Орешарски: С таланта и упоритостта си волейболистите могат да постигнат всичко

Министър-председателят Пламен Орешарски поздрави състезателите от националните отбори по волейбол – жени и мъже, техните треньорски щабове и Управителния съвет на Българската федерация по волейбол за поредния успех, който определи като добър старт за целия български спорт в новата година. Това съобщиха от правителствената информационна служба.
Министър-председателят Пламен Орешарски поздрави състезателите от националните отбори по волейбол – жени и мъже, техните треньорски щабове и Управителния съвет на Българската федерация по волейбол за поредния успех, който определи като добър старт за целия български спорт в новата година. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Задържаха ТИР с нелегални цигари в Благоевград

Арестувани са шофьорът, който е чужденец, и още няколко души

    


Спасиха тайванец, прекарал 60 часа в морето

Мъжът оцелял, вкопчен в дървен капак на ковчег

    


Спартак Вн уреди контрола с Черноморец в Бургас

Спартак Вн ще изиграе около 8 контроли през зимната пауза, научи Гонг. Все още се уточняват съперниците и датите за провеждането на проверките, но вече една е ясна. На 29-и януари варненци ще играят с Черноморец, като срещата ще се проведе в Бургас.

Двойният убиец от Варна е Петър Евтимов, жена му - Живка Пенчева

Петър Евтимов е 39-годишният мъж, който в пристъп на ревност застреля жена си на паркинг край "Гранд мол" във Варна, научи petel.bg.

Убитата е Живка Пенчева. Живеели са без брак на семейни начала. Те са имали 2 деца на 17 и 8 години.

Двамата са от Дългопол. 

Все още не е ясно кой е убитият мъж.
Петър Евтимов е 39-годишният мъж, който в пристъп на ревност застреля жена си на паркинг край "Гранд мол" във Варна, научи petel.bg. Убитата е Живка Пенчева. Живеели са без брак на семейни начала. Те са имали 2 деца на 17 и 8 години. Двамата са от Дългопол. Все още не е ясно кой е убитият мъж.

Борисов: Местан е прихванал от Станишев умението да говори неистини

/КРОСС/ "Очевидно и Лютви Местан е прихванал от Сергей Станишев умението да говори неистини и лъжи, въпреки че фактите са красноречиви. Как имат наглостта да обвиняват ГЕРБ за проблемите, които те изкуствено създадоха около изкупуването на тютюна", заяви чрез пост във Фейсбук Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ припомни, че през 2011 г. депутатите на ГЕРБ направиха законодателни промени, които доведоха до покачване на изкупните цени на тютюна в две поредни години. "За сравнение през 2010 г. тютюнът беше изкупуван за 3-4 лева и кампанията отново беше закъсняла, защото тогава все още действаше лицензионният режим. През 2011 г. след предложените от ГЕРБ промени в Закона за тютюна цените се вдигнаха до 6 лева. В края на 2012 г. изкупната цена за килограм стигна до 7,50 лева и изкупната кампания приключи още в края на ноември - началото на декември. Сега, възползвайки се от проблемите и безпаричието на тютюнопроизводителите, единственото нещо, което ДПС искат да направят е отново да върнат лицензионния режим, който позволяваше на Фонд „Тютюн" да пълни партийните каси с пари от подкупите, които фирмите-изкупвачи плащаха, за да получат лиценз", допълни още Борисов. Той добави, че тази "порочна практика" е вредна преди всичко за тютюнопроизводителите, но в същото време и за държавата, която рискува да бъде санкционирана от ЕК

Разпратиха покани за конференцията "Женева-2"

Въпросът за участието на Техеран ще бъде обсъден на срещата между първите дипломати на САЩ и Русия Джон Кери и Сергей Лавров на 13 януари

Иран без покана за мирната конференция за Сирия

Въпросът за участието на Техеран ще бъде обсъден на срещата между първите дипломати на САЩ и Русия Джон Кери и Сергей Лавров на 13 януари

Румънец опита да мине наши митничари, закопчаха го

Граничари иззеха близо 190 хиляди цигари от тайник в микробус, управляван от румънски гражданин. Контрабандистът е задържан, а микробусът и цигарите са иззети с акт по описа на митница Югозападна.

Само 1 румънец дошъл в Англия на 1 януари

Британските медии откриха само един румънец, който пристигна за първи път в страната със самолет на първи януари. Виктор Спиреску бе сюрпризиран на летище Лутън от камери и двама депутати в деня, в който паднаха ограниченията за българи и румънци. 
Виктор вече се е превърнал в знаменитост, пише в. Британските медии откриха само един румънец, който пристигна за първи път в страната със самолет на първи януари. Виктор Спиреску бе сюрпризиран на летище Лутън от камери и двама депутати в деня, в който паднаха ограниченията за българи и румънци. Виктор вече се е превърнал в знаменитост, пише в. "Дейли телеграф". Непрекъснато по интервюта и

Изборът на Неврокопски митрополит няма да се отлага


Управляващият Неврокопската епархията трябва добре да се потруди за успокояването на конфликта там. За това призова патриарх Неофит пред БНТ, помолен да коментира разделението в епархията дни преди избора на нов митрополит. 

Патриарх Неофит потвърди, че изборите ще се състоят на 12 януари, както беше обявено и по-рано ,и според него няма причина за отлагане. 

След кончината на митрополит Натанаил епархията временно се управлява от Видинския владика Дометиан. Духовници и...

Експлозия разтресе френски увеселителен парк

/КРОСС/ Експлозия е избухнала в работилница на френски увеселителен парк, в близост до град Руан, съобщи РИА Новости. Един човек е загинал, а друг е сериозно ранен в следствие на взрива. И двамата са служители от работилницата. Паркът бе затворен за посетители. Полицията работи по случая.  

Петър Евтимов e двойният убиец от Варна, жена му е Живка Пенчева

Петър Евтимов е 39-годишният мъж, който в пристъп на ревност застреля жена си на паркинг край Петър Евтимов е 39-годишният мъж, който в пристъп на ревност застреля жена си на паркинг край "Гранд мол" във Варна, научи petel.bg. Убитата е Живка Пенчева. Живеели са без брак на семейни начала. Те са имали 2 деца на 17 и 8 години. Двамата са от Дългопол. Все още не е ясно кой е убитият мъж.

“Бенфика” мисли за стадион “Еузебио”

Лисабон се сбогува с Еузебио - своя любим футболен син. Митът на португалския футбол бе кремиран в понеделник, след като кортежът с тялото му мина из столицата на Португалия за почит. Шествието продължи часове преди кумирът да стигне до края на пътя си.

Еузебио - Перлата от Мозамбик, Черната пантера или просто един от най-великите във футболната Лисабон се сбогува с Еузебио - своя любим футболен син. Митът на португалския футбол бе кремиран в понеделник, след като кортежът с тялото му мина из столицата на Португалия за почит. Шествието продължи часове преди кумирът да стигне до края на пътя си. Еузебио - Перлата от Мозамбик, Черната пантера или просто един от най-великите във футболната

Последната част от 22-рата българска експедиция замина за Антарктида

Последната част от българската експедиция замина тази вечер за Антарктида. В базата на остров Ливингстън от 20 дена вече работят десетина наши сънародници, които още с пристигането си са се сблъскали с тежките метеорологични условия.

Кралска заповед: Принц Хари да подстриже брадата си!

Кралица Елизабет не хареса лицевото окосмяване на внука си

    


ГЕРБ забърка кашата с тютюна

Управлението на ГЕРБ беше пълен провал, а по отношение на тютюно- производителите то беше престъпно. При предишното управление от Закона за тютюна бяха премахнати всички гаранции за защита на интереса на производителите. Това заяви вчера лидерът на ДПС Лютви Местан. Той обяви, че партията ще предложи спешни промени в този закон и подкрепи исканията на производителите,

Младежи до 24 г. ще стартират бизнес с европари

Безработните младежи на възраст до 24 г. ще могат да кандидатстват за финансиране, с което да стартират собствен бизнес. Това е една от мерките по т.нар. младежка гаранция, за която страната ни се очаква да получи 100 млн. лева от Европейския социален фонд.
"Схемите за финансиране на проектите и максималният размер на отпуснатите средства са Безработните младежи на възраст до 24 г. ще могат да кандидатстват за финансиране, с което да стартират собствен бизнес. Това е една от мерките по т.нар. младежка гаранция, за която страната ни се очаква да получи 100 млн. лева от Европейския социален фонд. "Схемите за финансиране на проектите и максималният размер на отпуснатите средства са

България може да загуби 6 кв. км острови в Дунав

В мирно време България може да загуби 6169,5 декара (или 6,1 кв. км) от територията си. 
Това са пясъчни острови по Дунав, които се местят ту в румънски, ту в български териториални води от двете страни на водната граница. Тя пък условно минава през средата на реката, но заобикаля островите, които не могат да се разцепят на две. 

"Въпросът тряб В мирно време България може да загуби 6169,5 декара (или 6,1 кв. км) от територията си. Това са пясъчни острови по Дунав, които се местят ту в румънски, ту в български териториални води от двете страни на водната граница. Тя пък условно минава през средата на реката, но заобикаля островите, които не могат да се разцепят на две. "Въпросът тряб

ДАНС провежда акция в кв. "Грамада" на Благоевград

Мащабна акция на ДАНС се провежда в кв. "Грамада" на Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

В рамките на пет години Сърбия ще е готова да стане член на ЕС

/КРОСС/ В рамките на пет години Сърбия може да е готова да стане член на Европейския съюз, заяви министър-председателят на страната Ивица Дачич, подчертавайки, че все пак решението за присъединяването зависи изцяло от политическите решения, пише Tanjug. Дачич обясни, че целта на правителството е периодът да бъде съкратен максимално. По думите му това, което в момента е най-важното за ЕС, е да наблюдава диалога между Белград и Прищина. Именно това е и основният политически критерий за напредъка в преговорите с европейската общност според Дачич. „Трябва да се заемем с въпросите за съдебната система, конституцията, нерешените въпроси със собствеността, водноелектрическата централа и подстанциите. Всичко това ни чака", обясни той. Дачич заяви, че никой в Брюксел или Вашингтон не говори за независимостта на Косово, а за това какво се случва в Сърбия. „Всичко зависи от нас и от сърбите, живеещи в Косово", категоричен е премиерът. В края на декември председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой потвърди официално решението на лидерите на ЕС да започнат разговори за присъединяването на Сърбия. През втората половина на 2014 г. се очаква да бъдат отворени първите глави от преговорите.  

Търсенето на заеми ще остане по-слабо дори при по-ниски лихви

Банките ще променят начина си на работа в зависимост как еволюират предпочитанията на клиентите. Малките кредитни институции ще търсят консолидация, за да подобрят ефективността си.

ДАНС окупира благоевградски квартал

Благоевградският квартал Грамада е окупиран от спецченгета от ДАНС тази вечер, съобщи struma.com. 

Правят обиски в търсене на контрабандни цигари, част от канала Македония -Благоевград. 



































































Благоевградският квартал Грамада е окупиран от спецченгета от ДАНС тази вечер, съобщи struma.com. Правят обиски в търсене на контрабандни цигари, част от канала Македония -Благоевград.

ДАНС окупира квартал в Благоевград

Благоевградският квартал Грамада е окупиран от спецченгета от ДАНС тази вечер, съобщи struma.com. 

Правят обиски в търсене на контрабандни цигари, част от канала Македония -Благоевград. 



































































Благоевградският квартал Грамада е окупиран от спецченгета от ДАНС тази вечер, съобщи struma.com. Правят обиски в търсене на контрабандни цигари, част от канала Македония -Благоевград.

Нова визия на учебните зали в СОУ „Св. св. Кирил и Методий” - Белослав посрещна учениците след ваканцията

Първият учебен ден след зимната ваканция в СОУ „Св. св. Кирил и Методий” в град Белослав посрещна своите ученици с обновена информационна и комуникационна инфраструктура. Проектът е реализиран в изпълнение на Национална програма на МОН „Информационни и комуникационни технологии в училище" и възлиза на 21 750 лева.

Моята молитва от Христо Ботев

Днес, през 1848 година  е роден българския национален герой, революционер, поет и публицист Христо Ботев.  ZaPernik.com ще почете тази дата със стихотворението на Ботев 

МОЯТА МОЛИТВА

О, мой боже, правий боже!
Не ти, що си в небесата,
а ти, що си в мене, боже -
мен в сърцето и в душата...

Не ти, комуто се кланят
калугери и попове
и комуто свещи палят
православните скотове;Продължава

Още 10 млн. лева за "Южен поток"

До 2016 г. държавният оператор “Булгартрансгаз” ще трябва да вложи 10 млн. лева, за да присъедини газопровода “Южен поток” към мрежата си. Това предвижда десетгодишният план за развитие на компанията, публикуван на страницата  в интернет. Почти толкова ще струва на държавното дружество да свърже бъдещата българо-гръцка газова тръба - 9,69 млн. лева До 2016 г. държавният оператор “Булгартрансгаз” ще трябва да вложи 10 млн. лева, за да присъедини газопровода “Южен поток” към мрежата си. Това предвижда десетгодишният план за развитие на компанията, публикуван на страницата в интернет. Почти толкова ще струва на държавното дружество да свърже бъдещата българо-гръцка газова тръба - 9,69 млн. лева

Лъвовете пред Съдебната палата хукнаха! (видео)

Двата лъва пред Съдебната палата в София оживяха и скочиха от бетона.

Съдят племенник за разстрела на вуйчо му

Варненският окръжен съд насрочи заседание по наказателното дело срещу Димо Стоянов, подсъдим за убийството на своя вуйчо Борислав Енев. В края на миналата година прокуратурата повдигна обвинение на 27 годишния племенник на убития за това, че на 7 ноември 2012 година в Аксаково с користна цел и предумишлено е умъртвил Борислав Енев. 
Варненският окръжен съд насрочи заседание по наказателното дело срещу Димо Стоянов, подсъдим за убийството на своя вуйчо Борислав Енев. В края на миналата година прокуратурата повдигна обвинение на 27 годишния племенник на убития за това, че на 7 ноември 2012 година в Аксаково с користна цел и предумишлено е умъртвил Борислав Енев.

Йордан Цонев заподозря изкупващите тютюна фирми в картелно споразумение


Председателят на парламентарната Комисия по бюджет и финанси Йордан Цонев (ДПС) разполага с информация, че фирмите, които изкупуват тютюна, са встъпили в картелно споразумение в опит да намалят цената и да приберат част от увеличената премия за тютюнопроизводителите. Това съобщи самият Йордан Цонев пред Би Ти Ви. 

Той предупреди, че ще предложи ДПС да сезира Комисията за защита на конкуренцията, която лесно може да докаже схемата и да наложи на компаниите тежки санкции. 
...

Кмет, поп и Исус се бият за кръста, камили гледат

Смелчаци от всякакъв сой, пол и раса се мятаха след кръста вчера в ледените морски, речни и шадравански води.
Кметът на Ахтопол Атанас Желязков (ГЕРБ) скочи за кръста с още трима души. Най-бърз обаче се оказа Лъчезар Попов.Бъдещ поп пък хвана кръста в река Камчия край Велики Преслав. 22-годишният Тодор Стоянов е третокурсник в богословския Смелчаци от всякакъв сой, пол и раса се мятаха след кръста вчера в ледените морски, речни и шадравански води. Кметът на Ахтопол Атанас Желязков (ГЕРБ) скочи за кръста с още трима души. Най-бърз обаче се оказа Лъчезар Попов.Бъдещ поп пък хвана кръста в река Камчия край Велики Преслав. 22-годишният Тодор Стоянов е третокурсник в богословския

Витамин D при бременните гарантира по-силни мускули на децата им

По-високите нива на витамин D по време на бременност гарантират по-доброто развитие на мускулите при децата, показва ново проучване. То е проведено сред 678 деца и доказва, че нивата на витамин D в утробата оказват пряко влияние на силата на мускулите при четиригодишните.

Австриецът Томас Дитхарт сензационно спечели "Четирите шанци"


Австриецът Томас Дитхарт постигна една от най-сензационните победи в историята на "Четирите шанци". 21-годишният състезател спечели престижния турнир по ски скокове oще при дебютното си участие.

Дитхарт спечели две от четирите състезания, включително днешния финал на родна земя в Бишофсхофен. Той завърши с 1012.6 точки в крайното класиране и изпревари с 18.3 точки своя сънародник Томас Моргенщерн. 

Само допреди три седмици Дитхарт беше абсолютно неизвестен за широката...

САЩ: Десет години затвор за ятачка на "Ал Кайда"

Американката Колин Лароуз, известна в интернет форумите с певдонима "Джихад Джейн", ще прекара следващите 10 години в затвора – това гласи присъда, произнесена днес от съд във Филаделфия.

Човешки останки паднаха от небето над Джеда

Полицията подозира, че жертвата е пътник без билет

"Грами" събира на една сцена "Дафт Пънк" със Стиви Уондър и отделно "Юритмикс"


Електро поп групата "Дафт Пънк" ще направи специално изпълнение заедно със звездата Стиви Уондър на тазгодишната церемония на наградите "Грами" по-късно този месец. Ден по-късно звукозаписната академия организира специална вечер, посветена на групата "Бийтълс", за която известните изпълнители Ани Ленъкс и Дейв Стюарт ще се съберат отново под името, превърнало ги в звезди, "Юритмикс", писаха редица световни музикални сайтове.

В нощта на раздаването на наградите "Грами" френската...

Пищова ридае: Спрях женичките!

"Няма вече секс. Всичко свърши на №3379. Това беше последната ми бройка", изплака Пищова пред Карбовски.

Предстоящи събития в страната за утре, 7 януари

/КРОСС/ София.Българската православна църква почита паметта на Свети Йоан Кръстител. София.От 11.00 часа в централата на партия ДСБ на бул. „Витоша" 18 (вход откъм ул. „Кърниградска") ще се проведе пресконференция на Реформаторския блок. Благоевград.От 10.00 часа в зала 101 на община Благоевград ще се проведе отравяне на оферти във връзка с проект: „Долината на Струма", финансиран по ОП „Регионално развитие" 2007-2013 г. Ямбол.От 11.00 часа на централния площад в град Ямбол министърът на отбраната Ангел Найденов и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов ще участват в тържествена церемония по изпращането на военнослужещи от 16-та рота от състава на Българската армия за участие в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF). В 12.30 часа ще започне среща в областната управа.  

Управниците в Пернишко пренебрегнаха Христо Ботев

На този ден, освен Богоявление (Йордановден), също се празнува рождения ден на великия син на българския народ Христо Ботев, краткият, но ярък живот, който е изиграл огромна роля не само в борбата на българския народ за свободата, но и в българската литература, история и култура.

Пред паметника на великият войвода бяха поднесени венец от гимназията по металургия "Христо Ботев" и огромен...

Продължава

Кога коензим Q10 крие рискове?

Предотвратява мускулната болка и слабост в следствие прием на лекарства

    


ООН: Иран не е поканена за участие в мирната конференция за Сирия

/КРОСС/ Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун изпратил поканите за участие в мирната конференция за Сирия, предвидена за 22 януари, но Иран не е в списъка с участниците, съобщи говорителят на международната организация Фархан Хак, цитиран от Агенция Франс прес. Той допълни, че държавният секретар на САЩ Джон Кери и руският външен министър Сергей Лавров ще се срещнат на 13 януари, за да обсъдят евентуалното присъединяване на Иран.  

Първа надежда за Шумахер, няма сериозна опасност за живота му!

На 8-ия ден след ужасния инцидент със ски, след който Михаел Шумахер лежи в кома, се появи първа надежда, че той ще избегне смъртта!

На 8-ия ден след ужасния инцидент със ски, след който Михаел Шумахер лежи в кома, се появи първа надежда, че той ще избегне смъртта! "Билд" съобщи преди минути, че за живота на 7-кратния световен шампион във Формула 1 вече няма остра опасност. В това е сигурен екипът на професор Жан-Франсоа Пайен, който се грижи за германеца в болницата в

Садински приказки за любовта

“Ееее, любовта! Тя под юргана идва. Там се сдобряват мъжът и жената. Някога ние нямахме време за ухажване и глезотии. От работа не ни оставаше мегдан за глупости. Харесах я, поисках я и ми я дадоха. Заврян зет отидох и там си останах. Двама внуци и четири правнучета имаме.” Така разказва своята приказка за любовта 80-годишният Димитър Друмев. “Ееее, любовта! Тя под юргана идва. Там се сдобряват мъжът и жената. Някога ние нямахме време за ухажване и глезотии. От работа не ни оставаше мегдан за глупости. Харесах я, поисках я и ми я дадоха. Заврян зет отидох и там си останах. Двама внуци и четири правнучета имаме.” Така разказва своята приказка за любовта 80-годишният Димитър Друмев.

Задържаха крадец, издърпал златен синджир от врата на варненка

На 4 януари е подаден сигнал от 53-годишна жена за това, че на кръстовището между бул. "Цар Освободител" и бул. "Осми Приморски полк", неизвестно лице й е извършило грабеж на златен синджир и златна висулка, издърпвайки го от врата й.

Променят телефонните кодове

/КРОСС/ От началото на април потребителите в цялата страна ще могат да говорят от домашния си телефон на цената на градски разговор с останалите абонати на фиксирани мрежи в същия регион. За целта отново ще има промяна в кодовете на регионите. Така населените места, чиито телефонни кодове започват с две или три еднакви цифри, се обединяват в един регион с общ код, съобщи Нова телевизия. Това няма да доведе до промяна на номерата на потребителите, но вече те ще трябва да избират преди тях новия код за региона. Освен това от 29 януари преди кода задължително ще се изписва и 0.

Скопие: Предаването на останките на цар Самуил е удар срещу нас

"Предаване на останките на цар Самуил в България от Гърция е удар върху Македония". Под това заглавие електронното издание "24 вести" публикува материал върху вчерашните публикации...

България може да загуби 6 кв. км. дунавски острови в полза на Румъния

В мирно време България може да загуби 6169,5 декара (или 6,1 кв. км) от територията си.Това са пясъчни острови по Дунав, които се местят ту в румънски, ту в български териториални води от двете страни...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване