Четвърти ледоразбивач тръгва на помощ на заседнали в Антарктика

Мощният американски ледоразбивач “Полярна звезда” тръгна на помощ на заклещените сред антарктическите ледове руски кораб “Академик Шокалски” и китайския ледоразбивач “Снежен дракон”, съобщи Би Би Си. Китайският съд също бе тръгнал да помага, но заседна на свой ред в ледения капан. Предполага се, че “Полярна звезда”, Мощният американски ледоразбивач “Полярна звезда” тръгна на помощ на заклещените сред антарктическите ледове руски кораб “Академик Шокалски” и китайския ледоразбивач “Снежен дракон”, съобщи Би Би Си. Китайският съд също бе тръгнал да помага, но заседна на свой ред в ледения капан. Предполага се, че “Полярна звезда”,

Протестите стават все по-безнадеждни. Трябваше и Костов да го каже

Иван Костов, една от иконите на дясното, се изказа тия дни предупредително, че протестът ще затихне безславно.
“Протестите се разфокусираха. Нямаха лидерство, не желаеха да придобият политическа форма….. Ако не се появи политическо лидерство, ще бъде стихиен протест като този през февруари”, каза той. Той оставя отворена вратичка за бъдеще време. А може да се каже, че това вече е приключило. И Костов деликатно не ще да каже истината докрай.

Мнозина още не смеят да кажат нещо против представяното като всенародно прогресивно движение за оставка, за да не ги вземат за ретроградни, за комунисти или “платени от олигархията”. Това е конюнктурата. Тя обаче започва да отшумява. Защото продължаващите искания за оставка стават все по-неадекватни и дори започват да постигат обратен ефект.

Причината е проста. Протестите до втръсване обясняваха кой е лошият – Орешарски, БСП, ДПС, но не обясниха кой е добрият. Не посочиха каква е алтернативата. А тя трябва да е някоя партия, стара или нова. За да може хората да гласуват за нея. Нова няма. И най-наивният усеща, че при едни избори се дава нов шанс на Борисов, който може да управлява само подпрян от изпадналата обединена десница. И се оказва също, че повече шанс да спечелят изборите има някаква анти-ГЕРБ коалиция, ако може така да се каже.

И при това положение, в апогея на протестите в Украйна, тукашни протестиращи призоваваха и в София да окупират някоя сграда като щаб на протеста. Съвсем нелепо. Тук не е Украйна и няма такива проблеми. България е член на ЕС, никой не иска да я прекрати членството й. Нито има някакъв комунистически режим, нито някакъв авторитарен личен режим, подобен на Живковия. Атакуваният парламент не е дворец на диктатора, депутатите в него са избрани. Всички тези обстоятелства свеждат протеста чисто и просто до непризнаване на изборните резултати.

Красивите думи за събуденото гражданско общество, за „ранобудните” студенти, се обезсмислят, като видиш в репортаж по БНТ синът на Румяна Бъчварова, шефката на кабинета на Бойко Борисов, да се изказва като активист на „ранобудните”. А сред публиката в аулата да седи баща му. А дъщерята да тича по бул. „Цар Освободител” и да се блъска с полицаите в драматични репортажи пак по телевизията. Заприличва на семейно-партиен протест.

Поводът за искане на оставка беше назначението на Пеевски, което не се състоя, той се оттегли. След това, като нямаше достатъчно сериозни поводи за оставка, започна преувеличението. Например, че правителството взе заем от 1 милиард лева. Което веднага предизвиква въпрос - защо сегашните протестиращи по-рано не реагираха с искане за оставка при заемите на Дянков, прехвърлянето на пари от Здравната каса, харчовете от резерва и др.?

Защо, след като по времето на Борисов имаше поне 5 различни повода за искане на оставка, нямаше такива реакции? Щом искаш оставка сега, а преди не си искал, значи си приемал управлението на Борисов. И на практика сега протестиращите го подкрепят, някой неосъзнато, други – съвсем осъзнато.

Така болезнено изглеждат нещата с протестите. Иначе за хубавата им страна се изприказва достатъчно.

5-годишна се прави на "златната" Катрин Велкова и тренира мама (снимки)

Допреди 9 месеца тя е“златно момиче” от ансамбъла на България по художествена гимнастика. Днес, макар и само на 22 години, вече е треньорка на бъдещи грации. Тя е световната шампионка Катрин Велкова. Тя вече е лицето на спортен клуб по художествена гимнастика “Локомотив” (София).
“В интерес на истината всичко стана случайно, не беше планирано да Допреди 9 месеца тя е“златно момиче” от ансамбъла на България по художествена гимнастика. Днес, макар и само на 22 години, вече е треньорка на бъдещи грации. Тя е световната шампионка Катрин Велкова. Тя вече е лицето на спортен клуб по художествена гимнастика “Локомотив” (София). “В интерес на истината всичко стана случайно, не беше планирано да

Митничари хванаха цигари за 2 млн. лв.

14 милиона къса контрабандни цигари за над 2 млн. лв. бяха заловени на Митница “Варна” в контейнер на кораб, плаващ под флага на Антигуа и Барбуда. 
Плавателният съд пристигнал от Турция, а рекордното количество нелегални папироси било натоварено в пристанището на Дубай. Корабът “Jork Valiant” спрял в пристанище Варна в навечерието ... 14 милиона къса контрабандни цигари за над 2 млн. лв. бяха заловени на Митница “Варна” в контейнер на кораб, плаващ под флага на Антигуа и Барбуда. Плавателният съд пристигнал от Турция, а рекордното количество нелегални папироси било натоварено в пристанището на Дубай. Корабът “Jork Valiant” спрял в пристанище Варна в навечерието ...

Рекорден студ гази САЩ, чакат до минус 50 градуса

Cеверните райони на САЩ се готвят за рекордни студове до минус 50 градуса по Целзий, след като в страната нахлу мощен арктически фронт, предадоха световните агенции.
Метеоролозите очакваха в централните и северните щати вчера следобед живакът да падне до минус 23 - минус 29 градуса и през нощта температурата да стигне около 34 градуса под нулата Cеверните райони на САЩ се готвят за рекордни студове до минус 50 градуса по Целзий, след като в страната нахлу мощен арктически фронт, предадоха световните агенции. Метеоролозите очакваха в централните и северните щати вчера следобед живакът да падне до минус 23 - минус 29 градуса и през нощта температурата да стигне около 34 градуса под нулата

Португалец спечели първия етап на рали "Дакар", Алексиев завърши 58-и (видео)


Португалският пилот Карлос Соуса с навигатор Мигел Рамальо спечели първия етап от 35-ото издание на рали "Дакар".

48-годишният състезател на Haval Rally Team измина 809-километровата дистанция между Росарио и Сан Луис за 2.20:36 часа, за да запише шестата си етапна победа в най-тежката автомобилна надпревара.

Соуса, който в последните си девет участия неизменно завършва в топ 7 на крайното класиране, се справи в конкуренцията на фаворитите от "Мини" и за трети път в...

Португалец спечели първия етап на рали "Дакар", Алексиев завърши 58-и


Португалският пилот Карлос Соуса с навигатор Мигел Рамальо спечели първия етап от 35-ото издание на рали "Дакар".

48-годишният състезател на Haval Rally Team измина 809-километровата дистанция между Росарио и Сан Луис за 2.20:36 часа, за да запише шестата си етапна победа в най-тежката автомобилна надпревара.

Соуса, който в последните си девет участия неизменно завършва в топ 7 на крайното класиране, се справи в конкуренцията на фаворитите от "Мини" и за трети път в...

Китайски мюсюлмани гинат при раздаване на курбан

Четиринайсет души бяха убити, а 10 ранени при паническо бягство по време на събиране в джамия в северозападния китайски район Нинся, според държавните медии в понеделник, съобщи АФП.

Малък самолет се разби в американски ски курорт

Малък бизнес самолет от вида Bombardier Challenger 600 се разби при кацане на летището в ски курорта Аспен в американския щат Колорадо. Един мовек загина, двама са ранени, съобщи местен телевизионен канал.

Самолет каца без колесник в Саудитска Арабия, 29 ранени

Самолет кацна аварийно вчера на летището в Медина в западната част на Саудитска Арабия, след като задният му колесник не се отворил, съобщи в. “Дейли стар”. На борда имало 315 пътници. 
29 души са ранени, като 11 са откарани в болница, а трима са в тежко състояние. Едното крило на самолета, който идвал от Иран, Самолет кацна аварийно вчера на летището в Медина в западната част на Саудитска Арабия, след като задният му колесник не се отворил, съобщи в. “Дейли стар”. На борда имало 315 пътници. 29 души са ранени, като 11 са откарани в болница, а трима са в тежко състояние. Едното крило на самолета, който идвал от Иран,

Момче уби пешеходец, свали табелите и избяга

Непълнолетен без книжка с “Мерцедес” уби на място пешеходец, а после свали регистрационните табели на колата, заряза я и избяга. Тежкото произшествие станало около 19 часа на 4 януари в новозагорското село Богданово. Тялото на жертвата било така деформирано от удара, че отначало самоличността  била установена погрешно. Катастрофата станала... Непълнолетен без книжка с “Мерцедес” уби на място пешеходец, а после свали регистрационните табели на колата, заряза я и избяга. Тежкото произшествие станало около 19 часа на 4 януари в новозагорското село Богданово. Тялото на жертвата било така деформирано от удара, че отначало самоличността била установена погрешно. Катастрофата станала...

Германец заснел с телефон падането на Шумахер, карал с до 20 км/ч

Германски турист от Есен е заснел падането на Михаел Шумахер със смартфона си, твърди Германски турист от Есен е заснел падането на Михаел Шумахер със смартфона си, твърди "Шпигел". 7-кратният световен шампион във Формула 1 лежи вече 7-и ден в изкуствена кома в болницата в Гренобъл, след като падна при каране на ски и си удари лошо главата в камък. Германецът разказал пред "Шпигел", че снимал приятелката си и така неволно

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване