Изписаха от болницата приятелката на Оланд

Все още не е ясно дали връзката им ще продължи

    


Димитров: Моето име е Григор, излизам и побеждавам!

- Григор, колко от досегашните ви мачове преминават под мотото “забавление”?
- Сега съм доволен, че успях да спечеля последния мач. За мен това беше просто още една победа. И няма нищо общо с последния мач, в който спечелих срещу Милош. Бях сигурен, че ще стигна до втората седмица на Аустрелиън Оупън. Научих си домашното, тренирах много. Досега не - Григор, колко от досегашните ви мачове преминават под мотото “забавление”? - Сега съм доволен, че успях да спечеля последния мач. За мен това беше просто още една победа. И няма нищо общо с последния мач, в който спечелих срещу Милош. Бях сигурен, че ще стигна до втората седмица на Аустрелиън Оупън. Научих си домашното, тренирах много. Досега не

Рекордно висока радиация измериха до АЕЦ "Фукушима"

Рекордно високо равнище на радиация е отчетено в АЕЦ "Фикушима-1". Нивото на радиация в подпочвените води под централата се е увеличило до рекордно...

Утре избират Неврокопски митрополит

Светият синод ще решава между Серафим и Григорий

    


Обама обеща да не подслушва приятели

Съобщените в петък реформи са резултат от продължителна ревизия на разузнавателните служби. Президентът обеща да се сложи край на събирането на метаданни. Те включват информация за продължителността и дестинацията на милиони телефонни разговори, но не и съдържанието им. Занапред агентите на НСА ще ползват данни от СРС след съдебно решение. Съобщените в петък реформи са резултат от продължителна ревизия на разузнавателните служби. Президентът обеща да се сложи край на събирането на метаданни. Те включват информация за продължителността и дестинацията на милиони телефонни разговори, но не и съдържанието им. Занапред агентите на НСА ще ползват данни от СРС след съдебно решение.

Историческо седмо място за Краси Анев в Италия

Най-добрият ни биатлонист Красимир Анев записа историческото седмо място в преследването на 12,5 км за Световната купа в италианския зимен център Антхолц-Антерселва.

В спринта на 10 км преди два дни българинът остана девети. Предишното най-добро постижение на Анев бе осмата позиция от индивидуалния старт на 20 км в Йостерсунд (Швеция) през 2013 Най-добрият ни биатлонист Красимир Анев записа историческото седмо място в преследването на 12,5 км за Световната купа в италианския зимен център Антхолц-Антерселва. В спринта на 10 км преди два дни българинът остана девети. Предишното най-добро постижение на Анев бе осмата позиция от индивидуалния старт на 20 км в Йостерсунд (Швеция) през 2013

Водач на автомобил избяга след като уби пешеходец на пътя

Полицията в Бургас издирва водач на автомобил, убил пешеходец в Бургас и избягал от местопроизшествието, съобщиха от Областната дирекция на МВР Бургас.





















































































Полицията в Бургас издирва водач на автомобил, убил пешеходец в Бургас и избягал от местопроизшествието, съобщиха от Областната дирекция на МВР Бургас.

18,5 градуса в Ахтопол - температурен рекорд

Температурен рекорд от 18,5 градуса е измерен в Ахтопол. Това съобщиха Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Предишният температурен рекорд в Ахтопол е бил 15 градуса, през 2004 година. Най-високи са били температурите северно от Стара планина. Температура от 16 градуса е била измерена във Враца... Температурен рекорд от 18,5 градуса е измерен в Ахтопол. Това съобщиха Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Предишният температурен рекорд в Ахтопол е бил 15 градуса, през 2004 година. Най-високи са били температурите северно от Стара планина. Температура от 16 градуса е била измерена във Враца...

Серийният убиец Момата дава на съд България в Страсбург

Серийният убиец Недялко Димитров – Момата, който лежи в затвора в Стара Загора, съди България в Страсбург заради доживотната си присъда без право на замяна. Той негодува, че в последния момент законът бил променен и не е могъл да предвиди, че няма да види свободата.

БГ джип в тежка катастрофа в центъра на Скопие

При удара са ранени четирима души, които веднага са прехвърлени в Спешния център

"Арсенал" победи с 2:0 "Фулъм" с Бербатов в състава, "Сити" също спечели


Водачът във Висшата лига "Арсенал" постигна нова победа. Лондончани спечелиха с 2:0 срещу "Фулъм" в местното дерби.

Двата гола отбеляза испанският полузащитник Сантиаго Касорла в рамките на шест минути през второто полувреме. Българският нападател Димитър Бербатов игра през цялото време за гостите.

Успешен се оказа и ходът на "Манчестър сити", който продължава да следва изкъсо "топчиите". "Гражданите" положиха усилия, но стигнаха до 4:1 срещу "Кардиф".

"Арсенал"...

Отново опасност от наводнения във Великобритания

В близо 200 района на Великобритания в събота бе обявена опасност от наводнения заради проливните дъждове, които продължават вече няколко дни на по-голямата част от територията на страната. От началото на месеца на територията на Острова се установи необичайно топло и влажно време.

3 млн. лв. за борбата от държавата

Българската федерация по борба ще получи 3 милиона лева от Министерството на младежта и спорта (ММС) за 2014 г. 

Договорът за финансирането бе подписан между двете страни, с което бяха изпълнени всички изисквания на най-успешния ни спорт за подготовка на националните отбори. В сумата влизат и средствата, необходими за тренировките на Станка Злат Българската федерация по борба ще получи 3 милиона лева от Министерството на младежта и спорта (ММС) за 2014 г. Договорът за финансирането бе подписан между двете страни, с което бяха изпълнени всички изисквания на най-успешния ни спорт за подготовка на националните отбори. В сумата влизат и средствата, необходими за тренировките на Станка Злат

България - мост за сирийските бежанци към Европа

Дълбоко в мрачната българска провинция, на 50 км от границата на ЕС с Турция,  хладната тишина на януари, която обгръща бежанския център в...

Мълния повреди статуята на Христос в Рио де Жанейро

Известната статуя на Христос Спасител в Рио де Жанейро е била повредена от мълния, предаде АФП позовавайки се на местния вестник "Глобо".   Инцидентът е станал по време на силната буря, вилняла над града в четвъртък. Мълнията, която ударила статуята, отчупила част от пръст на гигантската фигура на Христос.   Според представител на местната епархия реставрацията ще започне следващия месец.   Статуята на Христос Спасител се издига на върха на 709-метровия хълм Корковада в националния парк Тижука, от който се открива живописен изглед към Рио де Жанейро, залива Гуанабара и Атлантическия океан.   От 2007 г. монументът е определен като едно от седемте нови чудеса на света от интернет потребителите.

Вучков: Упреквам младите, които бягат, нека и те се жертват за България

"Това е гавра да вдигнеш пенсиите с 4 лева. Трябва да се вдигнат с 30-40 лева", това каза професор Юлиан Вучков пред БТВ.

























































































"Това е гавра да вдигнеш пенсиите с 4 лева. Трябва да се вдигнат с 30-40 лева", това каза професор Юлиан Вучков пред БТВ.

Уелнес отстъпление на края на света

Новият луксозен център "Ароха" откри врати в Нова Зеландия

    


Критики в САЩ за 25-минутна екзекуция

Екзекуцията на престъпник в американския щат Охайо породи вълна от критики след информации, че осъденият на смърт е починал едва 25 минути, след като му била инжектирана нова летална комбинация от медикаменти, предаде ДПА.   Петдесет и три годишният Денис Макгуайър бил осъден на смърт за убийство и присъдата била изпълнена в четвъртък.   Хора, присъствали на екзекуцията, твърдят, че Макгуайър доста се е измъчил преди инжектираните му медикаменти да подействат.   Той се задушавал над 10 минути, после започнал да хрипти и си личало, че се мъчи, преди да почине 25 минути, след като му били инжектирани медикаментите.   За първи път в САЩ при екзекуция се използват медикаментите мидазолам и хидроморфон.   Новата летална комбинация била използвана заради недостиг на обичайния медикамент, използван при екзекуции - пентобарбитал.   Макгуайър беше осъден за убийството на бременната Джой Стюарт през 1989 г.   Той я извадил насила от колата й, насилил я, след което я ударил и накрая я наръгал с нож.   След екзекуцията на Макгуайър семейството на Стюарт излезе с декларация, че неговата смърт е била далеч по-хуманна от тази на дъщеря им.

Федерер за Димитров: Има качествата да направи голяма крачка в ранглистата


Българинът Григор Димитров за пореден път получи поздравленията на големите в световния тенис. Рекордьорът по титли в Големия шлем Роджър Федерер каза, че е гледал победата на хасковлията срещу Милош Раонич в съблекалнята.

"За него сега въпросът е единствено да се опази от контузии, да тренира упорито в същото време и да играе в много турнири. Той просто трябва да е там и да усеща ритъма всяка седмица", заяви Федерер, цитиран от "Ройтерс".

Според швейцареца този сезон ще е...

Талибани убиха в Кабул хора на МВФ, ООН и ЕС

Най-малко 21 души, сред които шефът на мисията на МВФ в Афганистан и трима представители на ООН, загинаха при самоубийствен атентат в Кабул, съобщи АФП.
Общо 13 чужденци бяха убити при нападението над ливански ресторант в “зелената зона” на афганистанската столица в петък вечерта. Поне 30 души бяха ранени.
Талибаните поеха отговорност за нападени Най-малко 21 души, сред които шефът на мисията на МВФ в Афганистан и трима представители на ООН, загинаха при самоубийствен атентат в Кабул, съобщи АФП. Общо 13 чужденци бяха убити при нападението над ливански ресторант в “зелената зона” на афганистанската столица в петък вечерта. Поне 30 души бяха ранени. Талибаните поеха отговорност за нападени

Не съм политик, не ме вкарвайте в дебата за БСП

Премиерът обяви, че не приема протестиращите за врагове. „Никога не съм гледал на тях по друг начин освен като хора, които не са съгласни с нещо”, каза той.

Температурен рекорд от 18,5 градуса в Ахтопол

Температурен рекорд от 18,5 градуса е измерен в Ахтопол. Това съобщиха Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Предишният температурен рекорд в Ахтопол е бил 15 градуса, през 2004 година. Най-високи са били температурите северно от Стара планина. Температура от 16 градуса е била измерена във Враца... Температурен рекорд от 18,5 градуса е измерен в Ахтопол. Това съобщиха Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Предишният температурен рекорд в Ахтопол е бил 15 градуса, през 2004 година. Най-високи са били температурите северно от Стара планина. Температура от 16 градуса е била измерена във Враца...

Илияна Йотова: Разделението в БСП не идва от идеологически различия, а от междуличностни кавги


Разделението в БСП не идва от идеологически различия, а от междуличностни кавги вътре в партията. Такава мнение по пово случващото се от седмица в БСП изрази евродепутатът Илияна Йотова от Партията на европейските социалисти пред БиТиВи в събота.

"Аз не вярвам в хипотезата, че АБВ носи допълнителни гласове за левицата – напротив, увеличава шансовете на нашите опоненти. С това си поведение, ние, левите хора, отново качихме Борисов по трибуните да раздава правосъдие", каза  Йотова по...

Вучков: Системата е прогнила още от раздаването на куфарите с парите от Луканов

"Това е гавра да вдигнеш пенсиите с 4 лева. Трябва да се вдигнат с 30-40 лева", това каза професор Юлиан Вучков пред БТВ.

Здравните инспектори са извършили 232 проверки за седмица във Варна

През периода са извършени 232 бр. инспекции от служители, упражняващи държавен здравен контрол. Във връзка с чл.54 от ЗЗ - забранява се продажба на алкохолни напитки на лица под 18 години, служители при РЗИ-Варна са извършили общо 35 бр.

Почти лято: Измериха 19 градуса в Ахтопол!

В Ахтопол днес бяха измерени рекордните 18,5 градуса. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН

"Реал" спечели с лекота срещу "Бетис" и се изравни с водачите


"Реал" (Мадрид) спечели убедителна победа с 5:0 срещу "Бетис" в среща от 20-ия кръг в Примера дивисион. Със спечелените точки белите събраха общо 50 и се изравниха с водачите "Барселона" и "Атлетико" (Мадрид), на които предстои да играят в неделя.

Воденият от Карло Анчелоти отбор имаше пълно превъзходство срещу "Бетис" и заслужено стигна до изразителната победа. Още през първото полувреме "Реал" отбеляза три гола.

Носителят на "Златната топка" Кристиано Роналдо пръв се...

Бюджетът на САЩ за 2014 г. е 1.1 трилиона долара

Президентът на САЩ Барак Обама подписа бюджета за 2014 година на стойност около 1.1 трлн. Долара. Така се слага край на заплахата от ново спиране на работата на правителството, както през октомври, съобщи Белият дом, цитиран от световните агенции.   През седмицата бюджетът беше одобрен от Сената и от Камарата на представителите. В него са смекчени предвидените съкращения на финансирането на много федерални програми.   По-специално, Пентагонът ще избегне орязване на 20 млрд. долара, а вътрешните агенции ще получат повече средства за разходи. При все това бюджетите на федералните агенции получават десетки милиарда по-малко, отколкото искаха Обама и демократите в Сената, отбелязва ДПА.   Бюджетът финансира федералното правителство до 30 септември. Този финансов закон се отнася до текущите разходи, които са около една трета от общите разходи на федералната държава. Той включва и 92 млрд. долара за военни операции в чужбина, главно в Афганистан, както и 6.5 млрд. долара за извънредни разходи, свързани с природни бедствия, посочва БТА.   Присъстващи на церемонията по подписването забелязаха, че Обама е използвал общо шест писалки, изтъква ИТАР-ТАСС. Възможно е това да е свързано с огромния обем на документа, съдържащ над 1500 страници.

Биатлонистът ни Краси Анев с рекордно класиране в кариерата си

Българинът финишира седми в преследването на 12.5 километра за мъже от Световната купа

    


25 години от закуската с Митеран - скромното българско дисидентство (Изтупано от ахрива)

На закуската с Митеран през 1989 г. Вляво е акад. Шелудко, до него Блага Димитрова, вдясно е преводачката. Снимка: БТА

Точно преди 25 години на 18 януари 1989 г. френският президент Франсоа Митеран пристига на на официално посещение в България и митологизира българското дисидентство. Реално у нас дисиденство като в СССР или Чехословакия няма, но режим има. Има и хора, които му се противопоставят, повече или по.малко стоически.
Митеран, който е легендарен френски политик социалист, два мандата президент от 1981 до 1995 г., кани на закуска 12 видни интелектуалци, които, в една или друга степен, са опозиция на режима, а част от тях са и франкофони.
Към онзи момент в България се надига съпротива срещу властта на Живков. Някои от опозиционерите на режима са сред 12-те поканени на неформална закуска извън официалния протокол. С тази закуска те са официално припознати като дисиденти. По подобен начин малко по-рано на посещението си в Чехословакия Митеран кани на среща дисиденти начело с Вацлав Хавел, а в СССР се среща с прочутия Андрей Сахаров. Срещата на френския президент у нас дава тласък на съпротивата срещу режима, вдъхва смелост и подготвя края му. Жестът на Митеран поставя властта на Живков в неудобното положение, ако се опита да се разправя занапред с някои от поканените.
В България няма такива изтъкнати дисиденти, които да са били в затвора. Има неколцина политически, дълго лежали по затворите, като Илия Минев, Петър Гогов и др., но те остават извън вниманието на високия гост. Те са несъизмерими с интелектуалците дисиденти на Източна Европа. От тях не излезе Лех Валенса, те не успяват и да спечелят масово привърженици, дори след като режимът пада и те влизат във фокуса на медиите. Към онзи момент хора като Тренчев и др. по-късни антикомунисти не са направили впечатление, така че светът да ги забележи и да попаднат на закуска с Митеран.

Тодор Живков посреща в София френския президент Митеран 1989 г. Снимка: БТА

Посещението на Митеран в България е официално. Отношенията между него и Живков са уважителни, няма сблъсъци, въпреки неформалните срещи на Митеран. След заминаването му става известно, че България получава кредити от няколкостотин милиона франка – последният заем от Запада, който Живков взима, преди да падне начело на финансово фалиралата държава. През януари 1989 г. той награждава Митеран с най-високия орден за чужденец - „Стара планина“ с лента. Тогавашният ректор на СУ проф. Минчо Семов прави Митеран почетен доктор по право. Г-жа Даниел Митеран получава женския „Орден на розата“ - златен.
От своя страна и Митеран удостоява Живков с Големия кръст на Почетния легион.
Заедно с това гостът прави някои срещи по свое настояване. Освен закуската той се среща със студенти в аудитория в Софийския университет и говори свободно с тях, отговаря на въпросите им. Митеран изненадващо настоява да посети БАН и се среща с академици и професори, разговаря с тях и прави комплимент на българската наука тогава в областта на изчислителната техника, с която работил в космоса френски космонавт, летял на съветската космическа станция.

Увертюрата - среща с германския президент Вайцзекер

Два месеца преди Митеран при Живков на официално посещение идва германският президент Рихард Фон Вайцзекер, който също кани 12 интелектуалци на среща, но в резиденция „Бояна“.
Двучасовият разговор там протича скромно на чаша чай. Кой какво е говорил на Вайцзекер, става ясно след време благодарение на донесенията на прилежния агент Димитър. Присъстват академик Ангел Балевски (тогава вече почетен председател на БАН, но и член на ловната дружинка на Живков), сценаристът Анжел Вагенщайн, композиторът ...

Руско-европейска група ще договаря условията за строителството на "Южен поток"

Работна група, съставена от представители на Русия и Европейския съюз ще договарят условията за изграждане на газопровода "Южен поток". Това стана...

Орешарски: Оставка би имало като ми изтече мандата

"В никоя страна управляващите нямат пълна подкрепа, но това не бива да пречи да се работи за общото благо", коментира още премиерът

Орешарски: Не съм приемал протестиращите като врагове

"В никоя страна управляващите нямат пълна подкрепа, но това не бива да пречи да се работи за общото благо", коментира още премиерът

"Кинтекс" очаква двойно увеличение на износа през 2014 г.

Държавното оръжейно дружество "Кинтекс" очакват двойно увеличение на износа през 2014 г., съобщи Министерството на икономиката и енергетиката.   Няма информация какъв е бил през 2013 г. Посочено е общо, че средният обем на износ на българско оръжие и боеприпаси за последните години е в рамките на около 300 млн. евро годишно.   "Кинтекс" е приключила 2013 г. с печалба, която не се съобщава каква е.   След идването на правителството на Пламен Орешарски на власт ръководството на "Кинтекс" беше сменено, като на поста беше върнат дългогодишният шеф Антон Салджийски.   "Кинтекс" има готовност да подпише нови договори за износ на оръжие с Алжир и Индия. С тях се поддържат добри външнотърговски контакти и те се радват на споделено доверие през годините, което е от решаващо значение в този сектор, смята Антон Салджийски.   На запазените в годините добри отношения държавното оръжейно дружество и ръководството му разчитат и за реекспорта, който се осъществява предимно с Украйна и достига до 30% от износа в определени години.   "Кинтекс" е създадено през 1966 г. като специализирано предприятие за търговия с военно имущество, а през 1992 г. е трансформирано в акционерно дружество, в което всички акции са собственост на държавата. Има генерален лиценз за износ, внос и реекспорт на продукция зa армията и полицията, като е специализиран в износа на продукция на българската отбранителна и машиностроителна промишленост и за всички родове войски, е посочено в съобщението на Министерството на икономиката.   В износната листа на "Кинтекс" все по-голям е броят на нови усъвършенствани изделия, конструирани в научните институти и заводите на българския военно-промишлен комплекс. Вече 45 години компанията изпълнява договори за доставка на военно-техническа продукция, въоръжение и боеприпаси, както и инженерни проекти за страни в Африка, Азия и Близкия изток, пише в съобщението.

Мълния е повредила статуята на Исус Христо в Рио де Жанейро

Мълния е отчупила част от палеца на дясната ръка на прочутата статуя на Исус Христос на хълма Корковадо в Рио де Жанейро. Мълнията е ударила статуята в четвъртък вечерта, когато в Рио де Жанейро е бушувала буря. От бразилския Институт за космически изследвания посочват, че статуята поема средно по четири удара на мълнии ежегодно.

АБВ и ГЕРБ може да си сътрудничат по ключови приоритети

АБВ и ГЕРБ могат да си сътрудничат по ключови приоритети за страната. Това заяви социологът Андрей Бунджулов, бивш секретар на президента Георги Първанов пред Дарик радио.   "Възможно е по стратегически приоритети. Условието, за да се постигне съгласие по няколко стратегически приоритети, е острата полемика по моделите на икономиката и на социалната политика. Нека политическите сили да поставят на масата своите политики и да видим тогава по какво е възможно съгласие. Това трябва да е абсолютно прозрачен публичен дебат", заяви Бунджулов.   "Страната печели от съгласието по няколко приоритета, минимум по няколко стратегически цели. И то дългосрочно съгласие, което трябва да бъде проектирано в бъдещето, не просто с години, а с няколко десетилетия напред....Страната не печели от безпринципни и непрозрачни коалиции. Страната не печели от разиграването на някакви задкулисни или лобистки интереси", коментира социологът.   По думите на Бунджулов АБВ ще настоява за отмяна на плоския данък и въвеждане на семейното подоходно облагане, съчетано с необлагаем мининум.   Социологът бе категоричен, че не може някой да бъде обвинен в предателство, ако вече няма доверие на ръководството на дадена партия, също както избирателите не могат да бъдат обвинени в предателство, ако не подкрепят партия, от която са били разочаровани.

Орешарски: Нещата, които ни обединяват с протестиращите са повече от различията

/КРОСС/ "В нито една страна управляващите нямат пълна подкрепа, но това не бива да пречи да се работи за общото благо. Уверявам ви, че никога не съм гледал по друг начин на нашите съграждани, които не одобряват кабинета, освен като хора, които с нещо не са съгласни. Не съм ги възприел като крайни опоненти или врагове. Нещата, които ни обединяват са повече от различията. Правителството работи за доброто на обществото и държавата", заяви министър-председателят Пламен Орешарски в предаването „ДИКOFF". „Върнахме цялото невърнато ДДС, разплатихме голяма част от заварените задължения към бизнеса. Освободихме страната от страха. Един познат ми сподели наскоро, че освен всичко останало българите са забравили и израза „Абе, това не е за по телефона", добави Орешарски. Премиерът коментира и протестите и заяви, че за цялото време, в което се протестираше, той не е чул никакви искания, а той е бил готов да обсъди всичко с протестиращите. „Не всички решения на Министерски съвет са перфектни, няма такива системи, но решения, които не са полезни за обществото - няма", коментира министър-председателят темата за законопроектите. „До изпълнението и строежа на седми блок на АЕЦ Козлодуй има много време. Кой ви е казал, че ще строим без търг? В този сектор всички фирми се свеждат до няколко, общо три компании в света правят ядрени реактори

Станислава Ганчева - съпругата на Краси Радков, играе в нова постановка

Станислава Ганчева, която е съпруга на актьора от “Шоуто на Слави” Краси Радков, ще играе в театъра. Тя вече репетира новия спектакъл “Умиращ трудно” от украинския автор Анатолий Крим. Постановката е черна комедия, в нея участват още Косьо Лунгов от “Срещу новините” по БНТ 1, Петър Попов - авторът на песента “Кукла”, и Павел Владимиров от Нова тв. Станислава Ганчева, която е съпруга на актьора от “Шоуто на Слави” Краси Радков, ще играе в театъра. Тя вече репетира новия спектакъл “Умиращ трудно” от украинския автор Анатолий Крим. Постановката е черна комедия, в нея участват още Косьо Лунгов от “Срещу новините” по БНТ 1, Петър Попов - авторът на песента “Кукла”, и Павел Владимиров от Нова тв.

Евгени Минчев към Сашо Диков: Слаб журналист си! Носиш гейска душа!

На въпроса да разкаже за някои от по-известните гей афери в България в студиото на Нова телевизия, Евгени Минчев попита дали да не започне с тази между него и Сашо Диков. Тази закачка накара водещия да се оправдава, че казаното не е истина, макар че е имал в живота си и такива подмятания. Не бих си легнал с теб, дори да имам възможност, успокои го На въпроса да разкаже за някои от по-известните гей афери в България в студиото на Нова телевизия, Евгени Минчев попита дали да не започне с тази между него и Сашо Диков. Тази закачка накара водещия да се оправдава, че казаното не е истина, макар че е имал в живота си и такива подмятания. Не бих си легнал с теб, дори да имам възможност, успокои го

Евгени Минчев към Сашо Диков: Слаб журналист си! Носиш гейска душа!

На въпроса да разкаже за някои от по-известните гей афери в България в студиото на Нова телевизия, Евгени Минчев попита дали да не започне с тази между него и Сашо Диков. Тази закачка накара водещия да се оправдава, че казаното не е истина, макар че е имал в живота си и такива подмятания. Не бих си легнал с теб, дори да имам възможност, успокои го На въпроса да разкаже за някои от по-известните гей афери в България в студиото на Нова телевизия, Евгени Минчев попита дали да не започне с тази между него и Сашо Диков. Тази закачка накара водещия да се оправдава, че казаното не е истина, макар че е имал в живота си и такива подмятания. Не бих си легнал с теб, дори да имам възможност, успокои го

Бенедикт XVI изгонил 400 свещеници заради педофилия

За две години предишният папа – Бенедикт XVI – е лишил от духовен сан близо 400 свещеници. Всички те са били заподозрени за сексуално насилие над деца, потвърди Ватиканът.

Манчестър Юнайтед преотстъпи Андерсон на Фиорентина

Бразилецът ще играе на в италианския клуб под наем до края на сезона

    


Пламен Орешарски: Не гледам на хората, които не ме одобряват като на врагове

„Никога не съм гледал по друг начин на тези наши съграждани, които не одобряват кабинета, освен като на хора, които с нещо не са съгласни. Опитвал съм се дори да разбера какво, но в никакъв случай не съм ги възприемал като крайни опоненти или врагове. Те са част от нас. Ние сме различни, но ми се струва, че общото, което ни обединява, е повече от р „Никога не съм гледал по друг начин на тези наши съграждани, които не одобряват кабинета, освен като на хора, които с нещо не са съгласни. Опитвал съм се дори да разбера какво, но в никакъв случай не съм ги възприемал като крайни опоненти или врагове. Те са част от нас. Ние сме различни, но ми се струва, че общото, което ни обединява, е повече от р

Тиери Репантен: Не заклеймяваме ромите, но прилагаме закона

Тиери Репантен е министър по европейските въпроси на Франция от март 2013 г. Роден е на 5 април 1963 г. Бил е член на екипа на предизборната кампания на френския президент Франсоа Оланд, а също и член на Сената.
В България Тиери Репантен ще участва днес в официалното откриване на сградата на Френския институт в България на пл. “Славейков” №3, Тиери Репантен е министър по европейските въпроси на Франция от март 2013 г. Роден е на 5 април 1963 г. Бил е член на екипа на предизборната кампания на френския президент Франсоа Оланд, а също и член на Сената. В България Тиери Репантен ще участва днес в официалното откриване на сградата на Френския институт в България на пл. “Славейков” №3,

Мормонът Джеф Лайън продаде български плетени обувки на 150 американци

Kато нищо след година-две американците ще започнат да носят българските плетени обувки от едно време вместо мокасини “Маноло Бланик” и ще мажат филията не с фъстъчено масло, а с лютеница. “Мисля, че и тя би станала хит в Америка, както и продуктите от рози”, казва Джеф Лайън, един от тримата американци, които ще внасят плетени обувки от пловдивс Kато нищо след година-две американците ще започнат да носят българските плетени обувки от едно време вместо мокасини “Маноло Бланик” и ще мажат филията не с фъстъчено масло, а с лютеница. “Мисля, че и тя би станала хит в Америка, както и продуктите от рози”, казва Джеф Лайън, един от тримата американци, които ще внасят плетени обувки от пловдивс

Орешарски: Освободихме страната от страха

„Никога не съм гледал по друг начин на тези наши съграждани, които не одобряват кабинета, освен като на хора, които с нещо не са съгласни. Опитвал съм се дори да разбера какво, но в никакъв случай не съм ги възприемал като крайни опоненти или врагове. Те са част от нас. Ние сме различни, но ми се струва, че общото, което ни обединява, е повече от р „Никога не съм гледал по друг начин на тези наши съграждани, които не одобряват кабинета, освен като на хора, които с нещо не са съгласни. Опитвал съм се дори да разбера какво, но в никакъв случай не съм ги възприемал като крайни опоненти или врагове. Те са част от нас. Ние сме различни, но ми се струва, че общото, което ни обединява, е повече от р

Цветанов: Темата с подслушванията се преекспонира

"Темата с подслушванията се преекспонира, някъде има и злоупотреби, които се правят или от частни структури, или от тези, които в момента управляват МВР". Това заяви в Радомир заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Кабинетът прекалено бърза с решенията за "Южен поток"!

Евродепутат: Непрозрачните практики няма да останат незабелязани

    


Турция разшири чистката в държавните институции

Турция разшири чистката в държавните институции с отстраняването от длъжност на служители в Агенцията за регулиране и контрол на банковия сектор,...

Петима българи са задържани в Гърция за трафик на бебета

Петима българи са били задържани в Гърция по обвинение в трафик на бебета, съобщи Франс прес.   "Полицейска операция предотврати нелегалното осиновяване на 10-дневно бебе за сумата от 5000 евро", се посочва в съобщението на полицията на град Лариса.   Общо са задържани седем души, от които петима са българи.   По данни на местните власти 62-годишен грък се е опитвал да извърши нелегално осиновяване с помощта на адвокат от град Волос. За целта е била нарена бременна жена в България. Тя е била склонена да роди детето си във Волос.   След ареста на адвоката и неговите български съучастници, полицята е открила документи за други четири нелегални осиновявания.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване