ОАЕ създава пазар на облигации, обезпечени с активи

Страната ще проучва и чуждите практики по отношение на регулациите при емитирането и търговията с ипотечни деривати

    


Четирима души загинаха при лавини в Швейцария

Смъртоносните инциденти са станали в югозападния кантон Вале

    


Искат касата да поеме още 3 опита ин витро

Още три опита ин витро да се поемат от държавата предлагат пациентските организации. Идеята ще бъде обсъдена със здравното министерство съвсем скоро, стана ясно на представянето на "Бебе на годината". В момента Фондът за асистирана репродукция поема до три опита ин витро.

Бенфика ще помага финансово на вдовицата на Еузебио

Президентът на "Бенфика" Луиш Фелипе Виейра обеща, че клубът ще помага финансово на вдовицата на легендата Еузебио. "Черната пантера" почина вчера сутринта от сърдечен удар на 71-...

Т. Дончев: Няма нужда, нито причина Борисов да се оттегля

Не знам дали ще стана новата дясна ръка на Бойко Борисов, нямам официално предложение все още да му ставам заместник. Борисов няма да се оттегля от политиката - „нито има нужда, нито има причина".

Пиян англичанин катастрофира по пътя за с.Каменар

На 03.01.т.г. около 17.40 ч. на околовръстния път на Поморие, в района на бившата газ станция, при движение от Поморие към с. Каменар, по неустановена до момента причина самостоятелно катастрофира, падайки на лявата си страна и просурквайки се близо 9 метра по асфалта и банкета, двуколесно превозно средство с ел. задвижване, управлявано от английския гражданин А.Б., живеещ постоянно в с. Каменар. Същият след падането, става и откарва превозното средство в съседен автосервиз, след което е откаран с линейка в МБАЛ – Бургас с наранявания по главата / настанен е за лечение в отделение «Неврохирургия», без опасност за живота/. Установено е, че англичанинът видимо е употребил алкохол / като му е взета кръвна проба, поради отказа да бъде тестван с техническо средство – дрегер/. Документи за самоличност, както и такива на превозното средство, не са представени. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

Бездомните кучета по улиците са "продукт", от който определени лица печелят пари

 Бездомните кучета по улиците са "продукт", от който определени лица печелят пари. Това заяви пред TV7 Аделина Александрова от Перник, посветила се на грижи за четириногите.

Кучетата се жертва на човешката алчност. Проблемът с бездомните кучета е решим. Съществуването им обаче е бизнес. Безкрайно може да се говори за усвояването на пари за кастрация и т.н, сподели Александрова. Тя добави, че една от приятелките й е осъдена за клевета. На нея пък й казали в прав...

Продължава

Пешеходка на 18 години е в кома след катастрофа

Пострадалата в Бургас пешеходка е в кома след катастрофа, съобщиха от пресцентъра на бургаската болница. Инцидентът е станал вчера. 

Момичето е на 18 години. Тя е с опасност за живота. Намира се в отделението по реанимация, на апаратна вентилация. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

4 пътнотранспортни произ Пострадалата в Бургас пешеходка е в кома след катастрофа, съобщиха от пресцентъра на бургаската болница. Инцидентът е станал вчера. Момичето е на 18 години. Тя е с опасност за живота. Намира се в отделението по реанимация, на апаратна вентилация. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 4 пътнотранспортни произ

България е третият най-голям вносител на турски плодове в света за м.г.

България е била третият най-голям вносител на плодове от Турция в света през миналата година, съобщава в понеделник китайската информационна агенция Синхуа, позовавайки се на данни от Асоциацията на турските износители на пресни плодове и зеленчуци. На първо място се нарежда Русия, закупила плодове за 235 мин. долара, което се равнява на една трета от целия турски износ. Следват Германия, внесла плодове за 127 млн. долара, България – за 43 млн. долара, и Ирак – за 40 млн. долара. През 2013 г. Турция е изнесла плодове за общо 708.5 млн. долара, което е увеличение от 16% спрямо предходната 2012 г. и рекордно високо равнище в последно време. Най-голям дял се пада на гроздето – 187 млн., следвано от черешите – 155 млн. долара.

Как чувствата променят телата ни

Ако сме влюбени, например, ние често изпитваме чувство на топлота и усещане за благополучие

Един загинал при катастрофи през изминалото денонощие

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 11 тежки катастрофи с 14 са ранени, един загинал и един с опасност за живота, съобщиха от пресцентъра на МВР.

14 души загинаха стъпкани в джамия

В храма се раздавала традиционна храна

Ердоган е готов да преразгледа присъдите на стотици военни офицери

Анализаторите виждат опита за сближаването на турския премиер с армията като начин за спасяването му от изпадане в изолация

    


Дайнов: Фатално през 2104 ще е официална покана за Евразийския съюз

/КРОСС/ Парламентарни избори в рамките на 2014 година очаква политолоът Евгений Дайнов. Той прогнозира примерен паритет БСП-ГЕРБ, ДПС малко зад тях. "За останалите е хвърляне на боб", казва пред "Дневник" Дайнов. Кой от сегашните политически играчи ще изчезне? Кой ще пробие? Ако Сидеров следва инстинкта си да лови големи риби в мътни води, "Атака" няма да изчезне, въпреки очакванията. Бареков ще пробие като нов вариант на Яне Янев, със същия таван на влияние. Ако Реформаторският блок продължи да мънка, както правеше Движението на Кунева в началото на миналата година, ще последва траекторията на това движение, смята Дайнов. ГЕРБ ще продължава бавно да залязва, последван от БСП след падането на правителството, поради разправиите, които ще избухнат в редиците на социалистите. Няма да има партия на "новите леви", тъй като те се оказаха същите, като "прастарите" леви от около 1949 година, когато българските комунистически лидери бяха със съветски паспорти. Евгений Дайнов не очаква да се появят съвсем нови политически лидери. Някои от сегашните втородивизионни играчи обаче, по думите му, могат да направят скок нагоре към статута на лидери. Дайнов прогнозира още, че ксенофобията ще се засилва, тъй като фашистите и нацистите се радват на огромно медийно внимание и така биват легитимирани

Изгоря едноетажна къща в с.Козичино

На 05.01.т.г. около 11.20 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение за пожар, възникнал в частен дом в с. Козичино, общ. Поморие, собственост на 84 годишен мъж, при който изгоряла почти цялата едноетажна къща. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеборци. Причините за пожара по данни на собственика са : ползване на необезопасена печка за твърдо гориво в една от стаите, от чийто комин излезли искри и те подпалили дървения покрив на къщата. Стойността на нанесените от инцидента щети са в процес на изясняване от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

Ford е продал с 35% повече автомобили в Китай през декември

През ноември прирастът бе 47%, а през октомври – 55% на годишна база

    


Жени са извършителките на кражба на метални предмети

На 04.01.т.г. около 17.30 ч. служителите от Районно управление «Полиция» – Поморие установили извършителките на кражба на метални предмети от бившето военно поделение в Поморие, разположено в района на Гробищния парк. Това са : 43 годишната М.П., 47 годишната Н.В., 21 годишната Д.Б., 24 годишната А.И., 27 годишната К.Г., 41 годишната Н.Г., 52 годишната Т.В., 34 годишната Д.М. и 36 годишната Т.Б., всички от Каблешково, които отнели метални предмети / бодлива тел и метални въжета/ с общо тегло около 1 300 кг. и ги предали в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Каблешково. Констатирано е, че откраднатите метални предмети били пренасяни с микробус «Форд Транзит», с бургаска регистрация, управляван от 47 год. П.Д. от Каблешково, като в товаренето на железата участвали : 30 год. Й.А. и 34 годишният С.Б., и двамата от Каблешково. Лицата направили пълни самопризнания, като вещите -обект на престъплението са оставени на съхранение с протокол за отговорно пазене в пункта за изкупуване на черни и цветни метали. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

Паша дере, Царски залив, диш хакъ и плосък данък

До онзи ден не знаех, че областният управител на Варна бил “подставено лице” на ДПС. Вече знам обаче поне две неща.
Първо, че заповедта му да отмени решението на общинския съвет за “преименуване” на местности с “турски имена” е правилно. И второ, че след публикуването на този текст форумците ще въстанат срещу мен, като най-мекото им обвинение ще е До онзи ден не знаех, че областният управител на Варна бил “подставено лице” на ДПС. Вече знам обаче поне две неща. Първо, че заповедта му да отмени решението на общинския съвет за “преименуване” на местности с “турски имена” е правилно. И второ, че след публикуването на този текст форумците ще въстанат срещу мен, като най-мекото им обвинение ще е

Психично болна жена със счупен крак след опит за самоубийство

42-годишна жена е настанена в ортопедичното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински"-Сливен със счупен крак, след като в събота е направила опит за самоубийство, съобщиха от болницата.

Тя се хвърлила пред тръгваща линейка. Пациентката е с психични отклонения. Претърпяла е успешна операция, състоянието й е стабилно.

42-годишна жена е настанена в ортопедичното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински"-Сливен със счупен крак, след като в събота е направила опит за самоубийство, съобщиха от болницата. Тя се хвърлила пред тръгваща линейка. Пациентката е с психични отклонения. Претърпяла е успешна операция, състоянието й е стабилно.

Делфини се самоубиха на Южния остров

/КРОСС/Делфини намериха смъртта си на плаж в Нова Зеландия, след като излязоха по собствена воля на брега, съобщава Франс прес. Тези морски бозайници често слагат край на живота си по този начин - феномен, който не е изяснен от учените. Групата от 39 делфина била забелязана от еколози да се приближава към плажа Голдън бей (Златния залив) на Южния остров. Природозащитниците обаче не успели да предотвратят фаталния изход. Дванайсет делфина починали по естествен път. Наложило се обаче останалите да бъдат умъртвени, за да не се мъчат, тъй като били заседнали прекалено на високо и водата се отдръпвала.  

И двата ни национални отбора по волейбол се класираха на световно първенство

Мъжкият и женският национален отбор на България по волейбол успяха да се класират едновременно на световно първенство, като за женската ни формация това е първо такова постижение от 12 години насам. Тя се се наложи с 3:1 (11, -32, 9, 23) над състава на Беларус в "Арена Самоков" и се класира за световното първенство в Италия наесен. Българките завършиха квалификационна група М на първо място само с победи (преди това биха Словакия с 3:1 и Чехия с 3:0). Междувременно мъжкият ни отбора спечели необходимия му един гейм, за да се класира на световното в Полша, след като последователно победиха с 3:0 Кипът и Холандия. В Опава, Чехия, "трикольорите" загубиха от домакините с 2:3 (22:25, 25:18, 25:22, 18:25, 15:12).

Болна от рак жена взима 2750 лева кредит, връща близо 12 000

Болна от рак жена взима 2750 лева от кредитна институция в Пловдив, като мисли, че ще върне 6000 лева срещу изтеглената сума, но дългът й се оказва близо 12 000 лева, съобщи bTV.

Потърпевшата се оплаква от измама и твърди, че документът е бил допълнен от служител без нейно съгласие, което е утежнило положението й. По думите й в договора бил Болна от рак жена взима 2750 лева от кредитна институция в Пловдив, като мисли, че ще върне 6000 лева срещу изтеглената сума, но дългът й се оказва близо 12 000 лева, съобщи bTV. Потърпевшата се оплаква от измама и твърди, че документът е бил допълнен от служител без нейно съгласие, което е утежнило положението й. По думите й в договора бил

"Замръзналото кралство" победи Хобит

Анимацията си възвърна лидерството в Северна Америка

    


Р. Седефчов - Шемета влезе отново в пандиза, заради хероин за 7 лева

30 годишният наркопласьор Радо Седефчов - Шемета, който бе една от наркоръцете на Васил Арарски - Райко Кръвта разнасял зеленчуци на пазара в София, научи zaPernik.com.

За съжаление късмета отново изневерил на Шемета и той бил заловен с малка доза хероин на 2 октомври 2012г., равняваща се на 7 лева, за което Шемета бил вкаран в затвора още веднъж. Този път наказанието му се равнява на 10 месеца затвор при строг режим на изтърпяване.

Биографията на Радо...

Продължава

Малцина дойдоха за Богоявленската литургия

Малко хора дойдоха на Богоявленската литургия, отслужена от патриарх Неофит в катедралния храм „Св. Александър Невски“ на 6 януари.

Реформаторският блок избира свой говорител в следващите дни (обновена)


Очаква се в следващите дни Реформаторският блок да избере свой говорител и изпълнителен съвет. За говорител се спрягат имената на Петър Москов, заместник-председател на ДСБ, или проф. Тодор Танев, ръководител на катедра "Политология и публична администрация" в Софийския университет. Това обяви самият проф. Танев, който е и член на гражданския съвет на блока, в интервю за БНР.

Членове на Гражданския съвет коментираха, че лидерът на ДСБ Радан Кънев е по-вероятен избор за говорител от...

Над 100 хиляди именници празнуват днес

Над 100 хил. българи празнуват своя имен ден на Йордановден, а над 300 хил. - на Ивановден. В края на 2013 г. мъжете с името Йордан са 54 хил., а жените с името Йорданка - 41 хиляди. Богдан и Богдана са съответно 4 100 и 3 500.

Реформаторският блок избира говорител на коалицията


За говорител на Реформаторския блок се спрягат имената на Петър Москов, заместник-председател на ДСБ или проф. Тодор Танев, ръководител на Катедра "Политология и публична администрация" в Софийския университет.

Това обяви проф. Танев пред БНР и добави, че този въпрос ще се реши през следващите няколко дни. Според него има логика говорителят да е политик, защото ще е по-подготвен за политически машинации.

Но ако е гражданско лице, също има логика. "Някога и президентът...

Два района без вода днес във Варна

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнали аварии без вода ще останат абонатите в следните райони: - Западна промишлена зона до 20 часа; - в района на Старият хлебозавод до 15 часа;

Психично болна жена скочи пред линейка

42-годишна жена е настанена в ортопедичното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински 42-годишна жена е настанена в ортопедичното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински"-Сливен със счупен крак, след като в събота е направила опит за самоубийство, съобщиха от болницата. Тя се хвърлила пред тръгваща линейка. Пациентката е с психични отклонения. Претърпяла е успешна операция, състоянието й е стабилно.

Мойс видя спешна нужда от нови играчи след отпадането от ФА къп


"Манчестър юнайтед" се нуждае спешно от привличането на нови футболисти, смята мениджърът Дейвид Мойс. Той сподели мнението си след загубата с 1:2 от "Суонзи" на "Олд Трафорд", която остави отбора извън турнира за Купата на Англия.

"Имаме спешна необходимост да вземем нови футболисти, но дали тези играчи са налични през януари. Тези, които бихме привлекли, вероятно не са", каза Мойс.

Шотландецът потвърди, че все пак ще опита да разшири състава си с нови състезатели, но се...

Основната версия за смъртта на Хюлия е убийство

/КРОСС/Очаква се днес прокуратурата във Варна да даде повече информация около шокиращата смърт на 24-годишната Хюлия Маджар от варненското село Белоградец. Трупът на момичето беше открит късно вечерта на 4 януари от случайни минувачи край магистрала "Хемус". Една от версиите, по които работят криминалистите, е убийство. Хюля Маджар напуснала дома си, за да посрещне нова година с приятели и оттогава не се е прибирала. Родителите ѝ са известни предприемачи в региона. В село Белоградец разказват, че семейството е голям работодател в региона, а хората ги харесват, защото били отзивчиви и помагали. За Хюлия хората в селото разказват, че е била скромна и възпитана. Други слухове се носят, че на 1 януари Хюлия е излязла да пие кафе, след като някой ѝ се е обадил по телефона. Няколко часа по-късно телефонът ѝ е бил изключен. На 2-ри януари баща й е получил обаждане за откуп. Тази информация обаче не е потвърдена от властите. В селото се говори също, че Хюлия е имала приятел от детските си години, за когото се смята, че има финансови проблеми и дължи пари.  

ДКЕВР приема промени в общите условия на договорите с Топлофикация

Държавна комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) ще приеме окончателно промените в общите условия на договорите между Топлофикация София и...

Счупиха стъкло на офис на БСП в Кюстендил

Това е поредната подобна проява в града

    


Миражът на БСП - един милион гласа

Татяна Дончева - непримиримата бунтарка в БСП, напусна партията и заговори за необходимостта от нов проект вляво. Думите веднага активираха най-старата политологична дъвка на прехода - ще се разцепи ли БСП.
Наистина, ще се разцепи ли накрая БСП, след като авторитетни хора вещаят това едва ли не от самия 10 ноември 1989 г.? Татяна Дончева - непримиримата бунтарка в БСП, напусна партията и заговори за необходимостта от нов проект вляво. Думите веднага активираха най-старата политологична дъвка на прехода - ще се разцепи ли БСП. Наистина, ще се разцепи ли накрая БСП, след като авторитетни хора вещаят това едва ли не от самия 10 ноември 1989 г.?

Болна от рак жена взима 2750 лева кредит, връща близо 6000 лева повече от очакваното

Болна от рак жена взима 2750 лева от кредитна институция в Пловдив, като мисли, че ще върне 6000 лева срещу изтеглената сума, но дългът й се оказва близо 12 000 лева, съобщи bTV.

Потърпевшата се оплаква от измама и твърди, че документът е бил допълнен от служител без нейно съгласие, което е утежнило положението й. По думите й в договора бил Болна от рак жена взима 2750 лева от кредитна институция в Пловдив, като мисли, че ще върне 6000 лева срещу изтеглената сума, но дългът й се оказва близо 12 000 лева, съобщи bTV. Потърпевшата се оплаква от измама и твърди, че документът е бил допълнен от служител без нейно съгласие, което е утежнило положението й. По думите й в договора бил

Пиронкова се класира за втория кръг на турнира в Сидни

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на турнира в Сидни с награден фонд 710 000 долара. След трите си успеха в квалификациите, през нощта срещу понеделник 26-годишната пловдивчанка надигра с убедителния резултат 6:4, 6:1 румънката Сорана Кърстя в първиая кръг на турнира. Пиронкова, която е на 117 позиция в световната ранглиста, пречупи съпротивата на 22-рата в света Кръстя след 68 минути игра. Това бе втора победа от три мача за българската тенесистка срещу  румънката. След като Пиронкова успя да се пребори за първия сет, във втората част 23-годишната Кърстя нямаше сили за обрат и взе само един гейм. Пиронкова загуби два пъти подаването си в мача, но реализира 5 пробива в сервиса на румънката. С този успех Пиронкова събра 55 точки за световната ранглиста и 9700 долара. При нова победа тя ще вземе 100 точки и 18 200 долара. Във втория кръг Пиронкова ще срещне Варвара Лепченко. Тя победи в изключително оспорван мач бившата №2 в света и носителка на 2 титли от "Големия шлем" Светлана Кузнецова (Русия) с 6:3, 3:6, 7:5.

Пиронкова спечели четвърта победа на турнира в Сидни

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова постигна четвърта победа на турнира в Сидни с награден фонд 710 000 долара. След трите си успеха в квалификациите, през нощта срещу понеделник 26-годишната пловдивчанка надигра с убедителния резултат 6:4, 6:1 румънката Сорана Кърстя, заемаща 22-о място в световната ранглиста. Пиронкова, която е с 85 позиции зад Кърстя, пречупи съпротивата на съперничката си след само 68 минути игра. Това бе втора победа от три мача за българската тенесистка срещу Кърстя. След като Пиронкова успя да се пребори за първия сет, във втората част 23-годишната Кърстя нямаше сили за обрат и взе само един гейм. Пиронкова загуби два пъти подаването си в мача, но реализира 5 пробива в сервиса на румънката. С този успех Пиронкова събра 55 точки за световната ранглиста и 9700 долара. При нова победа тя ще вземе 100 точки и 18 200 долара. Във втория кръг Пиронкова ще срещне Варвара Лепченко. Тя победи в изключително оспорван мач бившата №2 в света и носителка на 2 титли от "Големия шлем" Светлана Кузнецова (Русия) с 6:3, 3:6, 7:5.

Добрите данни от САЩ подкрепиха дългите позиции в долари

EUR/USD формира едномесечно дъно при 1,3572 – най-ниското от 5 декември насам

    


166 г. от рождението на поета революционер Христо Ботев

Макар да живее само 28 г. той остава в националната ни памет

    


Цената на биткойн отново мина 1000 долара, благодарение на Zynga

Цената на биткойн отново премина границата от 1000 долара, след като компанията-разработчик на едни от най-популярните игри в социалната мрежа Zynga...

24-годишната Хюлия убита с удари в главата

Информация ще бъде предоставяна само след разрешение на прокуратурата

    


Богоявление (Йордановден)

/КРОСС/ Православната църква днес празнува Богоявление - Йордановден, който е третият по значимост християнски празник през годината. Според библейската легенда на този ден Исус Христос е покръстен във водите на река Йордан от Йоан Кръстител. В момента на кръщението небето се отваря и Светият дух слиза върху Христос във вид на гълъб, а от небето се разнася глас: "Този е моят възлюбен син, в когото е моето благоволение". Оттук идва и названието на празника - Богоявление.Празникът Богоявление има най-древен произход сред празниците на Православната църква. Макар сведенията за него от писмените паметници да са твърде оскъдни, достатъчно ясно свидетелства за него църковният писател Климент Александрийски. Той говори за празнуването на месианството или за божествеността на Исус Христос при кръщението му в река Йордан, отбелязвано от християните на 6 януари. Църквата в Египет е дала и древното име на празника - "Празник на светлината" /на славянски "Просвещение"/. То се е запазило у нас и до днес наред с наименованието "Богоявление"."Богоявление" произлиза от думата "явяване" /от гръцки "епифания"/, която била заменена с по-уточняващата - "теофания" - "Богоявление". Днес празникът е наричан още "Кръщение Господне" и Йордановден, а в различни места на страната - Кръстовден, Водици, Водокръщи

В Добрич намаляват наполовина бездомните кучета през 2014 г.

Общината стартира програма за овладяване на популацията на животните

    


Пиронкова с четвърта победа в Сидни, помете №22 в света

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова постигна четвърта победа на турнира в Сидни. След трите си успеха в квалификациите, тази нощ 26-годишната пловдивчанка надигра с 2:0 (6:4, 6:1) сета румънката Сорана Кърстя, заемаща 22-о място в световната ранглиста.

Пиронкова, която е с 85 позиции зад съперничката си, пречупи съпротивата й след Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова постигна четвърта победа на турнира в Сидни. След трите си успеха в квалификациите, тази нощ 26-годишната пловдивчанка надигра с 2:0 (6:4, 6:1) сета румънката Сорана Кърстя, заемаща 22-о място в световната ранглиста. Пиронкова, която е с 85 позиции зад съперничката си, пречупи съпротивата й след

7 катастрофи и един пострадал през изминалото денонощие във Варна

Седем катастрофи са станали във Варна през изминалото денонощие. При един от пътните инциденти е пострадал пътник в автомобил. Състоянието му е добро и живота му е вън от опасност. Останалите 6 пътнотранспортни произшествия са само с материални щети, съобщиха от КАТ-Варна.

УниКредит: Консолидацията на банки е логичен път за подобряване на ефективността

Нараства поляризация между резултатите на големите и малките участници от периферията на пазара, смята главният икономист на банката Кристофор Павлов

    


Лондон е най-предпочитаната дестинация от чуждите инвеститори в имоти

САЩ е най-стабилната и сигурна страна за чуждите инвеститори в сектора на имотите

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване