Джип с БГ номера се заби в кола в Скопие, 4-ма ранени

Джип с български регистрационни номера е навлязъл в насрещното движение и се е ударил в движещо се „Рено Меган Джип с български регистрационни номера е навлязъл в насрещното движение и се е ударил в движещо се „Рено Меган" в Скопие, Македония, пише telegraf.mk. 4-ма души са ранени. Те са откарани в болница за преглед и оказване на първа помощ. Полицаите, които са пристигнали на мястото са изразили съмнение, че шофьорът на джипа е употребил алкохол.

Правителството отстъпва данъци на общините (обзор)

Правителството обмисля възможността да преотстъпи част от данъците на общините като елемент от процеса на децентрализация на управлението. 
Другият обсъждан вариант в тази посока е да се увеличат бюджетите за делегирани дейности, които държавата отпуска на местните власти. 
Това обясни вчера премиерът Пламен Орешарски, след като отчете шестте си Правителството обмисля възможността да преотстъпи част от данъците на общините като елемент от процеса на децентрализация на управлението. Другият обсъждан вариант в тази посока е да се увеличат бюджетите за делегирани дейности, които държавата отпуска на местните власти. Това обясни вчера премиерът Пламен Орешарски, след като отчете шестте си

Пак разбихме другите със злато по математика

Момчетата и момичетата, които участваха в Международната "Жаутиковска олимпиада" по математика, информатика и физика в Казахстан се върнаха с 3 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медали.

Нани Рома и Марк Кома постигнаха шампионски триумф за Испания в рали "Дакар" (видео)


Испанецът Нани Рома очаквано стана шампион при автомобилистите в рали "Дакар". Каталунецът спечели първата си титла на четири колела заедно със съотборника си Мишел Пери.

След отборните разпореждания в "Мини" и временното излизане на Стефан Петернахсел начело, той се върна на върха. Рома заличи 26-секундното си изоставане спрямо миналогодишния първенец и завърши с 5:38 минути преднина в крайното класиране. Трети е Насер Ал-Атия от Катар с пасив от близо час.

"На 18 януари...

Температурен рекорд от 18,5 градуса е измерен днес в Ахтопол


Температурен рекорд от 18,5 градуса е измерен тази събота в Ахтопол, съобщихаот Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Предишният температурен рекорд в Ахтопол е бил през 2004 г. – 15 градуса. Най-високи са били температурите северно от Стара планина.

Температура от 16 градуса е била измерена във Враца, в Ловеч и Плевен, в района на Шабла. В Горнотракийската низина също са измерени високи температури. В Стара Загора термометрите са отчели 13...

Над 400 свещеници лишени от сан заради педофилия

През последните две години от понтификата на Бенедикт Шестнайсети са били отлъчени близо 400 свещеници заради сексуални посегателства срещу деца

Знаците на здравата любовна връзка

Как да разберете дали имате успешни отношения с партньора

    


Най-малко 20 загинали има след нова вълна от атентати в Багдад

Най-малко 20 души са загинали и още най-малко 60 – са ранени при нова вълна от атентати в Багдад. За това съобщава AFP, цитирани от агенция "Фокус".

Едно от нападенията е над нов търговски център "Мансур Мол", който е един от най-реномираните в столицата на Ирак, често място за срещи на млади хора и семейства през почивните дни. Най-малко 5 души са убити и най-малко 12 са ранени при тази атаката.

Посетителите на търговския център са напуснали бързо обекта, а силите за...

Всяко трето училище в Бургаско с въшки

Въшки плъзнаха в бургаските училища след зимната ваканция. Най-голям е броят на децата от началните класове. За паразитите сигнализираха родители.

София с висока оценка от журито за подбор на БГ град - Европейска културна столица

Журито за подбор на българския град - Европейска културна столица през 2019 година излезе с доклад след предварителния кръг. В него на София се дава висока оценка на задълбочения анализ на града, както и на културния живот и на бъдещите насоки за развитие, информира БНР.

Комисията оценява като добър подходът за привличане на гражданите за програ Журито за подбор на българския град - Европейска културна столица през 2019 година излезе с доклад след предварителния кръг. В него на София се дава висока оценка на задълбочения анализ на града, както и на културния живот и на бъдещите насоки за развитие, информира БНР. Комисията оценява като добър подходът за привличане на гражданите за програ

Част от Левски без вода

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради авария без вода ще остане част от кв. "Левски" между ул. "Генерал Попов" и ул. "Дубровник". Очаква се водоподаването да бъде възстановено ч.

София с висока оценка от журито за подбор на БГ град - Европейска културна столица

Журито за подбор на българския град - Европейска културна столица през 2019 година излезе с доклад след предварителния кръг. В него на София се дава висока оценка на задълбочения анализ на града, както и на културния живот и на бъдещите насоки за развитие, информира БНР.

Комисията оценява като добър подходът за привличане на гражданите за програ Журито за подбор на българския град - Европейска културна столица през 2019 година излезе с доклад след предварителния кръг. В него на София се дава висока оценка на задълбочения анализ на града, както и на културния живот и на бъдещите насоки за развитие, информира БНР. Комисията оценява като добър подходът за привличане на гражданите за програ

Тиери Репантен: Скандал като този с лидера на "Атака" не може да се отрази на имиджа на България


Подобен скандал като този на летището във Варна с лидера на "Атака" Волен Сидеров не може да се отрази на имиджа на България, каза пред БиТиВи министърът по европейските въпроси на Франция Тиери Репантен, който е на посещение у нас заради годишнина от емблематичната закуска на френския президент Франсоа Митеран с български дисиденти.

Репантен знаеше какво се е случило на френския дипломатически представител при срещата му в самолета с лидера на националистите. Той благодари на...

21 гинат в атентат в Кабул, 13 са чужденци (допълнена)

21 души загинаха при самоубийствен атентат завчера вечерта срещу елитен ресторант в афганистанската столица Кабул, предадоха световните агенции.
Сред загиналите са 13 чужденци и 8 афганистанци, а други 5-има души са ранени. При атентата няма пострадали български военни, съобщиха от министерството на отбраната в София.

Сред жертвите е 21 души загинаха при самоубийствен атентат завчера вечерта срещу елитен ресторант в афганистанската столица Кабул, предадоха световните агенции. Сред загиналите са 13 чужденци и 8 афганистанци, а други 5-има души са ранени. При атентата няма пострадали български военни, съобщиха от министерството на отбраната в София. Сред жертвите е

Йордан Цонев говорил най-много в парламента – 15 часа

За малко повече от половин година в парламента депутатите са говорили от трибуната близо 274 часа или малко повече от 11 дни. 30 народни представители обаче са запазили мълчание, това сочи поредната равносметка – от началото на новата пленарна сесия.

"Професор", подал фалшив сигнал за авария в "Ораново", потроши дома си

Николай Ботурски от село Полето, известен с прякора Николай Ботурски от село Полето, известен с прякора "Професор Ботурски ", бе доведен в Спешно отделение на благоевградската болница с полицейски конвой, пише Струма.ком. Той изпотрошил дома си, налитал на бой на родителите си и вдигнал всички съседи на крак с изтъпленята си днес. Не е ясна причината за гнева на Ботурски, но той ще бъде настанен

Министър Репантен обеща случаят „Сидеров” да не развали отношенията ни с Франция

Скандал като този на летището във Варна с лидера на „Атака” Волен Сидеров не може да се отрази на имиджа на България, увери министърът по европейските въпроси на Франция Тиери Репантен, който е на посещение у нас заради годишнина от емблематичната закуска на френския президент Франсоа Митеран с български дисиденти.

Арсенал не остави шансове на Фулъм и Бербатов

"Артилеристите" удариха градския си съперник с 2:0, Димитър Бербатов изигра цял мач за "котиджърс".

Франция приветства напредъка на българското общество по пътя на европейската интеграция

Президентът Росен Плевнелиев прие френския делегиран министър по европейските въпроси Тиери Репантен, съобщиха от правителствената информационна служба. 
Той е на посещение у нас по повод 25-годишнината от емблематичната закуска на президента Франсоа Митеран с български дисиденти, интелектуалци и студенти.

„Никога няма да забравим как Франция Президентът Росен Плевнелиев прие френския делегиран министър по европейските въпроси Тиери Репантен, съобщиха от правителствената информационна служба. Той е на посещение у нас по повод 25-годишнината от емблематичната закуска на президента Франсоа Митеран с български дисиденти, интелектуалци и студенти. „Никога няма да забравим как Франция

Емил Гъргоров: Сигурен съм, че ЦСКА ще бъде по-силен (видео)


Голмайсторът на ЦСКА Емил Гъргоров е уверен, че отборът ще вдигне нивото си през пролетта. Двамата с капитана на ЦСКА Валентин Илиев дадоха интервю за сайта на клуба и се обединиха около мнението, че подготовката е доста сериозна.

"В едно съм сигурен - че отборът ще бъде по-силен. Ще дадем всичко от себе си и ще се борим за челните места. Нашият отбор се събра набързо, така да се каже и феновете трябва да са доволни", каза Гъргоров.

Илиев се надява освен добри игри ЦСКА да...

Цветанов: Последният "Бръмбаргейт" е удобен, за да се отклони темата от реалните проблеми в БСП

Темата с подслушванията се преескспонира, коментира мужду сръбването на греяна ракия и похапването на вити баници в Радомир председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Това съобщи сайтът perniktoday.net.

Цветанов обясни, че има и злоупотреби, които се правят или от определени структури, или от частни, или от тези, които в момента управляват МВР.
Темата с подслушванията се преескспонира, коментира мужду сръбването на греяна ракия и похапването на вити баници в Радомир председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Това съобщи сайтът perniktoday.net. Цветанов обясни, че има и злоупотреби, които се правят или от определени структури, или от частни, или от тези, които в момента управляват МВР.

Арести за трафик на българско бебе (ОБЗОР)

Гръцките власти арестуваха седем души, сред които петима българи, за опит за продажба на новородено, предаде АФП.

“Полицейска операция предотврати незаконното осиновяване на бебе на 10 дни срещу 5000 евро”, съобщи полицията в централния град Лариса.

Сред задържаните е 62-годишен жител на Волос, опитал се да осинови детето.

Посредник бил Гръцките власти арестуваха седем души, сред които петима българи, за опит за продажба на новородено, предаде АФП. “Полицейска операция предотврати незаконното осиновяване на бебе на 10 дни срещу 5000 евро”, съобщи полицията в централния град Лариса. Сред задържаните е 62-годишен жител на Волос, опитал се да осинови детето. Посредник бил

Депутатите са говорили от трибуната 274 часа, 30 от тях са запазили пълно мълчание


Депутатите са говорили от парламентарната трибуната общо 274 часа (или малко повече от 11 дни), а 30 народни представители са запазили пълно мълчание като не са взимали думата от трибуната малко повече от половин година , сочи равносметката от началото на новата пленарна сесия, цитирана от БиТиВи.

Шефът на бюджетната комисия Йордан Цонев води в класацията с най-активни от трибуната като е говорил от там 15 часа и 12 минути. Обяснява го с това, че често му се случва да оглавява важни...

Петното плашил жена от протеста: Ще ти отрежа главата (обзор)

Бисер Миланов-Петното се е заканил да убие и да отреже главата на активистка от протеста, която е съпруга на осъдения за убийство Тихомир Георгиев-Тишо Боксьора.
Това стана ясно в Софийския районен съд (СРС), след изказване на адвоката Велимир Атанасов.
СРС реши да остави Петното зад решетките, защото има достатъчно доказателства, че ... Бисер Миланов-Петното се е заканил да убие и да отреже главата на активистка от протеста, която е съпруга на осъдения за убийство Тихомир Георгиев-Тишо Боксьора. Това стана ясно в Софийския районен съд (СРС), след изказване на адвоката Велимир Атанасов. СРС реши да остави Петното зад решетките, защото има достатъчно доказателства, че ...

4 мита за холестерола – развенчани

Физическата активност намалява нивата на холестерола

    


Франция вижда добра бизнес среда в България

Президентът Росен Плевнелиев прие френския делегиран министър по европейските въпроси Тиери Репантен, съобщиха от правителствената информационна служба. 
Той е на посещение у нас по повод 25-годишнината от емблематичната закуска на президента Франсоа Митеран с български дисиденти, интелектуалци и студенти.

„Никога няма да забравим как Франция Президентът Росен Плевнелиев прие френския делегиран министър по европейските въпроси Тиери Репантен, съобщиха от правителствената информационна служба. Той е на посещение у нас по повод 25-годишнината от емблематичната закуска на президента Франсоа Митеран с български дисиденти, интелектуалци и студенти. „Никога няма да забравим как Франция

Цветан Цветанов присъства на празненствата Сурва в Радомир и Брезник

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов присъства на празненствата СУРВА в Радомир и Брезник.

Цветан Цветанов бе поканен лично от областният координатор на ПП ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ Перник. Специални гости на празника бяха още административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов и народните представители Делян Добрев и Ирена Соколова, председателя на общинския съвет на Перник Владислав Караилиев, неговият заместник Пламен Борисов и...

Продължава

Богомил Манчев ще спечели 500 млн. евро от АБВ

Рестартирането на политическото движение АБВ на Георги Първанов и прегръдката на бившия президент с експремиера Бойко Борисов се прави, за да бъде размразен проектът за изграждането на АЕЦ „Белене”. В дъното на заверата е енергийният бос и обвиняем за източване на 8 млн. лева от проекта за Втора атомна централа Богомил Манчев, твърди „Телеграф”.

"Южен поток" и по БГ стандарт

Морската част на газопровода “Южен поток”, която ще преминава през териториалните води на България, но в която страната не участва като акционер, също трябва да отговаря на изискванията на родните държавни стандарти за безопасност и качество. Това гласи разработената от икономическото министерство промяна в наредбата за управление на газопроводите Морската част на газопровода “Южен поток”, която ще преминава през териториалните води на България, но в която страната не участва като акционер, също трябва да отговаря на изискванията на родните държавни стандарти за безопасност и качество. Това гласи разработената от икономическото министерство промяна в наредбата за управление на газопроводите

Пестене, инфлация и криза в Китай могат да спънат света

Световната икономика изглежда много по-добре и през тази година ще продължи да се възстановява, но все пак тя може да се сблъска с пет сериозни заплахи, предупреждават икономистите на една от най старите инвестиционни банки Goldman Sachs.

Светът осъжда самоубийствения атентат в Кабул

Сред общо 21 загинали 13 са чужденци, между които датски полицай, четирима служители на ООН, един служител на МВФ, двама канадци, руснак и един или двама британски граждани, двама американци

Пациенти ще чакат с години, за да започнат нова терапия, алармират фармацевти


С години ще чакат пациенти, за да могат да започнат лечение с нови лекарства. За този задаващ се проблем алармират фармацевтични компании и прогнозират, че част от мерките, които кабинетът залага в пакет за оптимизиране на разходите в здравеопазването, са нож с две остриета, предава БиТиВи.

Пакетът беше приет тази сряда, а с финалния му вариант не бяха запознати предварително нито съсловни, нито пациентски организации.  Фармацевтичната индустрия също остана изненадана.
...

Цветанов в Радомир: Темата с подслушванията се преекспонира (снимки)

Темата с подслушванията се преескспонира, коментира мужду сръбването на греяна ракия и похапването на вити баници в Радомир председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Това съобщи сайтът perniktoday.net.

Цветанов обясни, че има и злоупотреби, които се правят или от определени структури, или от частни, или от тези, които в момента управляват МВР.
Темата с подслушванията се преескспонира, коментира мужду сръбването на греяна ракия и похапването на вити баници в Радомир председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Това съобщи сайтът perniktoday.net. Цветанов обясни, че има и злоупотреби, които се правят или от определени структури, или от частни, или от тези, които в момента управляват МВР.

Орешарски: За 3 м се увеличи цената на „Южен поток” с 4 млн. заради монтажни работи

Не гледам на протестиращите, като на опоненти. Опитвам се да ги разбера. В нито една страна управляващите нямат пълна подкрепа, така премиерът Пламен Орешарски прекрати темата за народното недоволство.

Андреа се натиска с непознат

Смуглият красавец буквално изпива Андреа с поглед, а по всичко личи, че на певицата й е приятна компанията му.

Йога пози, които увеличават шанса за зачеване

Йогата отпуска тялото и подобрява функциите на репродуктивните органи

    


Премиерът обяви виц за него, в който е безработен, като нереалистичен


Премиерът Пламен Орешарски изслуша с интерес последният виц за него, разказан от взимащия му интервю Сашо Диков, но го обяви за нереалистичен, защото в него е безработен. "Не е реалистичен. Не може (героят, б.а.) да е безработен, няма как да е безработен", посочи министър-председателят с усмивка.

Той не скри, че се приема за сухар, тъй като цял живот е боравил с цифри. Орешарски все пак потвърди твърдението на Диков, че е цар на вицовете. Отказа обаче да каже един, защото знае много,...

Йорданов смени бивш ас на “Реал” и “Ливърпул”

Българският младок Едисон Йорданов продължи да ниже победи с първия тим на “Борусия” (Дортмунд). При 3:1 над “Кайзерслаутерн” младежкият национал смени бившия ас на “Реал” и “Ливърпул” Нури Сахин. А головете за “Борусия” вкараха все запазени марки - полските национали Якоб Блашчиковски и Роберт Левандовски, както и немският Марко Ройс.

Тодор Нед Българският младок Едисон Йорданов продължи да ниже победи с първия тим на “Борусия” (Дортмунд). При 3:1 над “Кайзерслаутерн” младежкият национал смени бившия ас на “Реал” и “Ливърпул” Нури Сахин. А головете за “Борусия” вкараха все запазени марки - полските национали Якоб Блашчиковски и Роберт Левандовски, както и немският Марко Ройс. Тодор Нед

Парламентарните избори в Унгария ще бъдат на 6 април

По последни социологически данни партията ФИДЕС на премиера Виктор Орбан се ползва с най-голяма подкрепа от избирателите

Орешарски: Подобрихме бизнес средата

"Аз не съм избран, за да побеждавам, когото и да било, а за да работя за един по-добър стандарт, за една по-добра държава, ако щете. Ясно ми е, че...

Блъснат на зебра първолак стана мъж в будна кома

“Искам тази година батко да се събуди.” Това си пожела навръх Нова година 7-годишният Деан. “А ако ти поиска новия телефон, когато стане”, пита майка му Бистра Михайловска. “Емиии... ще му го дам”, отвръща неуверено и след известно колебание малчуганът. Неговият по-голям брат Наско Георгиев над 15 г. е в будна кома. “Искам тази година батко да се събуди.” Това си пожела навръх Нова година 7-годишният Деан. “А ако ти поиска новия телефон, когато стане”, пита майка му Бистра Михайловска. “Емиии... ще му го дам”, отвръща неуверено и след известно колебание малчуганът. Неговият по-голям брат Наско Георгиев над 15 г. е в будна кома.

Шофьор избяга, след като уби пешеходец на пътя, издирват го

Полицията в Бургас издирва водач на автомобил, убил пешеходец в Бургас и избягал от местопроизшествието, съобщиха от Областната дирекция на МВР Бургас.





















































































Полицията в Бургас издирва водач на автомобил, убил пешеходец в Бургас и избягал от местопроизшествието, съобщиха от Областната дирекция на МВР Бургас.

Ердоган забрани на лекари да оказват първа помощ

Спорната норма, прокарана от премиера Реджеп Ердоган, предвижда нарушителите  да се наказват с до три години затвор и глоба от 985 000 долара. Критиците на закона твърдят, че целта му е да забрани на медицински лица да оказват първа помощ на демонстранти, ранени от властите. Лекари доброволно лекуваха антиправителствени протестиращи през юни. Спорната норма, прокарана от премиера Реджеп Ердоган, предвижда нарушителите да се наказват с до три години затвор и глоба от 985 000 долара. Критиците на закона твърдят, че целта му е да забрани на медицински лица да оказват първа помощ на демонстранти, ранени от властите. Лекари доброволно лекуваха антиправителствени протестиращи през юни.

Бербатов не се доказа на “Арсенал”

Димитър Бербатов не се доказа пред един от отборите, за които най-много се говори като евентуален негов купувач - “Арсенал”. За 90 минути звездата на “Фулъм” не направи почти нищо, а с икономични усилия “артилеристите” се върнаха на върха във Висшата лига - 2:0.

Испанската звезда Санти Касорла вкара двата гола в началото на второто полувреме. И Димитър Бербатов не се доказа пред един от отборите, за които най-много се говори като евентуален негов купувач - “Арсенал”. За 90 минути звездата на “Фулъм” не направи почти нищо, а с икономични усилия “артилеристите” се върнаха на върха във Висшата лига - 2:0. Испанската звезда Санти Касорла вкара двата гола в началото на второто полувреме. И

Ето вица, с който Сашо Диков накара Орешарски да се усмихне

"Лятото на 2014-та. Орешарски, вече безработен и следствен, се цанил за плашило на един бостан. След три дни дините напуснали бостана...".

Този виц от фейсбук разказа водещият на Нова телевизия Саши Диков, за да предразположи премиера Пламен Орешарски.

Самият Орешерски призна, че не го е чувал и го коментира с усмивка така: "Орешарски никога "Лятото на 2014-та. Орешарски, вече безработен и следствен, се цанил за плашило на един бостан. След три дни дините напуснали бостана...". Този виц от фейсбук разказа водещият на Нова телевизия Саши Диков, за да предразположи премиера Пламен Орешарски. Самият Орешерски призна, че не го е чувал и го коментира с усмивка така: "Орешарски никога

Премиерът пред Сашо Диков: Орешарски никога не може да е безработен, това е нереалистично

Премиерът Пламен Орешарски не пожела да разкаже виц на водещия Сашо Диков в ефира на Нова телевизия. Той се опрадва с това, че не е бил предупреден предварително, че трябва да подготви: "Следващия път, г-н Диков. Ще подбера тематичен виц", обеща той, предаде Пик.

Още в началото на едночасовото си интервю с него Диков го похвали, че се слави като изкусен разказвач на анекдоти.

В опит да предразположи премиера, водещият му разказа вица за него, който в...

Продължава

Унгария ще гласува на парламентарни избори на 6 април


Унгарският президент Янош Адер определи в събота възможно най-ранната дата за провеждане на редовните парламентарни избори. На 6 април, т.е. след по-малко от три месеца,  избирателите са призовани да посочат своите предпочитания.

В изявлението си Адер заяви, че Унгария има интерес след изборите да има правителство колкото може по-бързо. "Хората имат основателни очаквания избирателната кампания да не бъде по-дълга от необходимото и оправданото", добави Адер.

Най-новото...

Орешарски: Нито един министър не ми е наложен, не съм взимал решение, различно от моите разбирания


Нито един министър не ми е наложен. Няма решение което да е взето извън МС. За седем месеца няма решение на правителството, различно от моите разбирания, каза днес в интервю за Нова телевизия премиерът Пламен Орешарски. Той все пак уточни, че не е бил съгласен със замразяването на пенсионната възраст и затова е настоял то да е само за една година.

"Една част от министрите са лични мои номинации, близо половината, друга част са консултирани с двамата партийни лидери, които подкрепят...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване