прозорци с кепенци и голяма дървена порта. Интериорът също е съобразен с най-доброто от възрожденските традиции за обзавеждане - миндери, ръчно везани възглавници и покривки.   Сред публикуваните снимки на имота е и подаръкът от президента Владимир "Путин на царя Симеон", както пише на снимката. Той е гарафа с имперския герб на Русия.   Царската резиденция в Баня има още две по-малки сгради, предназначени за гости и прислугата. Архитектурният проект е на известния архитект Иван Васильов.   На сайта на "Руския аукционен дом" се продават още 12 недвижими имота в България, като по-голямата част са ваканционни имоти или проекти за тях на морето. Сред имотите има и мебелна фабрика в Кюстендил за 4 млн. евро, винпром в Пловдивска област за 5.1 млн. евро, терминал за нефт и газ край Варна за 2.4 млн. евро, както и малко летище край Карлово за 1.8 млн.евро.

Samsung представи нова платформа за изграждане на умен дом


Домовете ни все още са доста назад в сферата на технологиите в сравнение със смартфоните, таблетите и другата техника. Все повече компании работят усилено в тази посока и искат да създадат платформа, която да направи домовете по-модерни и в крак с новите технологии.

Сред тях е и Samsung, който в началото на изложението CES 2014 обяви новата си платформа Smart Home. Корейският производител иска да обедини всички устройства и домакински електроуреди в дома в една обща система, която да...

Великобритания ще трябва да направи nови икономии от 25 млрд. паунда след 2015 г.


Британският финансов министър Джордж Озбърн предупреди за нови 25 милиарда паунда съкращения след изборите през 2015 г., прицелвайки се към помощите за жилище за по-заможните и за младежите под 25 години, предаде "Гардиън".

В мрачно послание за началото на новата година министърът заяви, че Великобритания е изправена пред година на горчиви истини през 2014 г., защото трябва да се направят още съкращения, а икономиката продължава да изпитва съществени проблеми. Той посочи, че очаква...

Капка Георгиева: Всеки може да бъде Дънов - доказвам го в моята книга

- На какъв етап от живота си се намирате в момента, г-жо Георгиева? Особено след периода в “Атака” и раздялата с Волен Сидеров?
- На градивен. От тук нататък ми предстои да осъществя няколко големи проекта - да представя книгата си за Петър Дънов, на когото тази година ще честваме 150 г. от рождението, като заместник-председател на НДП - На какъв етап от живота си се намирате в момента, г-жо Георгиева? Особено след периода в “Атака” и раздялата с Волен Сидеров? - На градивен. От тук нататък ми предстои да осъществя няколко големи проекта - да представя книгата си за Петър Дънов, на когото тази година ще честваме 150 г. от рождението, като заместник-председател на НДП

Борисов: Г-н Станишев, не замазвайте провала си с клевети!

Искам да напомня на г-н Станишев, който за пореден път нагло лъже и обвинява, какви са фактите и данните. Според ЕВРОСТАТ в момента безработицата в страната е над 13,2%, а при нас беше около 12% и то при най-тежката финансово-икономическа криза в света. Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов във фейсбук.

"Къде са ви, г-н
Искам да напомня на г-н Станишев, който за пореден път нагло лъже и обвинява, какви са фактите и данните. Според ЕВРОСТАТ в момента безработицата в страната е над 13,2%, а при нас беше около 12% и то при най-тежката финансово-икономическа криза в света. Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов във фейсбук. "Къде са ви, г-н

„Хайде, попе", нетърпеливи 57-мина, чакащи кръста в София

57 мъже скочиха в студените води на езерото в столичния квартал „Дружба" с единствената цел да извадят Богоявленския кръст, който според повелята ще им донесе здраве през цялата година.

Найденов: Търсят се сериозни суми за създавене на условия на бежанците

Министърът на отбраната Ангел Найденов отхвърли критиките за отношението към бежанците и условията в бежанските центрове.
На въпрос за бежанския център на българо-турската граница, за който имаше критики преди дни, министър Найденов заяви: „Става дума, от една страна, за коментар, който се прави от Върховния комисариат по бежанците, по Министърът на отбраната Ангел Найденов отхвърли критиките за отношението към бежанците и условията в бежанските центрове. На въпрос за бежанския център на българо-турската граница, за който имаше критики преди дни, министър Найденов заяви: „Става дума, от една страна, за коментар, който се прави от Върховния комисариат по бежанците, по

Бомба е избухнала в Дагестан. Жертви няма

/КРОСС/ Бомба е избухнала при преминаването на две колони колони от бронетехника, неизвестни са взривили самоделно направеното устройство в Дагестан. Жертви и пострадали няма, съобщава РИА Новости, позовавайки се на правоохранителните органи на републиката. Инцидентът е станал около 11.00 часа московско време в село Чоантул.    

Зоопарк Варна - няколко месеца след скандалите с ремонта

Няколко месеца след разразилите се скандали около ремонта на Зоопарк Варна и доказаните от проверката на Община Варна злоупотреби, екип на ОВарна.бг реши да провери какво се е променило. Посещението в зоопарка бе няколко дни преди края на годината.

Борисов: Г-н Станишев, къде са ви обещаните 250 000 работни места?

Искам да напомня на г-н Станишев, който за пореден път нагло лъже и обвинява, какви са фактите и данните. Според ЕВРОСТАТ в момента безработицата в страната е над 13,2%, а при нас беше около 12% и то при най-тежката финансово-икономическа криза в света. Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов във фейсбук.

Искам да напомня на г-н Станишев, който за пореден път нагло лъже и обвинява, какви са фактите и данните. Според ЕВРОСТАТ в момента безработицата в страната е над 13,2%, а при нас беше около 12% и то при най-тежката финансово-икономическа криза в света. Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов във фейсбук. "Къде са ви, г-н

Чарли Шийн се ожени за 24-годишна порнозвезда

/КРОСС/ Звездата от „Двама мъже и половина" Чарли Шийн обяви в социалната мрежа Twitter, че се е оженил за порнозвездата и негова приятелка Брет Роси по време на пътуването им до Исландия, пише Heatworld. "Чичо Чарли" публикува снимка на френското консулство в Рейкявик, където се е провела срещата на върха по време на Студената война през 1986 година между тогавашния президент на САЩ Роналд Рейгън и лидера на СССР Михаил Горбачов. „Това е и мястото, където се ожених", допълни звездата. Ако това не е поредната шега на актьора, това ще бъде четвърти брак за Чарли Шийн, който е на 48 години, а новата му съпруга е само 24-годишна. Той беше женен за Дона Пийл от 1995 г. до 1996 г., за Дениз Ричардс от 2002 г. до 2006 г. и за Брук Мюлер от 2008 г. до 2011 г.  

ВСС: Съдия Веселина Тенева не е в нарушение

Не са налице данни за нарушение от страна на съдия Веселина Тенева на Кодекса за етично поведение на българските магистрати.

Анкара преразглежда процесите срещу военни?

Съдебните процеси "Чук" и "Ергенекон" могат да бъдат преразгледани, смята турският премиер Реджеп Тайип Ердоган. Стотици военнослужещи излежават в момента присъди за заговори срещу консервативно-ислямисткото правителство на Турция.

Германия отчете годишна инфлация от 1,4% през декември

За цялата 2013 г. инфлацията се е забавила до 1,5%, след като през 2012 г. бе 2%, а през 2011 г. - 2,1%

    


Светла Бъчварова: Производството и търговията с тютюн изискват адекватна правна рамка

/КРОСС/ Подкрепяме принципно протеста на тютюнопроизводителите, тъй като забавянето на изкупуването на тютюна поставя стотици семейства, за които това е основен поминък в изключително тежка ситуация, каза в Калофер проф. Светла Бъчварова, председател на парламентарната комисия по земеделие и гори. Причините за това забавяне са комплексни, но в основата на проблема е приетата от правителството на ГЕРБ либерализация в пазара на изкупуване на тютюна. Това не дава възможност за намеса на държавата, за регулиране на пазара и задаването на правила за посредниците при изкупуването на продукцията.Трябва да се направят необходимите промени в Закона за тютюна, да се набележат механизми, които да позволят подпомагането на производството и търговията с тютюн. Една от промените ще цели регулация, чрез регистър на прекупвачите, както и посредниците без база за съхранение да не могат да изкупуват продукция, каза още проф. Светла Бъчварова.Производството и търговията с тютюн в рамките на Европейския съюз са строго регламентирани и изискват адекватна правна рамка. Готова съм на срещи с производители и преработватели за да бъдат изготвени най-точните и полезни за сектора промени, заяви още проф. Бъчварова.  

ДПС кадър оглави екоинспекцията във Варна

Назначението се прави без какъвто и да било конкурс

Турската лира продължaва обезценяването си спрямо долара и еврото

Валутата все още е поставена под натиск на фона на политическата криза и покачването на инфлацията

    


Турската лира продължи обезценяването си спрямо долара и еврото

Валутата все още е поставена под натиск на фона на политическата криза и покачването на инфлацията

    


Чудо: Търновец с куршум в главата се съвзе след 9 дни кома

Втори живот живее от няколко дни 38-годишният търновец Тихомир Иванов. След 9 дни в кома с куршум в мозъка той вече ходи из болничната стая, познава близките си, говори и дори се шегува. Очаква след днешния ден да го изпишат и да си отиде вкъщи.

ВСС не откри данни за нарушение на съдия Тенева

Комисията по професионална етика е е запознала с документи за сделки с четири семейни имота на Тенева и е преценила, че "се отнася за строго лични имуществени отношения и не са налице данни за нарушение"

Станишев: Ще се борим евроизборите да не бъдат нечистоплътен партизански сблъсък без идеи

През 2014 година ще има европейски избори. Ще работим за това - те да не се превърнат в нечистоплътен партизански сблъсък без идеи, а на сблъсък на идеи - в каква Европа, в каква България искаме да живеем.
Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев на неформална среща на ръководството на БСП с представители на медиите.
„Ще държим нашите През 2014 година ще има европейски избори. Ще работим за това - те да не се превърнат в нечистоплътен партизански сблъсък без идеи, а на сблъсък на идеи - в каква Европа, в каква България искаме да живеем. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев на неформална среща на ръководството на БСП с представители на медиите. „Ще държим нашите

Областният управител благодари на младите таланти на Ловеч

Областният управител на Ловеч Милко Недялков изказа своите благодарности на младите таланти на града, сподели lovechtoday. Той прие 13-те млади художници, чийто картини украсиха тазгодишния календар ...

Нивите във Видинско достигат до 600 лв./дка

В рамките от 350 до 600 лева се търгуват нивите във Видинско, съобщиха от news.myvidin. В общините Видин, Димово и Брегово цената на земеделската земя стига до 600 лева, но главно на окрупнените маси...

Цацаров уволни всички директори на отдели в следствието

Главният прокурор Сотир Цацаров е освободил всички досегашни завеждащи специализирани отдели в Националната следствена служба (НСлС) - Румен Василев, Ваня Дойчева, Ангел Александров, Койчо Трухчев, Мл...

Нека върнем Калоян отново на крака!

28-годишният Калоян Лилов се нуждае от около 100 хил.лв., за да се изправи отново на крака. От две години той е в инвалидна количка след катастрофа с мотор. След инцидента прекарал 20 дни в кома, а когато се събудил, че има счупване на шести и седми гръдни прешлени, довели до парализа от гърдите надолу.

Опашки пред училища

Всяко училище само определя реда и датите за прием на документите за записване на първокласници, а там, където има и повече желаещи въвеждат и критерии за прием

Удължаването на живота на двата блока в „Козлодуй" ще бъде със собствени средства

Програмата за удължаване живота на двата блока в АЕЦ „Козлодуй" ще бъде финансирана изцяло със собствени средства на централата, съобщи изпълнителният директор Иван Генов. Предвижда се модернизацията им да се извърши на два етапа.

Мъжко ли е мъжкото хоро без алкохол?

Калоферци се ядосват, че традицията на Йордановден се опорочава

    


Етичната комисия на ВСС: Няма нарушение при сделките на съдия Веселина Тенева

Не са налице данни за нарушение от страна на съдия Веселина Тенева на Кодекса за етично поведение на българските магистрати. Това е преценила Комисията „Професионална етика и превенция на корупцията" (КПЕПК) към Висшия съдебен съвет (ВСС), съобщиха от пресцентъра на ВСС. Комисията изслуша съдия Веселина Тенева, номинирана за Главен инспектор в Не са налице данни за нарушение от страна на съдия Веселина Тенева на Кодекса за етично поведение на българските магистрати. Това е преценила Комисията „Професионална етика и превенция на корупцията" (КПЕПК) към Висшия съдебен съвет (ВСС), съобщиха от пресцентъра на ВСС. Комисията изслуша съдия Веселина Тенева, номинирана за Главен инспектор в

Британски медии: Българите искат работа на Острова, а не дават земята си

/КРОСС/ Британските медии обвиниха България в лицемерие, тъй като тя наложи забрана на чужденци да купуват земя в страната, а българските граждани получиха право да работят свободно в Европейския Съюз, предаде БНР. Вестникът Daily Mail пише, че това е породило обвинение към България в ужасяващо лицемерие и в противоречие със споразумението за присъединяване на страната към организацията. "Дейли мейл" отбелязва, че президентът Росен Плевнелиев не подкрепя мярката и е признал, че това може да породи сериозни проблеми за имиджа на България в Европа. Вестникът пояснява, че забраната, която е трябвало да падне на първи януари е била прегласувана под натиска на разбунтували се депутати и ще остане в сила до 2020 година, освен ако не бъде отменена от КС. В същото време "Sun" цитира депутата Найджъл Нилс, че България не изпълнява задълженията си по подписания договор с ЕС и че ако не отговаря на всички условия по договора, не заслужава да се ползва от всички облаги. В интервю пък за "Sky News" лидерът на националистическата партия за независимост Найджъл Фарадж отново повдигна въпроса за това как евтината източноевропейска ръка подбива заплащането на британските работници.    

Станишев: Евроизборите не трябва да са нечистоплътен партизански сблъсък без идеи

През 2014 година ще има европейски избори. Ще работим за това - те да не се превърнат в нечистоплътен партизански сблъсък без идеи, а на сблъсък на идеи - в каква Европа, в каква България искаме да живеем.
Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев на неформална среща на ръководството на БСП с представители на медиите.
„Ще държим нашите През 2014 година ще има европейски избори. Ще работим за това - те да не се превърнат в нечистоплътен партизански сблъсък без идеи, а на сблъсък на идеи - в каква Европа, в каква България искаме да живеем. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев на неформална среща на ръководството на БСП с представители на медиите. „Ще държим нашите

Дачич: До пет години Сърбия ще е готова да стане член на ЕС

Основният критерий ще бъдат отношенията между Белград и Прищина, смята сръбският премиер

    


"Синьо единство" отрече пазарлъци за евролистите, даже била против "кандидатите по право"


Ръководството на "Синьо единство", напуснала Реформаторския блок през декември, отрече партията да е участвала в пазарлък и да е настоявала за лидерско място в листите за евродепутати. И обяви, че в коалиционните преговори "Синьо единство" винаги е била против участието "по право и по служебен път" на действащите евродепутати, председатели и зам.-председатели на партиите в блока, каквато идея обсъждали при преговорите.

Действащите евродепутати – в листите на блока "по приемливост"...

Етичната комисия на ВСС: Няма данни за нарушение от съдия Веселина Тенева

Не са налице данни за нарушение от страна на съдия Веселина Тенева на Кодекса за етично поведение на българските магистрати. Това е преценила Комисията „Професионална етика и превенция на корупцията Не са налице данни за нарушение от страна на съдия Веселина Тенева на Кодекса за етично поведение на българските магистрати. Това е преценила Комисията „Професионална етика и превенция на корупцията" (КПЕПК) към Висшия съдебен съвет (ВСС), съобщиха от пресцентъра на ВСС. Комисията изслуша съдия Веселина Тенева, номинирана за Главен инспектор в

БСП готови за евроизборите

/КРОСС/ БСП ще работи за европейските избори през тази година и за това "те да не се превърнат в нечистоплътен партизански сблъсък без идеи, а на сблъсък на идеи - в каква Европа, в каква България искаме да живеем".  „Ще държим нашите евродепутати да са най-подготвените. Партията на европейските социалисти е в силна позиция. За нас е особено важно тези избори да бъдат частни и почтени, а не както изборите за президент и за местна власт през 2011 година. Затова през последните месеци се работи по Изборния кодекс", каза пред журналисти лидерът на БСП Сергей Станишев. По думите на евродепутата от ПЕС/БСП Илияна Йотова предизборната кампания за европейските избори е започнала. "Готови сме за битка. Започваме предизборните обиколки. Ще се опитаме да разкажем как върви кампанията, ще държим чуждестранните си колеги в течение", заяви Йотова. Та посочи, че акцент на социалистите в европейската политика ще бъде грижата за човека. По думите й, на 20-22 януари ще има мисия у нас на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. Целта на тази втора мисия е да направим всичко възможно България да получи повече привилегировано средство като външна граница на Европейския съюз. Заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова добави, че предстоящите избори за Европейски парламент ще се проведат с нови изборни правила

От 29 януари набираме с код и телефона на съседа

От 29 януари ефективно влиза в сила задължителното набиране на нула и телефонния код преди номера за градските разговори от фиксиран телефон. От 1 април потребителите в цяла България ще могат да говорят от домашния си телефон на цената на градски разговор с всички останали фиксирани телефони в техния регион.

Мъж загина, а жена е с опасност за живота след два пожара в Търговище

53-годишен мъж от Търговище е загинал при пожар, съобщиха от ОД на МВР. Огънят е пламнал вчера около 16:30 часа във вилна зона "Чокята". Вследствие на неправилно боравене с печка на твърдо гориво е лумнал пожар в дървена барака. 

Мъжът е починал, а постройката е унищожена от огъня. Пожарът е погасен, а трупът е откаран в МБАЛ-Търговище за 53-годишен мъж от Търговище е загинал при пожар, съобщиха от ОД на МВР. Огънят е пламнал вчера около 16:30 часа във вилна зона "Чокята". Вследствие на неправилно боравене с печка на твърдо гориво е лумнал пожар в дървена барака. Мъжът е починал, а постройката е унищожена от огъня. Пожарът е погасен, а трупът е откаран в МБАЛ-Търговище за

Цената на доплащаните от касата лекарства се регулира за сметка на пациенти и аптеки

Цените на лекарствата, които се покриват частично от здравната каса, се актуализират за сметка на аптеките и пациентите, сигнализираха представители на фармацевтичния бранш по Нова ТВ в понеделник, след като в медията бе получен зрителски сигнал, че едно и също лекарство се предлага за 16 лв. в една столична аптека, а в друга струва едва 9 лв.   "Аптеките не определят цените на лекарствата. Те се определят от специален орган", поясни Тодор Найденов от Българския фармацевтичен съюз. По думите му, често се случва даден препарат да бъде закупен от аптеката на една цена, която след актуализацията да падне и аптеката да бъде длъжна да го продава по-евтино.   Николай Костов от Асоциацията на собствениците на аптеки предупреди, че "все повече ще излиза на преден план проблемът с голямата динамика в цените". "На всеки 15 дни има актуализация на позитивния и реинбурсния списък, разликите понякога са огромни и аптеките не смогват да ги отразят в цените", допълни той.   Според Стойчо Кацаров от Центъра за защита на правата в здравеопазването, пазарна логика в ценообразуването няма, а причината се крие в намесата на държавата.   "Тъй като НЗОК реимбурсира най-ниската цена от дадена група лекарства, когато се регистрира продукт с по-ниска цена, лекарството за крайния потребител е по-скъпо, защото частта, която той доплаща, нараства", обясни той.   В Нова ТВ е бил подаден и друг зрителски сигнал за лекарство, което в България е седем пъти по-скъпо, отколкото, например, в Турция.   Според Николай Костов, цената се определя от притежателя на разрешителното за употреба при самата регистрация на медикаментите в съответната държава. Стойчо Кацаров обаче обясни, че причината за фрапиращите разлики в цените е провокирана от нормативната уредба.   "Когато фиксираш с наредба, че в продължение на една година производителят не може да променя регистрираната цена на продукта, или може да я промени само спрямо инфлацията, ако съм производител, за да се защитя от бъдещи проблеми, ще регистрирам по-висока цена, преди наредбата да е влязла в сила", поясни той.   Това гласи параграф в Наредбата за условията, правилата и реда за регулиране и регистриране на цените на лекарствените продукти от 30 април м.г., според който притежателите на разрешения "не могат да заявяват увеличение на регистрираните цени на лекарствените продукти, отпускани без лекарско предписание, с по-голям процент от статистически отчетената инфлация за периода на действие от последната регистрирана цена".

Чарли Шийн пусна слух, че се е оженил за порно звезда


Актьорът Чарли Шийн пусна сам слух, че се е оженил за новата си приятелка - 24-годишната порно звезда Брет Роси по време на скорошното им пътуване до Исландия.

Бившата звезда на "Двама мъже и половина" и настояща от сериала Anger Management публикува в официалния си "Туитър" профил снимка, на която той и Брет Роси са седнали заедно пред стълбите на сградата на бившето френско консулство в Рейкявик, където лидерът на СССР Михаил Горбачов и президентът на САЩ Роналд Рейгън се срещат...

Полиция и прокуратура изтървали убиеца на Хюлия

Съученик от гимназията на убитата Хюлия Маджар от село Белоградец е издирван от полицията за жестокото престъпление, потресло Варненско. При разпит заподозреният Иван опитал успял да заблуди криминалистите, че не е виждал 24-годишната Хюлия отпреди Нова година.

Audi разработва лазерни фарове

Германският автомобилен гигант Audi ще покаже първия автомобил с лазерни фарове. Sport Quattro ще бъде представен на световното изложение на...

Работодатели искат равноправно участие на социалните партньори в управлението на НЗОК

Създават се предпоставки единствено с гласовете от квотата на държавата да се взимат решения по съществени въпроси в системата, смятат от БТПП

    


Велислава Дърева: Реформаторският блок е ляв и мечтае ГЕРБ да го прелъсти

- Велислава, в края на 2013 г. си отиде Мария Желева, съпругата на д-р Желев Знам, че бяхте много близки с тяхното семейство. Като какъв човек ще я запомните най-вече Мария?
- Марушка е най-скромният човек, когото познавам. При нея няма пози, няма префърцунване, няма кокетство, няма капризи, няма възгордяване, няма - Велислава, в края на 2013 г. си отиде Мария Желева, съпругата на д-р Желев Знам, че бяхте много близки с тяхното семейство. Като какъв човек ще я запомните най-вече Мария? - Марушка е най-скромният човек, когото познавам. При нея няма пози, няма префърцунване, няма кокетство, няма капризи, няма възгордяване, няма "вижте ме колко съм велика".

Изтекоха снимки на новото MINI с 5 врати без камуфлаж /снимкa/

/КРОСС/ Холандското издание Newminiclub публикува снимки на MINI от изцяло ново поколение с 5 врати. Премиерата на модела се очаква да се състои през есента на тази година. Изданието допълва, че задните седалки предлагат място за трима души. Разстоянието за краката на задния ред е увеличено с 5 см, което осигурява по-добър комфорт в сравнение с вече представеното MINI с три врати. Автомобилът от снимките е версия Cooper S, която се оборудва с четирицилиндров двигател с 2.0 литра работен обем. Останалите двигатели на MINI с 5 врати също ще бъдат заети от версията с 3 врати.  

ДПС подкрепи протеста на тютюнопроизводителите


Тютюнопроизводители блокираха международния път за Турция, който минава през центъра на Харманли. Те протестират заради ниската изкупна цена на тютюна – между 5.50 и 6 лв. за килограм ориенталски тютюн, както и за забавянето на кампанията.

Производителите на тютюн искат спешна среща с изкупвачите и с представители на Министерство на земеделието и заплашват, че ще държат продукцията си в складове, докато не получат исканите 6.50 - 7 лв. от миналата година. Призовават и държавата да се...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване