Най-добрите приятели на Албена Александрова са бившите й мъже

Преди 23 години дизайнерката Албена Александрова възкликва Преди 23 години дизайнерката Албена Александрова възкликва "Ако ще е гарга, да е рошава" и кръщава модната си къща със запомнящото се име "Рошавата гарга". Редом с екстравагантните тоалети, които сама създава, тя е представителка за България на реномирани световни фирми, най-вече френски. Изявява се като главен стилист на телевизиите ...

Тролей номер 20 изпуши, за малко да се запали

Тролей номер 20 по линията Градска автостанция - спирка"Кралевски път" изпуши и за малко да се запали, съобщиха пътници за ZaPernik.com.

Тролеят тръгнал от Градската автостанция, в центъра на Перник. По средата на маршрута в превозното средство започнало да мирише на изгорели кабели. На една от спирките в квартал "Изток" шофьорът слязъл, отворил страничен капак, откъдето излезнал дим и отново се върнал в тролея. 

Тогава един от...

Продължава

Борисов отказа разпит в ДАНС за АБВ-гейт

Бойко Борисов е канил в дома си в Банкя и генералът от ДСБ и бивш депутат Атанас Атанасов. Тъмносиният, обаче, отказал заради подслушванията там.

Според Делян Добрев не се знае дали "Южен поток" реално ще заработи

Проблемът е, че България върви към подписване на договора за "Южен поток" без да е сигурно, че този проект ще заработи реално. Това каза за ТВ "Европа" бившият енергиен министър Делян Добрев. Той допълни, че ЕК в момента води спор с Русия относно междуправителствените споразумения за трасето на газопровода.

До 15 градуса утре

Около обяд, когато видимостта ще се подобри, облачността от запад отново ще започне да се увеличава и вплътнява. А вечерта в западната част от страната ще превали и дъжд.Вятърът през деня ще е слаб, към края на деня в най-източните райони до умерен от юг. Максималните температури ще останат високи за януари Около обяд, когато видимостта ще се подобри, облачността от запад отново ще започне да се увеличава и вплътнява. А вечерта в западната част от страната ще превали и дъжд.Вятърът през деня ще е слаб, към края на деня в най-източните райони до умерен от юг. Максималните температури ще останат високи за януари

Пети македонски албанец е бил убит в Сирия

Смъртта на 22-годишния Алим Османи е била потвърдена

За 20 години над 2 млн. нашенци са напуснали България

През последните 20 години над 2 милиона българи са напуснали страната ни. Така българите в чужбина формират значителна част от нацията ни, пише bTV. Българските неделни училища са най-честата форма на обучение в чужбина. Организират ги нашите общности зад граница и в тях се преподава само български език и литература, история и география на България. Най-много български неделни училища извън пределите на Европа има в Съединените щати – 27. Но в тях едва ли учат повече от 2 хиляди деца.

„Проблем номер едно е проблемът с мотивацията. Това е нещо, което се опитваме да работим на два плана -да водят децата си на българско училище”, казва Живка Петрова, директор на „Малко Българско Училище” – Чикаго.

Броят на българските училища в чужбина нараства, както и броят на обхванатите деца. Българско училище извън България посещават 17 хиляди деца. /КРОСС/

 

 

 

Христо Бисеров и господарите на утрешния ден

Как е възможно зам.- председателят на парламента и на ДПС днес да е тук, а утре да изчезне? Управляващите отказват да коментират каквото и да било за изчезването на Христо Бисеров с аргумента, че съдът има думата. Но пълното информационно затъмнение не засяга ли репутацията на всички депутати и партийни водачи - днес са тук, а утре може и да ги ням Как е възможно зам.- председателят на парламента и на ДПС днес да е тук, а утре да изчезне? Управляващите отказват да коментират каквото и да било за изчезването на Христо Бисеров с аргумента, че съдът има думата. Но пълното информационно затъмнение не засяга ли репутацията на всички депутати и партийни водачи - днес са тук, а утре може и да ги ням

Борисов: Опитват се да вдигнат костите на Мишо Бирата

"Те се опитват да вдигнат костите на Мишо Бирата. Всички в БСП си знаят, че той си беше голям привърженик на БСП, приятел на Първанов, приятел на Златев, шеф на баскетбола, ходеха задно на баскетбол". Такъв коментар направи в Силистра лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Митниците отиват, правят му проверка, спират го. Месеци наред той води съдебн

България няма да победи мафията с чудотворен реформаторски мандат за година и половина

/КРОСС/ Развитието на ПП „СИНЬО ЕДИНСТВО" като модерната дясна партия, която да бъде гарант за нов модел на политическо поведение е основната тема на политическата дискусия на Първата национална конференция на партията. В изказванията си делегатите изразиха желание за неотстъпчивост пред опитите за подмяна на десницата в България, като част от сценария за кукловодство в българския политически живот. В голямото си мнозинство те изразиха готовност за отстояване на традиционните десни ценности и добри практики от десния политически опит, за безкомпромисно и честно политическо поведение, което да легитимира формацията в българското политическо пространство като уникален политически субект, безрезервно работещ за възстановяване на доверието и европейското бъдеще на България. „Ключовата дума в последните месеци беше „принципи". Заради принципи станахме част от Реформаторския блок и отново заради принципи бяхме изгонени от него. Защото нашите принципи се оказаха твърде висока летва за хора, свикнали да нагаждат морала си според ситуацията. Нашият морал обаче остава константа и надявам се, ще остане елементът, който ни държи заедно най-здраво. Именно така става много лесно да следваме нашите принципи и да убеждаваме хората в тяхната искреност и надеждност", заяви пред делегатите зам. председателят Емил Йорданов. Зам

Делът на лошите кредити в Испания нарасна до нов исторически връх

Общият размер на предоставените заеми в страна достигна 1,47 трлн. евро през ноември

    


Фаворитките продължават без загубен сет в Мелбърн


Големите фаворитки при жените не допуснаха изненади в третия кръг на Australian Open. Водещите състезателки спечелиха мачовете си, без да дадат сет на съперниците си.

Шампионката Виктория Азаренка беше пределно съсредоточена и отстъпи само гейм за 6:1, 6:0 срещу Ивон Мойсбургер. Тенисистката от Беларус имаше пълно превъзходство в мача.

По-интересна се очаква да бъде срещата ѝ с американката Слоун Стивънс в осминафиналите. Двете играха в единия от полуфиналите миналата...

Обучават студентите по два западни езика, но не и на български

Нови програми в Лесотехническия университет, изработени с помощта на работодатели, ще помагат на студентите да станат конкурентоспособни на пазара на труда.

Одобриха закон, увеличаващ санкциите за лъжливи сигнали за терористични актове

/КРОСС/ Руското правителство одобри законопроект за увеличаване на санкциите за фалшиви доклади за готвен терористичен акт. Решението е било взето на заседание на правителството в четвъртък, съобщи Интерфакс. Законопроектът предлага да се допълни член 207 от Наказателния кодекс и да се въведат санкции за извършването на тези престъпления под формата на глоба в размер от 200 хиляди до 500 хиляди рубли или в размера на работната заплата или друг доход за период от 18 месеца до 3 години, или лишаване от свобода до 5 години. В момента , санкцията е до 200 хиляди рубли или в размера на заплатата или други доходи на осъденото лице за срок до 18 месеца.  

Дебне опасност от закриване на ТЕЛК-ове в страната

Лекари предупреждават, че е възможно закриване на ТЕЛК-ове в страната заради ниското заплащане и липсата на специалисти. В цяла Северозападна България например няма ТЕЛК за хора с белодробни проблеми.

От трите области в северозапада само две болници в Лом и Враца са назначили специалист пулмолог към общия ТЕЛК, за да преглежда пациенти и да дава становища за възможностите им да работят.

Областните болници във Видин и Монтана отказват да назначат пулмолог към общата експертна комисия, защото по закон трудоустрояването на белодробни болести става само в специализирани звена. Има обаче вратичка в закона, която не забранява общия ТЕЛК да изпълнява и тази дейност.

„Това е временно решение на проблема. Министерството трябва да си поеме своята отговорност и да извърши промени в наредбата за трайно освидетелстване на пациентите”, заяви д-р Георги Савков, управител на болница „Свети Николай Чудотворец” – Лом.

Според доктор Савков може да последва вълна от закриване на специализрани ТЕЛК-ове в цялата страна. Причината е отлива на специалисти заради ниското заплащане и забраната им да практикуват като лекари, докато работят в комисиите. /КРОСС/

 

Строителството на ЛОТ 2 от автомагистрала “Струма” върви по план

Строителството на ЛОТ 2 от автомагистрала “Струма” между Дупница и Благоевград ще бъде завършено, както предвижда предварителния проект. В момента се...

Демографската криза затисна и Варна

4742 бебета са се появили на бял свят в трите големи родилни отделения във Варна през м.г. Те са 223 по-малко в сравнение с 2012 г. Това показа проучване на в. „Черно море“ във връзка с Бабин ден, който се чества на 21 януари. Най-много са новородените в АГ болницата – 2436.

Партията на Раева на евроизборите, но в коалиция

Партията на Илиана Раева “Обединена България” ще участва на евроизборите в коалиция с две други партии и няколко неправителствени организации. Самата тя нямало да е в листата за кандидат депутати. Партиите, с които ще се коалират, били една дясна и една либерална, пише Стандарт.

“Не е достатъчно да имаш изключителна експертна оценка, за да застанеш начело на тази държава, за да знаеш какво да направиш с външния дълг, с приватизацията или с каквото и да било, ако нямаш морал. В момента това било основното качество което липсва на сегашните депутати. Като личност, като гражданка смятам, че моралът и ценностната система на политика са най-големият дефицит”, каза Илиана Раева. /КРОСС/

 

Във вторник - топло, в сряда нахлува студен въздух

Около обяд, когато видимостта ще се подобри, облачността от запад отново ще започне да се увеличава и вплътнява. А вечерта в западната част от страната ще превали и дъжд.Вятърът през деня ще е слаб, към края на деня в най-източните райони до умерен от юг. Максималните температури ще останат високи за януари Около обяд, когато видимостта ще се подобри, облачността от запад отново ще започне да се увеличава и вплътнява. А вечерта в западната част от страната ще превали и дъжд.Вятърът през деня ще е слаб, към края на деня в най-източните райони до умерен от юг. Максималните температури ще останат високи за януари

Москва и Брюксел с работна група за "Южен поток"

Работна група между Русия и Европейския съюз ще договаря условията за изграждане на газопровода “Южен поток”. Това стана ясно след среща в Москва на европейския енергиен комисар Гюнтер Йотингер и руския министър на енергетиката Александър Новак, предаде кореспондентът на БНР в руската столица.
Новак и Йотингер са решили да създадат работна група, Работна група между Русия и Европейския съюз ще договаря условията за изграждане на газопровода “Южен поток”. Това стана ясно след среща в Москва на европейския енергиен комисар Гюнтер Йотингер и руския министър на енергетиката Александър Новак, предаде кореспондентът на БНР в руската столица. Новак и Йотингер са решили да създадат работна група,

Почина раненият в Йемен ирански дипломат

Иранският дипломат, който по-рано днес бе ранен в йеменската столица Сана при стрелба, произведена от неизвестни нападатели, почина.

Продава бебето си за 5000 евро

Престъпна организация за продажба на бебета беше разбита във Волос, 7 души са арестувани-6 членове на бандата и един кандидат купувач

прочети повече

Задържаха молдовски кораб в пристанище Бургас

Собственикът на кораба не плащал заплати на екипажа

Оставиха Петното в ареста

Според съда Миланов е "личност с утвърдени престъпни навици"

    


Почина Лиляна Кисьова

На 85-годишна възраст днес сутринта е починала народната артистка Лиляна Кисьова.

Отличена с високи държавни награди,Лиляна Кисьова оставя златна страница в българската култура. Пътят й към оперетното изкуство започва от студентската скамейка и искрено му отдава огромния си талант и енергия.

Трудно е да се обходи галерията от героини, които е изиграла на сцената. 44 сезона на сцената на Музикалния театър, израства като една от най-ярките и талантливи интерпретатори в този жизнерадостен и оптимистичен жанр. Неин партньор на сцената дълги години е опертната легенда Видин Даскалов. Те остават в историята на театъра като един от най-колоритните субретни дуети.

 

Бунджулов: АБВ и ГЕРБ могат да си сътрудничат по ключови приоритети

/КРОСС/ "АБВ и ГЕРБ могат да си сътрудничат по ключови приоритети за страната". Това заяви в „Седмицата" на Дарик социологът Андрей Бунджулов, бивш секретар на президента Георги Първанов. „Условието, за да се постигне съгласие по няколко стратегически приоритети, е острата полемика по моделите на икономиката и на социалната политика. Нека политическите сили да поставят на масата своите политики и да видим тогава по какво е възможно съгласие. Това трябва да е абсолютно прозрачен публичен дебат", заяви Бунджулов. „Страната печели от съгласието по няколко приоритета, минимум по няколко стратегически цели. И то дългосрочно съгласие, което трябва да бъде проектирано в бъдещето, не просто с години, а сняколко десетилетия напред. От това страната категорично печели. Страната не печели от безпринципни и непрозрачни коалиции. Страната не печели от разиграването на някакви задкулисни или лобистки интереси", коментира социологът. По думите на Бунджулов АБВ ще настоява за отмяна на плоския данък и въвеждане на семейното подоходно облагане, съчетано с необлагаем мининум.    

6 от отстреляните глигани във Видинско са с трихинилоза

220 проби от отстреляни диви прасета във Видинския регион са изследвани, съобщи д-р Валери Велков от ОДБХ във Видин. Той посочи, че от изпратените проби са констатирани 6 положителни за трихинела свине.
„След получаването на резултата ловните дружинки се подписват, носят месото в ОДБХ, което се ... 220 проби от отстреляни диви прасета във Видинския регион са изследвани, съобщи д-р Валери Велков от ОДБХ във Видин. Той посочи, че от изпратените проби са констатирани 6 положителни за трихинела свине. „След получаването на резултата ловните дружинки се подписват, носят месото в ОДБХ, което се ...

Взрив в ресторант в Китай, има пострадали

Един човек е загинал и 33 са ранени при експлозия днес в ресторант в провинция Хъбей, северен Китай, предаде Синхуа.

Третият финал да е златен, пожела Орешарски на Златева

Шампионката ни започва подготовка от понеделник

    


Третият финал да е златен, пожела Орешарски на Станка Златева

Шампионката ни започва да се готви за Рио от понеделник

    


Откъс от "Стихотворенията на Сидни Уест" от Хуан Хелман


Тази седмица ви предлагаме откъс от "Стихотворенията на Сидни Уест" от аржентинския поет Хуан Хелман, който почина преди броени дни на 83-годишна възраст. Само преди месец издателство "Жанет 45" издаде за първи път негови стихове и в чест на прочутия носител на наградата Сервантес ви предлагаме един от тях в превод от испански на Нева Мичева. Позволяваме си да го придружим и с писмото, което Манол Пейков от "Жанет 45" разпрати до медиите в деня на неговата смърт. 

"Тази сутрин на...

6 от отстреляните глигани във Видинско са с трихинилоза

220 проби от отстреляни диви прасета във Видинския регион са изследвани, съобщи д-р Валери Велков от ОДБХ във Видин. Той посочи, че от изпратените проби са констатирани 6 положителни за трихинела свине.
„След получаването на резултата ловните дружинки се подписват, носят месото в ОДБХ, което се ... 220 проби от отстреляни диви прасета във Видинския регион са изследвани, съобщи д-р Валери Велков от ОДБХ във Видин. Той посочи, че от изпратените проби са констатирани 6 положителни за трихинела свине. „След получаването на резултата ловните дружинки се подписват, носят месото в ОДБХ, което се ...

У нас Сорос е подменен, камо ли моя статия

Дали да ги съдя, или не? В ръцете ми е един сборник “Протестът: анализи и позиции в българската преса”, съставен от Даниел Смилов и Леа Вайсова. В него моето име е поставено над някакъв неграмотен текст, в който аз не съм написал нито едно изречение! Читателят обаче остава с впечатлението, че това е моя статия, излизала във Дали да ги съдя, или не? В ръцете ми е един сборник “Протестът: анализи и позиции в българската преса”, съставен от Даниел Смилов и Леа Вайсова. В него моето име е поставено над някакъв неграмотен текст, в който аз не съм написал нито едно изречение! Читателят обаче остава с впечатлението, че това е моя статия, излизала във

МВнР: България по никакъв начин не е замесена в износ на оръжие за Сирия

Говорителят на Министерството на външните работи Ивайло Кашканов заяви пред "Хоризонт", че България не е замесена по никакъв начин в износ на оръжие за Сирия "Това, което мога да заявя съвсем официално е, че нашата Междуведомствена комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжие за масово унищожение не е издавала никакви разрешителни за износ на оръжие и стоки с двойна употреба за която и да е от страните в сирийския конфликт.

Андрей Бунджулов: АБВ и ГЕРБ могат да си сътрудничат по ключови приоритети

АБВ и ГЕРБ могат да си сътрудничат по ключови приоритети за страната, заяви пред Дарик социологът Андрей Бунджулов, бивш секретар на президента Георги Първанов. 

„Възможно е по стратегически приоритети. Условието, за да се постигне съгласие по няколко стратегически приоритети, е острата полемика по моделите на икономиката и на социалната политик АБВ и ГЕРБ могат да си сътрудничат по ключови приоритети за страната, заяви пред Дарик социологът Андрей Бунджулов, бивш секретар на президента Георги Първанов. „Възможно е по стратегически приоритети. Условието, за да се постигне съгласие по няколко стратегически приоритети, е острата полемика по моделите на икономиката и на социалната политик

Издирват шофьор, убил пешеходец в Бургас

Все още не е установена самоличността на загиналия

БСП-Перник скочи на Първанов: Другарю, вържи пушката!

Нека ме изключи от партията този, който е направил повече от мен за левицата, отвърна Първанов.

Бившият секретар на Първанов: АБВ и ГЕРБ могат да си сътрудничат по ключови приоритети

АБВ и ГЕРБ могат да си сътрудничат по ключови приоритети за страната, заяви пред Дарик социологът Андрей Бунджулов, бивш секретар на президента Георги Първанов. 

„Възможно е по стратегически приоритети. Условието, за да се постигне съгласие по няколко стратегически приоритети, е острата полемика по моделите на икономиката и на социалната политик АБВ и ГЕРБ могат да си сътрудничат по ключови приоритети за страната, заяви пред Дарик социологът Андрей Бунджулов, бивш секретар на президента Георги Първанов. „Възможно е по стратегически приоритети. Условието, за да се постигне съгласие по няколко стратегически приоритети, е острата полемика по моделите на икономиката и на социалната политик

Ким Кардашиян пише първата си книга

За никого не е тайна, че Ким Кардашиян е амбициозна дама. Новото начинание на звездата е да напише първата си книга.

Борисов: БСП излъгаха цялото общество по най-бруталния начин

/КРОСС/ "Няма да отида в ДАНС, за ме разпитват по сигнала за подслушване. Аз затова съм го подал този сигнал - прокуратурата да възложи на надлежните органи да открият тези, които превръщат дома ми в „Биг Брадър". Това е задачата, а не да ме викат да правят панаир в ДАНС - и аз няма да отида". Това заяви пред младежката организация на партията в Силистра лидерът на ГЕРБ, цитиран от bTV. „На мен ми е интересно примерно какъв е бил разговорът на шефа на „Газпром" с премиера. Обаче няма къде да го прочета - за тези работи няма флашки. Или как се правят шефове на агенции. Изглежда, че упреците към нас, че ГЕРБ е подслушвал - пък няма за един излязъл, дори някакво внушение няма, че е излязъл. А за нас непрекъснато", добави бившият министър-председател. Той директно посочи като единствения възможен коалиционен партньор на ГЕРБ Реформаторския блок. "Не с всичко там сме съгласни, но с тях може да се разговаря, те са ни най-естествен партньор - само с тях ГЕРБ има допирни точки". Пред МГЕРБ Борисов каза още, че го „ударил ток" като видял заглавията в пресата за нови 3 милиарда лева дълг. „Лятото - 1 милиард , НЕК - 1, 2 ,3 милиарда. Аз вече не мога да сметна колко са милиардите. Вие ще ги връщате. Младите хора ще ги връщат, ама ще ги връщате с лихвите. На толкова милиарди - лихвите са милиард

Истинската история на Вълка от Уолстрийт. Как живее сега скандалният брокер Джордан Белфърд

През 2003 г. Джордан Белфърт се признава за виновен в пране на пари и измама с ценни книжа. Осъждат го на четири години затвор, както и да възстанови на инвеститорите $119 милиона. Преди тази грандиозна разплата, шефът на През 2003 г. Джордан Белфърт се признава за виновен в пране на пари и измама с ценни книжа. Осъждат го на четири години затвор, както и да възстанови на инвеститорите $119 милиона. Преди тази грандиозна разплата, шефът на "Стратън Оукмънт" не е нищо по-малко от "краля на хълма" - детето-чудо на Уолстрийт, станало милионер на 26 години...

Тъга по изчезващия Истанбул

Явор Ганчев посвещава изложбата си на меланхолията към този град

    


Рекорден брой туристи са посетили "Етър"-а в Габрово

Рекорден брой туристи са посетили архиектурния комплекс "Етър" в Габрово през изминалата 2013 г., съобщават от комплекса. Общият брой на туристите е...

Около Роналдо винаги има жени

Той е млад, атлетичен, с топла кръв и не на последно място - изключително богат. Става въпрос за най-скъпоплатения футболист в света - португалеца Кристиано Роналдо, който преди броени дни спечели “Златната топка” на 2013 г.
Имайки предвид изброените характеристики на топ играча на “Реал” Мадрид, най-нормалното нещо е името му да се свързва с Той е млад, атлетичен, с топла кръв и не на последно място - изключително богат. Става въпрос за най-скъпоплатения футболист в света - португалеца Кристиано Роналдо, който преди броени дни спечели “Златната топка” на 2013 г. Имайки предвид изброените характеристики на топ играча на “Реал” Мадрид, най-нормалното нещо е името му да се свързва с

Папазов за дерайлиралия влак: Случилото се е терористичен акт

„Това за мен е чист терористичен акт. Това е опит за убийство на двамата машинисти”, каза транспортният министър Данаил Папазов по повод дерайлиралия товарен влак между гарите Яна и Мусачево.

Украйна се путинизира

/КРОСС/ Най-изненадващо в четвъртък украинският парламент прие цял пакет закони, които не са обсъждани в комисии и са гледани само на първо четене. Според тях разпространението на "клевети" - най-вече в интернет - е наказуемо деяние. Това означава, например, че журналистите и блогърите, които отправят критики към държавни служители и политици, могат да бъдат подложени на съдебно преследване. Освен това се ограничава и правото на мирни демонстрации. Точно както в Русия, сега и в Украйна неправителствените организации могат да бъдат разглеждани като "чужди агенти", ако проектите им се финансират от чуждестранни фондации. Под пакета от закони засега липсва само подписът на президента Янукович. Съвсем като в Русия Директорът на Института за евроатлантическо сътрудничество в Киев Олександр Сушко е и координатор на украинския форум на гражданското общество, който обединява редица украински неправителствени организации-партньори в сътрудничеството с ЕС за демократизирането на Украйна. С приемането на новите закони всички те могат да бъдат обявени за "чужди агенти", тъй като разчитат за проектите си на финансовата подкрепа на ЕС. Според Сушко единственото съображение, от което се ръководят в момента управляващите в Украйна, е как да си осигурят обществени и политически условия, за да се задържат максимално на власт, без да се интересуват какво мисли ЕС

Кубрат Пулев може да се изправи срещу германец на 5 април


Българският професионален боксьор в тежката категория Кубрат Пулев може да се качи на ринга за официален мач на 5 април, пише специализираният сайт boxingscene.com.

Според информацията негов съперник ще е Юрген Брахмер. Двубоят би трябвало да се състои в Рощок.

Залогът в срещата ще е интерконтиненталната титла на Пулев. Досега той е непобеден, като е спечелил всичките си 19 мача. Брахмер има 42 победи в 44 срещи, като 31 пъти е стигал до нокаут.

През април се...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване